Hirdetés
- iPhone topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Yettel topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
üzenetére
Köszi szépen!

Most, hogy végre összeállt amit hónapokkal ezelőtt megálmodtam azt kell mondjam én is teljes mértékben elégedett vagyok a végeredménnyel. Talán itt-ott lehetne még rajta csiszolgatni (kábelek, pofásabb antenna stb) de egyelőre ennyire futotta.
Nekem (mint azt már korábban írtam) a blower féle hűtéssel az IDLE alatt hallható kelepelő motorhang volt a legnagyobb problémám, mivel viszonylag közel van hozzám a gép, így este rettentően idegesítő tudott lenni...
Most ennyi ventivel a fedélzeten IDLE állapotban is teljes a csend, az pedig már csak hab a tortán, hogy a gépben LOAD alatt mindegy egyes hőmérséklet 5-össel kezdődik
és ezt a lehető legnagyobb csendben sikerült elérni úgy, hogy a VGA soha nem megy 2050 MHz alá. Szerintem 12.5 literen ez nagyon szép! 
Jövő nyáron (amikor már elérhető lesz az új architektúra) tervezek egy lap/cpu cserét amihez minimum 3-5 évig nem kell majd hozzányúlni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha megérkezik a hőmérő megvizsgálom a kérdéses alkatrészek illetve PCB hőmérsékletét de szerintem nem lesz gond. Tegnap még módosítottam a SpeedFan beállításokon, szóval jelenleg így néz ki az alsó VGA ventik görbéje:
Csak érdekességképpen: ezeket az új Noctuákat egészen 250 RPM-ig le lehet szabályozni

Érdekesség 2: ha valaki netán hasonló megoldásban gondolkodik csak mondjuk 1080ti-t rakna be az 1070 helyett, abben az esetben 7-9 fokkal lesz magasabb a VGA hőmérséklete.

Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Takarékoskodj az erőforrásokkal!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- World of Warships
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

és ezt a lehető legnagyobb csendben sikerült elérni úgy, hogy a VGA soha nem megy 2050 MHz alá. Szerintem 12.5 literen ez nagyon szép! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)