-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Itt senki nem használja a router-eit WDS-ben??? Senkinek nincs ötlete erre?
-
törölt tag
Valakinek ehhez: (#5490) apez van már valami ötlete?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Sok mindennel találkoztam már a router használata közben és itt a fórumon is, de egy dologra nem tudok rájönni! A helyzet a következő:
Van 4db WRT54GL v1.1 router, DD-WRT v24 (05/24/08) mini fw-vel felvértezve, és WDS-be "kötve". Mostanában a WRT54GL-201 és a WRT54GL-202 router azt csinálja, hogy annak ellenére, hogy a jelszint 30-40%-os közöttük mégsem tudnak kommunikálni egy mással, mintha nem is látnák egymást. Ilyenkor megoldást az jelent, ha azt a WRT54GL-201 router-t amelyben a WAN kapcsolat is van újra indítom. Ha a másikkal teszem ugyan ezt akkor semmit sem változik a dolog. Gondoltam, rá, hogy valószínűleg azzal a routerrel van probléma, csak azért nem világos a dolog, mert a másik WRT54GL-203 router-rel, ami szintén a WAN kapcsolatos router-rel(WRT54GL-201) van WDS-ben azzal nincs ilyen probléma. Ötleteket várok, mert én már teljesen kimerültem!
Előre is köszönöm!(ha valakinek nem világos a router-ek hogyan is kapcsolódnak íme egy kis ábra: )
-
törölt tag
válasz
f_sanyee #5194 üzenetére
Valóban, nem szokás, nem is ajánlott, de leszámítva ezt a kis problémát, simán működik! Ráadásul nem kell elmenned a másik router-hez hogy végig halgasd, a szerencsétlen mezei júzert aki már feltelepítette egyszer-kétszer a duke nukem 3-t és azt hiszi, hogy tudja mit csinál. Csak elég annyit mondani neki telefonban, hogy "Hé nyomjad má meg a gombot!"!
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
De ha nem látta akkor miért írtad, hogy "okés"?
Na mindegy. XP-t már rég használtam.Esetleg lehet olyan, hogy ha a wlan kátya régebbi típusú, akkor nem lát minden csatornát amit a router-d tud. Ezért érdemesebb az alsó csatornákat választani. Erről pont volt szó itt a fórumban is egy-két napja.
-
törölt tag
válasz
#21999912 #5098 üzenetére
Akkor már nem vágom...
Szerintem reset-j minden eddigi beállítást. A router-t gyári beállításokra tedd vissza(van ilyen menü pont az Administration részben). Ezután a PC-ről eléred a router-t a 192.168.1.1-s ip címen. A felhasználó név és a jelszó root és admin. Miután beállítod a WLAN-t(titkosítást még nem tegyél rá!) újra indítod a router-t. Ezek után megnézed a notin látja-e a hálózatot. Ha nem akkor ellenőrizd a notin nincs-e letiltva/kikapcsolva a wifi kártya(FN+F2, vagy valamilyen manuális kapcsoló a gép oldalán hátulján, elején vagy akárhol). Ha ki volt kapcsolva akkor ellenőrizd újra a hálózatot, ha be volt kapcsolva akkor nézd meg, hogy esetleg nem-e sok másik hálózat van a közelben és azok talán "elfedik" a tiédet, mert egy csatornán vannak. Ha igen akkor a router-n a Wireless menüben utod állítani a csatorna számár, mentés és reboot után újra próbálkozás a notival.Sok sikert!
Amúgy milyen Windows?
-
törölt tag
Hát én nem tom., de én ezt:
először telepítőlemezen,aztán reset,majd webes felület. SSD okés.a laptomon sztem okés a wifi,mert...
úgy értelmeztem, hogy van, és látja is az SSiD-t! Csak talán ki maradt egy "i" betű. Vagy nem?
Amúgy meg SSiD-t hiába is próbál állítani a laptopon... -
törölt tag
Op.rendszer függő a wlan beállítása:
XP-ben:
Vezérlőpult -> Hálózati kapcsolatok -> Vezeték nélküli hálózati kapcsolat -> Tulajdonságok
Vista-ban:
Vezérlőpult -> Hálózati és megosztási központ -> Hálózati kapcsolatok kezelése -> Vezeték nélküli hálózati kapcsolat -> TulajdonságokÉrdemes automatikus cím kiosztást használni(DHCP), talán nálad is ez a probléma, bár ha esetleg már a biztonsági kulcs sem okés az más tészta. Talán azt próbáld meg, hogy a router-t úgy állítod be, hogy először csak a pc és a noti lássák egymást aztán állítod be az internetet és csak utána dugod össze a modem-l a router-t
-
törölt tag
válasz
dr.bubo #5054 üzenetére
Vista-ban:
Vezérlőpult -> Hálózati és megosztási központ -> Kapcsolatok kezelése Helyi kapcsolat -> ...
a többi már valóban ugyan az. Csak arra figyelj, hogy ne az IPv6-nak a Tulajdonságát állítsd, hanem az IPv4-t!
De szerintem az IP cím állítása nélkül is menni-e kell mert tuti, hogy alapból fut a DHCP szerver.
Feltéve ha jól működik, és még nem volt állítgatva! -
törölt tag
válasz
bolcsodal #5040 üzenetére
Esetleg torrent fut valamelyik gépen, mert akár az is megfekteti a router-t bár nem 1-2 óra alatt, de esetleg azt is ellenőrizheted, hogy mi van ha kikapcsolod a torrent-t.
Őőő... lehet hülyeséget mondok de a "keep alive redial period" szerintem az eredeti fw.-ben nincs benne. De lehet nem így van...
-
törölt tag
válasz
bolcsodal #5036 üzenetére
Na ez most már kezd tényleg zavaros lenni! Kezd elölről a dolgokat, csinálj egy hosszú reset-t, nyugodj meg széppen! És akkor tisztázzuk mire is van szükséged:
- Milyen kapcsolatodva: PPPoE(van felh.név és jelszód), vagy sima fix IP(tudod a DNS címét, az átjárót, és a netmask-t, valamint az IP címet)?
- Milyen fw. van a router-eden: gyári vagy valami 3d party-s fw.?
- Milyen IP kiosztást szeretnél a router mögött a gépednek statikust(fix) vagy automatikust(DHCP)? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Májsztró #5006 üzenetére
1. A modemet a router WAN portjára dugod.
2. A router-ben beállítod a PPPoE-t vagy a fix IP-t, függően attól, hogy neked mid van.
3. Beállítasz a router-en egy titkosítási módot (WEP/WPA/WPA2), és megadod a kódot.
4. A laptopokon csatlakozol a megfelelő SSID-ű hálózatra, az általad megadott kóddal.5. Sok sikert!
(Amúgy meg használhatod a router-hez mellékelt "Manual"-t is!)
-
törölt tag
válasz
sohrking #4991 üzenetére
Hát ha eddig nem próbáltad akkor mindenféle képen próbáld ki router nélkül a dolgot(egy napot legalább) ha akkor is csinálja akkor a nem a router a hibás!
De aha mégis akkor én a dd-wrt v24-t ajánlom(ez a router-hez való fw). Ha nem vagy biztos a dolgodban akkor használd ezt: leiras. De ha így sem megy akkor inkább kérj meg valaki "hozzá értőt"!
De először is minden képen próbáld meg a tesztelést! -
törölt tag
válasz
politomi #4996 üzenetére
Ha fix ip-d van akkor tudnod kell még a:
- Netmask-ot
- DNS szerver címét
- Átjáró címét.
Ha ezeknek nem vagy ismeretében és "csak":
- felhasználó névvel
- jelszóval
rendelkezel akkor pedig a PPPoE a neked megfelelő beállítás(ezt használd!).
Egyébként, ha PPPoE-t használsz akkor is változik az ip címed csak kb. 24 óránként, vagy a router újra indításakor. -
-
törölt tag
válasz
politomi #4985 üzenetére
Én ajánlom ezt: DD-WRT v24 sp1.
Esetleg mielőtt fw-t cserélsz ilyeneket is nézz meg, hogy ezek után a 10-20mp szünetek után ugyan az maradt-e a WAN címe a router-nek. Mert akár az is lehet, hogy valamiért mindig megújítja.
Sok sikert és figyelj a verziókra!!! -
törölt tag
Bocsi eddig nem volt netem.
Hát már az is elég "vicces", hogy a noti nem kapcsolódik WPA-n!
Az automatikus újraindítás úgy műkszik, hogy másodpercben(!) megadod, hogy mennyi időközönként induljon újra a router. És a többit már ő csinálja.
Ez általában az Administration -> Management részben van Keep alive címszó alatt.
Én az fw cserét egy nyílt forráskódú fw-re gondoltam, de azt nem tom lehet-e igazából nem találtam hozzá túl sokat...
Esetleg, ha nem tartasz attól, hogy lopják a netedet akkor próbáld meg azt, hogy nem titkosítasz és úgy milyen sebessége van a madzagos résznek!
Bár én azt is komolyan furcsálom, hogy a noti nem megy a WPA-val! -
törölt tag
válasz
floppy131 #4905 üzenetére
Köszi, mondjuk én kapásból a "stable"-vel kezdtem!
Bár nem mintha rögtön magyarítanám is csak döbbenet volt, hogy van magyar nyelvű fw-is és azt hittem csak én vok hülye, hogy nem találom és tényleg!
Amúgy nekem nem kukult meg a router-m...vagy nem tom. az kinek szólt volna...
(#4902) Alyen
Nekem anno olyat produkált a GL-s routerem, rosszul sikerült fw install után, hogy csak fehér oldalt hozott, be és nem lehetett, se pingelni, se hálózatban rákeresni, sehogy sem reagált...
Végső elkeseredésemben 3-4-szer egymás után jól kirángattam a táp kábelét (persze csak is büntetésből), kellő dühvel, és aztán láss csodát működött... szóval nem tom. megoldás-e de nekem működött. Utána alap gyári fw, gyári beállításokkal indult el és aztóta igaz már másik fw-vel de tökéletesen műkszik!Sok sikert hozzá!
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #4884 üzenetére
Hát képzeld el, hogy ha nem lenne gyári jelszó akkor Példa Béla (elnézést minden Példa Béla nevű Fórumozótól), bedugja és már használja is a hálózatot, mert már működik is, tud egyik gépről a másikra másolni, dolgozni, képet nézni, stb.
És aztán jön valaki pl.: Szakértő Józsi (Szakértő Józsiktól is elnézést), és jól kitiltja Bélát a routeréből. Akkor Béla felhívja az eladót és azt mondja neki az eladó, hogy vigye vissza mert "Tönkre ment a szoftvere..." És Béla zsebéből máris kivettek 5e HUF-t, pedig nem is történt semmi, nem előre várható dolog.
Szóval szerintem jó, hogy van jelszó, mert hát ugye senki sem Szakértő Józsi ként kezdi, hanem inkább Példa Béla ként. -
törölt tag
válasz
losodavid #4882 üzenetére
A kérdés az, hogy "hosszú reset"(több, mint 30mp) volt vagy csak rövid. Mert ha hosszú akkor a gyári jelszót kell használnod és az pedig az "admin", de ha már korábban megváltoztattad és csak "rövid reset"(benyomtad és kész) akkor a módosított jelszóval enged be.
Érdemes meg próbálni, hogy 2-3-szor lehúzod a tápot és vissza dugod. Tudom nem éppen rendeltetés szerű használat de szokott segíteni. -
törölt tag
-
törölt tag
Hát nekünk a rálátás ami "hibádzik", mert nem mondanám, hogy tökéletes, ezért már alapból max-ra emeltem a mW-t. Szóval én alap beállítással nem is próbáltam. De lehet megtesztelem akkor, hátha az 16 dBi-s antennák elegek...
És esetleg valakinek van erre tippe: [link]
Előre is köszi!
-
törölt tag
Szeretném "megcáfolni" ezt a "magas mW beállítása nem jó" dolgot, mert 4 db WRT54GL v1.1 futt v23 SP2-vel már több mint másfél éve, télen-nyáron 251 mW -on, WDS-ben. 5 óránként újra indulnak.
Emellett a padláson vannak műanyag dobozban, és csak a doboz alján, a vezetékeknek van egy kb. 20x20-as lyuk, és nem melegednek...
(az át lőtt táv így 1,5km felett van valamivel, persze irányított antennákkal!!) -
törölt tag
Hali mindenki!
Kérdésem az lenne, hogy van-e olyan DD-WRT v24 -es firmware a GL v1.1 -es routerhez amelyben lehet állítani, hogy melyik csatornán dolgozzon a router? Mert van egy GS v6 -os router is és annak a szintén DD-WRT v24 -es firmware tudja ezt de amit találtam az csak az Auto opciót tartalmazza, és úgy viszont nem találják meg egymást hiába a WDS beállítás...
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Mobilhasználat külföldön
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest