- iPhone topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsákos bácsi #36010 üzenetére
Összefoglalóban le van írva: [link]
Garancia "bolt"-függő, plusz a visszaküldés díja is van, hogy téged terhel.
-
-
válasz
milkabrams #35971 üzenetére
Fejhallgatókat általában asztali DAC-ok szokták csak rendesen kihajtani, vannak olyan DAP-ok, amelyek már megbirkóznak fejesekkel is, de árban magasan felette vannak: Cayin n8 (n8ii), ak sp1000, sp2000, sp3000...
Mindenképp a meghallgatás az, ami megmondja: az adott fejesben mennyit hagy az adott DAP...
-
válasz
forum_user #35705 üzenetére
Sztem ilyen hordozható audiolejátszó nincs (eleve olyan se nagyon, amiben hangszóró van), inkább a hangfal/hangszóró oldalról kéne megközelíteni.
-
válasz
tonermagus #35688 üzenetére
20-30k lejátszó szintjét egy telefon is hozza, olyan, aminek jobb hangja van. Plusz 1000+1 lehetőséged van különböző programokra, amivel a sebességet változtathatod...
-
válasz
lapalapa #35651 üzenetére
"A dupla vaktesztben a teszt vezetője se tudja mit mutat, hiszen ha tudná, akkor befolyásolhatja a delikvenst. Ezt egyébként AB vagy ABX tesztnek is szokták hívni." -> vki cserélgeti a rendszereket de ő sem tudja hogy mit mire. Így valóban megtudod, hogy hallasz-e különbséget a különböző setupok között. Enélkül minden csak placebo/sok pénzt elköltöttem tehát hallom/stb
-
Tulku tökéletesen megfogalmazta, én egy példával szemléltetném. Egymás mellett hallgattam meg anno 3 DAP-ot, ugyanaz a DAC-chip volt mindegyikben. Az egyik hallgathatatlanul szólt, a másik jó volt, de semmi extra és a harmadikat megvettem mert az pedig elkápráztatott. Hangsúlyozom, ugyanaz a DAC volt mindegyikben...
-
-
válasz
FearFmRadio #35596 üzenetére
A fejhallgatóhoz többnyire a DAP-ok nem ajánlottak (vagy korlátokkal). Nem erre vannak kitalálva, hanem a fülhallgatókhoz. Persze meg lehet próbálni, ha nincs összehasonlítrási alapod még jónak is tűnhet. Vedd meg a fejest és hallgatózz, a DAP kereted nem olyan magas, hogy túl sokminden beleférjen, túl nagy választék legyen.
-
válasz
ForRedGlory #35576 üzenetére
Fejhallgató mellé hordozható készüléket venni nagyon meggondolnadó. Többnyire nincs elég teljesítményük hozzá, fülhallgatóhoz vannak tervezve. Persze vannak kivételek, de mindenképp ki kell próbálni vásárlás előtt.
-
válasz
HUNNIA1920 #35531 üzenetére
Nagyban függ attól, hogy mit mihez hasonlítasz. Ha ugyanazt az újkori árkategóriát hasonlítod össze (ajánlott típusokról beszélünk), akkor kisebb előrelépés lesz (vagy akár semmi), mintha egy DX50-et hasonlítasz egy AK KANN-hoz mondjuk (nekem semmi extra nem volt a DX50 hangja, az AK100 lényegesen jobb volt akkoriban)
-
válasz
fericske #35490 üzenetére
Mo-n?
Eleve nem volt választék, a Fiio és az AK elérhető csak, de hogy miből van próbadarab az más kérdés... A Kácsa a honlapja szerint minimális választékkal rendelkezik AK-ból, mintha kifuttatná...
(#35489) Bodor Az SR15 nekem egy viszonylag éles hangú lejátszónak tűnt, az SR25 elvben uaz a DAC, jó eséllyel hasonló hangzás. De legjobb lenne meghallgatnod.
-
-
válasz
strike19 #35422 üzenetére
Alapvetően a DAP-okat fülhallgatóhoz tervezik, kevés olyan van, amelyik rendesen meg tud hajtani egy fejhallgatót, de még ezek sem tökéletesen (AK KANN, Cayin N8, AK SP1000... Fiio AMP modulosai). Nem tudom, hogy az adott Beyer mennyire teljesítmény-igényes, de jó eséllyel ebbe az összegbe nem fér bele olyan, ami nem hagy benne sokat...
A natív DSD lejátszásnak DAP-on nem sok értelme van meg szerintem úgy általában se, a régebbi lejátszókból a felső kategória tudta csak (többi DSD to PCM-et tudott), ma már lejjebb szivárgott, a Fiio valahol az M7K magasságától tudja, AK-k közül az aktuálisak mind.
-
válasz
gretzky77 #35413 üzenetére
A DAP-ok alapvetően nem fejhallgatóhoz vannak kitalálva, hanem fülhallgatóhoz. Nagyon kevés azt, amelyik olyan teljesítménnyel van megáldva, ami elég egy fejeshez (az sem az alsó árkategóriában van). Valszeg uez igaz arra a két usb-s kütyüre is.
Tehát elsősorban azt javaslom, hogy bármelyikkel próbáld ki, hogy megfelel-e a hang amit kapsz (és próbáld kie egy olyannal is, ami tuti rendesen meghajtja a fejest, hogy tudd mit kéne hallanod)
-
válasz
tibuno1 #35386 üzenetére
Ez attól függ, hogy mennyit akarsz költeni
Első körben meghallgatnám azt, ami itthon elérhető újonnan: Fiio az iJoe-ban, AK a Kácsában, stb (és persze az SR15-öt is próbáld ki, ha már ott vagy, lehet neked tetszik). Csak hogy legyen irány, hogy merre indulj.
Ami sztem nagy előrelépés lehet egy használt AK300-320, az még megfizethető, időnként felbukkan HA-n, AVX-en vagy ha bátrabb vagy ebay-en EU-s eladótól (egy 320 van is épp)
-
válasz
#71562240 #35373 üzenetére
Ezek közül melyiket hallottad? Ha jól sejtem egyiket se és csak beviszed az erdőbe a kérdezőt a "minden jó" dumáddal!!!
Legyél szíves azokat ajánlani, amit hallottál! Köszönöm.(#35380) aznem Óvatosan kammerer ajánlgatásaival, a füledre hallgass elsősorban.
(#35376) tibuno1 ahogy krx21 írja
Az M11 Pro-t akik hallották dicsérik, hallgasd meg a X5II ellenében, iJoe-ban pl van.
-
válasz
Selynelar #35367 üzenetére
Ettől függetlenül vedd amit akarsz
A két Fiio-t nem hallottam, ajánlani sem tudom. A régebbi szériát ismerem, ott a csúcsmodell volt igazán ajánlható. Az M-esek közül az M11 Pro, amit a többiek szoktak ajánlani (olyanok, akik tudják kontextusba is helyezni a lejátszókat, vagyis van összehasonlítási alapjuk)
Menj el és hallgasd meg, az iJoe-ban elvben kipróbálható. -
válasz
Selynelar #35365 üzenetére
A BT füleshez tök fölösleges DAP-ot venni (vagyis majdnem az), a DA átalakítás a fülhallgatóban történik, gyakorlatilag a forrás és a fülhallgató között ugyanaz a digitális jel utazik minden esetben (azonos codec esetén). Szal ez alapján egy telefon bőven elég. (ami különbség az az, hogy egyrészt mennyire stabil a kapcsolat, ez függ a forrástól IS, illetve a forrás-file átalakítása lehet még különbség
Én nem vennék erre dedikált lejátszót... -
válasz
funkmester #35356 üzenetére
Persze, [kép]
(#35351) Tulku hát jah, egy szamuráj télapójelmezben..
-
A topik átnevezésre került.
-
válasz
letoltobeze #35348 üzenetére
Minden bizonnyal
Cayin N8-ról is jól szól a W60 pl, azt gondolom, hogy egy sokBA-val nem lehet rossz, de mint mindent, ami ennyi pénz elköltését eredményezi előtte ki kell próbálni
-
válasz
letoltobeze #35344 üzenetére
Az SR15 nekem az egyetlen AK, aminek a hangja nem jön be és ezzel többen vagyunk így...
A szinergia fontos dolog, ezért mondom régóta, hogy hallgassa meg mindenki a kiszemelt eszközt vásárlás előtt. A GR07-hez kicsit overkill a KANN amúgy, mind árban mind teljesítményben
-
Akkor itt komoly döntéseket kell hoznod: az a méret kb nem létezik, minden nagyobb, nehezebb, ami hangban előrelépés.
A Fiio-k kipróbálhatóak az iJoe-ban, ott össze tudod hasonlítani, hogy hangban megfelelnek-e illetve a méret mennyire viselhető el. A Kácsában az AK KANN-t ki tudod próbálni, de az nagyon nem az AK120 mérete 143g vs 278g...
És akkor még jön, hogy FM-rádióból fölvenni melyik tud... -
Sima AK120 vagy AK120 II? Mi a keret?
Az FM-rádió egy nagyon szűk keresztmetszet lesz, emlékeim szerint egyik AK-ban sincs. Fiio-ban az M7-re írják, hogy van, de hogy rögzíteni lehet-e az jó kérdés...
A Sen HD 800-at szinte garantálom, hogy "rendesen" semmilyen DAP nem fogja meghajtani. Amivel érdemes próbálkozni az az AK KANN, SP1000, SP2000 illetve a Cayin N8, de ezek nem az AK120 mértetei... -
Megfelel a "Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3 stb.) vegyem?" mint topikcím? Bodz, bucsher, Dorien, fericske, krx21, K1LLMy53Lf, PHM, stemplar07, s4tch, Tulku?
Sok értelmét nem látom a változtatásnak, eddig is idetalált mindenki aki akart, nem lesz tőle több a topik, hitelesebb se lesz, közérthetőbb se. De ha a törzsgárda többsége változtatni akar ezt a nevet én is támogatni tudom.
-
válasz
Exodius #35314 üzenetére
A javaslatoddal az a gond szerintem, hogy ez audio topik, vagyis így lenne ésszerű "Hordozható digitális audiolejátszók (DAP-ok, MP3-lejátszók...)" Ez viszont hosszú és ami nagyobb gond hogy ez a topik a "Melyik.... vegyem" topikcsalád része. Van hordozható audios általános, amivel félig-meddig párhuzamosítás lenne: Hordozható audió haladóknak
Az eredeti mintájára "Melyik hordozható audiolejátszót vegyem (MP3, DAP)?" lenne az analóg. De ez szintén túl hosszú.
3 éve ugyanez át lett beszélve, ha az emlékezetem nem csal moderátorral is és maradt ez mert az mp3 még mindig a többség számára közérthető. Elsősorban az jön ide, aki támogatást szeretne kapni, hogy mit vegyen. Beszélgetésre meg ott a másik.
-
Low-gain, high-gain és egyéb, nem a "Melyik MP3 lejátszót vegyem?" topikba szigorúan tartozó témákat itt folytassátok: Hordozható audió haladóknak
-
válasz
letoltobeze #35302 üzenetére
Az mp3 lejátszó egy fogalom az embereknek, DAP nem az még sokaknak, gőzük nincs a jelentéséről. Az mp3-ról megérted, hogy ide kell jönnöd ha kötelezheti lejátszót keresgél.
-
válasz
letoltobeze #35287 üzenetére
Itt maradjuk a "Melyik MP3 lejátszót vegyem?" témánál, se az nem tartozik a topikhoz, hogy milyen erősítő lenne jó az ADI-hoz (itt a topikja [link]), se az, hogy milyen kábel jó a fejhallgatóhoz
Megfelelő topik: [link]
Ebből két vonal látszik: Adi és az asztali erősítés -> lásd fent linkelt topik, forrásnak mint írtad egy hálózati lejátszó pl alkalmas, de miután úgyis fejhallgatóhoz használod USB-n egy számítógép is. De ez OFF-topik.
Illetve a Kann, Fiio M11 Pro, mint hordozható eszköz. Pont.
Annak kb semmi értelme, hogy egy többszázezres eszköz szolgáljon háttértárnak egy asztali DAC-hoz, aminek van USB-bemenete -
válasz
letoltobeze #35273 üzenetére
Az alapkérdés, hogy mit szeretnél? Az eszközeid alapján van 4 DAC-ot tartalmazó ugyanarra a célra való eszközöd:
- RME ADI-2 FS Dac
- AK KANN
- Fiio M11 Pro
- Chord MojoEzeket mi a szöszért kötögeted egymás után?
Egy asztali DAC ha teljesítményben kevés akkor kell venni egy asztali (fejhallgató-)erősítőt utána.A KANN / Fiio M11 Pro egy DAP, vagyis hordozható eszköz DAC-al, nem erősítő.
-
válasz
kamikaze7 #35245 üzenetére
Kolléga magyarországit keres olyat ajánlj ha tudsz, az nem segítség, ha nem felel meg a kívánalmainak amit javasolsz. Köszönöm
(#35244) sebescsPH17 Mo-ról ennyiért a SanDisk Clip ami ajánlott, de pl ebay-ról olcsóbb megvenni. Az a fejhallgató jó eséllyel könnyen hajtható, de azért alapból a MP3-DAP lejátszókhoz fülhallgatók az ajánlhatóak.
Szerk: a felhasználási feltételeidről nem írtál, de nem biztos, hogy érdemes ennyiért venni bármit is, egy jobb hangú telefonnál nem fog sokkal jobban szólni.
-
válasz
letoltobeze #35241 üzenetére
Flac a 320-as mp3-nál (ha a flacból konvertálod vissza a 320-ast, tehát nem más masterelés) akkor nem szól jobban ABX tesztek alapján
Olvass vissza
-
válasz
letoltobeze #35218 üzenetére
Attól is függ, hogy mire kell. A Kann-ban vagy egy DAP-hoz mérten nagyon jó erősítő, mindez a M11 Pro-ban nincs, vagyis ha fejhallgatót is meg kell(ene) hajtani akkor a Kann a jobb választás. Hangját meg kéne hallgatnod mindkettőnek, AK DAC van mindkettőben, de ez nem jelent feltétlenül azonos hangot, sőt...
-
válasz
K1LLMy53Lf #35213 üzenetére
Nekem nem jött be a hangja, túl harsány, éles volt a w60-al. Kb az egyetlen AK, ami nem tetszett
-
válasz
-Skylake- #35202 üzenetére
Amit felsoroltál, az a kimeneti teljesítmények összegyűjtése, semmi köze nincs az ajánlott lejátszókhoz. Azok közül van olyan, ami a bekerüléskor is kifutott volt (AK100 pl), de információtartalommal bír.
Az ajánlott lejátszók viszont tényleg nem frissültek az utóbbi időben, aminek az oka egyrészt a pandémia, nem volt találkozó lassan 1 éve, másrészt az előtte lévőkre sem jutott el új lejátszó így ajánlottá sem vált egyik se...
-
válasz
onkelz #35115 üzenetére
Internetes vásárlás esetén indokolnod sem kell, hogy miért állsz el. De fontos, hogy csak internetes rendelés esetén áll ez és a visszaküldés díját te fizeted (el kell olvasni a visszaküldés szabályait minden boltnál).
Mo-n nem jellemző a mintadarab, kevés boltnak van arra kerete, hogy minden termékből tartson egy példányt, ami nem eladásra van hanem hallgatózásra.
-
válasz
Moonwolf #35107 üzenetére
(DSD egy parasztvakítás a hordozható világban, így nem az alapján kell eldönteni, hogy egy adott lejátszó elég-e, jó-e vagy sem. De ezt csak zárójelben írom)
Régi lejátszó megfelelt hangminőségben?
Ha mindig usb-dac módban megy a DAP, akkor semmi jelentősége nincs annak, hogy az akkuval mi lesz.
Külső hangkártyát ebben a topikban ne várj ajánlásként, nem ide tartozik. -
-
válasz
Moonwolf #35096 üzenetére
A nagy kérdés, hogy mennyit akarsz elkölteni rá? Ha jól sejtem, akkor a Microlab-ot line-out-on "táplálnád", tehát eleve csak olyan eszköz jöhet szóba, ami tudja ezt. Ha DAP-ot vennél, akkor érdemes olyat, ami tud usb-dac-ként működni így két legyet ütsz egy csapásra.
(#35098) stefi81 ennyiért az ES100-ból és a BTR5-ből jobb hangot kapsz: [link]
-
válasz
Greg204538 #35093 üzenetére
A kérdező olyan eszközt keresett, amiben "komoly basszus" van. Ha ilyet keres, akkor nem ajánlunk olyat, amiből EQ-val varázsolható csak, mert alapból magasba húz. Tanácsot adóként nem mi döntjük el, hogy "ááá nem kell a sok basszus neki, mert az nem jó, vagy van a fejesben is elég".
Van olyan DAP, ami meleg hangú (Xduoo-k, Shanling-ok, iBasso-k között találni bőven), olyat kell ajánlani. Ami meg nem az igényeinek megfelelő arra felhívni a figyelmet.Az X3 II nem budget kategória volt annó, az, hogy most mennyi az ára az mutatja az értékét...
-
válasz
IO.sys #35086 üzenetére
A fiio X3 II csak mérsékelten ajánlott, magasbahangolt eszköz, (komoly basszus, mint feltétel nem teljesül, bár minden viszonyítás kérdése), pozitívuma a jó feléptés, viszonylag jó UI de a hangja alapján nem éri meg az árát. Fejhallgatóhoz kevés, ahhoz semmiképp se venném...
Az Xduoo Nano D3-at nem hallottam.
Mindenképp csak egy meghallgatás után vásárolj, előtte hallgasd meg a fejest vmi normális forrásról, amihez tud(sz) viszonyítani.kammerer sokadszor szólok, hogy ne vidd be az erdőbe a kérdezőt! Ez volt az igény: "A leendő tulajnak fontos a komoly hangerő és a komoly basszus" aminek a Fiio X3 II nem felel meg, mint írtam magasbahangolt.
-
válasz
Greg204538 #35055 üzenetére
Jó lesz az 220e-nek is, szinte 100%, hogy vámolják, számold hozzá a +27% áfát
-
válasz
lanszelot #34884 üzenetére
A Pioneer japán tulajdonú cég.
Ha ennyire nem hiszel azoknak akik segíteni próbáltak mi a szösznek kérdezel? Tulajdonképpen bárki mondhatott bármit, amit mi ajánlottunk az mind hülyeség volt. De a Pioneer az jó. És amúgy se lehet hallani a különbséget
Egy ilyennel se ugye? [link]
Az XDP-300R-et többen hallották itt a topikból, tipikus szabja hang, az AK70II jobb az árkategóriájában, ezért nem került az ajánlottak közé (ha jól emlékszem, offline Tidal viszont van rá, ami sokaknak előny)
-
válasz
-Skylake- #34851 üzenetére
De az Anker megvételével támogathatja a gyártón kívül az apple-t is
(#34849) lanszelot vegyél egy második telefont (a többiek is erre utaltak), amit csak DAP-ként használsz, sd-kártya bővíthetőséggel. És meg van oldva a probléma
Kínai izé a Fiio, Shanling, Xduoo is, kb más ebben az ársávban nincs is.
-
válasz
lanszelot #34846 üzenetére
Hárman írjuk, hogy rétegigényed van, hárman mondjuk, hogy a mai DAP lejátszók a minőségi zenehallgatásra vannak kihegyezve, de mindig visszafordulsz az alaptézisedre, hogy de tudniuk kell(ene) ami neked kell... Sztem a témát itt zárjuk le, menj be ha Bp-i vagy az iJoe-ba és próbáld ki a Fiio-kat és meglátod, hogy van-e olyan, ami megfelel az igényednek. Természetesen ha megosztod a tapasztalataidat és hogy mit találtál a problémádra szívesen elolvassuk, hátha jön vki aki hasonlót keres.
-
válasz
lanszelot #34837 üzenetére
Ha kötöd az ebet a karóhoz, hogy nem rétegigény attól még az. Kb 7 éve vagyok a topikban és te vagy az első, aki ilyet szeretne (kiveszem a kártyát és folytatni tudja pl ). A nagyon nagy többség zenehallgatásra keres lejátszót, hogy jobb minőségben szóljon a zene mint a telefonon (podcastot a telefon is tud, arra nem kell dedikált lejátszó, nem akar költeni rá szinte senki), ehhez meg a hangminőség az elsődleges fejlesztési irány. Az üzemidő sem az, a komolyabb DAP-ok jó, ha 8-10 órát tudnak. Ha a rockbox tudja mindazt, amit szeretnél akkor keress olyat, amire van.
-
válasz
GMalik #34812 üzenetére
Nincs a környéken semmi, ahol meg tudod hallgatni/be tudod rendelni és amelyik nem teszik visszaküldeni? Nem jársz Bp-en (vagy valahol, ahol van bemutatóterem) vmikor?
Az a baj, hogy egyrészt kevesen lesznek (ha egyáltalán van vki), akik a két lejátszót hallották. A másik probléma, hogy a te nézőpontodból még ők sem tudják megmondani, hogy melyiket... Én az SR15-öt hallottam, nekem eddig minden AK tetszett, de ez annyira nem...
-
válasz
stemplar07 #34796 üzenetére
Nem olvastam el miután megláttam a hirdetést a jobb sarokban... Véletlenül az M15 és a Fiio oldalára mutató link, pont mint az összes "teszt" oldalon (lásd itthon az AVOnline), ahol a hirdetők termékeiről csak jót és semmit az elv...
-
válasz
stemplar07 #34654 üzenetére
Ha a hang is felnő az árszintjére akár még meg is érheti... Nézd meg az AK árazását, SP2000: 3500$
-
válasz
stemplar07 #34587 üzenetére
100e-ért hol lehet venni Kann-t?
Muti, már rendelem is
-
válasz
Barcelona95 #34552 üzenetére
Ki kell próbálni... Alapvetően a DAP-ok nem fejhallgatóhoz vannak méretezve, kevés az, ami jó hozzájuk (AK KANN, Cayin N8, stb), de egy adott párosítás akár lehet jó is...
-
válasz
K1LLMy53Lf #34507 üzenetére
Hát
SP1000-Cayin N8 biztosan, de nagyban függ ez már a fülestől is, hogy annak mi a határa... Egy AK300 is jó eséllyel elég lehet, vagy 320.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Robotporszívók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest