- iPhone topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
gabor20 #34064 üzenetére
M3K-t hallottam már, de őszintén szólva nem sok vizet zavar. Hangja semmi különös, de legalább nem bántó. Lejátszók közt elég gyengének számít, még az Audiofly AF140-nél is annyira fel kellett tolni a hangerőt, hogy csak lestem. Pedig nem nehezen hajtható, én sem túl hangosan szeretem...
Főleg a magyar gar szólhat mellette. -
Bodz
nagyúr
válasz
flexxx #33620 üzenetére
Csomó helyen lehet kapni, Amazon pl.
-
Bodz
nagyúr
Még mindig nem arról van szó, hogy mi mivel szól jól, mennyire tetszik, illesztés, miegymás. Egy egyszerű tény, aminek műszaki okai vannak, hogy a minél alacsonyabb az elméleti ideális. Szóval de, meghatározza a hangminőség egy részét valahogyan minden esetben. Mérve.
És ha tök vakon vásárolunk lejátszót és fülest, akkor igenis legyen egy szempont szerintem. Teszteknek ebben legalább maximálisan igaza van, feltétlen meg kell említeni. Több értelme van, mint mondjuk azt ecsetelni hosszasan, hogy milyen éteri hangja volt az énekesnőnek, ami egy tök haszontalan "információ".
-
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #33465 üzenetére
A minél alacsonyabb, lehetőleg 0 közeli az ideális minden esetben. Armatúránál, dinamikusnál, fülesnél, fejesnél is. Objektív hangminőséghez rengeteg köze van, a szubjektívhez kevesebb. Bár ha eltűnik a mély tartomány egy része a magas miatt az szubjektíven se nagyon lehet jó vagy kellemes.
Kivételek lehetnek pl a régi fejesek, mondjuk a vintage Beyerek, na azok még 120 ohmra lettek tervezve. Illetve az egyéb magas impedanciás fejeseknél (pl 600 ohm) is kevésbé számít, ha mondjuk 20-30-40, akármennyi ohm. -
Bodz
nagyúr
Mindegy igazából. Csak annyi elvárásom van, hogy ne legyen túl nagy, hülye kialakítású, potihoz sem ragaszkodom túlzottan.
(#33435) K1LLMy53Lf: X20 beszerzését támogatom, olyan klasszikus kinézete van.
Ha kell a Rockbox akkor ez (is) marad(hat).
A 0 közeli kimeneti impedancia az elvi ideális és tökéletes, kivéve amikor adott fülesnél nem... A magas látványosan belenyúlhat a frekimenetbe pl. Aztán általában nem a jó irányba. -
Bodz
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf #33426 üzenetére
Ideje lenne...
Hajrá!
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #33071 üzenetére
iRiver így is, úgy is, há nem mindegy akkor?
(#33073) Tulku: Ja, vagy fél milláért. Szerintem rajtad kívül más nem várja annyira.
-
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #33069 üzenetére
Nem A&K, külön brand.
-
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #33029 üzenetére
Mi az a vidékezem?
-
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #32835 üzenetére
Nem volt szó semmilyen kamuról... Leírom akkor, hogyan látom ezt a dolgot.
Egy terméket illene úgy kiadni, ahogy a gyártója szerint eleve a legjobban szól. Az ilyen kiegészítő dolgoktól felmegy a vérnyomásom. Nem arról szól a dolog, hogy neked ez milyen csodálatos, hanem a profit maximalizálásáról. Egyszer megveszed a lejátszót/dac-ot, aztán még lehúznak a modulok árával, akár többször is... Rossz esetben a végén már annyi pénzt elvertél, hogy kijött volna belőle egy eleve komolyabb cucc. De ez nem Fiio specifikus nyilván. Mondok egy másik példát. Pro-Ject DacBox RS és a külön megvehető lineáris táp, amivel jobban szól, tudja ezt a gyártó is nagyon jól, sőt a szerencsétlen vevő is. Itthoni árakkal számolva 300k a dac, durván 150 a táp. Én ilyenkor azt érzem, hogy kicsit hülyére vesznek. -
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #32828 üzenetére
3. Azért itt akad egy kis tévedés, hogy mi is számít fejlettnek és miért. A frissíthető firmware semmi különös, aptx sem egy csoda, a többféle szűrő a dac gyártójának érdeme (rengeteg filléres cuccon is lehet váltogatni köztük), a cserélhető modulok lehúzás szagúak (tudod, mint a dlc-k játékoknál). Mojoért sem vagyok oda túlzottan, de ott a saját fpga alapú dac mondható fejlettnek és érdekesnek, amibe valószínűleg nem kevés időt és pénzt öltek.
Kicsit túlreagálod ezt az egészet amúgy.(#32830) pkaresz: Neked tetszik, minden más le van tojva. Így kell.
-
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #32814 üzenetére
Nem érzem így. A Fiio egy jó középszer, meg lehet nyomkodni, ki lehet próbálni a termékeiket itthon, ott a gar, öröm boldogság, de ennyi, nem több szerintem. Ha te jobban kedveled a márkát azzal sincs gond, nem vagyunk egyformák.
-
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #32810 üzenetére
A Fiio ellenesség nem véletlenül van. Tett érte a gyártó a termékeivel. Normál esetben csak a hazai beszerzés és gar szól mellettük. Ezeken túllépve kinyílik a világ, elgyün az audio nirvána, meg minden ilyesmi.
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz
gianni85 #32669 üzenetére
Hála istennek a streaming engem nem érint (ilyen formában), így sokkal egyszerűbb dolgom van.
(#32670) s4tch: Én már megmagyaráztam... Elég könnyen ráadásul.
A linkelt AP80 esetében például: Hiby, lehet távirányítni, dap-on van a zene, több mindenre jó, mint csak egy ES100.
-
Bodz
nagyúr
Csak gondolkozom, hogy esetleg venni kéne valamit. Van 7 fülesem, aztán nincs lejátszóm. Milyen világ ez így?
-
Bodz
nagyúr
M2S jó ennyiért srácok?
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
Nézegetem a Cowon Plenue V-t és az jutott eszembe, hogy a gyártók veresenyeznek ki tud idiótább formájú lejátszót csinálni.
(#32634) Jim74: Tényleg jó lehet az X2 is.
-
Bodz
nagyúr
Szia!
Clip Sport Plus mondjuk.
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz
tibi970307 #32505 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz
tibi970307 #32457 üzenetére
Lehetetlen és nem is igazán érdemes füles és hangfal terét összehasonlítani.
-
Bodz
nagyúr
válasz
MPeter87 #32302 üzenetére
Már majdnem jó.
Lehet csak az én agyam nem fog most, de mi ez a 2 bigyó hozzá? Nem tudok rájönni.
-
Bodz
nagyúr
Akkor rendeljünk mindhárman egyet...
Valamiért ez most nekem is érdekes lett, ha már a Shanling M0-ból látatlanban is kiszerettem. Bár lehet meg kéne várni amíg EU-ban felbukkan 119 euróért.
-
Bodz
nagyúr
Van már az xDuoo X3-nak második generációja is. Egész olcsó (120 dollár körül). És nem Sabre, csak hogy mindenki örüljön.
-
Bodz
nagyúr
válasz
magellan2600 #32122 üzenetére
GoGear Vibe mondjuk. Nem túl nagy a kijelző és a betűk, de szerintem jól olvasható.
-
Bodz
nagyúr
Van már jól bevált elnevezés mindenre. Analóg, digitális, digitálisan vezérelt analóg. Ezt még általában érteni is szokták, ne bonyolítsátok túl!
-
Bodz
nagyúr
Ezt amúgy hallotta már valaki fericskén kívül?
-
Bodz
nagyúr
válasz
gianni85 #32004 üzenetére
A 3.1-es firmware van rajta?
-
Bodz
nagyúr
Félig viccesen, félig komolyan. Ha nem zavar, hogy nagy dög, nincs kijelző, akkor a Musiland 06 a te eszközöd. Megtöltöd a gyomrát mondjuk 4 2800-as akksival.
-
Bodz
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf #31862 üzenetére
Nuforce HEM8 is kerüljön a listádra.
-
Bodz
nagyúr
Ugyanazon cucc asszimetrikus kimenetéhez képest. Tehát nem a szimmetrikus kimenet/felépítés "az isten", hanem a másik szar. Attól függ honnan nézzük.
A legnagyobb vakítások közt van az egész téma. A teljesen szimmetrikus (amire te is rá vagy kattanva) meg huh. Soha, de tényleg soha az életben nem fogod megmondani (ha nem tudod eleve, mert akkor rögtön hallod persze), hogy ne adj isten csak 1 db dac van benne és csak az erősítő szimmetrikus.
Nem értesz egyet, tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest