- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stemplar07
őstag
,,It also hosts a massive 9200 mAh lithium ion battery,, szerintem tudja ezt telepről..az más kérdés, hogy a külső tápról ,,jobban,, szól(?) [link]
meghallgatóznám én is, de a KANN t is eladtam, marad az LGV60 (meg tartalékban egy LG G8x) a két utolsó mohikán, teló amiben még van némi ,,DAC,,..
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
Hogy lehet 32 ohmon 2x akkora kimeneti teljesítmény mint 16 ohmon...ne haragudj, de ez megint dobálózás a számokkal...
Az akksi nem tudja azt a teljesítményt leadni egy FEJhallgatónak....fülesnek sem mindegy a teljesítmény, tapasztalatból mondom, egy külön erőlködővel sokkal jobb volt pl a layla az AK320-on...de a fejesek egy más kávéház.... -
HUNNIA1920
őstag
-
fericske
addikt
Ja, de......
Az volt az utolsó Fiio újdonság ami még megvolt......
Köszi a kiigazítást!
Vaktába nem lődözök...Te még az m11pro-t nyúzod?
Én kitartok a qp1r mellett.
Streaming opció továbbra sem izgat, viszont használom az optikai kimenetét, ami már nem divatos, és a hangját is ugyanúgy szeretem. Illetve tartósnak is látszik. Napi használatban semmit nem romlott az állapota 5 év alatt, sem esztétikailag, sem műszakilag, beleértve az akku időt is. -
Greg204538
tag
Szia, x7ii+am3d modullal van tapasztalatod? Hogy viszonyul hangban az m11 prohoz? Külföldi forumokon majdnem az m11 pro-val említik egy lapon. Meg tudod ezt erősíteni?
(M11 prora gyűjtöttem, hogy leváltsam az x3ii-met. Most aliról az x7ii+am3d 163e Ftból itt lenne, ami nagyon csábító) -
Tulku
veterán
Nagyon rosszul közelíted meg a kialakult helyzetet....amennyiben ugyanis ez az anomália áll elő, mindenképp javasolt fejhallgatót IS cserélni....természetesen kábellel, csatlakozókkal is lehet upgrade-elni...
Ne engedd el ilyen könnyen, adj bele, apait-anyait, hidd el nem bánod meg
Én egyébként drukkolok neked, az oledet egyelőre kimaxoltad, ez most jó irány lehet... -
Tulku
veterán
Nálam ez kisérlet...most épp inkább tesztkészüléknek használom IEM hangoláshoz, mint írtam azt a trokány ES100-at használom, aminél jobb hangot út közben nem tudok csiholni...igazán hordozhatóban....
Ami az N8-on kívül igazán aktuális flagship volt, az az SP1000....a többi letűnt korok kései visszahatásai voltak, nem flagshipek...
Egyébként meglepő, de az SP1000 árában adtam el....az valóban kísérlet volt...persze előtte rendesen teszteltem...nem volt rossz, de a Cayin jobb... -
stemplar07
őstag
szerintem FiiO-ék szétszedték már a KANN Cube/SP2000-et is
ők tudják mi van benne ... nem véletlen tettek bele két AK4499EQ-t és kihangsúlyozva a dupla NDK Femtosecond japcsi oszcillátort .. majd ha az első tesztek meglesznek és esetleg kipróbálható lesz mondjuk az iJoe-ban , rá kell kötni egy nehezen hajtható fejest és kiderül mit tud..ennyi pénzért anno próba nélkül a KANN-t sem vettem volna meg ..
-
stemplar07
őstag
a Royce Royce sem teszi közzé minden teljesítmény adatát ... viccet félre ..
Én az A&K KANN-ra ezt a (nem hivatalos) mérést találtam :
[link]
miszerint 300 ohm-on , balancedben : 101.40 mW 14.83 dBV (7Vrms) amit tud. A gyakorlatban ez egy HD650- nél (300ohm) balancedben 16bit FLAC esetén2/3 hangerőn elég, 24bit esetén+ 10%, DsD-nél +20 % hangerő álláson nagyon dinamikusan és szépen szól. ( az AK series 300 külön erősítő modulja még egy+15 %-al többet is tud ennél ) -
Tulku
veterán
Én még jó Fiiot nem hallottam, de ami késik nem múlik...X5 III és X7 II is meg volt....
Egyébként az a THD érték zavar engem inkább....na az elég magas (az hogy kisebb mint 1 az nem igazán tőnik klinikai adatnak...pl Cayinnál olyat írnak a high gain esetén hogy THD+N 0,0006%....ez nekem kissé pontosabbnak tűnik
-
fericske
addikt
Úgy rémlik te Fiio dap vásárló vagy, de azért.....
Én $1000 környékén igencsak fontolóra venném az Ibasso dx220-at a csöves erősítő modullal.
Rendkívül kellemes hangélmény volt számomra.
Erőben valószínűleg elmarad az m15 mögött, de a Final és Quad fejeseimmel volt meg a katarzis olyan 2/3-ad hangerőn. -
stemplar07
őstag
igen, de akkor még a ,,hang,, vissza van.. bár most 2 femtosecond kristály oscillator is van benne, tehát talán az időzítéssel is foglalkoztak, amiben sztem az A&K k jobbak sokkal.( illetve lejátszón futó player szoftver sem mindegy, a FiiO Q5 esetén megtapasztlaltam ezt, ég és föld volt egy FiiO music-UAPP-Hiby-Tidal esetén) Sokan mondták már itt, hogy a minőségi alkatrészekből épülő FiiO a végén nem az a hangzás, amit indokolnának az amúgy kiváló alkatrészek. A puding próbája az evés. Ha jó a hangzás is, akkor már az 1300 $ és a 2000 $-os KANN Cube közötti difi kérdéses .
-
Sword
őstag
https://fiio.com/q5s_parameters
Kibékülök vele, ha a full hangerőn torzításmentesen tudja meghajtani. A puszta számok nem hiszem, hogy elegendőek, össze-vissza írnak mindent szerintem. Fura nekem ez is:
Balanced?
Output Power 1 ≥535 mW(16Ω / THD+N<1%)
Output Power 2 ≥560 mW(32Ω /THD+N<1%)
Output Power 3 ≥112 mW(300Ω / THD+N<1%)Hogy lehet 32-nél több, mint 16-nál?
-
krx21
Te érzel különbséget, ha az X7II-et pure android-ba teszed hangminőségben?
Nemrég beszereztem egy M11-et és nem nagyon érzem őszintén szólva. (LCD2+ibassoP5 és Focal Spirit classical hallgatva,ill. a gyári balanced kábellel AKG N5005-el)
Egyébként nagyon bejövős az M11. -
Sword
őstag
Persze, balanceden használom, azért vettem.
Hajjaj, az baj lenne. Kezdem megszokni, de kevés nekem a 660S-hez. Viszont nagyon sokat tud, összes aptx, 5.0 bt, sorolni is hosszú mennyire tele van pakolva. AM5-öt próbáltam, az elég erős volt hozzá, de nem volt elég tiszta a hang.
Ha nem lesz nagy difi, nem fogom megvenni akkor. Köszi szépen.
-
fericske
addikt
Igen, én írtam, hogy jól hangzik az M11 pro, csak a Fiio manus 350 dodót mondott árnak, valójában meg 600 dodó.
Annyiért meg ott az A&K SR15, és az jobb hang, szerintem. Tér mélységben jobb. Egyébként össze kellene hallgatnom a kettőt, de kifinomultabb prezentáció maradt meg bennem az SR15-től mint az M11 pro-tól a térhatáson túl. -
Tulku
veterán
Igen...nekem kifejezetten szabja allergiám van...ez igaz...
Szabja nekem középmagasban nem elviselhető...sajna ez van...legyen az akármi....még a Hibinon is hallottam, bár azért hozzá kell tennem, hogy ott a legkevésbé...
Emlékszem volt egy fejes találkozó, meghallgattam egy ilyen-olyan csúcs Audio GD-t szabjásat, a hideg futkosott a hátamon, aztán egy Wolfsonos Audio GD-nél ott ragadtam...pedig szerintem fele volt árban...
-
stemplar07
őstag
gondolkodni lehet, de itt is megvárom amikor már lesznek 1-2 évesek, ezt is bár újszerű volt és 1 éves, de 210 volt így is... a CUBE még nehezebben lesz olcsó,, bb..
amúgy meg tökéletesen megfelel a KANN,..a Tidal offline, ami esetleg hiányzik, de azt meg letöltöm..ami kell.. -
-
stemplar07
őstag
:-) FiiO Q5 öm volt a KANN előtt ,(AM3A/AM3B moduljaim voltak) kis impedanciás fejesekkel hiába 540 mW ha ugyanez a modul 300 ohmon 25/75 mW (!) Nem tudom mit hallgattál vele, nekem egy sen HD650 és egy 660S van volt,( + Sennheiser HD 630 VB ,Sony MDR-1AM2) ,ezekkel a KANN sokkal stabilabb erősebb, és nem mellesleg ,,sajna,, a hangminőség/időzítés/részletesség.. a FiiO-nak a ,,fasorban,, sincs,,(az X7-sem ugyanezekkel a modulokkal) mondom ezt azok után, hogy azt hittem h a FiiO az nagyon jó ..
az AK bár drága, de tud valamit...az ördög a részletekben rejlik.. :-) ugyanazt nyújtja kb mint az AK300+Amp ..
-
stemplar07
őstag
Én csak azt tudom, hogy a KANN a Sennheiser HD 650 -t nevetve meghajtja, balancedben pláne ..
Itt egy mérés :
[link]kb : 101.40 mW 300 ohm balancedben , el lehet képzelni mindezt a 14Vrms esetén
konkrétan egy hordozható ,,erőmű,, kis kompromisszummal ,, mindenre jó.. persze mindennek súlya és ára van ..
-
fericske
addikt
Ja, hogy kettő M11 van... Én csak a Pro-t hallottam múlt hétvégén. Az egész jó volt a Final fejesemmel. Konkrétan az első Fiio dap aminek tetszett a hangja és árban sem vészes - az X7 széria kimaradt, meg ezek szerint az M11, illetve az M6-tól felfelé számozottak.
Az M5 kukázni való, szerintem.
A Shanling M1, M0 jobb hangminőséget nyújt, illetve az M5 a hangerő 60-70%-ától elkezd durván torzítani.
Egy átlag telefon hangminőségétől nem jobb szerintem, az apró dizájnnal meg 2 évvel lemaradt a konurenciáktól. -
-
Tulku
veterán
Nézd...az hogy megszólaltatja és az hogy kihajtja két különböző ügy...
Továbbra is tartom: Nagy fejeseket DAP nem tud reljesen kihajtani...DAP és AMP különállóan részelegesen...több részegységből álló rig-ek esetleg...
Asztali erőlködő való fejesekhez...persze 40-50 ohmos fejeseket egy DAP és AMP kihajthat...a 300 ohm azért fogós.... -
Tulku
veterán
Kedveli az élénkebb hangképet...hallgattam pár cuccát, nagyjából mindegyik ilyen...nincs ebben semmi baj, pl Schawo olyan fülesre mondta hogy na végre ezt kereste, ami már Kemcso-nak is sok volt, pedig ő nem igazán rajong a sötét hangért...
Egy kis középhang emelésnél már sokkal kisebb hangerő kell, hiszen pont azt a tartományt nyomja, amit a leginkább észreveszünk és részletesnek ítélünk meg...ezért tolták sokáig a sabre és cirrus cuccokkal szerelt dap-okat, ott ugyanis kajáltatóssá avanzsálódott ez a szegmens...
A QP1R egy jól sikerült darab...van neki megfelelője, ráadásul erősebb is ez az LPG, szintén részletes, dinamikus hangképpel...egy 380+AMP nyilván alázza mimdkettőt erőben, de a simasága miatt nem érzed azt a részletességet (vagy megfelelő driverrel érzed csak) mint az előző kettőben...
Nyilván a világ tetején most az sp1000 csücsül ami mindent aláz erőben, részeletességben, muzikalitásban, de sokaknak az is dinamikátlan pl...oly nyitottak a közepei és annyira nem emel semmit a magasakon, hogy valóban éteri világ tárul elénk.
Egyébként hardver buherát már vezetékelésnél el lehet követni, nekem van drótom ami mindenből csinál enyhe középmagas kiemeltet, ezáltal élnkebb, ropogósab a hangkép...de gondoljunk csak a milliós WM1Z átvezetékelésére, ahol 4 nagyjából max 10 cm belső vezetéket cserélnek és elájulnak a változástól...csináltam ilyen kísérletet anno (AK240 összekötése egy Ibasso P5-tel, ahol LCD2 volt a driver) és bizony állíthatom hogy egy 10 cm-es kis kábel változtat a hangon...jócskán...Különbözőek vagyunk, de így szép a világ...majd ha hazatér Fericske meghallgatom a QP1R-t...aztán elhelyezem saját palettámon...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest