- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #47454 üzenetére
En 2 ora es 13 perce megkezdtem a karacsonyi szabit.
Nem volt mas helyette. Mellesleg most gondban vagyok, mert nincs megfelelo alaplap a kovetkezo projecthez.mindenkeppen olyan deszkat szeretnek ahol elol van az m.2 foglalat, kozvetlen a cpu cooler alatt, es ilyen nincs csak Giganak az meg nem kell, illetve x570 all de az meg kv@ draga es egy vicc a tower vrm+hangos fan komboja.
Attol felek, hogy b550-ig várnom kellesz a szerelgetessel
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #47427 üzenetére
jonsbo hp400 elerheto? esetleg van mas neven otthon klonja? nem tunik rossznak ennyiert...
-
flashpointer
őstag
válasz
hegegabi80 #47423 üzenetére
nekem egy ilyet hozott tegnap a jezuska
-
vmatyko
tag
válasz
hegegabi80 #47368 üzenetére
Nem sajnos, akkor másba akad bele.
Egyelőre a gyári hűtőt tettem bele. Kicsit hangos, de még nem zavaró, majd lehet, hogy kicserélem... -
profi
aktív tag
válasz
hegegabi80 #47375 üzenetére
Core V1-gyel már én is szemeztem, csak eddig senki sem ajánlotta,így nem mertem megvenni. Semmi különös igényem nincs, csak le tudjam hűteni a konfigomat a házban. Most veszek bele egy GTX 1060 3GB kártyát, annak is el kell fêrnie és jó lenne, ha az is szellőzne rendesen. Első sorban lêghűtés lenne benne, de ha kell, akkor veszek bele vízhűtést.
Metis Plust is néztem,de egy kicsit tartok tőleEgyrészt, hogy az anyaga miatt melegszik, másrêszt nem sok lyuk van rajta.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #47370 üzenetére
Próbáltam, elől kevésbé tud kijönni a levegő, és így nem szellőzik át a radi. Ez volt az első megoldás.
2 oldalról be tud szívni, viszont a kiáramló kevésbé jó. Ezért maradt így.
Átforgattam mindent, vagyis kivettem a radiról leszívó ventit, megfordítottam a radit, pumpát, és a tápot, - 5- 10 fok lett.
Kérdés: Akinek esetleg van kompakt vize. A pumpából kijövő RGB csatit lehet direktbe a lapra kötni? Asrock Fatality B450 itx-nél van RGB control, a 120L-en van egy ilyen, de nem tudtam vele zöldágra verődni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #47368 üzenetére
A VRM-ről jön le a hő elég rendesen, de ezért is csinálnám így.
Ugye a radin 2 venti van, azok is befelé fújnak, de így legalább az a meleg kijönne onnan.
Megpróbálom.
-
vmatyko
tag
válasz
hegegabi80 #47361 üzenetére
A tápba és a tápkábelbe is rálóg, de nagy feszegetések árán az talán jó lehetne, de a baj, hogy fél centit rálóg a RAM-ra
-
vmatyko
tag
válasz
hegegabi80 #47277 üzenetére
köszi
-
válasz
hegegabi80 #47219 üzenetére
Cougar GX 1050W V3.
Berakhatnék mást is, de a Cougar szép fekete, mint a ház.
-
enginev3.0
félisten
válasz
hegegabi80 #47211 üzenetére
Ventik sem rosszak benne, de kicsit lehetnének pörgősebbek, de már most szét nem szedem őket hogy cseréljem
Hátul a kis kapcsoló mi lenne? Azokra dugtam az első ventiket
-
válasz
hegegabi80 #47208 üzenetére
-
válasz
hegegabi80 #47198 üzenetére
Én nem vittem 1,08 alá, ha lehetne is. Így is 100W körül tetőzik a fogyasztása játékok alatt, az meg egyelőre oké. Ha beköltözök a Metisbe, és nem lesz jó, lemegyek én is 1,05-re, ha bírja.
Mercutio_:
WattMan tényleg bugosnak tűnik, nálam vissza szokta állítani időnként a state5 és state6 feszültséget a gyári értékre, viszont a state7-hez meg nem nyúl. Vajon ha törölném őket, és mondjuk beérném state1-4-iggel? Azt hiszem, egy próbát megér:
-
válasz
hegegabi80 #47194 üzenetére
Legkésőbb vasárnapig én is beköltözök egy fekete Metis Plusba a Ryzen 2700 + RX 570 ITX kombómmal. Wraith Max hűtővel a procin, hogy egy kis allcore tuning is mehessen. RX 570 már alul van feszelve az inteles gépben, kábé kitapasztaltam már, szóval költözés után nem nagyon kell szerintem majd állítgatni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #47174 üzenetére
Plusz ott a felár, annyit nem ér.. Jam, az 580-at tudom, hogy tud kazán lenni.
Ezért gondolkoztam ezen, ennyit érne még a dolog, FHD játékra elég, és csak van még 1 kis p lusz kakaó a Vega-hoz képest.
És, kényelmesen elfér az itx-ben.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #47172 üzenetére
Ha sikerül intezni, akkor szinten msi lesz. Nezzem en is 57pl0et, sot lenne 4gbs 580 is, de pont valami olyan kellene aminek nem kell semmi tap pluszban, kevesebb legyen a kabel.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #47159 üzenetére
Arra a sötét foltra szeretnék egy kék corsair feliratot, a hogyan még kérdéses.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #47156 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy te miként akarod kivitelezni elkészíteni stb.
Hát arra én is, nagyon.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #47154 üzenetére
Táptakaró akart lenni, de 1 éve megy az építkezés és még nem költöztünk be, a metis meg vagy 3 hónapja a dobozában pihen, de már csak
napokhetek kérdése a dolog.Egyébként megvettem már a plexit, festéket, hőlégfúvot és a maszkoláshoz csináltattam csini corsair-es matricát is, már csak a ledek hiányoznak a világításhoz, na meg kedv hozzá, hogy összerakjam.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #47149 üzenetére
ha átköltözik metisbe a cucc
Azaz kb. soha.
-
enginev3.0
félisten
válasz
hegegabi80 #47068 üzenetére
Nincs vga
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #46911 üzenetére
Valojaban a gyari sincs utban csak engem zavar egy kicsit, hogy hozzaer az egyik memoriahoz, de ettol fuggetlenul a mukodest nem befolyasolja, illetve eleg sokan hasznaljuk igy ebben az elrendezesben.
A legjobb az lenne ha VLP memoriat hasznalnek, ugyanis akkor szepen becsuszna ala a 25mm magas normal venti is, de sajnos ertelmes memot nem gyartanak ebben a meretben, Ryzen melle meg nem szivesen raknek 2666MHz-es orajelu modulokat.Ha osszeraktam a gepet rakok majd fel hwinfo screeneket...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #46876 üzenetére
Hát még én.
Most örülök, hogy jelenleg nem kell bontani, bár ettől még valamikor szét fogom szedni, plusz szerintem a pasztázás sem sikerült túl jól, így valszeg azt is újra kell majd csinálni. De ez lesz az első kör, plusz az, hogy stabil legyen a cucc.
Jelentkezem a fejleményekkel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #46872 üzenetére
Hangban max fordulaton van egy kis hangja, de számomra még elviselhető.
A proci majd kap kis alulfeszt, mert auton 1.4V körül kap, amit kicsit sokallok. Remélem 1.3V körül tudom stabilizálni, az jó lenne.
Én is kíváncsi vagyok, ha kevés lesz, megy fel a gyári hűtő.
-
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #46838 üzenetére
Azért itx esetében jó lenne elfelejteni a 3.5" hdd-t
Azért itx esetében jó lenne elfelejteni a hdd-t
Így helyes
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #46838 üzenetére
Vagy panel/pico.
Csak alaplapi SSD-vel. Na jó, 1db 2,5" SSD akárhol elfér.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46793 üzenetére
Köszi, utánanézek mindegyiknek.
#46795 hegegabi80
Nemcsak játékra kell a gép. Szoktam virtuális gépeket futtatni, fényképeket és scannelt fotónegatívokat szerkesztek Lihgtroomban és van amikor videót kódolok.
Amúgy a GTX 1060 kiszolgálja az igényeimet jelenleg. A játékaim szépen futnak rajta és a monitorom is „csak” full HD felbontású. -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #46793 üzenetére
Itt látszik, hogy egy pl.: 6mm-es Heatpipe ami ezeknél a hűtőknél gyakori mennyi hőt tud elszállítani maximum, hőmérsékletének fügvényében.
5db hőcsővel 30C°-os kupakkal kb.:100W, 60C°-os kupakkal kb.: 150W átadására képes, nagy valószínűséggel a hőleadó felület, és az onnan elvonható hőmennyiség lesz a szűk keresztmetszet. Szóval eddig a pontig a felület x légárammal fog skálázódni a "hűtőteljesítmény", nem a heatpipe-ok számának tovább növelésével.
-
vtomi2
őstag
válasz
hegegabi80 #46783 üzenetére
Nem eredeti oldallap, vmi vékony műanyag lap, szépen lehetett vágni szikével.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Az nem egy márka?
-
dugo_
veterán
válasz
Szerintem kirágta...
-
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46674 üzenetére
Jelentkezem...
Amúgy modding lesz nálam is. A tetőbe akarok applikálni egy szívó ventit. Alul van egy befelé fújó, és mivel nincs dvga, majdnem akadálytalan függőleges légcsatornát lehet létrehozni. A moduláris Atx táp is kijön, a helyére megy egy sfx, így még jobb lehet a szent huzat. -
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #46563 üzenetére
Gyanús, hogy igen.
-
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #46563 üzenetére
Ezt az VGA ele biggyesztett uveglapot sosem ertettem. VGA temp +20 C.
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
hegegabi80 #46529 üzenetére
Ugyan működik hűtőm teljes értékűként, de nagyon zajos, úgy hogy cserélni fogom az említett is-50 re. Esetleg annál valami csendesebb, hatékonyabb hűtő, ami node 202 be befér?
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
hegegabi80 #46529 üzenetére
Igen, az jó lett volna
-
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46446 üzenetére
Baráti társaságban kértek meg, hogy rakjak össze egy kis gépet, lehetőleg fehér színű házban. Így jött képbe a Metis. 😀 Amúgy megfelelne a classic változat is, nem kellene felül a ventihely, meg az ablak se, de kikopott a kínálatból. Egy G5400-as Pentium vagy egy Ryzen 2200G kerülne egyébként bele. A matx azért került képbe, mert főleg Amd fronton borsos az itx lapok ára... Intelből huszonezerből azért több élhető itx lapot találni már.
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #46446 üzenetére
Ne is mond a Metis lázat... Miután megosztottam itt az átalakításomat, azóta 11-et kellett "ugyanúgy" átalakítanom...
-
Janby
tag
válasz
hegegabi80 #46439 üzenetére
Ja, hogy ilyen profil
Teljesen másra gondoltam megint. Így már értem, hogy miért nem tartasz hibától
Dolgoztam ilyen profillal, úgyhogy elég jól ismerem. Jó masszív szerkezeteket lehet belőle összehozni
Az alaplaptartó lemez hiányával kapcsolatban nincsenek tapasztalatok a neten? Terhelés alatt biztosan fűtik egymást(VGA,lap), de mindkettő elég jól bírja szerintem. Esetleg föléjük helyezett ventikkel lehet csökkenteni a hőterehelést.(#46441) Mercutio_:Esetleg csipogó volt már az alaplapra kötve? Hátha az megmondja, merre érdemes folytatni a hibakeresést...
-
válasz
hegegabi80 #46430 üzenetére
+ (#46429) Ispy
Én is gyártottam bele, de ettől még a gyári jobban tetszene.Egyébként az eredeti kérdés még mindig áll, azaz be tudom szerelni a felső 120mm-es ventilátort, ha a felső rekeszben is benne van egy 3.5" HDD?
Képek alapján nem, max. egy 92mm-esnek lenne hely, ha fel lehetne fogatni. -
Janby
tag
válasz
hegegabi80 #46437 üzenetére
Értem. Mondjuk azt nem tudom, hogyan akarod majd egymáshoz rögzíteni a darabokat, de ha szegecseled, akkor egy rossz furat, és mehet a levesbe az a darab.
Felderítenem már nem kell, mert keresgéltem már elég sokat, és találtam is néhány elég jó helyet -
Janby
tag
válasz
hegegabi80 #46426 üzenetére
Ja, hogy abból a rögzítő "drótból" csináltál nagyobbat?! Én teljesen másra gondoltam....
Alu profilból meg inkább vegyél többet szerintem,ne számold ki nagyon. Ronthatsz is, meg aztán lehet annyira belejössz, hogy majd gyártod a házakat sorozatban
Annó én is megvettem a 2*6 métert, de nem is baj. Most nem kell megint profilért mászkálnom az új projekthezEgyébként szívesen fogadok linkeket profilos helyekről, akár privátban is jöhet. Feltéve hogy Pesten vannak.
(#46431) Fred23:Na igen,ez tényleg szép, csak az ára valóban elég durva. Annó én is ezért vágtam bele építkezésbe.
-
válasz
hegegabi80 #46432 üzenetére
Sírt a szám nekem is, mikor megláttam azt az árat. Nem értem őket, teljesen irreális ennyit kérni érte. A feléért viszont vinném, ha fájna is az a 30k egy házért.
-
Janby
tag
válasz
hegegabi80 #46421 üzenetére
Nekem már a Nagy Processzorhűtő Keresgélés elején szimpatikus volt a Shuriken, aztán lett is kettő
Az első vásárlásánál az eladó "elfelejtette" közölni, hogy a teljes gyári felszereltségből csak a venti nincs meg. Helyette egy ugyanolyan méretű, de fix 2000-es fordulatszámú volt rajta. Aztán találtam az aprón másikat, ami csak a hűtő volt AMD felfogatóval+PWM venti. Egyébként az egyik legjobban kitalált felfogatása van neki szerintem.Nem nagyon kell szerelgetni platformtól függetlenül. Azt a 12-es felfogatót hogyan oldottad meg? Kíváncsi lettem
(#46422) Duracellm...
Én annyira nem mentem még le soha fordulatszámban. Az évek alatt rájöttem, hogy elég toleráns vagyok a zajokra, bár az egyik múltkori írásod bogarat ültetett a fülembe, és meghallgattam 3,5-es HDD nélkül a gépet, és számottevően/hallhatóan csökkent a gép alapzaja, úgyhogy előbb-utóbb lecserélem valami SSD-re. Egyébként is nagyon melegszik, mikor játszom, mert közvetlenül a VGA mellett van...
A táp, ami elég hangos még, de ventit nem cserélek benne egyelőre -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #46404 üzenetére
Az már egy másik ház lenne, ezt kb.: arra találták ki, hogy mancika gépét gyorsan-olcsón - mert ugye brand sff gépet nem veszünk! -, kisebb helyre lehessen költöztetni, ehhez a zakatoló 3,5"-os HDD esszenciális tartozék, kell bele!!
Tréfát félre téve, ennek az a baja, hogy ha tovább gondolod a dolgot, az mATX alaplap kurva nagy helyet foglal, ahol ezt felhasználják, ott nagy valószínűséggel még bővíteni sem fogják LP kártyával low budget miatt, de annak hogy 2db 2x10gb-s LP hálókártya kerültön bele, annak az esélye közel 0. Szóval nyugodtan meg lehetne ezt ITX méretben is csinálni, minimal feature list-el, dupla kártya kivágással. Csak nem venné meg a célközönség, mert ITX lapot nem kapna bele olcsón.
Nagyon baba kis-kompakt Ipari/szerver házakat lehet elcsípni néha, ha jó masszív alapot szeretnél egy "álom háznak". Nem ezeket a tömegigényt kielégítő dolgokat kellene visszavágni jóra, tetszetősre gondolni.
-
válasz
hegegabi80 #46399 üzenetére
Igen, ezek jönnek be, pedig van velük elég baj.
Janby: Ezeket is néztem már egyszer, és szimpik is, de sajnos egy 85 mm-es CPU hűtő már nem fér el bennük, ez van a CS-101-nél:
Ráérek mondjuk a keresgéléssel...
A Raijintek Metis talán a legjobb kompromisszum racionálisan nézve, viszont kinézetre a karcsúbb, magasabb házak számomra vonzóbbak.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #46401 üzenetére
Egy 140mm-mély, tálcás ODD-nek a háta még éppen az mATX alaplapra nem lóg rá, mert az eleje az előlapig ki van tolva, 125mm széles az sfx táp. így néz ki egy teljesen belakott állapotban, igényesen bekábelezve:
Nekem nem egyértelmű, hogy miként lehetne az ODD elhagyásával méret csökkenteni és egyben tovább javítani ezen az öreg de kiforrott konstrukció élhetőségén.
Igaz hogy ODD nélkül az sfx tápot lehetne elforgatni, amivel lehetne hozni a ház legnagyobb méretén, de következő problémák merülnének fel:
-A táp kábelei az alaplap felé indulnának, fix korbácsos tápnál lehet hogy tápot és előlapot (a táp kicsavarozáshoz) kellene bontani az alaplap be/kiszereléshez.
-Továbbá nem kifelé, hanem az előlap mögé szellőzne a táp, ami miatt a hulladék hő nagyobb része visszakerül a dobozba.
-Valamint a táp mellett lévő a 3,5-os hdd-t, jóval körülményesebb lenne bekábelezni, mert lecsökkenne a hely a csatlakozók és a táp között. -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #46399 üzenetére
mATX házaknál ez a 426-427mm elég általánosan használt, gyakran visszatérő méret.
Ebben a házban a 3db 80x25-ös ventilátor hely, és a cable managment-re hagyott helyek az igazán szép momentumok - mATX-hoz képest - kompakt külső mérethez képest jól átgondolt, tágas, "élhető" ház.
Nekem a tupírozott műanyag előlap az, ami kizáró ok. -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #46391 üzenetére
Egyébként még nekem a Geeek A40 és A50 kuckók tetszenek nagyon. Valami ilyesmit fogok magamnak készíteni idővel.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #46388 üzenetére
Te, figyi már, mióta is készülsz beköltözni a metisbe? Én sem vagyok egy kapkodó idegbeteg, de te még nálam is lassabban nyomod.
-
válasz
hegegabi80 #46386 üzenetére
-
válasz
hegegabi80 #46384 üzenetére
Elég durva az ára, de valami ilyesmit szeretnék olcsóbban, azaz kis helyen elférjen, de erős konfig is ülhessen benne.
Ilyen ár mellett viszont már olcsóbb, ha építek egyet magam.
HookR: METIS WINDOW kimaradt.
Régi pici brand gép aprón van 2-3k-ért -táppal is- időnként, átalakítással akár jó is lehetne valamelyik.
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #46342 üzenetére
Próbáltam, de nagyon szorosan ment volna bele, így nem erőltettem. Pedig megnéztem, hogy jól áll-e, de jól állt. Az átalakító meg lazán rákattant
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #46320 üzenetére
Rendben
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #46318 üzenetére
Ryzen 2200G van a lapban, tuningról nincs szó
Akkor nyugodtan vehetem ezt a tápot, el kell indulnia a lapnak? -
Snowy_owl
őstag
válasz
hegegabi80 #46309 üzenetére
Elgonkszom egy ilyen 250-es beszerzésén, meg egy lézervágott átalakítóval teljesen jó lenne az ügy, lenne hely a házban. Köszönöm a segítséget.
-
Snowy_owl
őstag
válasz
hegegabi80 #46306 üzenetére
Nem kell moduláris igazából, teljesen megfelel nekem ha nem az. Ez a fekete Kolik jónak tűnik. Mondjuk ez a márka régen nem a megbízhatóság éllovasa volt, de megtaláltam itt a topikban a német nyelvű tesztet, amiben meg jól szerepelt, nyilván az általad is emlegetett megbízható sirtec belső miatt. Az lesz, hogy a mostany fsp hyper m 500W-t eladom, mert egy bumfordi valami, holott a belseje félig üres, és helyette veszek egy ilyen kolinkot.
-
profi
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46274 üzenetére
Sajnos nem fogom tudni a memória felé rakni, mivel magas a ramom (hyperx predator - 42,2mm). Remélem holnap átvehetem a ventit és akkor be is szerelem az is-50-nel.
-
profi
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46270 üzenetére
Köszi a sok infót. Közben megrendeltem a Lepát. Remélem jó lesz.
Duo: A frászt hoztad rám, már majdnem lemondtam a rendendelést, mire elesett, hogy rosszul írtad 😀 Gyárilag 120-as ventivel adják, amihez adnak egy kis fém hosszabbítót/átalakítót, amire fel tudod tenni.
-
duo
addikt
válasz
hegegabi80 #46270 üzenetére
jaaa azt hittem nem megy rá a 120-as. elnézést. a barkácsról meg annyit, hogy a csavarral rögzítve nekem a lepa rezgett kicsit. volt egy mély, halk, de nagyon zavaró búgása.
-
profi
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46249 üzenetére
Ok, köszi az infót. Egyelőre úgy tűnik , kipróbálom az is-50-et. Amint lesz egy kis időm, felteszem. Amennyiben nem javul minimum 5 fokot a hőfok, akkor cserélem a ventit. Ez esetben melyik ventillátort érdemes rá venni? Ajánljátok kérlek valamit (PCX-nép kapható előnyben)!
Köszönöm. -
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #46217 üzenetére
Ez alsó hangon vagy 60-80 óra nyomtatás, szóval ha csak nem magadnak készíted, akkor nem hiszem, hogy rentábilis. Ha egy átlagos 800-1000 Ft/óra díjjal számolok, máris egy igencsak jó alumínium kuckó áránál jár az ember. Ettől függetlenül én lehet rápróbálok, mert nekem is bejön...
-
válasz
hegegabi80 #46199 üzenetére
El tudom képzelni, hogy így jobb a légáramlás, de akkor inkább a DVI-t kukázzák, ha már az volt a második slot helyén a 1050Ti-n:
Egyébként ha megfigyeled, a két kártyán eltérő méretű, és máshogy helyezkedik el a borda.
-
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46181 üzenetére
A Realanodhoz nagyon hasonló felépítésű és méretű, Jonsbo C2 házamban próbálok én is kezdeni valamit a hőfokokkal. Éppen ma rendeltem én is egy IS-50-et a procira (többek között a régebbi ajánlásod alapján is), illetve a héten megjött az SFX tápom is, amire lecserélem az ATX tápomat. Ez utóbbit azért vettem először, mert moduláris, gondoltam kevés lesz a felesleges vezeték, ami lényegében nem nagyon jött be, mivel borzasztó hosszúak és merevek a kábelei (Bitfenix Whisper M 450 Gold), illetve a mérete is nagy, szerintem erősen lefogja az alulról befúvó venti légáramát is. És hiába van benne 14 cm-es venti, nem vesz részt a ház kiszellőztetésében, mint ahogy eredetileg terveztem. Továbbá azon gondolkodom, hogy lehet, hogy meg kellene lékelni a ház tetejét és egy kifelé fújó ventivel erősíteni a huzatot. Még nem döntöttem el, hogy az Általad linkelt Realanhoz hasonlóan csak megfurkálom a fedelet, vagy lézerrel kivágatok egy kört és valami venti rácsot teszek oda. Utóbbi vélhetően hatékonyabb lenne a légáramlás szempontjából.
-
profi
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46053 üzenetére
Az lett a vége, hogy végül vettem egy mini itx lapot (Asrock Fatal1ty B450 Gaming-itx/ac). A konfigot bele tettem az itthon elfekvő CM Elite 110 házba. Örültem is neki, mert nekem is tetszik, meg a gyereknek is.
A gond az, hogy túlmelegszik a proci, vagy a vga nem bírja, de már többször kék halállal újra indult a gép (biosban 77 fokot írt a procira újraindulás után). Gondolom nem tudja lehűteni rendesen az LD-Cooling IS-50, pedig már lecseréltem rajta a ventit egy 12-es Coolinkre. Nem túl jó, hogy a proci hűtő felett nem igazán van hely, plusz még egy ventit sem tudok mellé rakni, mert ott sincs hely.
Szerintetek cseréljem le a cpu coolert valami erősebb léghűtésre, vagy vegyek egy olcsóbb vízhűtést, vagy inkább cseréljem le a házat (Core V1, SG13B, QB One - ezeket néztem, amiből az elsőt kicsit nagynak találom, de biztos jól szellőzhet)?
Előre is köszönöm az ötleteket -
viperabácsi
addikt
válasz
hegegabi80 #46023 üzenetére
-
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46023 üzenetére
Ezzel a Gigabyte-tal már esetleg lehet okoskodni valamit pl. Jonsbo C2 fronton.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #46007 üzenetére
Ha jól tudom AM4 matx lapból nem nagyon van normál állapotban rövidebb és megfelelő elrendezésű
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #45995 üzenetére
Gyanítom, hogy a plexi csak a kiállítás kedvéért, ideiglenesen került rá, hogy megmutathassák a nagyérdeműnek milyen elrendezésre gondoltak.
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #45859 üzenetére
Szintén zenész. Tetőcsere, szigetelés, új műhely (100+ m2) és új terasz (50+ m2) építése a közeljövő tervei... Nem hiszem, hogy ezek mellett akár időm, akár pénzem maradna másra. Azért agyalok például ilyeneken, mint ez a ház, de hogy mikorra fog ez materializálódni, azt nem tudom...
-
vtomi2
őstag
válasz
hegegabi80 #45834 üzenetére
Riser-t kapsz a VGA-hoz a drágábnál.
Nekem az nem tiszta, hogy hogyan van benne a VGA, mert rossz fele néz az IO panelje, de ja, én is elgondolkoztam rajta, csak nincs sfx tápom
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45606 üzenetére
Mert semmi létjogosultsága már a hdd-nek ilyen ssd árak mellett.
Akkor hogy előnye is legyen, ha lenne HDD a gépemben az lenne a leghangosabb. Idle nincs mozgó alkatrészem.
-
válasz
hegegabi80 #45603 üzenetére
Hosszú távra inkább az 500-as NVMe-t céloznám be (szintén apróról), megfelelő hűtéssel: EK Water Blocks, vagy Akasa A-M2HS01
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45603 üzenetére
Ezt neked kell tudni mekkora helyre van szükséged. Én biztos maximum 1db 2,5" SSD-t használnék, esetleg még egy M.2. Bár semmi értelme 2db SSD-nek, vennék 1db nagyot. HDD mi a fenének már.
-
DoItYourself
addikt
válasz
hegegabi80 #45576 üzenetére
Most raktam össze két konfigot ezzel a lappal, Sharkoon QB One házban. Silverstone SFX 450-es táp, 2×8GB, RTX 2060, Adata 8200-as M.2 SSD-vel (adtak hozzá egy kis alu lapot, azt rátettem). Fél óra komoly vga izzasztás után az ssd 43 fokos volt, a vga megállt 83 foknál, a környezet 22 fokos volt. A házba egy 120mm-es Be Quiet PW2 pwm-es fújta az alaplapra a levegőt, és egy 80mm-es szívta ki a hátoldalon. A proci i3-8100, gyári hűtővel.
-
Janby
tag
válasz
hegegabi80 #45581 üzenetére
Nekem ilyen van.HA nem megy 0-24-ben 100%-on az SSD,akkor ez is bőven elég.Szerintem.És 2k alatt van az ára.Plusz alacsonyabb,mint az EK-k.
Jani
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #45579 üzenetére
En meg 2017-ben levettem a matricat es elraktam egy legmentesen zarhato zacsiba, de most hogy eledosorba kerul az EK
gondoltam vetek arra is egy pillantast es meglepo, de meg mindig ragad, igy szepen vissza is zartam hatha szukseg lesz meg ra
azt mondjuk nem ertem, hogy mi a francert nem a hatuljara teszik oket, biztosan van vmi oka... Vagy szimplan csak szop@tas.
Szerintem az eros szoritas a titka, igy nem szukseges oriasi bordat hasznalni a hatekony huteshez. Ez ITX rendszereknel a helyhiany miatt kiemelten fontos lehet.
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #45576 üzenetére
Ha m.2 hutesen gondolkodsz en probaltam mar 1-2 kinai hutobordat de vegul rajottem, hogy a gyenge felfogatas miatt a legtobb kacat kategoria, igy vegul vettem egy EK-t es lam, -15 de akar -18C is lehet a vegeredmeny
Reszemrol az EK nagyon ajanlott. (de persze azota biztosan van mar olcsobb es ertelmesebb darab a kinai piacon, igy erdemes lehet szetnezni) -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #45536 üzenetére
Na végül ASROCK H310M-ITX/ac lesz, szerencsém volt, apróról sikerült beszerezni. És akkor nem kell semmit sem mókolni (pedig már kezdtem megörülni). Amúgy Asrockból volt már H81 chipes itx-es lapom, azzal meg voltam elégedve.
Ez is egész jónak tűnik, van 3db venti csati, M.2 és wifi.
Még azon agyaltam, hogy van aprón egy Cooltek U2, ami nagyon tetszik, csak hűtésileg nem tudom mennyire jó. Lehet a metis egy fokkal jobb, pláne ha a teteje vágva lesz. -
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #45534 üzenetére
Erre az MSI-re gondolsz?
VRM hűtése eléggé rendben van, nálam is már csak arra vár, hogy végre beépítsem a kis RGeek házamba.
m.2 slot körül is van egy borda, zsúfolt kis házban jól jöhet ez a fícsör is. -
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #45532 üzenetére
ASROCK H310M-ITX/ac és minden gondod megoldódik.
Házat biztosan nem barmolnám szét egy vele nem kompatibilis alkatrész kedvéért... Slim venti 3-5k önmagában, máris majdnem beérted a belevaló lap árát.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45504 üzenetére
Szép munka.
Az a vicc nem is tudom már melyik fórumozó házán gyárilag volt ilyen tartó. Talán nem is Metis Plus, hanem a sima verzión.
-
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #45466 üzenetére
31,5x45cm mínusz egy kicsi.
Erre való: https://www.numanaudio.com/Lautsprecher/Subwoofer/NUMAN-RetroSub-Aktiv-Subwoofer.html
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #45460 üzenetére
Akkor irány a lapszabászat, meg a "hangfalas bolt"...
-
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #45453 üzenetére
Attól is függhet, milyen processzorerőre van szükséged. Pl. az Általad említett Giga lapba mehet egy i3-8100. Nem rossz kis darab és újra 40k alá ment az ára. Fentebb lépve lehet, hogy a Ryzenek már jobb ár/érték arányt hoznak, cserébe emberesebb az ITX lapok ára alájuk. Ettől függetlenül billenhet a matek az ő javukra is, ha olyan a felhasználásod (jól jön a sok mag pl.). Vagy egyszerűen csak szeretnéd kipróbálni. Én is így vettem a 2400G-t.
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #45448 üzenetére
"...ATX táp 86mm, az sfx 60..."
Az SFX 64 mm. -
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #45451 üzenetére
A C2-mben a már említett Gigabyte B450M DS3H + Ryzen 2400G + 16 GB Patriot Viper4 3000 Mhz RAM + Crucial MX500 m.2 500GB SSD + Bitfenix Whisper M 450 táp van. Alul van egy befújó 120 mm-es Nanoxia venti, a tápom 135 mm-es ventijét „használom” kifújásra.
Mivel nem játszom, nekem nincs dVGA a gépeimben, úgyhogy ilyen szempontból szerencsés vagyok. Procit a gyári Wraith Stealth topflow-val hűtöm, 60 fok fölé nemigen mentem vele (fordulaton mondjuk kicsit süvít, de nem vészes). Az SSD-re viszont vettem egy bordát (amit még nem raktam fel), mert az kb. 40 fok alapjáraton és ha meghajtom, 60 fölé megy bőven. SSD topikban írják, hogy „no para”, de nem egészséges hosszú távon szerintem, úgyhogy kíváncsi leszek, az EK borda vesz-e le a hőfokból.
Az Általad említett Realan E-D5 talán jobban meghűthető, abban van felül is ventihely, dVGA-s gépbe mindenképpen kell szerintem egy kihuzatoló venti is.
Ahogy látom, kezdenek lassan normalizálódni az Intel processzor árak, úgyhogy a Metist még megkínálhatod egy jó kis 300-as sorozatú ITX lappal (pl. MSI H310i PRO), amivel elvileg a 9. gen. is fogható marad, és árban jóval emészthetőbb, mint az AMD-s ITX vonal. -
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #45448 üzenetére
Lehet, hogy én a kedvező méret ellenére elengedném a Biostar kezét, pláne ezért az árért...
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #45444 üzenetére
Volt némi kedvezményem, mellé féláfa, teli áron én sem vettem volna ;p 30ért belefért..nem 1 évre kell.
-
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #45442 üzenetére
Ez a Gigabyte esélytelen bele? 24,4x21,5 cm. Én AM4 fronton ezt a lapot találtam anno a legkisebb mATX-nek, mondjuk én Jonsbo C2-be raktam. Napokig kutattam, mire rátaláltam. Ami érdekes, hogy a mATX-es AMD-s lapok valamiért szignifikánsan nagyobb méretűek, mint az Inteles mATX-ek... Az ITX-es AMD-s lapokat meg a Holdon árazzák...
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #45442 üzenetére
Én addig vakaróztam, míg végül boltból vettem a B450It..emiatt volt csak ráfizus a váltás, de megérte, pöpec lap.
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #45398 üzenetére
Marad a Prodigyben..agyaltam rajta, hogy valami kompaktabba költözök egyúttal, de a V56 tud fűteni és a CPU OCról sem akarok lemondani, mellette pedig szeretem a csendet..szóval nem opció a miniatürizálás egyelőre. Ha lenne a V56 Pulsera értelmes AIO blokk, persze elgondolkodnék
-
rover45
őstag
válasz
hegegabi80 #45362 üzenetére
Alumínium eloxálásra pedig őket ajánlom
[link]
(meg is fogom kérdezni tőlük majd -
DoItYourself
addikt
válasz
hegegabi80 #45326 üzenetére
Éreztem, hogy félre fog menni a téma.
A fúrás-faragás nekem is eszembe jutott, de nagyon hamar letettem róla, több okból is, nem részletezném. Egyébként nem egy darabról van szó, és számla is kell mindenről.
Vissza az eredeti kérdésre: van még vmi mini ITX ház, amit érdemes számításba venni? Ill. Sharkoon QB One esetén mit értenek az alatt, hogy moduláris táppal nem kompatibilis? -
DoItYourself
addikt
válasz
hegegabi80 #45319 üzenetére
Itt egy kép, a lukacsos rész a teteje. A ház nélküli beépítés nem jó, kinyitható a szekrény, kapcsolgatni fogják ki-be, USB-n hozzá kell férni, stb.
-
spgabor
aktív tag
válasz
hegegabi80 #45306 üzenetére
Igen, de 92mm lenne az ideális.
Legrosszabb esetben rendelek egyet Ali-ról, csak az egy hónap kb. -
spgabor
aktív tag
válasz
hegegabi80 #45297 üzenetére
Néztem az ilyen kialakításokat is. Elsősorban Zalman-t, de az nagyon túlárazott újan. Viszont kicsit félek tőle, mert azért elég pici a hűtőfelülete, így ne menjen a ventije nagyon magas hőfokon.
-
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #45297 üzenetére
Ezekért mondjuk egy fillért sem adnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Microsoft Excel topic
- Trollok komolyan
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Mass Effect
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest