- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Íme az új Android Auto!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisi
aktív tag
válasz
#16939776 #44531 üzenetére
Elnézést, most sikerült /volt időm szétszedni.
A gyári specifikációk szerinti alaplappal, processzorra(ADH4450IAA5DO)l van szerelve, 2x1 GB rammal.
Nem hiszem, hogy ezen a rendszeren processzor, vagy ram upgrade sokat tudna már gyorsítani, a videokártya beszerelése pedig csak a lejátszási problémákat oldaná meg, az egész gép lassúságát nem. (Ha jól sejtem.)
Az alaplap a standard mini ITX szabvány szerinti.19 x 17 centis.
A táp 24 es mini tápcsatlakozóval van felszerelve.160 wattos, a vezetékek a hosszú élének a közepénél vannak kivezetve. -
CSB29
aktív tag
válasz
#16939776 #44191 üzenetére
Aham, lehet egy vékonyabb barkácsolt rács tényleg jó megoldja. Vagy átlósan 2 erősebb fémszál, ha nagyon gettó módon tudom csak megoldani. Alapból olyan megoldást választanék ami a legkisebb időbefektetéssel jár, nem ér ez nekem annyit, a proci nagyon jó hőmérsékletű, csak a lap, meg az SSD-k nem szeretik a meleget.
Mennyi strapabíró egy ilyen riser kábel? -
CSB29
aktív tag
válasz
#16939776 #44189 üzenetére
Én már egy jó ideje beüzemeltem egy rendszert:
i5 8400 + Noctua Nhl9i + gtx 1060 + 2x2,5" SSD + Corsair SFX táp
Minden megy rendesen, így hűvösebb időben kellemesen 50 C körül a proci, GPU meg 60-65 körül játék alatt. Prime95 alatt izzad, mint az állat, felmegy max fordulatra a CPU hűtő, de 80-nál nem megy feljebb. Csak multimédia (játékok/filmek/office) fogyasztásra teljesen jó. Sőt, meglepően jók a gpu hőmérsékletek, és 65W-os procival throttling sincs. Az SSD-k viszont 40-50-60 C körül vannak terhelés alatt, nem tudom az mennyire árt nekik.Az gyárit lecseréltem egy vékonyabb Akasa ventire, elég is lenne, de be se tudom bekapcsolni. Hiába gyömöszölöm a riser miatt beakadna, inkább nem dugtam be. Ha esetleg sikerülne mégis megoldanom, félek, hogy fölöslegesen, mert ahogy mondtad eléggé blokkolná a légmozgást.
Majd teszek fel képet. Más opciót ventire nem látok, tápot nem fogok cserélni, ennél kisebbet nem engedhetek meg.
A másik dolog, meg, hogy lehetne perforálni a tetejét ugyanúgy, mint oldalt, csak se eszközöm, se tapasztalatom hozzá. Az baromi sokat segítene a szellőzésen.
Mit gondolsz?
-
törölt tag
válasz
#16939776 #44163 üzenetére
hat, ezt majd lehet megkerdezem toled maganban, hogy van-e otleted, eleg off itt.
gyakorlatilag kepzelj el egy 8cm magas (v szeles) hazat, amiben a proci(ko)n passziv borda van, viszonylag surun lamellazva, mint a klasszikus szerverekben. a haz eleje teljes hosszaban vegig lehet rakva 8cm-es ventikkel. na oda kene valami, aminek van ertelme. lehet h erre a feladatra nem is a nagy nyomasu, hanem nagy legszallitasu venti lenne jo. mivel van elotte hely, arrol is lehet szo, hogy pl 12cm-es (v 92mm-es, ha nagyon noctuazhatnekunk tamad) ventikkel rakni tele, csinalva hozzajuk egy szukito-csatornat.egyebkent a deltakrol nekem is az 5400-on uvolto valtozatok ugranak be
-
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #44163 üzenetére
Ezek delták mennyire csendesek? Az NB Multiframe-k nem halkabbak valamivel? Pdf. A statikus nyomás más kérdés, mert csak maxon járatva érnek valamit... Ilyen van a fiam gépében (pwm-es), meg a Technics SA-DX 930 erősítőben is (valamelyik 3 pines).
Szerk.: A Deltákról mindig csak a irgalmatlan zaj ugrik be nekem. Volt egy pár a régi szép időkben. Oké légszállításuk is volt. Az egyik ilyen talán még ma is üzemel egy sloziban elszívó ventilátorként...
-
Archttila
veterán
-
Zotya0218
tag
válasz
#16939776 #44109 üzenetére
Szia.
Köszönöm válaszod.
A dedikált kártyát pont úgy próbáltam üzembe helyezni, ahogy írtad. Switch nélkűl sem sikerült! Egyszerűen nem értem....
Utána nézek ennek a dummy nak, amit írtál. Eggyenlőre nem teljesen világos számomra, hogy mire is való!
Ha a Win 10 csinálja a problémát, a laptop igp nél miért nem jelentkezik? Az tökéletesen funkcionál. Igaz ott kivetítésként van használva a monitor második kijelzőként. Felált opr. van átváltás!
Esetleg wint nem lehet valahogy állítani? Próba linux? Bár azt papi nem tudná használni, még én sem! Nem is szeretjük! -
energy4ever
addikt
válasz
#16939776 #44080 üzenetére
(#44080) Duracellm... :
1db van a gyari Be!Quite prociblokban ami igen gyenge, nem boldogult azzal, hogy lentrol szivja fel a cuccot, szerintem csak ugy kepes mukodni, hogy ha felul van a radi, vagy teljesen feltoltve a rendszer.(#44086) AxBattler:
Asrock H81M-HDS R2.0
(#44087) KaiotEch: A tapot szetszedtem, megforditottam benne a ventit. Igy a tapon keresztul szivja befele a levegot, majd a radi masik felen levo 120-as piranha tolja kifele a meleget.
(#44085) Hegegabi80:
Igen, 1db csavar tartja, de nagyon stabilan.
(#44081) Nerazim:
Asrock H81M-HDS R2.0
-
profi
aktív tag
válasz
#16939776 #44077 üzenetére
Mondanám, hogy értem, de nem
Gondolom ezzel úgysem lehet semmit tenni.
Az viszont furcsa, hogy a Kingston Hyperx ramokkal szépen megy a gép.(#44078) Pete55555: Sajnos nem tudom, hogy melyik a régi modul, mert addig cserélgettem, mire már belekavarodtam
Szóval ezek szerint elég kell, hogy legyen ez a táp a gépemhez? Mi a max terhelés (konfig), amit egy ilyen táp kiszolgál?
Ja és köszönöm mindkettőtök válaszát, még úgy is, hogy kicsit most elment az életkedvem, mivel keveset volt használva a lap és nincs kedvem cserélni sem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #44002 üzenetére
Ha az időt is beleszámoljuk egy ilyen homemade projektbe, nem biztos, hogy olcsóbban ki fog jönni, mint egy kész megoldás, persze becsapós, mert lehet 8-10k csak pénzbe mérve.
Nekem legalább is ilyen téren nincsen sok pozitív élményem a diy dolgokról, persze ha az ember hobbiként fogja fel, akkor megérheti.
-
CSB29
aktív tag
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #43926 üzenetére
De nem csak HDD-vel nem működik. Ugyanígy nem működik USB-s nyomtatóval, HID eszközzel, pendrive-val... semmivel. Csak arra alkalmas, hogy a kis "USB-tápos és jack dugós" aktív hangszórómat 5V-tal ellássa. Tehát ott van a GND, ott van a Vcc, de mintha data sehol nem lenne.
És a furcsa az, hogy úgy emlékszem, mintha egyszer-egyszer beindult volna róla valami (talán pendrive), de aztán pár másodperc múlva már el is tűnt.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #43924 üzenetére
Na ja, ha lenne soros meg infra ezen a szaron.
De most komolyan, azért egy 2,5"-es mobil vinyót hadd ne kelljen már USB2-re dugnom, amikor ott van az a két kék 3.0-ás luk a gépem seggén!
Na, egyszer majd erőt veszek magamon és kitesztelem asztali táppal meg az Ubit újrahúzva. Esetleg még a front portokat is megsasolom, hátha azokban van még valami lélekjelenlét ... hátha kiderül, hogy újrafaraghatom az LC-1520mi-t egy front USB kiállás számára.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #43916 üzenetére
Na, ha már H81, akkor én is hadd panaszkodjak.
Van egy Asus H81I-Plus lapom, benne egy Haswell i3-mal, és ezen tapasztalok olyanokat, hogy a hátlapi USB3-as aljzatok csak 5V tápra alkalmasak, periféria csatlakoztatására (legyen az akár HID vagy pendrive/vinyó) és használatára nem. Mindezt Ubuntu 16.04 LTS-ről üzemeltetve.
A dologban annyi a csűrcsavar, hogy a rendszer még egy ASRock H110M-ITX/ac alaplappal, benne egy Skylake i3-mal lett feltelepítve, a HW cseréje pedig újratelepítés nélkül történt meg, egyszerűen csak kicseréltem az SSD alatt a vasat.
BIOS-ban nem találtam semmi vonatkozó állítási lehetőséget, külön driver-t meg sem próbáltam keresni. Egy újratelepítés vajon segíthet?
Persze ettől nagyon fázom, mert a gép napi használatban van, és egyelőre elvagyok USB3 nélkül, csak hát na... b@$$za a csőröm.
Ja, előlapi USB3-mal nem is próbálkoztam, tekintve, hogy a ház erre nem nagyon van berendezkedve.
-
VTom
veterán
-
törölt tag
válasz
#16939776 #43863 üzenetére
mehh, nem csoda h megy a mergelodes EU-ban folyton... usa amazon es newegg a 110-es ~$140. vagy plusz 10% afa, vagy nem. es neha meg ezt is megakciozzak, mult heten volt $110. en is nezegettem a 310-et, de azert megiscsakalljonmegamenet! nem muszaj mindent megvenni csak azert mert szuper bigyo
-
Narmiaren
tag
válasz
#16939776 #43843 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
De kérdeznék még 1et
cinemazealot által linkelt 72 W-os kocka nekem is megfelelne? Azt megvenném itt helyben, egyszerűbb lenne. -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43848 üzenetére
Csak működik a hőmérő az SSD-ben, ma kellemes langyos, 30C°-os szobában kemény 53C° kúszott fel két óra játék után!
Az valóban kellemes
Ha már szóba hoztad az SSD-t: nem tudom említettem-e már, de ha leveszem a gép hátlapját akkor is 56-59 fokos marad terhelés alatt az m.2, szóval majdhogy semmit sem változik a hőmérséklete. Ebből arra következtetek, hogy ez gyárilag így lett méretezve.
mármint a hőtermelést/teljesítményt szabályzó algoritmus.
mert ugye még közel 20 fokos emelkedésre lenne szükség, hogy visszavegyen a teljesítményből...
apropó, végül az ASPM beállításaid hogyan alakultak?
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #43843 üzenetére
Ez egy AKYGA, és legfeljebb pattintva szétszedhető (csavarhelyeket nem látok, még a matrica alatt sem). Ez volt a legolcsóbb, és első körben egy 1100 Ft-ért a Vaterán megcsípett 17"-es LCD monitort hajtok vele...
...amit majd szétszedek, átalakítok LED-es háttérvilágításúra és egy RPi által hajtott, falra akasztható lapos kijelzőt (merjem tabletnek nevezni?) csinálok belőle.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #43840 üzenetére
Nem, a doboz teljesen cuppant a kocka és az összecsévélt szekunder kábel körül. Egyértelmű, hogy nem volt beletervezve primer kábel. A dobozt átvéve ugyan feltűnt, hogy elég kicsi, de nem gondoltam volna, hogy azért, mert hiányzik belőle az egyik kábel. Váltottam azóta levelet a webshop-pal is, azt mondták, hogy "...mi is csak minimális információval rendelkezünk e termékről, a forgalmazónk jóvoltából..." vagy ha ez nem tetszik, elállhatok a vásárlástól. Igazából 3400 Ft-ért (12 V, 6 A, 5,5/2,5 mm-es csati) nem számítottam sokkal többre, és szerencsére volt is itthon elfekvőben egy hozzávaló kábel.
-
Narmiaren
tag
válasz
#16939776 #43838 üzenetére
Kicsit össze zavarodtam. Mire ne költsek 18k-t?
És változott a terv:
Csak 1HDD kap. Semmi nas funkció. Torrent, Full hd film, és YouTube. Ennyi. Fejlesztve sose lesz. 2-3 évet kell mennie míg tönkre nem megy a tvés veszek egy valami aktuális sok K-s TVt. Akkor kukázom a rendszert és beruházok egy újra.
Ennek fényében melyik Pico psu t mondanád jó választásnak? -
törölt tag
válasz
#16939776 #43838 üzenetére
...Ha kaptál egy félig üres fehér karton dobozt, akkor még van alapod a reklamációra.
Mivel nincs készlete egy mezitlábas webshop-nak és attól a partnertőr rendeli be a terméket, amelyik éppen a legolcsóbb így teljes lutri hogy onnan, aznapi szállítmánnyal kapsz-e hozzá tápkábelt.
-
Narmiaren
tag
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43791 üzenetére
Akkor szvsz bekavar az energiemanagement :
Currently, two low power modes are specified by the PCIe 2.0 specification; L0s and L1 mode. The first mode (L0) concerns setting low power mode for one direction of the serial link only, usually downstream of the PHY controller. The second mode (L1) is bidirectional and results in greater power reductions though with the penalty of greater exit latency.
Mélyebb anyag: [link] (pdf)
a másik dolog ami gyanakvásra adhat okot az az, hogy a Win 7 nem, vagy nem úgy kezeli ezt a funkciót mint a Win 10.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43785 üzenetére
hmm akkor az más, mert ASPM moderate alatt már nekem is alacsonyabbak a hőfokok, viszont (nagyon picit) a drive elérése is nő.
Csak Win power plan, vagy BIOS-ba is belőtted? csak mert ott még van jó pár ASPM kapcsoló...A Clonezilla lényegében egy "dd" parancs kicsit felhasználóbaráttá hegesztve
szerk.: boot után közvetlen kb 5 fokkal hűvösebb mint tartós IDLE
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #43774 üzenetére
Nemtom, én a Macriumot használom, a cikkben van linkelve WinPE 32/64 bites iso-ja (de lehet a hozzá kapcsolt topicban van frissebb), amit csak kiírok, arról bootolok és forrás/cél kijelölés aztán klikk-klikk-klikk és megvan.
Amire még figyelni kell, hogy klónozás utáni első boot-nál nem lehet a gépőre kötve a régi rendszer mert akkor az új nem hoz létre néhány olyan állományt ami a működéshez kell (mert megtalálja a régi rendszeren)
-
válasz
#16939776 #43684 üzenetére
Tudom, csak gondoltam hátha tudtok valami jó megoldást. Feltételezem van itt olyan is, aki nem itx alaplapból csinált kicsi gépet (épp metis-t akartam venni mikor elszállt az épp beleférő microATX lapom ami helyett ATX-ből találtam jót jó áron).
fú ez nagyon nem az az irány, inkább valami ilyenre gondoltam. Ezen még lehetne faragni, eleve nincs lyuk a plexin a táp és vga ventiknél, másrészt a vga-t tenném a proci fölé és beférne rendes olcsóbb ATX táp a vga helyére.
Nem a literekre hajtok, és súlyos tízezreket sem szeretnék elkölteni, hiszen akkor kezdhetném azzal, hogy veszek egy itx alaplapot ehelyett. Legjobb lenne lapokból öszerakni házilag olcsón. A kínai pci-e szalagkábelek 3 ezer forint körül ugyanolyan jók mint a márkás tizenezres?
Egyszer láttam egy node202-t és azóta nagyon tetszik ez a konzol formátumú, bár valamelyest nagyobb gép ötlete. A node sem rossz, pár dolgot ha átterveznének minimális méretnövekedés árán beférne az atx pl a vga alá. -
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #43642 üzenetére
"A radiátorban lévő pumpa nagyon nem hülyeség, legalább van esélyed csatolás-mentesíteni a gépháztól, és a ventilátor légnyomását is fokozza, azzal hogy a HUB mögé kerül."
Talán, de a radiátor közepére helyezve miként vezeted át rajta a teljes áramlási keresztmetszetet?
Valószínűleg ez van a képeken: [link] -
shteer
titán
válasz
#16939776 #43610 üzenetére
azt furcsálltam én is, mintha csak össze lenne préselve az egész. a C7 talpának kialakítását jobbnak gondolom
-
shteer
titán
válasz
#16939776 #43572 üzenetére
először is: nagyon kicsi. másodszorra: nagyon kicsi
kell hozzá méretre szabott tápkábelezés és az SFX-L is necces - jobb lenne egy SF450 helyette
de be tudtam üzemelni a gyári kábelekkel iscpu-ból csak egy 6500T van benne, a C7 simán elviszi silent beállítással, sőt manuállal lehet megyek még lejjebb vele
vga nincs (egyelőre), ez csak a netezős konfig - ha lenne, akkor kell bele a 9cm venti alulra (v2-es a ház)
minőségi, pontos illesztésekkel, nagyon patent.
a hátlapi 850 EVO-nak tuti melege lesz, előbb-utóbb úgyis egy front socketes STRIX kerül be lapnak
-
Pete55555
addikt
válasz
#16939776 #43565 üzenetére
Pontosan erre gondoltam
Leszabályozva kattog, ha meg fentebb veszem (hogy ne halljam a kattogást) akkor meg hangos.
Ez egyébként sok PWM ventinél jelentkezik, ezért szeretem jobban a fesz alapú szabályzást.
Nem olyan veszett dolog ez amúgy, mert sokan (mint a fenti ábra mutatja) nem is hallják - szerencsére, vagy sajnos nekem jó a fülem
Szerk: Még egy dolog. Nem tudom ez mitől van, vagy mi indokolja, de míg a gyári intel procihűtő volt fent, addig bekapcsoláskor először felpörgött max-ra, (sugárhajtómű) majd lassan visszavette a fordulatot. Más hűtőnél/ventivel ezt nem produkálta. Ez másnak is ilyen?
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43549 üzenetére
Köszi szépen!
Most, hogy végre összeállt amit hónapokkal ezelőtt megálmodtam azt kell mondjam én is teljes mértékben elégedett vagyok a végeredménnyel. Talán itt-ott lehetne még rajta csiszolgatni (kábelek, pofásabb antenna stb) de egyelőre ennyire futotta.
Nekem (mint azt már korábban írtam) a blower féle hűtéssel az IDLE alatt hallható kelepelő motorhang volt a legnagyobb problémám, mivel viszonylag közel van hozzám a gép, így este rettentően idegesítő tudott lenni...
Most ennyi ventivel a fedélzeten IDLE állapotban is teljes a csend, az pedig már csak hab a tortán, hogy a gépben LOAD alatt mindegy egyes hőmérséklet 5-össel kezdődikés ezt a lehető legnagyobb csendben sikerült elérni úgy, hogy a VGA soha nem megy 2050 MHz alá. Szerintem 12.5 literen ez nagyon szép!
Jövő nyáron (amikor már elérhető lesz az új architektúra) tervezek egy lap/cpu cserét amihez minimum 3-5 évig nem kell majd hozzányúlni...
Ha megérkezik a hőmérő megvizsgálom a kérdéses alkatrészek illetve PCB hőmérsékletét de szerintem nem lesz gond. Tegnap még módosítottam a SpeedFan beállításokon, szóval jelenleg így néz ki az alsó VGA ventik görbéje:
Csak érdekességképpen: ezeket az új Noctuákat egészen 250 RPM-ig le lehet szabályozni
Érdekesség 2: ha valaki netán hasonló megoldásban gondolkodik csak mondjuk 1080ti-t rakna be az 1070 helyett, abben az esetben 7-9 fokkal lesz magasabb a VGA hőmérséklete.
-
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #43504 üzenetére
Elég tetszetős kis házikó. Max szerezni a régebbiből egyet, kibelezni és mehet az új cucc bele.
(#43512) rasotamas: Én is gyűlölöm melóba a gépemet. Régi P4 HT proci 2*1Gb ram, meg 1 sta és 1 molex hdd, GeForce 6600LE vga.
1-1 19 és 17 moncsi van rákötve, pár térképszerkesztő progi, office, word, levelező stb megnyitva, hát mit ne mondjak hogy hasít. Na én aztán könyöröghetek. Már gondoltam beruházok saját költségből legalább egy C2D procira meg 2*2 ramra. -
válasz
Ilyen a munkahelyi gépem egy tök felesleges i5-tel.
Gyűűűűlölöm, ki tudnám b*szni a csukott ablakon, 4giga ram, hdd, win10, 2 monitor, onedrive, 3-4 pdf, 4-5xls, 4-5 word, 20-30 chrome lap és olyan lassúmint a tetű.
2 hónapja könyörgök még 4 giga ramért de ssd is kéne. -
jokeph
nagyúr
válasz
Q43 ? Az tudja a QUAD procikat, max a Dell butitott a BIOS-on.
Egy BIOS műtétet megérne.
Sőt, ha sikerül a BIOS módolni, akkor mehet bele a XEON X3330/3360 - Q9500/9550-nek felel meg, a foglalaton és a XEON CPU-n sem kell semmit moddolni, ezek nativ S775-ös XEON-ok (nekem is van).
-
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43482 üzenetére
Újfent köszöszönöm a részletes és hasznosz tanácsokat!
Ezt most olvastam egy idén januári postban:
I believe nvidia runs a hash on the BIOS to make sure nothing was changed when the system boots, if anything was changed in the firmware the hash numbers wont match up and the driver will crash.
Inkább nem szórakozok vele
Ha hazaértem megnézem LNA/ULNA közbeiktatásával és ha nem tetszik majd amit látok akkor kihúzom így a következö kártyáig.
(annyira nem vészes de azért ez így nem az igazi)
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43465 üzenetére
nem javasolom a ventilátor teljesítményének lekorlátozását "hardveresen".
Na most (szerintem) ennek két oka lehet:
1, félő, hogy az LNA mellett kapott alacsonya(bb) fordulat már kevés lesz a VRM-nek.
2, szimplán kockázatos közbeiktatni egy ellenállást a PCB és a ventik közé.Ha egyik sem akkor kérlek fejtsd ki mert más megoldást nem látok
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43465 üzenetére
Köszönöm Dura!
Igen van, egy vastag és kellően rugalmas négyzet alakú EVA foam.
Nem volt, csak annyit írt a manual, hogy "repet this until you have tightened all screws"...
Egyébként a spacer-ek méretei nem a legpontosabbakmondjuk a kínai digitális tolómérő sem
Sajnos a minimumot nem tudom, az konstans 27%.
VRM-hez még várom a inframérőt... -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43078 üzenetére
Nekiültem felragasztani a bordákat és közbe eszembe jutott amit pár hete írtál:
A buktató az lehet, ha 1 borda több mosfetet fed le, és van eltérés az alkatrészek magassága között. Ennek nem kell most így lennie, elég ha idővel görbül kicsit a PCB és kicsit elválik a ragacstól az egyik mosfet egy picit...
Zeni vagy!
mielőtt felragasztottam volna az első bordát fogtam fény tartottam a cuccost és valóban, girbegörbe minden 2./3. alkatrész a PCB-n. Nem vészes de egy egyenletes bordának tetején a 0.05mm vastag hővezető ragasztóval már több mint sok. (és akkor még hol van a hőtágulás)
Hagyom az egészet és megrendelem máshonnan a GELID féle VRM hűtést, mert az gap pad-del a felületen biztosan rászorul az összes hűtendő felületre. A ramsüniket természetesen nem szedtem le mivel különálló alkatrészek db/süncivel.
szerk.: Utólag könnyű okosnak lenni de azért valljuk be sokunknak meg sem fordul az ilyesmi a fejében arról már nem is beszélve, hogy a gyártó sem hívja fel a figyelmet ilyesmire abban kacat manual-ban.
best szakmai topic ever!
-
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43287 üzenetére
Persze, de nyilván ehhez vastagabb ár is társul
A Metis mellett a nagy kedvens ez az FT03 Mini, így még nem sikerült döntenem, a Metis olcsóbb lenne, de a Silverstone annyival minőségibbnek tűnik képekről és picit kevesebb helyet is foglalna el az asztalról szerintem!Köszi a tápkapcsolási tippet!
Neked volt Metis-ed egyébként? Kíváncsi lennék, hogy összehasonlítva a Silverstone házzal mit mondanál!? -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43304 üzenetére
"Ha küldöd rendesen levegővel akkor nem lehet baj belőle"
Érdekes amit írsz mert a legtöbben (sőt szinte mindenki) exhaust megoldást használ a VGA alatt ha egyedi (legtöbbször Arctic) hűtésről van szó. Ebben az esetben a két alsó ventilátor kifelé fújja a meleg levegőt alul a házból nem pedig közvetlen a bordákra, ezáltal csökken a CPU/MB temp. Ezeket a teszteket már többen többféle elrendezésben, és különböző méretű ventilátorokkal sokszor elvégezték. (SFF/HardForum)
Na mindegy ezen még elgondolkodom, mert én is azt látom logikusnak amit te javasolsz, viszont látszólag az ellenkezője is tökéletesen működik.
Itt egy 1070FE+GELID VRM KIT pic amin jól látszik, hogy a borda fedi azokat a pici alkatrészeket is, amikre az Arctic már nem melléklet, illetve a gyári vázzal szintén érintkezik az a rész. (lásd előző post)
-
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43265 üzenetére
Igen az
Hát ezek vatta újak, NAS-ba RED széria, annyira azért nem rossz.Így ami kimaradt, menne a gépbe, de ha nem, akkor nézek neki valami külső házat majd talán.
Jó ötlet ez az egérpados megoldás, egyenlőre szűrőt hanyagolom.
Miért váltál meg a Silverstone háztól egyébként? Vagy rosszul értem és nem Metis-ed van?Később sem akarok komoly VGA-t, időm nincs játszani, PS4 is használatlanul ott fekszik csak, sok játékkal...
Alaplap nélkül be tudom kapcsolni a tápot vagy kelleni fog egy lap + a HDD-k?
Köszi a sok segítséget.
Már csak a ram kérdést kellene tisztázni és mehetne a rendelés.
Esetleg abban mennyire vagy otthon? -
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43255 üzenetére
Most nézem, hogy te voltál, aki azt megtette. Elég komoly kis mod, főleg a táppal.
Most viszont nem teljesen világos, hogy neked egy a Silverstone házad van vagy a metis? Olvasom vissza a topikot, de lassan haladok.Egyébként itt úgy látom egy városban lakunk.
Nem nagy tárhely kell 2-3TB elég lehet + SSD, de ha nem muszáj ezért nem vennéd disket. Otthon állnak a 3,5"os új red-ek, meg green HDD-k... Ezért is szeretném felhasználni.
Ezt pont akartam kérdezni, hogy porszűrővel lehet-e olcsn bővíteni otthon, mert ez például engem zavar, hogcs nincs szűrő.
Nálam ugye nem lesz VGA, később is max egy közép kategóriás, mert nem játszom. i5-89400 mellé, nem gondolnék nagy melegedést, de azért felkészülök inkább
Úgy láttaam, te tápokban otthon vagy.
Van egy 8 éves FSP Everestem (nem használom olyan 3-4 éve, de pár hónapja bekapcsoltam, akkor ment 1 napot), ami 500wattos. Szerinted az új konfigot meghajthatom vele 1-2 hétig, amíg eldöntöm a ház kérdést és a tápot, hogy atx vagy sfx kell?Ispy: Köszi a tippet. Ez a bolt elég drága, bár tény, hogy nagyon sok mindent be tudnak szerezni.
Igazából most ezen agyalok, hogy a Silverstone ft03 vagy ez a Metis esetleg Styx legyen. Igazából sok helyen olvastam rosszat az itx lapok vrm és egyéb melegedéséről és picit félek tőle, bár ez inkább tuningnál lenne érdekes, ami nálam nem lesz... -
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43233 üzenetére
Szia!
A moddingosra gondolsz?
OlvastamMiért? Melegedés vagy rezonancia miatt?
Akkor tegyem külső házba?
NAS-ba azért nem akarom, mert a HDD-t csak backupra használnám, így naponta 1-2szer keresnék rajta valamit csak.
Néztem ez a házat már, de valahogyan olyan pelenka anyagúnak tűnik. Szellőzésre milyen ez a ház? Egyébként méretre még pont jó is lehetne akár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest