- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
prolad
addikt
válasz
Crabface #58160 üzenetére
Szerintem a 20L az már hatalmas (még ha tényleg ezt is szokták mondani SFF felső határának), legyen 10, de inkább 5-höz közelebb.
Viszont az is tény, hogyha a lassan átlagosnak számító 3-4 slotos VGA-t veszem alapul meg 100W+ TDP-s processzorokat és az ezzel járó hűtés+tápigényt, akkor egészen máshogy fog kinézni egy 15-20L ház beljseje. -
Grave_444
nagyúr
válasz
"Nálam az itx az 20L alatt, vagy legalábbis a hardverhez mérten a lehető legkompaktabb ház."
A mondat második felével egyetértek, térfogatra elég nehéz korlátozni a rengeteg féle kialakítás miatt szerintem.
Csak hogy említsek példát is a korábbi házam 17,5l mégis mATX alaplapot fogadott. -
PROTRON
addikt
válasz
Igen, a "minél kompaktabb kialakítással" teljes mértékben tudok azonosulni.
És tényleg jobb lenne a topicot átkeresztelni "min-itx"ről inkább kis lábnyomú PC-k kategóriává, mert szétaprózva az egyes topicoc idővel elhaltak.
Anno volt értelme minden fél centi méret különbségért új topicot nyitni, de ma már nem igazán éri meg fenn tartani amíg technológiailag hasonló dolgokról van szó. Mert azért a felhasználók 90% ugyanúgy 1 db VGA-t fog belerakni a gépébe függetlenül attól hogy itx, mATX vagy rendes ATX és sokszor csak az ár dönt, ami megtévesztő mert méretkategóriánként a VRM és csipset kialakítás eltérő árazást von maga után.De pl az Rpi meg embedded PC-k már technológiailag is sokban különböznek nem csak a méretében, így jogos hogy van külön kártya PC topic még akkor is, ha egyébként NAS-nak megépítve már kb mini-itx méretűek lesznek.
Míg sokszor egy itx-mATX server gépet is be lehet úgy állítani hogy alig fog többet fogyasztani mint egy kártya PC-n alapuló gép.
Amúgy az a topic is kb tettszhalott... -
prolad
addikt
válasz
Crabface #58144 üzenetére
Jó kis ház, egy 3600+2060 kombót szépen elvitt. Csak amikor vettem még nagyobb volt a választék erősebb processzorból és VGA-ból.
ITX mondjuk így is magmarad, pont a lap amit nem cserélek. Csak egy lényegesen nagyobb házba (Torrent Compact) kerül.HDPlex nem 200-300W környékére való?
-
-
PROTRON
addikt
válasz
Crabface #58134 üzenetére
Ha majd legközelebb jön 6 literes, csak a kedvedért beírom oda is.
Ez most olyan részedről, mint amikor valaki mini-itx, vagy mATX házikóba akar csúcs VGA-t rakni és kapja a megszólásokat hogy minek ment oda...Amúgy nézegettem mini-DTX alaplapokat és eléggé durva hogy egyes tervező zseniknek sikerült úgy meglépni a szintet, hogy ha egy alaplap kategória direkt azért nagyobb mint a mini-itx hogy legyen hely elférni, erre fogja és az M.2 SSD alá betervezi a csipsetet és annak hűtését, miközben az egész alaplap meg üres.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #58039 üzenetére
Ez ránézésre is hangos. Nekem a Gaming X is olyan kell legyen, ami 30% 1200rpm-en megtartja terhelve.
Szóval lehet váltok 3 ventisre vagy Suprim X-re.
A mostani igazából bírja ezen a fordulaton is, de felengedi 70 fokra, hotspot 82.
Gyári vezérlésen 1500-1600rpm, úgy 62-64 fok, hotspot 80 alatt.
Másik házban közvetlen alulról fújó ventikkel szerintem elérem, amit szeretnék csere nélkül is. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #58027 üzenetére
De igen, igazából elégedett vagyok a hőmérséklettel, zajjal.
Viszont mozgatja a fantáziám mégis az Asus Prime AP201 vagy a Jonsbo D30, (esetleg D31 Mesh).
Ezekbe majd férne 3 ventis nagyobb kártya és közvetlen kapna hideg levegőt alulról is, ami tapasztalataim szerint sokat számít. -
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #57916 üzenetére
Én a képeket néztem, az alapján előre befér az AIO, én oda raknám, SFX-hez kell a beszerelő keret, hogy a házban az ATX nyílásba bekerülhessen a táp, és az talán 20mm plusz helyet enged felül, tehát fizikálisan már beférhet, viszont tudomásom szerint csak olyan keret létezik, ami szinte minden irányban középre pozícionál, nincs valamelyik irányba tlejesen eltolva a táp helye, szóval ha be is fér fölé így az aio, a táp attól még a levegő útjában lesz.
Létezik viszont TFX- ATX tápegység adapter, ahol akár az ATX hely alsó felébe is lerakhatod a TFX tápegységet, fölötte ott egy csomó hely, így azzal már tuti beférne, és van 700W-os TFX táp, nem is olyan vad áron, már ha a 60-70K neked nem az...Viszont onnan jön a következő gond, TFX-ből nem sok olyan táp van, ami moduláris lenne, 350-est találtam, ami a táp oldalába csatlakozós, erősebbeknek egy külön csatisor van már, amit megint nincs hova dugni ebben a házban, szóval marad a felülre heyezett AIO mellet egy adapter TFX táppal, és a hátsó panelnél, az alaplap mögött elrejted a szükségtelen kábeleket.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Crabface #57891 üzenetére
Ha bevállalós vagy, akkor tudom
ajánlani*még említeni a ventit védő vasak levágását a táp hátuljáról, mert ugye annak tolja a levegőt és hát van hangja...
Valahogy így (itt is megfigyelhető a kábel amputáció):
Én azért bátorkodtam Noctuára cserélni, mert nem használtam ki belőle a 350W-ot, valamint alaplapra volt kötve és egész magas, talán 60% alapjáratot állítottam be neki.
Szerk.: *végiggondoltam, nem úgy írom, hogy "ajánlom".
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Crabface #57858 üzenetére
Tudom ez alaplap függő is, de korábbi személyes tapasztalat miatt a K39v2 + BlackRidge párosításon jót mosolyogtam.
Nálam ez a kombináció így nézett ki.Én nem szerettem az FX350-G hangját, még kicserélt Noctua ventivel sem voltam vele megelégedve, mondjuk én azt szeretem ha nem hallom a gépem, vagy csak nagyon halkan. Dan A4-SFX hozzá képest néma.
(Ja és a sok kábel kérdést én csípőfogóval orvosoltam...)Viszont a K39-et magát nagyon szerettem (főleg a fogantyújával
, másodgépként sokat volt pakolva) , picit sajnálom hogy eladtam, nagyon jó cucc.
-
válasz
Crabface #57856 üzenetére
UPP, jó kis gép!
Később talán megérdemelne egy i7-3770(S)-t.
Honnan/hogyan rendelted a házat?#57860hszilard666
4770 már s1150, ez meg még s1155, szóval 3770 a max.
A GTX1070 valóban jó ötlet lenne mellé... ha kihasználja, de ha csak LoL megy... -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Crabface #57785 üzenetére
Így-így, ár/értékben jó, gyártó szerint 8 évig nem szárad ki, és van belőle 20g kiszerelés is!
(Állítólag a Noctua NT-H2 nagyon jó, de annyiért legyen is nagyon jó...másnak.)Szerk.: Most nézem, 45g kiszerelés is van az MX-4-ből...ha elfogy a 20g, a következő valszeg az lesz.
-
Zamma
őstag
válasz
Crabface #57765 üzenetére
Az a kérdés hogy hova szánják ezeket?
A PCIe gen3-as gépek piacára? Ott nagy a veszteség a csatoló miatt...
A gen4-es alaplapok viszont drágák és nem biztos ha már vesz olyat valaki pont ilyen kártyát szeretne...
Hol fog ez helytállni?
Max integráltba tudom elképzelni boxba vagy portable konzolba... -
Zamma
őstag
válasz
Crabface #57728 üzenetére
Sajnálom hogy így jártál, nekem a sima mesh oldallapú fekete NR200 van, nem tudok rá panaszt mondani. Szerelni sem volt baj vele semmi, minden simán ment, se sorja, se egyéb. Tényleg kifoghattál egy rossz darabot - vagy úgy voltak vele hogy a magyaroknak ez is jó lesz...
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #57731 üzenetére
Hát, ezek szerint, én a simát vettem, semmi gond nem volt vele, viszont a drágább towerben rés van az üveglap és a tető között, a felső pattintós elem gyárilag ferde volt, kézzel visszafeszegettem, hogy ne álljon ki. 155 eurért is lehet szar, a pénz nem garancia semmire. A tower is 110 eur...nem azt állítom, hogy a világ legjobb háza, a kategóriában a jobbak között van.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #57728 üzenetére
Ez nem a házat minősiti, hanem a forint értékét, 20k egy fapad metist kapsz, amitől fényévekre van az nr200. Sőt, szerintem a thermaltake is gyengébb minőség, pedig az 40k felett van. Lehet kifigtál egy gyenge eresztést, nekem semmi gondom nem volt a tetejével, a towernek már kellett egyengetni. Az igaz, hogy valahogy a belseje nem az igazi, a táp szarul van megoldva.
-
Zamma
őstag
válasz
Crabface #57719 üzenetére
Szerintem komolyan jegyzett szakorgánumok nem szólták le, sőt!
Nem tudom mire alapozod a leírtakat, első kézből szerzett tapasztalat alapján nem értek egyet ezekkel. Pláne nem ennyi pénzért.
Egyébként
- ATX-es tápot is eszik és
- mATX lapot,
- 3 slotos, nagy FE kártyát,
- a D15-nél kisebb léghűtést,
csak utána kell nézni hogy hogyan.
Tételesen tudom cáfolni az állításaidat, de most nem sok időm van írni.
A méret és hőelvezetés kéz a kézben jár, ehhez muszály egy bizonyos méret. Ez egy nagyon jól szellőző ház még edzett üveg oldalappal is. -
Mclovin
senior tag
válasz
Crabface #57667 üzenetére
Pont így. A fenti Asrock b450 kb elmenne 20-25k körül, arra rárakni 60k-t...plussz ha foglalat váltás, akkor a proci is ráfizetős a mostanihoz képest. AM4 vonalon meg nem megérős egy b550 újonnan vagy x570 használtan, ha játék a fő fókusz. Főleg, hogy mostani Asrock tud mindent, ami játékhoz fontos nekem (SAM, PBO2, RAM OC).
u.i: az adatlapom és konfig nem volt up to date, pótoltam.
-
Horvi
őstag
válasz
Crabface #57494 üzenetére
Köszi akkor megnézem majd otthon.
sff-cucc Elvileg van olyan kiadás ami ugyanez(Black Gaming néven), csak a backplateben különböznek meg az Ultrának picivel magasabb a boost órajele és kb ennyi. Viszont előre a műanyag keretet vissza fogom rakni, ha a backplatet leszedem. Nézzem már ki valahogy szegény kártya
-
sff-cucc
csendes tag
-
PROTRON
addikt
válasz
Crabface #57424 üzenetére
Szegény ismerősöd, most mondhatod neki hogy a többiek azóta ötleteltek adott árkategóriában és vannak még jobb lehetőségek.
Legközelebb én is beírom ezt a szöveget, csak mellette megvárom a reakciókat és csak akkor szólok havernak ha már a második körös reagálások is beérkeztek.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #57255 üzenetére
Tehát maradjak a 3060-nál? Nem játszom, szóval nem azért kell, de ha már itt a gép jó paraméterekkel, ne pont egy normális VGA hiányozzon belőle, de ha már veszek valamit, ugyanannyiért nyilván a jobbat szeretném. És így talán majd évi 1-2 alkalommal elindítok valamit, ahol viszont számítani fog, mi van benne, a videoban viszont elég egyértelmű előny mutatkozott az AMD kártya javára!
Amúgy ha semmi sincs optimalizálva, hogy lehet jobb fps-t elérni egy amd kártyával?
Ez talán elég hiteles forrás, itt is ugyanaz jött ki? [link] -
sff-cucc
csendes tag
válasz
Crabface #57202 üzenetére
Nem akartam megvalni a sajat Dan A4 hazamtol, mert ha valaha barmi okbol megis nagy kartyara valtanek, akkor tuti ennel akarok maradni. Ugyhogy kerestem egyet, vegul pedig a feketebol odakoltozott a nover konfigja
Feltunt amugy, hogy viszont a tieden a power cord szepen vedett mint egy cipofuzo, mig az en fekete 4.1-es hazamnal viszont nem ez volt a helyzet. Mindenesetre kifejezetten jol nez ki a full fekete belso a feher kulsovel.
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #57106 üzenetére
Nade az csak pluszfényt ad, ami miatt nem annyira koncentráltan csak a monitorból a fény, de ezen kívül más eredménye nincs szerintem, én a levett fényerőben látom a lényeget, tévét is 7-es fényen használom este, direkt annyira le van véve, hogy nem vakít. Szép meg minden felvett fényerővel, csak épp hosszú távon nem jó az, ahogy nem volt jó az sem, mikor anno még a katódsugaras monitor előtt ültünk..
Hivatalosan nyáron kint mindig kellene napszemüveget hordani, de legalább UV szűrős cuccot, a szürke hályog is ilyesmiből alakul ki, szimplán megkezdi az UV fény az ember szemében a dolgokat, ugyanúgy, mint ahogy kifakul a napfénytől egy műanyag darab is... -
Rick4
félisten
válasz
Crabface #57096 üzenetére
Lehet pisiszínű, de akkor keress gyorsan urológust, ha a tied ilyen .
Rá van nyomva az éjszakai szín mindig, sokat ülök a gép előtt, gyakorlatilag 2005 óta folyamatosan, már kell a szemüveg, nélküle a telefont se tudom elolvasni, igyekszem kímélni...
Hogy ennek az az ára, hogy vesebeteg- pisi színű a ph? Háát, ez van!VTom, nem titok, írtam már szerintem firstshop.
Ispy? Meglepően jó, rosszabbra számítottam. Maradt két marék csavar, minden volt hozzá, semmit se kellett a sajátomból használni, és ami a csúcs, még kis speakert is mellékeltek...
Régi vágyam volt, hogy csippanjon a gép induláskor, szóval most teljes a boldogság! -
PROTRON
addikt
válasz
Crabface #57065 üzenetére
Nu az szép hogy Ti kártyák is beleférnek.
Mondjuk alap levegős kiszerelésben halk nem lesz az tuti.
Ellenben ha a VGA venti beszívó oldalára egy komoly tartó szerkezetet fabrikálnak hogy megtartsa a monitort, lazán el tudnám képzelni irodákba....mármint ahol komoly grafikai munka folyik.A másik oldal azért nem jó, mert akkor a GPU flow through ventije az arcunkba fúj.
-
Horvi
őstag
válasz
Crabface #57046 üzenetére
Hát próbáltam állítani a venti profilt több kevesebb sikerrel. Nem igazán vagyok járatos benne. Most visszaraktam próbából a gyári beállítást:
Alulfeszelést is csináltam de nem sokat engedett. Az eredeti érték 1150-en volt.
Amúgy az volt a furcsa, ha csak egy sima 1080p-s yt vidit néztem, és nem ment a venti(a hőfok az elején abban a tartományban volt) akkor is elkezdett kúszni felfelé a hőmérséklet és kb 30 sec után már elérte az 50-55 fokot és akkor kapcsolt a venti. Ha állítottam rajta, hogy csak 60-65 fokon kapcsoljon akkor meg simán felment addig is a hőmérséklet egy videó nézés közben.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Crabface #56960 üzenetére
A harmadik lenne a legjobb.
Már annyiszor elhatároztam, hogy ez lesz most a tökéletes konfig, jó pár évig kiszolgál majd. Erre mindig jön valami hülyeség. Ahelyett hogy tényleg csak élvezné az ember a gép használatát. De azért olyan jó néha szívatni magunkat egy kicsit. -
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #56950 üzenetére
Mármint tartsunk távol a nézegetéstől? Vagy netalán segítsünk
Horvi: hajrá-hajrá. Az hova megy, alulra?
Rick4: Képet-képet
Amúgy mi az a proci ha lehet érdeklődni?
Részemről meg régóta vadászok Giga H/Z 97/170 lap(ok)ra (akármelyik), erre nem elém ugrott egy z170 amit nem bírtam otthagyni?
Kezdek én is félni, egyre jobban érik az a Jonsbo N2. Esetleg N1 -
Rick4
félisten
válasz
Crabface #56953 üzenetére
Én is végignéztem minden opciót amit lehetett, de rossz tulajdonságom, hogy minél kisebb házba minél erősebb gépet akarok, és már így is bajban vagyok, választanom kellett egy 1 kilós hűtő vagy a vizes hűtés között, és utóbbiból is csak a kisebb fog beférni, pedig a ház se olyan kicsi, thermaltake the tower 100...
Már megint érzem, hogy szívás az itx vonal, de most se sikerült lejönni róla! -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #56852 üzenetére
igen, elég korlátos. mostanában divat lehúzni a neten, hogy nem képes elszállásolni az idei csúcskártyákat. szerintem parádés, elmennek amellett, hogy egy 8 literes házról van szó, ami nem 200W + 400W eldisszipálására való. én az átlagnál jobb hűtéssel 77W + 150W hardverenél mondom, hogy ez a teteje, amit kompromisszum terén kötni tudok (hang/teljesítmény). egyébként nem a hossz vagy a magasság a gond, hanem az, hogy a kártyák dobják a 2-slot designt már jó ideje. általában egy 2.25 sem megy be, hacsak nem bontják meg és szedik le a bordát hátulról. egy 2.5 meg felejtős.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #56613 üzenetére
Tekintve, hogy alul nincs cooler, gondolom az előlapi alsó azért oda is juttat friss levegőt.
ATX táp lenne mindenképpen.Talán az elöl be, hátul-felül ki jobb megoldás, mint a képemen látható elrendezés. Alul 2-ből 1,5-et kitakakar egy hosszabb, szélesebb vga és szerintem kevés jut át rajta felülre. Eddig 120W-os kártyánál nem volt gond, de tervben van erősebb. Az álomházam se biztos összejön így. Esetleg egy lefűrészelt hűtőrácsú 3060 Gaming X-el.
-
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #56535 üzenetére
Ah, annak nem illene megfőni. R72700 & 1070 simán ment. Olyan 70 fok körül volt teteje mindkettőnek.
Ha az alaplap proci felőli oldalára tudsz tenni egy vékony ventit ami megkeveri kicsit a levegőt, akkor jobb. Csak mikor a fal mellé kellett tennem a gépet, akkor már nem volt hatékony a dolog, utána tudott hosszabb (8-10 óra) idő alatt megrekedni a meleg kicsit.
De ha azóta se kaptál jobb tippet, elsőre semmiképp se vetném el az ötletet. Ha befér a motyó, a költségvetésbe, méretileg. -
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #56533 üzenetére
Az játékvíz, nem?
Beférni befér, de nem tudom mennyire takarja ki az optikai meghajtó tartója (kb félig).
A hdd környékére sem jut túl sok levegő.Kicsi a hátsó venti (alapból, egy kis flex lehet segítene) de leginkább a vga és a procihűtő között, adott esetben benn tud rekedni a meleg.
Arra gondoltam volna igazából -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Crabface #56398 üzenetére
Én is éppen csodálkozom, hogy egész halk tud lenni a DAN A4-SFX, hangosabbra számítottam (és én is harapok a hangokra). Mondjuk nálam valami rezonál nagyobb venti fordulaton, még azt ki kell derítenem micsoda, de utána a játék közben is elfogadhatónak tűnne már.
#56395 ANOka: Ezeknél a félig víz, félig levegő hűtéseknél nem éri meg jobban egy teljes vizesblokk és valami custom loop?
(Én amúgy levegő+deshroud párti vagyok.)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #56310 üzenetére
nálam most ment el a FormD.T1 egy kollégának, épp épül, várom mi szép lesz belőle. nagy fejvakarás volt az is... ha nem kellett volna még 200k, hogy rendesen vízre rakjam, akkor az maradt volna.
csak hát sok is volt, meg nálam nem járja így, számítógépbe nem rakunk vizet -
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #56299 üzenetére
szép!
nekem nagy kedvenceim az RTX3000FE kártyák, de a 3070Ti olyan kis picike lenne a Ghost-ban, el is engedtem (pedig ezért vettem vagyonokért új gerincet a házba én okos).
nagyon kíváncsi leszek a 7000es AMD kártyákra, szerintem még soha nem álltak úgy a csillagok, hogy all-red gépem legyen, de most egyre inkább erre fúj a szél.
(nem beszélve az nV féle kabaré tápcsatiról és partnerkezelésről, árszabásról)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged