- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43196 üzenetére
Sajnos elég szomorú, hogy ilyen és ehhez hasonló dolgokkal kell szórakozni 2018-ban. Mobilról egyenesen egy vicc az egész... :/ Szeretem a PH-t de tessék megnézni a külföldi szakmai portálokat mondjuk a HardForum-ot pl. a képfeltöltés egy álom a RIOS csodához képest.
Ettől függetlenül továbbra is kedvenc magyar szakmai portál marad de a Prémium tagság (legfőképp az ilyen kényelmetlenségek miatt) részemről már felejtős.
Elnézést ha ezzel valakinek a lelkivilágába gázoltam
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#16939776 #43166 üzenetére
Amúgy ennek a fajta CPU hűtőnek van létjogosultsága, ha nem is pont ennek a terméknek?
Mert frankón néz ki, hogy ilyen habverő külseje van, de nem is ez a lényeg, hanem hogy tényleg lehűt eléggé egy felmelegedett prockót fan nélkül? Nekem mondjuk egyszerűbb dolgom van, mert 35W TDP-s intelem van, nem melegszik annyira ha ki is van hajtva mind a 4 mag (bár nem is olyan magas az órajel).
-
bigdaddy3
tag
válasz
#16939776 #43160 üzenetére
Igen muszáj letiltani az alaplapi vga-t.
Azt hittem inteligens és magát letiltja...
THX THXMár átraktam a gamer gépbe is, de ott is csak fekete kép van, ott nincs onboard gva.
Ott vajon mi lehet a baj? MSI 970A-G45
Vajon régi BIOS lehet akadálya?BRAZOS+gt1030vga és fut a 4K film.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43146 üzenetére
Köszi megnéztem, minden a legnagyobb rendben!
Szerintem 3-4 centit le fogok csípni a kábel végeiből mert még mindig hosszúnak találom őket
Krimpelő, blakoló, terminálok minden van itthon
Esetleg gondolkodom még azon, hogy berakom a CPU kábeleivel együtt hátra az alaplap mögé... nem tudom. Egyelőre nagyon tetszik... sokkal szebbek, esztétikusabbak, és valamivel rövidebbek mint a gyári kanócok.Persze vannak ennél jóval szebb és minőségibb megoldások de ezek azért jóval drágábbak [link]
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43142 üzenetére
Lehet először ezen kellene debug-ot kellene végre hajtani, vagy legalább szétszedni és megnézni hogy milyen logika alapján ad zöld jelzést.
Lehet mégiscsak a kábel lesz a ludas:
A gyerek azért üvöltött mert jön a foga, ezt leszámítva áldjuk az eget, hogy ilyen jó és minden éjszakát átalvó babánk van
(#43141) Pete55555
úgyis régen piszkáltam már a gépet.
3,5 perce ?
Ezt Ispy kolléga írta
én csak idéztem
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
#16939776 #43126 üzenetére
Erre én eddig nem is gondoltam, de hasonló helyzeten gondolkodom, jópár szériával régebbi konfiggal.
Jelenleg egy Asrock B75M-ITX-em van i3-2100-al, és i7-3700-ra szeretnék váltani a közeljövőben. Lehetnek ilyen gondjaim? Az alaplap kompatibilitási listájában szerepel a processzor, eddig csak ezt néztem meg. -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43070 üzenetére
hegegabi80, Duracellm... Köszönöm!
de úgy döntöttem marad a Tape, mert ez a hővezető ragasztó inkább vicc mintsem ragasztó
Hihetetlen, hogy egy ennyire vékony (0.05mm) szalag mennyire tud ragadni, (már már kocsonyaszerű
) és emellett még a bordákat is nagyon szépen tartja. Szerintetek ezzel a módszerrel rögzíthetném a VRM süniket? mert nekem ez sokkal stabilabbnak tűnik mint ez a maszlag 2 hónap után szétszáradó ragasztó..
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43066 üzenetére
A ragasztó műgyanta alapú, ha azt felviszed a lezsírtalanított BGA-ra akkor csak a bga-val együtt jön le. Ha egyszer el akarnád adni a kártyát, akkor ez probléma lehet.
Közben kicsit utánanéztem és találtam olyan videót ahol a srác rámelegített a sünikre és utána lapos szerszámmal, szikével, sikeresen leszedte őket. (Arctic Silver Thermal Adhesive)
Nem azt mondom hogy lehetetlen művelet, de nekem valahogy a tape egyszerűbbnek és biztonságosabbnak tűnik. -
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #43035 üzenetére
Nekem is a tévével kezdődött, azután jött a gyerekek éjszakai fénye, szóval jó dolgokat lehet csinálni ezzel a leddel. A ledszalagos megoldás a pc-ben nem tetszett, de így már alakul.
Ja, ez már egy elavult változat, azota kicsit átrendeztem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #43024 üzenetére
Most már muszáj lesz, feleségem megunta, hogy a nappali úgy néz ki, mint egy számítógép temető.
Még délután el kell mennem a HD audio hosszabbító kábelért, aztán most már tényleg befejezem.
Esetleg még majd valamikor lehet nekiállok egy táptakaró projektnek, majd meglátom milyen lesz a végeredmény.
-
tomic
addikt
válasz
#16939776 #43019 üzenetére
Köszi.
Kicsit dilemmában vagyok mert már lassan 2 hónapja várom az x470 mini lapok megjelenését.De folyamatosan tolodik. Csak a Biostar van elérhető árban és azon meg 1 HDMI és egy DVI csati van.A problémám az lenne,hogy az egyik kimenetet az erősítőbe szeretném kötni a másikat meg a tv-be. De nem tudom,hogy a DVI-HDMI átalakított kábelemen menne-e az összes hangformátum.Más. Asrock lapoknál hol lehet megnézni a memória támogatási listát? Sehol nem találom csak a cpu-t.
ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac lenne. -
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #42971 üzenetére
Mindegy, begyek bauhausba és veszek valami plexihez való ragasztót.
Más: tesztelgetem az új metist, azt hiszem jóban leszünk, felülre felesleges ventit rakni, a palit kártya 69 fokon áll 45%-os venti fordulaton, így nagyon kellemes, halk a rendszer, cpu 60 fok körül mozog aida alatt
-
Lacesz88
tag
válasz
#16939776 #42908 üzenetére
Ez már rég a fejemben motoszkál és az is miként lehet megoldani a dolgot. Vagy veszek egy plusz procit amivel biost frissítek majd visszaküldöm, vagy kérem hogy frissítse a bolt, amit én annyira nem akarok, mert hát a nulla km-es cucc lényege számomra az, hogy én bontom ki
Vagy pedig keresek a környezetemben valakit akivel ezt meg tudom oldani egy kölcsön proci társaságában.
néztem pl az Asrock fatal1ty lap supportját és ott arra lettem figyelmes, hogy pl R3 1200-ra az van írva, hogy "ALL" tehát alapból támogatja, de már az 1300x v 1500x-re az, hogy P2.1 kell neki. Ez azt jelenti, hogy még azok az 1xxx ryzenekkel sem megy alapból a lap?
Youtubeon láttam unbox videót ott alapból a 2.1-es bios volt a fatal1ty ab350-en, de hogy azt tényleg nem frissítették előtte az jó kérdés. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
#16939776 #42901 üzenetére
Látom leragadtál a SATA SSD-knél. SATA-t kellene NVMe PCIe-hez hasonlítani.
Az a tesztoldal amit meg linkeltem azon kevesek közzé tartozik, ahol újragondolták a tesztelési módszereket. Nem szeretném értelmezni, magyarázni, mindenki olvassa el és vonja le a számára lényeges tanulságokat. -
Lacesz88
tag
válasz
#16939776 #42874 üzenetére
Végignézve a videót én nagy különbséget nem látok a két proci között. Vagy az én szemem kevés ahhoz, hogy észrevegyem ha van rajta valami nyilvánvaló, de ebből is látszik tényleg csak hobbijátékos vagyok és nem látok pár fps eltérést
Szóval a te véleményed az, hogy megéri a ryzen is?
Igazából semmi mástól nem félek, csak attól, hogy ha van egy kevés időm leülni elé akkor a 2 szabad órámból majd 1 óra bosszankodással telik és újraindítással, fagyásokkal, mert ezekről azért lehet olvasni több helyen is.
az elérhető áron kapható B350 itx lapok szerintem elég jók lettek, főleg az inteles társaikhoz képest, ahol szinte nulla a választék, ebből is azért látható, hogy azért támogatják a ryzent.És főleg mivel van egy itx intelem lenne összehasonlítási alapom.
-
Lacesz88
tag
válasz
#16939776 #42865 üzenetére
Eljön majd az idő mikor így is úgy is váltani kellene, vagy azért mert kellene a 2x8 vagy mert a 2133 már az intelhez is kevés, hiszen már az is támogatja a 2666-ot.
Bár videók alapján játék válogatja, hogy mennyit dob a gyors ram az fps-en, néhol egyáltalán nem számít, vagy leginkább erős vga-val számít, egy 1060 körülivel nem számottevő a különbség.Szóval ha csak ezen múlna a dolog, tudnék ramot cserélni idővel.
-
shteer
titán
válasz
#16939776 #42858 üzenetére
Pontosan
internetezésre használjuk az esetek 98%-ában, T-s i5 van benne, 2400-as ram
Az integrált wifi egyedül ami mellette szól de USB-ssel pótolom amíg ebbe nem vadászok olcsón egy M.2 modultEgy C7-et meg régóta akartam
mpierre: 6500T az a 6600, az a szimulátoros gépben van kompakt vízzel
-
GodGamer5
addikt
válasz
#16939776 #42838 üzenetére
Lehúztam az SSD-t és rendesen kikapcsol, amikor nyomva tartom a power gombot kb 4 mp-ig. Sőt kb ez meg az elosztón lévő főkapcsoló ami megoldja a kikapcsot minden esetben. Szerdán szerzek egy valamilyen tápot és kipróbálom azzal is a gépet. Viszont ha kiderül, hogy esetleg nem a táp a ludas, hanem tényleg az alaplap, akkor most ezért gariztassam? Csak meg lehet oldani valahogy. Amúgy próbáltam Ubuntut is futtatni pendriveról és úgy sem kapcsolt ki a gép.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #42700 üzenetére
Van itthon egy EK m.2 heatsink csak kell majd egy furat a backplatre, mert pont ott türemkedik az alaplapom egy méretes SMD ahol nem kellene.
Amúgy ehhez mit szólsz? (találékony HardForum-os tulajok)Toshiba OCZ RD400 1TB M.2 PCIe SSD on the back of a Asus Strix Z270i.
All temps stated here are the M.2 SSD PCH reported by HWiNFO64.
Without cooling solution - 70C at idle, 75C under normal use (gaming).
With cooling solution (pic) - 47C at idle, 60C under normal use (30min gaming off said SSD - bottom AF-A9 @ 80%).Cooling solution:
- Aluminium plate (rated 200W/mK 1.5mm thick) located between the motherboard and cage.
- Arctic Silver 5 (rated 8.1W/mK, between aluminium and chipsets on M.2 SSD)
- Thermal pad 7mm thick (rated 3.2W/mK, on the inner side of side panel, made up of 7x 1mm thermal pad)
- Noctua AF-A9 at bottom (held down with Blu-Tack as there are no holes to screw down in that position),How the heat transfer works (my best guess):
M.2 SSD PCH -> Aluminium Plate -> Cooled by air from AF-A9 (in picture)
M.2 SSD PCH -> Aluminium Plate -> Thermal Pad -> Side Panel which dissipates heatWARNING: THE ALUMINIUM PLATE IS NOT PROPERLY SECURED. RECOMMEND SECURING IT PROPERLY, OR NOT USE THIS SOLUTION IF YOUR NCASE M1 IS TRANSPORTED FREQUENTLY.
This is what I ended up with after many experimentation...
Firstly the why - because I wanted to have a 3.5" HDD installed, and the side bracket is already occupied by a GPU radiator.
Also the front of mobo is already occupied by another M.2 SSD (Samsung 960 Evo 1TB).I first started off with thermal pads alone (7mm thick) to make contact between the SSD and side panel to dissipate heat - 63C at idle.
I replaced the 3.5" HDD below the motherboard with another AF-A9 (not in pic), positioned (not screwed down) as to send as much airflow up the back of the motherboard as possible - 38C idle, 52C under normal use with this 2nd AF-A9 at 80%,
But then I wanted to use the only remaining HDD space, so came up with the above solution to utilise the only AF-A9 on the bottom of the case, by transferring heat there. Thus the aluminium plate solution.
Applying the 7mm thermal pad was an afterthought which reduced the temp by another 3~5C.Electrical tape and Blu-Tack are being employed to ensure the plate doesn't move and cause electrical short for the time being.
In the future I'd permanently glue the plate to the side panel, then around the SSD area add additional aluminium layer so that the plate makes contact with the chipset, then use a higher rated (>8W/mK) thermal pad between them.
The additional layers + plate should add up to be about 8mm thick (so plate + 4 addnl layers for this 1.5mm aluminium), then a 0.5mm or 1mm thick thermal pad can be used to make the final contact between that and the SSD chipset.
Thermal paste + glue should be used between the aluminium layers.
By doing this, the thermal pad acts as a shield to prevent accidental shorting. Even if the plate fell it would be outside of the cage and shouldn't make contact with sensitive components (the above pic is inside, protected only by electrical tape).This solution betters the M.2 SSD (Samsung 960 Evo) on the front of the motherboard with Asus's own M.2 SSD cooling solution by a few degrees.
However, the 960 Evo, as I understand, operates at a higher temp.Cost:
- Aluminium plate (1.5mm x 20mm x 1metre) $3 from local hardware store
- Thermal pad $10
- Arctic Silver 5 $10
- Metal cutting blade $5 -
choco01
addikt
válasz
#16939776 #42657 üzenetére
Most betettem a notiba a ramokat amik ha egybe voltak a nasba fagyott, ezek az infók:
csx:
elpida:Patice, Buckey:
Köszi nekem papíron is támogatja a dual channelt!
Szórakoztam már én is összevissza a párosításokkal, kértem kölcsön is ramot, más laptopokban mindig jók az adott párosítások.. még kisérletezek..
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #42337 üzenetére
Viszont ha marad a GTX 1050 (az alá nem mennék, tápcsati nélküli régebbi már sokkal gyengébb majdnem ryzen szint) nincs értelme 2200G-re (vagy egyáltalán AMD-re) váltani
Ez esetben marad minden, nem ugrálok, majd ha úgy érzem kevés a G4600 keresek egy i5-öt.
Seep: Mindenhol drágábban látom az MSI-t.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #42326 üzenetére
Szóval azt mondod, tuning+csicsa a gamer-eknek, de érdemi pluszt egy nonK procival nem nyújt és mivel nincs i3 alatti olcsó proci még annak a felárát is ki kellene csengetni
(+i5 8400 lenne az első ami szóba jöhet, ha több évre tervezünk)
Ez esetben könnyes búcsú leszMivel alig és akkor is régi játékokkal játszom töröm a fejemet egy Ryzen 2200G-n, 350-es chipsettel még mindig csak az MSI, Biostar, Asrock trió elérhető? Ha igen a linkben lévő hw-k alá melyiket?
Mire kell majd beüzemelésnél figyelni? (ram csere 3000-re gondolom)
-
-
-
Ringman
félisten
válasz
#16939776 #42326 üzenetére
nekem egy mezei asus lapom volt (pontosabban meg van még, de egy szekrényben), kapott a tetejére egy 120 mm-es ventit, egy silicon image pci-bővítőkártyával használtam - több hónapos uptime-okkal, csak amikor elutazáskor kikapcsoltam akkor volt újraindítva.
csak hát a nas 207 x 164 x 123 mm-es méretét figyelembe véve nem volt versenyképes.
természetesen a share 3,5 TB volt
-
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
#16939776 #42315 üzenetére
Köszi a tippeket, de ha már memóriát és ssd-t is cserélnék, akkor csak az alaplap maradna, akkor meg már kicserélhetném a teljes gépet..
A terv az lenne hogy minimális ráfordítással home server-ré varázsolni. 3570T-t nem látok jelenleg eladót sajnos.
Szerinted jobban járnék akkor ha a jelenlegi konfigot egyben eladnám, és 0-ról raknék össze egy home servert? -
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #42216 üzenetére
Azért hozzáteszem, én se mondtam le teljesen a mitx-ről. Nekem is pont azért tetszik, mert kihívás. Egy ATX házba valóban nem nagy kihívás bepakolni szépen a cuccokat, ahogy kisza25 is írta. Matx-nél, ha már kellő kicsi a ház, akkor lehet gondolkozni, mitx-nél meg a fejünket vakarni.
Amúgy volt egy ITX-es lapom, Asrock H81M-ITX, amit szerettem is. Ez volt a Spire Powercube 712 házba. De hirtelen kevés lette a 2db sata port, és mivel nem akadt normális itx lap jó áron, ezért váltottam át matx lapra, de abból is olyan, amin a pci slot egyből a cpu mellett legyen a 712 ház miatt. Így megmaradt ez a lap és jött a kicsit nagyobb ház.
Ezért is nézem itt mindig a topikot, mert jobban érdekel mint a normál atx-es dolgok. -
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #42180 üzenetére
Igen, ez lett volna a következő gond(olat)om: jelenleg Ubuntu 16.04 LTS-t használok és a GUI-n elérhető hangbeállítások között semmi nem utal az SPDIF kimenetre, míg az a terminálos AlsaMixer hármat is megjelenít: "S/PDIF", "S/PDIF 1" és "S/PDIF 2". Általában a hangbeállítások között is csak akkor jelenik meg egy hangeszköz, ha az az eszköz aktiválódik. Tehát pl. az analóg hátlapi kimenet akkor jelenik meg, ha bedugom a fülest, az SPDIF kimenet pedig nincs ott, nem is volt. Az Alsamixer-ben viszont ott van minden létező kimenet. Viszont arra gondoltam, hogy ha bekötöm az RCA illesztéshez szükséges, a doksiból kiolvasható ellenállásokat és kondikat, akkor a chip talán érzékeli ezt a terhelést és szoftveresen visszajelez, hogy a kimenet aktív, használható, paraméterezhető (hangerő, balansz stb.). Ez persze csak elmélet, nem tudom, hogy ez valóban így történik-e majd.
Mindegy, sípolok egy sort, és ha tényleg fel vannak kötve a forraszpontok, csak nincs ott a láb, akkor forrasztok és illesztek.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #42178 üzenetére
Hű, ez most égő.
Szinte pont egy éve már egyszer belinkelted nekem ezt a doksit, igaz, akkor más problémám volt, és azóta se néztem bele. Most már muszáj lesz, ha nem akarok külön USB-s hangkártyát venni.
Köszi még egyszer.
-
vampire17
addikt
válasz
#16939776 #42158 üzenetére
Ertem...
Akkor nem tudom mi legyen, max a penz gyujtes...
Jelenleg amugy egy Fujitsu Esprimo Q5030 van, felturbozva (T770-as proci, +2Gb RAM. )
Ez Proxmox-al visz egy VM-et, ez helyett szeretnek egy olyat, ami mar 2 VM-et is elbir (egyik tuzfal) valamint + progikat (az eredeti VM-en), elsosorban UniFi controller, illetve NVR-t (Shinobi) atkodolas nelkul, termeszetesen.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
#16939776 #42143 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
Láttam ezeket a pico-psu-kat, ez lenne egyébként a tökéletes. Erre a notebook tápos megoldásra én is gondoltam, plusz jobban is megbízok benne.
Ezt a hang dolgot a coil whine hangra írtad? A széles bementet miatt produkál esetleg valami ilyesmit?Köszi még egyszer!
-
válasz
#16939776 #42133 üzenetére
a hűtő backplatje a felfogatás környékén ilyen foam-szerű szivaccsal van fedve, elég jól tömörödik erőhatásra, és megnöveli annak felületét. szerintem nem lesz gond, de majd elgondolkozok rajta. ezt a részét a deszkának már nem akartam bántani, de ha a tápcserénél nem tudom a kábeleket kitépkedni a helyéről anélkül, hogy le ne kellene szedni a hűtőt/deszkát, akkor berakom a hűtő backplateje és a lap közé a bracket backplatet.
köszi a tippet!
-
Nerazim
őstag
válasz
#16939776 #42076 üzenetére
Kicsit agyalva még a dolgon, meg beleolvasva a metis modding-os cikkben. Ha befelé szívná a levegőt a venti vajon akkor is zajos lenne a rácson keresztül befelé áramló levegő?
A veszteség akkor is nagy lenne gondolom. -
Ringman
félisten
válasz
#16939776 #41970 üzenetére
köszi a választ, majd megnézem.
persze nem akarok gombhoz kabátot, ha már egy lap+proci (+esetleges vga, ha nem a 2400g lesz a befutó) +16gb ram + nvme ssd beruházás lesz, akkor nem a meglévő ház lesz majd a szűk keresztmetszet.
hdd meg vsz. nem fog belekerülni, van nas is otthon.most nézem (legalább is rendelési info szerint, mert épp nincs nálam), hogy grand kama cross rev B-m van: SCKC-2100 - 2012-ben vettem o.O - az meg elvileg am4 kompatibilis
ennek eléggé nagy alapterülete van: [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
#16939776 #41939 üzenetére
Na átalakítottam egy kicsit, bekerült a gyári hdd tartó, azon van minden.
[kép][kép] Fent a sok tyúkbéllel nem tudok mit kezdeni, de a hűtést talán nem befolyásolja. A ház tetejét meg nem sűrűn veszem le.Eddig ilyen volt + felső venti. [link]
Előtte, a kártyának most sokkal jobb fejjel lefele fent. [link]
Legelőször. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
#16939776 #41937 üzenetére
Nincs bedugva semmi fölösleges kábel a tápba, vagdosni meg újat venni hozzá nem fogok.
VGA venti lehet tényleg nem kell, de nem szedem szét gari miatt sem.
SSD így is melegszik terhelésen a táp miatt, néztem elférne elöl is amúgy. HDD szerintem jó így, mert normál állapotban van és kap némi levegőt is.Esetleg a procihűtőn forgatok 90 fokot és úgy elférnek alatta az adattárolók, már így is fúrtam másik lyukakat a rögzítőjére, hogy így be tudjam tenni.
Csak a lamellák ha jól láttam ebben az irányban engedik át jobban a levegőt, ami a passzív táp miatt fontos. Befele fúj ugye mindkettő venti és fix 5V-on vannak.
Egyébként ha benézek a plexin csak a 24pin-s kábelt látom, szóval nem csúnya.
-
Iginotus
addikt
válasz
#16939776 #41933 üzenetére
Köszönöm!
Most írok egy logout cikket hozzá, de ez még nem a végleges.
Még kell hozzá ventilátor is, és igen ez egész jól mutatna fekete csavarok helyett.
De még a ráccsal is kell kezdjek valamit, mert a ventilátor beszívja magára, és hozzá ér a lapátokhoz nagy fordulatonEz ihlette: [link]
-
Nirvanus
aktív tag
-
energy4ever
addikt
válasz
#16939776 #41869 üzenetére
Ez nemis lp.
Neki csak 2 slot-os low profile vga-hoz valo lenne a jo. Ez feleslegesen nagy lenne.
Metissel nincsen baja, nagyon szereti, meg szep, meg minden, de feleslegesen nagy.Vegul az elozo kollega megoldasa lesz. Marad az a haz, es az ablakos mod hazilag lesz kivitelezve.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #41611 üzenetére
(#41611) Duracellm...
"hajtsál be a lemez háta mögül lapos fejű, torx M4*5..8-at"
Mindenképpen torx legyen? (eBay-en csak 50/100pcs van)
"Én láttam már élőben fekete M4 zártanyát, tekersz 1-1-et 2 a csavar végére, öröm boldogság, örök élet"
Ha nagyon szépen megkérlek linkelsz nekem egy ilyet?
esküszöm nem tudom mire gondolsz
mármint találtam ilyet, de ugyanúgy ezt is kézzel tekerném ami látszólag (számomra) annyiban különbözik a normál anyától, hogy nincs egy kis kupola a tetején...
-
válasz
#16939776 #41822 üzenetére
Köszönöm. Ez egy szerver és nincs rajta grafikus felület. De ha komolyabb a probléma az is el fog szállni, úgyhogy kipróbálom.
(#41823) cinemazealot: Nekem nincs alvás. Csak a bekapcsoláskor lép fel gond. Amúgy szeretnék én is elé tenni egy szünetmentest azért gondoltam cserélni a PICO-t.
(#41826) Duracellm...: Az a bemenő csati mindig is gyanús volt. Lecserélem valami combosabbra.
Ezektől függetlenül a kérdésem még áll: van bevált széles bemeneti tartományú PICO-PSU?
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #41826 üzenetére
Affene...
Akkor csak sort kerítek egy átépítésre. A pincében ott hever egy 20 cm átmérőjű narancssárga PVC cső, amiből már régóta szeretnék egy korábban Általad ihletett kémény típusú házat építeni, ami ugyan nem lesz ilyen kicsi és hordozható, de pöttyet tágasabb lévén, kényelmesen elférhet benne minden alkatrész stabil és masszív elektromos kötésekkel.
Oké, akkor újabb mITX ház építési projekt van kilátásban.
És a fényképeket sem ússzátok meg.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #41824 üzenetére
- Nemcsak a bekapcsoló gomb megnyomásakor produkálja ezt, hanem akkor is, amikor lenyomok egy billentyűt. Az egy másik sztori, hogy néha ilyenkor "elveszíti" a billentyűzetet. Ki kell húznom és újra vissza kell dugnom az USB csatiját, hogy ismét felismerje.
- Az egész cumó (akksik kivételével) egy LC-Power LC-1520mi házban van. A 16 V-os betáp negatív sarka egy 5,5/2,5 mm-es aljzat tartó menetén keresztül érintkezik a házzal, és ugyanígy a PicoUPS akksi körének a negatív sarka is, mert azt is egy 5,5/2,5 mm-es csatlakozóval vittem ki a házból. Létezhet, hogy ez nem szabályos?
- A szünetmentest (PicoUPS) nem nagyon lehet állítgatni, az egyáltalán nem tud kommunikálni a géppel. Csak annyit tud, hogy ha kap tápot, akkor tölti az akksit (ha a táp >15V) és továbbadja a nyálat a PSU-nak, még akkor is ha a tápfeszültség 6 V-ra is zuhan, ha meg nem kap tápot, akkor az akksit engedi rá a PSU-ra. Lehet, hogy sleep-ből akkora árammal indul a gép, hogy a bemenet lezuhan 12 V alá és ezt a PicoPSU (aminek egyébként 12-25 V kell) nem tolerálja? -
soneec
tag
válasz
#16939776 #41808 üzenetére
Igen sejtettem hogy ez lesz így a vízezéssel még várok. Mivel ha leveszem az oldallapot amin a két venti van így 10 fokkal javul a benti hőfok. Sajnos kevés az a rés ami az oldallapon van gyárilag
úgyhogy muszáj lesz egy kis cnc beavatkozásra.
Esetleg tud valaki egy jó céget-szakit aki hasonlókat tudna csinálni nekem?
-
soneec
tag
válasz
#16939776 #41804 üzenetére
Most így néz ki a gép belseje, nem sok időm volt még rendesen mindent a helyére tenni kábel téren. És úgy vettem észre kevés a két 120as venti és a gyári. Játék alatt igen csak bemelegszik a felső rész. Így ma tervbe van a proci vízezése. Illetve vacilálok a két venti közül hogy melyik legyen. Ha az eloop halkabb max fordulaton akkor lehett inkabb azt venném... Csak mivel egyikkel sem volt tapasztalatom így nehéz döntés ez főleg ha az árát nézzük.
-
tippm86
tag
válasz
#16939776 #41718 üzenetére
Bocs hogy eddig nem válaszoltam, de most nincs gépem telon meg napközben nem tudok netezni.
A tulaj szerint jó a lap, de megegyeztünk hogy visszaküldöm a lapot akkor visszaküldi a pénzem.
A lapot már reggel feladtam postán.Megmutattam egy számítógépesnek és Ő is azt mondta hogy biztos hogy megmelegedett a lap.
Ilyenkor ki fizeti a visszaküldés árát?
-
törölt tag
válasz
#16939776 #41654 üzenetére
szerintem ezekbol az elemekbol lehetne vegleges hazat is csinalni. vagy te tudsz valamit, amiert nem?
ha en csinalnam, akkor vagy belulre tennem a koteseket ahol csak lehet, hogy kivulre siman lehessen tenni sik burkolatokat, vagy rajatszanek es siman kivagnam a sarkoknal az oldallapokat, vagy pici tavtartokra tennem az osszes oldalt es akkor ilyen 'lebego' hatast adnanak. -
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #41637 üzenetére
Nekem kifejezetten tetszenek az ilyen lekerekített formavilágú házak, de valahogy nálam a 20 eFt fölötti ár a "Komolyan? Ennyit egy házra?" kategóriát képviseli.
Apropó, íves formavilág: a monitor tartó kémény házadból végül lett valami?
-
törölt tag
válasz
#16939776 #41530 üzenetére
magam csinaltam.
lebuktam, oriasi a haz
gondolkodtam h szalankent harisnyazom, de gyozott a lustasag, szoval negyesevel vannak behuzva egy-egy vastagabb harisnyaba. sokaig is tartott. az otleted szerint a CPU-nak csak egy negyest vittem, a GPU-nak kettot az ATX-nek meg muszaj volt mind a hatotviszont a HDPlex hangja terheles alatt borzaszto (coil whine)
nem csoda h procikat is 'ki lehet hallgatni', soxor lehet hallani a valtozast a ciripelesben attol fuggoen h milyen fajta kepeket rajzol ki eppen a GPU. nem tudom, hogy nekiallok-e megprobalni lehalkitani vagy lecserelem egy 400-asra. irodai konnyezetben napkozben nem igazan hallani, de ejjel teljes csendben rettenet. -
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #41480 üzenetére
Persze, ez világos, csak azt nem tudom, hogy mennyire lesz szép a vágás vonala, mennyit kell még rádolgozni.
Nekem is kerek luk lesz, rászerelős rácsos megoldás nem tetszik, négyzet formájú rácsot meg nem találtam, egy időben még gondolkodtam egy venti tartó plexi betéten, de aztán ezt elvetettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Asus ROG STRIX X299 E-Gaming / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz DDR4 kit
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest