-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
Akkor ezt tisztáztuk.:-)
Lenne viszont egy kérdésem: a GL gyári firmware esetében be tudtam állítani, hogy a kábelmodem MAC címét klónozza. Ez ugyan nem tudom fontos-e a szolgáltatóval való viszonyom szempontjából, vagyis látják-e azt az eszközt ami a kábelmodem után elsőként megjelenik (?)
A Tomtao-nál amit most használok ott is van valami hasonló klónozás, de ott látszólag nem a kábelmodem MAC címét ajánlja fel klónozásra, hanem a Wan Port és a Wireless Mac címeket cserélné fel, gondolom a hálózati kártyám MAC címével, ha jól sejtem.
Légyszíves segíts ebben is eligazodni !
Kell ezt egyáltalán használnom és ha igen, hogyan? -
asadasad22
őstag
mondjuk eddig sem volt rossz ezzel a routerrel, mindenesetre az eléggé meggyőző, hogy ahol alig volt egy kicsit net az előző routeremmel (néha volt-néha nem, ha volt, akkor is abszolút instabil, gyenge jel volt), ott most 70-80%-os a jelerősség
van még valami hasznos dolog? mintha hallottam volna valami pingcsökkentő dologról -
Pali79
aktív tag
Köszi, ez is megoldódott! Kaptam egy külső antennát. Persze ahogy ez lenni szokott, ha az egyik probléma megoldódik jön a következő
az asztali gépben egy linksys WMP54GR kártya van és látszólag működik, de mégsem tud rendesen kapcsolódni és fenntartani a kapcsolatot. Biztos, hogy valami a gépben nem frankó mert mellé téve egy laptopot az tud kapcslódni és van net meg minden, pedig ha jól sejtem a laptop wifije igencsak kisebb teljesítményű mint egy 2 antennás pci kártya
Szóval valakinek 5let? -
damatic
tag
Nyugi, én sem értettem az angol zanzából, hogy mi a vihart telepített az SD-re, de egy biztos, a hekkelés leírásában WRT54G v.5 a főhős és váltig állítja, hogy biza felrakta rá az SD kezelést. Nem lehet egy korábbi firm, ami kezel SD-t, de nem olyan nagy méretű, hogy ne menne fel? (Csak agymenés)
A hard reset nem vezetett eredményre, a többihez meg már nem merek hozzáfogni, mert nem vállalok magamért felelősséget, olyan álmos vagyok 2 óra 40 perc alvással.
-
damatic
tag
Annyi oldalt nézegettem már a témában, hogy nem is emlékszem hol, de valahol olyasmit olvastam, hogy a sima G-s verziót hekkelte meg SD-vel, úgy hogy valahogy az SD-re is rátelepült valami, és így elég lett a memória. Ez azért hihetetlen egy kicsit, mert hogy kezeli az SD-t, amíg nincs fenn a nagy firm? Amíg a Micro nem kezeli az SD-t, addig hogy telepíti fel rá a nagyot??? Ez ilyen tyúk-tojás téma...
Igazad van abban, hogy kár vesződni azért a 2G-ért, érdemesebb lenne az USB-s, és oda meg ráakaszthatok egy USB-s külső házas noteszvinyót akár 40G-vel is. No, mindegy, addig is marad a pendrive a zsebben ftp helyett. Még jó, hogy nem vagyok rászorulva a Linksysre, egy Dlink 524-es van benn a rendszerben. Arról viszont valahogy kevesebb infó van, hogy mit is tud, meg mit lehet belőle kihozni... - de ez már offtopik.
Addig is megpróbálok a Linksys ipari hulladékomból ismét rútert csiholni, berakom a rendszerbe, és ki tudja, talán találok okosítást a másikhoz...
-
damatic
tag
Hálás köszönetem!
Hajnalban már kiguvvadt a szemem a sok hsz-t nézegetni.
A pingelés megy, a sebességre nem elékszem.
Folytatom a játékot, ha a játékszer közelébe jutok...Sejtettem, hogy a formámhoz illően seggreesett fene lesz, de hogy ennyire... Pedig pont az SD upgrade lenne a lényeg. Azt nem lehet, hogy a micro verzióba belevarázsolni az SD támogatást valami parancssoros buherával? Persze nem én, mert ahhoz már végképp sültkrumpli vagyok. Vagy RAMot áppgrédelni? Vagy akkor már inkább hagyni kell és venni egy GL-t?
Meg a másik kérdés, amire nemigen találtam választ, hogy mekkora kapacitású SD-t tudna kezelni? Mert ha megáll a 2GB környékén, akkor minek az egész, arra már van pendrive és elérem arról a fájljaimat ftp helyett. Egyáltalán az SD háttértárral lehet egy kívülről is normálisan használható ftp-t létrehozni a rúteren?
-
HIJ
őstag
Hmm hát ez szomorú. Erre úgylátom elég necces feltenni egy dd.wrt -t. Sőt olyannyira, hogy megpróbáltam, de nem ment már az első upgrade sem. Próbálkozott 3x de nem történt semmi. Egyáltalán vissza lehet állítani az eredetit majd?
Lehet hogy egyszerűbb lenne egy SMCvel próbálkozni, abba alapból benne van ez a funkció (WDS). -
mhorvat
senior tag
Tehát, ha jól értelmezem, akkor a Winfos beállításainál automatikus IP-t és DNS-t kérek, mivel a routertől nem tud mást kapni, mint azt az IP-t, amit beállítottam neki routeren (a MAC címhez)? Ha ez így van, akkor már csak azt nem értem, hogy ez miért oldaná meg a problémámat? Ugyanis a routeren így ugyanúgy - mindegy hogy nevezzük - de fix IP-ket rendelek, hozzá X-től Y-ig szabad portokat, nemde?
-
mhorvat
senior tag
Köszönöm mindenre kiterjedő válaszod!
Annyit tennék még hozzá, hogy a UPC dinamikus DHCP-n (vagy dinamikus CHP-n, nem tudom az a D az a D-e) hozza a netet, ennek ellenére működni fog a statikus DHCP? Vagy pedig annyit tesz ez a statikus DHCP, amit megtesz a fix IP osztással a dinamikus és nem többet? Remélem nem voltam értetlenkedő.
-
-
lorant80
tag
Szerintem nincs. - akkor a köv. képen cselekszem majd…, lekapom mindkét antennát és a nem használtat szigetelő szalaggal betekerem! Vagy?
A vezeték nélküli kliensek számának nem igazán van elvi korlátja, vagy az egy kellően magas szám. - tehát a lényeg, minél kevesebb gép van rákötve annál gyorsabb és stabilabb a működés! (valahol ez logikus is
) De ugyan ez érvényes a kábelen (LAN) osztott netre is?
A hozzászólásaimból szerintem bőven kiderült, h nem sokat konyítok a router világhoz
(de hála neked „And” most már azért sokkal tisztábban látom a dolgokat). Az „n”-es routerek-be inkább nem bonyolódnék bele, ha még a szabvány nem végleges! Valamint nem akarok én azért olyan komoly hálózatot kiépíteni, hogy arra szükségem legyen! (de igaz nem is értem mivel jobbak azok a bizonyos routerek (az angol annyira nem megy, hogy megértsem a MIMO (linkelt oldal) lényegét)
-
lorant80
tag
De ennek szerintem nincs túl sok gyakorlati jelentősége, mert ha leszeded az egyik dipólt, akkor az az aljzat úgysem lesz tartósan kiválasztva, ha meg fixen a másik aljzatot választod ki, akkor ezen minek rajtahagyni az antennát?.. - akkor azt tanácsolod, h kapjam le az antennákat mindkét csatlakozóról és ne állítgassak semmit szoftveresen? Nincs sok jelentősége?
Azért ilyen dolgoknak simán utána lehet nézni a neten -
Ez megint biztos alap kérdés, de felteszem! Ha pl. nem Wireless internetje van az embernek, hanem kábel, ADSL stb. akkor a WAN csatlakozón kapja meg a NET-et a router pl: kábelmodemtól és a LAN-okon vagy a két antennán tolja tovább! Mivel ebben az esetben nem foglaltak az antennái a Wireless miatt! A fent említett megoldásnál hány gép felé tudja szétosztani ez a router drótnélkül az internetet? (az antennák segítségével)
És mi a véleményed a Linksys N szériás eszközeiről? Egyesek azokat ajánlják! Érdemesebb olyat venni? És miért is jobbak ezek?
-
lorant80
tag
Azért kliens, mert access pointhoz kapcsolódik vezeték nélkül. Vezetékkel nyilván oda kötöd, ahova tetszik. Hogy az antenna külső vagy belső, ebből a szempontból részletkérdés... - tehát itt az "access point" az a szolgáltató átjátszó antennája akar lenni, ugye? (akkor világos a kliens dolog) – ezt is kipipálhatjuk
A belső csatlakozóig is kábel vezet néha - mint pl. az én esetemben? (a külső antennától a kábel)
Tény, hogy vannak olyan AP-k amelyek pl. wifi-kliensként képesek megosztásra (WISP működés), és nem csak egy LAN-portjuk van. Szinte csak azért nem hívják routernek az ilyeneket, mert nincs dedikált WAN-portjuk. Hogy a WL-5460AP képes-e ilyesmire, annak utána kell járni. - és mi a különbség a dedikált és a nem dedikált WAN-port között?
Továbbá rajtahagyott antennával előfordulhat, hogy a router a külsőről visszakapcsol a belső antennára (mivel pl. utóbbin kellően erős jelet vesz), és nem is tér vissza a külsőre, míg ez az állapot fennáll. - de szoftver-esen nem lehetne lekapcsolni a nem használt antennát? (a kettőből az egyiket)
Szerintem nem. Kártyákon SMA v. RP-SMA csatlakozók szoktak lenni, a WRT54-es sorozaton meg RP-TNC aljzatok vannak, amelyek valóban nagyobb méretűek. - ezek szerint ez még jó hogy feljött témába, mert a kábelra ami összeköti a külső antennát a routerral, én olyan csatlakozót rakattam volna rá a router felöl, mint amilyen a Wifi kártyámhoz jelen esetben is csatlakozik! De 100%, hogy ez az elnevezése (RP-TNC) a csatlakozónak? És gondolom evvel a csatlakozóval is simán össze lehet hozni a Wireless kábelt! Vagy?
-
lorant80
tag
Egy külső vezetéknélküli klienshez pedig csakis LAN-on tudsz csatlakozni. - jól értelmezem-e? külső azért mert nem a PC házban van! De miért vezeték nélküli kliens? Mind a két felöl vezeték lesz rácsatlakoztatva (egyik felöl a tető antenna, a másik oldalon pedig a két számítógép LAN kábelen keresztül) – de lehet ezt is félre értettem?
NAT-olni is tud-e a wifi felől (vagyis képes-e megosztani a kliensként kapott netet), mivel nem router, hanem AP - én úgy tudom, hogy nem csak AP az Ovislink WL-5460AP, hanem Ap/Router (de ez nem 100%)
Lassan, de biztosan azért áll össze a kép…!
Ezek szerint a legtöbb AP-nak csak egy LAN csatlakozója van, amelyből a NET-et egy Routerba vagy egyből a számítógépbe vezethetjük!?
Külső antenna használatához le kell szedni mindkét saját antennáját. - miért nem elég csak az egyik antennát leszedni?
de ha ennyire tartasz ettől, akkor a nem használt antennacsatlakozást szépen lezárod egy kisméretű, indukciómentes, akár SMD kivitelű 50Ω-os ellenállással, amely a megfelelő csatlakozóba van építve. Ilyet készen nem biztos, hogy kapsz, viszont házilag is össze lehet hozni. - ennyire azért nem vagyok benne az elektronikába (nem hogy elkészíteni nem tudom, de még kérni sem tudnám az üzletben). Erről nincs véletlen valami illusztráció vagy hasonló?
nálunk évek óta több WRT54GL router működik így - ezek szerint te is külső antennához csatlakoztattad a Linksys-t vagy más miatt kellett az antennákat leszerelni?
Fentebb Blasto kolléga 5951-es hozzászólásában lévő hivatkozást (web oldalt) megnézve…, láttam a Linksys-t antennák nélkül! Biztos csak optikai csalódás, de nekem a képekről ítélve úgy tűnt, mintha nagyobbak (más méretűek) lennének az antenna csatlakozások, mint a jelenlegi Wifi kártyámon ami van! (pedig ugye az említett csatlakozások egyformák???)
-
lorant80
tag
Kivitelezhető, de már sokadszor írom, hogy ilyenkor a routernek nem AP, hanem kliens-módot kell tudnia! Egy közönséges router csak AP lehet, így ezt mindegyik tudja. - ha a laptop-hoz is LAN kábelel húzom a netet, akkor is olyan AP (vagy router - ami ugye lehet AP is csak h tudjon kliens módba is működni) kell, amelyik tudja a kliens módot? Ezek szerint az Ovislink AirLive WL-5460AP megfelelő?!
Hogy az antenna leszedhető-e, az típusfüggő. De ahhoz, hogy külső antennát csatlakoztass egy routerhez, mindenképp le kell kapnod a saját antenná(ka)t róla. Ezért célszerű csatlakozós típust venni, nem olyat, amelyre fixen vannak szerelve. - ha jól tudom a Linksys antennái leszerelhetők!? De gondolom elég csak az egyik antennát leszedni? Az előzőekben volt szó róla, h ki lehet nyírni az eszközt, ha leszedjük az antennákat! Ez igaz? És ha igen, akkor mire figyeljek oda, hogy ez ne történjen meg?
-
lorant80
tag
Ha egy külső antennával csatlakozol a szolgáltatódhoz, akkor azzal a forgalommal, amelyet magadnak szánsz (házon belüli ismétlés), a szolgáltatót feleslegesen terheled - ezt elhiszem, h így van csak azt nem értem, h miért?! (ha megvan ez a lehetőség, akkor miért nem olyan formában h ezt használni is lehessen?…, mert így ez olyan mintha nem is lenne)
Ráadásul ez a külső antenna házon belül (az elhelyezéstől függően) nem nyújtja a legjobb térerőt, mivel nem azért van ott, ahol van, hogy neked isméteje a szolgáltató forgalmát. - gondolom itt a router külső antennájára gondoltál. De abban az esetben , ha az eszköz csak mint router működik, akkor nincs gond az antennákkal? (térerő stb.) Csak akkor, ha ilyen nyaka tekert dolgokra szeretnénk használni?Egy kicsit másként:
Ha mondjuk a laptop-hoz is LAN kábelen juttatnám el a NET-et a routertól „egyenlőre”. Abban az esetben a WRT54GL routert használnám mint AP-t (ami a tetőn lévő antennához kapcsolodna és olyan feladatot töltene be, mint egy Wireless kártya) Ez gondolom gond nélkül kivitelezhető! Ehhez a dologhoz szükséges feltennem a „DD-WRT”-t vagy valami hasonló okosságot vagy a gyári firmware is megteszi?
És ha már így oldom meg a dolgot, akkor szükséges-e ilyen drága „eszközt” venni? Vagy inkább vegyek most egy olcsóbb eszközt mint pl: Ovislink AirLive WL-5460AP vagy 5470AP. (amit a Linksys-hez hasonlóan mint a AP és Router is használható és többek között van neki reapeter (amit még nem tudok hogy mire is lehet használni?) módja is! Ha jól gondolom?!
Mivel én nem igazán látom meg a két eszköz között a különbséget (nem tudom h mire kell odafigyelni) így tőled szeretném megtudni, h érdemesebb-e a Linksys-t megvenni az én esetemben? (ha mint AP-nak kellenének, tudna-e többet nyújtani a Linksys? és különben is, ha jobb miben jobb a Linksys?)
Ezeknek a routerek-nek van olyan csatlakozásuk, amibe a tetőn lévő antennától lejövő kábelt be tudom csatlakoztatni vagy le kell szednem valamelyik „kis antennájukat” ?Menotti
A két antennának nincs két erősítő modulja,ergó vagy ad,vagy vesz mind a két antenna egyszerre.... - értelek
-
zsolt501
nagyúr
Na én sem arra gondoltam hogy ha leszedik az antennát mindenképpen károsodni fog mert tényleg nem nagy a kimeneti teljesítmény de az ördög sajnos nem alszik mivel már találkoztam hasonló módon elszállt routerrel ami pont ebböl kifolyólag szált el hogy az illető leszedte az antennát és úgy akart a wifin netezni hogy más ne tudja lopni az internetjét a közelben erre jól rá is cseszett
-
csabszli
csendes tag
ADSL netem van,arra van most kötve a linksys fw7.0.ez a router van az egyik 1. házban,és most wlan kártyával netezek a 2. másik házban a linksysröl.De azt szeretném,ha a 2. másik házban is megtudnám osztani a netet és nem kellene ahhoz az egyik gépnek állandóan menni,ezért szeretném az MSI-vel megosztani itt is a netet.
-
Húúú ez iszonyat jó lenne !
Egy fél napra tudok kérni egy ilyen routert, és most akkor a
következő kérdés az lenne hogy a sok dd-wrt közül melyiket
töltsem le.
( odáig jutottam hogy wrt54gl v1.1, de ebbe a könyvtárba vagy 20féle
*.bin van )
(( jól sejtem hogy fel kell nyitnom a majd a routert és mindenféle
chippek feliratát sasolni ? ))
((( ja és köszi a pontos és informatív helpet )))ja meg még van ilyen micro meg vintage könyvtár is ezen a wrt54glv1.1-en
belül. -
Gabenvagyok
csendes tag
szia
ADSL van szétosztva 5-6 fele az irodában (meg még 2-3 gépre le az üzembe)
adminisztrációs felületen ki van kapcsolva a mac clone address cucc..amúgy otthon is ilyen routerem van, ott 2 gép között osztom a netet, ott viszont ez a klónozásos dolog van, és hébe-hóba elő szokott fordulni hogy nem megy a net, de ritkábban mint az irodában
újabb ötletek ?
előre is köszönöm!
-
hzcs
senior tag
kösz, akkor ezt jól benéztem. Abból gondoltam, hogy mennie kéne, hogy amikor megszakad, meg amikor csatlakozik, akkor kiírja, hogy 108mbps, de amikor már csatlakozott, akkor visszaáll 54-re.
A célom az, hogy az első router hálójában legyek, ne a másodikéban. Közben sikerült, csak egy alhálóba kellett rakni a 2 routert, valamint noszogatni a gl-t, mert nem minden újraindulásnál indul újra teljesen. Villanyból ki, majd újra be.
Jól gondoltam egyébként a repeater bridge-t, csak a v24 rc-3-ban nem működött rendesen, nem tudtam ekkor csatlakozni rá, mindig ledobott csatlakozás közben.
Ez alapján sikerült: http://www.dd-wrt.com/wiki/images/9/9b/Repeater_Bridge.jpg
Köszöntem a felvilágosítást!ui: a fonerában asszem nem lehet wds-t beállítani, azért ugrott az a módszer.
-
(jan)
őstag
olyan is mint a telnet!
csak kezdetöl fogva látod a bootloás folyamatát
redbootba pl 2 másodperced van hogy megálitsd a boot folyamatot, onantol fogad egy konzol amibe tolhatod be a parancsokat, inen lehet már tftpzni is
de akár sosros porton is rá lehet tolni az adatot csak ugy bazi lassu
ha pingelni tudod az marha jó jel
sztem simán talpra lehet állitani
-
hzcs
senior tag
külön bootloadert lehet feltenni? utána meg tftp-zni? Mert akkor olyan loader kellene, amiben a boot_wait be van kapcsolva.
tftp-t elindítom, bedugom a routert, majd a tftp kiírja hogy illegal valami, és kilép. Következő indításnál a tftp-t (routert nem) meg már időtúllépést ír.
Honnan lehet szedni bootloadert meg a jtaghoz szükséges cuccokat? Valamelyik oldalon csak az intel flashez találtam konfigfájlt, gondolom eonhoz nem jó.még a neve is milyen... EON
-
hzcs
senior tag
én is ezzel szemeztem, ugyanis számomra ez a legkönnyebben kivitelezhető, hülye vagyok az elektronikához.
Délután szerzek is ellenállásokat és összedobom a cuccot.
Kérdés: oda kell forrasztani a vezetékeket a router lábaihoz, vagy elég csak a lecsupaszított vezeték végét beledugni a lyukba?
szerk: ebben a gl 1.1-ben (cl7b) már nem intel flash van, hanem eon, ami nem reagál a 15-16 lábak összezárására, hogy utána lehessen flashelni. Ezzel az eon-os flashhel is tud menni a ddwrt? (vagy csak azért halt be, mert először akartam a 3.6 megás fw-t rátenni?)
-
cibuu
tag
hát az a lényeg hogy a az adsl es internetemet amire a router van kötve azt a kert végéből is tudjam fogni,illetve messzebbről mint eddig.(ezért is vettem meg az antennát)
ezt kell megcsinálni ugye?:
1. Reset the router to defaults on the Linksys Admin page, and let it reboot
or manually reboot it after its finished.2. go to the firmware upgrade page and browse to the VxWorksPrep-Gv72-v1.bin file,
and click on the upgrade page. Wait for 30 seconds for it to reboot on its own,
if it does not then powercycle the router manually.3. again go to the firmware upgrade page and browse to the VxWorksKiller-Gv72-v3.bin file,
and click on the upgrade page. Wait for 60 seconds for it to reboot on its own,
if it does not then powercycle the router manually.4. Tftp the DD-WRT firmware to the router "dd-wrt.v24_micro_generic.bin" from v24 RC7
(or the one in this folder); this firmware is for the Gv7.2, Gv8 and GSv7, after sucessful
tftp, wait 3 min for the router to finish writing new nvram deafults, etc... It should
reboot on it's own at least two times, so give it the three min's and then goto
http://192.168.1.1reseteltem,majd feltöltöttem a VxWorksPrep-Gv72-v1.bin -t.
aztán nem értem mit ir.várjak fél percet,aztán tölthetem a kövit?vagy ki is kell kapcsolni,majd vissza a routert? és utána töltsem a VxWorksKiller-Gv72-v3.bin-t?
aztán meg ezt pláne nem értem:Tftp the DD-WRT firmware to the router "dd-wrt.v24_micro_generic.bin" from v24 RC7
(or the one in this folder); this firmware is for the Gv7.2, Gv8 and GSv7, after sucessful
tftp, wait 3 min for the router to finish writing new nvram deafults, etc... It should
reboot on it's own at least two times, so give it the three min's and then goto
http://192.168.1.1kérlek magyarázzátok el ezt a leirást szájbarágósan hogy meg tudjam csinálni!
köszönöm előre is -
cibuu
tag
köszönöm a válaszokat And és Gazala
ahogy elnézem mind ketten két félét ajánlottatok
ezt
http://www.bitsum.com/openwiking/owbase/ow.asp?WRT54G5_CFE
és ezt:
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?path=downloads%2Fothers%2Feko%2FWRT54G-V72+Flashing/
melyik jobb a maximális hatótávolság eléréséhez?
és ha megflashelem a routert,akkor már maximális hatotávval fog müködni,vagy még valamit állitani kell?és ha igen,mit? -
(jan)
őstag
kicsit tájékozódj a dologban szerezz be egy dd-wrt képes eszközt és utána kezd el légyszíves osztani az észt ! pl ezt lehet át kellet volan böngészned de itt is láthatod
itt nincs mit vitatkozni tények vannak ... mégpedig :tehát az én routerem veszi a jelet egy wifi eszközről amit kábelen két gépnek továbbit valamint vezeték nélkül egy harmadiknak a saját vezeték nélküli hálózat ssid ja eltér a fogadott jeltől valamint a kódolás is (valamilyen szinten repeater de mégse) EZ ÍGY MÜXIK TEHÁT ELLENE NE SZÓLJ LÉGYSZI
amugy meg a térerő eszköz és antenna kérdése !
pl egy atheros csipes ap-val lefedtem egy ikerházat (2 szintes) teljesen... úgy hogy a melléképületben levő kocsiból neteztem
üdv: Jann-Chee
-
törölt tag
-
törölt tag
Hát nekünk a rálátás ami "hibádzik", mert nem mondanám, hogy tökéletes, ezért már alapból max-ra emeltem a mW-t. Szóval én alap beállítással nem is próbáltam. De lehet megtesztelem akkor, hátha az 16 dBi-s antennák elegek...
És esetleg valakinek van erre tippe: [link]
Előre is köszi!
-
(jan)
őstag
a memóriák mérete és a cpu sebesség szerint nem a gl a legjobb ...
tehát van olyan ami többel rendelkezik
(De azért az tetszik, hogy nem routerhez keresel fw-t, hanem fordítva
.)
hát én már csak ilyen vagyok ... dd-wrt-t használok itthon két fonérán és eléggé meg vagyok elégedve a Linux nyújtotta előnyökkel ezért is keresek olyat amibe belemegy a tomato
-
quby
őstag
Ezt tudom!Pont az a gondom hogy ott bármit adok meg akkor is a 80-as portot használja!Ha mondjuk megadom 7080-as vagy 8000 portot akkor is simán bejutok egy böngészővel ugy, hogy beirom a dyndns cimemet, ami ha jol tom (http) a 80 -as port. Ez azért baj mert a NAS-om is a 80-ast használja csak ott nem tom állitani, és én azt is el akarom érni
Közben megoldva! 80-ast portforwardolni kellett!De köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest