-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Goose-T #23918 üzenetére
+1
Annyit tennék hozzá, hogy nekem az A10 magában számottevően több hőt termelt, mint most az i3+HD7750, még alapjáraton is. Hosszútávra én az A10-7850k-t venném, az IGP-je simán húzható volt 1.000Mhz-ig a Giga lapban, és ehhez csak az NB feszt kellett növelni egy hangyaf@$znyit; a CPU feszt még simán lejjebb is tudtam venni.Apróról halászva egyébként még az erősebb APU-val is ki tudja hozni 85k-körülre, vadiújan, garival.
(#23917) Duracellm...
Hát a hátsó venti szvsz elég gáz. -
válasz
Goose-T #23793 üzenetére
Hát én leginkább semmiben sem hurcolásznám ezeket a gépeket, max. gépjárműben. Az oka prózai: sajnos kihagyják belőlük az alaplapi tálcát, és az oldallemezek stabilitása sem az igazi, szóval kicsit erőteljesebb benyomódásra az alaplap is befeszülhet, azt meg azért nem nagyon szeretném - főleg 1 órán keresztül így szállítani a hátamon/vállamon...
-
demerion
tag
válasz
Goose-T #23767 üzenetére
Köszi
Felmerült bennem még egy Coolermaster Elite 110 házba építkezés, ebbe ha jól néztem már beleférne egy Pentium g3220 és valamilyen low profile VGA is (7750 vagy r7 250). A későbbi esetleges bővíthetőség miatt gondoltam erre, meg szeretném a lehető legolcsóbban megúszni még ésszerű keretek között. Egyelőre ha marad a minipc koncepció mindkét helyen 1280*1024es monitorokkal használnám, későbbiekben pénz függvényében cserélném le a monitorokat és azzal együtt ha szükséges még pár dolgot, ezért merült fel a dVGA ötlete.
-
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #23448 üzenetére
Ó, valóban ott van. Valahogy muszáj kategorizálni, a casecon (vagy scratch build) a modding egy fajtája. Na igen, a szóban forgó ház inkább a különleges szobadíszek irányzatának képviselője, mintsem a praktikumé. Már a gyári házak esetében is megfigyelhető, hogy lényegében az ésszerű alkatrész-elrendezések variációi kimerülőben, s az újítási kényszer nem egy esetben az igencsak rendhagyó, szoborszerű megjelenés felé vitte el az irányt. Lásd Alienware Area-51, aktuális Mac Pro... stb.
Nekem kifejezetten tetszik. A fémes ezüst és fekete színkombinációval eleve nehéz mellélőni, szinte bármilyen formavilággal jól mutatnak. Aztán hogy utóbbi kinek mennyire jön be, már szubjektív megítélés kérdése. Mindenesetre tagadhatatlanul egyedi, formabontó és vizuálisan provokáló.
(#23447) kisza25: Jó kérdés. A képekből nem egyértelmű, de talán a krómozott lencse és a fogaskerékszerű keret között körben akad néhány mm szellőzőnyílás.
-
flashpointer
őstag
válasz
Goose-T #23384 üzenetére
Igen, ez a típus volt a másik amit néztem, a thermaltake element Q-spire power cube-tacens ixion-mx-31 vonal, amiben kényelmesen el lehet férni, de olyan soknak tűnik a kihasználatlan hely, főleg 2db 2,5" mellett. Mondjuk így bőven lenne hely egy jó cpu hűtőre meg valami nagyobb teljesítmény atx tápra előlre hogy kis teljesítményen még csak be sem kapcsoljon.
-
imibogyo
veterán
válasz
Goose-T #23216 üzenetére
"Aki ilyet akar, az vegyen magának ATX-et, és kész."
De ezt miért is te akarod megmondani, hogy más mit vegyen? Én köszönöm szépen nagyon jól elvoltam a Cooltek U2-mmel, egy szinte hangtalan BeQuiet ATX táppal és a Mugen 2-vel egy 3770k-n ITX méretben is. ATX házzal lett volna vagy 2x ekkora az egész. De miért legyen valami 2x akkora, ha ugyanazt a teljesítményt és csendességet megkapom fele akkorában is? Szerintem ez mindenkinek a szíve joga.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #23216 üzenetére
A 2-4 db 3,5"-os hdd befogadása szerintem sem célravezető, de az itx méretnek nem kellene kizárnia az Atx táp és toronyhűtő együttes használatát. Még ilyen környezetben is van létjogosultsága, itx lap használatának az mATX-el szemben!
(#23217) Nagytalp: Mindent tud amit kívántál
-
válasz
Goose-T #23209 üzenetére
Na pont ez a bajom: a HDD-t adattárolásra, és nem hővezető fém bordának szánják a gépekbe.
Egyébként ha 1-2cm-rel szélesebb/mélyebb lenne, akkor az SFX táp előtt elférne keresztben egy HDD rekesz, 2 meghajtónak. Meg az alaplap előtt még egy (80mm-es helyett 92mm-es) venti. Meg hátul a 2db 60mm-es helyett 2db 80mm-es venti. Meg a felső lemezen egy 120mm-es venti. Akkor tökéletes lenne...
(#23208) Mattanyahu
Rossz az AM1-es lap linkje (helyes itten). Én szívesen olvasok AM1-ről, de amíg egy mATX lapra 2db SATA csatit bírnak tervezni, addig nem vagyok hajlandó szóba állni egy ilyen deszkával. -
flashpointer
őstag
válasz
Goose-T #23187 üzenetére
Az opcionális 80mm frontventi képen lévő túloldalán merre megy az áramlás? Csak a kis lába között lehet egy 10x100 -as kivágás és annyi?
Ugyanerről típusról sajnos nem találtam képet ami igazolná vagy cáfolná, de a BT-02B-U3-nál így van megoldva
Vajon ott van alatta? Tudja e valaki ? : )
-
Mercutio_
félisten
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #23034 üzenetére
A slim ODD tálcán látok 2.5"-es és a 3.5" rögzítési lehetőséget is, így gondolom annak két oldalára tudod őket elhelyezni egyszerre (ugyanúgy, ahogy a Node 304-ben). Hogy a 3.5"-es elfér-e a slim ODD helyén, vagy annak a procihűtő felé kell lennie az a képek alapján nem egyértelmű, de gyanús, hogy utóbbi.
-
Cold5
senior tag
válasz
Goose-T #22931 üzenetére
Ezekhez a CPU Cooler-ekhez mit szólsz?
A Zalman-t nagyon dicsérik, de csak max. 1500rpm-et pörög. Noctua-t venném, de nem fér be
A lényeg még mindig a csendesség! Asztalon lesz a gép, a monitortól nem messze, szóval jó lenne, ha minél halkabb lenne!
A10-6800K, kell hűteni, teljesen átlagos dolgok + kevés Lightroom.
Egyébként, a mostani gépem egy számítógép asztal erre a részére fenntartott részében van, és semmi mást nem hallok, csak ezt: Arctic AMD Alpine 64 Pro rev.2-t. Nem vettem komolyabb hűtőt rá, mert tudtam, hogy lassan úgyis költözik a gép, pedig ki volt nézve egy Be Quite Shadow Rock TOPFLOW SR1.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #22966 üzenetére
tudom
radi:
multifunkcionalis gep lett volna, kicsi programozassal is, mar a 7800k is jo lett volna, csak halkabban. azert vartam a 7700-at es a 7800-at h leveszem a futeset es kesz. mas kerdes h most meg 64bites ARM devel board-ra faj a fogam, pont olyasmire, amit az AMD ma jelentett be -
viperabácsi
addikt
válasz
Goose-T #22902 üzenetére
Nem értem az embereket.Itt van a rengeteg gamer lap , és hasra esnek tőle.Nézd meg ezt Ez az asus lap ennek legalább van rendes tápellátása , ha akarsz tuningolni.Ha a z87i-deluxe lapot választod akkor azon is AC a wifi.
Nekem a pro van , de nem bántam meg.
-
flashpointer
őstag
válasz
Goose-T #22891 üzenetére
Hááát, egy kicsit nagynak találom, igazából a kinézettet is, de 7-8 L felett biztosan nem szeretnék. Jelenleg egy lian li pcq07-van (11+l) és nem lenne nagyobb előrelépés ilyesmikre váltani. Eredetileg így is csak cpu+paneltápnak indult, de így nem kéne mindent kidobni ha esetleg belekerülne valami kis fogyasztású vga.
Igazából ilyen lenne az ultimáte ház, csak sajnos nem bolti:
két kártyás lp bővítés, elég magas egy csendes hűtéshez, semmi csicsa.
Meg persze azt sem szeretném ha a belevaló többe jönne ki mint a ház : )
Még a végén úgy látszik nekem kell készíteni egy normálisat : q -
válasz
Goose-T #22863 üzenetére
Jah, csak az első időkben nem lesz különösebben érdemes áttérni rá, mivel:
- sebességben nem sokkal lesz gyorsabb, mint a mostani leggyorsabb DDR3-as modulok;
- átlag júzer nem sokat fog érzékelni az ugrásból, inkább egy SSD-be érdemes mindenkinek beruháznia, mint platformot (deszka-proci-memó) váltania;
- ha a DDR3 árak ennyire magasak most, akkor az új generáció valszeg még drágább lesz, és mire lemegy az ára, addig eltelhet akár 2-3-4 év, mostantól számítva. -
Mercutio_
félisten
válasz
Goose-T #22750 üzenetére
swif2-höz jár gyárilag, de amikor az elsőt sikeresen elszakítottam nem próbálkoztam tovább. Egy másik CM-ventinél sikerült a műanyag pöcköket beraknom a helyükre, de valahogy nem tartották stabilan a ventiket
biztos én voltam béna, de van valami "best practice" megoldás, hogy fixen rögzítsen és el se szakadjon?
-
válasz
Goose-T #22267 üzenetére
Hát, ha eladja a Radeon-t + házat + tápot, akkor abból kijön egy itx lap + ház + táp + némi maradék zseton.
Elfelejtettem, hogy szvsz érdemes apróról venni egy PS/2-SFX táp adaptert; ilyen kis házban még akkor is előny az SFX táp, ha egyébként elférne benne egy normál darab.
(#22268) Hanok
Idle jobb az i3-as rendszer. -
Hanok
senior tag
válasz
Goose-T #22267 üzenetére
Nem gamer itx-et akarok...
Számításaim szerint a diszkrét vga-s i3-al is meg kell maradnia 60-70-k nak.
Az amd-s megoldás ránézésre drágábbnak tűnik nekem, viszont arra meg azért hajlok mert van a lehetőség egy kaveri hybrid cf-re. Ugye ott ha nem használod ki lekapcsol a vga, elvileg idle fogyiban talán jobb lehet mint az i3-as megoldás.. -
tozso76
aktív tag
válasz
Goose-T #21770 üzenetére
Nem változik a távolságra. Nem egyedi az esetem itt is ezzel szívnak. Sőt, ott az avsforum.com -on találtam még 2 topikot erre a hibára, egyértelmű megoldást viszont nem.
Shteer: igen én (mi) is ezt gyanítjuk. Este megpróbálom földelni a pc házát. Mert a kocka az földelt, de abból csak két vezeték jön ki a lapra.
-
Rick4
félisten
-
törölt tag
válasz
Goose-T #21497 üzenetére
Köszi, látom ezt számomra bonyolultabb, küzdősebb lesz feltenni, mint magát a teljes rendszert összedobni.
Látom van róla PH teszt, meg sok infó a neten, nekiugrom majd... 1-2 tippet még fogadok ha van a tarsolyban.
(#21493) sb
Holnap kapok egy ilyen házat, kív vagyok élőben miként mutat, képekről tényleg nem valami szép. Szívesebben vettünk volna hozzá Silverstone SG05 Lite-ot, de feketébe nem kapni, nem rendelhető. Pont ebben a topikban kerestem hozzá lapot, akkor még nem volt HDMI + SPDIF kimenetes, most már ez is megjött, és még passzívan is. ASROCK Q1900-ITX Filmnézős, netezős, bakelit lemez digitalizálós gép lesz, szvsz arra tökéletes.
-
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #21101 üzenetére
Nekem is volt egy időben 2, az egyik bibis, a másikat eladom, ami nem megy el vele, azok közül a 7870-et meghirdetem külön, egy garnitúra RAM, a pico-PSU meg a 120-as Samu SSD megy talonba. Asztali gépnek marad a NUC. 10×10×6 centis, nem nagyon lehet ez alá menni
U-s Ivy i3 van benne, bőven hozza a kötelezőt, másra meg ezt sem használom.
-
válasz
Goose-T #21054 üzenetére
Hát, max. 120W-környékén terhelném (és azt is csak játék alatt, amikor nem számít a hangerő), egyébként meg olyan 50W-ot enne, szóval nem hinném, hogy annyira pörögne a ventije... vagy igen?
Egyébként most jövök rá: egy (Q11 + SFX) párossal ugyanott vagyok árban, mint egy (Q07 + PicoPSU + notiadapter) kombóval, és még jobban is szellőzik, meg a terhelés sem probléma.
-
válasz
Goose-T #21019 üzenetére
Igazából, ha mITX, akkor nekem a Lian Li PC-Q07 méretű házak ugranak be - utóbbi jó is lenne, ha bele lehetne rakni még 1-2 HDD-t (ODD is fontos). Ekkora méretbe pont jól jön a PicoPSU, a táp helyére meg mehet egy hátsó venti, és a kábelrengeteggel sincs gond. Viszont ekkora házba PS/2-es tápot rakni...
A Q11-es is tetszik, csak annak már a mélysége nekem egy kicsit nagy (268mm), és az ára is majdnem a duplája a Q07-nek. Viszont ebbe már el tudok képzelni egy SFX szabványú tápot, csak kellene hozzá egy SFX <> PS/2 átalakító keret, azt meg horror áron lehet rendelni.
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #21019 üzenetére
1 éve használom a 'csupa rács' házikómat a végleges formájában, összerakva (félkészen régebb óta) és azt kell mondjam, nem a ventilátor a szűk keresztmetszet zaj szempontjából. Leszabályozva (netezés, médiafogyasztás, 3D szerkesztés közben) szinte nem is hallhatóak*. Csak játéknál, vagy mesterséges terhelést jelentő szintetikus tesztprogramoknál pörögnek fel és jön meg a szélzaj.
A 3.5"-es HDD seek hangja ellenben annak ellenére is folyamatosan jelen van, hogy időközben a 2db 7200rpm-est lecseréltem 1db 5400rpm-es WD Red-re. Bár zongorázni lehet a különbséget közöttük, egyszerűen nagyon csendes a szoba és az ember hallása hozzáigazodik.* Kipróbáltam manuálisan leállított/felpörgetett HDD-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest