Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Megkerestek. Küldtem Speedtest képet hálózat infót.
Mondtam mióta nyáron volt itt Szekszárdon cellák meghibásodása azóta elég kevés az 5G sebesség
Megköszönték, utána néznek az itteni hálozatnak
-
válasz
donjohnson
üzenetére
Nincs cégem, és a havi 10k különbség sem izgat. Viszont nem nagyon érzek késztetést arra, hogy a Yettelnél pénzt költsek.
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
+4 ezer akart lenni, nem +4000 ezer.

-
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem nagyon akarok már ezzel szkanderozni, ezzel a NAT-os geciskedéssel eléggé kihúzták nálam a gyufát. Váltok, amint lesz mire.
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Tudom,de akkor is csatlakozik az N28 ra 😥

-
válasz
donjohnson
üzenetére
Valami (szerintem használt) Alcatel-t adtak. Nem próbáltam, az enyémhez van külső antenna, ami erre nem csatlakozik. Ez a router is hozott már 120 MBit feletti letöltést, nem ezen múlik sajnos. Volt ennél újabb/jobb routerem, de antenna nélkül az se volt jobb. Ez meg van kicsit pimpelve, ramsünik extra hűtésnek, wifinek is külső antenna ráapplikálva (napelemhez csatlakozik csak, minden más a belső hálón van. Nem is routerkedik, csak natol, azt nem lehet ebben az FW-ben kikapcsolni). Még vannak tervek, h felkerül az emeletre, meg antennából is lehetne valami jobb, de Alin hazudnak, normális tesztet nem nagyon találtam, h mit is kellene ápgrédelni.
Most evvan:
Ping jobb lett, hogy átpakoltuk az antennát. -
CellWalker
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Én simán a Play áruházból töltöttem, és működik.
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Már root nélkül sajna nem működik, különben kiűzném a 700mhz es sávot a telefonban.A Yettel is elkezdte n28 b28 as hülyeséget 5Mhz 🤬
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
donjohnson
üzenetére
A Mindszenti autóbusz váróteremnél már a felújított állomásra megy fel.
Ami a mindszenti víztoronyra lett vissza rakva.. -
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
De az hogy napközben viszont 'csak' 200mbit körül mérek gondolom azt jelenti itt sokan használják a yettelt?
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
One topicban nyáron Zamárdi 1400Mbitet Ugyanúgy Samsung A55 el, úgyhogy nem gondolom hogy a telefon a szűk keresztmetszet.Yettelel 500Mbit körül volt a max amit mértem.
1 simmel se jobb a helyzet sajna, Mostanában.Otthonnet routerrel..

Nem panaszkodni akarok,nekem elég ez a sebesség mindenre is,csak az okát keresem miért ilyen 'kevés' N78al

-
válasz
donjohnson
üzenetére
online rendeltem, a haver telephelyének címét adtam meg. Ott több cég is van, szal. tutira nem gond. Fura, hogy csak modemmel lehetett rendelni... az nem kell.
Megjött az antenna kábel is, feljebb raktuk, már a közelebbi toronyra is csatlakozik. -
CellWalker
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Azért én még nem temetném az ötletet. Tapasztalat, hogy a környékbeli tornyokon is működik.
Ha megvan melyik állomásra csatlakozik, akkor még egyszerűbb: egy ahhoz a toronyhoz közeli címet kell megadni. -
válasz
donjohnson
üzenetére
yettel 500+500 van. Külterület. másik cím se nyerő. Torony a város közepén, légvonalban 2,6 km.
Eddig úgy gondoltam, h a közelebbi toronyra csatlakozok, de nem. Jön most még antenna kábel, feljebb rakjuk és a toronyra fordítjuk jobban...
Ettől még nem lesz korlátlan
-
tlala
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Nagyon nehéz, mert ahányszor mérek a Speedtest-tel, annyiféle eredményt mutat...
Pedig már az alkalmazást használom, nem a weboldalt, mert állítólag az valamivel megbízhatóbb. -
Susnyas
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Tudnál egy két pontos típust mondani.
Köszönöm -
WiZARD
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
értem, köszi, megnézem a ZTE-t, illetve akkor szétnézek még
-
zoltaneger
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ssmsung A52s 5G is ugyanez. Nem tud csatlakozni.
Viszont ha atrakom a kártyát másik telefonban ott jó a hotspot. -
zoltaneger
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen, de az a telefon ami csatlakozna az csak annyit ír ki, higy csatlakoztatva nincs internet.
Viszont van net mert lehet a telefonnal netezni.
-
Diák66
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Yettel Otthonnet 4G Basic amit dob Max. 50 Mbit/s. Emiatt nem cserélném a routert. Ugyan az a B20-as cella, mint Telekomnál, ugyan azzal a sebességgel, ha +B28 is bekapcsolódik, maximum 10-15 megabittel lenne gyorsabb. Az semmi.
-
Faterkam
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm, ránézek! Bár szerintem nekünk ez bőven elég!
-
totron
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Teljesen egyetértek, logikus előrelátás, elvégre is ha én vagyok a szűk keresztmetszet nem is biztos, hogy érzékelek egy fejlesztést. Az anyagiak szűkössége viszont a hátra löki a prioritási listán a beruházást.
-
totron
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm, de itt a B20 játszik csak egymagában adatforgalmilag. Ettől függetlenül eszközcsere lesz a megoldás, nyilván hálózati konfigon nem fogok tudni változtatni.
-
totron
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Átlag kétnaponta ez megtörténik. Jól cserben lettek hagyva a B525-tulajok az utolsó firmmel, azóta szükséges. Akár 10-szeres sebességnövekedés is elérhető egy restarttal, de átlag 3-szor jobb a tempó utána. Van/akadhat áthallás esti leterheltséggel is, de alapvetően nem a hálózati leterheltségről van szó ezzel. Elmúlt már a ping baj, emez viszont örök.
-
aelod
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Próbáltam és nem.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
donjohnson
üzenetére
Ez nagyon durva, ilyen oldal is létezik és tök public info.. marhajó.
Köszönöm !! -
makoss
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi az infót, báár ez nem sokat javít a sávszélességemen
-
makoss
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Ez mi lenne? A tornyok helye? De amikről én tudok nincs rajta.
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Jó eséllyel nála még az otthonnet sem elérhető.
-
makoss
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Én szívem szerint a gigabitet kötném be, csak valamiért elkerül minket a Telekom optika.
Nem lehet valahol megtudni miért kerülnek el minket ezek a fejlesztések?
Az állandó negatív mailokból arra következtetek, hogy valaki hátráltatja, hogy ne kössék be az optikát
-
válasz
donjohnson
üzenetére
Sikerült a ZTE 4G modemmel is! PC-n nincs repülős mód, de addig csesztettem a protokollt, meg erőszakoltam 4G-re, hogy összejött.
-
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi a tippet, most tudtam csak kipróbálni. Igazából az ellenkezője segített. ipv4-en volt, és átállítva ipv4/ipv6-ra oldotta meg a problémát.
-
Stitch
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Erre igen. A cucc úgy értve remote, hogy remote a civilizációtól.

Sajnos ezek a leírások tényleg inkább üzleti kategóriának tűnnek.. -
Damateo
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem kizárólag a sebesség javulás miatt szeretném a külső antennát.
Bár biztos nem árt javítani a jelenlegi -91-97dBm-et. (4G RSRP -92 dBm, 4G RSSI -62 dBm)Jelenleg az ablakban van a készülék hogy megfelelő legyen a nyereség. Külső antennával eltudnám rakni máshová.
-
Damateo
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Határeset.
Telenor 5G szoláltatás szélén vagyunk.Nem szeretnék + előfizetést egyenlőre, elég lesz ez is.
Még beruházok egy külső antennára és lezárom a fejlesztést.
Van ajánlott külső antenna? Lehet AliExpreszes is. -
Damateo
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Most volt időm kicsit játszani vele...
4G és B1+B7 hozta a legjobb eredményt.
Kicsit szomorú hogy az 5G nem ad hozzá. -
4Grider
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Mondjuk van benne valami, hogy az N28 csak visszafogja ezt a 75 MHz-et...
-
cocka
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi. Na majd ránézek erre a cuccra. Mondjuk hogy mennyi türelmem lesz hozzá, az más kérdés.
-
törölt tag
válasz
donjohnson
üzenetére
De van. Ha a reset majd kelleni fog akkor próba úgy is.
De tegnapra megjavult a telón böngészés. Semmit nem állítottam! Ez volt már egyszer idén januárban. Azóta nem jelentkezett a hiba. Lehet megint vagy fél évig jó lesz. -
DeniL
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Mondjuk Én nem panaszkodom a sajátomra, mert engem kiszolgál családként.
És nem is kívánok váltani.
Én bízom abban hogy ez bírni fogja fagyban és a nyári 40 fokos melegben is.
Nem kívánok tovább tesztelgetni a saját pénztárcámon.Nekem 3,5km-re van a tornyom, a sebesség amit az ATL nekem tud stabilan hozza és elég is.
És igen, előtte nekem is volt Huawei belső antennával + külsővel is.
Ezek miatt váltottam a Mikrotik integrált nagyobb nyereségű cuccaira és ilyen távra nem mennék vissza. (nem tiszta rálátás, erdőn, házakon át).Ha városba laknék több közeli tornyokkal, akkor tuti nem a Mikrotiket választanám bejövő SIM kártyás internetnek.
Oda nem tud versenyben maradni a többivel és ezen esetben nem is lennék elvakult a márkával szemben.
De ha a kolléga jól mérte a távot, akkor ide már nagyobb nyereségű antennával indulnék neki, és itt már kúszunk feljebb a bekerülési költségben...."csak nézd meg ezt a hsz-t: [link]"
Igen, ezt ismerem, firmware bug volt: carrier aggregation hiba, javították.
És nyilván a modem képességeihez mérten tud összefogni 3-4 CA-t, ahogy helyesen írtad is, nem egy élvonalbeli modemmel kóperál a Mikrotik.Viszont nekem amit tudott az SXT 90-95mbitet, most ugyan arról a toronyró az ATL-el mérek 160mbittel csúcsidőben.
Az hogy éjjel, mikor mindneki alszik kimérek 230-250-et is, az más kérdés, azt napközben nem tudja, mert sokan lógnak rajta.Tovább ebbe az irányba nem fogok anyagit beleölni és ez volt a tanács a kolléga felé is.
Vagy egyszer ha lesz 5G "ingyen Yettel routerre váltok" vagy Starlinkre.Ettől függetlenül mindenkinek más az ajánlott márka.
Van akinek tökéletes a szolgáltató "all in" doboz is.
Van aki otthonra is Cisco routert + Cisco AP-kat dobál fel.Inkább a megfelelő eszközt használjuk a megfelelő célra és távolságra.
-
DeniL
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Végre valaki legalább alá is támasztja a gondolatait.
Köszönöm!"de nem azt kell nézni, hogy papíron 1 gigabit/s az elméleti maximum és akkor olyat nem veszek, mert annyi sebességem sose lesz, hanem azt hogy minden modem az elméleti maximumának kb. 20-30%-át hozza valós körülmények között (újabb modemek, kisebb jelszint is elég, fejlettebb kódolás és zavarszűrés)."
Vagy mert mindenki bedől annak a tuti biznisznek, hogy beltéri router képes lesz nyákra mart antennákkal de CAT22-vel, 3km-re lévő tornyra csatlakozva (ami lehet csak 2 sávon ad ), 4000 mbit/s-s letöltési sebességet produkálni?
(Mert még azt sem ismerjük, hogy az említett 2km-re lévő 1 báziállomás, vagy a 3km-re lévő 2 db bázisállomás hány sávon produkálja magát.)Ahogy fentebbi írónikus soraimból kitűnik, természetesen tisztában vagyok az általam tesztelt eszközök valós körülmények közötti eredményeivel, emiatt is írtam, hogy felesleges annak bedőlni, amit papíron tudnak.
De még mindig nem tudjuk mit tudnak a tornyok.
Ha 1-1 sávval üzemelnek, az is csordulting van használva a sok okostelefon által, akkor teljesen felesleges megvenni a legdrágább eszközt, mert nem fogja visszahozni a ráfordított összeg töredékét sem teljesítményben."tartom, hogy 2024-ben a cat. 6 kevés, főleg egy családnak, ha mindenki arról netezik. és hiába írnád hogy annak 300 a maximuma, sose fogja elérni a 300-at, akármilyen jó antennát gyárt hozzá a mikrotik, talán 100-at ha elér."
Nem, nem írnám, mert csak arról tudok nyilatkozni, amit saját magam teszteltem is.
9 hónapig használtam az általam említett típust, 90-95mbit/s jött ki belőle a 300 helyett, mert ugye a rút csúf Mikrotik 25 éves lemaradásba kényszeríti a híveit a régi modemjeivel + képes volt 2023-ban rárakni az eszközére 2x 100mbites RJ45-s csatlakozót.
100megás csatlakozón többet nem is tudunk várni, max ha Mikrotik a vonal vége is és akkor a 2 interfészt összefogunk (lacp, bond, etherchannel ki hogy hívja...).Azzal viszont egyet tudok érteni, hogy legyünk jövőbe mutatók már 2024-ben.
A CAT6 kevés lehet, bár kérdés mire.
Van aki elvan stabil 30-40 mbites vonnallal is, van akinek a 2gigabit is épp hogy elég.
Nem ismertem a költségkeretet, így nem ajánlottam sokkal drágább eszközt, a jelenlegi infrastuktúrájából levonva.Továbbra is tartom, ha rövid távon kell megoldani, felesleges 50-60k felett beleölni.
Ha viszont hosszú távon is ez lesz az elsődleges internet forrása, akkor viszont ne kínlódjunk ilyenekkel.
Mire eljutunk egy normális kültéri eszközig 4/5G-n (vagy beltéri + antenna), már bőven megfontolandó a Starlink a maga "all in eszközével".
Mellesleg nem hiába kültéri egybeépített a Starlink eszköze is és nem bontotta ketté: router + vezeték + antennára....
Maga leköveti a műholdjait, bőven tudja amit az 5G, de stabilan, télen leosztvasztja a havat/jeget....és nulla kínlódás + konfigurálgatás. Merthogy abban a Mikrotik sem jeleskedik, nem egy "next - next - finish"."ha mindenképp kültérit szeretnétek:
huawei H352-381
huawei N5368X
zte mc889
zte MC7010"Személyes tapasztalataid osztod meg a típusokkal vagy pedig csak keresgéltél a neten?
Nem rossz típusok ár érték arányban, de igen csak tanulópénz, ha nem személyes tapasztalatokat osztod meg, hanem maga kell hogy kipróbálja a kolléga.
Végül is, ahogy a kolléga fentebb említette, majd "eladjuk árában".3CA téma:
Nem említettem egyik hozzászólásomban sem, hogy amit csinálnak az tökéletes.
Én a saját magam eszköztesztjeiről regélek, ha már sajnos Én is belekényszerültem ebbe a mobilnetes helyzetbe.Ettől függetlenül nem állítottam soha, hogy pl. a Huawei B818 rossz lenne.
Egy faluban pár száz méterre a bázis állomástól, vagy egy városban szintén kis távra a tornyoktól tökéletes ár - érték arányú eszköz.
A jelenlegi 2/3km-re viszont nem hiszem jobban járna vele a kolléga mint egy alacsonyabb CAT-al rendelkező általam javasolt eszközzel. -
DeniL
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
2-3km-re lévő torony esetében pont az a pozitívuma fogja hozni a szintet, amit talán egy nagy CAT-s 5G képes mobillal is behoz a kolléga.
#11825zsolti75
LTE6 2024-ben? Muszáj?
Nem említették a keretet. Mehetünk feljebb is egy Mikrotik ATL LTE18-al.
Nem minden a CAT6 vagy LTE6.
Mai napig elvagyok egy kevésbé zsúfolt tornyon az ezer éves Mikrotik WAP AC LTE4-el is, mert tud 40-50mbit/s-et stabilan.Mellette ott van külön egy ATL-em, amivel kihozok 160mbit/s-et.
Hiába tud ez papíron közel gigabitet, ha a tornyon 3 sáv van, az sem tudom egy időben összefogni, mert a szolgáltató nem engedi és még a sebességet is korlátozza.
Akkor minek vegyek CAT19 vagy feletti modemet?Igazából ha a kolléga vidékre (falu, városba közeli torony) vagy zsúfoltabb városba sok toronnyal keresne eszközt, akkor megérteném az ajánlást.
Ha csak 4G van akkor én egy Huawei 818-at vennék, ha van 5G is akkor ZTE 801, vagy valamelyik kortársa. Ezek ár/érték arányban jó készülékek, természetesen lehet kapni jobbat, csak a jelenlegi magyar hálózathoz nem biztos, hogy érdemes.
De 2-3km-re?
Biztos elég lesz a kis intergrált nyákra mart antennával?
Ja hogy lehet hozzá venni külsőt is bármikor.
Értem.
Végül is mire összerakod + behúzod vagy 5-10-15m kábellel azt a külső antennát pont elveszted a nyereséget a vezetéken.#11829Damateo zsolti75#11827
Jelenleg telefonról szabadtéren ennyit tud: 42Mbps/10Mbps
Ja, hogy a korábban ajánlott routerek nem kültériek? És nem is rendelkeznek nagy nyereségű antennával?
Próbáljuk ki mondjuk a ZTE MC801A-at kültérre téve 110 ezerért, az első zivatarig lehet le is hozza a 80mbitet az integrált antennájával..... -
válasz
donjohnson
üzenetére
Pont
-
Gyurka6
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm!
-
cocka
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Csak erkély van, de hogy oda hogy viszek áramot az egy érdekes kérdés, majd max. lengőhosszabbítóval. Mert természetesen az erkélyhez közelebbi konnektor foglalt.
-
cocka
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Akkor ezért van az, hogy vodánál meg csutkára nyomja a feltöltést. Valószínűleg az közelebb van.
De érdekes, hogy régebben simán tudott ez 50-hez közeli értékeket is. -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Biztos, hogy nem csatlakozik másik toronyra, mert nincs más a közelben. Itt egyértelműen korlátozva van ez is. Nem vagyunk túl messze, mert ahogy én állítom be és nincs valami központi hiba, akkor teljesen jók a jelerősségek, zajszintek és a net is megfelelő, le 200-300 Mbit/s fel 20-40 Mbit/s a sebesség.
Ez csak akkor ennyi, ha B20 az elsődleges. Viszont akármit csinálok, akkor is áterőszakolja a rendszer B3-ra kis idő után. Aminek szinte 0 Mbit a feltöltése. B3 elsődlegeshez teljesen mindegy mit engedek, mert akkor csak a Router szerint csatlakozik 3 db sávhoz. A B1, B8, B20, B28 közül valamelyikhez (mindegy melyikhez) a feltöltésnél akkor sincs CA és marad a feltöltési sebesség szinte 0. Jobb napokon 5 Mbit.
Nappal szinte esélytelen más elsődlegest megadnom, mert visszateszi B3-ra. Erre sajnos még nem jöttem rá, hogyan tudnám "ráerőszakolni". Már elengedtem a nappali állítgatást. :\ Éjfél után párszor ránézek, mert akkor kell a feltöltés.A Yettel nem egy felhasználóbarát. Akármilyen szakami dolgot kérdezek a szakami ügyfélszolgálattól részletesen írásban, soha nem adnak magyarázatot, csak annyit hogy ilyen. Kértem kapcsolják ki nálunk a Router automata bugos újraindítást, mert van amikor meghülyül tőle és nem lesz jó elsőre, ezért is tiltottam, amikor még lehetett. Arra sem volt hajlandó, hogy ha nem kapcsolja ki, akkor legalább egy másik időpontot adhassak meg. Ezek annyira alap dolgok, hogy ilyet más cégnél még nem láttam.
A TV-jük is egyre butább. Mi nem nagyon nézzük, de a visszanézési lehetőség miatt lett előfizetve és 2 év hűség aláírva. Akadt néha olyan műsor, amibe utólag belenéztünk. Élőben nem fogunk nézni semmit 1000 reklámmal. De azt nem közölték a szerződés aláíráskor, hogy ez a funkció nem marad meg. -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Én meg azon csodálkozom, hogy tud együttműködni a B8 - B28? 😵
Nálunk ütik egymást és nem is tudnak együtt csatlakozni, sem a B8 - B20 vagy B28, sem a B20 - B28. Egyszer sok állítgatás közben véletlenül összejött, de annyira összevesztek, hogy nem volt net. (ZTE MC801A)
Le is fotóztam azt a véletlen pillanatot. +B8-ról már nem csináltam, mert azt elég hamar ledobta.
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Samsung telód van,ha jól látom?!
Melyik programmal tudod kiválasztani a bandet? -
cocka
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Nálam B818-cal nem megy 50 fölé a voda. A másik kettő meg el se éri az 50-et.
Ja és gigabites ethernet porton megy tovább, szóval nem wifin ilyen szar.
-
Szabb33
csendes újonc
válasz
donjohnson
üzenetére
Tudom. Nem nekem küldted ez egy másik router másik scriptel.

Tesztelgetem mit tud. -
Szabb33
csendes újonc
válasz
donjohnson
üzenetére
Szia. Nézegetem a scriptet és engem az érdekelne, hogy ezzel mit kapcsolok ki és be?
Elvileg 4 antenna van a ZTE MC888 PRO-ban. De gondolom alapértelmezettként minden is be van kapcsolva.
-
Szabb33
csendes újonc
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi. Igen próbáltam de nekem nem áll rá az 5G-re sajnos.
Csak, ha kimegyek az utcára és sétálok kb 20 métert.
-
joci86
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm neked is! Igazából nem megyek a sebességre, mert eddig úgy tűnik, hogy ezzel is tökéletesen működik a távoli asztal. Csak kicsit jobbra számítottam. De nem tragédia így sem.
Nem igazán értem ebben a Huawei routerben, hogy bár használatba vételkor nulláztam a felhasznált adatmennyiséget, kizárólag ugyanazzal a SIM kártyával használva 2,67 GB felhasznált adatot mond, míg a Yettel alkalmazás csak 1,55 GB-ot...
-
Poccc97
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Itt írtam korábban, mivel próbálkoztam, azóta nem változott
[link] 1,5 km a távolság, belső antennával a B8 a legjobb, pedig van B1, B3 és B28 is, de nem tudja már összefogni őket. Ez Telekomos router, nem Otthonnetes.

Kicsit finomítottam még rajta, azóta max. 400/20 lett a sebesség, persze ez változó.

Aki Yettel Otthonnetet szeretne külső antennával, annak szerintem a TP-Link jobb megoldás, ott a 4G is megy külső antennával.
-
bociusz
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
A 60 GHz-es sávról (V-Band) érdemes tudni, hogy rádióengedély-köteles, díja 600 Ft/hó/állomás
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi, de van egy Xiaomi extenderem ami jól működik de a lényeg hogy a B818 wifi jele nem elég erős hogy stabilan el érje. A router és extender között 50m van (és pár sűrű lombos fa), és nincs lehetőség közelebb hozni egymáshoz. Csatlakozva van, de a sebesség elég lassú rajta, sokszor hibával leáll a térfigyelő kamera, meg akadozik (extender és a kamera között kb. 20 méter van). Ezen egy másik extender sem fog segíteni, masik router kellene ami nem ilyen gyenge wifi jelben. De ezért nem veszek. Most az ablakba kötöztem a routert 😄, nem a legszebb látvány de így ablakból pont rálát az extenderre, így -80dBm jelet mér az extender, és jobb is a kapcsolat kicsit. Ezelőtt -90dBm volt ami eléggé a határa a wifi jelnek. Ha jön az ősz meg tél, és ledobálják a fák a lombjukat akkor sokk jobb lesz az egész, csak nyáron van szenvedés.
-
válasz
donjohnson
üzenetére
Ezzel tisztában vagyok.De hogy vág ez ide?
Kapcsolgassam? Na ne már!
Oldja meg a gyártó!
Ezért is írtam korábban, hogy ami nálam, vagyis az én igényeimnek jó, az nem biztos hogy másnak is jó. -
válasz
donjohnson
üzenetére
Biztosan így van. Abban reménykedtem, valakinek van valami szoftveres megoldása erre.
Nem tudom melyik mennyire színvonalas, szerintem tök egy szinten vannak, mármint a mc801-H122 és a mc888-H155.
Ami különbséget még észrevettem, hogy ha éjszaka redőnyt lehúzom a router elé, mindegyik átvált 4G+-ra, reggel ha felhúzom, a Huawei gyönyörűen visszavált 5G-re, a ZTE beragad 4G-n. -
válasz
donjohnson
üzenetére
Úgy nálam is oké a sebesség, ha lan-on dugom rá a laptopra, de ha NAS-t dugok rá akkor borzalmas.
A 801, 888 fix 20MB/s az ultra az 30MB/s.
Kerestem rá megoldást de azon kívül, hogy sokak panaszkodnak erre semmi mást nem találtam.
A kábel tuti rendben, átdugom a másik routerbe és rögtön helyreáll a sebesség.
Dehogy veszek plusz routert
. Maradok a Huawei-nél, az megy annyival amit a NAS ki tud adni (125MB/s).
Pedig nagyon csípném az ultrát, egyik se keveri úgy a sávokat. -
válasz
donjohnson
üzenetére
A ZTE-n te használod a lan portot?
Nálam az összes ZTE-re dugott NAS 20mB/s sebességgel ment csak sajnos, pedig a mc888 ultrát nagyon meg szerettem volna tartani. -
t72killer
titán
válasz
donjohnson
üzenetére
A csóri Three NSA természetesen, a voda tud SA-t, most gondolkodom hogy valamelyik mvno-n keresztül átlépjek-e hozzájuk (az általam ismert mvno-ik megkapták az 5G hálót). Bár lekopogom a three 4g-hez képest ez az NSA is fényéves előrelépés volt, kipróbálgatjuk hátha kiszolgálja a családot: annyit tud, mint amit egy JÓ 4g-től elvár az ember/amennyit a 4G tudott amikor ideköltöztünk 2021ben.
-
t72killer
titán
válasz
donjohnson
üzenetére
A zyxel kezelőfelülete amúgy sötét középkor a Huawei AI cube-omhoz képest. Az meg mindennek a netovábbja, hogy az öreg 4g routeren gond nélkül be tudtam állítani vpn kapcsolatot, a jóval újabb zyxel meg még nem is hallott erről.
Érdekes mód ma nem jött elő a probléma. Most egy másik szolgáltató sim-jét tesztelem (ugye annak is végére akartam járni, hogy vajon tényleg lockmentes-e) akinek itt csak 4g hálózata van, de mielőtt ezt a sim-et beraktam, rámértem az 5g képes SIM-re is. Amúgy elég durva, hogy szegény Three 5g háló pöccre annyit hozott az összehasonlításban, mint az EE 4g only.
-
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Beleolvastam a téma miatt. Olyan, mintha ezt én írtam volna. Érdekes, hogy országtól, szolgáltatótól, eszköztől függetlenül világszerte ugyanaz sok ember problémája, de nincs rá megoldás. :\
Hi,
yes, the band selection function works in general, but it does not allow the selection of the PRIMARY BAND, meaning that it is chosen by the NR5103 according to (I guess) specific legacy algorithms. Unfortunately, in my case, the BAND chosen as PRIMARY by the router (among the selected ones) is the one that provides worst UL performances due to heavy load cell conditions… though I want to keep it allowed for DL as it provides good DL performances.
That's we I would like to understand how I can force a specific band to be forced as PRIMARY; as an alternative, I would like to have the possibility to choose a specific band al UPLINK primary band…" -
t72killer
titán
válasz
donjohnson
üzenetére
De, tudok a sávokkal zpngorázni, utánanézek h #1 miket ad a szolgáltató #2 ezekből melyikek a jobbak.
-
Faterkam
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
De ez havi előfizetés. Ha csak időközönként kell net vidéken, nyaralás, hétvége, és kártyás vagy, én nem találtam jobbat, eddig.
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Gyanítom, hogy ő a szolgáltató által adott publikus ip cím lease time-jára gondolt, azt meg ugye nem befolyásolja a saját dhcp kiszolgáló beállításaival...
Viszont simán használhatna igen hajnali órákra beállított router újraindítást, ha nincs a router menüjében, akkor egy kapcsolóórával. Amikortól újraindulna a 24 óra, így nappal nem igazán kellene magát emiatt izgatnia. -
Router
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
180k... Akkor várok még egy kicsit, annyira nem nagy a gond viszont a B525 két sávja kezd kevés lenni csúcsidőben.
-
yanna
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
-
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Mondhatni több, mint elég, nem játszok, nem torrentezek, IT support mellett maximum megnézek 1-2 CL, PL, BL meccset SKY-on, DAZN-on, vagy Amazon Prime-on, egyéb TV-re ott a 2 parabola, de azt sem viszem túlzásba, magyar TV előfizetésem nincs is, lemondtam, sose néztem.
-
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Vettem lan kábelt, rákötöttem a dokkolóra, a sebesség ugyanannyi maradt.
Viszont a ZTE-t lecseréltem egy NX510v-re, az jobbnak tűnik, saját antennájával beltéren, és a kültéri irányítottal is, kb. ugyanaz:
[link] -
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Volt már 146 mbps is éjjel, úgyhogy nem hiszem, illetve 5 Ghz ac router azért 2 méterről nem lehet szerintem szűk keresztmetszet, a laptopomon meg nincs ethernet.port, pc-m pedig sosem volt, csak laptop. Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz a laptopban sem lehet szűk keresztmetszet.
-
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Én azt hiszem, elengedem a yetteles ZTE-t, eddig kettőt próbáltam, egyik xarabb, mint a másik (888 pro).
-
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen, sőt az nperffel is.
-
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
"enabled"-re lehetett tenni, de ugye ez a ZTE szoftver nem áll a helyzet magaslatán. Valószínűleg azért a külső antennát használja, mert egyébként hogy lett volna a -96-ból -81. Azért durva, hogy az ezeréves, CAT 1.0-s asus AC53U kb. hozza a Cat12-es zte letöltését, ugyanott, ugyanazzal a simmel:
-
unthinking
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem szakadt meg a mobilnet. Ez valami környezeti tényező lehetett akkor. Jelerősség vagy interferencia akkor.
-
unthinking
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Vodafone szolgáltató. Egyszer szakad a kapcsolat. Estefelé mondjuk B20-ra LTE kapcsolatra visszavált az LTE+-ról. Az is előfordul hogy csak B1 önmagában vagy B3 önmagában kapcsolatot tart fenn. Azt meg nem értem miért nem von össze két azonos frekvenciát a modem csak különbözőket. ZTE MF289D.
-
taranis
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Én konkrétan az IMEI átírásra gondoltam, bár ezen a routeren erre nincs lehetőség, meg nem is biztos, hogy szórakoznék ilyesmivel, lehet, hogy több bajt csinál, mint jót.
-
taranis
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Mondjuk ez így nem tudom mennyire állja meg a helyét. Az egyik teszt mobilom az egy kb 8 éves Galaxy A5, az is cat6-os, és az is kb 2x olyan gyorsan tölt le.
-
taranis
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
És vajon mennyire megbízható a ZTE? Amazon vélemények illetve reddit postok között látok rebootolgatós problémát, és panaszkodnak arra, hogy support szinte nincs.
Tudom még gyerekcipő kicsit az 5G, de a megbízhatóságért hajlandó vagyok kicsit többet kiadni. Nem tudom egy Mikrotik Chateau 5G vagy egy TP-Link Deco 5G megadná e ezt. -
taranis
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Ah, köszi! Tehát ha a wifit más eszközzel oldom meg, akkor teljesen jó a sima mc888, a 4G/5G vétel tekintetében egyformák.
-
Marci112233
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Én sem találtam jobbat még ezen áron sem, ezért is kérdeztem, de akkor az alcatel fog maradni.
-
Marci112233
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Tarifa nélkül kellene és úgy már drágább mint a T-s eszköz. nekünk meg pont T kártyához kellene.
-
unthinking
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Én azt gondoltam hogy a yettel webshopból választott 297D-t és egy összegben kifizette a routert. Yettel Webshopos router mellé lehet választani otthonnet csomagot.
Marci112233
CAT4 Alcatel modem nagyon gyenge neted ad. -
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
A Cellmapperen jól van írva, a 297D rejtett menüjében is, csak a nyilvános "hálózati információk" fülön van a 7 számjegyű nemtudommi.
-
Nagyjanos10
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Akkor ezek szerint létezik olyan, ami direkten "nem független"? Érdekes amúgy a gyártó válasza is, ők meg visszairányítottak a szolgáltatóhoz.
Amiket írtál jobbak lehetnek, mint az én MF297D-m? -
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
A cellmapper sem hallott még a 4196615-ös cellazonosítóról, amit a yetteles MF297D kiad alapból; a script persze kiadja a frankót (ott van a képen felül). A kérdés arra irányult, hogy mi a bánat az a cellid: 4196615, és honnan szedi a cucc.

-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Azzal viszont nem lesz jó sávszélessége, hiszen maximum 2 db 4G frekvenciát fog össze.
-
takacska
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Telekomnál durván olcsóbb, és független. https://www.telekom.hu/webshop/termek/Huawei-B535-232A-router?skuId=jsku1754644913&paymentType=onetime&processType=listPrice
-
válasz
donjohnson
üzenetére
szerinted 50 mbit/s az elérhető maximum B3-on?
Nem volt ilyen állítás. Azt mondtam, erre a sebességre limitál a Yettel a szerződés alapján.
-
válasz
donjohnson
üzenetére
Az itt lesajnált, CAT4-es 6850LTE lazán és stabilan hozza a Yettel által garantált 50Mbit-et (a 150-et is tudná, ha adna a szolgáltató annyit). Honnan veszed ezt a 20Mbit-es sztorit?
-
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Eddig megvoltam, csak a linkelt cellaazonosítót nem találom egyik cellában sem.
-
desolator
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Kértem egy Yetteles telót tesztelni és az se jött gyorsabban ahol lakni fogok, mint a Voda. Nagyjából 20-40 mega körül napközben (késő este mind a kettő jobban jött, gondolom nem volt úgy terhelve) eddig a legjobbat a telekommal mértem, 70-80 mega.
Még nem költöztem be, megnézem hosszabb távon és napi használatban hogy teljesít a Voda aztán majd meglátom az alapján az irányt.
-
adika4444
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
FWA jellegű használatra a Yeti messze előzi a konkurenciát. Persze ebben benne van, hogy nincs vezetékes részük (Yeti DIGI összefonódás ezen javíthatott volna), így mobilon kell villantani. Így viszont ahol van rendes 5G, ott kb. csak pozitív az OtthonNet tapasztalat.
-
Nagyjanos10
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Bárcsak ilyen lenne... csináltam egy gifet az enyémről:

Alapértelmezettre állítás után (nincs benne) sem történik semmi változás. Köszi a tippet azért!
-
Nagyjanos10
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ez jó ötletnek tűnt köszi, elkerülte a figyelmem. Kipróbáltam, de maradt ugyanaz a piros figyelmeztetés... arra jó, hogy automatikusról-manuálisra tudom átállítani (alapértelmezni), de hiába lesz manuális, a szürke mezők nem oldódnak fel. Ahogy 4Gridernek is írtam, profilt itt a "Yettel"-en kívül nem tudok lenyitni, se újat létrehozni.
-
gabooforever
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Sajnos nincs. Én is náluk kezdtem volna pont az 5G-s router miatt.
-
válasz
donjohnson
üzenetére
iOS-en meg a telefonba beütni: *3001#12345#*
(Cellmapperhez/Netmonsterhez hasonló appok nincsenek, gondolom az Apple nem csinált APIt ami kiköpi ezeket az infókat az appnak.) -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen, értem. A különbséget igazán olyan helyen lehetne látni, ahol sokkal jobb a jelerősség és gyorsabb a sebesség is.
Csináltam most pár sebességmérést a Sony mobillal. Pontosan ott is, ahol a Router van.
Ugyanott a Sony a 20+3 sávokra csatlakozott és most a legjobb a 100 / 20 Mbit/s volt. Nem is gondoltam, hogy itt ennyit tud egy mobiltelefon a routerhez képest, amiben sokkal több és erősebb antennák vannak.
2 sávon itt a ZTE is átlagban ennyit tud. 3 sávon 180 körül, a max 250 volt (rákötött saját Router Wifivel).
Azt nem tudom mi lenne a max sebesség ezzel a Sony telefonnal mobilnettel.
Eddig ilyennel nem foglalkoztam, mert optika és kábelnetjeink voltak.
Mellette telekomos mobilnetem volt, amihez itt csak B20 van, az átlagban 40-50 Mbit/s.

Új hozzászólás Aktív témák
- NZXT Kraken Z53 RGB(fehér)+NZXT H5 Elite ATX(fehér) garancia 2026.01.31-ig
- Apple Watch Ultra, Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (Sony E)
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402, 100% Akksi
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Megkerestek. Küldtem Speedtest képet hálózat infót.

Kicsit szomorú hogy az 5G nem ad hozzá.