- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
kemcso #35972 üzenetére
Aune B1s viszonylag kompakt Class-A hurcolós fejeserősítő, sokan dícsérik/szeretik. Azt nem tudom, hogy mit hozna ki az Amironból, de bármilyen vonalkimenetet adó DAP-pal kiegészítve elég népszerű cucc.
A Gryphont használom néha hasonlóan planar fejesekhez, DAP vonalkimenetről hajtva kanapén kényelmesen, de annak ez csak egy részfunkciója a sok közül. Ugyanakkor pl a 600 Ohmos dinamikus fülesemet simán rádugom az A&K SR35 -re extra erősítő nélkül, élvezhetően zenél vele. Legalábbis annyira jól közelíti a Gryphont nyers erőben, hogy nem érdemes azt is cipelni hozzá. Ha nem is N8 színvonalú végtelen erő, de elfogadható kompromisszum.Persze az Amironnal nincs semmi tapasztalatom, úgyhogy csak vakon tapogatózok.
-
s4tch
veterán
válasz
kemcso #35706 üzenetére
Így van, a 24 órás használat és a hordozható jelleg nem lesz meg ugyanabban az eszközben. Kell venni egy sima asztali rádiót, ami tud mp3-at, pl [link] és kész. Tele ezekkel a piac, van olcsóbb és drágább is, a keret függvényében lesz számtalan megoldás, pláne, ha microsd helyett az usb is megfelel.
-
Gabbbb
senior tag
-
lapalapa
senior tag
válasz
kemcso #35652 üzenetére
Hűha, ez nem egyszerű, ehhez két azonos szerkó kéne, az egyik szűrővel, a másik nem? Azt esetleg meg tudom szervezni, hogy valaki dugdossa én meg hallgatózom.
Eddig az ment, hogy meghallgat alapban, meghallgat upgrade, és amikor hozzászoktam az új élményekhez 1-2 óra vagy több, akkor hirtelen downgrade, és ott eléggé érezhető a visszalépés. Sajnos a pszihómat nem tudom kikapcsolni így, de nem fakadnék sírva, ha sz.rt se érne a szűrőkomplexum, megvan évek óta, ilyenkor halványul a kiadás okozta megrázkodtatás. Meg jobban zavar ha mindennapi értelmetlennek tűnő kiadásaimra gondolok. -
FearFmRadio
tag
válasz
kemcso #35597 üzenetére
Akkor ha jól értelmezem 100.000ft alatt szinte ne is akarjak veszteség mentes hordozható lejátszot?
Azért is gondoltam hogy fejhallgatót vennék hozzá hogy hátha azok jobban vissza adják a minőséget. Vagy netán a kis "ágyba dugós füles is képes erre? Ha igen akkora melyik lenne az ideális megoldás 50.000ft ig?@krx21: te melyiket ajánlanád?
Esetleg van Pesten olyan hely ahol ezeket a DAP lejátszókat ki lehet próbálni / meg lehet nézni?
-
Padree.c2
tag
válasz
kemcso #35592 üzenetére
Igazából ez a 2 jött velem szembe.
Meg az M11, de az az X5-nek is a másfélszeresébe kerül és nem vagyok benne biztos, hogy azt ki tudnám használni. Persze előző választásomból is látszik, hogy nem vagyok márkafüggő. Előtte Sandisk volt, több is.
Viszont, ha így kérdezted, akkor inkább úgy kérdeznék vissza, hogy 50-60 k HUF-ig mi lenne a következő lépcső a fenti felhasználásra? Akár új, akár használt, de jó állapotú is számításba jöhet.
Vagy hagyjam az egészet a francba és vegyek egy jó fej/fülhallgatót inkább?
Köszi előre is. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
kemcso #35532 üzenetére
Köszi!
Csak azért kérdeztem, hátha valaki csinált ilyesmi össze hasonlítást. Gondolom egy mai fél milliós lejátszónál nem kis összeget tesz ki az a temérdek funkció, amit vagy használ az ember vagy nem. Én inkább utóbbihoz tartozom és nem tudom, hogy csak hang alapján van-e értelme akár egy Fiio M11 szintjénél drágábbat venni.
-
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #35414 üzenetére
Nálam is szépen szólt az LCD3 az N8-ről...a hangerő példás votl, megfelelő dinamika is....de olyan semmilyen...
Aztán belaktam az asztali láncom (Naimok és Sileo) és biza rendesen életre kelt az LCD...
Tehát egyes dapokról zenélhetnek a fejesek, de asztalirúl az igaziak...kell nekik az áram, ez sajnos dapokban kevésbé van meg, mint az asztali kütyükben...
Mondjuk érdekes, hogy a Sileo is akkus erőlködő.... -
fericske
addikt
válasz
kemcso #35385 üzenetére
A w60-al úgy néz ki nem jó párosítás az sr15, de ettől még nem lesz rossz hangú lejátszó.
Ebben a topikban nyilatkozott egy úriember akit ismersz, ismered a cuccait, illetve az A&K Beyer Xelento is ezzel a sr15-el bűvölte el. [link]
Nálam a Periodic fülessel és Final fejessel is szépen muzsikált. Nyilván nem egy ultimate dap, de árában jó. -
törölt tag
válasz
kemcso #35382 üzenetére
Kivétel.
Fejezd be a személyeskedést, különösen a rémhírterjesztést. Különösen ugyanazt a már ezerszer alaptalanul eljátszott rémhírterjesztő személyeskedést. És ezt ugyebár történelmi okokból megint jelzem a modkernek, ugyebár önvédelmi intézkedésként, megelőzendő a te akciódat.
Kivétel vége.
-
-
Selynelar
aktív tag
válasz
kemcso #35366 üzenetére
Teljesen jogos amit írsz. Alkalomadtán természetesen lenne vezetékessel használva. (Sokat szoktam repülni, ami a mostani helyzet miatt most nem esedékes,de a későbbiekben lehet,hogy aktuális lesz) Van egy olyan hülyeségem,hogy valamiért nem szeretek telefonról zenét hallgatni.
Szóval ettől függetlenül van amit ajánlanátok az igényeimnek.
-
aznem
tag
válasz
kemcso #35332 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat, címeket! AK120 mérete, hogy minden zsebben elfér-hordható megerősítő érv volt mellette. A teszteknél sanszosan zsebben hordhatósági tesztet ejtem meg elsők közt -természetesen előre jelezve az eladóknak, hogy ilyen szándékkal is tesztelem
Persze lehet olyan hatású zenei élmény, hogy már csak sokadlagos legyen a külső méret.
Olvasott vélemények és paraméterek alapján tetszetős lenne a AK KANN. Talán az SD kártya foglalatra nincs logikus elméletem.
Esetleg van rá példa, hogy valaki az AK használat után egy újabb Fiio ban találta meg a hosszútávú DAP-ját?-Skylake- #35333
Bizonnyal kakasokkal gazdagodnál. Köszönöm, eddig vagy nem vettem észre, vagy nem figyeltem a rádió adás átviteli paramétereit! A 256kbps, a Cowon s9 paramétereiből jött, az annyival tud FM rádiót rögzíteni -és kedvelem-kedveltem az eredményt. Előfordul, hogy alkalmanként rögzítek adásokat rádióból, de a korábban jellemző (volt idő, mikor egy nagyobb rádió 3 minőségben elérhető volt online) fix 256kbps online sugárzás kiveszőben van (persze megeshet, hogy nem megfelelő programot használok a rögzítéshez és akár lehetőség is lehetne a natív 175kbps el rögzíteni) és jobban kedvelem, eredményre nekem tetszetősebb a korábban S9-el rögzített. Kizárólag praktikusnak érezném egy készüléken kezelni ezeket. -
fericske
addikt
válasz
kemcso #35325 üzenetére
Hasonlóan vélekedek mint te. Nem tűnt fel itt és a releváns topikokban a bejegyzések kapcsán, hogy szükséges volna itt topikcím változtatás.
Ettől persze lehet változtatni, de nem gondolom, hogy hirtelen rengeteg kérdező lesz, akik eddig azért nem kérdeztek mert nem tudták hol tegyék. -
törölt tag
válasz
kemcso #35309 üzenetére
Kivétel 1. (Ugyebár a rád vonatkozó ignorációm alóli kivétel.)
"Low-gain, high-gain és egyéb, nem a "Melyik MP3 lejátszót vegyem?" topikba szigorúan tartozó témákat itt folytassátok: Hordozható audió haladóknak"
Függetlenül attól, hogy arról már ugyebár korábban gondoskodtál, hogy éppen én semmilyen témát ne tudjak folytatni a Hordozható audió haladóknak topikban, a mostani high gain témát sincs okod oda irányítani. Tökéletesen idevaló téma, és éppen idevaló téma, és nem haladó téma, hanem alaptéma - lásd majd lejjebb, a Kivétel 2.-ben. (Aminthogy a haladó topikba való témákat is sikerült már onnan kiirtanod, amikor a te hivatalos kizárólagos véleményeddel nem egyező hozzászólás vagy személy jelent meg az addig természetszerűleg akadálytalanul tárgyalt - mert odavaló - téma tárgyalásában. És e révén sikerült azt a korábban szépen prosperált topikot kihalttá tenned, "haladóaudiós" embereket onnan elüldöznöd, a haladó témákat az offtopikba irányítanod, ha nem téged képviselt a téma vagy a hozzászóló személy.)
Nekem ugyan hóttmindegy, neked illene örülnöd, hogy a most már csak általad topikgazdált topikokban jelentkezik egy kis forgalom, ráadásul a topikba illő témaforgalom - és most akkor nem tértem ki arra, hogy mely valódi okból ugrottál bezárólag az idevaló témára.Kivétel 1 bezárva.
-----------------------------------------
Kivétel 2.
#35303kemcsoletoltobeze#35302ÚjVálasz2020-12-13 17:23:20
kemcso
Ármester
Az mp3 lejátszó egy fogalom az embereknek, DAP nem az még sokaknak, gőzük nincs a jelentéséről. Az mp3-ról megérted, hogy ide kell jönnöd ha kötelezheti lejátszót keresgél.
#35305kemcsokammerer#35304ÚjVálasz2020-12-13 18:18:33
kemcso
Ármester
A téma lezárva, a topik neve marad ami, 3 éve fel lett vetve, de a leírt okból nem változhat. Pont.
Az MP3-lejátszó fogalomsága és a DAP fogalom ismeretlensége ügyében idézek a feltehetően legalább részben általad írt, jóideje ilyen szövegű Összefoglalóból MINDEN szöveghelyet, amelyben előfordul a topik témáját képező készüléktípus megnevezése:
----------------------------------------
"Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik."
...
"Mi az a DAP (vagy MP3) lejátszó?
A helyes elnevezés a hordozható zenelejátszónak a DAP (Digital Audio Player). Az MP3 lejátszó idejétmúlt elnevezés,"
...
"Miket tudhat még egy DAP?"
...
"Mi a DAP lejátszó felhasználási területe?
Elsősorban a DAP-okat a fülhallgatók kiszolgálására és a hordozhatóságra találták ki..."
...
"legalább annyit számít a DAP egyéb áramköreinek tervezése"
...
"határozza meg, hogy egy DAP mennyire képes megbirkózni komolyabb hangkeltőkkel. Általában a DAP-ok kimeneti teljesítménye nem túl erős"
--------------------------------A topik Témaösszefoglalója indít régóta természetszerűleg azzal, hogy a topik címe régesrégóta elavult. És akkor te be akarod tiltani a topik címének tárgyalását, mert már három évvel ezelőtt is bezártad a tárgyalását? És offba helyezed a topik címének tárgyalását, amely tárgyalásnál ugyebár kevés téma lehet on-abb egy topikban, hiszen a topik címe jelzi a topik témáját - majd itt is mondhatod, hogy innen is azért tiltottad ki kammerert, mert offolt?
Nem írtál le semmi okot, ami miatt ne változhatna a nagyjából mindenki által, még az Összefoglaló által is változásérettnek, elavultnak ítélt topikcím. Nem írtál le semmi okot, amivel a téma bezárási szándékát megindokolhatnád. És milyen alapon tennéd ezt? Már miért ne tárgyalhatná a topik tagsága, hogy a topik címe régesrég elavult?! Nem fér ide? Akkora éktelen forgalmú ez a topik, hogy meg kell akadályozni a terjengését?
Javasoltam a Mobil digitális lejátszók címet, de lehetne például a könnyebben megtalálható Digitális hordozható lejátszók - vagy éppen a Hordozható digitális lejátszók - cím. Vagy bármi más alkalmasabb. Például a Hordozható digitális lejátszók (DAP-ok, MP3-lejátszók...) cím. A jelenlegi cím rossz, és nem csak ezen okból.Más okból is elavult és rossz a topik címe. Valaki anno elindította ezzel a "Milyet vegyek" címmel, aztán természetszerűleg hamar a készüléktípus általános tárgyalási topikja lett a topik, mivel más topik nem tárgyalja a hordozható digitális lejátszók készüléktípusát. Tehát a most általad szintén felhasználni igyekezett "Milyet vegyek" címrészlet is elavult, rossz, mert ez nem a "milyet vegyek" topik, hanem a készüléktípust általánosan, teljességében tárgyaló topik évtizedek óta - nincs másik ilyen. Ez nem a milyet vegyek topikja a készülékkategóriánaknek, hanem a készülékkategóriát teljességében tárgyaló topik. És részben ezért szűnt meg szinte teljesen az utóbbi időben a forgalma, mert rossz a címe, pedig a tartalmának komoly népszerűsége van, lásd a Fejhallgató erősítő és DAC topikban is tárgyalják a készülékkategóriát, pedig ott tényleg offnak lehetne ítélhető.
És akkor most a történelmünkből tanulva ezt az utóbbi néhány hozzászólást érthető önvédelmi és archiválási okokból beteszem a modker topikba, ezt a hozzászólást pedig, ha kitörlöd, újra visszateszem ide - a többit is.
-
letoltobeze
aktív tag
válasz
kemcso #35285 üzenetére
Szia Kemcso,
"Az alapkérdés, hogy mit szeretnél?"
Hát valahol az elején vagy itt, vagy inkább egy kapcsolódó topikban ezt már leírtam.
A dolog úgy kezdődött, hogy volt egy iPhone7+FiiO Q1 Mark II + SoundMAGIC E30 - om így hallgattam zenét. De szerettem volna egy fejhallgatót is. Régi hifis ismerősömnél hallgattam még vagy 15-20 évvel ezelőtt egy Sennheiser HD600-át, az maradandó élmény volt. Vettem hát egy ilyet, de a fent említett hajtás nem volt igazán elég hozzá.
Már nem emlékszem pontosan hogy hogyan akadtam az RME ADI-2-be, azt hiszem a DAC-os/erősítős topikot olvasgatva, vagy az Amazont nézegetve, de mindenhol dicsérték.
Mivel fejhallgató kimenet is volt rajta, azt gondoltam, akkor erre is jó lesz - és végül is jó is, ahogy én is tapasztalom, meg más is írt róla. Csakhogy az iPhone nem igazán passzol hozzá (bár lehet ez is csak beállítási probléma) ezért kerestem egy DAP-ot (amúgy is elegem volt az iPhone macerás kezelhetőségéből meg korlátaiból)
[A KANN az tök véletlenül jött egy itteni bejegyzés kapcsán (black friday, akciók stb. mindegy, nem bántam meg, jó kis cucc)]
Na de a HD600 nem annyira jó az ADI-val, ezt más is (fattyú) megerősítette.
Szóval kellene egy kompatibilisek fejes.
Emiatt jött aztán a többi cucc, némelyik kicsit meggondolatlan módon (nem baj, majd kiheverem)
Írták már mások is, hogy egy hálózati lejátszó kellene inkább az ADI-2 elé. Majd lesz az is. De előbb az lesz, amit Kammerer javasolt, vagyis használni útmutató-tanulmányozás... -
-Skylake-
addikt
válasz
kemcso #35205 üzenetére
Igen tisztaban vagyok vele, hogy azok nem az ajanlott lejatszok, pusztan a pelda kedveert masoltam ki, hogy a kimeneti teljesitmenyt taglalo resz is olyan keszulekekkel van tele, amik tulajdonkepp mar nem beszerezhetoek. Nem relevans informacio, hogy egy AK100-nak mi a kimeneti teljesitmenye, mert akar ajanlott akar nem, nem tudsz ilyen lejatszot venni igysem ugysem.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
kemcso #35108 üzenetére
A régi lejátszó egy Transcend MP710 amit egy Philips SHP2000(olcsó fejes, viszont ez szólt a legkellemesebben azok közül amiket kipróbáltam)-el használtam, de amióta váltottam a Microlab hangfalakra csak gépről szólt, a lejátszó fejes kombót nem használtam. Amíg használtam addig megfelelően kellemesen szólt. Egyébként nagy hangfalakról szebben szólt a zene mint a lejátszó fejes kombóbol.
Ami érdekes hogy equalizer kikapcsolásával szól a legkellemesebben a kis transcend. -
Moonwolf
senior tag
válasz
kemcso #35100 üzenetére
A Microlab-on az audio inputnál, PC és AUX van, értelemszerűen a PC ből jön jack-RCA-n, így maradt az AUX.
Költeni annyit amennyit szükséges. Mint említettem DSD-vel nem foglalkozok, ezért amiket néztem pl: egy Fiio M11 lejátszót túlzásnak tartok ehhez.
Van egy régebbi mp3-am, próbaképp csatlakoztattam a hangfalhoz, ott ugye csak jack van. A PC részébe csatlakoztattam a hangfalon, utána át raktam az AUX-ra és AUX-on egy picit szebben szólt. A régi lejátszó csak WAV ot meg MP3-at at játszik le meg kicsit a tárhelye.Viszont jó lenne egy picit komolyabb lejátszó, és praktikusabb lenne hogyha a felvázolt formában lehetne használni. Most asztali gépen vagyok, ez viszont változni fog, hogyha pedig azt nézem akkor a külső hangkártyás megoldás lehet célszerűbb lenne. Ezt azért mondom, mert ugye ezekben a lejátszókban akksi van és az nem biztos hogy bírja azt hogyha folyamatosan lenne használva. Így meg picit még jobban árnyalódik a helyzet.
-
stefi81
tag
válasz
kemcso #35102 üzenetére
Köszi a választ kemcso és fericske én is erre gondoltam, hogy lehet sokkal rosszabb vagy jobb minőség Bt-n keresztül, amikor a fülesben van dekoder meg erősitő is?!
Ez a cikk kavart meg... "A hangzásba kizárólag Bluetooth üzemmódban használva lehet belekötni."
https://www.sztereomagazin.hu/hirek/shanling-m0-dap-kis-test-nagy-elvezet/
Jó tudni erről a Fiio m5-ről is, ami egyből elnyerte a tetszésem a m0-val szemben. -
Greg204538
tag
válasz
kemcso #35094 üzenetére
Jaj te, véded a védhetetlent.
CAL!-hoz Xduoo Nano D3 vagy FiiO X3 (2nd gen)?
Ezt kellett megválaszolni. Nem tudok basszuskülönbségről a 2 készülék között, te igen? Basszus tekintetében teljesen mindegy melyiket veszi. A magasba hangolt nem a basszus hiányát jelenti, már amennyiben pár tüske a frekvenciameneten magasbahangolás. Ugorjunk.
Hangerőben majdnem biztosan nyer a Fiio. 250mw@16ohm nem elég a Cal!hoz? Mi van?
Leírta pro és kontra a véleményét azzal kezdve, hogy Fontoljátok meg.Nem vagy tárgyalóképes. Személyes vitát folytatsz, minden áron véded magad, nulla introspekció. Te maga vagy A KINYILATKOZTATÁS.
És a tetejébe tied a topik, de legalább is befolyásos vagy, a te kakasdombod! Hát ezért ez a szabad vagdalkozás...szépKöszönöm a forumtársak hasznos véleményét, sokat gazdagodtam.
Sajnos egyre bővülő tapasztalataim jó eséllyel nem fogom már itt megosztani, egyelőre teljesen lelomboz hogy szabadon ténykedhet így valaki kiélve ellenszenvét egy forumtárs irányába :/ -
Greg204538
tag
válasz
kemcso #35091 üzenetére
off:
Ferdítesz, nem feltételezem, hogy direkt, de egyértelműen. Ezt jóhiszeműen mondom.Teljesen irreveláns a basszus kérdés => Cal!ban van elég és akkor van még a 10 bandes eq a fiioban, tehát a feltételei teljesültek, megvan a basszusbomba, a magasból meg majd vág, ha zavarja. Eddig is így ment a budget kategoriában.
Nem a teljes árról volt szó, ne ahhoz viszonyíts.Ferdítések, ellenszenv? Mi a fene van? Ezért állandó kötöszködésért járunk ide? Megkapta a kellő felvilágosítást, ennyi info alapján átlagember képes a döntésre, elvétve van kimerítőbb értekezés egy eszközről.
-
törölt tag
válasz
kemcso #35091 üzenetére
Kivétel. (Csak a kérdező kedvéérti kivétel, az ő számára írom - "Lányomnak mondom, menyem is értsen belőle.".)
"kammerer sokadszor szólok, hogy ne vidd be az erdőbe a kérdezőt!"
Ez duplán a rád velem kapcsolatban notóriussá vált rémhírterjesztés.
1. Nem szóltál sokadszor most arról, hogy "ne vigyem erdőbe a kérdezőt" - sőt először, most is megalapozatlanul. Ha szóltál volna ilyet korábban, az se lett volna megalapozott - világhírű vagyok arról, hogy nem viszem az erdőbe a kérdezőt, sőt. (Egyéb szólásokra szoktál eddig - hasonlóan megalapozatlan - ürügyeket találni.)
2. Nem vittem az erdőbe a kérdezőt. Sőt, ha már mondtam valamit is kényszerűen az X3 2nd basszusáról, éppen kb. azt mondtam, amit te: "(komoly basszus, mint feltétel nem teljesül, bár minden viszonyítás kérdése)" - és amit számonkérsz rajtam az általad magasbahangoltságnak nevezett kitétellel!!! "Kérdező" kérdezte a Fiio X3 2nd-t, én pedig mivel mostanában elég jól ismerem azt is, kényszerűen válaszoltam neki arról is, lehetőleg elfelé tántorítván tőle már eleve az ára miatt, és legfőképpen lehetőleg nem menvén bele hangkarakteri kérdésekbe, ugyanis e hely erre nem alkalmas, lévén e helyt az utóbbi években a te zászlóviteled révén egy-két hangadó által kifejezetten elfogulttá alakult a Fiio X készülékek többségének, köztük az X3 2nd értékelése - olyan készülékeké, amelyek anno jellemzően népszerűséggel törtek be e helyre is, de e helyt aztán olyan páriává lettek, mint sehol másutt.
"Kérdező" ugyebár egyebek mellett megemlítette, hogy a "komoly basszus" fontos a "leendő tulaj" számára. Én erre "hosszú, látványos" halogatás után zárójelben kényszerűen annyit válaszoltam: "(Basszusa nagyjából mindkettőnek annyi van, amennyi elvárható.)"
Egy szóval se mondtam, hogy bármelyiknek úgymond "komoly" basszusa van. Nem is utaltam ilyesmire, sőt, arra utaltam, hogy NINCS "komoly basszusa". Tehát NEM vittem az erdőbe a kérdezőt azzal kapcsolatban, hogy van-e úgymond "komoly" basszusa a szóbanforgó Fiio-nak. "Kérdező" feltehetőleg értette is a jelzéseimet, ugyanis közös nyelvünk van, félszavakból is érteni szoktuk egymást (valaha te is képes voltál erre, aztán...).Azért se vittem, és azért se én viszem az erdőbe a kérdezőt, mert bár tereltem elfelé a "komoly basszus" elől, miszerint olyanja nincsen az x3 2nd-nek (se), "nagyjából annyi" basszusa mégiscsak van, amennyi a szintjén elvárható - függetlenül attól, hogy mennyire igaz vagy sem az általad forszírozott magasbahangoltsági jelző (nem teljesen igaztalan - "bár minden viszonyítás kérdése", hogy egy klasszikust idézzek). Hogy az X3 2nd basszusa kinek mennyire "komoly" basszus, azt kinek-kinek az egyéni ízlése döntheti el, amint utaltam is rá a válaszomban, ezt a kérdezők akkor tudnák eldönteni, ha ők maguk vásárlás előtt meg tudnák hallgatni összehasonlítólag a két készüléket a saját tapasztalataikhoz hasonlítván a saját fülükkel. Én szándékosan nem mondtam semmi olyat, ami a kérdezők hallásától, ízlésétől függő, és főleg nem mondtam, hogy "komoly" basszusa van az X3 2nd-nek - arra utaltam, hogy NINCS olyasféle "komoly" basszusa, amilyet a "leendő tulaj" feltehetőleg igényel, lásd "basszusa nagyjából annyi van, amennyi elvárható" - válaszoltam kényszerűen a nekem egyébként nem tetsző kérdésre, láthatólag kerülvén, hogy - itt - válaszolnom kelljen erre a kérdésre.
Kivétel vége.
-
TGWH
őstag
válasz
kemcso #34999 üzenetére
Nem tudom tudnék-e különbséget tenni egy 12, egy 24, meg egy 32 ezer forintos között. A szar minőségű mp3 rossz, az egyértelmű. Ha ugyan azt a FLAC fájt pl. több féle minőségbe konvertálom, ott persze hallottam a különbséget. Mondjuk úgy, el tudnék képzelni a tv hangszórói helyett is jobbat, de nem 250 ezer forintért két hangfalat.
A telefontól is függ, meg a fülhallgatótól is. Ha tényleg jó minőségű a forrás, akkor az még szépen is szólhat szerintem, bár el tudnék képzelni egy fokkal jobbat.
Egy Sony walkman fülhallgatót használok, még a telefonhoz adták, kezd tönkremenni, kicsit sajnálom is. De annál a telefonnál figyeltek a hangzásra is.
Szóval kellene egy fül vagy fejhallgató is mellé. -
-Skylake-
addikt
válasz
kemcso #34852 üzenetére
"Kínai izé a Fiio, Shanling, Xduoo is, kb más ebben az ársávban nincs is."
Meg felette sem. Kb úgy néznek ki ma a dap-ok hogy vannak a kínai dap-ok meg van a Sony ami japán (a valóságban meg made in valaminagyondurvánharmadikvilágbeliország) aztán csókolom. Szóval ártól is független , ha fél milliód van dap-ra és nem akarsz Sony-t akkor kínai dapot fogsz venni.
-
Sonor
tag
válasz
kemcso #34593 üzenetére
Használt is szóba jöhet ha megbízható forrást sikerül találnom, ill. külföldi is rendben van, nem futottam még bele problémás rendelésbe.
Ill. még annyi, hogy a megadott kereten kicsit tudok nyitni ha indokolható. Tehát ha a minőségbeli ugrást kapok +10e Ft ellenében, akkor ez bele fog férni.
Köszönöm!
-
válasz
kemcso #34583 üzenetére
Akkor ezek szerint ezért nem vagyok annyira elájulva a HD-600 -tól, mert nincs rendes lejátszóm hozzá, nekem semmi extra a 600. Sem az Ak 70/70II, de a Fiio M11 -nél sem éreztem olyan hú, de jó ez a fejes érzést. (Az LCD2-nél viszont annál inkább és a Focal classicnál is.)
-
SirRasor
addikt
válasz
kemcso #34433 üzenetére
Ami az ajánlóban benne van, az nem jó. Még csak iránymutatónak se jó, mert a gyártók egyes generációi között is óriási a különbség
- FiiO X széria, ami helyett az M jött be. M nincs a listában, X-et nagyrészt használtan, vagy még mindig túlárazottan lehet találni a hangjához képest.
-AK felejtős. Ott kezdődik, hogy 250k (Ja hogy nem én vagyok a célközönség? Nem-nem, inkább józanul kell gondolkozni: ez DAP fórum. Magyarországon. Nem elvárható, hogy 250k-tól induljunk nézelődni. De látjátok is: max 5k, max 25k, max 60k...ez a magyar átlagot jól tükrözi)
-A többit meg csak külföldről lehet beszerezni.
Mit hiányolok? Pl: árukeresőben valós, kapható termékek besorolása.
Mondok egy konkrét példát: ajánlott a Fiio X3 II, de az M6 nem? Rengeteg helyen olvastam, hogy az M6 hangja megelőzi és olyanok írták, akik hallották mindkettőt. Erről ennyit.Sefter hallotta. Én nem vagyok Sefter. Nekem tetszik. Neki nem. Semmit se tudok Sefter kollégáról, se az életkorát, se a zenei preferenciáját, se az általa használt fülest, SE AZT, HOGY MILYEN FÜLE VAN (lehet neki már X tartomány erősen megritkult, mert mondjuk baromi hangosan hallgatja a zenét..mit tudom én...).
A legjobb hely szerintem a netes bolt. Amazon, árukereső stb, ha ott elég sok ember írja, hogy jó, akkor az már valami.
pkaresz hát igen
A fizetett soros-bérenc stb-ket meg hagyjuk már. Ha valami nem tetszik, az biztosan fizetett reklám
-
Janos0010
csendes újonc
válasz
kemcso #34406 üzenetére
Látod erre nem gondoltam.
Azt hittem van másnak tapasztalata, vagy akinek van ilyen funkció a DAP-en az tud tanácsot adni.
Sony diktafonom van, az tud ilyet de annak ugye sem a hangzása sem a hangereje nem kielégítő...
Sok kütyüt meg nem szeretnék hordani magammal.
Köszönöm a válaszokat, valahogy majd csak találok egyet... -
stemplar07
őstag
válasz
kemcso #34307 üzenetére
na igen , de a helyesbítés jogos, ez azért erős-ítő lesz a javából....
azért nem értek egyet, hogy ha a tesztelő kap egy tesztkészüléket és akkor ,,biztos nem mer róla rosszat írni,, elmélettel, mert az nagy égés lenne neki is..minden esetre a 3,2" kijelzőt leszámítva nagyon komoly cucc lehet .. -
MeSKA
aktív tag
válasz
kemcso #34143 üzenetére
Az van, hogy a Q1-et össze lehet hozni a Fiio M szériás lejátszókkal, M7-el még kapható gyári közös bőrtok is. Nyilván M9 felett nincs értelme a Q1-nek, mert ott már a lejátszó DAC van olyan szintű mint a Q1-be. Ezen kívül a Sony lejátszókkal hozható még össze és iphone/Android telefonokkal. Tehát itt az a kérdés, hogy a Sony vagy Fiio lejátszót érdemesebb venni (telefont nem akarom erre befogni).
-
MeSKA
aktív tag
válasz
kemcso #34136 üzenetére
Ebben igazad van, de a DT770 a Q1-el együtt lenne hajtva. Ha utazok, akkor csak a DAP-ot és egy fülhallgatót vinnék magammal. Itthon pedig használnám a DAP+DAC+DT. Tudom körülményes vagyok, de ennek tudatában milyen lejátszót vegyek? Tapasztalat van valakinek a Sony A45-el?
-
UNauthorized
csendes tag
válasz
kemcso #34130 üzenetére
Tudom, nem nagy durranás, ár/érték arány volt a döntő érv.
Régebben azt hittem,hogy a sok BA az garncia a fasza hangminőségre, de ez nem feltétlenül igaz sajnos.
4BA+1DD
És tényleg jó, meglepően szépen szól,sokkal részletesebb a zene. De tudom, csájna cuccpktól sokat nem szabad várni.
A nagy márkáktól félek, mert sok esetben rossz az ár/érték arány.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest