- iPhone topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
bucsher #36003 üzenetére
SR35 BT-jét kipróbáltam mint target (mindkét irányban működik), de meglepően alulteljesít hangminőségben úgy. Nem csak a Gryphonhoz képest, de még a Go Blu-hoz képest is. Inkább kap a telefonról wifi hotspotot, és Spotify/Tidal fut rajta gond nélkül, streamel saját maga, ha az kell. Azok céleszközök, ezen meg ez egy sokadlagos mellékfunkció.
A másik irányban meg tényleg nincs eltérés, hogy telefon, vagy DAP BT-jéről szól egy LDAC képes BT cucc, kár vesződni vele.
-
refugee
csendes tag
válasz
bucsher #33100 üzenetére
Szia!
A problémám itt az, hogy ez egy fajta rezgésterápiás(vagy inkább hullámhossz) hangfájl, amit egy hozzá kapott kis antennával kell "szórni". Attól félek, ha átkonvertálom, a veszteség miatt nem ugyanúgy adja le a rezegtetni valót. Ezért keresek Aiff képes lejátszót, hogy hordozni tudják magukkal, ne csak a gépen tudják lejátszani. Jelenleg egy iphone 5-ről megy, de egy 4-esen is lejátszható, így használtan az a legolcsóbb erre a célra.
Köszi a segítséget,
ref
-
törölt tag
válasz
bucsher #33065 üzenetére
Önmagánál is
Chosen1: Akkor még mindig IE80-at használsz? Mert én annak a lecserélésével kezdeném
A háromból nekem a DX150 a leginkább izgalmas, de nem hallottam még, szóval csak érdeklődés részemről, nem ajánlás. Illetve ott van a Plenue M2 is, azt hallottam, és biztosan nagyon kellemes, sima hangú.
Spotify-t csak androidos lejátszók támogatnak, Tidalt az AK lejátszók is, de a legújabbakat kivéve csak online módban, tehát folyamatos internet kell hozzá. -
Tulku
veterán
válasz
bucsher #31826 üzenetére
Ha belegondolsz, a fesz mindig ott van....azért nem írtál hülyeséget (bár szándékodban állt) mert nem azért van egy balanced jelút minden pontján mindenből kettő, mert így komolyabb a kinézet, vagy többet lehet elkérni érte, hanem két teljesen különálló ág , amiknek a meghajtását is külön választják, tehát nagyjából igen...olyan mintha két külön akksiról lenne hajtva...persze egyről megy, emiatt merül sokkal gyorsabban balanced módban....
-
fericske
addikt
válasz
bucsher #31800 üzenetére
Talán az X7-re is sor kerül egyszer. Ott az erősítőegységek variálása már komplikálttá teszi a próbákat.
Aztán meg a Fioo cuccok nem is igazán zörgetnek. Az x5 elsője tetszett nekem, aztán amiket próbáltam egyik sem. Én nem vagyok oda az olyan lejátszókért ahol szoftver frissítéssel a hangzás is változik.
A QP1r-en egy frissítést csináltam, ami 60-ról 120-ra állította a hangerő lépcsőket, meg bekapcsoláskor egy plusz logó van a "current amp mode" ami a Questyle védjegye, de semmi hülyeség a hangzással kapcsolatban, bokán is fostam volna magam. Már a QP2r is csak egy tucat hangú dap számomra.Az M3s egy igen komoly hangú dap pici pénzért. Ha az A&K sajátja volna, akkor olyan 1500 dodó körül árazná. Én a Junior és 70 fölé helyezem egyértelműen. A 70ii-t nem tudom meg a Kannt sem, a 100 és 120-asokat mellette kellene meghallgatni. Szóval nem sz@r az M3s. Tiszta, dinamikus, kiegyenlített, pici mélysúllyal, enyhén sötét, meleg karakter, jó/átlagos tér. A hangerővel sincs gond, bár a Pandorát nem nehéz meghajtani. Kihajtani már inkább az, de tetszett az M3s-sel.
Ami panasz felmerült vele kapcsolatban az a BT kompatibilitással kapcsolatos volt csak, ami funkció engem nem igazán érdekel.(#31801) Tulku
Igen, a mélység legfőképp ami a Pandorával nincs meg. De mint írtam ez nem egyszerű. A Chord Hugo 2-vel sem volt meg. Fikarcnyi pluszt nem ad a QP1r-hez képest. Aztán az asztali is, meg jó drága is....
No mindegy. Ezért nem ér sokat csak olvasni róluk, meg specifikációt nézni. Kipróbálni, kipróbálni, kipróbálni. Az ősi mantra. -
-
-
Tulku
veterán
válasz
bucsher #28302 üzenetére
Nem viccből kérdeztem...csak két más hang karaterű játékos, ráadásul az egyik már tudtommal nem kapható újonnan, tehát ha használt is szóba jön akkor igen nagy az előnye egy 90 ezres használt cuccnak egy 200 ezres újjal szemben...
AK100 egy precíz, széles terű, szerintem klasszikusra, jazzre igen ajánlható játékos, ellenben az erősítője kizárólag fülesekre elég (andzsira nem..de ez itt nem lehet kizáró ok), persze a JR erőlködője sem rettenet, de legalább erősebb.
Kezelésben, gyorsaságban, funkciókban a JR agyonveri az AK100-at, de nekem személy szerint az AK100 hangja jobban tetszik...viszont a JR hangja hallhatóan populárisabb... -
törölt tag
válasz
bucsher #28169 üzenetére
Visszakanyarodva a témához: tegnap megjött a 6.0 frissítés a telefonra (eddig 5.1.1 volt rajta), és ma meglepve láttam, hogy már nem 48kHz-re skáláz a rendszer, hanem 192-re. Nem mellesleg sokkal jobbnak érzem az első néhány perc után a hangélményt is.
Kicsit elitista cikk, de a lényeg benne van: sokat reszeltek az Android 6.0 ahngrendszerénGyanítom, hogy ezért volt amúgy a Mate 8 hangja is meggyőző USB kimeneten (a 4.4-en levő MiPAd-hoz képest például), amikor korábban próbáltam 1-2 napra.
-
törölt tag
-
Tulku
veterán
válasz
bucsher #28154 üzenetére
Gondolom egy asztali fejes erősítőbe nem kerül majd android (
) de egy hordozható kínálja magát...és akkor felvetül a kérdés; miért ne?
Amennyiben nem megy a minőség rovására (véleményem szerint nem, mert pl HDP R10-ben is droid van és hangra nekem mennyország, de az X7 is van olyan jó mint a plenue) miért ne tegyenek, ha bírja a vas?És ha a telefont is be tudják biggyeszteni, akkor menjen az is...én örülnék a legjobban ha egyszer találkozhatnék egy olyan hangú telefonnal mint a jelenlegi portable rig-em (ami igen hasonlít egy szélsőséges muszlim ellenálló harci eszközére, nézik is metrón mikor előveszem, szemük végigköveti ezek után a kötélvastagságú fülhallgató vezetéket is...) és megoldódna minden ilyen irányú gondom...egy időre
-
Bici
félisten
válasz
bucsher #28103 üzenetére
Igen, a DAC-os megoldás nálam is előkerült, mint ötlet, és pont a DAP-pal vetekedő ára miatt nem erőltetem.
Persze, az építés még terítéken van, de ez inkább egy hosszú távú project, mintsem valós alternatíva jelenleg.A telefon erősítése azért tűnik (jó?) megoldásnak, mert ha a telefon kimenete nincs leterhelve fülessel, hanem csak erősítővel (aminek sokkal nagyobb a bemeneti impedanciája), vagyis line-out-ként funkcionál, akkor sokkal jobb minőségű hang jön ki a füles kimeneten.
Kérdés, hogy ez a párosítás megközelíti-e egy jóféle DAP hangminőségét. -
-
uptobase
tag
válasz
bucsher #27950 üzenetére
Neki futottam most még1x és nem érzek különbséget sőt néha a DX80-on jobban bele kell piszkálni az EQ-ba mint a G2-ön mert túl sötéten szól. Nagyon furi az egész mert azt éreztem korábban is a G2-nél vezetés közben vagy amikor itthon hallgattam, hogy "édes istenem de jól szól" és el-el mosolyodtam hogy "ez igen", egy dolog nem tetszett benne, hogy a hosszabb cinek hangjai fakóbbak voltak és nagyon a háttérben maradtak akkor is amikor feltoltam az EQ-n, illetve amikor sok hangszer szólt egyszerre akkor kissé összemosódtak a hangok nem volt meg azaz éles szeparáció mint amikor kevesebb. Persze simán lehet, hogy azoknak így kell szólniuk és én akarok valami végtelen fura és perverz dolgot.
Igen, a fülhallgató találkozóra jó lett volna eljutni, de sajnos nem úgy hozta a sors. Budapesti vagyok úgy hogy tökéletesen megfelel és nagyon megköszönném, ha végére tudnánk járni ennek mert ez így nem jó
Az is eszembe jutott, hogy hétfőn bemegyek az iJoe-ba és meghallgatok egy X5 II-őt.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
bucsher #27813 üzenetére
szerintem keversz valakivel, mivel nem sokkal több, mint fél éve foglalkoztat a minőségi(bb) hangzás
(persze tudom, hogy én még csak lenézegetek a lejtő tetejéről
)
(#27814) kemcso: pont ez az, hogy itt ünnepek körül van, szóval ilyenkor asszonnyal családlátogatás a program
-
törölt tag
válasz
bucsher #27286 üzenetére
Csak pusztán a hardver alapján szerintem a Cirrus DAC-nak nincs olyan jó hangja, mint a Sabre-nek, szóval alatta lesz. Meg mivel újra kell írják hozzá az egész szoftverüket, fogadni merek rá, hogy jó ideig elég bugos lesz majd
Utólag most örülök, hogy nem próbáltam várni erre, nem érné meg sajna.
-
válasz
bucsher #27057 üzenetére
Jó az arcképed
(#27058) sadamsa Hallgasd meg, ha tetszenek együtt akkor első lépésként vedd meg az X5-öt. Majd ha lesz pénzed, akkor feljebb lépsz fülesben is (ha most veszel egy X3-at, majd később eladod és veszel vmi jobbat akkor azon bukni fogsz, érdemes a kvázi véglegest, vagy sok ideig végegest megvenni)
-
Tulku
veterán
válasz
bucsher #26985 üzenetére
De legalább kicsi...innet indultam...szétvertem az asztal sarkán egy D2-t és olyan kicsit akartam...na ez pont akkora, és wolfszonos...majd kinövöm...
Tekerő valóban bejött - mea maxima Culpa - nem gondoltam volna...de a 100 II tekerője...az ott van...
Majd holnap írok szösszenetet róla meg a 802-ről is...címe talán a szépség és a szörnyeteg lesz...
És te hallgassál, aludj az órádban néha húzd ki a kezed a párna alól és nézd milyen szépen világít...még 10 évig biztos fog...
-
Tulku
veterán
válasz
bucsher #26924 üzenetére
Dx90-re meg minek
Hétvégi ámokfutásom kapcsán leszűrtem némi tapasztalatot...
(vettem 14 nap pénz visszafizetési feltétellel egy X5-öt...vissza is vittem)Egy hordozható lejátszónál a hang egy fontos, de nem biztos hogy mindenek felett álló kritérium.
Amennyiben utcán is használni szeretnénk, úgy a minél jobban látható, kezelhető, kicsi szempontok néha főlé nőnek az abszolúte hangnak...nem arról beszélek, hogy vegyünk sansát AK240 helyett...hanem ha a hang különbség csekély, esetleg egyéni preferenciaként felfogható eltéréseket mutat, akkor az utána következő szempontok bizony felerősödnek.Ilyen szempontból azt kell mondjam - most védem Kemcso topikgazda véleményét - az AK100 összességében nekem pillanatnyilag a legjobb alternatíva...kicsi, látható, jól kezelhető...és transzparens hangképű.
Az X5 egy óriás...minden tekintetben...ha valakinek a méret nem lényeges best buy-ként is titulálhatnám, mert 90 ezer forintos árával szemben a hangja feljebb van...roppant dinamikus (talán nekem már AK után túl is az) megfelelően részletes, nagyon jó térrel és hangerővel rendelkező játékos...
De b..i nagy...és nehéz és tárcsás és húzza a zsebem...otthoni hordozhatónak ajánlanám fejesekhez is...utcára csak Jetiknek! -
Luissimo
veterán
válasz
bucsher #26717 üzenetére
Azért legyünk tárgyszerűek,
az elektronikus zenét majdnem mindegy, hogy min hallgatja, főleg, ha mostanában hallotta, hogy a hallgatott zene (?) minősége a lejátszótól is függhet.
Milyen az az elektronikus zene?
Én még emlékszem a Kraftwerk-re, ami akkor elektronikus zene volt és az nem volt mindegy, hogy hogyan szólt.
de a Jean Michel Jarre is elektronikus zene, azt sem szabad gagyi cuccokon hallgatni.
Milyen elektronikus zene az a hallgatandó célzene?Cowont ne vegyen szerintem, az a belépő 40-50-60 ezres szint.
Igen a Clip+ az nagyon jól szól, de az is a rendes zenét kedveli és ezzel nemkívántam leszólni a jelzett műfajt. -
Tulku
veterán
válasz
bucsher #26626 üzenetére
Sima vakteszt miért is kifogásolható?
Mi az a kettős és miért jobb? Talán ha eltalálom, akkor újra és újra, míg "hibázok"?Egyébként érdekes hogy egy hangfájl, amely egy magas bittráta kétféle tömörítése kapcsán nem mutat pozitív kilengést a nagyobb fájlméret irányába...erre én is kíváncsi vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest