- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Csonti
tag
Esetleg ez: be quiet! Pure Rock Slim ?
-
Mr. Csonti
tag
válasz
gabriel26 #37077 üzenetére
Értem amit mondasz, de itt a hangsúly most azon van, hogy a gyári hűtőjének is elégnek kéne lennie, mivel nem fogom húzni a procit és azt olvastam hogy az új kaby lake kevesebb hőt ad le mint az elődje így a célom tényleg csak az lenne, hogy egy picit legyen halkabb a gép. Nem kell nekem hogy 35-40°C-on menjen, jó nekem a 60°C is ha cserébe halk.
-
Mr. Csonti
tag
Sziasztok!
Nemrég építettem egy mini ITX konfigot és habár több helyről hallottam hogy elég hozzá a stock cooler, én azért egy kicsivel csendesebbre vágynék.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - max 7k de inkább 5-6 ezer
2.: Milyen házba kerül? - Phanteks Enthoo Evolv ITX
3.: Milyen alaplapra lesz? - MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC
4.: Processzor típusa? - i5-7600
5.: Ramok típusa? - Corsair Dominator Platinum 2x8Gb, 2400Mhz, CL10
6.: Egyéb igények? - előnyös lenne ha fehér lenne a venti, de ha nem fehér akkor inkább feketeEddig egy Arctic Freezer 11 LP-t néztem ki, de gondoltam megkérdezlek titeket, hátha tudtok jobbat mondani.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Csongi -
Mr. Csonti
tag
válasz
Dißnäëß #36341 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Megnéztem hogy mi a különbség az i5-6500 és az i5-7500 között és összességében úgy néz ki hogy csak az órajelek lettek növelve, azon kívül minden teljesen ugyanaz (a gyártási technológia is maradt 14nm-es és a fogyasztás is ugyanannyi maradt egyedül annyi, hogy támogatja a DDR4-es ramokat 2400Mhz-en, de nekem ez nem mérvadó, mert maga a lap 2133-nél nem tud többet). Azt olvastam hogy a fentebb leírtak miatt nem igazán érik meg a plusz pénzt...
A másik meg (az előtted válaszoló kollégának is megírtam), hogy inkább az ASUS alaplap mellett döntöttem mert megbízhatóbb maga a márka és még az ára is olcsóbb, így viszont a te általad ajánlott Phanteks Enthoo Evolv ITX felé vettem az irányt mert tuti baróbban néz ki a lap rgb-s világítása a ház üvegfalén keresztül
Még annyit kérdeznék, hogy milyen proci hűtőt ajánlanál hozzá? Jó lenne ha halk lenne, de mivel nem húznám (nem is tudnám), így árban szerintem egész barátikat lehetne hozzá találni, nem?
Előre is köszi a segítséged!
-
Mr. Csonti
tag
válasz
xEon1337 #36340 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Most úgy néz ki, hogy inkább az ASUS alaplap mellett döntök (még olcsóbb is mint a gigabyte), így az utánad válaszoló kolléga által ajánlott Phanteks Enthoo Evolv ITX ház felé kanyarodtam, mert az RGB világítása a lapnak tuti jól mutatna az üvegen át
Annyit még kérdeznék, hogy milyen processzor hűtőt ajánlanál (ahogy néztem, max 20 mm-ig) hozzá? (Húzni nem gondolnám, mivel se nem szorzózármentes, se a B150-es chipset nem alkalmas rá.)
Válaszod előre is köszönöm!
-
Mr. Csonti
tag
Sziasztok!
Mini-ITX rendszert építenék és 370 ezer körül szánnék rá. Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek ebben az árkategóriában van-e jobb konfiguráció mint amit én csináltam? (Az alaplapban nem vagyok biztos, mert nagyon gondolkodok az ASUS B150I PRO GAMING/WIFI/AURA-n. Esetleg ebben is tudnátok segíteni hogy melyik a jobb lap?)
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- MotoGP & WSBK
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest