- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Köszi, ha lehetne kapni őket jó lenne, pláne a második az x16-os slottal(bár azt legalább egy ideig árusította pár bolt).
De a verseny feltétele a standard mini-itx, mint pl ez: ASRock Z170M-ITX [link]
Abban bíztam emlékszel 1-2 hasonlóra az elmúlt évekből, amik rendszeresen kaphatóak, és nem a leggagyibb alkatrészekből szerelve. -
PROTRON
addikt
Látom hogy elég sokszor linkelgetsz alaplapokat.
Tudsz segíteni abban hogy melyik a legerősebb olyan standard mini-itx alaplap, amin NINCS beépített Wifi(BT) csatlakozó az IO között?
Túl magas a csatlakozó fajta amit használnak, mert még az IO körüli hőterelőt le lehet szedni, de csatlakozó leforrasztgatni nem akar az eNber...
Tudom sokszor az audio csatlakozó blokk is hasonló magas, de nem mindig és olyankor zavaró hogy ott a wifi blokk. -
törölt tag
szoval ok nem igazibol a riser-t tesztelik, hanem a hatasat bizonyos jatekok es szintetikus tesztek mellett, jol ertem? ha pl a ~26Gbps egy mert ertek, akkor meg nagyon messze vannak az elmeleti savszelessegetol meg a gen3-nak is (~60Gbps). es ha igy is lassulast latnak, akkor meg kene nezni az miert van. latszik-e esetleg nagyobb kesleltetes vagy kisebb TLP-t beszelnek meg indulaskor a proci es a kartya, stb.
-
hoffman_
nagyúr
szállítással együtt 20e körül megállna elvileg (riser nélkül). még játszom a gondolattal, hogy rápróbáljak...
-
HookR
addikt
-
Pete55555
addikt
Nem értem, hogy ezeket a "Tower" házakat miért így rendezik el. Szerintem sokkal logiusabb lenne, ha az I/O panel alul lenne. A légáramlatot ugyanúgy lehet alulról felfele intézni, cserébe elég egy "luk" az asztallapon, és oda távoznának is a vezetékek. Elegáns, esztétikus. Így meg felül kijön a sok tyúkbél, és ott tekereg össze-vissza...
Én egy Metis-t akartam ilyen célra átalakítani, egyszerűen a hátlapra rá 4 magas gumiláb, és ráállítani, csak aztán lemondtam az ITX rendszerről
Szerk: Ja, meg persze ez a tower marha nagy, beleférne mATX is...
-
cinemazealot
addikt
Oké, tanácsokat kérek.
Van most egy LC-Power LC-1520mi házam, amiben egészen addig tök jól elfértem, amíg az ASRock H110M-ITX/ac dübörgött benne egy PicoPSU-120-WI-25V-vel megtáplálva. Gazdasági megfontolásból downgrade-eltem, így most egy GA-H97N-WIFI lapom van, ugyanazzal a PicoPSU-val. Sajnos, mivel ennek a lapnak az ATX táp aljzata közelebb van a RAM slot-okhoz, ez a helyzet áll fenn:
A PicoPSU nem fér el a hűtőbordás RAM mellett, ezért egy 15 cm-es hosszabbítóval a lekapott előlap helyén lóg ki a házból. Ennek alapvető oka az, hogy a ház váza miatt a PicoPSU még 90°-kal elforgatva sem fér el az alaplap előtt házon belül. Az, hogy a ház mellett ott az a 2 db SSD, már csak hab a tortán, nem vagyok büszke rá.
Vajon a Realan E.mini H88 Pro-ban volna annyi hely (valamelyik irányban), hogy a PicoPSU házon belül maradhasson és az alaplap alatt is kényelmesen elférjen a 2 db SSD?
-
Zsír köszi, aztán mikor leírtam eszembe jutott, hogy hogy is tudnám jól lemérni, csak szét kéne szedni, és baromira nem szeretem ezt a házat szerelni(Raijintek Thetis).
NR200p-n meg még gondolkodom, mert nem sokkal kisebb, mint ez. Megéri-e azt a felárat, mert még tápot is venni kell akkor.
-
Willie
őstag
Köszönöm, de annak mi értelme van hogyha leveszem a videókártya ventilátorait és teszek alá mást? Nem fog a videókártya hibüzenetet adni, mert nincsen rajta a ventilátor? Nehéz egyébként levenni a videókártyáról a műanyag keretet és a ventilátorokat? Még sose szedtem le.
-
VinoRosso
veterán
Van 300W-os seasonic TFX táp ami csendes, apróban bagóért dobálják. LP 75W kártyával nagyon apró konfigot össze lehetne vele hozni, gondolkodtam is rajta, hogy összedobok egyet sufni cuccokból, de az összerakáson kívül nem lenne más célom vele, mert ahhoz kevesek a mai LP kártyák, hogy elgondolkodjak a megtartásán:
Talán majd ha az RTX 3000 szériával kijön egy combos LP kártya akkor elgondolkodok rajt.
Kaio: [link]
-
törölt tag
4cm-el rövidebben valóban jobban néznének ki ezek a házak, de a TFX tápok nyúlánksága nem kedvez annak, hogy bontható csatlakozókkal legyen megoldva a kábelezés.
Ahhoz hogy ebből a hasáb formából újabb "forradalom" legyen, ahhoz olyan rendszer kell, ahol csak 12V-ot szolgáltat a tápegység, és az ettől lehet majd még 4cm-el rövidebb, ami mögé, már beférnek a bontható sárga/fekete kábel kötegek.Amúgy én nem tartom üdvözítő dolognak a 80mm-es ventilátorok visszatérését, mert annyira ritka a jó, hogy még a Noctua-nak sem sikerűt belőle jót csinálni.
-
törölt tag
Ja, hogy arról volt szó, megint lemaradtam.
A riser is egy kompromisszum, nem hiába találták ki, hogy a kártya az alaplapi slot-ban álljon, hogy a slot-ból és a fém hátlapjáról is egyszerre kapjon egy tisztességes minőségű földelést.
Egy quadro vagy egy FirePro kártyát biztos nem tennék ki neki, home use-ra persze szódával elmegy ez a megoldás is.TFX-et oem/brand low profil desktop gépekben használják, aminek az a fő haszna a gyártó szemében, hogy a gép szellőzését is megoldja a benne lévő ventilátor, így nem hiszem, hogy abból félpasszív megoldásokat akarnának gyártani, amiben önkényesen megállna a ventilátor.
-
Nagyon jól néz ki, tetszik az elrendezése is, de pár dolog azért eszembe jutott:
- 3.5mm-es audio jack-et megint sikerült elfelejteniük;
- 1cm-el szélesebb lenne, akkor 3.5"-os HDD is elférne hátul;
- miért nem fér el 2db 92mm-es venti az aljában;
- miért nem fér el dual slot VGA alsó ventivel együtt?Inkább lett volna a neve Ophion 8L...
-
hegegabi80
addikt
Végre jönnek olcsóbb AM4 ITX-es lapok is. Na nem mintha le akarnám cserélni a B450-es deszkát, de jó tudni, hogy lesz ilyen is.
A [link] cikket olvasva nem igazán lesz tuning lehetőség, de alap dolgokra bőven elég lesz. A 320-as leváltására kerül elvileg piacra, így nem biztos, hogy lesz értelme 450-ről váltani. Hacsak nem az új APU-s rendszer lenne a cél.
Ha most kellene AM4 itx lapot venni, nekem bőven megfelelne. Még arra a heti 1-2 óra játékra is, amire időm van. -
Azt lehet tudni, hogy ezekkel a belépő a 520-as chipekkel menni fog a CPU-IGP-RAM tuning?
Mert ha megint lezárják, mint az A320-nál, akkor az azért nem annyira fax@.(#49678) Duracellm...
€70-€100-al számolva, 25-35k HUF között tényleg jó lenne! -
imibogyo
veterán
Na ez most így ahogy van... Számomra minden benne van ami általánosságban érdekel egy ITX lapnál mivel nekem az ITX gép a "családi játszós (kis teljesítményigényű játékokkal) - képnézegetős - HTPC - stb." mindenes szerepét tölti be a TV alatt. AC-s wifi, Nvme, 2x HDMI 2.1 (4k/60p/HDCP2.3), venti auto-stop funkció a CPU csatlakozó részére is, amivel könnyű megvalósítani a full passive-semi passive átmenetet (sajnos a mostani Intel lapom erre képtelen (persze meg lehet kerülni a többi csatlakozóval, de na...). Már csak egy második M2 lenne az álmom és mondjuk egy valós 40k körüli itthoni ár (természetesen nem a nulladik napon) és menne is a rendelés. Kár az ALC887-ért is, de ~100 USD-s ár mellett simán belefér, úgyis ott a HDMI, meg az én esetemben egy külső DAC is.
-
VinoRosso
veterán
Arra gondoltam, hogy egy dupla top radi kevés lenne egy böszme rendszernek, főleg úgy, hogy csak 240-es és nem 280-as, aminek simán be kéne férnie egy 35 centi hosszú házba. Még a 3 slotos VGA- miatt akár be is férhetne egy a VGA elé, csakhogy ott meg az üveg oldallappal nézne farkasszemet. Meg aztán a pumpát hova rakod?
Van amúgy ahogy nézegettem itx méretű 2070, de azon a hűtés olyan, hogy azt is vizezni kéne. Még kisebb méretben meg van 2080 MXM és létezik olyan STX lap amibe talán bele is menne, ezt kéne ráapplikálni egy élére állított quad radira, és meg lenne válaszolva minden kérdés
.
-
VTom
veterán
Ha ITX-et építenék, ezt venném azonnal, pont eltalálták az ízlésemet.
A zárt előlap hűtés szempontjából biztos nem a legjobb, volt Suppressor F1-em. Bár ezen lehet, hogy jobb a perforáció. Jó kis gamer kockát lehetne pakolni bele, bár lehet, hogy kicsit azért zajos lenne. -
Ez a config jelenleg: ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac • AMD Ryzen 2700X • G.Skill Aegis 32GB 3000MHz • ASRock Radeon RX5700 8GB • Raijintek Thetis • Corsair RX550x
Jelenlegivel nem vagyok annyira meglégedve, mert idle 41 a cpu(UV és nincs PBO), a lap meg 45°C.
És ezt raknám át ITX-be(persze táp cserélve lenne), Alpenföhn Black Ridge hűtővel(bár valahogy úgy látom nemigazán fekszik fel(1, 2), szerintem ennek jobban kéne.
-
törölt tag
Ha nem hagy a foglalat körül helyet, nem mennek fel a hűtők.
SP3 dokumentáció szerint 120.3x79.9mm a clearance area. -
Oliverda
titán
Gigabyte B550I AORUS Pro AX Review
The Gigabyte B550I AORUS Pro AX is available for US$179.99.
Némileg barátságosabb ár hasonló feature setért. -
-
HookR
addikt
MSI MPG B550I Gaming Edge WiFi képek: bilibili.com / translate.google.com
Youtube - A first look at MSI B550 motherboards | MSI
- (44:00-45:16)
- (1:00:10-1:01:20)
- (1:02:59-1:03:43)
- (1:08:45-1:09:40)
- (1:14:55-1:15:18)
- (1:49:05-1:49:47)
- (1:57:04-2:01:10)
MSRP: US $199.- (without VAT) / €219.- (with VAT) -
törölt tag
A x570-es társaikhoz képest zsúfoltabbnak tűnnek, mert ugyan hasonlóan jól állnak funkciókkal, de annyira azért nem átgondoltak az alkatrész-elhelyezések. Mind ezt úgy, hogy általánosságban itt több hely állt rendelkezésre, mert spóroltak a kondenzátorok mennyiségén is.
Az áraik is remélem ezekkel arányosan /jóval/ szerényebb színvonalat fogják tükrözni.
-
HookR
addikt
Érdekesség: az Asus honlap tartalomkezelő motorjának megvan az a jó tulajdonsága, hogy a képek hivatkozásának paraméterezésével tetszőleges méretű változatot lehet generáltatni. Úgyhogy ha valaki nagyobb képekre vágyik, mint az szimpla kattintással elérhető, akkor csupán a link végén leledző számot kell átírni (1 és 3200 közötti értéket fogad el).
És mivel e két példánynak még nincs kirakva a galériája, kis spoiler a türelmetlenebbeknek:
- Asus ROG Strix H470-I Gaming: 2560x2560
- Asus ROG Strix B460-I Gaming: 2560x2560 -
TomiLi
addikt
Ja igen, mindenki magából indul ki.
Én torony hűtőket használok, amik java részt szimmetrikusak így nekem gond lenne.
A többségnek viszont akkor jó lesz.MSI: figyelmetlen voltam, csak a képeket néztem, nem vettem észre az általad linelt MSI-t.
És még venti is van rajta... nagy kár... Lesz hőtermelés szépen a következő generáció felső házában. -
HookR
addikt
MSI Z490I MEG Unify nagyobb képek több szögből - blog.livedoor.jp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest