- iPhone topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Spotify-t jelenleg kb csak androidos eszközre (meg ipodra) lehet tenni, amiből a legolcsóbb a Hidizs AP200 tudtommal, de még az is ilyen 60 ezer körül fut és senki nem hallotta a hangját. Inkább vennél egy normális telefont, ami tud normális BT kodeket, és egy normális BT vevőt
-
Tulku
veterán
Egy ilyen ügynél mint a szifon a szinergia pl sokkal jobban belejátszhat a zenei élménybe, mint egy külső (sokszor jóval drágább) fülhallgató megvétele...szerintem azért erre az almánál kínosan ügyeltek, lévén igen magas létszámú felhasználói réteg nem igazán szeretne ilyen ügyekkel sz...kodni...bedugja, hallgatja, élvezi...nem a hegedűk enyhe túlharsogását, vagy a zongora felső regisztereinek gépiességét hallgatja...egyszerűen csak...van....
-
assemble
addikt
Egeszen biztos vagyok benne, hogy sokkal-sokkal jobb es kenyelmesebb megoldasok vannak kevesebb penzert, mint az iphone 7. Arra meg egy jack dugo sem jutott, nem is ertem hogy jon szoba olyannal aki kicsit is komolyan gondolja a zenehallgatast? Adapterrel a zsebedben maszkalsz mindenhova vagy veszel 2-szer dragabban egy szar fulest csak azert h lightning csatlakozoja legyen amit semmi massal nem is tudsz hasznalni - tolteni meg nem is tudod akkor a telefont amig zenet hallgatsz? Agyhalal. Egy LG V10-V20-nak pedig a hangja biztosan jobb. A Spotify (es legtobb masik streaming megoldas) meg alapbol kb arrol szol, hogy felaldozod a hangminoseget a kenyelemert cserebe.
-
Van benne igazság. Esetek 80%-ban ugyanezt hallgatom (annyi, hogy nem i7,hanem vettem egy 128-as SE-t,ami nem ping-pong ütő nagyságú és férjen rajta minden) ,pedig van sok sz...rom. Egyszerű,gyors és (én is androidos vagyok) le a kalappal ahogy az i-cuccok szólnak. (kivéve sz ipod-ok, azok szarok) Ha extrázni akarom , akkor tuningolom a Furutech ADL-el, vagy DF RED-el.
-
s4tch
veterán
Éppen az iPhone 7 a digitális kimenetével pont olyan hangú lesz, amilyen adaptert/dac-ot dugsz rá. Az a kis izé gyári adapter biztos nem rossz, de gyanús, hogy egy Vivo Xplay 6, LG V20, dual sim G6, Meizu Pro 6 Plus azért jobban szól.
A kényelem vitathatatlan, engem is ez húz a mobilok felé.
-
Tulku
veterán
Végtelenül fekete háttér, vegytiszta, steril hangkép, talán túl steril...nekem...
Belekötni nem lehet, de ez afféle hangkép, amihez igen megfelelően kell hangkeltőt választani...nekem nem ment...
De ettől egy nagyon hájend masina, a legerősebb erőlködővel és igazi Line-out-tal (teljesen más is a hangképe...ott egy már-már tompa, sima valami van, egyáltalán nem vezették át a végfokon ( igen markáns hangja van az opa1642- LME49600 párosításnak)...ott hallatszik a 1792 simasága...kezelhetősége szerintem példás, kinézete, fogása, mérete szintén, anyagminősége szintúgy...egy igazi nagyágyú...mégis az AK320-at választottam...ott az AKM chip azért nekem nagyon bejön...el is adtam a fejes frontom és ráhangolódtam a DAP-ra...
-
426os
őstag
Végül egy ilyen csodát vettem, szállítással, fülhallgatóval 1400Huf-ért. A célnak tökéletesen megfelel (futáshoz, tehát a lényeg kb annyi volt csak, hogy szóljon). Hirtelen csak 32 GB-os microSd-t találtam itthon, de azt is megette.
(fun fact: usb-n gépre dugva külső hangkártyaként is funkcionál) -
Tulku
veterán
Akkor én egy másik W30 fiio X5 párost hallottam..
nekem rengeteg mély volt benne...meleget nem írtam...
Az X5 szerintem a fiio (egyébként analitikus) vonal legmélyebb hangokat közvetítő készüléke, több esetben azt tapasztaltam, hogy mélyre van hangolva,mélyebbre, mint az X7...
-
törölt tag
De most nem értem mi a bajod, az egy asztali DAC, igazából nem mindegy, hogy az van az asztal szélén, vagy egy ipad? Amúgy is akartál már egy ideje tabletet, akkor miért jobb választás egy DAP? Gondolom ez is egy rakás pénzbe fog kerülni
Tudom, hogy szar a DAC-om, már gondolkodok egy Auralic Vega beszerzésén
Mert miért ne...
-
Tulku
veterán
-
törölt tag
Hát, nem tudom, olyan doboz hangú szegény
Jó, már hozzá vagyok szokva a jobbhoz, de múltkor próbáltam az UD503-ról, és eléggé gyenge volt
Mondjuk egy HD650 mellett annyira nem csoda, az nagyon jól szinergiázik a TEAC DAC-kal.
De minek külön DAC? Az iPadre nem tudod feltenni a zenéket? Vagy Spotify-t.
-
-
törölt tag
Oké, de akkor minek csinálnának két külön változatot? Mármint ha hangban azonos, és a k2m kevesebbet fogyaszt, akkor mindenki használhatná azt. Biztosan kell legyen valami különbség köztük. Inkább az van, hogy nem lehet igazán objektven összehasonltani, mert nem is kerülnek azonos kategóriájú cuccokba.
Bodz: Mert nem te kapsz ilyen szövegeket fordtásra úgy, hogy nem módosthatod a tartalmat
-
törölt tag
Jó, de te mondjuk szifont használsz, az tényleg elmegy 2-3 évet, bár már a 3 éves készülék viszonylag elavult, nem nagyon kap funkciókat, csak foltozgatják a szoftverét kicsit. Droid fronton viszont az 1 éves modellek alig akarják általában megkapni a frissebb rendszert, még ha a hardver nem is lenne olyan rossz alatta. Ezen sajna nem nagyon lehet jelenleg változtatni. Amúgy én is kb évente váltok, valahogy mindig úgy alakul, hogy nagyjából ennyi időnként szükségem lesz egy újra. Bár most elvileg 1-2 hónapon belül jöhet majd másik, ha kiadják addig
-
Drágák voltak, mert volt benne befektetett mérnök-idő: jól szólt és fém. Ugyanez igaz lenne egy LG/Samu jóDAP-os telefonra, persze ezeknél van pénz a marketingre: az évszázad legjobban szóló telefonja, stb stb
De érted mire akarok kilyukadni: amiben van egy kis plusz az drágább is és nem hiszem, hogy akkora kereslet van rá, mint egy pl S6-7-8-9-re, ami csak annyi újat nyújt, hogy új -
törölt tag
Ezzel az a probléma, hogy telefont még mindig átlag évente cserélget az ember, és szerintem azt már végképp kevesen tudnák megtenni, hogy évente kiadnak 250-300 körül telefonra.
Tulku: Én is telefonról fogok hamarosan menet közben zenélni, de ezzel elfogadom, hogy fel kell adjam a minőséget lényegében. Illetve én nem nagyon vagyok hajlandó olyan összegeket kiadni telefonért, mert az csak egy használati eszköz (ellenben a DAC az szerelem
).
Vannak bőven olcsóbb telefonok is jó DAC-kal, én is ilyenre fenem a fogam, ha majd kiad a Meizu végre egy olyan telefont, amiben SD kártya is van meg ES9018 is, de még az sem lesz több az LG árának felénél, de inkább harmadánál. -
Szerintem kevesen vannak azok, akiknek az igazán minőségi hang megér olyan sok pluszt.
(#27634) Tulku azt gondolom, hogy egy igazán minőségi DAP-pal felszerelt telefon kb a telefon+DAP árát közelítené, ha ebbe még optikát is akarsz tenni akkor meg egy telefon+dap+közép. fényképezőét. És kb a HDP-R10 méretében
-
assemble
addikt
Arban is agyoncsapja a legtobbet.
(a legtobben szerintem asztali dac-ra sem koltenenek annyit
)
A legujabb modelljuk (6s) pedig hallhato elektronikai zajokat produkal sok fulesen, ami azert gaz.Komolyra forditva a szot: a legtobb okostelefonokhoz kepest valoban viszonylag jo hangja szokott lenni, de azert egyertelmuen, kiemelten a legjobbnak nem szoktak mondani szerintem. Lasd: mar a 2010-es galaxy s a wolfson dac-cal is oda tudott porkolni neki (voodoo sounddal), mostanaban eleg sok gyarto elkezdett durvan ramenni a hangminosegre, nyomjak a 192/24-es dac-okat bele minden extraval, amik kozul boven talalni joval igeretesebbet is, lasd pl: uj Xiaomi telok ESS chippel, Marshall telo, stb.
Szoval jonak jo, de kifejezetten zenere azert talalni nala jobbat es olcsobban (dap-okrol nem is beszelve). -
Tulku
veterán
DX100 szépen szólt...dinamikában az AK100 felett, erősítőben nincsenek egy osztályban de részletességben, térben nagyon ott van a kis AK...nem igen fogom egyhamar leváltani, még ha akarom sem...
X7-et meghallgatom majd, de nagy előre lépést nem várok tőle...bár ne legyen igazam...az a cserélhető erőlködő szekció nagyon jó ötletnek tűnik...te nem hallgattad?
-
Tulku
veterán
ZX2-nek olyan kimeneti teljesítménye van hogy holnapig röhögnél rajta...van itt az aprón occsón 300-ééé...gondolkodom rajta veszek egyet a gyereknek
Paw meg hogy néz ki...nevetséges...akkor már inkább az a qp1r...vagymi....
Te a 240-nek van ám ereje is...bár nem hallottam ezt a paw-ot de engem sohasem érdekeltek a voltok...fülest hajtsa meg...fejesre ott az asztali...meg azok nem hordozhatók...
-
Nigér
őstag
Kolléga ugyanott hallgatta meg.
Csak kíváncsi lettem volna a véleményedre. -
Tulku
veterán
Hát katona te sem arról vagy híres, hogy egy készülék annyi időt tölt nálad amíg kiforrja magát a firmware...
Lock a menüben...engedélyezi a volume lock-ot...
Egyébként is egy-egy kattanásnál - sötét képernyő mellett - nem csinál semmit, csak ha tovább tekered...biztosan ezek miatt vezették be...
120-nál még erre jön a volume gomb takaró rész is...annyira tényleg nem rosszak ezek...AK azért megcsinálta rendesen...
-
törölt tag
Mondjuk a P1 az még kisebb is, mint egy i6 (talán az i4 mérete inkább), és nagyjából kétszer olyan vastag, csak mostanában eljutunk oda, hogy még ez is kicsinak számít, pedig annyira nem kicsi az. De ha esetleg még emlékszel arra az időre, amikor kazettás walkmanek voltak, amibe 90 perc fért (vagy nagyon maximum 120) egyszerre, ahhoz képest elég nagyot léptünk előre
Amúgy az az Onkyo szerintem szép kifejezetten, de valóban nagynak tűnik.
-
Igazad van, de nekem még az iphone mérete is nagy. Kb a régi AK, ami ideális (csak oda semmi erősítő nem fér be). Azért még a P1 formája elmegy:
(#26977) bucsher igen, ha lenne alternatíva nem is lenne gond, de telefonból ami csúcs az iszonyat méretű és androidból csúcsot kell venni, a többi kaka
(#26978) Tulku igen, az AK szép, az új is csak ne lenne olyan elvetemült ára
-
törölt tag
Köszi, az jó hír mindenesetre, ha legalább van olyan, ami alatt megy, mert akkro jó eséllyel a többin is megoldható azért valahogy
Amúgy a Hibino mindent bever, szó szerint, akkor batár állat
De egyszer kíváncsi lennék, hogy milyen lenne odatenni egy HM802 mellé, az is combos jószág azért. Vagy Calyx M mellé.
-
Szerinted, Tulku szerint meg az X5 jobb hangban (erősítőben nem tudom) így ez 1:1
Én nem hasonlítottam hosszú ideig össze őket, de amennyit hallottam, nem éreztem hangban lényeges különbséget köztük.Igen, a DX80 érdekes lehet, meglátjuk hova lövik be őket (a DAC-chipről azt olvastam, hogy nem egy csúcs, de mint tudjuk sokat számít, hogy hogy építik be, mire hangolják, mit tesznek köré)
-
bucsher
őstag
Köszönöm!
Szegényt pont egy ibassoval lőtted össze
Légyszi ha tudod pontosítsd ezt a részt, mert nem igazán vágom, mire gondolsz
"Kicsit figyelni kell a kártya behelyezésénél, mert a slot nem ér a nyílás végéig, kicsit beljebb helyezkedik el. Én majdnem a slot alá dugtam be a kártyát elsőre, de egy kis odafigyeléssel ezzel nem lehet gond." -
Tulku
veterán
az az wow....
Sheratan: majd végzek hétvégén, de biztos vagyok benne...pl a következők miatt: én nem tudtam a wav-flac viszonyról semmit csak azt hogy mindkettő lossless formátum...
Nnna egyszer wav-ba konvertáltam flac helyett két lemezt és furcsmód dinamikusabb volt, nagyobb térrel...feltettem a kérdést és - mint egy nyeretlen hülye gyerekre - úgy bámultak a szakik, 'ezt nem tudtad ?' címszavakkal...Én úgy látom - szintén tapasztalatból, nem fórumolvasgatás miatt - hogy a klasszikus,erősítés nélküli hangszeres zenénél jobban érezhetőek a különbségek mint bármilyen elektronikus számokon...persze túnhet ez is kognitív disszonanciának, de számos átélt karakter meghallgatása után merem ezt kijelenteni, nem megsértve egyetlen "zenei stílust " sem....
-
BÜDÖSLÁB
tag
Köszönöm szépen a válaszod! A Sansa Clip Plus + azt ilyen 13.000 körül látom most. Az nagy mellényúlás?
Nekem is sajnos a Cowon-ban kitört a bekapcsológomb, amit pont az előbb olvastam valakinek a hozzászólásában. Tökéletesen működik, de azért nézelődöm, hogy milyen lejátszót lehet kapni "kis" pénzért, és nem gagyit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest