- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
Hifigo -ról, simán jött Expressone futárral macera nélkül, egész gyorsan.
Kicsit használtam a dedikált 3.5mm vonalkimenetről, kifogástalan. Hasonlóképp a hozzá adott USB-SPDIF kábellel forrásként, de a legtöbbet magában megy. Nagyon finom hangja van, NOS módban nyoma sincs benne az ES9038Q2m és AKM cuccaim digitális tűélességének, . OS módban hasonló az ifi xDSD Gryphon Burr Brownjához, az ifi féle enyhén (jó ízléssel) színezett rátolt extra melegség nélkül. Volna benne MSEB hangszínpiszkálás, meg EQ, mindenféle, azon túl, hogy egyszer megnézegettem, nem igénylem.
Mióta megtaláltam a gain beállítást, az EJ07-et is csak erről használom, kihozza az elektrosztatikusból is a csodát, nem csak az armatúrákkal varázsol.Eddig egy Doors SACD-nél kaptam csak hibaüzenetet, hogy nem játssza le. Felnyalta az egyes számokat az ISO-ról, de ez sem bírja (ahogy a FooBar meg más desktop lejátszók közül is megkotlik rajta sok)
Ha Újpest környékén meg akarod hallgatni, keress nyugodtan, aztán szervezünk.
-
-NoVa-
veterán
Személyesen a 7-est kihagytam, BTR5-öm volt, illetve Qudelix 5k-m még van is. Az ugyanaz a duple ES9219C DAC, kisebb méret és akkuidő, gyengébb USB interface DSD és 768KHz támogatás nélkül, de sokkal jobb BT stabilitással, és sokkal jobban konfigurálható DSP-vel, BT központú hozzáállással.
A 7-est is szeretik, főleg ha 3.5mm-en kell kicsit nagyobb teljesítmény, az én cuccaimmal inkább a Cirrus Logic alapú ifi Go Blu zenél szebben, vagy a klasszikus dupla AKM-es ES100. Az ES9219C magasai nekem kicsit mesterségesen élesítettnek hatnak ezekkel összevetve, és a tere is inkább széles, a CS43131 jobb mélységérzetet ad.
-
-
Tulku
veterán
Egy megbízható tesztelő, aki folyamatosan hype mentes és régi motoros (Mimouille) a head-fin az első benyomásait írta le összehasonlítva a régivel és nem érzett semmilyen előrelépést hangban a balanced kiéítés és egyéb nyalánkságok ellenére...de nyilván meg kell várnunk még pár tesztet...
Úgy látom nagyjából elkerülhetetlen egy audiofil hordozható fannak az AK közelében maradnia, nyilván vannak jól sikerült játékosok máshol is, de AK-val biztosan nem lő mellé...
-
-
törölt tag
Engem egyre inkább foglalkoztat, amióta szinte hetente jönnek az újabb sebezhetőségek, rootkitek, egyebek
Persze egy ilyen DAP-on nincs ott az ember összes személyes adata azért, de mégis.
Bukk900: Mennek offline, de időnként muszáj online legyél azért. Amúgy egyébként nagyon ígéretes lejátszó, szerintem akár jobb is lehet annál az agyon sztárolt Denonnál
-
törölt tag
Igen, ez oké, de manapság már szerintem (illetve számomra) nem elfogadható, hogy egy internetre kötött/köthető eszköz ilyen lemaradásban legyen. Az elmúlt 2 évben volt azért pár sebezhetőség Androidon is, és még találhatnak simán a közeljövőben többet.
Persze ha csak offline akarod használni, akkor mindegy, de akkor meg felesleges a droid, jobb egy olyan rendszer, mint az AK meg Plenue lejátszókon. Ha meg már droid, akkor mehetne esetleg Spotify is.
-
Tulku
veterán
Nem is arra gondoltam hogy neked...de a reakciómra gondolta Kemcso, hogy dap-ok körül nézelődök...persze teljesen hamis a feltételezése...illetve azóta rágom az AK320 topikot, de nem veszek semmit...pedig a hangkarakter azonos a 380-nal...csak nincs natív dsd és kisebb a belső tár...és már megint ott vagyok, hogy dap topikot nézegetek...őrület
Mi az az e-öböl?
-
Tulku
veterán
Nézd...az AK100 egy megosztó hangkép...háklis a kimenete, a wolfson hangzás nem mindenkinek jön be...stb...
Mindezek mellett:
- Könnyen, gyorsan kezelhető
- megeszik akár 2 db 64 gigás micro SD-t
- nekem bejött a hangképe, a közép tartománya nagyon szerethetővé teszi, de nem minden fülessel mutatja ezt...sőt...A tied a 120-as már jobb hang, talán erőteljesebb karakter (a kimenete miatt kevésbé háklis)...
A JR egy populárisabb hangzás ...persze szintén wolfson...
-
Tulku
veterán
A C4-et nem hallottam...nekem a 120 tetszett, de a 100 viszonylatában...a C4 borítékolhatóan élesebb hangzás, nem lesz annyira nyugodt, de hatalmas erő van benne ...mindenképp megér egy próbát, már csak azért is mert meghallgathatom majd pár sör kíséretében nálad
Szerintem arra a műfajra amit te hallgatsz jobb lenne egyébként a C4...bár batár és kezelés horror gyanús...
-
Andrew31
senior tag
Kicsit el vannak már szállva...
-
Tulku
veterán
Hát azért a hedfin vannak fülesek rendesen....persze nem azt mondtam hogy nincs különbség, de pl nem akkora mint a 120 és a 240 között...
Layla: középre hangolt, széles spektrum...inkább klasszikus, jazz, vokális...
Roxanne: Mélybomba, modernebb műfajokra, kissé morózus1000 dollár különbséget semmi nem indokol....pláne hogy majdnem a driverek is egyformák...de a Layla klasszisokkal jobb
-
Luissimo
veterán
Szia,
fost nedugj a füledbe, énse szoktam
de ha gondolod, megmutatom, hogy mi ebben szerinted shit...viszont amiről én beszéltem, az nem az SBH50, nemis az 52 és nem,is az 54
-
-
mcs
veterán
Nekem volt Sony SBH-50, és finoman szólva se nyűgözött le a hangminősége. Bármire csatlakoztattam, pont olyan ,,szutykos/fröcsögős" hangja volt, mintha alacsony bitrátájú mp3at hallgatnál. Még haverom Note 4esével se volt jobb, pedig az minden, csak picit sem dzsunkafon. Egyetlen jópofa dolog rajta az rds rádiója, de az akkori Xperia E4G telefonom jobb érzékenységű volt.
Szerintem csak Gearbesten, esetleg Ebayen fogsz találni értelmeset olcsóbban. -
Luissimo
veterán
én használom az sbh20-at, szerintem egyáltalán nemszörnyű a hangja., de ezen nem veszünk össze, én nemhallottam azt amit te hallgattál, te meg nemhalottad még azt amit énhallgatok
sőt a fülesét máshoz is használtam, az is jó, csak a megfelelő gumibogyó kell hozzá a fülbe
de a smart wireless headset nevű kütyű (ha ugyszeretnéd füles nélkül is) jó.
nekem továbbra is ez a véleményem, de ha gondolod keress tovább
-
Luissimo
veterán
Szia,
ebben a topikban eléggé kivannak tárgyalva a blututis eszközök is.
amiket én is használokés igy nyugodt lelkiismerettel javasolok neked,
SONY SBH20 ez már megvehető 5000 alatt és nagyon jólszól, NFC-s is...
a másik
SONY Wireless Smart headset Pro ami sokkal jobb, mert van display, külön microsd kártyahely, zenélnek is és a hangja is legalább olyan jó, sőt...Akkuidöben zenével 5-6 óra, de telefonnal 1 nap ...
ez kicsit drágábban található
-
törölt tag
Hát jó, de ha nem használod ilyen Deezer meg Spotify-hoz, akkor minek rá droid?
Nekem amúgy mindegy, ki mit vesz, én is elfogadom, csak kifejtettem a véleményem. Nem is konkrétan az X7 ellen, mert azon tényleg elég jó a droid, hanem úgy általában a droidos lejátszók ellen (például AR-M2, régebbi Sony lejátszók).
bucsher: Mármint ti
De egyébként arra gondotlam, hogy például a mostani rendszeremnél lényegesen gyengébb az összhatás, ha a telefon a forrás (X Play ->USB OTG ->Yulong DA8 II ->fejes), mintha a laptopról etetem (Manjaro Linux 4.4-es kernel és Cantata ->USB OTG ->Yulong DA8 II ->fejes). Egyelőre nem jöttem rá még, hogy mi az oka, de jól érezhető különbség. Vagy jitter, vagy a telefon oldaláról valami hardveres/szoftveres limit. -
törölt tag
Én is azon a véleményen vagyok, mint kemcso, ilyen lejátszóra nem kellene Android. Bár a zenelejátszó appok kezelhetősége jó általában, és látványosak, de maga a rendszer általában lassabb, mert a droidnak kellene egy erősebb SoC is, hogy önmagában jól fusson. Ehhez még az is hozzájön, hogy a droid audiorendszere nem a legjobb azért, és ezen a különféle lejátszók sem tudnak igazán sokat segíteni.
És ami pedig kifejezetten zavar engem, az az, hogy az ilyen eszközöket általában nem frissítik rendesen, amilyen szoftverrel kiadták, olyanon marad. Ez alapvetően nem lenne gond, ha csak offline módban használod, de akkor meg minek a droid?
-
Nekem ez egy céleszköz, ami arra való hogy jól szóljon. Az android testre szabhatósága itt hátrány: bonyolítja a kezelését (és igazán egy jól kezelhető andoroidos lejátszó sincs). Ezen kívül lassítja a kezelést, stb. Nyilván egy tökéletes hordozható hangért (olcsón persze) el tudnám viselni, de így inkább a P1
-
Tulku
veterán
A japán itt nem degradáló, csak egy nagy nevű manufakturális olasz cégtől (aki mellesleg high end hangfalakat gyárt) nem várná az ember hogy olcsó beszerzésű membránnal indítsanak egy projektet...ennyi...és persze a hang erre nem cáfol rá, tehát 150-ért klasszisokkal jobb hangot kapok (OPPO PM3 pl...)
-
Tulku
veterán
Azt kell mondjam, még ennél a cikknél alszom el legkevésbé...persze érzik rajta a reklámszag, de legalább jó pár ordas hibára kénytelen felhívni a figyelmet...
Persze a nagy baki pont a hangminőség részen van....a 600-as mellett egy Sonus Faber Pryma-val is tesztelték...nos volt alkalmam meghallgatni eme műremeket...óva intek minden zenerajongót a hangjától mert botrányos...szégyellje magaát a nagy hírű olasz hangfalgyártó, hogy ilyen japán membrános moslékkal akar betörni a fejes piacra...garantálom hogy nem fog.
Én mindenképp írtam volna egy-két mondatot amiben összevetem az X5-tel...egyébként miért adnánk ki 200+ ezret egy béta lejátszóért egy bevált ellenében? Mert kitkat van rajta?...
-
Tulku
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest