- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
polonic #10551 üzenetére
Az szerintem is logikai bukfenc, a korábbi ES-ek 1 illetve 2 modulosak voltak (2, 4 "mag"), ahogy ez már e topikban is felmerült. Ennél frissebb vagy hihetőbb infóról nem tudok, de ezeket a pontszámokat is fenntartással kezelném (Itt értelmesebbnek tűnik az A8/A6 órajelekkel és eltérő iGPU-val való "elválasztása", ahogy ez a korábbi Sabine prociknál is történt).
Oliverda: Úgy legyen.
-
stratova
veterán
válasz
polonic #10549 üzenetére
Törökül én sem tudok, csak a videóban látott grafikonokra utaltam (DH nálam google translate török->angol kategória).
De itt egy angol nyelvű összefoglaló is (a kb. 16 perces performanszban is ezek a diák szerepeltek csak az utolsó is olvasható volt). -
Jack@l
veterán
válasz
polonic #9670 üzenetére
Irtam egy kis monológot, de anny embernek a kicsi szivébe gázolnék vele, hogy inkább elteszem későbbre.
Csak annyit írok: cinebench, phenom x6-al, 4 gigára húzva. Nekem az egy szálon mutatott teljesítmény az első, aztán lehet azt szorozgatni. 320 dolllár+ráadás viszont nem kevés a bullért... -
dezz
nagyúr
válasz
polonic #8524 üzenetére
Nem egészen, mert a Bulldozernél ezek is lesznek:
- XOP: A revision of most of the SSE5 instruction set
- FMA4: Floating point vector multiply-accumulate
- CVT16: Half precision floating point conversionEzek korábban az SSE5 részei voltak (azokkal együtt, amik funkcionalitása megegyezett a később bejelentett Intel AVX utasításkészletében megtalálhatókkal, amiért az AMD lemondott esetükben az eltérő kódolásról és inkább átvette a teljes AVX-et). Egyébként a fentiek is az AVX alapkódolását használják, így az AVX-et már támogató compilereket könnyebb kiegészíteni velük is.
Az XOP-ról eddig kevés szó esett, pedig ez is megérdemli a figyelmet:
- Integer vector multiply-accumulate instructions
- Integer vector horizontal addition
- Integer vector compare
- Integer vector shift and rotate instructions
- Vector byte permutation
- Vector conditional move instructions
- Floating point fraction extraction -
Oliverda
titán
válasz
polonic #8488 üzenetére
Igen, bár gyanítom, hogy az FM1-es procik menni fognak FM2-ben, vagy lesz valami hasonló. Mindenesetre az FM1-es lapoknak jelenleg csak 100 wattig kell tudniuk kezelni a procikat, így gyanítom emiatt sem fognak ezekben menni a nagyobb étvágyú CPUk. Nyilván a magasabb órajelű 5 modulos BD procik 125 wattosak lesznek.
Szervernél lesz 10 modulos MCM. Az jelentősebben átdolgozott Bulldozer jön majd 22 nm-en valamikor 2013-ban.
Yutani: AM3-nál is van egy adag kihasználatlan láb, így ezeket el lehet majd hagyni.
-
-
mclaren777
senior tag
válasz
polonic #7171 üzenetére
Igen, végülis korrekt hozzáállás, csak mégjobb lenne, ha a dolog visszafelé is működne, mert pl. én (és gondolom még elég sokan) pont az alaplapommal terveztem hosszabb távra.
Tényleg annyira szükség volt arra a +1 lábra?
(Vagy csak ezzel akarták kiküszöbölni hogy majd az új CPU-t a jelenlegi lapokba tegyük, mert amúgysem tudnák elkezelni/kiszolgálni még megfelelő BIOS-al sem?
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Hobby rádiós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OTP Bank topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen GPS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest