- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #42496 üzenetére
A sata HDD-et be/ki lehet kapcsolni, anélkül, hogy elvennéd tőle a tápfeszültséget, megfelelő os kell hozzá ami a sata kábelen keresztül utasítja.
-A- Keresnék egy földfüggetlen 5V 10-20A-es AC-DC-t, amit folyamatosan be lehet kapcsolva.
-B- Keresnék olyan DC-DC-t ami nem a föld ágon méri a kimeneti áramot, így a bemenete/kimenete összeföldelhető. Bemenete a nyers tápfesz, kimenete tenném a HDD-ket.Maradhat a paneltáp/pico az alaplapnak, ami nem fog kigyulladni túlterhelés miatt.
Van a polcon ilyen DTK-Lambda AC-DC, annak az 5V-ára rá lehet támaszkodni:[link] (Nem, nem az én hirdetésem
)
-
hegegabi80
addikt
válasz
Mercutio_ #42491 üzenetére
Csak megjegyzem, az IS-50 alapból nem AM4 kompatibilis.
Nem is értem, miért írja az oldalon. Lehet a legújabb rendelések már ok, de a régebbiek nem.
Külön kell hozzá rendelni kit-et, oldal alján is ott a link.
Nekem is ilyen hűtő van, én is akarok hozzá rendelni majd, amúgy nem drága. -
Pista0001
addikt
Csak kifelejtettem, hogy ne legyen arany áron, és ne sokszáz wattos, komoly 12V-os ágú darab legyen
Valami régi típusra gondoltam inkább, ami a régi iskola szerint lett méretezve, gyengébb 12V-os ággal (4A még sok is jelen esetben), de komolyabb 5V-ossal. Esetleg a Modecom Feel 202/302 tápjáról tudsz/tudtok részleteket? Én nem találtam.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #42496 üzenetére
"Ismer valamelyikőtök olyan fix bemeneti feszültségű típust, ami legalább 10, de inkább több ampert tud 5V-on?"
Pl. a HDPLEX 400W HiFi DC-ATX adatlapján 5V-ra 10A-t írnak. Mondjuk ez wide input-os (16-24V).
-
Pista0001
addikt
Figyelem, megvalósíthatósági tanulmány, tessék nem nevetni!
A pico és paneltápokkal kapcsolatban gyakori probléma, hogy -jellemzően- a 12V-os ágon nem tudnak adni elég "kakaót". Van egy ötletem, de táp ügyileg a ló tuloldalán érzem magam
Szóval, integrált procis mITX alaplappal gondoltam adatszervert építeni, csak 2,5-es tárolókat használnék (5-öt tuti, de inkább 7-et), így már az 5V-os ág kezd szűk keresztmetszetnek tűnni. Tárolónként 7-800mA az igény, ez 7 egységgel 5,5A környéke, marad az eddig általam ismert tápokkal (8A@5V) 2,5A. Tekintve, hogy a tápot nem szeretném a határain járatni, ezt keveslem. Ismer valamelyikőtök olyan fix bemeneti feszültségű típust, ami legalább 10, de inkább több ampert tud 5V-on? Köszi.
-
HookR
addikt
válasz
ecaddsell #42489 üzenetére
"Ami viszont nem világos nekem az, hogy a VGA hűtés hogy működik" ... "Persze teljes magasságú VGA-ból fél passzívat használva amikor nincs komolyan terhelve az is tud zajtalan lenni."
Igen, ez a megoldás: "With fanless ATX PSU and fan-stop function GPU card, UP7 can realize zero noise when you are not playing games."(#42491) Mercutio_: Elnézve a lefogatását, az ID-Cooling IS-50-et a Gigabyte GA-AB350N-Gaming WIFI-re csak úgy tudod felrakni, hogy a hőcsövek párhuzamosak legyenek a a RAM-okkal. Mivel a hűtő érdemi, lamellás része nem szélesebb 95mm-nél, ezért az nem fog a RAM-ok fölé nyúlni (lesz köztük még ~5mm). Ami föléjük nyúlhat, az a ventilátortartó lemez, ami alatt az alaplap nyákjától számítva marad ~46mm. Ugyaninnen számítva a RAM magasságához hozzá kell adni 3,5mm-t. Azaz a 42mm magas G.Skill Ripjaws V még éppen elfér a ventilátortartó lemez alatt, de a rögzítőcsavar már gond lehet.
Viszont a ventilátornak nem kötelező a RAM fölé kinyúlnia, mert a CPU-hűtő 180 fokkal elforgatható, úgy nem lenne korlátozva a memória magassága egyáltalán. -
Mercutio_
félisten
Szakik, ti nagyon vágjátok az ilyet (nekem viszont sosem volt erősségem
) egy giga GA-AB350N-Gaming WIFI lapra rakott ID Cooling IS-50 hűtés esetén elférnének a G.Skill Ripjaws V (F4-3200C16D-16GVKB) ramok? (42 mm magas)
Tartok tőle, hogy főlélógna a ramslotoknak, és a mostani (inteles) lapomban használt Aegis ramok is éppcsak beférnek alá( 31.2 mm magas)
-
ecaddsell
aktív tag
Nagyon szimpatikus házikó, mondjuk az kár, hogy csak az USA-ban árulják.
Ami viszont nem világos nekem az, hogy a VGA hűtés hogy működik. 1151 foglalatos prociból a 35 wattos (T) verziókat azért nem lehetetlen passzívban lehűteni (és ezek is elfogadható teljesítményre képesek), viszont komolyabb VGA-k messze e fölött termelik a hőt (pl. 75W). Persze teljes magasságú VGA-ból fél passzívat használva amikor nincs komolyan terhelve az is tud zajtalan lenni.Az igazi az lenne, ha a másik oldalon a plexi helyett is 1 nagy borda lenne amit össze lehetne applikálni a VGA-val. Ekkor már lehet megfontolnám, hogy a nemrég összedobott konfig helyett áttérnék erre (persze amellett, hogy nagyobb, gondolom árban is húzósabb lehet).
-
HookR
addikt
Turemetal UP7 hivatalos oldal - [link]
- 250 x 187 x 395 mm (18,47l) -
Ringman
félisten
-
törölt tag
válasz
.Ishi. #42472 üzenetére
Szia!
A Sata tápkábel kh.-s lehet. Válasz olyan dugót ami a
korbács végén van.Most látom hogy mind késes, válassz egy másikat, vagy molex-sata átalakítót.Annyi köze lehet a házhoz, hogy annak elrendezése miatt kellett visszahajtani a kábelt a csatlakozó tövénél.
Visszaraktam ON-ba.
-
.Ishi.
aktív tag
Köszi a segítségeteket, megtaláltam a hibát. A BIOSban külön listán szerepeltek a Legacy és az UEFI prioritások, és így már ki tudtam választani a megfelelő sorrendet.
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam egy Silverstone SG13-as házra, viszont már másodjára futok bele a következő problémába.
Amikor először átépítettem a rendszeremet a Thermaltake Core V1-es házból ebbe az újba, azt vettem észre, hogy a rendszer csak néha ismerte fel az SSD-met. (Amikor nem ismerte fel, akkor megkaptam a reboot or select proper boot device-ot, meg a BIOS sem látta az SSD-met.) Nosza, kicseréltem a HDD és az SSD SATA kábeleit, azóta tökéletesen ment a dolog.
Viszont pont egy órája lefagyott a Win 10, és azóta megint ez a helyzet. SATA és táp kábeleket többször kihúztam és bedugtam, azóta ismét elindult egyszer. (Folyamatosan használok HD Sentinelt, az SSD 100/100-as, korábbi házamban nem volt ilyen gond.) Na remek, gondoltam, visszateszem a ház tetejét, aztán mire visszatettem, és visszaültem a kanapéra, megint kidobta ezt a hibaüzenetet.
Van tippetek esetleg, hogy mi lehet még a gond?
-
Nirvanus
aktív tag
Mivel nem vagyok függő, ezért szereztem újfent egy ITX lapot. B85N Phoenix, 10ezerért nem tudtam otthagyni, főleg, hogy itthon vigyorog egy 64GB-os mSata SSD. Gondolom, jobb, mint a H81i-s deszkák, amiből itthon van kettő konfig.
-
MPeter87
őstag
STX fronton tudtok esetleg valami közelgő, értelmesebb lapról?
-
Végre valahára talán pár héten belül megjelennek a boltokban, már csak az alaplap hiányzik párom gépéhez, a többi komponens már megvan:
- Alaplap
- Intel® Core™ i3-8100
- CORSAIR Vengeance LPX 8GB DDR4 3000MHz CL15 KIT
- Crucial MX300 275GB M.2 SSD
- Cryorig C7
- CORSAIR SF Series SF450
- Lian Li PC-Q21BA lényeg, hogy legyen rajta DisplayPort és AC-s WiFi. ASRock vagy Asus Strix lesz a befutó, amelyik a legolcsóbb lesz a fenti paraméterek figyelembe vételével.
Majd dobok fel pár képet összeszerelés közben.
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #42448 üzenetére
No, azért ez a hír megér egy picivel több figyelmet (és visszakereshetőséget). Tehát közelgő mini-ITX alaplapok, képekkel:
- Asus Strix H370-I
- Asus Strix B360-I
- ASRock H370M-ITX/ac
- ASRock B360M-ITX/ac
- ASRock H310M-ITX/ac
- Gigabyte H370N WiFi -
choco01
addikt
Valakinek van/volt olyan háza amibe ilyen kisebb 90-100 wattos, kis ventis táp volt?
Pl. LC Power 3160II?
A kérdésem az hogy ezekben mennyire zajos a táp és a venti benne?
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #42460 üzenetére
ok csak sima ryzen topik is ezzel volt tele és kis előzetes utánajárással nálam nem volt hiba, se r3 1200-al, se r5 1400-al, dse 2x4GB RAM-al, se 2x 8GB RAM-al, sőt a 2400Mhz RAm megy 2800Mhz-et,
sok tesztet megnézve nem vennék csak 2200/2400G-t, dedikált kártya nélkül, de ha elöbb kijön a 2400G akkor azt vettem volna az 1400 helyett, mert akkor lenne tartalékba IGP, ha VGA-val valami van -
Ispy
nagyúr
Én is szoptam egy jó nagyot öccsém gépével a corsair cl15-ös ramokkal, végül az lett a megoldás, hogy kivettem a saját gépemből és azzal ment, intelnek meg mindegy. Nekem egy életre elment a kedvem az amd-től.
Azért az gáz, hogy a budget ramokkal nem megy, úgy kell vadászni, hogy melyik jó, ráadásul a qvl listában is csak a heroin árban lévő kittek vannak benne, ofkorz.
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #42449 üzenetére
Az a helyzet, hogy mindenki szeretné a maximumot kihozni az igp-ből, ezért veszik a 3000-3200Mhz RAM kit-et
Persze kompatibilitást nem néznek és elfelejtik, hogy 2666Mhz felett már tuning (igazából dc-ben a 2666Mhz is tuning) és lutri, a másik, hogy nem nézik az alaplapoknál, hogy alapból támogatják-e a 2200-2400g-t
Aztán megkapják a lapot F1 bios-al, a nem kompatibilis tuning RAM-ot, a CPU és jön a fejvakarás és a sírás...
Én rászántam azt a 2 percet és megnéztem a listákat, ryzen 1200 és ryzen 1400 is gond nélkül megy, 2*4Gb és 2x 8GB is gond nélkül ment.
Amúgy a RAM-ok 2133Mhz minden esetben mennek.
Aztán jön, hogy bezzeg az intelnél nincs ilyen, ja mert minden CPU-nál új alaplap, persze, hogy támogatja az új procit, meg RAM sebességben is el van maradva, meg nem is igazán profitál belőle. AM4-re 3. generáció jön persze kell bios frissítés, legtöbb boltban lehet kérni -
Mercutio_
félisten
válasz
mrbig25 #42448 üzenetére
Olvasgatom a Raven Ridge topicját és lehet, hogy az akinek pöcc-röff megy nem ír oda , de aki igen az elég sok gonddal szembesül úgy tűnik, vagy csak kívülállóként látszik így?
+ a korábbi hírekkel ellentétben mégse csendes az a gyári coolerEllenben a linken lévő ASRock B360M-ITX/ac ígéretes, ha nem úsznak el az árával.
-
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #42447 üzenetére
AMD-s oldalról már elég régóta létezik az olcsó A320-as chipset...ha akartak volna olcsó ITX lapot, akkor már csináltak volna, szerintem. De ne legyen igazam...
Eddig ismert Coffee Lake lapok...bár árazásról egyelőre még nem esett szó.
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
Mercutio_ #42426 üzenetére
3 slot = minél kisebb matx konfig, és akkor nem kell itx felárat kifizetni. Nagyon sok 3 slotos matx lap van.
És pl a styx háznál 5 slot van+ ventihely, phenom prodigy szintén, és így kisebb házat lehetne összehozni.AxBattler: jaja és a kis matx tábort még nem is említettük.
-
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #42415 üzenetére
En is vennek egyet az ablakos felul 2x kivagott, tukros valtozatbol
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mire jó ez a 3 slotos megoldás?
mITX méretű házban mATX lap teljes kihasználhatósággal?Asrockban aki otthon van leírná mit jelent náluk a HDV a lapok nevében?
-
-
Pista0001
addikt
válasz
Úgy emlékszek, van/volt valami Chieftec is (mostanában nagyon tolom a márkát, adhatnának már valami prémiumot
), de nem veszek rá mérget.
Szerk.: A BT-04-re gondoltam, megtévesztett az a pici rács felül, szóval csak 2 hely van, de lehet, hogy befér a 3 slotos alaplap.
Ispy: Na, az is igaz
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Metis classicban elfér 2db 3.5hdd + 1db SSD valami módon? (Paneltáppal) VGA nélkül, n3150 alapon -
TomiLi
addikt
válasz
AxBattler #42414 üzenetére
Én önző módon majdnem rendeltem egyet, csak mivel se angol tudásom, se nagy tapasztalatom nincs külföldi vásárlást illetően így meggondoltam magam. Jól is tettem, mert ráfáztam volna a szállítási díjat illetően! Alapból alacsony súlyt jelölnek meg (így olcsónak tűnik elsőre a szállítás is) a kínai webshopok , amin vagy lehet módosítani, vagy nem. Utólag , a szállítás előtt mérhetik le, és módosítanak a szállítón/szállítási díjon. Arról viszont semmilyen infót nem találtam, hogy milyen nehéz egy ilyen ház csomagolva. Az Amazonon megtaláltam a Styx súlyát (kicsivel lehet kevesebb a Q2, kivéve ha üveg oldallapos), ami majdnem 5kg. Na amelyik "China" shopban ezt meg tudtam adni ott pislogtam a szállításon díjon: bőven 100 USD felett volt.
Régebben kapható volt aliexpress-en (most sajnos nem), ott olyan 60 dollár volt a szállítási költség.
Egyelőre lemondtam róla, de nem végleg, mert engem is nagyon érdekelne egy natúr szürke, két ventilátor nyílással a tetején, meg két sima alu lemez oldallappal.Nagyon sok variációt lehet választani, ez is nagyon tetszik benne, lehet két félét is vennék, ha olcsóbban megoldható lenne a szállítás.
hegegabi80: nem rossz ötlet!
-
hegegabi80
addikt
-
TomiLi
addikt
válasz
hegegabi80 #42410 üzenetére
Igen, pont amiatt lenne nekem jó, hogy 3 slotos, meg amiatt, hogy 300mm hosszú.
Kínából elég necces lenne rendelni egyet, meg a postaköltség is drága lenne. Raijintek csinálhatna egy ilyen verziót/méretet, mert amit Kisza linkelt az a Raijintek Styx (normál méretű mATX lapokhoz), az a kínai klónnál az SKTC Q3. Ez már túl nagy.
Itt egy kép a méretbeli különbségről. (Q1 - Metis, Q2- nincs, Q3 - Styx, Q5 - Thetis)
-
Ringman
félisten
válasz
kisza25 #42411 üzenetére
taobao-s 300×193×285, az általad linkelt meg 210×360×335 mm
a kínai 193-as szélességébe a 160mm-es cpu-hűtő elég neccesnek tűnik elsőre.
-
kisza25
félisten
-
TomiLi
addikt
Nagy kár, hogy a metis-ből nincs olyan méret, mint a klónból: SKTC Q2....
-
Nirvanus
aktív tag
Metis-izmus...
-
Ringman
félisten
válasz
choco01 #42400 üzenetére
az elején 1-2 alkalommal újraindítás után a sambát kézzel kellett elindítani, ami bosszantó volt, de aztán elmúlt.
nem egy pilótavizsgás soft, az biztosbtrfs a fájlrendszer, centosra épül. leírás itt: [link]
korábban már írtam a topikban, hogy több hónapos uptime-jaim is voltak vele. én csak a samba share-t és a transmissiont használtam, más feature-t nem. nem frissítettem egyébként.
amikor feltettem, akkor előtte az OpenMediaVaulttal volt vmi gebasz, ami miatt nem akart működni, így azt dobtam, helyette lett a rockstor.
ingyenes, de stable release-re való frissítés nem az, csak a testingre (van subscription - 40$/3 év - régebben olcsóbb volt)
Testing channel is free, but access to Stable channel requires a small subscription fee. See Update Channels for more information. -
Nerazim
őstag
Köszi az infókat. Holnap megnézem, 5k -ért hirdeti az eladó, helyben lenne, nincs posta költség csak érte kell menni. Mivel csak átmeneti háznak kellene sztem ennyit megérhet, de meglátom, ha nagyon gány akkor inkább nem foglalkozok vele. Vagy kinéz mégegy modding
(#42403) Pete55555
Már van Metisem
Csak épp fazonigazításon esik át... -
törölt tag
válasz
Nerazim #42401 üzenetére
Szerintem a front elem két középső központosító pöckét eltávolította, és a front panelt bele ragaszthatta a front elembe.
Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy a gyári állapothoz képest jobban mozog az előlap, és nincs olyan határozott válasza a gomboknak.
-
kisza25
félisten
válasz
Nerazim #42401 üzenetére
Nem, mind a 4 oldal felrakható a ház másik oldalára, belülről nincs fragva, csak az az oldal van szétvágva ami a vga felöl van, de ott is volt egy porszűrős rész a tápnak.
Nekem volt
Itt szemléltettem is, hogy variálható a plexi
13,9 k az új, mennyiért adná, hogy megérje venni egy vagdosott házat? -
Nerazim
őstag
Üdv Urak!
Találtam egy kissé leharcolt Tt Core V1 -et. Kérdésem az, hogy azt mondta a tulaj 90 fokkal el lett forgatva. Azt tudtam, hogy az oldallapok szabadon variálhatóak, de mivel nem valami közlékeny ezért kérdezlek titeket, hogy belül ehhez nagyon szét faraghatta a házat, hogy a képek szerint nézzen ki?
kép1, kép2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Stellar Blade
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- További aktív témák...
- ELKELT! FOXRA VÁR!!I ASrock B460 Steel Legend LGA1200
- ASUS PRIME B360M-A Alaplap
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged