- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
válasz
Crabface #52698 üzenetére
Megértem, csak vicceltem ofc!
Én aludtam rá egyet és szerintem elhozom. Le is bontottam a gépemet, és sikerült az IS-60 as Coolerre rámókolni egy Noctua NF-P12 es légkavarót. Épített vizezős koromban ez a venti már bizonyított, remélem ide is meg fog felelni. Egy pici issue-m van, az pedig hogy nem fog felmenni az oldallap a CPU részre, szóval kell majd hosszabb csavarokat és alátétet szereznem valahonnan, így lesz egy pici hézag majd az oldallap és a ház között. Remélem ez segíteni fog a hűtésen. Jövőhéten jövök képekkel ha érdekel valakit.
-
HookR
addikt
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #52417 üzenetére
Kis házakban nincsen kábelmenedzsment, illetve van, a méretre gyártott kábel, a metisben is egész jól el lehetett vezetni, pedig az egy nagyságrenddel kisebb ház.
Mondjuk az sf450 gyári kábelei eleve alkalmatlanok bármilyen esztétikus elrendezésre, szóval 3 éve a dobozban pihennek, inkább csináltam saját méretre készített kábeleket. Az új házban is lehetne még szépíteni rajta bőven, de annyira már nem izgat.
-
törölt tag
válasz
Crabface #52388 üzenetére
Ha szétválogatod és úgy tartod sosem fog lefáradni a gyerek az agya, se nem fog úgy fejlődni a 3d-s látása, koncentrációja mintha egy kupacból kellene kitúrni az elképzelt színt/formát/méretet.
Ha meg nincs benne rendszer, örök élet lesz 1db elemet megtalálni, és téged is és a legózást is meg fogja utálni.
-
cinemazealot
addikt
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #52355 üzenetére
Nem tudom, nehéz ez...kinézetre az nr200, praktikumra a v21, már ha van, mert csak az oázist adta ki, lehet nem friss a webshop. Szóval most megrendeltem a v21-et, ha van az lesz, ha nincs megrendelem az nr200-at és átrendezem az asztalt. V1 is jó lehetett volna de csak fehér van, az meg nem kell.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #52338 üzenetére
Hogy érted ezt? Nekem, ha az asztalnál vagyok, akkor a bal oldalamon van a gép, viszont a képeken pont a másik oldalon ablakos. Az alaplapi tálcát át lehet pakolni a másik oldalra? Mert akkor az jó, ha nem, akkor felesleges ablakost venni, mert akkor max a fal nézegetheti.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #52275 üzenetére
SFX táp is ugyanígy lenne, igaz kisebb ventilátorral. Ugye az való ebbe a házba.
A kérdésre a válasz nem, mivel félpasszív módban van a táp és még sosem kapcsolt be rajta a hűtés.
Amúgy terhelés alatt 55-60 fok maximum a cpu minimum (750-1000) fordulatszámon.
Vga undervoltolva ~1200rpm-en szinte némán elvan 70 fok körül, házhűtők fix 5V-on hangtalanok. Szóval idle néma, terhelve is halkabb, mint egy átlagos pc netezés alatt. -
Rick4
félisten
válasz
Crabface #52202 üzenetére
Ez hogy lehet, mikor papíron:
Sickleflow 120m max zajszint 18,8dBA
ARCTIC P12 maximális zajszint 22,5 dBA
????
Csináltam gyorsan itthon egy tesztet:Cooler master A12025 max zajszint 19.8 dBA
Aeroocool shark max zajszint 26.5 dBA
az egyik chieftec házban aerocool shark van, ha odakeni neki 1300-as fordulattal, szól rendesen, most direkt megpróbáltam az asszony gépén, ugyanaz a ház (chieftec fi03) ugyanaz a cpuhűtő (ID cooling is 60), ugyanúgy itx lap, proci, m.2 ssd, ram és semmi más eltérés sincs, prime 95 alatt az ő cooler "mester" 120-asa lényegesen halkabb volt, miközben az 1500-on pörgött...
Még telefonra is letöltöttem egy decibelmérő appot, nyilván a kijelzett számok lényegtelenek, de azt igazolta vissza, amit ketten füllel is hallottunk, az Aerocool lényegesen halkabb volt.
Persze nem egyforma a proci és a lap sem, így nem derül ki, hogy egyik- másik mennyivel volt melegebb, talán eltérhet a bios beállítás is, de szerintem 58°C fölött maxra tettem mindkét ventit, szóval fogjuk rá, hogy hasonló, de hogy a fenti két ventiből hogy lehet a halkabb hangosabb, azt nem értem. -
duo
addikt
válasz
Crabface #52044 üzenetére
úgyvan!
ha a gpu-t es a hűtést jól válogatod meg komoly mennyiségű cucc belefér- már a méretéhez kepest persze. (elvileg a héten érkezik a második. majd lesznek képek)
@chaser. jaja néztem a flexet is meg a wing boost3-at is.
a noctua nekem nem búgott alapon, de a perforaciok a házon olyanok, hogy keletkezett zaj. ott is csak akkor ha a nagyobb oldallapon volt intake-re forgatva. a kisebb oldallapon kevesebb a perforacio, ott mindegy kb merre állt.
mindenesetre a kis arctikokkal most nagyon elegedett vagyok. -
-
válasz
Crabface #51963 üzenetére
Találtam egy ilyen házat, NR200 koppintás, pont annyival nagyobb, hogy rendes mATX alaplap és eleve nyomtatás nélkül ATX táp. Mondjuk TG oldal nincs hozzá meg riser.
Sajnos van kínában meg a neweggnél akik európában csak UK és Törökországba szállíanak. Most Németországban vagyok júliusig aztán otthon. -
-
-
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #51925 üzenetére
https://www.density.sk/product/velka3/
Ezzel már találkoztál?
-
duo
addikt
válasz
Crabface #51914 üzenetére
Na most megfogtál. most lesz egy redesign a humblenal, a mester más kockákat tud beszerezni es ezzel atrendezodik kicsit a panelek furattávja, es par mm-el meg tobb is lesz a hely. mintha 188mm teljes magasságú ket slotos kártya menne bele+12mm gap.
nezd meg a weboldalt van egy uj clearance diagram pontos méretekkel. -
ii77
tag
válasz
Crabface #51526 üzenetére
Hűha!
Ez engem is megfogott! Nagy kár, hogy későn eszméltem, mert szívesen használnám egy pont hozzáillő Marsback M1 billentyűzettel.
Így a fehér NR200P mellett döntöttem, amit még ma átveszek és elkezdem beköltöztetni a hardvereket. -
-
apollo12
veterán
válasz
Crabface #51672 üzenetére
fenti venti miatt nem tudsz mit csinálni :/
de nem lesz jó, mert ha az oldalsó üveg rajta van a vga 72 cfokos, és most a rácsos van fent úgy 60cfokos, lehet elengedem a vizes rendszert, valami bika léghűtés kellene
egy ilyesmi kéne és akkor felűlre mehetne a radiátor [link]
-
Chaser
legenda
válasz
Crabface #51659 üzenetére
nekem mind egyformák vagytok
( :
ha non-lp topflow akkor tessék:
bq! dark rock tf/shadow rock tf2
noctua nh-c14s
scythe choten
ezekből ár/érték arányban messze a csótány' a legjobb - sztem qrva jól is néz ki -
szigúrúan hűtési teljesítményt nézve a dark tf vagy a noctua
bq-nál a fekete szép, de a festék könnyen lepattogzik, illetve ha jól rémlik egyedi venti felfogatás van, shadow rocknál biztos - venti közepén van rögzítő, szóval csak gyárira lehet cserélni vagy mókolni kell a lefogatóval -szerk:
a noctua nagyon gyikos lehet, a ninja 5 ventik nélkül 922g, a noctua 850-900g közt lehet valahol
mondjuk az ára is gyilkosés a dark tf-nek is
-
Chaser
legenda
válasz
Crabface #51648 üzenetére
ha vertikálban akarod a gpu-t nagyon belimitál a 76mm
noctua l12s, scythe big shuriken 3 pl ami jó és befér
id coolingból találtam talán egy értelmesebbet, de az itthon nem kapható
bq shadow rock lp sem rossz, de lap függvénye milyen ramot "eszik"
a raijinteknek van még a 140-es pallas, más nem jut eszembe
shurikennél mindegy a ram magasságaszerk:
shadow rock nem is jó, az 85mm ventivel -
-
törölt tag
válasz
Crabface #51526 üzenetére
mi a baj?
tetszik?tlac:
silverstone fn123-at (a feher kozepu) es scythe kaze flex-et probaltam. a silverstone kicsit zajosabb (foleg kozvetlenul a racs elott), a scythe negypines, az alaplapi szabalyzassal jo munkat vegez. mindkettot draganak tartom hazhuteshez, de ez van. -
-
-
v-paci
aktív tag
válasz
Crabface #51397 üzenetére
Azért az NR200 egy rendkívül átgondolt konstrukció, mind hardverelhelyezés, hűtés, mind szerelhetőség szempontjából. A kinézet megítélése meg amúgy is szubjektív és ezzel nem is érdemes vitatkozni.
Nemrég beletettem egy 6800xt-t és két slim alsó ventilátorral passzívban megy a videokártya jópár játék alatt
-
törölt tag
válasz
Crabface #51397 üzenetére
Ha már megfogalmaztad, egyetértek vele. Azért maradok mégis csendben, mert nem az én/korosztályom igényének kielégítése folyik most.
Nekem egy FT-03 mini van. Ami úgy néz ki mint egy szemeteskuka, az asztal mellé állítva. Ezt 2013-ban vettem, azóta számomra nem sok "izgalmas" dolog jött szembe..
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #51375 üzenetére
A többi, mármint mi?
Duracellm: Szemre elég jól össze van rakva, a kis sorcsati is jól áll, a csati szorul rendesen, a vezetékre profin, egyformán rá vannak rakva a tüskék, és persze kéreht akármennyit a ráaggatott gép, de ez amúgysem arra készült, hogy 150W-ot kivegyünk belőle....
-
dugo_
veterán
válasz
Crabface #51331 üzenetére
Hát ja, de azért '19 őszén ezt nehéz lett volna előre megjósolni.
Speed(R)
Nem én adtam olcsón, a piac árazta be erre a szintre. És nem is vettem drágán, a mindenkori minimálár +3k volt.
Kvardlipot
Eddig még nem jött levél az Alzáról, hogy bárki leadta volna gariztatni azóta...
-
Speed®
titán
válasz
Crabface #51331 üzenetére
Akartam is írni, az nem az AMD sara, hogy drágán vette/olcsón adta..én is olcsón váltam meg a 2db Nitro+ 580tól tavaly, mostani árakkal darabján 50kt kereshettem volna kb., de épp gariban volt a jósgömb sajnos akkortájt :S
A Vega56/5700XT viszont 1-1 év használat után 150kt hozott vissza a vételáron felül, szóval nem panaszkodhatok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged