- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
válasz
bazsi1000 #12919 üzenetére
Én is ezekre esküdtem, volt is belőle (van is) pár darabom, de eljárt felette az idő, nagyobb netet köttettem, és már kevés, szerencsére volt egy wrt320n is, és az jól bírja alap fw-vel is. (a wrt54gl-t használtam eredetivel, dd-wrt-kkel, tomatoval, de egyik se tudja rendesen kezelni a qos-t, igaz a 320n se, a torrent megfekteti mindet, mindegy mi van a qos-ben)
-
hzcs
senior tag
Hali!
QOS-sel kapcsolatban lenne kérdésem, remélem valaki használja közületek. Van egy 54GL routerem, de se dd-wrt-vel, se tomatoval nem sikerült még ezt a gondot megoldanom.
Amit szeretnék: amikor nem netezek, menjen maximummal a torrent (nasról), viszont amikor netezni akarok pc-ről, akkor a pc csomagjait helyezze előtérbe. Próbáltam mac cím alapján a dolgokat (nasé alacsony, pc-é magas prioritás), de eredménye semmi. Tomaton be lehet állítani a sávszélkorlátot, viszont ha a nasnak adok 0- monjuk 80%-ot, akkor a net maximum 80%-ával tölt akkor is, amikor nincs pc-n netezés.
A QOS-nek nem az lenne a lényege, hogy mindent maximummal enged ki, de ha jön egy magasabb prioritású, akkor az alacsonyakat automatikusan visszaveszi?
Próbáltam a valós sebességnél alacsonyabb számokat beírni (10 megás net, de csak 7500k-val jön), írtam be 7000-et a letöltéshez, nem volt jó, utána 8000-et, azzal sem. Ráadásul ha alacsonyabbat írok be, akkor soha, semmi nem jön a maximummal.
Vagy én rontok el valamit, és csak a beállításaim nem jók, vagy tényleg nem tudja rendesen sorba rakni a csomagokat a router? -
hzcs
senior tag
válasz
vargalex #11004 üzenetére
Ezt furcsálltam, hogy nem, előtte pedig úgy volt. Csak a no-dhcp-interface sort adtam neki be, aztán onnantól "elfelejtette", hogy automatán kéne indulnia. Vagy mivel bekapcsoltam a serveren is a dhcp-t, itt pedig az autoconfigban volt olyan sor, hogy dhcp-authoritative (nem biztos hogy jól írom), esetleg az kapcsolhatta ki. De a lényeg, hogy már működik, köszönöm a gyors helpet!
-
hzcs
senior tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy hálózat egy 54gl-lel openwrt-vel, amin a dnsmasq szolgáltatás fut(ott). Ez a router adta az ip címeket és a dnsz szolgáltatást. Namost van egy gép, windows server 2008-cal, amire átpakoltam a dhcp és a dns szolgáltatást. Úgy szerettem volna, hogy a dhcp a 2008-on fusson, a dns pedig cache módban a 2008-on legyen, de ha nem találja a nevet akkor forduljon a routerhez. Neten utánaolvasva ezt így kellett kivitelezni: a dnsmasq.conf fájlba be kellett írni a no-dhcp-interface="interfész", ami jelen esetben br-lan. Van rajta egy openwrt szerver is, azon meg akartam hagyni a dhcp-t.
Eredmény: winserver 2008 osztja az ip-t, viszont a router már dns feloldást sem végez, openvpn-nél van dhcp. Most azt szeretném megtudni, hogy tudom visszaállítani, hogy a router ossza az ip-t? Kivettem a dnsmasq.conf-ból a no-dhcp-interface sort, beírtam parancssorba hogy dnsmasq, majd újraindítottam, de ip-t nem oszt és névfeloldást se végez. Mi ilyenkor a teendő?Köszönöm!
-
hzcs
senior tag
Hali!
Help kellene...
Wrt54GL, openwrt firmware. Már napok óta azon agyalok, hogy lehet egy oldalt átirányítani más ip-re. Teszem azt hogy az iwiw.hut egy más ip címre irányítani. Dnsmaqs-val próbálkozom, szerkesztettem már a hosts fájlt, a resolv.conf fájlt, de valamiért nem akar összejönni. Akkor próbáltam olyat is, hogy egy nem létező domainnévnek megadni egy ip-t, de azzal sem működött. Itthon DDWRT van, de ezzel sem akarózik menni a dög
Próbáltam még a dnsmasq --address=/iwiw.hu/1.2.3.4 -et is, de ezzel sem jutottam sikerre.
Mit csinálok rosszul? Valaki tudna ebben segíteni?Előre is kösz.
-
hzcs
senior tag
Igen, ezek be voltak pipálva, gondolom ellenkező esetben nem működne.
Nekem csak 1 bejegyzés kellett, egy symbianos program aktiválásához
Bár most, hogy kikapcsoltam a local dns pipát, de a sort benne hagytam, így is még az átirányított címre mutat, pedig a gépet már újraindítottam, igaz a routert nem. -
hzcs
senior tag
hali
Azt meg lehet csinálni ddwrt-ben, hogy egy adott webcím egy adott ip-címre mutasson? Úgy értem, hogy ha a gép lekéri pl a www.xyz.hu ip címét a routertől, akkor az ne az xyz-re mutasson, hanem egy általam megadott címre.
-
hzcs
senior tag
Hali!
Óriási segítség kellene. Múltkor sikerült valahogy beállítanom wrt54gl-nél és ddwrt v24sp1-nél, hogy repeater módban az első számú router (amire a sajátom csatlakozik) osztja a laptopnak az ip-t, mintha a linksysem egy "láthatatlan" eszköz lenne. Na ez most sehogy sem akar összejönni. Nem wds-sel kell, mert a másik eszköz nem linksys. 1-2 hónapja ezt valahogy sikerült (nem is túl bonyolultan) megoldani, de most emlékezetből nem jön össze. DDWRT oldala jelenleg nem elérhető, de nem tudom ott leírják-e hogyan kell.
Ha valaki tudja, akkor legyenszíves ossza meg velemKöszönöm!
-
hzcs
senior tag
sokadik restart után jó lett, és már látom, hogy kik vannak a hálón. Nehezen, de összejött
-
hzcs
senior tag
feladom, nem megy...
Ha a fonerához csatlakoztatom, akkor megy, ha egy másik hálóhoz, akkor repeater bridgeként egyszerűen nem akar. Nem kap ip-t... Kliensként a router kap, tehát nincs mac filter vagy hasonló. Weppel van védve az a háló, és fogalmam sincs hogy miért, de ha beírom a jelszót a routerbe, majd akár save-t, akár apply-t nyomok, eltűnik a kód, ismét fehér rubrika lesz. Erre valaki? -
hzcs
senior tag
kösz, akkor ezt jól benéztem. Abból gondoltam, hogy mennie kéne, hogy amikor megszakad, meg amikor csatlakozik, akkor kiírja, hogy 108mbps, de amikor már csatlakozott, akkor visszaáll 54-re.
A célom az, hogy az első router hálójában legyek, ne a másodikéban. Közben sikerült, csak egy alhálóba kellett rakni a 2 routert, valamint noszogatni a gl-t, mert nem minden újraindulásnál indul újra teljesen. Villanyból ki, majd újra be.
Jól gondoltam egyébként a repeater bridge-t, csak a v24 rc-3-ban nem működött rendesen, nem tudtam ekkor csatlakozni rá, mindig ledobott csatlakozás közben.
Ez alapján sikerült: http://www.dd-wrt.com/wiki/images/9/9b/Repeater_Bridge.jpg
Köszöntem a felvilágosítást!ui: a fonerában asszem nem lehet wds-t beállítani, azért ugrott az a módszer.
-
hzcs
senior tag
ddwrt userek egyesüljetek
kérdésem lenne a professzorokhoz: ddwrt v24 sp1 rendszer van a wrt54gl-emen. Azzal már megbarátkoztam, hogy 108 megabiten nem hajlandó menni a dlink dwl-g650 wifikártyámmal (pedig az is 108 megabites, mindegyikben be van kapcsolva az afterburner), viszont most sehogy nem bírom bridge-ként használni a routert. Pontosabban olyan bridgeként, hogy a router ne kliens legyen, és úgy ossza a netet, hanem a hálókábellel "közvetlenül" tudjak csatlakozni a másik hálózathoz (ez egy fonera). Úgy emlékszem, v23-mal ez ment, de nincs kedvem visszarakni a régit. Ez csak egy közbülső megoldás lenne, a fő célom az, hogy wireless csatlakozzak egy hálóhoz, és wireless adjam tovább a jelet, aka repeater mód. Ez megvan, de úgy szeretném, hogy a laptopom wifi kártyája mintha "közvetlenül" csatlakozna arra a másik hálózatra. Megmondom miért: mert ha nem így csatlakozok, akkor csak a routerem és a gépem közötti hálót látom, viszont ha a másikra tudnék "wireless bridge"-ként csatlakozni, akkor látnám, hogy azon a hálózaton éppen van-e valaki. Ezt azért szeretném, mert torrentnél a többi felhasználótól elveszik a sávszél, viszont ha rajtam kívül nincs fennt senki, akkor nyugodtan mehet a letöltés. Remélem érthető voltam.Tud ebben valaki segíteni? Köszönöm!
-
hzcs
senior tag
válasz
FABRICIUSZ #5273 üzenetére
köszi, leszedem, ki tudja mire lesz még jó
megnézték a router alján lévő szériaszámot, de a garimatrica fel se tűnt (mondjuk óvatosan szedtem szét, de azért meglátszik, nem csak közelről).
azóta a másik router vígan muzsikál a tulajnál v24 minivel.
-
hzcs
senior tag
feltettem a v24 mini genericet, de ez a router nincs megbontva, nem tudom milyen flash chipes. Mindenesetre köszönöm a segítséget, lehet hogy szükség lesz majd rá valamikor
-
hzcs
senior tag
külön bootloadert lehet feltenni? utána meg tftp-zni? Mert akkor olyan loader kellene, amiben a boot_wait be van kapcsolva.
tftp-t elindítom, bedugom a routert, majd a tftp kiírja hogy illegal valami, és kilép. Következő indításnál a tftp-t (routert nem) meg már időtúllépést ír.
Honnan lehet szedni bootloadert meg a jtaghoz szükséges cuccokat? Valamelyik oldalon csak az intel flashez találtam konfigfájlt, gondolom eonhoz nem jó.még a neve is milyen... EON
-
hzcs
senior tag
én is ezzel szemeztem, ugyanis számomra ez a legkönnyebben kivitelezhető, hülye vagyok az elektronikához.
Délután szerzek is ellenállásokat és összedobom a cuccot.
Kérdés: oda kell forrasztani a vezetékeket a router lábaihoz, vagy elég csak a lecsupaszított vezeték végét beledugni a lyukba?
szerk: ebben a gl 1.1-ben (cl7b) már nem intel flash van, hanem eon, ami nem reagál a 15-16 lábak összezárására, hogy utána lehessen flashelni. Ezzel az eon-os flashhel is tud menni a ddwrt? (vagy csak azért halt be, mert először akartam a 3.6 megás fw-t rátenni?)
-
hzcs
senior tag
hali!
Van egy kis gondom. Van nekem egy wrt54gl-em, amire feltettem a ddwrt-t. Namost ez elég régen volt, és ma vettem havernak is egy gl-t. Rá akartam tenni a ddwrtv24sp1 generic-et, de sajna én balfék elfelejtettem, hogy először a minit kell. Kiírta az update oldal, hogy failed, és utána már nem engedett mit csinálni. Restart, és azóta csak villog a power led. Ping megy, tftp már nem.
Kérdés: vigyem vissza 3 napon belül, vagy szedjem szét, és a flashnél a valahányas lábakat kössem össze, azután rámegy a firmware? -
hzcs
senior tag
az miért van, hogy a ddwrt v23 és v24-gyel sem megy a wrt54gl és egy dlink dwl-g650 108 megabiten? Ha enabledre rakom az afterburnert, akkor kb 2 mp-re 108 megabit van, utána megint csak 54. Kb 1 méter van közöttük, a jel tökéletes.
-
hzcs
senior tag
válasz
Dj. FreeBoy #3911 üzenetére
nyugi, amit vettél, többet tud mint az a wap...
Először is kábellel kösd össze a gépet a routerrel, állítsd be a gép ip-jét 192.168.1.100-ra, fixen, maszk 255.255.255.0
Töltsd le a www.dd-wrt.com oldalról a v24 release candidate rc3 könyvtárból (generic broadcom) a dd-wrt.v24_mini_generic.bin fájlt. Ha ez megvan, akkor irány a router konfig felülete, a 192.168.1.1 címen éred el. Belépés alapértelmezettként (talán admin/admin, vagy root/admin, vagy admin/root), majd a firmware upgrade helyen betallózod az előbb letöltött dd-wrt.v24_mini_generic.bin fájlt, és ok.
Ezután csinálj egy hosszú resetet (nyomd kb 30mp hosszan a reset gombot, miközben áram alá helyezed a routert), majd lépj be a konfig oldalra. 192.168.1.1, root/admin alapból ha jól tudom. Irány a wireless fül, beírod neki azt az ssid-t, amire csatlakozni akarsz, majd átállítod a módot repeaterre. Ezután hozz létre egy új virtuális kapcsolatot (Add virtual valami, bocs nincs előttem), oda azt az ssid-t írod, amit akarsz, neked erre kell majd csatlakozni. Save-apply. Elvileg megy, ha nem, akkor status fül-wireless, site survey, kiválasztod a hálózatot, majd join. Ezután már mennie kell. -
hzcs
senior tag
válasz
Rommel6600 #3824 üzenetére
Ismerősnek vettem egy wrt54gl-t és egy wmp54g-t. De sajna a wmp54g progija nem ismeri a wpa2-t. Az asus wl167g-nek ralink chipje van, nincs vele bajom.
De nem hátrány az azonos chip -
hzcs
senior tag
Először is nyomd meg hosszan a reset gombot, miközben áram alá helyezed. Ekkor alapállapotba kerülnek a beállítások, és a root/admin párossal tudsz belépni (esetleg keverd a root-admint).
Nekem viszont sikerült a reflash, csak a ddwrt-vel nem működött, csak a gyárival ment. 4 mp alatt feldobta a biost, gyorsabb, mint webes felületen
hmm de furcsa ez a gyári fw -
hzcs
senior tag
kis segítség kéne
Elflesseltem a routert. Megoldás: intel flash chip 16-17 lábát összekötöttem, már lehet pingelni. Eddig oké, viszont a tftp -i 192.168.1.1 PUT fájlnév.bin nem akar menni. Első nekifutásra: Hiba a kiszolgálón: code pattern incorrect, utána meg mindig időtúllépést ír. Mit csináljak, hogy rá tudjam erőszakolni? Ha lehet, elkerülném egyelőre a jtagot.
-
hzcs
senior tag
Nálam úgy működött, hogy beállítottam először a titkosítást, ami megegyezik azzal a hálózatéval, amelyikre csatlakozni akartam. Ezután a status-wireless fülnél site survey, majd connect a hálózatra. Client módban volt a wireless. Ezzel nálam ment, ddwrt v23sp2-vel.
Viszont én wepesre csatlakoztam, és amelyik nem open, hanem shared, akkor a wireless-advanced optionsnál is be kellett azt jelölni, de wpa-nál nincs ilyen.
Ha tomatoban is így csináltad, akkor próbálj meg újabb/régebbi tomatot, lehet hogy abban van a hiba.más: valakinek sikerült már ddwrt v24 bétával repeaterként beállítani a routert? Vagyis csatlakozni egy wifis hálóra, és azt más kódolással továbbküldeni?
-
hzcs
senior tag
válasz
Robert75 #3591 üzenetére
Van, de csak ha a legújabb ddwrt van a routeren. Ilyenkor nyitsz egy böngészőt, behívod a router konfigfelületét, majd status/wireless fül, wiviz survey. Itt nem csak az ap-t látod, hanem a hozzá kapcsolódó klienseket is. Más lehetőségről nem tudok.
szerk:
De ha csak a gépen kerestetsz, akkor javaslom a netstumblert. Ahhoz nem kell a linksys. -
hzcs
senior tag
válasz
nicho01 #3562 üzenetére
42 bőven elég, ddwrt-vel 28 milliwatt alapból.
A hivatalosan engedélyezett meg nem 100 milliwatt, hanem valami más egység, de az tuti, hoyg az antennától is függ. Vagyis minél nagyobb nyereségű az antenna, annál kisebb tranmit power az engedélyezett. Viszont ezt nem ellenőrzik, mindenki annyit állít be, amennyit jónak lát. A helyedben inkább nagy nyereségű külső antennát tennék a routerre, igaz, hogy viszonylag nagy befektetés, de ha a teljesítményemeléssel megfekteted a routert, az még drágább.
szerk: nekem is nagyon gyenge jelt ír ki a win, ennek ellenére tökéletesen működik. Amíg pingeléssel a router 1-2 ms-on belül válaszol, felesleges erőltetni a transmit power emelését. -
hzcs
senior tag
esetleg apróért megvenném
-
hzcs
senior tag
válasz
bazsi1000 #3495 üzenetére
Nálam simán ment alapról-ddwrt-re, ddwrt-ről másféle verziókra-tomatora-xwrt-re-megint ddwrtre. Simán működik firmware upgrade menüpontnál. Flash után célszerű nyomni 15-20 mp-ig nyomni a reset gombot, ez a hard reset.
Ma hoztak egy új wrt54gl-t, alapbeállításon admin/admin a belépés (régen volt ebből vita, hogy mi). Először feltettem a ddwrt v23 microt, de nem jött be az admin felület, segített a hard reset. Utána feltettem a ddwrt v23 standard generic-et, itt már nem kellett reset, alapból ment a webes felület. GL v1.1
-
hzcs
senior tag
válasz
nicho01 #3493 üzenetére
Természetesen be lehet wifin keresztül is, amennyiben nem tiltottad le a wifin keresztül történő admin oldal elérést. Milyen központban? Amíg nem konfigolod be, addig nem is kell bedugni a netre, megváltoztatod a mac címet, utána dugod be a netkábelt, és akkor már semmi sem fog látszani a központ felé.
-
hzcs
senior tag
válasz
fireman #3462 üzenetére
Ha nincs jel, akkor vagy ki van kapcsolva a wireless rész (ellenőrizd, hogy a wlan led világít-e), vagy hatókörön kívül vagy, vagy a laptoppal van valami gond.
Ha van már jel laptopon, akkor csatlakozz, első csatlakozáskor fogja kérni a kódot. Amennyiben nem a gyári Microsoft wifi csatlakozást használod. Amennyiben azt, akkor ha le van tiltva az ssid broadcast a routerben, akkor azért nem látja a csatlakozáskezelő. Ebben az esetben (fejből, nem biztos, hogy pontos) baloldalt a speciális beállításokra menj, majd hozzáadással add hozzá a routeredet. SSID névnek azt, amit a routernek is megadtál, majd a titkosítást is ekkor kell kézzel beállítani, kiválasztod a típusát (wep, wpa, wpa2, de lehet, hogy ezek mögött van psk is), majd a jelszót. -
hzcs
senior tag
oké, akkor tévedtem
De az a 2 kábelnet-szolgáltató, akiket én mondtam, az nem oszt külső ip-t. Pl beállítottam utorrentnél is a portforwardot, de mégis azt írja ki a tesztoldal, hogy nem lehet kívülről csatlakozni az adott géphez. Először azt hittem, én rontottam el valamit, de DMZ-ben is ugyanez volt a helyzet.szerk: itteni kábelszolgáltatónál is 10-zel kezdődnek a kiosztott ip-k, mégis nat mögött van az összes user. Sajna pici pézé' ez van
-
hzcs
senior tag
válasz
Rommel6600 #3315 üzenetére
a kábelesek nem passzívak? Mert akkor magánál hiába állítja be a forwardot, ha a szolgáltató nem engedi tovább. 2 ismerősömnek is kábelnetje van, különböző helyen és szolgáltatónál, de mindegyik passzív.
-
hzcs
senior tag
válasz
Kristof86 #3272 üzenetére
ha van kedved, szedd szét, nézd meg milyen chip van benne, és keress a chip gyártó oldalán hozzá drivert. Ami nekem van asus, annak az asusos szoftvere sem tudja a wpa2-t és a rejtett ssid-t, ezért töltöttem a chip gyártójától drivert és szoftvert, és vistához is van neki drivere.
-
hzcs
senior tag
válasz
Kristof86 #3263 üzenetére
láttam már egy régebbi asus alaplapot, amiben volt wifi, térerő gyakorlatilag 0.
Viszont ismerős vett egy linksys wmp54g-t (azt hiszem ez a típusa), pci-os, 5 dbi antennával, és nagyon jó a vétel vele. 1 szavazat a különálló kártyára (kompatibilitás is biztos jobb linksys-linksys között). -
hzcs
senior tag
nem lopnád, hanem használnád. Én is használtam szomszédét
DD-WRT-vel csináltam, de nekem csak úgy ment, hogy ablakba kitettem a routert, majd kábellel összekötöttem a gépet a routerrel. Elvileg az új (24-es) ddwrt-k arra is képesek, hogy csatlakozol a másik routerre, majd a jelet szintén wifin keresztül kapod. Ezt nem próbáltam, mert azóta lett saját net.Ha jól tudom, akkor jogilag csak akkor lopnád, ha lenne rajta jelszó, amit feltörsz. De ha nincs rajta jelszó, akkor az nem minősül lopásnak.
X-WRT-t próbált valaki? Elég okosnak néz ki: itt.
-
hzcs
senior tag
Tomato kérdések: meg lehet-e oldalni tomatoban azt, hogy a wan portot lanra állítsa? Van-e benne olyan, mint ddwrtben a wiviz survey, ami nem csak az access pointokat látja, hanem a klienseket is?
-
-
hzcs
senior tag
frissített valaki már ddwrt-ről tomatora? Kipróbálnám. Mehet simán ddwrt alól, vagy először érdemes feltenni a gyárit?
-
hzcs
senior tag
ma reggelre a routerem nem routolt. Gép csatlakozott a routerhez, router csatlakozott a netre, kapott ip-t, de net nem volt. Disconnect, redial után se, csak a telnetes reboot segített. Első eset volt.
Különösebb gond nincs, csak gondoltam leírom -
hzcs
senior tag
laptopban milyen wifi vezérlő van és milyen wifi kezelő programot használsz? Mert az intel progija nekem is kiválót ír, amikor a windowsos szerint 1 vonal van az 5-ből, és nagyon rossz a jel. Ilyenkor elképzelhető, hogy csak ennyivel megy.
Vidd a router mellé a laptopot, akkor is ennyi a max? -
-
hzcs
senior tag
ddwrt-nél az std_generic, micro_generic és mini_generic-et lehet feltenni, attól függően, hogy neked mennyi szolgáltatásra van szükséged.
Első esetben mindenképpen a minit vagy a microt kell feltenni, mert a gyári fw nem enged x (nemtudom mekkora) kilobájtnál nagyobb fw-t feltenni, vagyis a genericet csak ezután tudod flashelni.
Remélem tudtam segíteni.
(Majd be lehet állítani, hogy úgy működjön a wan port, mint a lan, és akkor úgy tudod használni a routert, mint egy sima AP-t.
Ha nem működik a web része, akkor vagy sima reset, vagy hosszú resettel orvosolni lehet.
Frissítés: netből húzd ki, kábelen legyen összekötve a gép a routerrel, semmi más ne lógjon rajta, lan beállítás a gépen: fix ip (pl 192.168.1.100), 10/half duplex.) -
-
hzcs
senior tag
furcsa egy állatfaj ez a wrt...
wrt54gl, ddwrtv24 rc5. QOS tesztelés, hogy torrent mellett menjen a net is: bittorrent bulk-on, utorrent (én hoztam létre, beírtam a tcp portot) bulk-on, http premiumon, és csináltam egy web-et a 80-as portra premiumon. Elszórakoztam vele mire sikerült egyáltalán bekapcsolni. Save, apply; apply, save; save,save,apply... mire nagynehezen bekapcsolt.
Most nézem, 30% és afelett van a cpu terhelése a routernek, gondoltam a qos miatt. Ki akarom kapcsolni: save-apply-reboot, apply-save-reboot... de nem akar kikapcsolni. Reboot után mindig vissza van kapcsolva. A 30% cpu terhelést sokallom, 10% és alatta szokott lenni.Ja és hepi nyú jír
-
hzcs
senior tag
ha kihúzod a linksys routert, akkor is van net a gépen? Mert ha client bridegeben megy a linksys, akkor te oda nem tudsz csatlakozni. Nézd meg, hogy a gép milyen mac című ap-hez kapcsolódik, kb a dlinkhez.
A két antenna váltogatja egymást, de azt be lehet állítani, hogy melyik legyen a tx, és melyik az rx (ha jól tudom akkor az egyik fogad, a másik ad).ezt nézd meg, meg ami a második oldalon van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen légkondit a lakásba?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motoros topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged