- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabeszHUN
tag
válasz
Luissimo #29384 üzenetére
Nagyon Köszi!! Egyszerűen egyébként fura ez a kínai piac.Néha elszórtan olyan lejátszókat lehet találni 5-6-7 ezer forintért hogy eszem megáll.(Csak legyen igaz amit írnak rola) Mostmr lassan ott tartok hogy kinézek 10 darabot berendelem őket aztán csinálok egy összehasonlító videót.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Luissimo #27664 üzenetére
hallottam. ugyanakkor én sansa-t nem hallottam még, ezért is írtam, h nem kötekedésből
Szimplán Head-Fi-n sokak szerint jobb a sansa-nál (tudom, sok mindent túlhype-olnak arrafelé, nem mérvadó), csak így hirtelen erős volt a "nincs jobb" kijelentés szvsz. (Persze lehetséges, hogy igazad van, jó lenne végre hallani egy sansa-t is
)
Cowon nem tudom egyébként hogy jött ide, nem egy kategória árban (legalábbis újonnan semmiképpen
), de nem, nem hallottam
Illetve azt sem értem, hogy a többi rész hogy jött most ehhez? Jó.. nincs tapasztalatom, sry
(xduoo x2, musiland 04mx ezeket nyúzom és amúgy még colorfly c3at hallottam. ennyi az össz)
-
Bodz
nagyúr
válasz
Luissimo #27262 üzenetére
Elmosolyodtam a lista bizonyos részein. Egyeseknek micsoda problémái vannak, hihetetlen.
De te sem olvastál utána rendesen a dolgoknak.
Egy buta, de jó hangú lejátszó (gondolom, nekem még mindig a sima 770 van). Előbbi nem nagyon fog változni, utóbbit meg reméljük nem rontja el egyik firmware sem. -
peestheee
tag
válasz
Luissimo #26718 üzenetére
basszusközpontú zenét, psytrance, drum&bass
énis megtaláltam ezeket a sansa-kat, viszont van belőle vagy 4-5 fajta, van lényegi különbség köztük?
ilyen clip+-t tudok még valahol venni? conradék pofátlanul drágán árulják
ebaytől kicsit ódzkodom, nem esküdnék meg rá hogy eredetit kapok
-
Tulku
veterán
válasz
Luissimo #26718 üzenetére
Az én felfogásomban elektronikus minden amit elektromosan állítanak elő a zenészek...tehát egy hegedű, akusztikus gitár, versenyzongora nem az...
De ha belép egy bassgitár akkor az már hibrid, ennek a folytatása az elektromos zongora...és a többi.
Mások teljesen másképp fogalmazzák meg az eletronikus zenét...én így...
Tudom hogy a hangkeltő az egy része annak mait hallasz és utána már minden elektronikusan zajlik, ezért az a meglátásom hogy az eredetei felvételre rázenélő hangok mindenképpen nagyban torzulnak, fedődnek, átalakulnak...
Viszont az akusztikus hangszerek teste, elhelyezkedése, intimitása (persze lehet ez is egy berögzült placebo) több beleélést, nagyobb intimitást ad a zenének mint a tisztán elektromos hangkeltő egység(ek).Én Cowon D2-t hallgattam össze Sansával (Clip+ volt talán) de ég és föld volt a kettő zeneiségben...persze a Cowon javára...a kezelése a horror csúcsa, nem ajánlom gyenge idegzetűeknek, vastag ujjúaknak...meg úgy senkinek. A hangja viszont a jelenlegi áráért nagyon kellemes.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Luissimo #26536 üzenetére
- A gyári fülese nincs meg, de gondolom ez senkinek nem fog hiányozni
- Az akkuideje kiváló, szinte új állapotával megegyező
- Hajszálkarcok a hátlapon és az oldalíveken
- Fekete szilikontokkal rendelkezik
- Amit érdemes tudni: legfrissebb teljesen gyári firmware van rajta (v2.29), a jack aljat bizonyos fülesekkel nagyon ritkán kontakthibát dob a jobb csatornára (Sonykkal pl. nem, az egyik régebbi Vsonicommal igen). -
zack
nagyúr
válasz
Luissimo #26282 üzenetére
Sansa-k kevesebbet tudnak minőségben mint a jobb zenei képességű telefonok. Pont. Erről kár vitázni.
Persze ettől még lehet perspektíva, akinek pont olyan telefonja van, ami zenében nem túl erős.
Kíváncsian várom a 770C-t, mert ha ezt sem fogom jobbnak tartani, akkor a következő a DX50 lesz. -
zack
nagyúr
válasz
Luissimo #26278 üzenetére
Nem tudom milyen minőség ellenőrzésen esik át, de ha 3-ból 3 kapufa lesz, túl komoly nem lehet. Utána jött a Fuze+...Az nem fosta össze magát, de az érintő panel kritikán aluli volt, ahogy a szoftver, és az anyag, illetve összeszerelési minősége is. Recsegett-ropogott, sokszor nem reagált, utána meg varázsütésre egyszerre végrehajtotta az összes műveletet.
Nem kizárt, hogy valaki elégedett vele, de valami iszonyat gány volt a minősége. Arról nem is beszélve, hogy a Note4 oda-vissza pofánveri hangminőségben az eddig általam hallott Sansa-kat.
Elhiszem, hogy van akinek ez megfelel, az használja egészséggel. -
zack
nagyúr
válasz
Luissimo #26274 üzenetére
Nekem a 3. csere is kuka lett. Szóval ez a "tökéletesen meg leszel elégedve" erősen aggályos kijelentés.
Amíg működött nem volt rossz egyik cserélt példány sem ár/érték arányban, de a tartóssága mindegyik általam használt Sansa-nak kritikán aluli volt.
Majd ha megjön a 770C akkor véleményezem, mert az 100 dodó környéke. Alatta kétlem, hogy van olyan lejátszó, amibe érdemes lenne belenyúlni. -
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Luissimo #22907 üzenetére
Ha valamivel nem értesz egyet, akkor megfogalmazhatod mindenféle gúny nélkül is, érthetően, hogy mi nem tetszik, vagy mit nem értesz. De a kedvedért leírom, hogy nálam mi volt: szimplán kiforrasztottam a régi akkut, majd betettem az újat. Működni működött a lejátszó (Zip), de tölteni nem volt hajlandó. Vakartam a fejemet, aztán némi google után ezt találtam (attól most tekintsünk el, hogy jó nagy gány munka, amit a gyerek csinált): másnak sem ment rendesen a Sansa lejátszója új akkuval. Így végül én is letekertem a ragasztószalagot az akksikról, leforrasztottam azokat a pici paneleket, majd a gyári panel+az új akksi ment vissza. Ha előre tudom, akkor nem így csinálom, hanem úgy, ahogy fentebb írtam, spórolva némi forrasztást.
-
-
z123456789
addikt
válasz
Luissimo #18715 üzenetére
Aha-aha.Valami hasonlót elküldtem neki, de ha hazaérek akkor nyomok valmi print screen-t.Bár igazából videóval kell szemléltetnem....na midnegy ezt majd már megoldom.Az erélyesség nem hiányzott, kb hasonló hangnemü levelet írtam.
Köszönöm szépen.Majd jelzem mi lett a vége...és nem adom fel a 64 GB-os kártya + clip+ kombót....Ùgy érzem azzal mostmár tartozom nektek.(#18716) bucsher
Persze persze.Azt még az elején próbáltam.Márint megjött, és elöször steril állapotában akartam tesztelni.Már akkor gyanúsan viselkedett.Nyomtam egy NTFS formázást, madj kiválaztottam kb 64 GB-nyi HD filmet.Na ezt kb 10 órán kersztül másolta.Késö du elindítottam, és valamikor hajnalban kapcsoltam ki a gépet.Másnap megnéztem, és a filmek könyvtáraiból csak a sample-öket nyitotta meg és játszotta a TV.Ha visszadugtam a gépre, akkor sem ismerte fel a felmásolt nem sample file-okat.Midnegy, ezt betudtam annak hogy valami beakadhatott éjjel másolás közben, bár ez kizárt, mert rendben van a gépem...tudom.Na ezután kezdtem csak a zenés dolgot.Fat32 (jó sokáig tartott ez is.) Aztán felraktam 64 GB-nyi zenét, és ott mkár produkálta azt hogy felmásolt midnent, mégsem volt fent a kártyán.Azóta is próbáltam többféle módon.fat, exfat, ntfs...és már rohadt sok idömet elvette, mert eltart egy darabig mire a teljes kapacitást felkamuzza. -
z123456789
addikt
válasz
Luissimo #18713 üzenetére
Na egy ilyen véleményre voltam kíváncsi.
Rendben.Megpróbálom így.Nem vagyok egy nagy e-bay-es.Pontosabban nem rég kezdtem bátran rendelgetni hasonló oldalakról is (persze figyelembe véve feedback-eket)Eddig nem is volt semmi problémám, söt a lejátszóm is hasonló értékü, semmi baj nem volt vele.Ennél kicsit húztam a számat, de gondoltam ha bejön akkor másnak is tudom ajánlani...úgy néz kinem jött be.
Nem is állok neki kutakodni, programok után, meg ilyen diagnosztizáló dolgot sem csinálok, mert igazából már mióta megjött (1 hete) azóta szórakozok vele, hátha jó lesz.
Ez már nem ide tartozik, de azt meg tudja mondani valaki hogy ilyenkor mi a menete a reklamációnak?
Csak mert több utat is látok, de nem akarom hogy az egyik kiüsse a másikat. -
z123456789
addikt
válasz
Luissimo #18686 üzenetére
K*rvára nem az volt a kérdés hogy milyen kártya 64GB-től egy kártya.Ez nem nagyon segít rajtam.Azt senki nem mondta hogy nem vagyok vele tisztában...sőt, itt már egyszer valaki mondta nekem.Had ne keressem vissza.Nem az a típus vagyok aki többször kérdez meg egy dolgot.Előfordul, de speciel ez megmaradt bennem.Tehát jelen esetben mi ez ha nem szemetelés a fórumon.Vagy most mondjam neki hogy olvass vissza, mert már egyszer valaki ezt leírta?Egyébiránt nem beszélek angolul, szóval amit belinkelt vikipédiát...halottnak a csók.
(Nincs a PH szabályzatban hogy elvárás az angol nyelvtudás.)
A dolog folyamatban van.Ne haragudjatok hogy a hétvégén nem volt időm, a program pedig amivel FAT32-t varázsolok elég lassan hajtotta végre a teljes formázást, mivel gyorsformázással nem akarta az igét.De meglett, így már látja is a sandisk, sőt.... (a többit majd egyben
)
-
Luissimo
veterán
válasz
Luissimo #17880 üzenetére
Noshát, ugytűnik mindenki locsolkodik ,
sebaj, viszont az baj, hogy amint látom, mások is szívtak már ezzel, igaz az még régebbi firmverrel volt, ezen pedig a legujabb van, de akkoris valami nem gömbölyű...
-
Luissimo
veterán
válasz
Luissimo #17798 üzenetére
sorry, a mosógépjavítás közben írt poszt sajtóhubásra sikeredett, mert beleszóltak, hogy nem szívja a vizet a gép.,
ma valahogy ilyen technikai problemás napok vannak
TEHÁT
"(nekem van egy S9-em a cowon mellett, símán összemérhetőek a zenei kvalitásaik, 5-öd áron is."
helyett
nekem van egy S9-es cowon-on a CLIP+ mellett, símán összemérhetőek a zenei kvalitásaik, 5-öd áron is. -
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Luissimo #17745 üzenetére
foobar2000 nem telepít semmi szart, viszi MP3-at, FLAC-et, kicsi, okos, bővíthető, témázható. nem értem hogy miért nem mindenki ezt használja
-
PHM
addikt
válasz
Luissimo #17743 üzenetére
Mostanában én is így jártam egy ingyenes programmal.
Nem figyeltem oda, és csak nyomogattam a "next"-"next"-"finish"-t.
Sikerült is beszereznem egy kiirthatatlan toolbart.
Végül is a lényeg, hogy ingyenes, ismeretlen forrásból beszerzett
szoftvereknél oda kell figyelni a telepítés folyamán.
Az ismeretlen kiegészítők, egyebek elől ki kell szedni a jelölő pipát.
Amúgy MP3-akhoz az STP MP3 player egyik régebbi verzióját használom.
Szvsz mindent tud, amit kell és még telepíteni sem kell.
Igaz, nem csilivili a felülete, de ez legyen a legkisebb probléma.
Videókhoz és egyéb médiafájlokhoz pedig a kollégám ajánlására
nemrég telepítettem a VLC mediaplayert.
Most néztem, a FLAC sem ismeretlen neki, úgyhogy lehet, a KMPlayer megy is... -
Ati1979
veterán
válasz
Luissimo #17722 üzenetére
Oké, köszi.
Valószínűleg e mellett döntök. Néztem még az előző Z (NWZ-Z1050) szériát is, de az nekem túl nagy sajnos.
Csak sajnos még egy kicsit új a dolog, és nem igazán kapható sehol.
Ha meglesz mindenképpen írok ide róla.
Amúgy alaposan utána olvastam. Az írják, hogy a z-hez képest tisztábban szól, kicsit de kevesebb benne a basszus.Állítólag, (ezt a z-ről írták a head-fi-n) sokkal magasabb árú lejátszókkal szemben is elég szépen megálja a helyét. Ha érdekel szívesen belinkelem.
-
beast27
senior tag
válasz
Luissimo #17679 üzenetére
És pontosan mit tuningol? Mert az utolsó linkben amit küldtél nincs benne
szerk:
Ezt a rockbox telepítést el lehet rontani? (mert még régebben egy SE x8-ason próbáltam főzött romot telepíteni és majdnem haza vágtam a telót és csak nehezen tudtam működő képessé tenni) és ha igen akkor vissza lehet hozni? -
Shia-ko
aktív tag
válasz
Luissimo #17646 üzenetére
Namost, a bővíthetőség azért fontos, mert a most megfáradt J3-hoz vettem egy 32G-s kártyát és nem szeretném a fiók mélyén jegelni.
Nekem a kezelésével sem volt gondom, ahogy az S9-ével sem, vagy a korábbiakkal mondjuk.
Viszont a hangzás legalább annyira fontos, így minden kiesik, ami kevésbé jól szól. Tehát, ha a clip rosszabbul szól mindenféle stílust hallgatva és ehhez a változatossághoz vásárolt fülessel/fejessel, akkor kiesik. Én nem járok kocogni vagy bringázni, így annyira kicsi lejátszó nem kell, de az is igaz, hogy amikor mégis előfordult, a J3 is elfért a zsebemben, bár olyankor jó lett volna egy távirányítós fülhallgató, egyébként a dedikált gombok elegendőek, így nagyon ritkán veszem ki a zsebemből. Semmi gondom egy újabb J3-mal, de gondoltam ha van valami, ami feleslegesen nem tud extrákat és gondolom így az ára is alacsonyabb, akkor veszek mást. :think:
Tehát, ha azt mondod, hogy a CLIP+ hangzása van olyan, mint a fent említett készülékek-é, akkor valószínűleg azzal járok a legjobban. Ha nem, akkor egyéb alternatíva hiányában... -
Zoli133
addikt
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Luissimo #17522 üzenetére
Csináltam egy auto-presetet. Panelban vagyok, kb. 1,2 m lehet a füles hossza.
A legtöbb adó kiválóan hangzik, de amint hozzáérek a lejátszóhoz (pl. hangerőt adni rá), berecseg. Nem mindig, de pont elég, hogy élvezhetetlen legyen. Most egyébként sokkal jobb a helyzet, mint tömegközlekedésen szokott lenni.
Majd néhány nap múlva futás közben is kipróbálom.
-
Luissimo
veterán
válasz
Luissimo #17517 üzenetére
Dehogynem kapható, a Clip+ most látom
sportolás közben talán egyszerűbben megtalálod a gombjait, kitapogatás után, szerintem praktikusabb
-
HardRic
addikt
válasz
Luissimo #17466 üzenetére
Nagyon egyszerű a megoldás: úgy dugd gépre, hogy már alapból a gyári fw-vel van bekapcsolva. Másolsz valamit, lehúzod, kiírja hogy "Refreshing your media" és meglesz mindened a gyáriban is.
Most olvastam vissza, hogy próbáltál ilyesmit, sorry az okoskodásért ha tényleg nem segít ez. -
Polllen
félisten
válasz
Luissimo #17433 üzenetére
Lehet hülyeséget mondok, mert per pill nincs nálam clip+, de rockbox-ban van database frissítés menüpont. Az szépen lefrissíti a lejátszási listát az aktuálisan megtalálható számokkal. Az alap szoftnak, meg ezt automatikusan meg kellene tenni...(lehet rockbox móka miatt nem megy)
-
PHM
addikt
válasz
Luissimo #17433 üzenetére
Minden más lejátszónál is.
Próbáld meg MTP és MSC módban is csatlakoztatni a PC-hez a Clipet.
Vedd ki belőle a memóriakártyát.
A lényeg, hogy valahogy törölni kellene a lejátszó memóriáját,
de úgy, hogy a rockbox fájljai ne sérüljenek.
Azt hiszem, korábban írtak a topicban a rockbox eltávolításáról. Keress rá.
Erről érdemben nem tudok nyilatkozni, mert sosem módosítottam az enyémet. -
PHM
addikt
válasz
Luissimo #17428 üzenetére
Közben megnéztem, az enyém is "auto"-ban van. (Rockbox nuku.)
Soha nem szinkronizálom, csak simán rámásolom a zenéket.
Így még nem volt gond vele.
Sajnos a Clip+ nem látja MSC módban az MTP módban szinkronizált zenéket,
és ez fordítva is igaz.
Én a következőt tenném:
- A szinkronizálást elfelejt, az az iPod/iPhone usereknek való.
- USB mód "auto"-ba átkapcsol.
- Minden zene letöröl.
- Zenéket visszamásol, intézővel, vagy fájlkezelővel.
- Eredeti rendszerrel bekapcsol, majd megvár, míg frissít a lejátszó.
- Örül és élvezi a zenehallgatást.
Szerintem. -
PHM
addikt
válasz
Luissimo #17424 üzenetére
Nézd meg, mire van állítva az USB mód.
Ha MTP-n lenne, állítsd MSC-re.
Ezután szerintem töröld le teljesen a lejátszót.
Azért vigyázz, nehogy a rockbox rendszerfájljaiból is letörölj valamit.
Szívem szerint formáznám a saját menüjében,
de a rockbox miatt ezt nem tartom teljesen veszélytelennek.
Pont az ilyen és hasonló problémák miatt vagyok ellene a Clip+ rockboxolásának.
Szvsz nem hoz magával annyi előnyt, mint amennyi gond lehet vele. -
katt777
félisten
válasz
Luissimo #16198 üzenetére
53-78k között, elég szép szórás. A zenéim majd' 200GB-ot foglalnak, de ha a veszteségmenteseket MP3-omlom a legjobb minőségben, akkor 64-be már beleférnek. Szóval J3 jobbnak tűnik. Érdekes, hogy az S9 is 53k-tól kapható.
A fényképező funkció külön jó, letöltöm a kézikönyvet, hátha filmezést is tud, mert akkor teljesen fölösleges egy teló. Nem mintha nem tudnék angolul, de miért nincs magyar kézikönyv? És a lejátszó amúgy tudni magyar?Esetleg az X7? Mert 72k, és már megvan a tárkapacitása. Nem tudom, sajna, mennyire stabil a vinyója, kibír-e pl. napi 1 óra futást.
Tim82: N8-at néztem, kicsit drágább a J3-nál. Leszedtem a kézikönyvét, de pont azt nem találtam benne, ami engem érdekelne, igaz, még csak átfutottam, de pl. még képek is alig voltak benne.
De, írtam, hogy zenehallgatás az elsődleges.
Újat szeretnék, mert nem hiszem, hogy jó lejátszó lenne az, amit valaki el akar adni, ha csak nem erős anyagi szükségből.Mindkettőtöknek köszönöm a tippeket.
Egyébként iRivert nézem még, mert abból volt egy kisebb (asszem E50) régen, és nagyon jó kis készülék volt. Mindenesetre úgy látom egyelőre, hogy a J3 megéri a +10k-t.
-
flash-
veterán
válasz
Luissimo #15455 üzenetére
füles az egész jó csak valami jó hangforrást keresek hozzá kb 30 ezerig...
de lehet hogy az lesz hogy eladom a galaxy ace telefnonomat,dobok hozzá egy kis lóvét,és veszek egy nexus s telefont,állitólag jól szól...
(mondjuk kíváncsi lennék hogy egy nexus s vagy egy cowon szól e jobban)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest