- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#16939776 #28462 üzenetére
Valszeg kétfelé kell így csapnom a haladási irányt. Egy ilyen, egy olyan...
Pedig de szép is lett volna egyféle deszkával megoldani az egészetFentiek figyelembevételével a sima ITX egy q1900-as lenne LTP-vel; a thin verzió meg lehet hogy nem is onboard procis lesz, hanem inkább 1150-es. (vagy 1155-ös)
Jól tudom, hogy az utóbbinál a proci-hűtés mint "oldalra", mind "hátrafelé" szerelhető? -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #28448 üzenetére
Egyelőre elment a kedvem a mókolgatástól szóval csak azt szeretném, hogy szépen egymás mellé tudjam rakni a 2 meghajtót a házban. (mondjuk a custom kábelek kellékei úton vannak,
bár kétségtelen, hogy most egy ideig nem lesz időm foglalkozni velük)
Kíváncsi leszek mit válaszolnak (ha egyáltalán válaszolnak) és arra is, hogy ha fizetnem kell akkor azt hogyan tehetem meg, és mennyibe fog ez nekem kerülni...
-
válasz
#16939776 #28437 üzenetére
Okés, értem: igazán halk és hatékony csak nagyobb hűtővel lehet a rendszer.
Nézegettem én a Phanteks-et, és jó is lenne magasságra, de akárhogy forgatom, beleütközik a VGA-ba, vagy a RAM-okba, vagy a jobb oldalt merőlegesen felfüggesztett HDD-be, vagy a hátlapi portok felett közvetlenül elhelyezett hátsó 120mm-es ventibe:
Egyedül még a Shuriken Rev.B lenne, amiben több az anyag (350g) ezeknél a kis HTPC hűtőknél, és ami még határokon belül marad.
Bár lehet, hogy most már csak én pörgöm túl a témát, az i3-amra (később 65W-os i5) talán tényleg elég egy Zelos/Silvretta + rá egy minőségi PWM hűtő, aztán csókolom.
-
canniball
nagyúr
válasz
#16939776 #28401 üzenetére
Oh, mivel fent volt a "képtár" eszembe sem jutott legörgetni.
taranis!
Hidd el: egy leszabályozott halk venti egyáltalán nem zavaró egy HDD mellett (pláne ha esetleg 3,5"-os példányról van szó)!
Csatlakoznék Duracellm... javaslatához: ha megoldható legyen két külön gép. Nálam is így van: (még ha nem is mellette alszunk, de) ugyan egy gép is el tudná látni a feladatot de zavart a 2,5" vinyó hangja a HTPC-ben (a ventit nem hallottam mellette) így "kétfelé szedtem a feladatokat".
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28399 üzenetére
én alapból hüleségnek tartom a passzív asztali PC, vagy 24/7 működésű nas/pc elképzelést,
régebben én is mindenáron passzív gépet akartam, de akkoriban ritkaság számban voltak a vezérelhető ventik és szinte mind üvöltött, ez még a p4 korszakban volt, vettem is anno egy passzív Gigabyte 6600 gs-t (a mai napig működik amúgy)
nade úgy befűtött a többi alkatrésznek, hogy még hangosabb lett a gép, mintha azon is aktív hűtés lett volna, a végén raktam is rá egy ventit amit 5V-ra kötöttemSzóval a mondandóm lényege: ma már olyan halk ventik vannak, hogy felesleges a full passzív gépnek a gondolata is, nincs hang és a gépben mégsem fő meg semmi
a gépem elejében egy 200mm-es venti pörög 350 rpm-en nem hallani, pedig 15 cm-re van a fejemtől, mondjuk nekem csak SSD-k vannak a gépben, de régebben a HDD-k voltak a leghangosabbak -
-
HookR
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28284 üzenetére
nekem hasonló megoldás van
a RAM-tól nem lehetne lejebb csúsztatni, legalábbis nálam nem -
Maarki
aktív tag
válasz
#16939776 #28174 üzenetére
Szia!
Akkor írom mivel többen "kérdezték" 500+torrent és kezdésnek 100/50 net de ez még változhat.
Gondolom jönnek a kérdések, hogy hülye vagy fiam ülj le egyes, minek ennyi hát azért mert több oldalra is megy fel ugyan az a torrent + nem csak én használóm az accontokat és mivel eltörölték egy, két helyen az arány rendszert ezért top X ben ildomos bent lenni, és ezzel szerintem el is árultam, hogy milyen oldalon vagyok fent.
Most jelenleg SAMSUNG EcoGreen F2 HD154UI ez van de kezd kevés lenni szóval lehet , hogy cserére kerül majd.
Igen szeretném a segítséged kérni abban, hogy milyen tápot ajánlasz,ház most annyira nem fontos mert van egy felesleges atxes abba bele lehet szerkeszteni sajnos a keret is szűkös, tudom sz*rból nem lehet várat építeni de csak torrentre kellene egy alacsony fogyasztású gép.
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28123 üzenetére
ASUS kezdte ezt az irányvonalat (idle venti leállítás) ennek az ASUS strix nevet adta és ezt kezdték átvenni más gyártók, mint pl. a Gigabyte, csak ők nem kérnek érte +10eFt-ot
gigabyte gtx 960:
0dB semi-passive fansFeaturing the new semi-passive fan design. When the GPU is under a set loading or temperature, the fans will remain off, creating an absolutely silent environment for gamers.
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28021 üzenetére
nem tudom, amikor valaki hajszárítóval esik neki egy RAM-nak, zsilettpengével egy CPU kupaknak, vagy lemezvágóval egy számítógépház átalakításának, nekem egyből a gányolás szó jut az eszembe
mondjuk ez nem zárja ki, hogy te hajszárítóval szebben leszednéd, mint én egy erre készített /tervezett célszerszámmal, egy illető a pengével tökéletesen eltávolítaná a kupakot és a lemezvágóval valaki olyan ügyesen bánik, hogy csak lesnénk, de ha én esnék neki hajszárítóval, zsilettpengével, vagy lemezvágóval az biza gányolás lenne -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28012 üzenetére
azért arra kíváncsi lennék hogy mivel méred melegítés közben a 60 fokot, és mit teszel az ellen, hogy ne süsd meg és mivel fogod, hogy a kezedet se égesd meg,
erről kb az a véleményem, mint a kupaktalanításról: gányolás, lehet, hogy sikerrel jársz és akkor öröm, bár garancia ugrik, de elcseszed és teljes ár bukta is benne van a pakliban,
én biztos nem tanácsolnék ilyesmit, mert te lehet megtudod csinálni és szerinted könnyű, de ez nem garancia arra, hogy más is ilyen ügyes és ha elcseszi akkor meg megy a mutogatás és köpködés
A technológiai leírást megadtam amivel kockázatmentesen elvégezhető,
ez akkor lenne igaz, ha nem tudná megfőzni a RAM-ot hajszárítóval+ nem tudna kitépni róla ezt-azt+ nem tudná elhajlítani a bordát-> a kockázatmentes szó azt jelenti, hogy nincs semmilyen kockázat, itt meg azért akad, nem akarok vitázni, de egy topikgazdától felelősebb viselkedésre számítanék -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #27949 üzenetére
Ugy tudom ezeket a dobozokat gyarilag nem ragasztjak le, legalabbis a YouTube unboxingok erre engednek kovetkeztetni.
#27950 Vesa
Kuldtem nekik e-mail-t de hetfon fel is hivom oket. Az a gond, hogy en sem tudom bizonyitani, hogy nem nalam hajlottak el a labak
Egyszeruen el sem akartam hinni amikor meglattamNem igy terveztem ezt a hetveget... Nagyon nem!
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #27844 üzenetére
Szerintem az alaplap élére elhelyezett PCI-E foglalatot eredendően a DIY AinO, illetve a Steam Machine-féle gépekhez ötlötték ki, hogy egy oldalon legyen a VGA hűtője az alaplapéval.
Főleg az előbbit várom tárt karokkal. Olyan monitorokat vizionálok, melyek hátlapi burkolata és belső kialakítása már eleve lehetővé teszi a mini-ITX alaplapok, fektetett VGA-k és a megfelelő tápegység fogadását, vagy amihez az alapértelmezett lapos hátlapot lehet opcionálisan utólag lecserélni vastagabbra, de ugyanúgy eleve fel van készítve az alkatrészek elhelyezésére. Hozzá rövid DVI / HDMI / DP átkötőkábel a diszkrétebb kábeldzsungel érdekében. -
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #27690 üzenetére
Én meg csak passzív gépben gondolkodom, így sokkal korlátozottabbak a lehetőségek... Ezért vettem egy 240W-os egységet és ez kiszolgál egészen 750Ti-vel bezárólag szinte minden igényemet. A következő lépcső egy valamilyen passzív Silverstone lenne, de az meg ugye nem 10k.
-
saturn27
tag
-
shteer
titán
válasz
#16939776 #27684 üzenetére
oké, jó ötlet a levezetés. a gyárikat meg akarom tartani, így ha sikerül beszerezni egy plusz szettet, megcsinál(tat)om
alapjáraton nem zajos, ha meg felpörög akkor nem azon lemezfülön múlik
kivágni nem akarom, mert még bekerülhet egy kompakt víz - akár cpu, akár vga hűtésre
első indításnál meglepődtem kicsit, mert a Z87E-ITX silent módban nem indította el, manual módban 38%-on indul az iPPC
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #27655 üzenetére
Persze igaz.
De úgy gondoltam, hogy irreleváns az adott témával kapcsolatban. Mondjuk nekem amúgy is mindegy ez a része a dolognak ilyen mélységben, csak a sok hatásfokon és kihasználtságon siránkozónak szoktam berakni ezt a táblázatot (ami viszonyításnak jó, másra nem). De itt van egy részletesebb teszt is Jonnyguru-tól. Az tisztán látszik ebből is, hogy a minőségi tápok szinte minden terheltségi tartományon belül képesek egy nagyon szűk hatásfoktartományban dolgozni, és nekem ennyi a lényeg.
Meg amúgy is baromi nehéz sweet spot-ra venni tápot. Gondolj bele, hogy most 30-60W között eszik a gépem, ehhez mondjuk egy 100W-os táp ideálisnak tekinthető ~50%-os ideális terhelést feltételezve. Na most ha én holnap úgy döntök, hogy belerakok még egy 750Ti-t is a rendszerbe máris kicsúsztam nem hogy az 50%-os ideális tartományból, hanem konkrétan a táp terhelhetőségéből. Vagy ha veszek egy 200-250W-os tápot erre felkészülve, akkor meg mi van ha eladom a vga-t (ahogy történt is az én esetemben), akkor meg már a 10-20%-os tartományba estem vissza hatékonyság tekintetében.
És én meg tuti, hogy nem fogok minden egyes gépmódosításkor új tápot venni. Ezért szoktam úgy dönteni, hogy veszek egy jóval nagyobb tápot mint ami kell, lenyelem azt a pár %-os veszteséget, de legalább "bármilyen" módosítást tudok úgy eszközölni, hogy nem kell tápot cserélnem (persze ésszerű keretek között).
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #27550 üzenetére
"kb.: 27mm-re van a gpu közepe a csatlakozótól és az 54*54-es felfogatás sem stimmel"
Önmagában az eltérő rögzítőfuratok még nem jelentenek problémát. Ha elfér, fúrok újat."kiemelkedés van a hőcsövek alatt, nem sík a gpu-val érintkező rész"
Az valószínűsíthető, hogy az előre felhordott hővezető pasztázás miatt van rajta a műanyag borítás, de hogy alatta a borda is kitüremkedik-e, vagy sem, az számomra nem egyértelmű.Tény, hogy egyszerre több buktatón is felül kellene kerekedni. Az sem szerencsés, hogy a referencia kialakítású 750Ti LP-k rögzítőfuratai meglehetősen lapos téglalap sarkain helyezkednek el, így arra is kell figyelni, hogy a kiszemelt hűtőn hány hőcső van, azok elférnek-e a rögzítőfuratok között, valamint megfelelő irányba néznek-e. A kiszemelt DIY VGA hűtő sajnos több szempontból is problémás, ami nagy kár, mert szólnak mellette is érvek:
- Kellően lapos, hogy 25mm magas venti is aláférjen.
- A lamellák elnyúlnának a ház eleje felé kellő távolságra, hogy a nagyobbik hányaduk a 120mm-es venti felé essen.Az eddig felleltek közül a referencia 750Ti LP-kkel kizárásos alapon az Alpenföhn Klara tűnik életképes megoldásnak, de az egyrészt relatíve vastag, másrészt az ITX-Box v7-ben a 120mm-es venti nem fedné le kellő mértékben.
Mondjuk annyira nem sürgős a fejlesztés és a 750Ti LP-hez sem ragaszkodom feltétlenül. Bízom benne, hogy hamarosan az AMD is előrukkol új, erősebb szériával, amihez találok passzoló hőcsöves hűtőt.
(#27556) AxBattler: AXP-100-at, mert több alkatrésszel kompatibilis (rakhatod PCI-E közeli CPU foglalatra is).
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
#16939776 #27554 üzenetére
Egy gyári 80-as van benne most (hangja nincs, de légszállítása sem nagyon). A flex táp pedig egy 120-as és egy 100-as fullpasszív, ami itthon van. És sajnos igen: vagdosni kell a kompatibilitáshoz
Nem lenne baj, egy DG41AN lapocska menne bele Gigabyte G-Power 2-vel (még mindig vadászok egy 50W-os 4magos 771-es Xeon-t átalakítóval)
-
>Deego..
senior tag
válasz
#16939776 #27459 üzenetére
Átszellőztetéssben gondolkodtam amit elöl egy 12 cm, s hátul is egy 12 végezné.
A táp kérdést sikeresen megoldottam. Helytakarékos és viszonylag nagy teljesítő képességgel rendelkező példánnyal. Ráadásul a kábelei is rövidek.
Így helyem az van/lesz egy normális hűtés kialakításának.
-
válasz
#16939776 #27414 üzenetére
A 1/2 max. fogyasztást csak úgy írtam, tippeltem. A CPU visszafogásával inkább az volt a cél, hogy kevésbé melegedjen és így a PWM-es procihűtő is minél alacsonyabb fordulatszámon maradjon, hogy így észrevehetetlenül (mármint halkan) mehessen a gép.
KODIbuntu-t használok egyébként rajta, és elég gyorsan beindul az SSD-ről, úgy hogy a gyári 3,5-es frekiről visszavettem 2,0 GHz-re + kikapcsoltam a Turbót és a HyperThreading-et, virtualizációs támogatást, meg olyasmiket, amik nem fontosak a filmlejátszás szempontjából. A procinak adott feszt is visszább vettem, 1,valamennyi volt alap esetben, most asszem 0.95 V-on van. A RAM-ok viszont XMP-sek, így 1,5V helyett (ha jól emlékszem) 1,65V-ot kapnak így mennek 1333 MHz Helyett 1600-on. HD4600-as IGP miatt csináltam ezt, mert az a rendszermemóriából csíp le magának.
Amit írtál, azt értem, csak nem tudom hogy kell megcsinálni.
De majd rákeresek. Ha szükséges.
Az optikát lehet először rákötöm a jelenlegi házban, 120W-os kockával + paneltáppal és így fogom megnézni mennyit kajál induláskor.
Az IGP miatt csak Haswell jöhet szóba. Annak nem is akartam a beállításait változtatni.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #27403 üzenetére
Mert ha a második, akkor az nem rendeltetés szerű "állapot"
hmm ez erdekes mert nekem most igy kozelebbrol megnezve normalisnak tunik, marmint gap-pad van a borda es az alkatreszek kozott, es bar meg tudom billegtetni, szepen stabilan egybol vissza is all a helyere. Vagy ennek inkabb szorosan kellene fekudnie az alkatreszeken?
Gondolom a csavarral csak fesziteni tudok rajta.Majd beepitesnel jobban szemugyre veszem a dologot es felterkepezem az altalad emlitett vedofoliat is
Esetleg ha valakinek van vele tapasztalta/eszrevetele irja mar meg legyen szives.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #27364 üzenetére
Köszönöm a linket
A Crucial ezen fórumán ajánlották, hogy MU02/03 firmware esetén upgrade-eljenek MU05-re, de visszajelzést senki nem írt, hogy megoldotta-e a problémáját ezzel a lappal az upgrade, nomeg az én SSD-men SSDOK szerint MU05 van szóval úgy tűnik a ThinITX nem kapja meg ezt az msata SSD-tMivel sima lapban nincs vele gond, így az M500 megy az eladásra szánt GA-B85N-be.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #27335 üzenetére
"Ahogy látom 90°-al elforgatva befér, csak a fölötte levő meghajtó tálcát bukhatod ha nincs szerencséd."
Nos igen, alulra menne egy SSD, (2.5” drive bay) a felso talcaba pedig mindenkeppen szeretnek egy HDD-t. Mivel van itthon egy NAS (2x3TB RED) igy ezt a vinyot csak atmeneti tarolasra hasznalnam, amolyan SSD kimelo megoldas lenne. Ezen felul erre mennenek a jatekok is, szoval nem szeretnek elso korben mindent az SSD-re tolteni/telepiteni, irogatni ra feleslegesen...
Kis erdekesseg, hogy a szoban forgo WD vincseszter honalpjan 26.1mm a HDD magassaga, a specifikacios pdf viszont mar csak 25.4 mm-t ir.
Szoval a kerdes tomoren: Mekkora szabad hely marad a HHD tarto keret, es a radiator kozott.Alternativ megoldas lehet persze ha elhagyom a HDD-t, es az arat egy nagyobb SSD-be fektetem.
Meg jo hogy a HDD es a vizet direkt nem rendeltem meg
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz
#16939776 #27256 üzenetére
Természetesen kérdezni még ettől kell, ez a kép tervezni segít. Odaképzelve könnyebb eldönteni hogy melyik oldalra forgatva lesz a jó ha dvga is lesz a gépben a hőcsövek miatt, msi és giga az neccesebb mivel ott a pci-e sínhez közeli cpu foglalat van így a csöveknek az usb csatik felé kell nézniük, LP ramoktól elférnek a hőcsövek.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #27230 üzenetére
Alaplapcsere esetén az Asus H97I-Plus lett volna a legolcsóbb M.2-es, de inkább megvárom a következő generációt, hátha lesz középkategóriás deszkákban is M.2-es slot, komolyabbra nem igazán van szükségem.
Végül is egy I5-760-as ugrott be az I3-530 helyére.
Egyelőre úgy tűnik, a Scythe Kozuti + Thermalright TY-147 páros a 95W TDP-s procival sem vall kudarcot. Lynx alatt 4 perc alatt 71/81 °C-ig (proci/mag) kúszott fel a hőmérséklet. Idővel egy-két fokkal még biztos menne feljebb, de emiatt nem aggódom.
-
janos666
nagyúr
válasz
#16939776 #27231 üzenetére
Azt már nem tudom, de most megnéztem 1Gb-al.
SMB-vel nyilván egy feneketlen kút a RAM használat (hisz alapértelmezésben a gyakorlatilag a teljes szabad memóriaterület cache, amin belül a RAM ~10%-a írási buffer). A CPU pedig fél kézzel nem oldaná meg, de azért bőségesen elboldogul:
Ha átmegyünk a gépre és direct_io-val dd-zünk, ahhoz hellyel-közzel már egy CPU mag is elég lenne ~150 Mb/s-hez: [link] + [link]
Ha szabadjára engedjük a cache/buffer témát, akkor elszabadul a CPU-pokol a ~260 Mb/s eléréséhez, de valahol itt kéne keresni 2db WD Red RAID-0 sebességét (specifikáció szerint, ha jól rémlik 145Mb/s vagy +/- 5-10 a csúcs a lemez szélén, befelé csak lassul...), ami a RAID-5 elvi maximuma is (a harmadik lemezre már a paritás megy, nem az adatszelet). Talán épp el lehetne érni ezeknek a HDD-knek a csúcsát, ha felrántanám kicsit a CPU FSB-t (vagy talán már abszolút nem számítana neki az sem, ha Q1900 deszka lenne).
Még egy utolsó eredmény, hogy fsync-el dd-zve is értelem szerűen magas a CPU használat, de csak kicsit csökken a sebesség (sőt, itt lusta voltam újraformázni, így talán csak ebből ered a dolog, hogy ez már CoW filemódosítás, nem szimpla írás): [link]
-
janos666
nagyúr
válasz
#16939776 #27161 üzenetére
"hat lemezes Raid5EE"
Hmm... Nálam alapszabály, hogy RAID-5 csakis páratlan számú lemezből álljon.
Csak így lehet eljátszani azt a trükköt, hogy (N-1)*stripe_size=AU_size (RAID stripe és filerendszer allocation unit ; már ha NTFS-ről, EXT-ről beszélünk, BtrFS-nél már kicsit bekavar a külön sector és liefe size, ez ezestben azt hiszem az utóbbi felel meg az AU-nak, a sector pedig fix 4k a hagyományos kernelek page size korláta miatt is), ami sokszor "csodákat" művel a hardware-es write-through cache nélküli RAID-5 esetén (nem annyira csoda, mert igazából ezt kéne alapállapotnak tekinteni, amitől sokan eltérnek valami okból, aztán sírnak, hogy milyen lassú a RAID-5, főleg ha szoftveres). -
janos666
nagyúr
válasz
#16939776 #27158 üzenetére
Nem ástam még bele magam ennyire, de így már nem is hangzik olyan jól a dolog, kötelező a szünetmentes táp, ha ekkora a buffer. Azért kipróbálom 1Gb RAM-al elégséges-e nekem a sebesség. A másik BtrFS alternatívám a Windows-Virtualbox-SMB/NFS, ehhez csak némi extra RAM kell a gépbe, ami amúgy sem árt, de ugyanúgy kéne akkor szünetmentes, ami nélkül eddig gyakorlatilag megvoltam RAID-al (NTFS), flush-olgatással, viszonylag kis rizikóval. Csak én már az XFS NAS divat előtt is mindig paráztam a bitroth-on, pedig meg sem tudtam fogalmazni szakszavakkal és nem nagyon volt elérhető megoldás itthonra, csak egy 50-50 köztes RAID5.
Na, majd tesztelek, aztán visszajövök új tervért, vagy egy-két évre még elnapolom. -
janos666
nagyúr
válasz
#16939776 #27156 üzenetére
Ettől féltem. Akkor lehet, hogy marad a HDD szélzaj a szobában, mert nem jön ki olcsón.
Mihez kell ennyi RAM? Csak nyugodtan elveszthető cache annak eldöntésére, hogy mikor hova írjon, vagy írási buffer lesz belőle? Utóbbi esetben még szünetmentes táp is kéne. Most a sűrű flush-olásos (Windows) beállítással használom a RAID-5 tömböt. -
janos666
nagyúr
válasz
#16939776 #27144 üzenetére
Kösz.
Találtam is 10k-ért egy használt E-350 APU-st, és úgy döntöttem kipróbálom.
Majd meglátjuk, hogy mekkora falat neki az XFS / BtrFS parity módban. -> Ezért szerettem volna inkább kicsit fürgébb Intel CPU-t a lomha AMD helyett, illetve esetleg a fogyasztás miatt valami újabb félét, de látatlanban nehéz felmérni, hogy mit tudnak (először építek NAS-t, eddig ódzkodtam a gondolattól). Lehet, hogy ez is bőven sok lesz CPU-ban és ~5W-on nem fogok görcsölni.Kell amúgy nekem egy másik kis szerver is, amire elég 1 szál SATA, viszont talán erősebb CPU dukálna mellé. A J1800 vagy a D2500 a gyorsabb nyersen CPU-ban (mármint ez a kettő egymáshoz képedt, de akár az E-350-hez mérve)?
-
shteer
titán
-
shteer
titán
válasz
#16939776 #26900 üzenetére
akkor muszáj egy NF-A14 industrialPPC-2000 PWM ventit beszereznem
500-on még néma, ha meg kell a kraft, 182,5 m³/h-t megmozgat
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tesla topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen routert?
- Futás, futópályák
- Google Chrome
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest