- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Köszi, mostanra átnéztem az összeset!
Az ASKTech ZENO3 jópofa, és a Travla F526 sem rossz, illetve utóbbit nézegetve futottam bele az F531-be, kár hogy aranyáron mérik őket.
Ennek fényében marad az FC8 Alpha Fanless, elég jó kompromisszumnak tűnik, és szerintem az összes közül ez a legletisztultabb.
Utóbbinál úgy nézem nem megoldott a nem közvetlenül alaplapba dugható paneltáp normális rögzítése, így marad a PicoPSU-160-XT.
Duracellm: Mármint az FC8-ba nem lehet bármit beletenni? Ahogy nézem a CPU disszipációjának jelentős részét a házon kívülre vezeti, belül meg legfeljebb kettő (de lehet csak egy) 2,5 colos HDD lesz, azokból sem 15 milliméteres dögök.
A VRM csak elbír már egy szerencsétlen 65 wattos procival, annyit szellőzik a ház, ráadásul vízszintesen áll a NYÁK és az azon lévő komponensek. SSD-ből valószínűleg M.2 lesz, ezeknek pedig nem igazán fáj a 80-90 fok sem, bár ilyen hőmérsékletre jellemzősen csak hosszabb szekvenciális írásnál mennek fel, ez pedig ritka, tehát én nem aggódok.
-
Cooltek C2 - ejj, ezt elnéztem, hirtelen az U2-re gondoltam, viszont a C2 meg elég zsúfolt, nem maradna hely HDD-nek.
Viszont erre a kettőre tudnátok valamit mondani? Valósak az aggályaim?
Cooltek V3+/V6+ - nem melegednek nagyon át odafönn a HDD-k?
Lian Li PC-Q11 - ez a ház mindig is tetszett, de ugyanez a problémám: nincs venti, ami hűtené a HDD-ket, illetve nem tudom, mennyire tudja átfújni a házat az az 1 db első venti? Mondjuk lecserélem egy minőségi, PWM-es, 140mm-es légkavaróra... -
Huh, köszi, ez gyors volt!
Fekvőből nincs sok elérhető alternatíva... Amik szóba jöhetnek:
Cooltek C2 - nem maradna alul hely a HDD-knek.
Cooltek V3+/V6+ - nem melegednek nagyon át odafönn a HDD-k?
Lian Li PC-Q11 - ez a ház mindig is tetszett, de ugyanez a problémám: nincs venti, ami hűtené a HDD-ket, illetve nem tudom, mennyire tudja átfújni a házat az az 1 db első venti? Mondjuk lecserélem egy minőségi, PWM-es, 140mm-es légkavaróra...Amik még felmerülnek:
Cooltek C3 & U3 - picivel nagyobbak a Q11-nél.
Sharkoon CA-M - dettó.
Xigmatek Nebula - Picit szélesebb a VGA-nak a hely, viszont ott sincs szellőzőnyílás. -
törölt tag
A csavarok a házon belül vannak a vga alatt, problémás lehet visszatekerni, ha helyére került a VGA.
Az előtte lévő képen még még nincs kivágva az alsó sarok a vga alatt, az is mod-va lett...A VGA hátlapi lemezt lecsavarozni, beilleszteni kicsit megemelve, majd a vga-t beleillesztve, betolni a slot-ba egyszerűbb lehet, talán hozzáférhetőbbek a csavarok.
Mindenesetre gondolhattak volna erre az apróságra a tervezők.
Ettől függetlenül tetszik a ház, elég masszív! -
törölt tag
Igen a képeket, én is néztem a kialakításról, a PCB-n fellelhető aljzt méretei okán gondoltam hogy oda befér, a hengeres ajzat is. Köszi a részletes leírást.
Az "Úr" is az alátétes megoldást választotta, a leírás alapján.
A passzív HTPC: Pont jó, csak a kinézetét kell megszokni. Vesa-val fel lehet rakni a TV hátára, és onnantól már ebből a szempontból is tökéletes.
-
törölt tag
Nem pazarolták rá az anyagot...
Ami viszont mellette van az nekem újdonság: CPU installation tool
-
törölt tag
Igen, így szoktuk meg
Pont a PCH alá esne a furat.
De adnak hozzá egy fém lemezt, ami áthidalja a távolságot/problémát:Accessories:
User's manual
ASUS Q-Shield
M.2 2242 mounting kit
2 x SATA 6Gb/s cable(s)
1 x M.2 Screw Package
1 x pack of cable tie
1 x CPU installation tool
1 x Supporting DVD
1 x 12 in 1 Cable Label (s) -
törölt tag
A mostani álapot.
alapla: MSI B150I GAMING PRO AC
proc.: G4500T
hűtő: Noctua NH-L9i
ram: Kingston HyperX Savage 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz HX424C12SB2K2/8
ssd: ADATA Premier Pro SP900 128GB M.2 2280 ASP900NS38-128GM-C
hdd: Western Digital AV-25 2.5" 1TB 16MB SATA2 WD10JUCT
SATA Y táp elosztó kábel
ház: ANTEC ISK110 VESA Vagy PicoPSU-160XT tápot bele tudom rakni Az ANTEC-be?
Mert akkor maradna a G4400
Ez jó?
Működő képes?
Nagy szépen köszönöm a segítséget! -
HookR
addikt
Dune Case lett a neve - kickstarter.com
-
törölt tag
Szia!
A táp felépítését nem tudtam ezért nem értettem!
Nem ragaszkodom a házhoz sem, és bővíteni nem akarom.
Végignéztem az oldalad és úgy látom van bőven választék,
ha esetleg tudnál praktikusabb házat szívesen venném, mert
mégis jobban ismered a buktatókat. Nekem ők tetszenek: ez is jópofa; ő is; meg ő még ez is elmegy
A lényeg jól szellőző kicsi ház legyen, a házban 1 db processzor
ventilátor lesz csak más hűtés csak a perforáció.
Ha más nemígy hálás lennék a segítségedért.
Az alaplap hát szuper még ezen is elgondolkodom.
Most már a SSD sem probléma mert M.2 SSD lesz.
És így a 1db 2,5" HDD elfér. -
imibogyo
veterán
Jóvanna.... Ki tartja észben....
Viszont hétvégén sikeresen leköltöztem vidékre, kertes házba, szóval hamarosan jöhetnek az ITX projektek. Már csak az esztergám és a marógépem nincs átköltöztetve, de majd hamarosan azok is átjönnek futón. Egyelőre még romokban a műhely, mert mindent csak bedobáltam, de remélhetőleg egy-két héten belül funkcionális lesz minden szeglete...
-
imibogyo
veterán
Anno volt egy hasonló tervem nekem is, de végül már ötlet szintjén elvetettem...
-
törölt tag
rendben, johet az ideologia. maga a tervezes is jo jatek lehet, de kell egy otlet, aminek erdemes nekiesni. akar topic szinten is
mar regota piszkalnak a passziv hazak, akar egy olyan is, ami kicsi, de kiall belole egy bazinagy procihuto. itt is volt par pelda ra. na egy olyat igazan izlesesre es hasznalhatora megtervezni pl jo jatek lehet, de kene valami konkretum h mire kene alkalmas legyen, amivel egy kicsi jatekot v iranyultsagot bele lehetne vinni (mittomen turazasra es akkor legyen vizallo
)
-
Archttila
veterán
Vagy egyszerűen csak egy működő termékre vágyom a pénzemért nem gondolod?
Tehetek én arról, hogy a világ egyik legnagyobb hardvergyártója egy fostaliga szart gyárt?
(igen sajnos az Intel is)
zárlatos volt a lap ami vitte magával a 84K-s CPU-t... ezt utólag az iPon is megerősítette, ezenfelül 2 fórumtárs is beszámolt hasonló Asus produkcióról, a külföldi fórumok panaszposzt tengerei pedig már csak hab a tortán...Érdekes ma összeraktam a gépet egy ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac alaplappal és lás csodát tökéletesen működik a gép a szívén egy Noctua NH-U9S-sel.
Az összes mai ITX deszka csak jelenthet ennek a kis csodának, IMÁDOM!
erre tessék:
Valakinek írtam korábban, hogy nem tetszik a külseje nos élőben teljesen más
Ha megtartottam volna a Maximus-t biztos vagyok benne, hogy nem telt volna el úgy nap, hogy ne félve kapcsoljam be a gépet. :/
Az életben soha többé ASUS!!!
ps.: Holnap lövök fel pár képet
egyébként összeszerelés után azt vettem észre, hogy meglepően jól sikerült a cable managment a gépben
/NCASE-ig kitart
-
baliii
senior tag
Köszönöm a javaslatokat, tetszik mind a két ház, talán inkább a 2. Lesz, bővíthetőség miatt.
Valóban nem akartam senki szabadidejét a sajátomnál értéktelenebbnek beállítani, csak egyszerűen arra gondoltam, ha valaki napi rendszerességgel követi ezeket a hardvereket, akár fejből is összeír egy ilyen konfigot, míg én szerencsétlenkedve keresgélnék órákon át.... -
törölt tag
Nálam nem győzte le kiütéssel a CFI A7879-et:
Pro:
-alapból kiszedhető a HDD-cadge(20 csavar)
-kisebb méret
-zárható előlapCon:
-alaplap szellőzése
-80mm-es venti
-zsúfolt kábelezés
-játék HDD-keret
-ónozott lemez váz
-Flex-ATX táp csak opcionális.Szerk: NewEgg nem is forgalmazza tovább, annyi negatív kritika érte:ITX-S4
-
-
@aMoRF
tag
A Chieftec IX-05B ház a számomra elfogadható kategóriába esik. Első ránézésre jó szellőzése lehet és a gyári hűtővel bele férne az egész cucc. Nem akarok a konfigon bővíteni. (nem lesz dvd, dedikált vga vagy HDD) Ezért választottam egy aránylag erősebb és elfogadható árú AMD Aput a konfigba . Persze egy A10-es még jobb lenne, ugyan ekkora TDP-vel, meg 16GB Ram de vannak költségvetési határok. Ha mindenhol csak 5-10-15 ezerrel tolom meg az árat az a végére már duplázza a rá szánt keretet. Ne értsetek félre nem célom a spórolás minden áron! Az igényeimet az A8-is kielégíti 8GB Rammal és kész. Ha lehetséges nem akarok plusz ventiket.
A kérdésem továbbra is fent áll: A fentebbi konfigot 120W-os panel tápról hosszú távon el lehet-e üzemeltetni?
Van egy normál 400W-os FSP ATX tápom. Ha mással nem akkor egyedi házban a konfig megkaphatná. DE ezekben a tápokban ahogy a sfx-ben is van 1 plusz venti. Ami pont 1-el több mint amit a rendszerbe szánnék.
-
HookR
addikt
"ID-Cooling ID-60"
Mármint ID-Cooling IS-60. -
A Q04 mintha már fenn lenne egy ideje, és szerintem kicsit fail: a meleg levegő felfelé száll, és ez nem túl jó hír a HDD-knek. Inkább alulra kellett volna helyezniük, mint a Q11-ben.
Viszont ha az ICE M02-ből lenne csoportos rendelés, akkor számoljatok velem is...
(#31259) jim bcs
-
Pista0001
addikt
Bármelyik verziót nézzük, a táp a legnagyobb helypazarló, valamint az egyetlen alkatrész, amit büntetlenül száműzni lehet a házból. Nyilván dc-dc megoldásokkal még nem lehet a csúcskategóriát megcélozni, de azért vannak már jó megoldások. Flexi risert tuti nem alkalmaznék, a nyákos biztos problémamentesebb, viszont szerintem nem szükséges az sem. Piszok keskeny gépet lehet vele építeni, viszont általában a kocka praktikusabb szerintem. Kb 210×260×130-as méretbe
táp nélküldc-dc+külső kockával már komoly konfig belefér tisztességes hűtéssel. A saját építésű házam "lényegi" része kb ekkora volt, ebbe még 2 db 3,5-es meg egy 2,5-es merevlemez/ssd kényelmesen befért volna. -
törölt tag
Leehet hogy a kép tényleg megtévesztő, de akkor a foglalat magasságában/akár a pcb vastagság miatt/ kell lennie különbségnek, különben nem lenne az a probléma sem: (#30942): márnint, hogy egy specifikált erőnél jóval nagyobbat kap a CPU. A nagyobb IHS height magyarázná az "out of spec" erő ébredését
Valaki mérje le PLS, akinek van mindkét/mindhárom foglalat+cpu, és derékszög+tolómérő
-
Mercutio_
félisten
-
További variációk házra és hűtőre:
- Fractal Design Core 500
- Fractal Design Kelvin S24 -
HookR
addikt
Illetve most lám, hogy az Asus H81I-Plus-on is van belső SPDIF csatlakozó, csak onnan még ki kell vezetni.
-
A214
aktív tag
Köszi ,szerintem akkor MSI.
Tehát így képzeltem:
ház: Cooler Master Elite 110 Advanced Black
táp: Corsair CX430 M
memoria: 4GB HyperX
proci: G1820 (marad a gyári proci hűtő !)
alaplap: MSI H81Iegyenlőre 2db 500GB sata HDD teszek bele. (később lehet ssd-re is váltok)
Amire szeretném használni azt már az előbb részleteztem.
42” full HD LG tv-vel lenne HDMI-n csatlakoztatva.
Win 10 (64bit) op rendszerrel.Viszont ram tekintetében egy kis segítséget kérnék a hozzáértőktől.
Kingston 4GB HyperX memóriat( 1600Mhz) keresek hozzá.
Valaki segítene, hogy melyiket támogatja az alaplap.
Vásárlás itt :https://www.pcx.hu/?action=productList&categoryId=10145&manufacturer=KINGSTON -
törölt tag
- A külső Rack amellett, hogy kibővíti a szóba jöhető házak listáját, olyan szempontból (is) szerencsés, hogy 3,5"-es HDD esetén a 12V miatt eleve saját tápellátása van.
Én ezt nem venném pozitívumnak. Szerintem egy eredeti pico psu a saját túlfesz védelmével a HDD-k re nézve egészségesebb megoldás, mint egy csing-csung dugasztápra rádugni direktbe a hdd-t, vagy +1 dc-dc konverteren keresztül. Illetve a sata kábel stabilabb adatkapcsolatot és kisebb cpu terhelést, alacsonyabb fogyasztást jelent.
A többi teljesen helytálló
-
Ereshkigal
őstag
Duracellm..., AxBattler, köszönöm a hasznos hozzászólásokat.
HookR: köszi neked is. Eltaláltad, kb. mit akarok. Bár már megnéztem csomó házat, úgy látszik, még mindig tudtok újat mutatni. Az MK-35DV kiegészítő pl. eszembe sem jutott, és bár szimpi, mert így keveset költenék, de nem akarok házat faragni, meg a riser kábel használatát is kerülném. Így a 20k környéki házak közül lesz majd valamelyik, csak a fene akart ennyit költeni.
-
-
Archttila
veterán
Igen valoban erdekes. 13k-ert jelenleg szerintem ez a bestbuy itx-re, szoval szerintem jo vasart csinaltam
Viszont a 12-es Akasak felfogatasara otletelhetnetek valamit.
Ugye felvetul a kerdes: egyaltalan lenne olyan hatekony mint a gyari? hiszen tullog a bordan par centivel. -
Goose-T
veterán
Vagy esetleg a Raijintek Metis, amit még magamnak is megvennék, ha nem lenne már két ITX-es gépem itthon SFX és TFX tápokkal. Abba mehet ATX táp (könnyebb belőle csendeset találni), toronyhűtő, magas VGA és még jól is néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest