- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #29544 üzenetére
Fogalmam sincs mi a polémia tárgya?
Telefonról tovább akar lépni, de ne vegyen jobbat pl?
Vagy mi a cél? Szeretnék minőséget..de ne....vegyél valami olcsót és hallgasd? Hátha az is jó?Tudom, persze a fogyasztás mérséklése...de akkor meg minek dedikált lejátszó, ha a pénztárcámhoz képest középszerű, vagy alsó szintű...nem értem...
Mert itt tkp az a javaslat, hogy ha a kérdező meghatároz (összeget és minőségi elvárást) akkor célszerű hogy a válaszoló alálő...jócskán, hiszen 20-30%-ról beszélünk...ezt nem fogom...de valószínű éjfekete este van tudatomban...
-
válasz
kemcso #29530 üzenetére
Emlékeim szt 2-2,5 hét alatt megjött. nem kell 1 hónap.
A FIIO X3-nál az én S7E-m gyengébben szólt. Az LG V10 , na az már állítólag veri a közép kategóriás DAP-okat. Egy ilyenre még fáj a fogam,de senki nem akarja eladni...(ezek szerint elég jó lehet)..már pár hónapja nézegetem a HA-t és a jófogást. Ráadásul it a V20 is. -
junior11
veterán
válasz
kemcso #29482 üzenetére
Akkor a walkman nem fog kelleni, hát tulajdonképpen a mobilhoz (Xperia Z2, kb. még nyárig, aztán vagy Galaxy S7 vagy Xperia XZ vagy vmi más, még nem tudom) és a laptophoz (Lenovo Z500) egy jobb hangzású fejhallgatót (40mm, zárt, circumaural, kényelmes, jó izoláció) szeretnék, szeretem a dinamikus hangzást, a mély basszust, de ne nagyon menjem a magas- és középtartomány rovására, ez ügyben már írtam a fejhallgató topikba.
MP3, flac, youtube, spotify a felhasználás, jelenleg a mobilhoz kapott fülest használom (MDR-NC31EM) és ettől azért jobb hangzást várok. Még azon gondolkodom, hogy az én célomra mi lenne a jobb választás fül- vagy fejhallgató (főleg otthoni használatra), de ha lehet, inkább fejhallgatót szeretnék, árban nem tudom meddig van értelme, menni, mert ha drágábbat veszek, félek, hogy felesleges lesz, mivel a mobil és lapos nem fogja tudni meghajtani (ezt említették sok boltban, hogy nincs értelme drágább modellekben gondolkodni, árban max 80euró). Köszi, s bocs az offért.
-
junior11
veterán
válasz
kemcso #29480 üzenetére
Nem nagyon értek e dolgokhoz, fejhallgatót szeretnék a közeljövőben, egyelőre mobil/laptophoz, de azt mondják, ha már vmi jobbat veszek, ahhoz a mobil/laptop gyenge lesz, kell hozzá egy ilyen lejátszó. Ha jól értem, akkor ez a Sony walkman sem tudja rendesen meghajtani pl. az MDR-100AAP-t? Mert ha igen, akkor egy Xperia és laptop még annyira sem, s akkor érdemes, olcsóbb fejhallgatóban gondolkodnom walkman nélkül, köszi.
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #29401 üzenetére
Egyébként szerintem nevetséges ez az egész vám-áfa dolog...roppant örvendetes pl hogy bizonyos fórumokon belterjes kereskedelem bontakozhat ki (US only vagy CONUS) ahol majd féláron, de 2/3, 3/4 áron rendszerint cserélnek gazdát használt termékek...És persze belegondolni, hogy egy "ország" kisajátíthat mindent, áfa, vámmentessé tehet országa lakóinak mindent, de a külföld ezáltal hátrányban lesz és nőhet a hazafias életérzés...a többiek meg kit érdekelnek, míg van ország amit el lehet foglalniuk kamu indokkal a nyersanyagokért, aztán a lakóit rászabadítani Európára...Na ennyi volt a nagyon OFF.... -
Tulku
veterán
válasz
kemcso #29238 üzenetére
Én telefonban azért gondolkodtam egykoron, mert egyesíthetné a mobil zenehallgatást a telefon összes nyűgjével (hívnak közben sajnos olyan a munkám...)...aztán beláttam, ez nem lesz egyhamar éden (még nem volt V10) és megléptem 1-2 BT modult....aztán visszakanyarodtam a vezetékesre...
...Igen, értem amiről írtok, el is fogadom, de azért minden kaput ne zárjunk be előre
Nem eszik olyan forrón...évekkel ezelőtt olyan képeket amit ma kihány magából egy G4 elképzelni nem lehetett...ha ilyen hangyaherényi méretben megoldották amazt, akkor az audio-val sem lesz gondjuk...de persze nem mindegyik telefonban...ezt aláírom.......azt nem, hogy teljesen elveszik mindegyikből...azért a BT modulokat töltögetni kell...ha megnyekken az akku, akkor mit tesz majd a BT huszár?...ez is pl egy kérdéskör...persze a telefon is lemerülhet, de a power bank azért elterjedőben, viszont a BT fülesre rákötni egy bankot elég mókásan néz ki...na mind1 nem ettől nem hal ki...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #29197 üzenetére
"Én meg azt mondom, hogy szerintem!!! nagyfelbontásban felvett és lejátszott és a nagyfelbontásban felvett, majd 44-essé konvertált anyag között nincs hallható különbség (és nem mellékesen helyet is jóval kevesebbet foglal), hordozható cuccon biztosan."
Az utolsó 3 szón van a hangsúly...mert ha van is esetleg (mondjuk többmilliós hordozhatón ami még nem készült el) akkor is ott a füles-fejes korlát...mert azok nem nagyfelbontásra lettek tervezve.
Tehát konvertáljunk nagyfelbontásban felvett anyagból 16/44-es flac-ot -
Tulku
veterán
válasz
kemcso #29195 üzenetére
"Ácsi, attól, hogy másképp vesznek fel valamit simán lehet különbség!"
Bocs, de ez az értelme...nem az hogy egy 72-es doors lemezt "nagyfelbontásúsítanak"...
Most már értem a te vakteszt kiindulási alapodat...te azt akarod bizonyítani, hogy egy dsd és az abból készített (tömörített) anyag között nem hallható a különbség...ahaaa...Én meg azt mondom, ha van egy zene (mondjuk Beethoven 192. szinfóniája
) és azt két féle módon felveszik (nyilván a nagyfelbontású felvétel más módszerrel történik) akkor van értelem különbségről beszélni.
Egyébként (hogy melléd is álljak) én sem sok értelmét látom egy hangyaf..nyi lejátszón ilyen felbontásokkal szórakozni, játszadozni vele. De ha a felvétel csorbítatlanul (na jó biztos fel le konvertálgatják valamiért, ahogy Schawo írta, de nem a miféle készülékeinkkel) nagyfelbontásban hallatszik, akkor talán valami féle különbség hallható...Egyébként a nagyfelbontást nem teljesíti a legdrágább füles, fejes sem (lehet pár milliós fejes igen) mert elég szigorú ismérvei vannak...tehát hülyeség arról beszélni, hogy nagyfelbontást hallgatunk, ha nincs mivel...
Én tehát azt értem ez alatt, hogy nagyfelbontásban felvett felvételt, digitális formában közvetlenül dekódolva hallgatni...számomra ebből átjön valami...ennyi...nem világmegváltás, de hallható különbség...
Sheratan: persze, nincs értelme...boncolgathatjuk ezt is, mint a hordozható audió mint kiolvasó (PMP) használatának létjogosultságát (azt hiszem te írtad, hogy hallani véltél különbséget X3 II és laptop kiolvasott jelei között...tehát nem ördögtől való az aggályom, de a perifériákkal való kiegészítést megértem...)...de.
Ha egy jelútba kétszer teszünk be egy áramkört, ott az egyiknek nincs értelme, ergo csak a torzítást, jel zaj viszont növeli-csökkenti...tehát ha két végerőlködő nyökög, akkor illene az egyiket kihagyni...azt hiszem dap-ban tán nincs is végfok, hanem vmi helyette, de akkor is...nem jobb lenne, ha a dac-ról dekódolt analóg jel menne egyből egy erőlködőbe? Ott mán úgy is van potméter miegymás...csak hangosan gondolkodom...ez olyannyira megoldhatatlan?
Winnie a RWA-nál ebből keresi meg magát...mondjuk az AK120-ra tesz egy valódi line-out-ot...de csinál az AK240-re is... -
Tulku
veterán
válasz
kemcso #29187 üzenetére
Van egy spec felvételem...ugyan azt a koncertet két féle formátumban vették fel.
ABX nélkül is hallani fogod a különbséget, ordít...persze elhiszem, hogy egy 1000 éves pink floyd dsd-sítése, vagy bármilyen utólagos nagyfelbontás kreálmány nem hoz semmi változást, de ha úgy veszik fel, akkor bizony hallható...de nem győzködni akarlak a neten keresztül...És...
Ha annyira dac-ozik valaki melóhelyen, miért nem használja a noti, pc usb kimenetét Asio-val? Minek egy plusz eszköz (ami ezek szerint önmagában nem is szól jól...)?...
És persze ezen eszközök ilyen kimenetére sem sokat gyúrnak a gyártók...elég a line up eljárást megnézni egyeseknél...nyomj egy OK-t tekerd fel a potmétert max-ra és line-up-od van...na ne mááá...
Ez így most asztali vegyigyümi hordozhatóval...
de nem vitázom....Sheratan: 9-nél megállt a szerencsétlen autista...süketen is tán azt tartják a legtöbbre...de ojrópa induló lett Schiller öröm ódájából hála az égnek
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #29182 üzenetére
Igen...véleményem szerint semmi szükség ezeknél erre, amúgy is a koax digit kimenet jobb minőséget biztosít, de külső dac-ként sem sok ember használja...szerintem a dap, az dap...mobil zeneforrás, ami jó ha elfér zsebben.
Talán egyetlen felhasználási területe a zeneanyag szolgáltatás egy külső dac-nak, persze koax kimeneten keresztül lenne jobb...AK240-nél is natív dsd lejátszás van, de koax kimeneten nem küld át dsd-t...csak pcm-et...
Otthoni zenehallgatásnál egyébként is ott a PC, komolyabb eseteknél spec hálózati lejátszó... -
törölt tag
válasz
kemcso #29045 üzenetére
Szerintem a Poweramp és a Neutron is egy kalap kaki kezelés szempontjából. Próbáltam őket, 10 másodperc után repültek a telefonról. Nem érdekel hogy szól, vegyenek fel egy normális UI designert, és oldják meg, addig biztosan nem fogom őket használni.
Nekem most a Shuttle van fent, ez elég korrekt, de van másik néhány hasonló lejátszó, ami elég korrekt.Tulku: A szoftveres EQ az a 0-t és 1-et módosítja, mert még azelőtt avatkozik be, hogy a DA megtörténne.
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #29045 üzenetére
Igen én csak a rongálást éreztem ekkor...vagyis a külső app beékelődött plusz dologként (intersticiális szennyező atomként) ami így rosszabb lett mint a gyári appal...
Bár az furcsa, hogy a poweramp és a neutron között is különbségek voltak a neutron javára, illetve működött az eq is (pedig ekkor úgy tudom csak 0,1 van....)
Más....
Összenő ami összetartozik...mondhatnám....
Az AK Angie most egy AK240-ről duruzsol...a szinergia fenomenális...LPG-nél sem éreztem megközelítőleg ezt...és még a szimmetrikus kimenetet nem is próbáltam...de ami késik nem múlik...
Jövő héten jön meg a CA 9 driveres CIEM, oda is fabrikálni kell egy szimmetrikus kábelt...uhhh...
Nem tud valaki eladó 2,5 mm-es 4 pólusú jack-et itthon?
-
malphitee
senior tag
válasz
kemcso #28932 üzenetére
Nem felesleges, tudom kinek mi tetszett jobban, mit talált jobbnak. De elnézést ha én másik hangot keresek most, es jobb funkcionalitast,usb dacot, garanciat valasztom. Igazábol egy kb milliomos ember cuccokkal, tapasztalattal teli, ember velemenye sokat dobott a valasztasban. Dx50,dx90,x5 el hasonlitotta aztan a végén. Nem volt erdeke hogy hypolja az x3ii, olyan dragabb dapok mellett, meg hd800, t1 szintu fejesek mellett. Köszi hogy leírtátok véleményeteket mégegyszer
Krx21: nem hiszem,de lehet. Mindenesetre fuleshez kell most, de laza konnyedseggel is elbanik egy 100ohm alatti fejessel, full dinamikaval, mellyel. Kesobb beyer dt770 pro akarok majd 70ohmosat vagy 32. Legszuksegesebb esetben veszek e12, aztan kenterbeveri osszes dap amp reszet.
-
malphitee
senior tag
válasz
kemcso #28923 üzenetére
Erdekes amit irsz, ma egesz nap headfit olvastam x3ii rol. 95% ban mindenhol azt olvasni (komoly cuccokkal,tapasztalattal levő emberektol) hogy x5 el szinte full azonos hangja van. Ket dolgot emeltek ki amiben x5 jobb, az erosebb amp ami jobban hajtja fejeseket, két sdcard slot, es egy hangyannyival talan reszletesebb. Voltak profi teljesitmeny meresek, es bizony x3ii tenyleg kiad 200mw ot 32 ohm on. Nem hiszem 250ohm ig ne tudna kiszolgalni fejeseket, dinamikaval, rendes mély tartomannyal. 2slotot most se hasznalom ki. Ugye x5 utan x5ii hangban - teljesitmenyben nem mondhatunk elorelepest.(sőt egyees forrasok szerint gyengebb az amp-ja mint 1gen x5 nek.) Kicsit fogyott,osszement annyi. Uj arakat nezve nem kerdes akkor hogy x3ii szabad venni, 2 ev garival, (70k)es nem 120k ert kicsit jobb erositovel,2db cardslottal rendelkezo x5ii. Dx90 vs x3ii nel sokkal tobb olyan velemeny van hogy, magasai jobban felmegy, reszletesebb , nagyobb térábrázolás - mégjobb amp (mint x5). Sokkal eggyértelmübb tapasztalatok voltak olvashatók(dx90 javára). Azt meg ujonnan nem lehet kapni, ebayon is egy helyen van 130 ert (elvileg), de mire kezedben van 190k. Semmi garival. Erdekessegkeppen egyik itteni forumtars füle nem hallott sok kulonbseget egy fiio m3 es dx50 kozott, es tudom jo fulhallgatoja van. Arra se lehet fohgni. En most nagyon x3ii mellett vagyok,x5 melto utodja lesz. Nagysága, súlya, fw tamogatas megszunese, garancia lejarta, 2cardslot nem kihasznalasa, nincs fejhallgatom amihez indokolt lenne a kicsit jobb amp teljesitmeny, stb.(ha kell erő, x3ii +e12 es megjobb teljesitmenyt kapok mint x5 barmelyik teljesitmenye).
Jöhetnek a reakciók, én hiszek 30 ember egybehangzo velemenyenek, persze vetel elott hallgatás lesz.
Most mar erdekelne érvek alatamasztasaval, miert dx50 .
-
malphitee
senior tag
válasz
kemcso #28917 üzenetére
Mint irtam ez csak egy kozvelmenykutatas. Igazabol dx90 et vennek most ,csak nem tudok eladot. Google nem dobott ki semmit, dx80 nem tudom hova tenni, sok info headfin se volt. Dx90 menne legalabb x5 lejatszomhoz. 2 kulonbozo karakter jo ampokkal. Ha esetleg tudtok valahol dx90 eladot dobjatok privit.
-
malphitee
senior tag
válasz
kemcso #28782 üzenetére
X5 hasznalok jelenleg, tobbit nem hallottam. De ez utan nem biztos hogy hatraesnek egy p1 tol es tarsaitol. Mert kicsit nagyobb a tere meg hasonlo.. nincs akkora kulonbseg, mint amit az aruk mutat,mar a rengeteg olvasgatas info utan is. Nem egy helyen olvastam hogy visszavaltottak az elvileges kozepkategorias dx90 re.
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #28393 üzenetére
Miben?
Hogy nagy művészet lenne?
(...mert ez volt a felvetés, nem zavaró jelek és költségterv...)Én továbbra is hiszem, hogy ez a jövő, egyre több telefon kap megfelelő dac-amp-ot...és nem a tech fejlődés miatt, hanem kényszerből...az audiovizuális protézis újabb eleme hullott ki a szekrényből, figyelmeztetve majd minden gyártót; ha kimaradsz, lemaradsz...
Schawo: 120 jobb terű, nekem kicsit jobb dinamikájú is (De van akinek nem volt hallható, érdemi különbség)...majdnem nem adtam vissza Nigérnek
...de aztán külső erőlködő vásárlása mellett döntöttem és nagyon nem bántam meg...
-
-
Strucc
csendes tag
válasz
kemcso #28229 üzenetére
Igen, árultam, de gyorsan lezártam hálistennek, így ha más dolga nem akad, balanced forrásként működik a V281 fejes erősítő és az LCD-XC elé. Jól tolja, meg kell hagyni.
Ha méltó asztali DAC-ot is találnék, lehet, hogy megint elgondolkodnék az eladásán.De ami biztos, hogy a V10, bár persze drága telefon, nem a hifisége miatt az, egy S6 Edge+ vagy Note 5 is drága, mégsem versenyezhet vele. Szerintem jó vétel, ha valaki nem költene külön DAP-re.
És a G5-höz is lesz valami HiFi cucc, majd azt is jól meghallgatjuk...
-
törölt tag
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #28182 üzenetére
És ez az 1-0 amit cd-nél írsz nem ugyan ilyen ekvivalens flash 1-0-nál is? Nem értem mi a különbség egy fény hatására 1 vagy 0-ként értelmezett digitális adatsor és a flashen tárolt digitális adatsor között...persze tudom, az nem forog..
Én digitális jel esetén hallható különbség kapcsán indultam el elmém hullámain...mert mi van ha a flashen tárolt bitek sem minden esetben egyformán tárolódnak a konverzió (rippelés) miatt?
Nem szeretnék kavicsot vinni a hifigépezetbe...cd polírozás ma is van, kiolvashatatlan cd-ből csinálnak neked kiolvashatót asszem 1-2x lehet megcsinálni...de ez hallható (nem játssza le illetve lejátssza) nem tudom hol itt a mágia?
-
Nigér
őstag
válasz
kemcso #28143 üzenetére
Nekem van androidos lejátszóm és a fent említettek miatt eléggé csípem.
Hozzáteszem hogy rengeteg pár dolgot tiltottam, fagyasztottam "butítottam" rajta, ami nem szükséges feltétlenül a zenéléshez.
Ja és nem bonyolult a kezelése és nem is lassú, pláne nem az AK-hoz képest.
De megértem a te álláspontodat is. -
krx21
nagyúr
válasz
kemcso #28137 üzenetére
X7-el kapcsolatban: Az 1.5-ös firmwarehez képest az 1.8 több lett egy kicsit magasban, de azért a demo verzió túl sok magasát nem éri el... Úgy néz ki, szerintük egy kicsit túl sokat vettek le a demo magasaiból és most vissza tettek egy kicsit... Én továbbra is szeretem, de várom már a MUSE02-es erősítőt hozzá...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #28137 üzenetére
Nekem ezek az új nagyágyúk teljesen egyformának tűntek Angie-val: X7, Plenue1 és AK100 II.
Ebből a triumvirátusból az AK100 II hozta a legtöbbet ki a fülesből, de egyrészt ez a legdrágább, másrészt mintha úgy olvastam volna hogy ezekhez hangolták (ami lehet épp oly baromság is)
Szűkebb tér mint az AK100 első generációján, nagyobb dinamika (jóval) és erősen középre hangolt hangszerek...de jók ezek a játékosok, baromi gyorsak, jól kezelhetők. Nekem az AK100 II tűnt a legszebbnek és persze a kis potméter is nagyon belopta magát a szívembe...de 300 ezer fölött nem fizetnék egy dap-ért...ahhoz hanyatt kel hogy vágódjak a hangjától...
-
Nigér
őstag
válasz
kemcso #28124 üzenetére
No igen, de magyarul még sehol nem írtak róla.
Egészséges gyanakvással, és bizalmatlansággal, de szoktam az av-t lapozgatni....... ha már marhára unatkozok
Bodz: ja, lehetne a videóikból olyat csinálni, mint a tecsőn fellelhető Dallas-részletek, amiken tök más szöveget adnak a szereplők szájába, jókat lehet nevetni rajta...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #28051 üzenetére
Egyik fórumtárs (akit többen tisztelnek) fasírtban van velük és nem akarom szítani a tüzet...de természetesen ha lesz javaslat és az elfogadásra kerül, akkor leírom a cégnevet....
Privátban természetesen bármit bárkinek..és nem az enyém a cég...
Egyelőre annyit hogy Szentkuti fórumtárs ismeri őket eléggé....
-
Bodz
nagyúr
válasz
kemcso #27932 üzenetére
Így a fülessel együtt jó ajánlatnak tűnik.
-
-
bozont
veterán
válasz
kemcso #27814 üzenetére
Én pont azon a napon dolgozok a két ünnep között. Pedig úgy meghallgattam volna egy w30-at és w40-et az X3ii-vel.
Viszont próbálgattam pár fejest, igaz csak egy-két szám erejéig, de valahogy nem passzolt egyik sem: M40x, M50x, MSR7, Shure 440 és 840. Mindegyik olyan magasba húzott, alul üresnek éreztem őket. Bár valószínűleg ez a lejátszó analitikusságának köszönhető, egyszerűen nem passzolnak. Egyikhez sem kellett High gain-re kapcsolni, 70-80 hangerőtől feljebb egyik sem kívánkozott. -
Peat;)
veterán
válasz
kemcso #27752 üzenetére
"Meg kell őket hallgatni és nem előre eldönteni, hogy elég nekem a kevésbé jó..." fogorvos után harapós leszek és nem hagyom annyiban, szerintem nem ez olvasható ki a hozzászólásomból visszaolvasva sem. Ph!-n egyre nagyobb szokás "sorok között olvasni" és belevélt dolgokat odahányni a másik személyéhez kötődően. Az hogy sonyt ajánlottam az elején azért van mert azt írta hogy nem megszállott...utána meg semmi kivetnivalót nem írtam érzésem szerint. De ha a dx50 ennyire pocsék lett időközben akkor elnézést ha félrevezető voltam, én azért arra hegyeztem ki a jobb minőséget mert anno innen olvasva ez a kép alakult ki bennem.
A különbségek meg tök hiába hallhatóak, az hogy mi tetszik igazán nagyon nehéz eldönteni, 1-2 szám alapján, de az természetes hogy nem értünk egyet valamiben. Ezért is írtam oda végig hogy nálam, szerintem.
-
válasz
kemcso #27671 üzenetére
"Telefonos hangzásnál az X1 nem fog többet adni, sőőőőt..."
- ezt egyszer alátámaszthatnád észérvekkel is, . . . a puszta zsigeri utálat ennyire direkt kimutatása egy adott gyártó egy adott terméke ellen szerinted mennyire emeli ezen topic színvonalát amelynek gazdája vagyol? -
Tulku
veterán
válasz
kemcso #27643 üzenetére
Ez mind igaz,de...mindig kell vmi új...nem forradalmi, de új a népnek...s előbb-utóbb eljutnak a jó hangig...
OFF...
..meggyőződésem, hogy minden készen áll már gyártás technológialilag (DVD már "kész" volt 1967-ben!) csak mindig csepegtetnek...mindig egy kicsivel több-jobb...nem túlságosan, hiszen ha az egyik túl nagyot szól akkor a másiknak le kell kopiznia, cserélhetik alapjaiban a gyártósort...stb..nem éri meg senkinek...amíg a nagyok egyenlően falnak a tortából nem tesznek egymás alá...a kicsik pedig szükségszerűen elbuknak (htc, de ibasso, fiio hamarabb menne a levesbe ha beszállna az biztos...).
Ez a nagyok asztala, mi akkor járunk jól ha minden 5-6. szériát megvesszük (nem évente, hanem 5-6 évente cserélünk) és jót röhögünk rajta mennyit fejlődött a technika...dehogy fejlődött...csak perpill ez eladható marketing ügyileg...vissza nem lépnek, csak apró léptekben feljebb, vagy topognak és nagy szavakat zengedeznek...ON...
Ez az LG viszont szerintem első fecske (hiába volt már Sabre chipes telefon) mert szerintem tisztességes hangot ad ki és azonos formatervű mint a sikeres G4 (én is ezt használom) ezért gyanítom az árcímke ellenére is eladható lesz külföldön...itthoni állapotokkal egyetértek, jól írtad...pár száz...de nem mi vagyunk a mérce...
-
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #27638 üzenetére
Vagy ha egy LG (vagy samu) összefog-tanul Cowon elvtárssal(tól)...
És a hang csak egy paraméter..még ott a kamera is...hidd el nem oly távoli ez, meg fogják lépni, minden ott van már a tarsolyban, ezek a cégek (LG, Samu) ezerszer nagyobbak mint a fiio, ibasso, cowon...ha valamire ráálnak ott mindent meg tudnak valósítani...
Tedd el ezt a hozzászólást pont egy évre...jövő ilyenkor már lesz 3-4 igen hallgatható telefon komoly füles erőlködővel (továbbra sem hiszem hogy egy telefonnak fejest kell hajtania, vagy DSLR szenzorral, optikával rendelkeznie...)
Fenyképező optika fronton kissé leálltak most...nem hajtja őket a tatár...de ha egyik előjön egy baró optikával lesz nemulass
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #27630 üzenetére
Én is kétlem...de előremutató hangja van az biztos (bízom Strucc kolléga pár szavas ítéletében ennyire, akinek egyébként egy AK240 nyomja a napi rigmust...).
Szerintem valahol az X3 környéke lehet (szárazságban is) viszont ez egy telefon...és nemrég olvastam hogy telefonnal nehéz DAP szintű hangot generálni...na talán ez első fecskének elmegy (szerintem több annál) és elindít valamit...
Fotósoknak mond valamit, hogy csúcs kompaktoknál mennyire váltam az evf-et (egy időben egyiknek sem akarózott...) míg valamelyik elindult vele, aztán az összes többi követte...ma már ha csúcskompakt evf nélküli azt meg sem veszik...igazuk is van...na ilyet remélek itt is egy-két éven belül...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #27566 üzenetére
Vannak ezzel más dap-ok is amúgy...új AK-k sem teljesítmény bajnokok de tény hogy erősebbek az elődöknél...és persze kissé drágábbak is...és a plenue sem az erejével büszkélkedik....de nem is erre lettek kifejlesztve...akkor van baj ha fülessel vérzik...
Pl a ZX2 15 mW-ja már elég necces szerintem egy 40-50 ohmos sok armatúrással...de ne legyen igazam...
Szidást arra értettem hogy mindig megjegyzed az erőtlenségét fejesen...fülesre elég, fejesre meg - mint gyakran helyén valóan meg is jegyzed - úgy sem jó szinte egyik sem....dap-ok fülesre jók, vagy meghajtónak...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #27560 üzenetére
RK procik sem a megbízhatóságukról híresek...asszem 3168-ból volt szinte mindegyik kuka...na de meglátjuk...
Én sem android alapra tettem volna egy játékost, ha nem akarok telót készíteni...nem is igazán értem a koncepciót...plenue android nélkül is villámgyors, de az AK100 II is...mire kell android?
Kábel nélküli adatátvitel?....minek? Netezni úgy sem ezen fog senki sem...főleg nem app-okat futtatni...és persze az elődök (DX100) kezelése sem igazán tökély android alapokon....
Persze nem asztaliakkal akar senki versenyezni...és az áramerősséget sem tudja prezentálni egy pöttömnyi akku...de azért egy 2-3x akkora teljesítmény már egyes fejeseknek elég tud lenni...
És nem 0 erősítéssel mint az AK100...ugye?
(Egyébként nem értem miért szidod...az AK-t...szerintem teljesen fülesekre terveztek egy igen kicsi szerkezetet finom hanggal...ez sikerült, minden fülest meghajt, fejesre pedig teljesen alkalmatlan...) -
AGE-T
őstag
válasz
kemcso #27547 üzenetére
harapottalma 6 plus, egész korrekt hangja van, erősítőben legtöbb csúcs droidot agyoncsapja.
Igen hangfalak és egy jó dac elég komoly élménybeli különbség egy hordozhatóhoz képest. Utazgatni ez a cucc elég. Melóhelyen is teljesít, most hirtelen nem érzem, hogy el kellene vernem 100-150-et, hogy itt is "csúcs" hangot kapjak. Kb. ennyibe lenne használt alkatrészekből az a cucc, amire már bólintok.
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #27537 üzenetére
Na megkérdeztem telefonon Biokox-ot...neki HDP R10-e van....
Neki jobban tetszik az X7 mint a HDP....azt mondta jobb hangja van (K551-el és Audeeze EL8-al tán...)
Ez már jelenthet valamit...de meg kell hallgatnom...mit mutat a w60-nal...a lényeg a saját tapasztalat..és a szinergia
AGE-T: Hát igen...a helyszűke...ezért (is) nem adom fel az AK100-at...néha keresnem kell a zsebeimben
x7 nem kicsi...nagyobb mint az x5...de te is láttad...a szifon is hogy néz ki az oppo erőlködővel...mint egy piaci nagymama pénztárcája....nem igazán kompakt, mobil...vagy megelégszel a telefon hanggal...LG V10-et dicsérik hangra, de Európába nem hozzák (minek is...)....
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest