- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
Atocha #10720 üzenetére
Én néhány napja vettem egyet 8e-ért. Szerintem azt láttad 9-ért, egy ezrest lealkudtam belőle.
De ha messzire kellett volna mennem / körülményes lett volna az átvétel, lehet még egy 500-ast megpróbáltam volna lealkudni.
Én egyébként eléggé sokalltam ezt, vagy legalábbis azt hittem már olcsóbbak ezek - eléggé felül van árazva, szerintem mert hogy ez "Linksys" - bár ez egyébként a leginkább azokra a routerekre igaz, amikre még csak nem is lehet Custom FW-t felrakni, azokat is majdnem ugyanennyiért árulják, pedig azt már szerintem tényleg nem lenne miért.
Pl. egy WRT54G2 v1.0-t (ami a GL-nél jóval gyengébb) árulnak 6500-ért, és nem is nagyon akart engedni az eladó...
Ezt [link] a WRT54G V2-t (ami a fenti 6500-asnál hardveresen jóval erősebb + komolyabb, külső, cserélhető antennás) 4000-ért adták volna, az nagyon jó vétel lett volna, de az utolsó pillanatban kiderült, hogy kell egy családtagjának (vagy legalábbis ezt mondta az eladó...) -
And
veterán
válasz
Atocha #10720 üzenetére
("100mbites nethez wi-fin sajnos már nagyon kevés"
Annyihoz vezetéken is kevés. Még a feléhez is, ha jól sejtem. Ha ez segít, másfél éve 8k-ért vettem egy börzén GL-t, mindenféle tartozék nélkül. Egy tápot azért sikerült kialkudnom hozzá, és az árát akkor reálisnak tartottam.)
-
And
veterán
Jól értelmezed. Régebben működött így két routerem (mindkét oldalon DD-WRT-vel), és az egyik kliens notebook néha minden további nélkül átugrott az első AP-ról a másodikra. Tiszta roaming
, pedig a második több mint egy km-re volt.
A WDS beállítása annyit jelent hogy a megfelelő oldalon az első routerben meg kell adni a második router MAC-címét és utóbbinál viszont, valamint mindkettőn engedélyezni kell az adott wds-linket. Tomato-t nem ismerem, de DD-WRT-nél elég egyértelmű, ezért gondolom előbbinél is. Még a saját wlan-oldali MAC-addresst is kiírja ott, hogy azt kell a másik routerbe írni.
Mod: természetesen a WDS-sel összekötött routereknek ugyanazon a csatornán, akár egyforma SSID-vel illik működnie, azonos titkosítási eljárást és kulcsot használva. -
And
veterán
Nem ethernet bridge kell neked (topológiában az AP <-> kliens híd is ilyesmit takar), hanem WDS, már ha jelismétlőként szeretnéd használni. Ha a második routeren kliens v. kliens-híd módot állitasz be, akkor az elsőn nincs sok értelme az AP mellett WDS-nek. A WDS-t mindkét oldalon konfigurálni kell, az pedig csak AP-módnál működik.
Elvileg a repeater-mód is jó lenne ilyesmire, de az egyszerű repeatert csak címfordítás mellett ismeri pl. a DD-WRT v24 (Tomato-ban nem tudom, hogyan implementálták, ha van egyáltalán). De ha mindkét oldalon AP+WDS-t konfigurálsz, menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest