- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
"Csak" a K2M, bár nem tudom ez valójában mekkora hátrány a simával szemben. Mondjuk nem is a hangja miatt vettem a Pro 5-öt, de érdekes extra, ami akár jól is szólhat. Meglátjuk mennyi a marketing benne.
-
SunSoul
tag
Pro-audióban is van felső kategória, nem éppen puritán árazással, ennek megfelelő tartalomal.
Komoly (költségvetésű) produkciók jellemzően ilyene berendezésekkel készülnek.
Hordozható eszköz is van, nem feltétlenül zseb méretben, de olyan is akad. Ha már a Sony-ról beszélünk.
Altalánosságban azt lehet elmondani, hogy általánosságban nem sok értelme van valamiről beszélni.Az AK240 árában az is benne van, mint minden iprilag sorozatban gyártott terméknél, hogy kis sorozatban készül. Ez a minőségéből persze nem von le, de az árához ez is hozzátesz.
A pro audios tapasztalat mindíg jól jön, ha van, konzumer vonalon is. Nem néztem utána AK-nál kik terveznek, de feltételezem nem firss diplomások.
-
fericske
addikt
Mindegyik sample-nél találtam egy jellemzőt amik között váltogattam - miután egyszer lement a 3 minta - pl. basszus az egyiknél, csengő egy másiknál. A vokálnál nem találtam jellemzőt, ott az információra, a részletességre próbáltam menni, de mindegyiknél hallottam mindent amire rámozdultam, csak kicsit másképp, de nem mondanám, hogy rosszabbul.
Az imént rányomtam egy Xuelin IHIFI770C-re a Penonnál, aztán majd kiderül, vagy beborul
-
bozont
veterán
Igazából mindkettő fajta kell, csak rosszat linkeltem, de ugyan az a minőség gyártón belül, csak más csatlajozóval. Egyik az autóba, másik meg az erősítőhöz. Ha éppen nem kell a PC más miatt, akkor az X3-ról (2nd gen) megy majd a zene.
A kérdés igazából, hogy melyiket a kettő gyártó közül (de más alternatíva is jöhet ebben az árban)? A szállítás miatt egy helyről rendelném. A két Inakustik 10e, a Kácsa pedig 7e Ft lenne. Ha van annyival jobb az előbbi akkor az még belefér, ha nincs akkor meg egyértelműen az olcsóbb verzió. -
SunMount3r
nagyúr
Marketekben és áruházakban is van normális méretű MP3+Rádió készülék több féle is (olyan mint régen a CD-s magnó, csak kisebb egyszerűbb)
Hát épp ez, hogy nincs (kisebb és egyszerűbb)
, tudnál linkelni egyet?
Láthattad, hogy én is kinéztem egyet, be is linkeltem. Az ugyan kezelésre egyszerű és viszonylag kisebb, de az összes többi CD-s,mp3-as lejátszó a szokásos "boombox méret", pláne ha még kazetta lejátszó is van benne, de anélkül is... És nekünk csak olyan jöhet szóba, ami tudja a kérdéses mappa váltást. Egy olyannak amit linkeltem is (hasonlóan egyszerű és kicsi nem sok van) meg duplája az ára mint a Music Man-nek.
Amúgy ahol használva lenne ott nincs sok hely (konyha és dolgozószoba asztal), ehhez kell mérni a méretet, változó, hogy hol lesz ép használva, de lehet, hogy 2 hétig csak 1 helyen. Ezért lenne jó, ha mondjuk nem kellene kihuzigálni a konnektorból ha sokáig ott van.Meg aztán ez simán befér egy kis táskába is és mivel akkus is, lehet vinni nyaralni, stb...
-
zack
nagyúr
Kétesélyes volt, 1,5 hete még rajta volt az IE80 rendelés gombon az egér cursor.
Szkeptikus voltam a tekintetben, meg fogja e hajtani rendesen a Note4. Vert a szivem, amikor beraktam a fülembe, és elindítottam egy SACD rip-et. Az első érzés, hogy "nekem ez kell", aztán a többi muzsikába már csak megerősítésnek hallgattam bele.
Itthon néztem, pont a fülembe "szabták". IE8 sehogy sem volt képes, ennek az izolációnak a felére se. Részletes minden tartományban, nagyon gyors, Sennheiser után furi, hogy van közép, és részletesebb a magas is. De ez a mély...Libabőrös leszek.Nem fáraszt, tökéletesen száraz hangélmény, "fillérekért".
-
magyargyerek
tag
Köszönöm! Aki még csak tervezi hogy vesz egy AK100-at annak bátran ajánlom. Hónapok óta olvaslak titeket és a fejesfórumot is követem (onnan a tipp a pro 80-ra), ezek a termékek amikre az itteni olvasások alapján "beneveztem" mind bejövősek.Nos mivel egész nap szabadnapos vagyok ma így van időm próbálgatni az Ak-t. Minden fülesemmel még az 5K fülessel is kipróbáltam. Legmeglepőbb a Takstar 2000HD viselkedése volt számomra. Na összehasonlítva a hangot bizony ez a 2000HD sokkal rosszabbul szól ezzel az Ak-val mint a Takstar pro80. Nagyon kijön a különbség minőségben a pro80 javára. Fiio X3-al nem éreztem ennyire távol öket egymástól minőségben. Aztán szépen szól a lassan 8-10 éves Sennheiser HD 555 fejesemmel is. Itt viszont nem érzek annyi különbséget ez és a pro80 között. Kis 5K füleseinél versenyző volt a Beyerdynamic DTX 21 iE és a Sennheiser MX 560 (amit már nem is gyártanak de még nekem van). MX 560 volt a jobb hangzású.
-
SunMount3r
nagyúr
Hát akkor a RockBox ugrott, meg a Zip-is... Jó lenne a RockBox akkor a Sport-ra legalább, de ami videót láttam róla, nekem jónak tűnik az gyári funkciókkal is. Hangminőség, tartósság már csak a kérdések...
Valaki tud még ellenérvet a Sport-al kapcsolatban? Csak mer mintha azt olvastam volna, hogy ez már nem olyan jó mint a Zip volt?!
-
veector
senior tag
Ennyire nem egyszerű
Ez a sebességnöveléses móka se úgy megy hogy akkor most ugyanazt a protokollt kicsit overclockoljuk. Működésében elég más az 1.1 és a 2.0, a 3.0 meg pláne. Ha nem lenne semmi kompatibilitásra törekvés akkor nem működnének az 1.1-es cuccok 2.0-ás hostban. USB 3.0 - 2.0 - 1.1 kompatibilitást a hostoknak kell megoldani. Abban nem vagyok biztos, hogy menni fog 1.1-es hostban 2.0-ás eszköz, szerintem azoknak nem követelmény összevissza kompatibilisnek lenniük (ettől függetlenül persze lehetnek).
-
flash-
veterán
de lehet hogy ez a kikapcsolt eq állapot a sima normál eq nélküli hangzás, a bekapcsolt eq val de minden érték nullán lévő állapot pedig a természetes valóshoz képest egy laposabb szárazabb alapbeállítás..
mindenesetre a legjobb hanzás az eq off módnál van high gain beállitás mellett a headphone kimenetet használva. -
crazygamer
tag
Amerika lett beállítva, mert olvastam róla itt a fórumon.
Kb 1 órája hallgatom és megbarátkoztam a hangerővel, mégis simán jó a fejhallgató hangerő, csak elsőre a fülhallgatóval hallgattam, aminek bivalyerős volt a hangereje
Remélem egyedi eset volt, de 1 órányi használat után 1x már kikapcsolt és csak 2-3 percnyi várakozás után tudtam újra visszakapcsolni (töltöttség 70%). -
Bodz
nagyúr
Vagy akár egy trendi, jó drága wireless nyekergő...
(#25598) fattyu: Próbáltam, de elég idegesítő...
Egyébként szeretek magam lenni, elzárva a külvilágtól, ha főzök, néha elkap az ihlet és akkor egész finom és érdekes dolgokat tudok összedobni.
(#25599) crazygamer: Nem úgy volt, hogy a Sport már rosszabb hangú, mert más a bele? Mintha itt is lett volna erről szó.
-
fiio.hu
csendes tag
Egy darabig biztosan lesz még X3 is, ami ezt a fórumot leszámítva azért igen sikeres termék.
Nem egy árban lesz a kettő, az új verzió drágább lesz.
De az X3II így is olcsóbb lesz úgy 10-15%-kal, mint az DX50.
A pontos ár még kialakítás alatt sajnos a szörnyű forint árfolyam nem segíti ezt. -
Raul_Duke
tag
Randomot nem kapcsoltam be. Csak album ismétlést, így tudtam mikor melyik szól, csak azt nem, hogy melyik melyik. Az encoder minőségről nem tudok nyilatkozni. Egy netes ingyenes MP3 konverterrel csináltam. De ha van valakinek tesztre készített felvételei, szívesen fogadom.
-
Naaa jó, de egy memóriakártya mégis milyen zajt produkál??? Sokkal inkább érzem benne a húzzuk le a hifistákat, mert azok minden szart megvesznek a jobb hang érdekében, mint a tényleges előnyt. Főleg, hogy többnyire DAP-hoz veszik az emberek, ott meg azért messze nem olyan lényeges sztem ez(hisz maga a hang is kevésbé jó, mint egy asztali rendszernél)
-
törölt tag
Ez a tulajdonitisz egyik tünete, hogy a saját termék alatti eszközöknél megnyúlnak a különbségek, felette levőknél pedig eltörpülnek
Egyébként tényleg sokkal jobb a DX50 az X1-nél és X3-nál is. Ha az nem fér bele a keretbe, akkor inkább nézelődnék valami Cowon, iRiver vagy Sony lejátszó után, bár ezek jellemzően nem bővíthetők, meg nem tudnak egy csomó funkciót, amit a DX50 igen.
-
törölt tag
Nekem nem csak amatőr zenénél vannak ilyen élményeim, hanem több ilyen modern pop/hiphop/rap zenével is, hogy vacak forrásról szanaszét mosva még "adta", aztán megszereztem flac-ban, feltoltam a lejátszómra, és láss csodát, pocsékul szólt, kongó üresség ott, ahol térérzet kellene legyen, mert sok ilyen zenénél teljesen elektronikus a háttér, nem használnak rendes hangszereket, illetve végletekig letisztítják gondolom a csatornákat, amitől eléggé szintetikus hatása lesz.
Most hirtelen az egyik, ami eszembe jut, az a Linkin Park, hogy nem igazán tetszik jó forrásról jó fejessel, mert túl üres, főleg az új albumaik. Ellenben Joscho Stephan az egyszál gitárjával egy élmény és nem tudom letenni -
-
FireKeeper
nagyúr
elvileg még gyártják a zipet is, legalábbis a gyártói honlapon ott van. első blikkre a sport csak annyival jobb hogy nagyobb a kijelzője, bár kérdéses hogy az emiatt lecsökkent méretű gombokat mennyire lehet jól használni. nekem viszonylag kicsi kezeim vannak, és így még pont jó a kezelés, de nálam nagyobb mancsokkal rendelkező embereknek már problémás lehet akár a zip is, nem hogy a sport. plusz a nagyobb kijelző jelenthet rövidebb üzemidőt.
-
Burt1793
veterán
Kicsit csúnyácska, jó olcsó, szar a kijelző, de amúgy nem rossz. Legalább is találtam egy logoutos írást róla és ott dicsérte az írója. Igazából a minőség, amit tud, szerintem elég (a 930 nekem kb megfelel, csak folyton leáll a lejátszó és nem fér rá csak 15 giga zene, mert kell a hely másnak. 32 gbos kártyám van, és így az összesen 32-34 gigányi hely elég is lehet akár, de persze nem ártana a 64 gb-nyi hely. Sajna az árukereső nem tud boltot, ahol most forgalmazzák. Ez egy régi darab?
Sajnos a 930 lejátszója lassú (az xbox music), a zene 10 számként leáll számváltás közben és túl nagy sportolás közbeni hurcolászáshoz.
-
-
törölt tag
Igen, nekem is rémlett, hogy külön van a kettő egymástól, de általában nem nagyon látni a fenti néhánytól eltérő felvételeket, gondolom van valami oka, biztosan így optimálisabb.
Azt a DSD dolgot nem minden komolytalanság nélkül írtam, olyan félinformáció, mitn ami a cikkben levő szorzó is, kontextus nélkül semmit nem mond
Amúgy köszi a képet viszont, bár ebből sem értettem igazán meg a DSD lényegét. Azt hiszem ez a szakterület sem nekem való igazán.
-
Ati1979
veterán
-
assemble
addikt
Igen, balanced mode-ban mindket kimenetre ra kell dugni a fulest (a ket 3.5mm-t 2 XLR-re). De tud olyat is, ha normal fejhallgato lejatszas kozben radugsz egy masik fulest a line out-ra, akkor siman mindket fulest meghajtja.
The PonoPlayer provides four output modes:
1. Variable output, for headphones - or as input to a power amplifier or powered speakers
2. Fixed output for use with a hi-fi system, in car system with an auxiliary input socket or powered speakers with their own volume control
3. Two pairs of headphones driven simultaneously
4. Balanced output mode for use with headphones, pre amplifiers or power amplifiers that support balanced modesheratan: biztos volt mar olyan aminek volt balanced kimenete, de ez itt azt mondja, hogy ez egesz aramkor olyan (egeszen a DAC-tol a kimenetekig) :
The audio circuitry in the PonoPlayer is fully balanced, from the D/A converter chip (and when used with specialized equipment) to the output jacks. This is the first portable audio player in the world to be made this way.Itt vannak a doksik amikrol beszeltem akit reszletesebben erdekel: [link]
Ez az eredeti oldal, amit csak reg utan lehet elerni, ezert itt van mashogy is : [link] -
ottoarc
tag
A Clip Sport valójában nem Sansa. Ezt nem szőrszálhasogatásból mondom. Gondolkoztam rajta, hogy miért nem a következő Sansaként hozták ki.
-Nem lesz több Sansa, elhagyják ezt a nevet.
-Nem annyira jó, mint az előzőek, mindössze új.Utóbbit támasztja alá egy korábbi itteni vélemény két részletben.
Engem ez elbizonytalanított eléggé.
-
törölt tag
Nem mindenki hallja a különbségeket. Nekem ez kicsit meglepő, illetve nem is maga a tény, hogy nem mindenki hallja, hanem az, hogy mennyire nem hallják egyesek. A volt bnőm például szinte nulla különbséget hall teljesen eltérő láncok közt. Egy Yulong DA8 + AD2000x-re annyi volt a reakciója, hogy "jó", ahogy a K3003 + AK100 is hasonló reakciót váltott ki. Közben meg a Samsung headetjére is hasonlót mond, hogy jó az. Annyit sikerült összesen kivasaljak belőle, hogy a fejeseket jobbnak tartja, de nem tudta elmondani miért. A mostani bnőm meg oltári széles vigyorral fogadta, amikor megszólalt a fején a He560 + Auralic kombó, és kb nem akarta visszaadni, ahogy az AK240 + K545 kombónál is a földről kellett már felszedni az állát.
-
Ati1979
veterán
Én csak egyet értettem.
Persze lehetnek kivételek azért.De nekem inkább az az álláspontom, hogy érdemes egy jobbat megvenni, vagy arra gyűjteni ha nincs meg rá a pénz. Addig meg telefonról vagy laptopról is lehet zenét hallgatni.
Itt ebben a topicban is elterjedt az az álláspont, hogy dx50 alatt jó a telefon is. -
törölt tag
A 712 az kb olyan karakter, mint a 701-ek, csak kényelmesebb kialakítású kicsit, meg talán valamivel finomabb, részletesebb a hangja. Én imádom, az egyik kedvenc dinamikus fejesem, de igazából addig tartott a szerelem, amíg nem találkoztam planárokkal, azóta Hifimant akarok
Csak nincs pénzem arra a láncra, ami kiszolgálná rendesen...
-
törölt tag
Hát, valami olyasmit írnak, hogy a 2Vrms-t azt nem tudom hogy mérték, a füles kimeneten, aztán rákötve 16 meg 32 Ohm-ot már lement 1,6-ra meg 1,13-ra az érték. Viszont aztán meg megint valami 250 Ohm-nál írnak stabil 2Vrms-t, szóval nem értem...
De egyre jobban érdekel ez a cucc
(Hogy idegeljem Atit, nem egy embertől olvastam, hogy az AK240 mellé teszik hangban, vagy még elé is néhányan.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest