-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
asadasad22
őstag
válasz
FABRICIUSZ #6801 üzenetére
ráadásul felmegy rá gondolom a std is, csak először kell a mini-t feltenni és onnan az std-t, nem? 160n-el így kellet..
-
asadasad22
őstag
válasz
Gabenvagyok #6792 üzenetére
bár nekem 160N-em van éppen, az egyik szolgáltatónál nálam is ugyanez van, de szintek izárt, hogy a router hibája, mert már az előző, teljesen más típusú routerrel is ugyanez volt..
-
asadasad22
őstag
válasz
h_143570 #6781 üzenetére
upnp ki volt kapcsolva.. a furcsa, hogy amikor minden ki volt kapcsolva elvileg, skype-ot is beleértve, akkor is 20-30 kapcsolatot használt, bár lehet, hogy ha várok egy kicsit, akkor ezek közben megszakadtak volna szép fokozatosan, nemtom.. elvileg eléggé jó védelme van a gépemnek, biztonságos böngészőket használok, nehezen tudom elképzelni, hogy valami rossz dolgot benyaltam volna.. feladatkezelőben nem fut semmi gyanús, csak 1-2 ilyen, mint PnkBstrA.exe (hiába próbálom lelőni, futva marad..), WinVNC (nem fut a progi, szóval ennek nem értem miért kell futnia..), GoogleUpdateService.exe (ez sem értem, hogy mit képzel magáról, hogy csak úgy fut.. msconfig-ban minden hasonlót kilőttem), AppleMobileDeviceService (nincs ipodom, nincs itunes-om, msconfigban főleg nincs, ez sem tudom hogy az életbe kerül ide)
-
asadasad22
őstag
félig off, de az mennyire normális, ha alapjáraton is (értsd: fut msn, skype és nod32, semmi más)) a Conn. count-nál ~30-40-et ír ki a gépemre, ha pedig csak pár oldalt nézem+ a D-DWRT kezelőfelületét, 150-200 körülire is felmegy ez az érték. mennyire normális értékek ezek? most pedig mielőtt ezt elkezdtem írni, 200 feletti számot mutatott, most pedig 40-et mutat, közben semmilyen progi nem indult el, torrent sem fut..
-
asadasad22
őstag
mondjuk eddig sem volt rossz ezzel a routerrel, mindenesetre az eléggé meggyőző, hogy ahol alig volt egy kicsit net az előző routeremmel (néha volt-néha nem, ha volt, akkor is abszolút instabil, gyenge jel volt), ott most 70-80%-os a jelerősség
van még valami hasznos dolog? mintha hallottam volna valami pingcsökkentő dologról -
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22 #6768 üzenetére
közben nem bírtam ki, és feltettem, v24 sp1-et
hát igen, ezt már rendes fw-nek nevezem a gyárival ellentétben, nem értem miért nem így néz ki egy gyári fw. egyszerűen tökéletes. így ránézésre kicsit több is, mint amire szükségem van , de több külföldi fórum szerint is betonstabillá is válik egyben a router ezzel az fw-vel, mondták ezt több hónapnyi használat után. jó lesz ez nekem sztem
egyelőre csak a netet állítottam be, meg az alapvető dolgokat (wpa..), ha van valami hasznos beállítás, akkor mondjátok. elvileg lehet a wifi hatásfokát is tuningolni valahol, de erre sztem egyelőre nincs nagy szükségem -
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22 #6767 üzenetére
DD-WRT-vel kapcsolatban még pár kérdés:
-garanciavesztéssel jár-e?
-el lehet-e cseszni vele az egészet/mekkora a kockázat?
-ha valami nem stimmel vele, vissza tudom-e varázsolni a gyári linksys fw-t? -
asadasad22
őstag
válasz
zsolt501 #6766 üzenetére
végül bevállaltam a 160N-et, pár óra használat után eddig tökéletes, a wifi jóval erősebbnek tűnik, mint az előző routernél, nem szakadozik, a melegedést sem tapasztaltam semmilyen formában, kellemesen langyos. eddig legalábbis, remélem, így is marad.
kérdés (bár nem nem ennek a routernek a topicjában vagyok ,de talán az itteni szakértők lehetnek a legközelebb a témához): sztem 1.0-ás verziójú, mert a model no.-ban a típusa után nincs odaírva semmi, és a hivatalos oldalon csak a 2.0-ás verzióhoz van kirakva újabb fw. lehetséges/érdemes lehet azt felrakni vagy maradjak az eredetinél. esetleg próbáljak meg egy DD-WRT-t? elvileg működik ezen a modellen. ugyanazt a verziót kell felrakni nekem is, mint az itteni routerekhez, nincs külön változat minden routerhez igaz? -
asadasad22
őstag
válasz
zsolt501 #6764 üzenetére
hmm, nem bírok dönteni.. 160N-re is tehető elvileg DD-WRT, de nemtom, hogy ugyanaz-e, mint erre az 54GL-re, és hogy pl ez a Tomato felmegy-e rá.. igazából 5 rugó a különbség, a 160N is csak 20k. olyan is volt, aki azt mondta, hogy a ping idők jóval kevesebbek lettek ezzel (mondjuk elvileg 54GL-en egy külső fw használatával hasonló eredmény elérhető) a 160N-el, meg a wifi távolsága is sokkal jobb lett.. viszont volt olyan is, aki szerint szar a hatótáv, és olyan szinten túlmelegedett (mondjuk ezt 610N-re is írják), hogy többször egyáltalán nem is működött emiatt..
-
asadasad22
őstag
válasz
zsolt501 #6762 üzenetére
köszi. szóba jönne még esetleg egy 160N-es router, ez elvileg tud már N-es szabványt is, viszont a vélemények kicsit megoszlanak róla, többen azt mondják rá, hogy tökéletes, páran viszont azt, hogy pl. melegszik.. így nemtom, hogy be merjem-e vállalni, a WRT54 széria viszonyt legendásan megbízható ahogy hallottam.
15k viszonylag korrekt árnak számít 54GL-ért? (edigital, 1-2 ezer huf különbség nem számít..) -
asadasad22
őstag
a topic címében említett szériából melyik konkrét típust érdemes venni, ha az elsődleges szempont a stabil működés, sok gép esetén is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest