- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Qkackca #51477 üzenetére
Köszi Qkackca, storm4! Tényleg jó ez a ASRock DeskMini A300 ház, de mégis laptopot kell keresnem tovább. Ismerősöm ragaszkodik hozzá.
Illetve most látom ez nem is ház, hanem egy komplett gép. -
pinnacle
nagyúr
Köszi Seep, Qkackca! Sejtettem, hogy azért nem aktív a miniPC topik, mert rossz az ár/érték aránya. Tényleg kár, hogy az Androidos boxok hardverén nem megy a Windows, ha a 4K-s filmek lejátszását meg sem érzi, igaz csak "célszoftverrel", tökéletes, képkockahelyes, akkor böngészés, Office semmi neki. Ez valami korlátozás, hogy Amlogic S905X..-en nem megy a Windows? Kár, hogy nem megy rajta, nagyon jó hardver, 50-55C°-os FHD filmek lejátszásánál, passzív hűtéssel.
Egyébként mi lenne a lehető legkisebb Mini ITX konfiguráció, legolcsóbb, amin még megy FHD videó lejátszás, 8GB RAM, 256GB SSD-vel, illetve mi lenne a maximum, amit ki lehet hozni 200k-ból, 1TB SSD-vel? Gondolom sokkal jobb lesz, mint a miniPC.
Laptop tesztek alapján a legjobb 17,3" méretben, Dell, HP gyengébbek tűnt, utóbbiról állítóleg nem véletlenül hagyták el a ProBook jelzőt. Valóságban gyenge a kijelző. Egyszerűen nem eléggé világos. Pedig nekem nagyon érzékeny a szemem. Monitoromat is EyeCare módban használtam régebben, ami a normálnál gyengébb fényerőt ad. Az újabbnak már 500nites a fényereje, de szerintem nagyon drága lesz. Egyébként a laptop topikban már ott tartanak, hogy szinte nem is tudnak új gépet ajánlani. Mondjuk ez régebben is így volt, hogy jobb a használt üzleti.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Sorry, hogy ide írok, de a miniPC topik nem nagyon megy. Nem is értem, hogy ilyen érdekes/hasznos topik miért nem pörög ezerrel.
Én nem is ismertem a mini PC-ket, Minisforum topikban ajánlottak párat. Dell Optiplex 30xx, Lenovo Thinkcentre Mxxx, HP EliteDesk/Prodesk Asus PBxx, Minisforum, ASUS VivoMini PC PN50.
Idős embernek vettem 17,3"-as laptopot, alig bírta kinyitni, a kijelző fényereje is kevés, pedig ez a jobbak közül van. Szinte biztos vagyok benne, hogy ha valaki a laptopját az asztalon tartja, nem fontos a mobilitás, akkor jobb választás a mini PC+monitor. A fent linkeltek közül szerintetek melyik a legjobb? Én az ASUS VivoMini PN50-re gondolnék, idén is majdnem pariban van a Intel NUC 11 i7-el, fogyasztása kevesebb, fontos lenne a halkság, mondjuk terhelésnél van hangja, tavaly jobb volt a NUC-nál. Teszteket nézve a ThinkCentre M75q-2 Tiny is jónak tűnik. Szerviz is fontos, a ThinkPad szervizeknek jó hírük van.Mit ajánlotok, ha esetleg volt már tapasztalatok miniPC-vel? Gondolom azért nem aktív a mini PC topikja, mert nem jó az ár/érték aránya, de esetemben jobb mint a laptop. 200k-t szánnék rá, egyelőre elég a 8GB RAM, 256GB SSD, böngészésre, kép, videó nézésre kellene. Lehet ennyiből Mini-ITX PC is kijönne, csak méretben gondolom kisebbek a fenti miniPC-k.
BalaG Androidos boxok simán viszik a 4K-t, (védelem nem engedi a kép mentését)torrent is megy rajtuk, 15k körül van az áruk. Sajnos a Windows-os verziók drágábbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged