- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello,
Általában a könyvtől függ a méret.
Kis novellák csak 1-2 Gb
De van hogy 10Gb felett is van egy könyv.
Az is változó hogy egyben vagy darabolva van.
A 10GB több mint 30 óra.
Mp3 ban vannak a könyvek.
A minőség is változó.
Magyar nyelvű szinte mind rossz minőség.
Angol nyelvűek szinte mind nagyon jó minőség.
Ez azért van mert a magyarokat a 80-as években rögzítették, azóta csak 1-2 könyv jött ki.
Az angolokat pedig folyamatosan újra olvassák színészek.
Sok könyv viszont nincs angol nyelven, igy azzal kell beérni ami van /Lawrence pl csak magyarul van, Rejtő Jenő stb/ -
vendingo
veterán
Ez alapján próbálnám csinálni, de sikertelenül.
-
RobeeK
tag
Ezt én is így gondoltam, de nem így van. A&K-nél pl az alapján amit volt szerencsém kipróbálni ill akinél érdeklődtem ez egy ismeretlen fogalom. Pedig azt nem mondanám márkátlannak :-)
Ezért teszem fel most ezt a kérdést elsők közt a képbe került lejátszóknál. Persze lehet aztán megpróbálok inkább megszokni és lemondok róla. -
-
krx21
nagyúr
-
dethroner
veterán
Mivel napi egy órát menne, így az aksi üzemidő lényegtelen. Ennyi pénzért ha megy fél évet, már tökéletesen megszolgálta az árát. Csak mp3-ra kell. De vajon hogy szólhatnak, nagyon durván szarul? De a kérdés lényegi része még mindig érdekel, vajon van-e különbség a hangjukban?
-
-
hentes555
senior tag
Most néztem a Bodz által említett Vibe-ot, ez sem tűnik rossznak, Flac támogatása is van, de a frekvenciaátvitele 80 Hz-től kezdődik :/
Meg ez kicsit off, de elgondolkodtam rajta, hogy érdemes lenne-e DAP helyett egy jobb minőségű CD játszót venni használtan. Most találtam 25 alatt pl. olyan Pioneert (PD-8700) ami újonnan 300 GBP volt. Amazonról meg lehet új CD-ket venni pár dolcsiért. A hordozhatóság nem fontos, csak kérdés hangzásban mekkora a különbség az ilyen cuccok közt
-
Luissimo
veterán
Igen, helyes a bőgés, oroszlán
valami ilyesmire próbáltam én is utalni az előbb, hogy ez a Clip+ problem, amit Zack írt vala, az biztosan nem evidencia, mert ezek a kütyük mindenki nagy megelégedésére szolgálnak a hírek szerint és itt a fórumon is az erősen ajánlott kategóriában foglal helyet.
Szóval, rosszabb lejátszója sosem legyen a kollégának, aki keres valami jól kihajtós kütyüt
-
SunMount3r
nagyúr
Ez megnyugtató, bár félek ettől a kis Hama-tól, hogy folyton bedugva is bírja e overload nélkül... Meg aztán nem tudom, de lehet ezeket az USB-s adaptereket nem biztos hogy úgy tervezték, hogy állandóan áram alatt legyenek...??
Amúgy nem jobb lenne egy külön 5V-os AC/DC adapter, ezeket eleve állandó "bedugva levésre" találták ki, mondjuk ha olyan 2500 Ft körül vennék egyet?
-
SunMount3r
nagyúr
Ettől a "megbízható"-tól most megijedtem...
Van egy kis ócsó (kb 1500ft-os) 800mA-es Hama USB-hálózati adapterem, amivel régebben néha töltöttem az mp3 lejátszómat, abban eddig nem tett kárt, kérdés, hogy hosszú távon is megbízható-e... Ha gagyi az adapter akkor kárt tehet az aksiban? Amúgy mondjuk ez:[link] már jobb lenne hozzá, vagy még ez is túl "olcsó" és bizonytalan?
De mint írtam, elvileg lehet rá direkt 5V-os hálózati adaptert is kötni, arra megfelelne a linkelt König?
-
SunMount3r
nagyúr
Értem, pedig nagyon úgy nézett ki, hogy inkább leszívja
.
Visszatérve: ha laptopról töltöm, mindig jelzi a kis töltöttség ikon csíkja, hogy hol jár a töltés, ha teljesen feltölt akkor pedig "fully charged" feliratot jelez. No most az adapter-be dugva a töltés ikon csak azt jelzi hogy tölt, de nem jelzi, hogy hol jár, még akkor se ha már teljesen fel van töltve, csak hogy még mindig tölt.
Ezt most vettem észre. Kb. 2 óráig volt bedugva és még mindig csak töltött a kijelző szerint, amikor kihúztam és bekapcsoltam, akkor láttam csak, hogy már teljesen feltöltötte. Bedugtam a laptop-ba is, hogy ellenőrizzem és ott már egyből ki is írta, hogy "fully charged". Ez miért lehet és gond-e, mert nem szeretném ha ez okozna meghibásodást, pl. hogy tovább tölti mint kellene?!
-
Bowser
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszod!
/és köszi a próbalehetőséget is/
Hát épp egy budapesti bolhapiacon császkáltam, és ott láttam meg. Láttam az elejére irva, hogy iRiver. Emlékeim szerint az élt bennem, hogy erről ebben a topicban elég sokat beszéltek róla. Hát megkérdeztem mennyi, az eladó azt mondta 2000 Ft. Azonnal megvettem(bár épp csak 5 másodpercet tudtam használni mert azonnal lemerült
).
Hazahoztam feltöltöttem. És akksipróba céljából elinditottam a zenét külső hangszórón. 3 óra alatt ment le 2 "vonal" ami arra enged következtetni, hogy az akkumulátor hibátlan. Namármost a kijelzője teljesen karcmentes, és maga a készülékház is szép állapotban van. Adott hozzá egy MiniUSB adatkábelt és egy Jack átjátszókábelt. Kipróbáltam egy YAMAHA fülessel és elég jól szól.
2000 Ft-ot véleményem szerint megért. Vicces mert ha ezt t topicot korábban nem olvastam volna rendszeresen soha nemveszem meg.
-
saxxo
csendes tag
A közvetlen USB kapcsolat nem annyira fontos, de el tudnád mondani melyik 2 volt az ami megfelelt mindkét kritériumnak (az se baj ha nonamek voltak és nem mai darabok)?
Ha a közvetlen USB kapcsolatot kivesszük akkor tudnál pár példát említeni a sleep timer funkciós mp3 lejátszókra? Mondjuk ha csak ez az egy kritérium van akkor mik közül lehetne választani?Egyébként köszönöm a segítséget
-
krx21
nagyúr
Amúgy is elég nagy lejátszó egyébként... Meg hát a DX50 kisebb fogyasztása 12-15 óra hivatalosan, ami már nem rossz... Viszont a DX90 kb. közel dupla fogyasztása ugyan ehhez az akkumulátorhoz 8 óra üzemidőre elég...
A nagyobb S3-mas aksi bizony sokkal vastagabb és nehezebb, de én ezt a lejátszót itthon használom, tehát simán beválnám... Avval a hátlappal teljesen gyári külseje van szerintem... -
gyulank
addikt
Azért kéne ilyen minimum gombnyomást igénylő cucc, mert szeretnék egy lövést lejátszani minden éjjel mondjuk óránként, hátha nem jön Bea Szarvas. Szóval, ha nincs is olyan, ami egyből lejátszásnak indul áram hatására, akkor olyan ami legalább bekapcsol áram hatására, és 1 gombnyomásra elindítható valami, nem kell menükben lépegetni, vagy mondjuk ha olyan sincs, hogy egyből bekapcsol táp hatására akkor olyan ami nem kapcsol ki automatikusan, és akkor mindig be lenne, csak a play gomb lenne időzítve valahogy.
-
Gstyler
senior tag
Egy lejátszóra lenne szükségem, amiben van FM transmitter, 2in1
Nekem egyébként olyan fura, hogy ez olyan különleges igénynek számít a lejátszók körében.
Zenét hallgatok az utcán, a metrón stb, de ha pl. beülök a kocsiba vagy van valahol hangrendszer, akkor szeretnék "rácsatlakozni". -
wolfman
veterán
Nem updateltem semmit. Kibontottam, rádugtam gépre és egyből csak az intézőt adta fel. No de előző Clip Zip-em ugyan ez volt, de annak súlyos problémái voltak szoftver fronton, mert:
- Hiába állítottam MSC-re MTP-re akkor is csak intézőben lehetett használni, ez már felfogja ha módosítom.
- Az folyton kiakadt tetszőlegesen a zeneszámok végén (ezért is küldtem vissza garanciába)
- Amikor elindítottam egy zeneszámot, akkor belassult a menürendszere. Ennek a példánynak is, de minimálisan.
- Előzőnek ha hallgatás közben számot akartam váltani, akkor eltelt 1-2mp-is mire észbe kapott. Most ez azonnal reagál.Szóval megérte kicserélni, na de mondjuk nem 2 hónapot akartam rá várni!
-
Chuck Norris
senior tag
Hát passz, annyit tudok, hogy firmware-t frissítettem aztán meg talán azt állítottam be rajta, hogy nem eu, hogy legyen hangereje is. De mondom már nincs meg valaki más hallgatja nagy megelégedéssel fitneszelés közben
Csak kíváncsiságból kérdezem, azt be lehet állítani valahogy rajta, hogy milyen sorrendben játsza le egy könyvtárban a számokat tag, filenév miazmás?
-
masterchief9
csendes tag
-
-
deedee
őstag
pillanatnyilag philips gogear /nem tudom milyen típus/ van, 2 gb-os, ami csak mp3-at tud
keresgélésnél többnyire 128-as mp3-at találok, ami nem igazán jön be.
átkonvertálgatni a veszteségmentesből valami nagyobb pl 320-as mp3-ra meg nem nagyon van időm, se kedvem
ezért egyszerűbb, ha egy az egyben hallgatom a veszteségmenteset -
fattyu
veterán
pár másodpercig zene majd kuss 1 másodpercig, 2-3tized másodperc zene, kuss 1 másodperc... sígytovább.
Ugyanezt csinálta ma az iaudio g3. AA elemről friss elemmel. Másik fejessel nem csinálta.
Clip+t este megnézem mással.
De kaptam tippet hogy lehet gyenge már az akksi és azt a 40mwattot amit kérne a fejes maxon azt már nem bírja és ezért van. Szóval elvileg fullra töltött akksival kéne menjen aztán majd ahogy ürül nem.
nemtom. Nemértek a lovakhoz.
-
JamesFinn
senior tag
Köszönöm, de kicsit messzire lakunk egymástól
az akksi mennyire gyenge pont?Most egy Philips gogear mix-et használok, és kellene vmi "komolyabb" lejátszó is. Ennek az akksija kb 1-1,5 hétig bírja (nyilván a kettő más kategória)Az ape-flac lejátszás nem érdekes, szintén nem vagyok vájtfülű... -
Ereshkigal
őstag
Visszaolvastam, vagyis átnyálaztam 600+ rockbox-os kommentet.
Lejött, hogy te inkább az ellentáborhoz tartozol, persze megértem, ha szigorúan a stabilitás az első szempont, és ebből nem vagy hajlandó engedni.
Visszakanyarodva a hozzászólásokhoz, a fő gond az, hogy sokan nem tudják mi a rockbox, de felteszik, mert 10-ből 9-en itt azt mondják, tedd fel, mert az nagyon jó lesz neked. Aztán felteszik (utánaolvasás nélkül), mert azt hiszik, ezután kávét is fog a lejátszójuk főzni, majd szembesülnek azzal, hogy kaptak egy bonyolultabb menürendszerű valamit (amiben persze plusz lehetőségek is vannak). Ahogy olvastam akadt bőven user error.
Én először próbaként egy 2005-ös nano-ra tettem fel, ami így már lossless-t is tud játszani (kérdés, van-e értelme egy majd' tíz éves, két gigás lejátszón lossless-t hallgatni, hordozni).
Múlt héten jött meg a clip zipem, rögtön ment arra is a rockbox, mert előre láttam, ez a kis kijelző a gyári szoftverrel számomra nem lesz elég informatív. Azóta már saját témát is szültem rá, és boldog vagyok vele.
Egyetlen problémát tapasztaltam, amit te is említettél: az USB-n történő csatlakozás. Valamivel lassabban találja meg a gép az eszközöket, illetve ritkán kidob a lejátszón egy hibaüzenetet; ezt egyébként a power/lock gomb lenyomásával el lehet tüntetni, és utána rögtön csatlakozik is. Nekem ennyi nyűg belefér.
A 64 gigás micro sd-vel nem volt gondom: a google azt mondta, célszerű nem winnel formázni, használjak külön formázó programot. Leszedtem, öt másodperc után meg is volt. Telemásoltam, viszi a lejátszó.
Hogy valami "bölcsesség" is legyen a végén: akinek a gyári szoftverrel nincs különösebb baja, annak tényleg fölösleges feltennie, aki meg gondolkodik rajta, olvasson utána, mi annak menete, mire számíthat, esetleg hogy tudja leszedni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest