- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- iPhone topik
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
=================================================
Warhead Micro A4-SFX - oki-dokki.com
Dan A4-SFX klón.=================================================
-
Hát... érdekesek, az biztos! Van itt jónéhány koppintás, kínai leleménnyel felütve.
A Jonsbo (?) TU érdekes koncepció, az igazi az lenne, ha alulra is került volna venti, és így átfújná a kasztnit a kettő. Tudom, lassan ez a mániám...
Ahogy a japán belpiac, úgy a kínai is elég egyedi, nekünk meg maradnak a kommersz x@rok.
-
Tetszik ez az U1 Plus, de vajon...
- mennyi plusz időráfordítást igényelt volna 1 helyett 2 ventit tervezni a hátsójába?
- mennyi plusz előállítási költséggel járt volna ha hátulra 2db 92mm-es ventinek terveznek helyet?
- mennyi plusz előállítási költséggel járt volna ha kb. 25mm-rel magasabbra tervezik a házat, és alulra is befér egy 140mm-es venti?
Szóval megint csak majdnem sikerült egy tökéletes ITX tornyot összehozniuk...Esetleg még az lehet a megoldás, ha 1 slot-os VGA alá házilag fúrunk helyet tetszőleges méretű légkavarónak. Vagy jöhet a kétoldalú ragasztó.
Egyébként az feltűnt, hogy az U2-nél nem sokkal kisebb?
U1 Plus --- 170mm (W) x 220mm (D) x 320mm (H)
U2 ----------- 208mm (W) x 246mm (D) x 319mm (H) -
Mukucs
senior tag
Értem!
Nem gond, ha nem a legkisebb modellt ajánlod, a lényeg, hogy kicsi legyen. Az asztalon akarom tudni a gépet, az a lényeg! Ugye felrakhatom a mostani gépet is, de egyrészt nem egy bizalomgerjesztő darab, másrészt meg nagy.. jelenleg ebbe van bent az ITX lapom...
[ASUS B150I PRO Gaming/Aura]
Minimum 1060 at szeretnék majd bele, egy ilyen megfelel a Nano S be?
Brutál ez a DAN A4-SFX házikó...
-
Ispy
nagyúr
A csavart akartam, hogy legyen még valami ezüst szín rajta, nem tudtam, hogy ez ilyen nagy bumpszli, eredetileg sima normál méretet akartam, ami a házak hátulján szokott lenni, a jobb fajtáknál. De egyenlőre marad, már megszerettem.
A raijintek logó azért ment az oldalára, mert tervbe volt véve, hogy az elejéről leszedem, és akkor maradjon valami nyoma szegény gyártónak.
(#37800) AxBattler
Szerintem ő az oldallapra gondolt...de nem biztos. Egyébként sminktörlő és acetonmentes körömlaklemosó, és egy pillanat alatt lejön az a logó. De ezzel még várni akartam a legvégéig, amikor már teljesen kialakult az összkép, mert visszarakni kicsit problémás lenne...
Ja, és két fajta fűst plexi van, szürke és barna, ez a szürke.
-
Nocsaknocsak, kezd ez érdekessé válni. A Ryzen procik (starcraft2-játékosként pláne) nem győztek meg 100%-osan, de jöhetnek még ebbe a foglalatba finomságok
-
Kodiak88
tag
50x40 cm lenne kb a teteje annak amit kényelmesen bele tudnék rakni a bútorba, de amennyire lehet szeretném kompakktá tenni. A kinézet sem számít, de ha vmi kopott cuccot vennék lefújnám matt feketére. A kábeleket is rejtetten vezetném el, de 1-2 usb aljzatot tennék a bútorra.
-
Kodiak88
tag
Méretkorlát mégcsak részben van. Igazából a komód sincs még meg csak egy olyan koncepció, hogy egy az általad mutatt házhoz hasonló méretű, utólag is módosítható rendszert építsek. Jelenleg nincs asztali gépem, de szeretnék egy alapot építeni amire egy egész lakást rábízhatok.
Hálózaton keresztül erre szeretnék csatlakoztatni minden tv-t például (lejátszás és esetleg rögzítés), de ezt szeretném használni a nappaliban játékra is. Olyanban is gondolkodtam, hogy a jelenlegi (700TPRO) gépemnél combosabb teljesítményből egy normálisan kialakított (Cat6e behúzva mindenhova) hálózaton tudnék streamelni is magamnak.
Nincs tapasztalatom ilyen rendszerek kialakításában, főleg software téren, de igyekeztem az alapoktól kiindulni és átgondoltan kialaktani egy olyan szisztémát ami kicsit több a megszokott gép+monitor párosnál és hosszú távon kényelmesebben használható.
A gép kialaktásával kapcsolatban, csak annyi a megkötésem, hogy halk legyen és a falra szerelt max 30cm mély komódba elférjen A komódot asztalossal csináltatnám.
Nem zárkózóm el attól sem, ha valamilyen szinten építeni, vagy egy használt házat felújítani és módosítani kell.
Lehet kicsit hosszú lett a válasz de igazából most írtam le először azt amit amit szeretnék kiépíteni.
-
Ispy
nagyúr
Nem tudom, mi szól a keskeny kivitel mellett? Úgy értem miért ne lehetne mondjuk 20 cm széles és inkább alacsonyabb? Nekem a ház arányai nem jönnek ebben a formában be, aránytalanul keskeny és túl magas. Illetve ha már saját készítésű ház mellett döntenék, akkor inkább olyan, ahol nem kell raiserrel szenvedni, mert csak emeli a költségeket.
-
-
"240mm radiator with a single 120mm fan" - he? szedjem le az egyik ventit a radiról?
-
ryger
aktív tag
Koszonom, atnezem oket is, illetve megmutatom a leendo gazdanak a kinalatot, nehogy az en lelkemen szaradjon ha nem tetszik neki a kulso
AMD megint jol elszurja, sokan varnanak szerintem az o cuccukra de igy nem lesz belole semmi. Meg 1-2 honap beleferne de meg egy ev vagy akar 6 honap nem. Szomoru vagyok emiatt. -
-
törölt tag
ahh, az stx-hez kepest kene novelni az alapteruletet
de pl a gigabyte ga-h110tn csakugyan jo valasztas lenne. -
HookR
addikt
Itt lehet rendelni az egyéni igényekre szabható G-Unique-féle PDCB-t ('PicoPSU'-t, ha úgy tetszik, de az igazából konkrét termék márkaneve): smallformfactor.net
- 24 mm magas PCB
- Rendelésre készül 120 / 220 / 300 / 400W-os kivitelben, tetszés szerinti kábelhosszban és kábel konfigurációban, hozzávaló 330 / 400 / 500W-osra módosított DELL AC-adapterrel.==========================================
Turemetal TL240 hivatalos oldal - [link]
- 155 x 32 x 20 mm
- 240W==========================================
Turemetal TP240 hivatalos oldal - [link]
- 155 x 32 x 20 mm
- 240W==========================================
-
UdVi86
aktív tag
Értem, kis piac ez még mindig. A zsúfoltság egyedül érdekes dolog, mert azt látom mostanában a nagy ATX lapokon, hogy gyakorlatilag alig van rajta valami. Ugyebár a déli híd teljesen kikerült már jó ideje az alaplapokról, meg szerintem sok más dolog is és hát a mai ATX alaplapok ránézésre konganak az ürességtől, ezért kicsit furcsa ez, de elfogadom amit írsz, biztos így van.
Remélem idővel piacra dobnak valami értelmes kínálatot. Az Asrock azért szokott, ilyen van most is nekem, de egy ASUS-nak is örülnék, mégiscsak minőségibb cucc. Az mSATA-s SSD-k is eléggé terjednek, remélhetőleg az sem marad le egyik lapról sem. Én egyébként egy PCI-os megoldással is kibékülnék, úgysincs dedikált VGA, abba a csatlakozóba kerülhetne egy SSD, de sajnos az ilyen SSD-k is elég ritkák. Szintén a nagyobb költség miatt.
-
törölt tag
Ha maradhat elég hely az alaplap körül és a ventilátor felett nem lenne akadály (hangja) a levegő beáramlásának, kellemes 100W-ig el lehetne menni "csendben", az szerintem elfogatható kompromisszum ( 20W - 25mm) mínusz a 2-tornyú hűtővel szemben.
"All Waaay better than NH-L9i"
Még adnék egy piros pontot a tervezőnek, ha az alaplapos részt teljesen el szeparálná a VGA-s résztől!
Az alaplapot és környékét a 120mm-es CPU hűtő szellőztetné, a VGA légcseréjére meg az SFX tápegység segítene rá: az egyik "hideg" oldalon beszívja a magáét, ház tetején - VGA felett - kiáramlik a meleg. -
Geree
senior tag
Köszi az infot - minden megvan mar bele kb. csak mas hazba koltozik - igy abbol fozom ami van
Meg jo, hogy felhoztatok most ezt a temat, mert kiderult, hogy a nagy nezegetesben rossz (ODD slot nelkuli valtozatot) rendeltem.. Mar korrigalva a hiba, de igy plusz par nap lesz.
-
törölt tag
RevA: Alaplapos oldalon egy kellemes 100mm ebből ~70mm a hűtő, 25mm a venti, +5 mm a rezgéscsatlapítás.
RevB: Mivel életképtelen nem mókuskerekes VGA-val, ezért egy mókuskerekes CPU hűtő is "beleférhet" a zaj-büdzsé-be ami memória fölött kb. 25mm helyet igényelne alsó hangon, esetleg egy 2U méretű hűtő, ami ~65mm vastag.
Ezeknél már ott lenne a lehetőség, hogy egy irányba áramolva távozhat a meleg a házból, ami miatt kialakul valamilyen szellőzés.Az ultimate megoldás min. Atlas magasságú toronyhűtő lenne, a maga 125mm-erével: 150W-os "tisztességes OC"-t kihord a hátán, szellőzést feltételezve.
A jövőálló géphez 120W-os TDP-szinttel megküzdő megoldást jelölnék...
Utóbbi időben ez a határ, az amíg a szilícium még jól skálázódik, ésszerű OC-t eddig enged.
Másrészt Itt jön a RyZen akár SFF méretben, tartósan magas órajelhez az sem fogja 95W-al beérni. -
Csokilama
tag
160mm dupla torony
Egyebként valami komolyabb top flow, alatta sajnos odavész a 100k körüli ház koncepció.A DAN A4-SFX teljesen rendben van, csak tudni kell a hatarait. Delidelt top i7 oc nelkul + top videokartya utángyártott hűtővel. Úgy videokartya limitesek a mai high end gepek.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
& Geree
Nekem van adapter.hu-s, made in china és bár nem szedtem szét, nem kelti túl prémium termék benyomását... Én is vadásztam sokáig FSP-t, mert tudomásom szerint az adapter+PicoPSU felállásnál az adapternek van nagyobb szerepe abban, hogy a kimeneti feszültségek "szépek" legyenek. Az FSP-k viszont gyilkos árban mennek. A Chieftec CDP-085ITX viszont elég jó árban van (pcx, ipon), főleg, hogy elvileg jár hozzá egy paneltáp is, és állítólag jó minőségű. De pl szétszedve ezt sem láttam, se tesztet róla. Mindenesetre én inkább ezt venném. De tudok egy eladó 120W-os adapter.hu-sat is.
-
Ðávid
aktív tag
Szimpatikusnak tűnik ez a ház a méretei miatt, de ezt a fordított belső elrendezést nem kedvelem. Viszont ahogy elnéztem, meg lehet fordítani a belső keretet amire az alaplap kerül felfogatásra. Találtam egy oldalt, ahol ezt mutatja be valaki, de neki kellett fúrnia két csavarhelyet az előlapon. Jó lenne fúrás nélkül megúszni a dolgot.
Videokártyából akkor lehet valami teljes magasságú, de mITX alaplap szélességével megegyező hosszúságút keresek.
#36450 Dißnäëß
Nem atomerőművet tennék bele, azt azért remélhetőleg le tudom hűteni majd.
Pentium G4400
Asrock H110M-ITX/ac
2x8 GB DDR4
GTX 750/750Ti vagy GTX 1050/1050Ti
Noctua NH-L9i#36451 mpierre
Köszönöm szépen az infót!Régebben volt Elite 120-am, és ahogy láttam az Elite 110 teljesen ugyanazt a hátsó elrendezést kapta. Annak idején az Elite 120-ban is ez volt az, ami a leginkább nem tetszett.
-
Ðávid
aktív tag
Köszönöm szépen a fáradozásodat!
Tegnap este még gondolkodtam rajta egy darabig. Azt hiszem veszek inkább egy Cooler Master Elite 110A-t. Ez olcsóbb, ráadásul ATX tápegység is belefér, ami meg van nekem itthon. Legalább arra nem kell költenem. Egy dolog nem tetszik benne így elsőre, hogy a tápegység kilóg hátul. Amúgy jónak tűnik.
Van esetleg valami ami miatt nem lenne érdemes ezt a házat választanom?Videokártyát is nézegettem Hardveraprón. Aztán olvasgattam az itteni korábbi hozzászólásokat és valaki linkelte az MSI félmagas GTX 1050-esét. Nem tudom, hogy érdemes-e egy ilyen félmagas kártyát vennem, ha a kinézett házba a normál magasságúak is beférnek. Annyi előnye mindenképpen lenne, hogy ha később egy kompaktabb házba teszem át a konfigurációt, akkor oda is befér.
Mi a jobb, ha két kisebb ventilátora van, vagy ha egy nagyobb? -
HookR
addikt
Ja igen! Egzotikumokhoz még ezt is hozzácsaphatjuk:
- Metalfish Metal Solid A két Silverstone mellett ez is alkalmas rá, hogy a gyári helyett 2db 80x25mm-es ventivel legyen szellőztetve az LP dVGA a gyári légkavarók helyett. -
" LP kártyáknak más a célközönsége, megítélése. Évekkel később is keresettek a használtpiacon." - Ezesetben ha kapható lesz a Giga 1050ti LP...
Én is erősen gondolkodom, hogy kell-e nekem a nagy+hangos 1070 (nálam nem játékra kellene, hanem videofeldolgozásnál a proci kisegítésére CUDA-ban). Nehéz dolog ez a htpc<->nagygép egybegyúrás
-
Ðávid
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszodat!
Tegnap és ma elég sokat gondolkodtam a dolgon. Végül én is eljutottam az általad ajánlott Chieftechez. Elolvastam flashpointer fórumtárs Logout-cikkét is, ami viszont kissé elbizonytalanított ezzel a házzal kapcsolatban. További barkácsolással lett olyan a ház, amilyet akart. Nekem sajnos nincs nagyon érzékem a barkácsoláshoz, se eszközeim az ilyen átalakítások kivitelezéséhez.
Az is szép lassan kezdett összeállni előttem, hogy olyan kártyát találni, ami csak egy kártyahely vastagságú, ráadásul még félmagas is, gyakorlatilag lehetetlen. Még ha valamelyik gyártó elő is állt ilyennel, az tipikusan az a kategória, amit itt Magyarországon megkapni nem lehet és csak külföldről lehetne megrendelni igencsak borsos áron. Annyit meg nem ér meg ez az egész.
Így végül nem nagyon maradt más, mint a GTX 750Ti vagy 1050/1050Ti. Utóbbi páros valószínű, hogy kiesik, mert ennyit nem akarok költeni erre a gépre.Tetszik az InWin BM643, de ahogy néztem itthon nem igazán lehet kapni sajnos.
#36421 t72killer
Játszottam már ezt a játékot két különböző Ivy Bridge laptopon HD4000 IGP-vel és a Pentium G4400 HD510-sével is. Mindenhol nagyjából 10-18 FPS-t kaptam átlagban játék közben. Nem vagyok olyan háklis az FPS-ekre, meg azt is tudom, hogy ez nem egy belső nézetes lövöldözős játék, de ez még nekem is zavaró.
Szóval nem tudom mennyivel lennék előbbre a Kaby Lake HD630-ával.
Egyébként itt olvasható a játék gépigénye. -
-
törölt tag
Ezzel már mások is próbálkoztak :SSF-be MXM-modult tenni, de nem lett belőle forradalom.
Ennek két oka van: korlátozott teljesítményéhez képest drága, és nem garantált hogy a következő MXM generáció nem kap majd teljesen más verziójú kialakítást, más mechanikai méretekkel, teljesen új hűtés igényével. Így a későbbi bővítést kb.: lehetetlenné téve.Engem a hideg kiráz tőle, ha belegondolok mennyit lehet vele "nyelni"
-
Végre az ASRock H270M-ITX/ac-n és Z270M-ITX/ac-n felülre került az M.2 foglalat, nem alulról fűti a deszkát!
Viszont a procifoglalat meg nagyon a szélre került, így ha valaki méretesebb HTPC-hűtőt szerel rá (pl. Big Shuriken), előfordulhat hogy "lelóg" a cooler a deszkáról.
-
Dißnäëß
nagyúr
Húzott i7-et, természetesen. Most egy Arctic Freezer i30 CO-m van, 161mm, nem szívesen dobnám ki. (Nem is fogom, a Phanteks Enthoo Evolv ITX-ben elférek vele).
Kisebb ITX-et, vagy nem húzott konfigot meg lehet nem ekkora házzal csinálnék, hanem egy Akasa Euler M-el egy T-s procival (és pattintom a TV hátuljára).
-
törölt tag
Ha szabadalmilag nem jegyeztették be az M1-et/elrendezését, akkor bukták az ezidáig kiváró "potenciális vásárlókat".
Ránézésre leegyszerűsítették annyira az elemeket/megmunkálást, hogy 1/4 áron is hasznot fog hozni.
Van egy hasonlóan elnagyolt Steacom utánzatom itthon. Aki megnézte, annak jobban tetszett mint az eredeti, még úgy is, hogy övé volt a referencia. Jól működik a kínai gazdaság
-
Nem rossz, de házilag is meg lehet oldani: a Lian Li PC-Q01-nek a tetejébe kell vágni egy ventihelyet, egy fém porszűrővel. SFX táp használatával talán befér felülre egy 25mm vastag venti, vagy ha nem, akkor egy 15mm-es biztosan, alul meg gyárilag van kialakítva egy 120/140mm-es ventihely.
Csak a 25k HUF-os ár kicsit húzós (+a ventirács, vágatás ára)...+ ugyanezt lehet eljátszani a Cooltek C2-vel is, az olcsóbb egy tízessel, bár mintha egy fél centivel kevesebb hely lenne felül.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Most is 2.5-ös meghajtóim vannak, 3 menne bele.
i5T-re menne egy Silvretta, szerintem az úgy okés.
Egyébként meg leginkább valami álló házat szeretnék, nem fekvőt, pl. MS-Tech CI-100, vagy Chieftec FI-03B... csak ezek 1 slot-osak.Bááár... jön a karácsony... Dremel-ek olcsóbbak...
-
törölt tag
Értem mire gondolsz, és igazad is van: így képről lehetetlen pontosan megállapítani. Jegelni kell a kérdést amíg több, pontosabb információ nem lesz hozzáférhető.
Az viszont megnyugtat, hogy nem nálunk fog fény derülni "idő előtt "az igásságra, mert Sati időben lemondott az Ncase M1 megerőszakolásáról
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest