Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• @aMoRF

tag

válasz Honkydoo #33115 üzenetére

Igyekeztem kicsit megtörni a sablonos kinézetett. A lehető legkisebb méretbe össze hozni. Sajnos egy kis pity-puty is bele csúszott az előlap marásakor...Egy stilizált steam-logo került volna rá... A maró elcsúszott és elbalta... így egy zseb lett kialakítva amibe majd egy vivak lap fog kerülni.... Amibe majd egy minta kerül..

• @aMoRF

tag

Jelentem elkészült 85%-osan a saját tervezésű és kivitelezésű Mini ITX-es házam. (Mivel nem találtam a piacon olyan házat ami árban, méretben kielégítette volna az igényeimet) A kezdeti kérdések megválaszolásában nagy segítségemre volt HookR. Ezúton is köszönöm!

Befoglaló méretei:
    280mm ( széles) x 95mm (magas), 240mm (mély)

A ház 1,5mm-es lézer vágott lemez lett ami kapott egy Alu előlapott. Elöl 2db USB 3.0-as felül 2db USB 2.0-ás portott. A wifi kicsit barkács megoldás lett mert a belső USB portra lett egy átalakítóval csatlakoztatva egy USB Stick-es n-s wifi kártya.
    Helyet biztosítottam a későbbi fejlesztéséhez egy low profilos VGA-nak. A 250W-os Chieftec táp meglepően halk. A gépnek csak közvetlen közelről van egy nagyon halk ventilátor hangja. Eddig tetszik...

• @aMoRF

tag

válasz HookR #31301 üzenetére

A Chieftec IX-05B ház a számomra elfogadható kategóriába esik. Első ránézésre jó szellőzése lehet és a gyári hűtővel bele férne az egész cucc. Nem akarok a konfigon bővíteni. (nem lesz dvd, dedikált vga vagy HDD) Ezért választottam egy aránylag erősebb és elfogadható árú AMD Aput a konfigba . Persze egy A10-es még jobb lenne, ugyan ekkora TDP-vel, meg 16GB Ram de vannak költségvetési határok. Ha mindenhol csak 5-10-15 ezerrel tolom meg az árat az a végére már duplázza a rá szánt keretet. Ne értsetek félre nem célom a spórolás minden áron! Az igényeimet az A8-is kielégíti 8GB Rammal és kész. Ha lehetséges nem akarok plusz ventiket.

A kérdésem továbbra is fent áll: A fentebbi konfigot 120W-os panel tápról hosszú távon el lehet-e üzemeltetni?

Van egy normál 400W-os FSP ATX tápom. Ha mással nem akkor egyedi házban a konfig megkaphatná. DE ezekben a tápokban ahogy a sfx-ben is van 1 plusz venti. Ami pont 1-el több mint amit a rendszerbe szánnék.

• @aMoRF

tag

válasz #16939776 #31297 üzenetére

Az üzem biztonság kérdése inkább a melegedés számlájára írható ezek szerint. A táp megoldás kielégítő lehet? Mert a ház a legkevesebb az én esetemben. A házba egy külön lassú járású "nagy" méretű ventit pluszba minden féle képpen tennék vagy inkább a processzor hűtő a hűtéshez szükséges levegő közvetlenül házon kívűlrő szívná légcsatornás segítséggel. A lényeg a minél kevesebb ventilátor, minél kompaktabb méret, szemelőt tartva a költségek alacsonyan tartását.

• @aMoRF

tag

Belem bújt a kis ördög... Egy ismerősnek irodai célra raktam össze nem rég egy kis mini ITX-es gépet.
    ( Asrock QC5000ITX + 4GB ram + 120GB SSD + LC Power 1340MI 75W paneltápos mini ház)
    Nagyon meg voltam elégedve... Kellően gyors vele a win 8.1 meg az irodai programok és szinte alig fogyaszt)
    Na és itt kezdett el bennem motoszkálni a gondolat. Ebben a méretben hogy lehetne egy kissé combosabb gépet össze varázsolni. Ami már alap szinten játékra is jó lehet...

Az alábbi konfigon gondolkodok erősen:
    - Asrock FM2A78M-ITX+
    - AMD A8 7600 (65watt)
    - Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black
    - Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD
    - Mindezt be csomagolni egy akkora házba mint amit fentebb említettem csak erősebb táppal.

Na és itt jön a kérdésem.. Ezt a konfigot egy 120W-os panel tápról és 120W-os notebook adapterről elmenne-e?
    Elvileg a rendszer maximális energia szükséglete 90-95W környékén lehet. Pár watt tartalék kell. Hiszen 1-2 nagyobb áram igényű usb-s eszköz sokmindent boríthat. pl. USB-s pohár melegítő :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés