Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Fájlmásolással azt nem tudom hogyan kell, de Firefox fiókkal át lehet szinkronizálni biztosan. (Én LastPass-t használok)
-
-
Rimuru
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Nincsenek tiltva (youtubeon) a sutik? akkor csinal ilyet (ha mondjunk nincs mas egyeb blokkolas)
-
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Ha nincs kifejezetten oka a 66-os verziónak, akkor első körben a legfrissebb FF (73) feltelepítését javaslom.
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben a Youtube hozzászólások nem töltődnek be. Kiírja, hogy betöltés, meg forgatja a kereked, de semmi se történik, a lejátszás jó. Cache törlés, kiegészítők tiltása meg ilyen alapok megvoltak, de semmi eredmény. FF 66.0.2. Másnál is gond? Van megoldás?
Köszönöm!
-
válasz
lanszelot
üzenetére
> Pl: youtube egér középső gombbal nyomok a videóra, hogy új ablakba nyíljon
Az egér középső gombja új lapot dob, nem új ablakot.
> "hiba történt, próbálkozz újra /csomó betű/" frissítem és minden ok. 5-ből 1szer ezt csinálja.
Régebben nekem is sokat csinálta ezt, valamelyik kiegészítő tett keresztbe neki, csak már nem emlékszem melyik. Érdemes lenne kiegészítők nélkül kipróbálni, mert alapból a FF biztos, hogy nem művel ilyet.
-
paatrick
őstag
-
DS39
nagyúr
a ublock origin frissítés címén kért ipcím és gépnévhez hozzáférést, majd nem is frissült a kiegészítő. miért kérhette? vissza lehet vonni?
-
lanszelot
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
+1, én gyakran kattingatok középsővel videókra, hogy új fülön nyíljon, nincs gond, nem is volt soha.
(Win10 1909 + 74-es dev béta) -
-
lanszelot
addikt
válasz
lovi27
üzenetére
Most álltam át pár napja.
Azóta jönnek a hibák. Ilyen alap hibái nincsenek a Chrome-nak.
Nem a chrome-ot védem, ez az igazság.
Pl: youtube egér középső gombbal nyomok a videóra, hogy új ablakba nyíljon, és "hiba történt, próbálkozz újra /csomó betű/" frissítem és minden ok. 5-ből 1szer ezt csinálja.
És ilyen dolgokat csinál. -
abdulka1
őstag
válasz
abdulka1
üzenetére
Változott a helyzet!
Firefoxban bármilyen oldalon próbálok .pdf-et nyitni, elindul a folyamat, viszont már csak a gép ki-be kapcsolásával tudom leállítani a lapok megnyitását.Szerk.#61176
Nem új ablakok, hanem új lapok nyílnak folyamatosan.Más böngésző továbbra is jól működik.
-
lanszelot
addikt
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Firefox alól, ha egy e-mailben meg akarok nyitni egy .pdf állományt, akkor folyamatosan új ablakok nyílnak meg, míg be nem zárom a böngészőt, de akkor automatikusan újraindul, folytatódik az új ablakok megnyitása, és ez a folyamat, csak a második bezárásra szakad meg.
Bármit társítok ehhez a fájltípushoz(Mozilla, Acrobat, Chrome, Edge), ugyanez történik.
Mi okozhatja ezt?Másik böngésző alól hiba nélkül megnyílik a fájl.
-
lovi27
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Ismered ezt az S3 Letöltés Menedzsert a FF-hoz?
Sok-sok éve használom és soha semmilyen problémám nem volt a letöltésekkel. Se a hosszúakkal, se a rövidekkel. Ha nem ismerted egy próbát megér.Nagy fájlok tesztelését Linux disztribúciók letöltésével szoktam próbálni, mert az ő szerverük garantáltan gyors. Tessék, itt van egy próba. A lap alján ott van egy 3,5GB-os DVD ISO.
Most full sebességgel (nálam 100mbps a net) lerántotta. Ezt se tudod letölteni?. -
válasz
lanszelot
üzenetére
10 órás videót konvertál mp3-ba? Szerintem ott is a JS cache korlát lesz a hunyó. Az infók alapján a FF JS motorja 2 GB memóriával tud gazdálkodni. (De majd hozzáértőbb személyek megmondják a tutit.) Célszerű lenne simán letölteni és desktop programmal végezni a konvertálást.
-
Csupingo
veterán
Igen, én mega-nál szoktam ilyet látni. Mega app-ot, vagy chrome-ot javasol.

-
válasz
Marci112233
üzenetére
A megán nem direkt letöltés megy, hanem valami saját java script alapú cucc. Amikor az elvégzi a letöltést, dekódolja a fájlt (mert mindent kódolva tartanak fent a megán), akkor átadja a böngészőnek és csak akkor jelenik meg a FF fájl letöltés ablaka. Na, ez a java script valamiért nem bír túl nagy fájlokkal, kifut a cache-ből. Régebben olvastam erről a mega egyik fórumán, de úgy emlékszem vagy a Chrome-mal vagy a mega desktop sync alkalmazással való letöltés a megoldás ilyen nagy fájloknál.
-
Kékes525
félisten
válasz
lanszelot
üzenetére
Én ilyet nem tapasztaltam. Azonban letöltésre érdemesebb letöltés kezelőt használni. Például a [JDownloader] -t.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Egy nagy bajom van a Firefox-al, ami miatt mindig vissza kell néznem a Chrome-ra, hogy a Firefox nem tud nagy file-okat letölteni. /pl 2GB/
Mindig kiírja, hogy nincs elég buffer /insufficient buffer/ és hogy használjam a Chrome-ot.
Gondolom erre nincs megoldás. -
-
junior11
veterán
-
Cs1csó
titán
Üdv, van olyan kiegészítő amivel limitálni tudom a böngészőben történő fájlletöltés sebességét?
Tehát ha mondjuk van 10Mbit-es net és töltök le pl. egy Nvidia driver telepítőt ami kb. 500MB és azt szeretném, hogy csak 7Mbit-tel szedje? -
samujózsi
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Úgy látom, javították.
-
Oryctolagus
tag
válasz
paatrick
üzenetére
Úgy tűnik valóban lehet valamennyire oka a laggnak a hardverem.
De furcsa mert amikor előidéztem a jelenséget és aztán 480p-re állítottam akkor megszűnt a probléma. Ezután betöltöttem még pár oldalt pluszban és nem volt gond.
Ezután visszaállítottam fullHD-re a videót és nem volt gond.
Na, ezután elindítottam egyszerre 9 oldal betültését és emiatt még az egér mozgása is lelassult. Ezt szintén tapasztaltam korábban a firefox használatakor de nem akartam ezzel is bonyolítani a hozzászólásomat.
Úgy újabb hardver kellene az internethez...
i5-4310m nincs dedikált VGA
8GB RAM
SSD BX500 -
Fandango
veterán
válasz
tonyrulez
üzenetére
Ez mind egyéni preferencia kérdése.
Én csak asztali Firefoxhoz használom a Keepasst, szóval nincs igényem multiplatform megoldásra. A jelszavakat tartalmazó fájl olyan mappában van amit szinkronizál a Google Sync, szóval ezt is letudva. Ennél több nekem nem kell, és ez tökéletesen működik.
Tehát nem kellene általánosítani.
-
Csupingo
veterán
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Talán volt ilyen gond nvidia vga-val, némelyik driverrel is. Esetleg próbálj ki pár másik driver változatot is.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Szuper, köszönöm mindkettőtöknek.
-
paatrick
őstag
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Ez inkább tűnik úgy hogy nem bírja el a géped amit szeretnél, mint hogy a Firefox valamit elrontott. Nézz rá a CPU használatra, esetleg van-e elég ram? Vagy mondjuk ha leveszed a videó felbontását 480p-re youtube-on akkor is csinálja ezt a hibát?
-
Oryctolagus
tag
Tudnátok javasolni ezzel a jelenséggel kapcsolatban valamilyen megoldást?
Laptop és egy monitor a hardver. A monitor van beállítva a Windows 10-ben mint elsődleges megjelenítő.
Amikor két ablakban böngészek és youtube videót nézek az egyikben míg a másikban vagyok aktív a videó laggol, akad, megáll, de hang megy tovább.
Ha újra belekattintok a 'youtube-ablakba' akkor mintha frissítené az ablak tartalmát és videó ismét megy.
ublock, facebook container, semmi egyéb
73.0.1 (64 bites) -
samujózsi
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
A kedves "fejlesztők" elkúrták az oldal kódját. Egyébként nem üres az oldal. Ha elgörgetsz az aljára, ott van az oldal tartalma, igaz, egymás hegyén-hátán van minden, olvashatatlanul.
Workaround: kérj desktop oldalt, ha elég nagy a kijelződ és jó a szemed.
Az a gyanúm, hogy valamit nem https-n érnek el, azt meg blokkolja a firefox. De ez csak találgatás. Ahogy az is, hogy összefüggés van a hibás oldalak megjelenése és a hvg új csodája (myhvg? Valami ilyen) bevezetése közt. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Jack Oneill
üzenetére
igen, tegnap még jó volt. Az is érdekes, hogy Firefox Preview-val nincs gond, szóval nem szimpla user agent probléma.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
A Keepass nem szinkronizál felhőbe, azt neked kell megoldanod. Ahhoz hogy a böngésző bővítmény működjön, vagy felhőből kell a jelszókonténert mindig lehúznia, vagy folyamatosan futnia kell a háttérben egy (feloldott?) Keepass asztali alkalmazásnak ami kiszolgálja azt. Tusk volt eddig a legjobban használható bővítmény, de a Google Drive szinkron pl. megszűnt működni minden böngészőben ami nem Chrome, aztán inkább nem is folytatta a dolgot a fejlesztője. Volt hosszabb leírása amit nem találok, de ennyi van a nyitóoldalon is:
Why is it unsuppored? Because I no longer prefer the keepass ecosystem. I believe version control and data sync should be a core feature of any password manager.
Próbáltam a másik opciót is, olyan bővítmény ami futó Keepasst igényel, és valami HTTP csatornán keresztül kapja tőle a jelszavakat. Hát, nagyon nem jött be. Azt hogy felteszed a Keepass-t, te kell gondoskodj a szinkronizálásról, és böngészőbe/telefonra 3rd party app-okat próbálgass, azt meguntam. Bitwarden-ből van hivatalos app mindenre, tökéletesen működik, szinkronizálás beépített, rendesen kitölti a belépsi formokat imádkozás nélkül, és ingyenes. Nekem ez megérte a váltást.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Annyit javítanék, hogy maga a hvg bejon, de ha egy cikket megnyitok, minden üres. És ez egyik napról a másikra.
-
Jack Oneill
veterán
Valaki esetleg tud magyarázatot arra, hogy egyik napról a másikra miért nem jeleníti meg a mobilos firefox a hvg oldal tartalmát? Kiprobaltam már letiltott ublock originnel, kikapcsolt kovetessel es semmi nem jelenik meg.
-
Csupingo
veterán
Sziasztok!
Régi firefox-nál, pl. ha elindítottam egy twitter videót, akkor görgethettem az oldalon és a videó ment folyamatosan. Most a legújabb 73-as változatnál ha elindítom a videót és akár csak 1 cm-t görgetek, akkor megáll a lejátszás, és mindig újra el kell indítani. Be lehet úgy állítani mint a régit? -
laszlohu
addikt
Adott az alábbi emberi szervezetre ható coronavírus-os ( nem számítógépes vírus ) oldal
[link]eddig ilyet nem csinált a weboldal, csak ma kezdte:
-
Waterfox-ot el kell felejteni! [link] Rátette a kezét a System1 marketingóriás.
-
pigsty
aktív tag
egy érdekes de talán egyszerű kérdés.
Hogy lehet megváltoztatni, kikapcsolni azt hogy...rámegyek egy tabra, erre az külön ablakba nyitja meg azt a fület.
Mondjuk van nyitva 100 vagy 1000 fül, ilyenkor amúgy is belassul a FF,nézek másik programot, átváltok a FF-re, és rákattintok egy korábban már új tabon megnyitott fülre. És az erre úgy nyílik meg, hogy új ablakba átteszi és nem értem, miért.
Baromi zavaró.Nem akarok új ablakot.Szerk: természetesen nem linkre, más alkalmazásból való hivatkozás megnyitásáról szól a történet. nem nyomok be közben más billentyűt, néha napokig nem csinálja, néha meg többször előjön. Nem trójai vagy adware jelenség,ezt is néztem. Ez valami böngésző jelenség.
Talán az egér scrollja elmozdul nagyon picit, de nem mindig.Vagy új érzékeli, sokáig van az egér a tabon? Eléggé belementem a FF mélyére,sokat olvastam róla, de ezt a funkciót vagy bugot nem értem.
Ez minden FF verzión jelentkezik, WF forkon is, mondjuk 40-60. verzióig, néztem viselkedésbeállításokat, nincs köze a Tabmixplusnak hozzá.
Köszi köszi a megoldást! -
paatrick
őstag
Sziasztok,
a felugró ablakok méretét hol lehet beállítani? Eddig tartalom méretéhez nyitotta, de most pár oldalon egyből teljes képernyőben nyitja
-
junior11
veterán
válasz
tonyrulez
üzenetére
Tudom, írtam is, hogy szintén telepítve van, használom, de egyelőre csak kevés, nem fontos jelszavakat tároltam benne, mivel nem voltam biztos, hogy marad vagy sem.
A Microsoft Azure felhőrendszerét használják, amúgy ez is kistagú csapat, mint a KeePass, de idén ha a pletykák igazak, a múltkor olvastam, már pár embert bevon a fejlesztő és további újdonságok is várhatóak, meglátjuk, merre halad.Amúgy a KeePassXC-vel nincs semmi gond, egyszerű, igaz, kevesebbet tud, mint a KeePass egyes beállítások terén, de a saját bővítményükkel jól működik. Viszont tudtommal még mindig nem volt ellenőrizve a program, a Bitwarden már igen.
-
tonyrulez
őstag
válasz
junior11
üzenetére
Én a Keepasst kukáztam, a különféle böngésző bővítmények szart sem érnek. Áttértem Bitwarden-re (miután az egyik Keepass bővítmény fejlesztője mondta hogy neki is elege van belőle, és ezt ajánlja). Úgyhogy tudom ezt javasolni, szépen működik, teljesen ingyenes nyílt forráskódú cucc, annyi különbséggel hogy a jelszókonténert nem neked kell szinkronizálni eszközök között, hanem saját felhőjén van.
-
junior11
veterán
Sziasztok, telepítettem a KeePassXC jelszókezelő kiegészítőjét [link] a böngészőbe (korábban, hónapokkal ezelőtt már használtam, de még nem volt teljesen rendben, ezért jegeltem) és a bővítmények listájában látom, de sehogy sem akar megjelenni a jobb felső sarokban az ikonja a többi kiegészítő mellett. Valamint nem tudom csatlakoztatni a KeePassXC-hez sem, mert egyáltalán nem működik, a beállításokat meg tudom nyitni, de ennyi.
Próbáltam már vagy 3x újrarakni, semmi eredmény. MS Edge chromium alatt tökéletesen fut.
Vmi ötlet? Köszi. -
laszlohu
addikt
Ubuntu 18.04 linuxon
A 72 - es FF - nál működött, viszont
az új stabil Firefox - nál nem működik (73.0.1) a full screen gomb az alábbi linken :A fenti a Clipwatching videómegosztó.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Anyagi helyzetek és életutak
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GTA V
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Tesla topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, viszont pár nappal ezelőttig teljesen jó volt. Egy-két faragás van benne (upgrade tiltás, meg a default mailto-t volt keserves) és mindig tiszta telepítést szoktam, ezért pár verzió kimarad