- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
nekem minimális összehallgatás során pl az SE100 (ESS) analitikus, részletesebb hangja jobban bejött, mint az SR25 (Cirrus), melegebb, zeneibb, de kevésbé részletes hangja.
Persze tény, hogy a 2 dap között van minimum egy lépcső, tehát azonos szintű dap-ok esetén bőven el tudom képzelni, hogy nekem is a Cirrus jobban tetszett volna."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Megaptera #36049 üzenetére
én erről tudok csak: [Tier list]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
kínából (ali) ~100k-val olcsóbb (hátha számít): [link] (a kiírt árból kuponokkal még $96 jön le, ha minden igaz)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz -NoVa- #35999 üzenetére
én hiszek neked és látva az erejét én erre lőnék, ha nem lenne az se100 és 250k keretet maxosan ki akarnám használni... de mivel van az se100 és imádom (akiknek mutattam mind nagyon szerették, főleg olyanok, akik a kategóriájának közelében nem hallottak még cuccokat), ezért én jó szívvel merem azt is ajánlani (bodor kolléga SR25-jét meg hallottam is, ahogy írtam fentebb, azt meg azért).
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz uptobase #35996 üzenetére
cseréld ki azonnal egy újra (de amúgy akkupuffadás bármelyik, beépített akksis lejátszónál előfordulhat
ha maxosan ki akarod használni a kereted, akkor én SR35re lőnék ebay-n. pl erre: [link]de, ha van rá lehetőséged, akkor hallgasd meg az sr25öt, lehet bőven jó lesz (nekem tetszett még az se100 mellett is... ez utóbbi is részemről ajánlott, ebay-n egész jó áron lehet kapni használtan, ha szerencséd van) sajnos másik lejátszókat nem hallottam ebben az árkategóriában, de majd más ír ajánlást, ha van másik, jó DAP is)
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz milkabrams #35982 üzenetére
sajnos csak megerősíthetem azt, amit a többiek írtak (nekem van D5200 és Amiron Home is).
Az Amiron nagyon forrásigényes fejes, de azért nagy részben (egy schiit jotunheim az asztalim) egész jól meg tudja hajtani az AK SE100 DAP-om SE kimeneten... a balanced remélhetőleg még ezen is javítani fog (hozzátéve, hogy asztaliról is egyelőre csak SE-ről hallottam, de imádom)
persze én nem vagyok vájtfülű, így érdemes megfelelő fenntartással kezelni az én véleményem
szerintem egy SR35 még jobb lenne (elvileg ugye erősebb) balanced-ban hozzá"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
az akm gyár leégésről tudok, így ezzel kapcsolatban nem merült fel kérdés
azt azonban nem tudtam, hogy a wolfson-t megvette a cirrusegyébként csak kíváncsiságból kérdeztem, nekem egyelőre bejön az, amit az A&K kihoz(ott) az ESS-ből (SE100)
de lehetséges, hogy asztalival, ha feljebb lépek, akkor valami AKM csippel szereltet keresek elsősorban (bár egyre inkább gondolkodom azon, hogy marad az audio gd 11.28 és egyelőre csak egy erősítőt veszek)
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #35926 üzenetére
lassan tényleg nem ártana szereznem/meghallgatnom egy jobb AKM DAP-ot/DAC-ot
de amúgy mi a helyzet a burr-brown vagy wolson, esetleg az R2R cuccokkal?"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #35912 üzenetére
nem vagyok képben head-fi-vel, de köszi az infót, akkor ott is tudok nézelődni... (sajnos )
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Dorien #35909 üzenetére
én amikor nézelődtem, akkor szinte csak makulátlan állapotú A&K DAP-okat láttam ebay-n. amit végül vettem annak 2 szépséghibája van:
1.: nincs eredeti doboza/csomagolása (ez számomra érthetetlen, mert én pl minden csomagolást megtartok, de ez egyénfüggő);
2.: egy teló védőfólia van a kijelzőjénde minden más szempontból hibátlan állapotú. (mondjuk lehet totál más típusokat néztünk )
ugyanakkor, amilyen fejeseid neked voltak/vannak, nekem tuti piszkálná az agyam, hogy a Q1 sokat hagy bennük..."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Janó M #35884 üzenetére
nem tudom, hogy van-e spec hely, de azt majd más megmondja, de ha nem jön más javaslat: ahogy látom a szokásos melegítős hátlaplevétel --> telefonszervízben tuti szét tudják szedni és tudják cserélni az akksi-t (ha viszel egyet. aliexpress ~$20)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Jól van úgy néz ki most egy se100 lesz, szóval megyek is sírni a sarokba (aztán összeszedem magam, eladom és vadászok egy sp3000-t )
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #35880 üzenetére
igen, tudom, hogy sabre vs akm és első körben a sabre alap élessége miatt akm-ben is gondolkodtam, de ahogy néztem az sr15/25 cirrus, az sp1000 és az sa700, ami akm, de utóbbi elvileg nagyon erősen középkiemelt, így az kiesett... elvileg az AK mérnökei nagyon jók, ezért maradt képben az se100 is, de majd nézelődöm/figyelek, aztán kiderül mit sikerül kifognom (mondjuk volt egy sp2000T is, alig 1k€ felett ment el, de csöves cuccot még nem hallottam, nem tudom mennyire jönne be, ennyiért meg nem akartam próbálgatni... mondjuk abban is quad sabre van)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #35878 üzenetére
Ejjj, ennyivel jobb? Kár, hogy nem előbb jött ez az info, volt egy ajánlatom egy szinte új állapotúra 860€-ért mindennel (Németország, szállítással, tokkal)
Head-fi-n relatív minimális difit olvastam, már amennyi összehasonlító véleményt láttam ott, emiatt gondoltam, hogy az én xduoo cuccaimról az se100 is baromi nagy ugrás és nem feltétlenül érne meg nekem a ~1,6-2x-es szorzó az sp1000ért az se100hoz képest."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz -NoVa- #35869 üzenetére
van olyan review, ahol azt írják, h eléggé emel középen, van, ahol semlegesnek írják
majd még olvasgatok. de az R6 Gen III is érdekesnek tűnik."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz gianni85 #35867 üzenetére
nagyot fejlődtek akkor a tws cuccok, ha lenyomták mára az entry tier dap-okat... (nekem is entry tier cuccaim vannak, de ég és föld a telókhoz meg az általam hallott tws-ekhez képest) vagy úgy érted, hogy akinek nincs rá igénye, az a filléres tws cuccokat választja a dap-ok helyett? mert ez régebben is igaz volt (teló+füles, h tws vagy hagyományos kábeles, kb mind1)
QP1R-t 100k-ért én is kipróbálnám...
de azért ajánlhatsz, dongle-t is, ártani nem árt képben lenni
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz gianni85 #35865 üzenetére
alapvetően jobban szeretem a dedikált dolgokat... ha dongle, akkor az a telóm akksiját szívja, amit használat közben nem is tudok tölteni... ha elutazom valahova, ahol kell teló is, de zenét is hallgatnék, akkor elég kényelmetlen, mert cipelhetek egy powerbankot pl...
de persze nem vetem el a dolgot, szívesen hallgatok bármi javaslatot...
azt, h a kínaiak jó hangot is tudnak, tudom, bár nagyon entry tier cuccaim vannak: xDuoo X2, X3, X20...
erről szeretnék feljebb lépni, kicsi más hangkarakter felé (semleges), sokkal jobb szeparáció, layering, tér stb... tudom, h az AK árazása magas, ezért is jöttem és kértem segítséget, mert biztos sok jó cucc van, egy jó ideje már nem nézelődtem, csak most megint rám jött, h kellene kicsit feljebb lépnistreaming nem kiemelt dolog, ahogy írtam, szimplán, ha van olyan opció, amivel az is van normálisan, akkor miért ne ugyebár...
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz K1LLMy53Lf #35863 üzenetére
közben nézelődtem, olvasgattam, leginkább az AK mid-tier cuccokról... (SA700, SE100, SP1000, bár ez utóbbi high tier elvileg).
SA700 kiesik, mert középkiemelt, ami meg biztos nem az én világom, inkább neutrális, max enyhe mélykiemelést akarok. (neutrális lenne jobb, hogy a füles karaktere legyen az igazán meghatározó).
ugyanakkor abba is belefutottam, hogy az AK-nál elég gáz a SW-támogatottság... ahogy olvastam a fenti cuccokból csak az SA700 (ami kiesik a hangkaraktere miatt) az, amin még van normális Tidal support, a többi esetén az újabb Tidal már fel sem megy, mert talán Android 6ra épül az SW rajtuk.Ez valóban igaz?
amennyiben igen, mi az, amit érdemes megnézni ebben az ársávban ($200-1000 között használtként)? Hátha van másik, jó DAP is, amit érdemes megfontolni.
Streaming support sem életbevágó, ergo, ha AK SE100/SP1000 a legjobb opció, akkor maradok ennél a vonalnál, de hátha van valami... (nem feltétlenül csak Tidal, de mondjuk Spotify support is)előre is köszi, ha tudtok segíteni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
sziasztok,
AK SR25 ill SE100ast hallotta valaki?
Tudom, hogy ez nagyon szubjektív dolog, de megéri a dupla árat az SE100 az SR25höz képest?
Olvastam természetesen, hogy elvileg jobb a térérzet, a szeparáció/layering, de a kettő összevetését nem találtam igazán.
Azt is tudom, hogy entry vs mid-tier, de ugye füles és fejes tekintetében 100k alatti cuccaim vannak (Periodic BE; ATH-MSR7; ATH-A990Z).
Persze tudom, hogy egy high-end dap még egy 5k-s fülesen is nagyon sokat tud dobni stb, csak valóban vacillálok, hogy megéri-e a dupla árat.előre is köszi
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Milyen az AK300 az AK70 MarkII-höz képest? melyiknek milyen a hangkaraktere, ill melyik jobb szeparáció, részletesség szempontjából stb?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
nem zenélek, csak egy botfülű, zenekedvelő egyén vagyok, aki óvatosan próbál belelesni, hogy mi van a szakadék mélyén és emiatt tett pár lépést előre, de (még) nem indult meg a lejtőn
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
nekem ez volt az első "normálisabb" lejátszóm 2-3éve. akkor ~fél évet használtam napi szinten (4-10h/nap, főleg meló közben, de utcán is sokat volt nálam zsebben). miután lecseréltem csak alkalmanként veszem elő, mert más hangképe van, mint az x3 ill x20nak és szoktam csekkolni vele az új iem-eket. meg néha bejáratásra is ezt használtam
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Vigyorka #34522 üzenetére
a leírások alapján az x3-hoz képest finomítottak a hangján (magas részt főleg, ez annak rossz hír max, aki szereti a magaskiemelést és/vagy olyan fülessel társítja, aminek ez jobban áll), így ezek alapján jó cucc hang szempontjából. Ezen felül került bele BT stb is. Sajnos mindezt elméleti síkon mondom, de nem hiszem, hogy bárki hallotta itt ezt a lejátszót, ezért talán ez valamilyen szinten segítség lehet. Hogy 30k-t megér-e... ezt nem tudom, mivel nem ismerek lejátszókat ebben az árszegmensben, így nem tudom viszonyítani semmihez. Telefonból én mindigis alsókategóriás cuccokat használtam/használok (30-50k), ezeknek a hangminőségét bőven túllépi az x3, így gyanítom az x3ii is
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Nem vagyok tisztában AK árakkal, de netes keresés alapján jó ár: AK70 bőrtokkal 100k
Amennyiben mégsem jó ajánlat, akkor sry"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
asztali fronton kicsit újítottam/feljebb léptem és tegnap megérkezett az új DAC/AMP-om egy Audio-GD 11.28 music edition "személyében". Teljesen elvarázsolt, kb 6-7-8órát hallgattam folyamatosan a Phantom Master iem-el. És sajnos beigazolódott, amitől hallgatózás közben féltem: most hallgatva itt melóhelyen a DAP-om (xDuoo x20) nem az igazi a dolog.
Az audio-gd-t default jumper beállításokkal hallgattam, így sokkal "selymesebb/lágyabb/simogatóbb" az egész hangkép, határozottabb/több részlettel, feszes mélyekkel stb, ezzel szemben a DAP-ot sokkal V-sebbnek hallom és élesebbek/"bántóbbak" a magasok.
Ahogy itt rákerestem az Audio-GD-re (remélve, hogy vannak vélemények/összevetések) azt láttam, hogy Tulkunak nagyon nem jött be anno valamelyik szabjás (11.28ban is ugyebár ES9028PRO van), de mást nem nagyon találtam.
Mindenesetre ami érdekelne, hogy mi az a "szint" (árban és/vagy konkrét DAP), ami eléri ennek az asztalinak a szintjét? Semleges(ebb/enyhe mélykiemelés/enyhe v), de minél részletgazdagabb hang (hogy mennyire erős az AMP része, azt egyelőre kivenném a képletből )
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz stefi81 #34468 üzenetére
a link lemaradt, így passzolok, hogy az mi lehet
én picit drágábban az xDuoo x3II-t mondanám, amennyiben vállalkozó kedvű vagy és nem kapsz másik ajánlást. Azért ennyire feltételesen, mert magát a készüléket nem hallottam, csak az elődjét (X3) és szerencsére nagyon sok review-ban ahhoz is hasonlítják. Hangképre elvileg nagyon hasonlóak, de elvileg tompították/szebbek a magasai, mint az elődnek, amelynél számomra is ez volt az egyik legfájóbb pont anno, ezért feltételezem, hogy ár/értékben jó vétel leht. Én szerettem nagyon az X3at, de mindenképpen hozzá kell tenni, hogy nincs sok viszonyítási alapom (30-40k-s telefonok+xduoo x2 meg 1-2 másik, hasonló árkategóriás, régebbi dap). Árban az x3II ~$75-80 szokott lenni akcióban ebay-n/ali-n.
Persze kérdés, hogy milyen hangot keresel, az x2-höz képest laposabb a hangkép (az x2 mélykiemeltebb)de hangsúlyozom: nem hallottam, így tényleg, csak amennyiben vállalkozó kedvű vagy és nincs másik ajánlás a többiek részéről ebben az ársávban, én ezt próbálnám ki.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Dorien #34238 üzenetére
én használtam 64essel is, annyi, hogy válogatós (nem emléxem pontosan, de talán samu-t szerette)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz SirRasor #33966 üzenetére
"Több részletet vélek felfedezni a számokban, mint a a FiiO X5 III-ban"
Én nem ismerem a FiiO lejátszókat, de ez bármelyik márkától nagyon durva öngól lenne (a saját termékénél jobb hangú lejátszót ad fele áron)
Persze nem mondom, hogy lehetetlen, mert semmi sem az (elméletileg), csak szimplán furcsának tartom"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Ismét van Massdrop-on Shanling M3S, most már nagyon jó áron ($165+pk). Ha valaki ilyet keresne
Utoljára akik rendeltek Németországon keresztül kapták, vámolás nélkül, de persze ez nem jelent semmit."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz SirRasor #33899 üzenetére
én csak ismételni tudom azt, amit privátban is írtam többször: amíg nincs egy referencia pont (te is hallottad, tudod milyen, és a teszter is leírta és ezt össze tudod vetni és ehhez képest olvasni a többi tesztjét), addig elég necces szvsz. és ez mellé még bejön a szinergia is ugyebár... egyébként az x20at sokan írják laposnak, unalmasnak, én spec imádom... nagyon sokszor önkéntelenül is dudorászom a zenét, amit épp hallgatok rajta és élvezem... igazi "eargasm"... de mindenki más, ezért mondom, h valami viszonítási pont nélkül tapasztaltom szerint lutri (azzal is, de sokat szűkít/javít a dolgokon)
de nem elbizonytalanítani akarlak"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz K1LLMy53Lf #33882 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy a teljes képhez hozzátartozik, hogy első lejátszóm egy xDuoo x2 volt (~10k-s kategória). Ehhez képest nagy előrelépés volt anno az xDuoo x3. Ergó a kérdésedre, hogy a 10k-s lejátszó kihozná-e a maxot a 10k-s kategóriájú, az saját (szerény mértékű) tapasztalataim alapján: nem.
Emlékeim szerint anno is megvolt az (piston 3 füles, ~5k-s kategória), hogy lejátszót váltva x2->x3 adott 10-20%ot, az Ostry KC06-tal már érezhetőbb volt a különbség nagyságrendekkel.
Így én azt mondom, hogy a 10k körüli füleseket egy normális, 30-40ks lejátszó ki tudja maxolni általában. Biztos ad valami extrát, ha 2-300k-s lejátszóra dugod, de kétlem, hogy annyira szignifikáns lenne a különbség.Persze azért mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy nekem nincs annyira sok tapasztalatom és ez szigorúan saját vélemény. Illetve sokminden más is befolyásolja a dolgokat, akár a szinergia (nem lehetetlen, hogy egy kisebb tudású lejátszó sokkal jobban összeillik egy fülessel mint egy 2-3x annyiba kerülő így sokkal jobb kombót alkotnak), akár a hallgatott zenei stílus (vannak zenék, amelyeknek sokkal jobb ha valami alacsonyabb kategóriás fülessel/lejátszóval van hallgatva).
Én mindenképpen annak a híve vagyok, hogy saját magadnak kell megtalálnod és eldöntened, hogy mi a legjobb, mivel te hallgatod, neked kell, hogy örömet okozzon, nem másnak. Erre pedig nincs más jó recept, minthogy próbálgatsz és döntesz (kicsit elkanyarodtam az eredeti témától, sry )"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz SirRasor #33880 üzenetére
nekem a mostani lejátszó váltás azt mutatta, hogy a 5-20k-s (Ostry KC06/A, SM ES18S/PL30+) kategóriás fülesekből közel maxot kihoz a 20-30k-s lejátszó (xDuoo x3). Viszont a drágábbhoz (Trinity Phantom Master) kell a jobb lejátszó (xDuoo x20). Kicsit másképp fogalmazva: a kisebb fülesekre kb 5-10%ot adott max.. tehát alig észrevehető javulás. Viszont a PM.... +50% vagy több... elég hosszan írtam erről a dologról nemrég egyébként
Persze nagyon sokat számít a szingeria is ugyebár, de én megtaláltam (egyelőre )
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz vendingo #33795 üzenetére
Hali,
Ahogy a leírásban is szerepel:
- telepíteni az 1. sd-kártya slot-ból tudsz, mégpedig úgy, hogy az új fw-file-t a gyökérbe teszed (legyen szó rb-s vagy default fw-ről, ergó a "törlés" egy default fw-el való felülírás)
- RB-s fw dual-bootot csinál, és a boot file-ok az 1. sd-kártya slotban lévő kártyára kerülnek. Ennek nagyon egyszerű oka van: az x3 memóriája, ahol a FW található, túl kicsi, nem fér el rajta. Ebből adódóan a kártyának mindig a lejátszóban kell lennie, ha RB-vel akarod indítani (a kártya gyökerében lesz egy RB könyvtár)
- az RB és default FW között a lock (bal oldalt, fent) kapcsolóval tudsz váltani. Lockolt állapotban indítva indul a default fw."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Hópihe5 #33781 üzenetére
Hali,
Sajnos én nem ismerek túl sok lejátszót, 10k alatt konkrétan egyet hallottam/rendelkezem vele). Pont emiatt is fogalmaztam úgy, hogy "valaki tud mondani", mivel itt elég sokan, nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek. Ipad különböző generációit is hallották páran, ők biztos meg tudják mondani mennyire jó vétel, avagy sem az általad linkelt cucc
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Hópihe5 #33773 üzenetére
ha jól sejtem nem túl nagy összegről van szó, így tippre nem sok különbség lenne hangban sem, legalábbis abból kiindulva, hogy a Hauser számomra mindig a legalja kategória volt (minőség/anyaghasználat szempontjából), nem tudom fejlődtek/változtak-e. Így tippre azt mondanám, hogy a teló, mert ott legalább nagyobb eséllyel jobb a kezelőfelület.
De amennyiben meggyőzhető vagy más megoldással kapcsolatban és elárulod a kereted, akkor lehet, hogy jobb alternatívát is tud valaki mondani
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz vendingo #33759 üzenetére
jól emlékeztem, RB alatt van ilyen. Sajna default-ban nem találtam. Szóval, ha felraksz egy RB-t, akkor megoldódik a problémád (ami egyébként is erősen ajánlott a gapless miatt)
(#33765) sheratan : én anno Bone Thugs, Das E.F.X, Onyx stb zenékkel próbálkoztam. és igen, talán ez jó kifejezés rá, hogy üres/hiányos volt elég sok zenéjük (nem az összes, de minél régebbi volt, annál nagyobb eséllyel volt "rossz"). Egyébként ezzel kapcsolatban az nagyon érdekes/furcsa számomra, hogy akusztikus/unplugged zenéknél is csak 1-2 hangszer van mégsincs ilyen üresség-/hiányérzet.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz magickonfig #33762 üzenetére
Mondjuk tapasztalataim alapján hip hop-nál elég veszélyes ez a dolog.
Habár nem ismerem a mai zenéket ezen a vonalon, inkább 90es/2000es évek, de ott eléggé jellemző volt még hip hop esetén is a nagyon kevés beat/hangszer használata, amit egy normálisabb lejátszó, ha normálisan szeparál, az által "rosszat" tesz.... vagyis vannak olyan zenék, aminek sokkal jobban áll, ha össze van mosva az egész. persze ugyanez a veszély fenn áll ha rosszul van valami keverve/masterelve, de nálam ez hip hop/rap zenéknél nagyon szmbetűnő volt még az xduoo x3-mal is.De tudom jól ez mind egyéni dolog, így ez mindenképpen csak egy "side note", saját vélemény
Egyébként a keret maxán (igaz inkább ebay-ről) ott van még az xDuoo X20. Sajnos én nem sok mást hallottam, de fentebb megtalálhatod a részletes "beszámolómat", illetve head fi stb helyeken is találsz nagyon sok véleményt.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz vendingo #33757 üzenetére
emlékeim szerint van. nem 100%, csak 99, illetve abban sem vagyok biztos, hogy default sw tudja, lehet csak RB.de, ha hazaérek melóból megnézem (hacsak valaki nem segít előbb )
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Hosszú vajúdás után (~1év) megérkezett az alábi szépség egy xDuoo X20 személyében.
Megvallom őszintén nem tudom hogyan és mit írjak, megpróbálom érthetőn leírni a tapasztalataimat (hátha ez a jövőben segít embereknek a döntésben).
Sajnos relatív olcsó kategóriás eszközöket hallottam csak (low tier/mid tier alja talán?), az a baj, hogy ezt sem tudom belőni, mert nincs viszonyítási alapom.
Különböző füleseken (Piston3, különöző KZ fülesek, 1More Triple, Bose, AKG K550, Ostry KC06(A), Vsonic VSD3(S), stb random kínai fülesek ~$5-30 ársávból, iletve a trinity phantom master) és hangkeltőkön (lenovo A630, Iphone 5S, xDuoo X2/X3, Ruizu X20, Musiland mx 04 illetve még 1-2 <$100 lejátszó) keresztül próbáltam tapasztalatot gyűjteni, "megtanulni" a dolgokat.
Úgy éreztem "fejlődöm", mert hallottam különbségeket, új hangok/részletek jelentek meg a régi zenéimben, a jobb és bal oldal jobban szétvált, nem egy nagy massza volt az egész stb.
És örültem, mert élveztem, viszont ugyanakkor elfogadtam, hogy nem vagyok whitefülű (vagy nincs elég tapasztalatom hozzá), mert pl nem tudom megmondani, hogy melyik hangszer pontosan hol helyezkedik el a térben, vagy, hogy épp hány khz-nél van emelés egy frekimenetben, a 2meleg", "világos" stb hangkép leírás a mai napig rejtély számomra .2016. októberében történt egy win10 update, amely után a musiland mx04-et - ami DAC-ként szuperált - a win10 pár mp használat után "eldobálta" (ismeretlen eszköz). próbáltam sokáig megoldani (3-4hónap, win reinst, fórumok custom driver stb), de csak nem jött össze, így félretettem.
De idővel egyre jobban zavart, hogy az alaplapi hangkátya "hangja" rossz... nagyon rossz... így aztán a pc-s zenehallgatás elkopott.
Sokáig gondolkodtam mit tegyek, nem hagyott nyugodni, így elkezdtem nézegeteni DAC-okat, majd belefutottam a Shanling lejátszókba is, amelyekkel sokáig szemeztem, mert gondoltam, akkor már "2legyet egy csapásra" módon hordozhatót is cserélek, ha van ilyen opció, mivel xDuoo X3ban zavart a sok/néha kontrollálatlan magas tartomány.
Illetve felmerült második opcióként az xDuoo X20.
Előbbiekkel kapcsolatban a neten olvasható görgőhibák illetve, hogy discontinued cucc, utóbbival kapcsolatban a fw upgrade/support, ami miatt vacilláltam.De végülis utóbbi mellett döntöttem (köszönhetően ez a Rockbox opciónak, amely az x3-at kihúza a gödörből).
Meg is rendeltem 02.18án.
Aztán múlt hétvégén párom elutazott, gondoltam kísérletezem picit a musiland-del a gépén, hátha nálam van alapvetően a probláma. És miközben drivert kerestem hozzá belefutottam újabb fw update-ekbe, amit felrakva tökéletesen működik.
Gondoltam, nem baj, meghallgatjuk az x20at, aztán eladom max.
Tegnap (03.11) megérkezett és át is vettem és ahogy ez elvárható, azonnal kibontottam és teszteltemA csomag tartalma a képen látható.
Minőségre ugyanúgy kifogástalan, masszív konstrukció, mint minden xDuoo termék (X3-nál az oldalsó, hangerő gombok kicsit lötyöknek, de ez egyáltalán nem zavaró)
A gyártónak jelenleg ez a flagship lejátszója, és úgy tűnik erre jobban odafigyelnek. Hyby van rajta, a készülék 1.1 fw-el érkezett, azóta 2 jött ki (1.2 és 1.5, utóbbi januárban), kíváncsi leszek, hogy jön-e még (eddig a gyártóra ugyebár jellemző volt, hogy 2-3fw frissítés után "elhagyja" a készüléket és a következő generációra fókuszál.
Rockbox is elérhető hozzá köszönhetően Vortex-nek. Ezt fel is dobtam rá az xDuoo X3as tapasztalatok alapján.De ugyebár a lényeg... hang.
Nem tudom pontosan mennyi burn-in kell lejátszónak, de gondolom annyira nem kell sok mint egy DD-s fülesnek
Nem teszteltem túl sokat (~4óra), viszonyítási alap az xDuoo X3 DAP-om.
Füles: Phantom Master, ezüst filter (damper nélkül).
Zene: Beyond the Black - Songs of Love & Death (320CBR) ; Hollywood Undead - Five (FLAC); Arch Enemy - The Eagle Flies Alone (FLAC); Final Fantasy VII - Advent Childern OST (FLAC); Hollywood Undead - Gotta Let Go (320CBR)Nem tudom hogyan tudnám leírni pontosan, de próbálom érthetően megfogalmazni. Ha röviden szeretném leírni: nagyon durva wow-feeling.
Eddig azt hittem tudom mit jelent a szeparáció és hogy nincs fülem a térbeli elhelyezéshez. Hát nem... mindkét dologban az x20 nem egy feljebblépés, hanem ugrás.
Alapvetően "szimplán" álltam neki hallgatni (nem úgy, hogy na keressük meg miben jobb/rosszabb, hol van egy kis extra, hol emel stb), és az első pár mp után csak néztem, hogy "WTF?!?!?!" "Jah, hogy itt ilyen is van ebben a számban?" Így végighallgattam nagyjából a fent leírt zenéket/albumokat, és élveztem az egészet... nagyon...
Majd elővettem az x3at, hogy összevessem, mi az, ami hiányzik, mennyivel ad többet az x20. Mert megesküdtem volna rá, hogy nagyon sok új hangszer jelent meg a háttérben, amit az x3 nem mutatott meg. De elkeztem hallgatni az x3at és tévedtem, mert ott voltak, minden megvolt, csak épp tompábban, zsúfoltabban stb és hallottam őket, mert tudtam, hogy ott kell lennie és fókuszáltam rájuk, hogy vajon megvannak-e.
Úgy tudnám leírni talán legjobban, hogy amíg az x3 esetén egy ~12nm-es kis szobába összezsúfolva játszik a banda, addig az x20ba kilépett egy színpadra, sokkal szellősebben.
Nem kell egyáltalán fókuszálni a halkabb részletekre sem, sokkal többet mutat az x20 relaxálva és mégis teljesen kellemes, nem zavaróan szétszedve, teljesen jól egyben van az egész.
A másik meglepő dolog, hogy tisztább/érthetőbb az ének.
Mintha a frontember sokkal jobban artikulálna, teljesen, erőlködés nélkül, tökéletesen érthető az ének, nem kell koncentrálni stb.
Illetve a másodlagos-/háttérének (nem tudom mi a hivatalos megnevezése, arra gondolok amikor a frontember mellett pl a gitáros, dobos stb is énekel 1-1 részletet "kánonban"/csúsztatva) is 1000x tisztább. X3 esetén lehet hallani, hogy ott van, de kb mintha a frontember mögé bújva suttogna. x20nál teljesen egyértelműen érezhető, hogy mellette áll, nem bújik el.Mély szempontjából szerintem minőségibb/lejebb megy, mint az x3, amikor szükség van rá. Ugyanaz a feeling van, mint amikor a V-s fülesek után hallgattam egy kiegyenlítet(ebb) fülest. Van mély, amikor kell és ahol kell. És van "teste", talán így tudnám a legjobban megfogalmazni.
A magas tartomány is azt hozta, amit a neten leírtak alapján vártam: sokkal kontrolláltabb, nincs benne bántó él, csilingelő, számomra megnyugtatóan szépen szól.
A rockbox az egészre még rádob, a kiegyenlítettnek érzem (de ezt még jobban össze fogom hasonlítani), mert a default kicsit méykiemletnek érződik az rb-hez képest. Illetve a szeparáció is jobbnak érződik. Így én mindenképpen RB-s használatot javaslok.Az egész sokkal többet mutat a zenékből és mégsem túlzóan/fárasztóan sokat. Ez számomra egy nagyon durván kellemes csalódás, mert szkeptikus voltam, hogy lejátszó és lejátszó között mekkora eltérés lehet (edig azt hittem ennél jóval kisebb).
Ugyanakkor miközben ezt írom váltottam fülest a KC06A-ra és azt mondanám, hogy valószínűleg a PM-et nem tudja teljes egészében "kihajtani" az x3. ugyanis a KC06A esetén nincs meg ez a kisszoba->színpad feeling. Szeparáltabb, artikuláltabb stb az egész, de amíg a pm esetén a "fejlődés" ~50%, addig KC06A-nál ~10-15%.
Ami még a lejátszóhoz tartozik: kipróbáltam DAC-ként, tökéletesen teszi a dolgát. Annyi szépséghibája van, hogy a legelső számnak levágja az első ~2-3mp-jét (gondolom bufferelés miatt). Hyby-t nem próbáltam, de majd sort kerítek arra is.
A DAC és a hyby funkció a default OS-en érhető el, Rockbox nem tudja. Ami annyiból rossz, hogy RB-nek jobb kicsivel a hangja.Szvsz, ha xDuoo X3 ajánlott kategória, akkor ez is bőven megéri az árát. De persze jobb lenne, ha nálam hozzáértőbb ember is hallaná (jún.25 körül nem lesz véletlenül találkozó?! ). Azt nem mondom, hogy az is jó lenne, ha én is hallanék magasabb kategóriát, hogy legyen normális viszonyítási alapom, mert az elég sikamlós lejtő lehet számomra ebből kiindulva
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aDaM909 #33703 üzenetére
Én mindig azt mondom, hogy a lényeg sosem az, hogy valamilyen szabványnak vagy bárki másnak megfeleljen, a lényeg mindig az, hogy az adott személynek (ez esetben neked) megfelelő legyen.
Akárcsak a hangzás kérdéseAlapvetően segítő szándékkal osztottam meg a tapasztalataimat veled, ami inkább a tartósságra és kezelhetőségre vonatkozott, amely esetleg segíthet a döntésedben
Hang ügyileg ugyebár írtam is, hogy már nem emlékszem rá, csak arra, hogy nem okozott csalódást az árához képest. Illetve ezért is írtam az xDuoo X2-t, amit nem rég (~1hete) hallgattam is, mert sajnos az új WT album masterelése silány és az x3-mal néhány szám hallgathatatlan. Tény, h nem annyira részletes, sokkal mélyorientáltabb, stb, de ugyanakkor megbocsájtóbb jóval, mint az X3, és kis pénzért, egy jó fülessel társítva nagyon jó kombót lehet kapni (főleg jellemzően elektronikus/metal zenékhez). De mindez szigorúan SZVSZ
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aDaM909 #33701 üzenetére
nem rossz cucc, amit linkeltél. én is ilyet vettem páromnak 3+éve és még mindig bírja. Egyedül a kínai menükezelés, amit szokni kell itt topikban rákeresel, anno leírtam, hogy ez pontosan mit takar, ha nem vágnád). hogy hangra mit nyújt, ezt nem tudom megmondani, rég nem hallottam már. Párom elégedett vele, de ő (szerencsére) botfülű az ilyen dolgokhoz. De tuti nem halgathatatlan cucc, mert anno kipróbáltam és meg voltam vele elégedve az áráért. (~$20-22ért vettem)
egyébként pedig, ha növeled a keretet, akkor xDuoo X2, amit én nyugodt szívvel ajánlok. De az ugye akciósan is ~$36-38, tehát a mostani kereted majdnem duplája. A benjie-ket én nem ismerem, így arról nem tudok nyilatkozni
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz gianni85 #33689 üzenetére
meglátszik nincs nagy tapasztalatom massdrop-pal. Azt láttam, hogy "free shipping usa", illetve alul, hogy "domestic orders will be shipped by massdrop", de ez számomra nem egyenlő az "usa only"-val mondjuk azért sem merült fel bennem ez a korlátozás, mert a kistesóját (AR-M200) Worldwide nyomták.
No, de ma is tanultam valamit, köszi"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz gianni85 #33687 üzenetére
ezt nem láttam vagy nincs is feltüntetve sehol? (azt látom, hogy amikor megvennéd checkout-nál csak USA opció van, de ea leírásban nem találtam)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Ha esetleg valaki ebben az ársávban keres: most $200 az Acoustic Research AR-M20 massdrop-on.
Illetve angliából van 99Fontért Shanling M2S (refurbished)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz #16820480 #33673 üzenetére
ohh sry, én nem írtam teljesen egyértelműen le mit szeretnék
Visszakanyarodva, körbenéztem itthonról is ebay-n most, és amit találtam: [link]
Ha jól látom ez balanced 2,5<->3,5
Ez a kábel jó lenne nekem?
Ilyen kábel helyett [link] (ilyen jött eredetileg a fülessel, ez ugye 3,5-3,5)illetve még ezt néztem: [link] csak erről nem vagyok meggyőződve, hogy a female része balanced (habár névben oda írja, de sosem lehet tudni kis kínainál... mondjuk azért feltettem egy kérdést, h sztereó vagy balanced a female fele), illetve nem tudom mennyire jó egy extra adaptert ráaggatni, hamár egyszer az Y résznél van egy csatlakozás
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz #16820480 #33669 üzenetére
A "sima PM-ről van szó, ami PM3 után jött ki, ha jól rémlik.
YT-on találtam videót róla: [link]
Viszont az extra kábel alapvetően nem a csomag része, viszont az biztos, hogy az egyik felén 3pin, a másik felén 4pines jackcsati van, anno valaki írta, hogy balanced kábel. Mic tuti nem, mert nincs rajta semmilyen mikrofon"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Kis technikai kérdés. Ugyebár az xDuoo x20on 2,5es balanced out van, viszont a PM fülesemhez kapott kábelen 3,5-es, ezért elkezdtem 3,5->2,5 étalakítót keresni, de nem igazán találtam, viszont találtam sztereó->balanced adaptert. Annyira nem értek hozzá (vagyis bizonytalan vagyok), ezért inkább megkérdezem, hogy szerintetek ilyen megfelelő lenne (ha nem a balanced kábelre rakom, hanem a simára): [link]
Vagy ez jobb megoldás?
Illetve ezekkel az adapterekkel bármelyik füles "átalakítható" balanced-ra?"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Caustic #33664 üzenetére
hmmm... úgy néz ki, mintha elvágták volna szépen, egyenesen egy adott frekinél...
de am gugliba rákeresve itt szépen elmagyarázza a dolgokat: [link] (angol tudás sem feltétlenül kell, ott a kódolás és mellette a screen lent... láthatod melyik hogy néz ki )"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz csakany2001 #33662 üzenetére
itthon nagyon le vagy limitálva, főleg abban az ársávban, amiben keresel. :/
-
K1LLMy53Lf
senior tag
kell mellé vinni egy laptop hűtőt is. azok is usb-sek és pl a xiaomi 20k mAh-s akksija elég nagy és 2 usb portja van
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz fericske #33634 üzenetére
gondolkodtam én is a D2-n, főleg, hogy alza is árul cowon cuccokat, ez plusz pont volt. Ugyanakkor minél többet olvastam az m2s, m3s, x20 trióról rábeszéltem magam az x20-ra, mert lényegében pont olyannak írják le, amilyet sztem szeretni fogok: visszafogottabb/kontrolláltabb magastartomány, az egész hangkép picit laposabb, de kicsit több részlet az x3-hoz képest. és ez az, ami nekem fájó pont az x3-ban, hogy sok a magas (a több részlet csak extra), szóval remélhetőleg nem nyúlok mellé. (ha meg igen, majd váltok tovább )
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz #16820480 #33632 üzenetére
szerencsére nekem arra nincs szükségem
mondjuk most egyelőre tárgytalan is a dolog, mert ~1hete megrendeltem az xDuoo x20-at végül (Shanling m3s-ről lemondtam a tekerője miatt... a fórumokat olvasva tartok tőle, így jobb a békesség)
Mondjuk, ha nem rendeltem volna meg, akkor lehet bevártam volna ezt a lejátszót, mivel DAC/DAP +balanced out van és ezek, amik érdekeltek. De amúgy ahogy nézem a nevével ellentétben ez olyan m2s+m3s házasítása"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Shanling M2x: [link]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz csakany2001 #33625 üzenetére
nem kifejezetten ajánlás, mivel nem hallottam még, csak olvastam róla: xDuoo X3II.
Elvileg az X3-at kicsit feljavították, legalábbis bt, hiby-t kapott, illetve elv sokkal kontrolláltabb a magas tartomány. Ezek alapján jó vétel. És a linken lévő ár a legolcsóbb (~91-92$, máshol legolcsóbban $99-102ért akciózzák)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Polarstar #33595 üzenetére
hififutárnál ki tudod sztem próbálni ezt a lejátszót, szóval nem feltétlenül kell vakon behúzni
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Az a baj, hogy m3s-re vettem rá magam, viszont head-fin olvastam a gyártó hsz-ét, hogy csak bizonyos partnerei kaptak csak az utolsó beccsből, az is mind a kínai piac és szeptemberben volt, szóval nem igazán találni már.
Illetve a jelenlegi gyártott lejátszói az m0 és az m5s, de elhintette, hogy ott azért elfér még 1-2 szám, ergó nagy valószínűséggel fognak kijönni újabb cuccal a jövőben. Kérdés, hogy mit tudnak majd és milyen áron (m0 annyira elv nem lett jó, inkább a kompakt volta miatt kelendő teló helyett sport stb dolgokhoz)
Ugyanakkor ott az xduoo x20, ami árban ~12-13k-val lenne több akcióban, mint az m2s (mivel elég borsos a postaköltség angliából ~21font) és van rockbox, van balanced (a trinity pm fülesemhez van balanced kábel, és kínváncsi lennék, hogy van-e különbség)
Illetve a külső hangkártyának használt Musiland 04 Mx-emet nem tudom használni már több, mint 2éve (valamikor 2016 őszén volt egy win10es usb frissítés és azóta pár mp használat után eldobálja a winfos... ki kellene már próbálnom másik gépen is, hogy a win a hülye vagy meghalt), és habár ritkán hallgatok gépen zenét, de baromira zavar az alaplapi hangkártya.
Szóval dilemma van, de venni kéne valamit (és igen, láttam, hogy aprón ~2-3hete valaki eladott egy m3s-t )
De egyébként ha tudsz (vagy bárki) valami jót ajánlani ebben az ársávban (60-70ig), akkor szívesen hallgatom. (azért örülnék jobban az m3snek mert elv nagyobb teljesítményt ad le így egy fokkal jobb a fejesekhez... és akkor talán újra használnám az AKG K550es fejesem is )
Amúgy az is kicsit elbizonytalanít, hogy írták páran (itt is valaki talán?) hogy az m2s-nél a 4,8ohm a kimeneten nem jó az armatúrás füleseknek. Ez miért baj? Mármint miért rossz a BA-knak? (ugyebár a trinity aramtúrás)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
közben hifiheadphones kitolta a januári sale-t és ráadásképp a Shanling m2s-t még lejjebb vitte (konkrétan 10 angol fonttal, tehát most már 99ért vihető).
A végén még tényleg veszek egyet"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Xduoo X20at hallotta valaki?
azt megtaláltam, hogy anno valaki vett egyet és az ő véleményét, csak érdekelne, hogy azóta valaki más is hallotta-e, amennyiben igen, mi a véleménye stb Mert tegnap felfedeztem (miközben vacilláltam az m2s rendelésén), hogy van hozzárockbox, illetve (egyelőre) foglalkozik vele a gyártó is fejlesztésre (júliusban és most januárban is jött fw, az alap elvileg ugyanaz, mint shangling m2s/m3s esetén, tehát sw oldal annyira nem lehet rossz)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz RobeeK #33216 üzenetére
én ezt egy szóval sem mondtam. Nem is tudnám mi alapján ezt állítani, sosem hallottam.
Én szimplán 60knál húztam meg maganak a határt, amit jelenleg szánnék rá, ennyi"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Sefter #33214 üzenetére
webshop-ok szoktak hozzácsapni ajándékot, ahogy ezt a tomtop is tette, de MD-n a beszélgetésnél konkrétan írják, hogy nem adnak tokot hozzá, ezért írtam csak
Ha EU-ból postáznák, tehát ennyi lenne az ára és nem jönne már rá ÁFA, akkor venném is azonnal"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Shyciii #33109 üzenetére
ebben a kérdésben én sajnos nem tudok segíteni, csak infóként írtam az ár miatt
én kisebb szinten gondolkodom (Xduoo X20 vs Shanling M3S)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Shyciii #33104 üzenetére
ha külföldi rendelés nem zavar, akkor massdrop szokott az AK Jr.-ből egy limited verziót ~$200ért dobálni, szóval talán érdemes figyelni.(feltéve ha úgy döntesz, hogy ez az, amit vennél)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz sabrinho #32437 üzenetére
nem tudom mennyire aktuális a füles vásárlása, de a T20at most 45ért dobálják muzix-nál. (amennyiben később vennéd, akkor is tanácsos várni hasonló árra, az elmúlt egy évben 3-4 alkalommal láttam ezen ár környékére akciózva náluk)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Ciccuka #32390 üzenetére
$119 a normál ára. ha valóban akciós kell, akkor érdemes megvárni az 5nap múlva kezdődő alis akciót $102ért
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz krisz242 #31952 üzenetére
kívácsi leszek a véleményedre, de szvsz hangra ár/értékben jó cucc lesz, viszont SW és "támogatás" oldalról szinte 0 (volt pár alapvető hibája az x2/3/10-nek illetve update-re is egyre kevesebbet kaptak ahogy nő a szám, x10 nem is tudom, hogy kapott-e bármiféle update-et), és emiatt én elvetettem (pedig nagyon kíváncsi lennék rá mit tud), mert itt azért már elég sok funkció van, ami ha véletlenül bugosan működik elég frusztráló tud lenni a gondolat, hogy soha nem fogják javítani (x3at RB megmentette, de x10 már nem kapott belőle sajnos)
Ezek miatt én inkább Shanling M2/3s-vel szemezem"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz #16820480 #31902 üzenetére
nem is igazán az olcsósága miatt, hanem én pl szívesebben vennék egy brand new-t, mint egy kiállítási darabot (igen, láttam, hogy ilyen szempontból "használt" az ebay-es). És emiatt én pl kivárnám a drop végét.
De persze kinek mi fontosabb
Meg hát limitált verzióamúgy ~73k-ra jön ki vámmal, szállítással, ha 260ért számolom a dollárt.
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz #16820480 #31887 üzenetére
am most AK Jr.-t szvsz érdemesebb massdrop.ról venni, még áfa+váomással is olcsóbban jön ki és "limitált" verzió és vadi új: [link]
Persze lehet, hogy nincs igazam"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz wolfm87 #31867 üzenetére
Massdrop-on ~$180ért szokott menni, ami ugye: 180*1,27*260+2k ==> ~62k (nem állítottam, hogy bármikor meg lehet venni ennyiért, de amennyiben ez mellett döntök, akkor ki tudom várni, amíg újra lesz drop)
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz #16820480 #31863 üzenetére
egyelőre hangképet nem néztem, csak próbáltam összeszedni mi az, amit több ember jónak mond ebben az ársávban és gondoltam, amikor majd aktuális lesz a vásárlás, akkor megkérdezlek titeket, h melyiket érdemes (persze miután megvan, hogy mi lesz alá a forrás). Elsődlegesen inkább az számít, hogy minél részletesebb legyen, minél jobb szeparációval és térrel és ne legyen túlságosan mélykiemelet (SM 18hoz és PL30hoz volt szerencsém az utóbbi időben, de a 18at pl csak pár percig tudom elviselni)
no de közben feltűnt, hogy ez nem a füles topik, szal OFF vége"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz wolfm87 #31860 üzenetére
én is hasonló ársávban fogok váltani (egyszer )
Én ezeket a füleseket "jegyeztem fel magamnak", mint lehetséges jelöltek:- RHA T20
- NuForce Primo 8
- UE900s
- AKG K3003 (persze ez kilóg erősen, de lehet, hogy beleszorítom, ha annyival jobb a többinél)
- Audiofly AF180 (kicsit ez is kilógós)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz vendingo #31573 üzenetére
ilyen véletlen benyomódástól nem kell tartnaod... elég mélyen ül benne a kártya... inkább benyomni problémás néha (h "kiakaszd" és kiadja, de am másképp nem akad meg stb tehát szépen jár a foglaltban)
gépről tudsz rá közvetlen másolni, legalábbis én tudokmind stock rom, mind rockbox alatt, a probléma inkább az átviteli sebesség (~2,8mbyte/sec) így én egy kis usb-s kártyaolvasót javasolnék (300-1500ft között találsz 100+ fajtát)[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz vendingo #31392 üzenetére
telepíteni egyszerű, de van esély rá, h megölöd vele elvileg.
GB-ről postával jön (de persze van futár opció is)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz janisjoplin1 #31346 üzenetére
Grat a lejátszóhoz. Én első körben dobnék rá egy rockbox-ot, hátha nem kell ide-oda konvertálgatni 8ha gondolod dobj fel valahova sample-t abból, amit nem visz és küldj linket, este kiprbóálom viszi-e RB-vel)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
ha már ennyire szóbakerültek a Shanling lejátszói: melyik "ajánlottabb"? AK Jr. vagy Shanling M2s?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Massdrop-on most van limitált kiadású AK Jr (Super Junior x AK Jr). Nem tudom mi a valós ára itthon, kereső hirtelen 130k-ra dobta ki. Ez kint most ~55k ($200)+szállítás+vám.
Gondoltam hátha valakinek érdekes lehet"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Xduoo is megy el a wireless irányban (illetve lép feljebb tudásban). Pár főbb dolog, ha valakit érdekel (copy-zom, mert lusta vagyok ):
xDuoo X20:
2.5mm balanced output
two way Bluetooth
USB DAC
line-out and digital Coax output
Only buttonsIt uses ESS9018 dac chip, not sure 9018S or 9018K2M.
Well, X20 only has one SD card slot. The Bluetooth function takes away the other slot.
kíváncsi leszek az árára, mert a tudása (és az eddigi "tapasztalataim" alapján) jól hangzik
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
pedig valaki már igazán beruházhatna egy xDuoo X10-re
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz #16820480 #30612 üzenetére
szerintem is bőven lehetne sűlyesztett, valahogy nekem is ez ugrott be első ránézésre. Illetve a másik valóban touchscreen-nel 1000x értelmesebb lenne ezzel a design-nal és a tekerő pedig hangerőszabályzásra lehetne (márcsak amiatt is, mert nem nagyon bíznék annak a tekerőnek az élettartamában)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz fericske #30592 üzenetére
ohh ennyire nem olvastam át az email-t szívesen megkockáztatnám, mert ahogy írtam: tetszik amit csinálnak illetve a hozzáállásuk, de most sajnos másra kell minden fillér :/
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Ha valaki szeret kísérletezni: Trinity Audio "hamarosan" érkező DAP-ja pre-saleben fél áron van az "ICARUSII" kód megadásával (74,5font)
Tud BT-t/atpXHD-t is, ami mostanság téma ugyebár, legalábbis füleseknél (engem egyébként a PM fülesük meggyőzött arról, hogy jó cuccokat csinálnak ár/érték arányban, habár a BT-s fülesükkel voltak problémák, de a hozzáállásuk szvsz példás)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Maxximus #30410 üzenetére
Linkdelight-on $126ért van tokkal és kijelzővédő fóliával együtt.
érdemes amúgy körbenézni még neten, mivel nagyon sokszor van extra kupon, 5-10% általában, azzal még olcsóbb[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz TirGael #30341 üzenetére
Shanling M1-et jónak mondja itt 1-2 megbízható kolléga, ami belefér a keretbe újonnan, ha jól tudom.
Ha Sansa clip stb árazás környékén vennél inkább, akkor Xduoo X2 jó választás lehet, de erre nincs rockbox, tehát a felülete fapados kicsit.
Én Xduoo X3at használok, amit nagyon szeretek, de nincs sok tapasztalatom lejátszók terén (X2-t használtam előtte, ahhoz képest bőven jobb szint szerintem). Erre van már Rockbox is.
Vagy akár ott van az új Xduoo model, az X10, Linkdelight-ról belefér a keretbe és hang szempontjából egyértelműen a shanling fölé heyezik (saját head-fi topikjában is), csak a kezelése nem az igazi. Én ezt venném
Persze egem nem zavar, ha annyira nem jó a kezelés, a jobb a hang tőle.
Ugyanakkor nem is akarok olyat ajánlani, amit személyesen nem hallottam természetesen. Iletve, ha valóban nem vagy annyira whitefülű, akkor valószínűleg a Shanling jobb választás a kezelése és a felhasználhatósága miattDe majd a többiek, akiknek több tapasztalata van, biztos javasolnak más lejátszókat is
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz schawo #30310 üzenetére
én az értékelésed után inkább az Xduoo X10re lennék kíváncsi ebben az árkategóriában, annak ellenére, hogy Sw oldalról van mint javítani rajta (de remélhetőleg lesz erre is RB), mert még a Shanling saját head-fis topikjában is azt írják, hogy az x10 egy teljesen más szint hangban, csak az SW, ami gány B
(most egyébként hóvégi kuponnal linkdelight-on az X10 ~$123, ha nem vettem volna az új VGA-t lehet meg is venném )"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz kemcso #30172 üzenetére
tényleg, azzal a teszttel végül mi lett? (összejött, eredmény stb?)
mert anno elég hosszan szerveződött, de aztán valahogy eltűnt a téma."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
most vettem észre, hogy a srác, aki az xduoo X3 RB-portját csinálta anno, megcsinálta az összes iHifi 770-hez is (korábban csak az újhoz volt elérhető)
Szóval, ha valakit érdekel, itt megtalálható a 770/770C/770C2 lejátszókhoz (illetve a 800ashoz is megcsinálta)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz andris5 #29973 üzenetére
Létezik egyébként X3ből 2es verzió, mert szinte azonnal a kiadás után (tehát lényegében csak az létezik) kapott egy update-et a külseje, de csak a feliratozás változott rajta. FW-ből a rockbox-ot javasom erősen. Másik említett dap-ról mégcsak nem is hallottam, így azt javasolni sem tudom, viszont pár napja láttam eadó x3-at itthon itt aprón 23k-ért ha jól rémlik.
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
anno én ezzel kapcsolatban feltettem itt a kérdést, hogy melyik kártya javasolt és emlékeim szerint a samu is köztük volt. Én egy 64est vettem anno és tökéletes legalább az xDuoo lejátszóival.
de te melyiket javaslod egyébként? Sandisk? (márcsak azért is kérdem, mert mostanában tervezem a másik; jelenleg 32gbos kártyát is; 64/128asra cserélni )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest