- iPhone topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
∂яσнυη
senior tag
OFF:
Az XLR csatlakozós cardle / docking station köré épített egyszerű, belépő szintű asztali lánc megvalósítható lenne? S ha igen, milyen előnyöket-hátrányokat érdemes észben tartani a beruházás előtt.
https://www.astellnkern.com/product/product_detail.jsp?productNo=17Az AK380AMP adott körülmények mellett - értsd egyéni hallásszervi tulajdonságok, tulajdonolt fejhallgató, figyelem hiánya, s egyéb külső "zavaró" tényezők - jelentős különbséget nem mutatott, így helyette egy balanced kábel beszerzésére és a fenti asztali lánc elkezdésére gondoltam. Hol érdemes hirdetni ilyen eszközöket? Head-fi-n még nem értem el a hirdetéshez szükséges hozzászólás számot...
-
∂яσнυη
senior tag
Hát az nem kizárt. Egyenlőre 60-60-as L-R balance helyett, 57-60-as L-R balance-al hallgatom. De igen - már látszik, hogy ez sem lesz tartható huzamosabb ideig.
Az asztali lánc-tól amiatt tartok, mert teljesen ismeretlen terep. Persze ez is annak indult, amíg nem érdeklődtem ebben a topikban... -
∂яσнυη
senior tag
AK320+380AMP próbáját követően az a verdict született, hogy majd minden csere hiábavalóság volna, mivel a két fülem között fennálló eltérő érzékelés az, ami a phone out-on tapasztaltakat eredményezi. Nevezetesen, hogy minél inkább kihajtásra került egy hangkeltő - s az által hangsúlyosabbá, s dinamikusabbá a mély tartomány - , annál inkább felismerhetővé és egyértelművé válik a jobb fülem középtartományban való károsodása. S mivel a line-out-on az általam "kellemetlennek" ítélt mélyek megtapasztalására a bal fülemmel sem kerülhet sor , így ott bátran hallgatom magasabb hangerőn az eszközt, s természetesen "koherensebbnek" találom a hangot...
Mindez magyarázat lehetett arra vonatkozóan is, hogy 2017-2019 között miért kedveltem egyre inkább az ear-bud kialakítást az in-ear-el szemben, a Sennheiser (O)MX980 "analitikusabb" hangját a K3003 teltebb "fun" karakterével szemben olyan esetekben, amikor zenekari felvételről volt szó. Persze aztán rátalálva a Chesky Records binaural felvételeire - mely a nagyobb térérzet által képes volt az in-ear esetében is valamelyest elfedni a két fül közötti különbséget - könnyebb volt inkább az egyéb - nem binaural -- felvételek minőségében keresni a "bűnbakot", mint bármi egyébben. Gerendát, szálkát esete ugyebár... Ez viszont afelé mutat, hogy ez a károsodás már igen régóta fönnállhat. Beugrott egy emlék is gyerekkoromból, ami a fülemet érintette, s nagyobb fájdalommal járt, s a jelen körülmények okozója lehetett.
Ettől eltekintve az AK320+380AMP hangja hallhatóan teljesebb és valamivel sötétebb mint a KANN-é, függetlenül attól, hogy a KANN kisebb terhelést jelentő line-outja számomra kedvezőbb. Fene tudja mitévő legyek... Szakember által egyedileg hangolt hangkeltőre nem hiszem, hogy mostanában lesz pénzem.-
Így zene általi katarzisra a lehetőség csekély, tehát marad a meditáció és az aszkézis.
Ha valaki szeretné Budapest-en meghallgatni egymás mellett a fent említett eszközöket, az írjon bátran. Egy darabig biztosan nálam lesznek, amíg kitalálom hogyan tovább. -
∂яσнυη
senior tag
Köszönöm Tulku a tanácsod!-
A fejhallgatóra való váltás egyrészt a munkahelyi igényekből fakadt, aholis a hosszútávú komfort az egyik fő szempontá vált. Másrészt pedig a hallószervekre ható vélt kisebb terhelés végett döntöttem emellett; 3-4kHz-en hallás károsodást állapítottak meg nálam néhány éve, amin mostanra sikerült valamelyest túltennem magam, s elfogadni az élettel járó nehézségeket.-
Az 1AM2 komfortos és relatíve nem nagy áldozat; a KANN használtpiaci ára jóval nagyobb.-
Bizonytalan vagyok a fentiek tükrében merre tovább. Jandó Jenő, Glenn Gould és Solti György akiket mostanában hallgattam. Tudom filiszter és sznob vagyok, de idővel talán csak hiú..
-
Dorien
veterán
Igen, van ilyen.
Én a Final Sonorous IV fejessel voltam úgy, hogy kimatekoztam, ez majd milyen tök jól fog szólni a Shanling Q1 DAP-ommal, ami <0,2 ohm kimenő impedanciás és mélyben emel - hát nem lett jó: a végeredmény valami kásás, erőtlen, részlettelen, tompa katyvasz lett, mert valamiért még sem passzoltak egymáshoz. Egy Sundara Closed-Back planárral meg remekel a Q1, pedig ezt a franc se gondolta volna...
-
Nigér
őstag
-
fehér_ember
addikt
Az tényleg nem semmi üzemidő.
Én pont most próbálok bejáratni valamennyire egy szimmetrikus fülhallgató kábelt az AK 120II-esemmel és tegnap néztem hogy 95%-ról 15%-ra pont 6 óra alatt merült a DAP.
Pedig főleg mp3-ak vannak csak rátéve. Mondjuk nem tudom már milyen állapotú az akkuja, ugyanis én is használtan vettem. De annál a Cowonnál akkor is valami fenomenálisak azok az említett üzemidők. -
-NoVa-
veterán
Összemértem és összehangoltam az eltérést a BTR5 és a Qudelix 5k között, ezért hallom jobbnak a BTR5-öt:
Most mindkettő azonos hangot produkál, a Q5k-nak lényegesen jobb a BT vétele (műanyag ház), LDAC-ra is megy a hardwareoldali parametric EQ, a BTR5-nek meg az építési minősége és az USB csatolója jobb, nem 96KHz a limit, tud DSD256-ot, stb. Ízlés szerint mindkettő jó kütyü.
-
s4tch
veterán
Igen. DAP (Digital Audio Player) kell a kollégának, nem dac. A BTR5 önállóan nem képes lejátszásra, kell elé legalább egy telefon (vagy pc, vagy akár futóműként használt dap).
Egyébként az M6 simán jó lehet neki. Én megnézném a Shanling és a Hiby aktuális kínálatát is, pl. a Hiby R2 klassz lehet.
-
-
gelbelex
őstag
Óóó, Sileo és LCD3...
Sok éve (2013) fejhallgató-találkozón hallottam asszem HumanAudio-s DAC-kal, szürreálisan jó volt.
És az a vicces, hogy sok fejest (egy harmincezrest is) a kategóriáján túlra emel fel...A Sileo akkupakkja sokszor nagyobb egy dap-énál. Jócskán fürgébben/erősebben tolhatja az áramtranzienseket...
-
fericske
addikt
Hát azok más kategóriák
Azoknak nem gond, nam szabadna, hogy gond legyen egységbe fogni egy több meghajtós fülest, és normálisan megszólaltatni őket.
Kíváncsi vagyok az n8-ra, majd csak sikerül egyszer meghallgatni valahol, valahogy....Sokszor kerülnek szóba árkategóriák, meg óriásölők, meg megéri-e, és szinte mindig igazolást nyer, hogy helyükön vannak a dolgok árazásban.
-
-
-
fehér_ember
addikt
Rendben, akkor lehet hogy majd csak leülős zenehallgatásnál fogom használni, ha jobb lesz mint jelenlegi "asztali" dac-om. A leülős úgyis elég kevésszer fordulk elő, általában csak háttérzenének megy.
Te miről váltottál AK320-asra és miben jobb az előzőnél? Az AK320 meddig bírja? Csak azért kérdem mert olvastam olyat is hogy nagyon gyorsan merül.
-
-Skylake-
addikt
"A BT kodek és minőség itt a szűk keresztmetszet..."
Igen , ez a gond. A telefon egy iPhone , se aptx se ldac.
"Ja hogy itt csak az a cél, hogy ne vegye ki a zsebből....a méret és a súly marad....sőt egy plusz eszközzel még ki is egészül...
Hmmm....kissé komplikáltnak tűnik...."Nem egészen , a cél az lenne, hogy el tudjak magammal vinni egy olyan minőségű hangot , mint a mojo. Mivel ahogy feljebb írtam a telefonom iphone, így ugye a bt kiesik kodekek hiánya miatt , ha meg vennék egy olyan hangminőségű dapot mint a mojo akkor az egyrészről komoly költség , de ami még fontosabb , hogy se nem kisebb se nem könnyebb mint a mojo maga. Erre most rádobni egy 40 grammos M0-át vagy hasonlót már nem oszt nem szoroz. Nyilván én is minél egyszerűbben szeretném megoldani, de emiatt nem fogok visszaváltani androidos telefonra , tehát az es100/btr5-höz vinnem kéne magammal egy másik telefont , ami megint csak teljesen hasonló súly/méret és ugyan úgy egy nagyobb kiadás mintha egy dapot vennék.
Szóval összességében nem a mojot szeretném magammal vinni, hanem egy olyan minőségű hangot mint a mojo , de ez nem nagyon tud megszületni kisebb méretből vagy kisebb súlyból eddigi kutatásaim alapján.
Legszívesebben egyébként egy Poly-t vennék a mojo mellé , az egy tökéletes kombó lenne , de ahogy feljebb is írtam , szó szerint rengeteg negatív vélemény van a Polyról és azért nem is egy filléres cucc, hogy csak úgy beteszed a tefjöl meg párizsi mellé. BTR5 azóta rettenetesen szimpatikus mióta megjelent , csak kb 1-1,5 hónapja iphonera váltottam és eléggé valószínű , hogy azon is fogok maradni.Fel is tettem azthiszem ebben a topikban a kérdést , hogy mennyire lenne jó ötlet es100/btr5 ha iphone van alatta , azt a választ kaptam , hogy nem nagyon. Tehát ebben már nem gondolkozom.
-
-Skylake-
addikt
-
lanszelot
addikt
Úgy néz ki meg van a nyerő: Pieneer XDP-02U
De a 300R is tudja viszont az drágább.
Még felhívom, mert kicsit furán írták, de az oldalon is ott van hogy podcast/audiobook támogatott. Viszont szeretnék biztosra menni.
Német gyártó, belső 500GB -vel ...egyszerűen tökéletes lenne.Amúgy az összefoglalót nem ártene frissíteni, mert alig lehet kapni azokból valamit.
Illetve a Pioneer sincs is ott, pedig árban is a legjobb. -
lanszelot
addikt
Nem, a DMP-Z1 ezt ajánoltták, ipod helyett.
Szakértők.
Most látom, hogy benéztem az árát, nem is 3000, hanem 8000GBP.
Ebben az esetben 2-t veszek, hogy sztereóban hordhassam, és úgy már 500GBA Fioo, és a Shanling nem is válaszolt, így az a két cég kuka. Ha volna nekik se venném meg, mert ez mindent megutat a cégről. Akár csak a sony esetén.
-
gianni85
veterán
Annyi bizonyos, hogy a WM1Z-t fülesekre tervezték, semmilyen fejest nem hajt ki...
nem is értem, hogy a többi gyártó miért nem hoz ki ilyen fejlesztéseket, illetve nem rémlik, hogy lenne a kicsit elérhetőbb kategóriában fülesre optimalizált dap. Mindenki csak az egyre nagyobb teljesítményt hajszolja az új megjelenésekkel... -
krx21
nagyúr
Ha elsőre nincs "szerelem" akkor nem erőltettem...
Más külföldi teszten is írták, hogy telt a hangzása egy kicsit. Fejesem pedig enyhén V, tehát duplán előjön ez. Valamint a magas is egy kicsit visszafogottabb, ami nekem nem annyira tetszik. Lehet én szoktam meg a rosszat, de ez szerintem mindegy is.
A X7II-ről lépve rögtön tetszett a M11PRO... -
krx21
nagyúr
Igen, lehet megvárom a FiiO M25 PRO-2-öt...
Amúgy első körben, úgy néz ki, hogy a M11PRO marad...
Az én fejesemmel ( Shure SRH1540) a M15 hangja egy kicsit túl “húsos, testes”.
Ez már egyéni szinergia kérdése... Pedig komoly darab nagyon, viszont fejest most nem kívánok váltani... -
gianni85
veterán
Én azon csodálkoznék, ha kb 2évvel később, egy nagyobb/nehezebb cucc nem lenne mindenben jobb a réginél, ami valószínűleg az etalonnak számíthatott a fejlesztés kezdetén. Így leírásod alapján egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet, de már a nagyobb/nehezebb méret folytán sem, ami kényelmetlenebbé tenné legalábbis az én viselésem mellett.
-
krx21
nagyúr
Az X5III tudjuk, hogy nem sikerült jól. Az X7II szerintem igen, de az “szabja” amit Te nem szeretsz. Ami most nálam van M11PRO kifejezetten jó. Az eddigi legjobb FiiO. Persze kinek és mihez képest. 2-3-4x-es áru készülékekkel pedig övön aluli összehasonlítani ugye.
A lényeg, hogy én bízom benne. (még..)
Próbára lesz nálam, aztán meghalljuk, ugye... -
Lev Abalkin
tag
Na, mertem kicsit álmodni, és berendeltem az amazonról egy Plenue D 1-t, 100$-ért.
Remélem, nem kajli, és meg is jön (vannak rossz tapasztalataim az amazon visszatérítési politikájával kapcsolatban...)
Jó, hogy ide tévedtem, így nem egy alap Fiio lett ezért a pénzért.
Később meg, majd kialakul. Tapasztalaok hiányában nem akartam beleugrani egy komolyabb cuccba.Esetleg lenne javaslatotok egy árban-tudásban a lejátszó karakteréhez illő fülhallgatóra? (Bedugós, otthoni zenehallgatásra, hangerőszabályzó, stb. nélkül).
És köszönöm a tanácsokat, segítséget.
-
s4tch
veterán
Jah, csak lassan írok. Átnéztem az amazon és néhány webshop kínálatát is, hátha van valami kihagyhatatlan akció.
Az ebayen ki lehet fogni jó vételeket, mint pl. ezt a Questyle QP1R-t, ami pár hete kelt el vicc összegért. Most van Plenue D korrekt áron a lengyeleknél, AK120 a spanyoloknál (ez nekem asszem kimaradt), ez a Shanling M2x is érdekes lehet, de ezeknél a P1 vélhetően jobb hang.
-
Lev Abalkin
tag
Köszönöm! Nem hiszed el, pont ezt nézegettem. Az egyik hifiboltban féláron lesz majd egy ideig (gondolom az a 2 db., ami beragadt...). Ha jó sejtem, nincs olyan lejátszó, ami egyébként buta, viszont a hangminősége köröket ver a hasonló árban lévőkre?
Ez az AK70 is tele van számos olyan funkcióval, amit soha nem fogok kihasználni ("analóg vagyok egy digitális világban").
Van még esetleg más javaslatod is? -
Én csak USB adaptert a DF-hez. Audioquest.
Jack atalakítókat az ALIN lkáttam még,de kötve hiszem, hogy jobb lenne a gyárinál.
Illetve amit linkelt Stemplar az ibasso-tól , hátha csinálnak majd lightinigel is.(annak lenne értelme)
Esetleg ez a FIIO, de nem olvastam róla túl jókat. -
SirRasor
addikt
+kemcso +Exodius: Pontosan erről beszéltem. WTF? Csak ismételni tudom magam, vagy Ti se értitek? Nincs pénze végigvásárolni az egész piacot 50-70k-s felhozatalban, meghallgatni élőben ezeket NEM lehet, mert a nagy részét csak külföldről lehet beszerezni, az meg erősen etikátlan, hogy webshopokból 5 félét megvesz valaki, aztán visszaküld elállással 4-et bontottan, ami nem tetszik neki.
Tehát marad a teszt, vélemények stb, amit írtam is. A végén meg kb sehova se lehet jutni, mert attól még, hogy 10-ből 9-nek tetszett valami, lehet pont ő lesz az az 1, akinek nem.Tehát lutri, ha nem tudja meghallgatni. És az itt kérdezők 99%-a nem tudja meghallgatni. Ezt fogjátok már fel végre. Egyedül olyan ajánlást érdemes tenni, hogy mi az ami ár/érték alapján baromira nem éri meg, de azt szerencsére könnyű körvonalazni. Az összefoglalóban lévő ajánlásból elég sokat már be se lehet szerezni, régi, nem kapható stb...
Más: FiiO M6-ot rajtam kívül itt nem hallott senki. Mégis azt mondjátok, hogy rossz a hangja, mert mondjuk a FiiO M11-nek *rossz* a hangja. Akkor biztosan az ára miatt rossz a hangja, mert 250k-ért is van lejátszó. Vagy amiért ES9018Q2C DAC van benne, mert mondjuk csak AK4490 a minimum, mert X lejátszóban muzikálisabb hangot ad? Bár mintha pont lenne olyan A&K lejátszó, amiben ES DAC volt...na mind1, szóval az ilyet nem szeretem.
A kedvenc füleseket meg nem is említem...mindenkinek megvan a kedvence, de az is be van valahogy hangolva. Lehet X fülessel Y lejátszó pont baromi jól szól, Z-vel meg nem, ami tovább invalidálja a túlzott eszmefuttatásokat.
Igazából egy épeszű megközelítés van ehhez az egészhez, ha nincs lehetőség hallgatózni:
1. kizárni a túlárazott lejátszókat
2. meghatározni, hogy magas/mély/közép-kiemelt vagy semleges hangzásvilágot keresünk és ehhez nézni lejátszót
3. korrigálni a 2-es pontot az alapján, hogy milyen fülesünk van/milyet akarunk venni
4. az elkészült listából a legjobb ár/érték arányú nyer és kész. NYilván lehetnek egyéb paraméterek: ne legyen túl nehéz, túl nagy stb, de az már józan paraszt ész. -
Köszi hogy kipróbálhattam az N8-at. (és az LCD2 gyári kábel balanced jack tuningolását is)
Nem vagyok nagy hifis és nem fogok olyanokat írni amihez nem értek, de az N8 az LCD2-vel egy olyan világba repíti az embert amit addig nem nagyon ismert csak karcolgatta, ilyen -olyan audio eszközökkel.
Azt vettem észre , hogy olyan zenéket hallgatok nagy figyelemmel,élvezettel, amiket nem is szerettem igazán soha, de olyan részletesen,nagy térrel, dinamikusan jött le, hogy teljesen kirekedt a külvilág és az idő.Nagyon félve hallgattam újra ma az M11-em (amit eddig jónak tartottam)...főleg úgy, hogy tegnap du-án amikor beültem az autómba Tulkutól eljövet és bekapcsoltam az autó hifijét amit addig vislhetően hallgattam, esküszöm azt hittem tönkre ment valami, mert nagyon szarnak tűnt
. Akkora szakadék volt a fél órával előtte hallgatott zene között és ez között,ki is kapcsoltam az autóhifit.
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest