- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Érdekes. Box beállításait hagyjad automatán, mindegyiket. A routerbe, ha nem lenne esetleg bekapcsolva, akkor kapcsold be a dhcp-t. A kapcsolat típusa, ha adls neted van akkor, pppoe + név/jelszó, ha kábel neted van akkor DHCP. A tűzfalat nem kell kikapcsolni.
De ha így egy másik gép automatikusan kap ip címet, de a box nem, akkor máshol keresném a problémát. Próbáltad a már a gép kábelével?
Tényleg rettenet egyszerű a folyamat, nincs szükség semmi extra beállításra, tehát esélyes, h vmi annyira nyilvánvaló dolog miatt nem megy, h nem is jut az eszünkbe.
-
_ak_
addikt
Úgy tűnik megtaláltam azt amit kerestem. A pirellibe egyszerűen ott volt eddig a szemem előtt egy olyan opció, h PPPoE passthrough. Ha jól értelmeztem a leírásokból, akkor ezt bekapcsolva egyszerűen tovább küldi a netet, így a linksys megint úgy működik ahogy eddig is.
Mindenesetre köszönöm a tippeket!
-
_ak_
addikt
Senkinek sincs ötlete, h h tudoma pirelli hwg-t a wrt54gl-el összekötni? Nekem nem jött össze sehogy. Olvastam, h elvileg megoldható valahogy h a hwg DMZ-n keresztül küldi a netet a linksysnek és az szűr meg oszt szét, de nem sikerült beállítanom.
Még switchként sem tudom most használni a linksyst.
-
_ak_
addikt
Üdv.
Váltottunk IPTV-re és így a modem helyére bekerült egy pirelli hgw, ami ugye ellátja a router feladatát is. A kérdésem, h megoldható-e valahogy, h netemet továbbra is a wrt54gl ossza szét?
Bejelentkeztem a hwg-n keresztül, majd az egyik lanportra rádugtam a linksys router és átállítottam azt dhcp-re, de így nem kaptam netet. Ill nem is tudom, h ez így jó lenne-e egyáltalán. A célom sokkal inkább az lenne, h a modem és a linksys router mögé kerüljön a hgw, feltéve ha kell egyáltalán az iptv-hez. Megoldható ez valahogy?
-
_ak_
addikt
Úgy nekem is megy.
Az upnp meg szerintem a legegyszerűbben úgy értelmezhető, h automata port forward. Tehát, ha x program kéri az y portot, akkor a router fw egyszerűen megnyitja azt, majd ha nincs szükség rá bezárja. A legtöbb programban az upnp mellé még be lehet kapcsolni a random portot is, így aztán minden indításkor új portot kér a progi.
Tehát ilyesmi jellegű a problémám is, h ált ritkán kapcsolom ki a gépet így, az msn/skype is folyamatosan fut amiknek nyitva van egy pár port, de az utorrentet viszont viszonylag sűrűn kapcsolom ki, így amikor nem megy ez a húszon valahány port gyorsan összejön (főleg eza teredo adja ki a legtöbbet) és amikor kövre indítom az utorrentet, akkor egyszerűen "nem jut neki hely" a többi nyitott port mellett.
amúgy sajnos nem vagyok egy nagy hálózati mágus, ha vmit rosszul mondtam remélem kijavít majd valaki.
-
_ak_
addikt
üdv,
a tomato fw "hibája" vajon vagy egyébként sem lehet nagyon sok portot upnpvel forwardolni? A helyzet az, h bekapcsoltam az upnp-t az utorrent meg egy másik progi kedvéért, de az utorrent esetében sokszor problémám van a port forwarddal. egyszerűen megtelik az upnp-s oldal (ha jól emlékszem) 24 port forwarddal és amíg nem törlök 2öt azok közül, addig nem megy az utorrent. mit tudok ez ellen csinálni? (többnyire az msn, a skype és a teredo folgal le sok forwardot)
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #7279 üzenetére
Ezt gondoltam én is. a G-nél egyből a Basic, DHCP server enable/disable mellett szerepel egy olyan gomb, h Assign Static DHCP (ha emlékem nem csal), miáltal lehetőség nyílik adott MAC címhez adott IP-t rendelni, anélkül, h ki kéne kapcsolni magát a dhcp szervert.
A GL esetében nem találtam ilyet, pedig a legfrissebb fw van rajta.
-
_ak_
addikt
üdv!
wrt54gl default firmewarebe van, olyan h static dhcp? wrt54g-be találtam ilyen opciót, de a glbe nincs ott. Vajon nincs is vagy csak rossz helyen keresem?
-
_ak_
addikt
Üdv!
Nincs senkinek semmi tapasztalata wrt54gl routerrel és xlink kai progival?
(Xlink nagyjából a hamachi megfelelője csak konzolokra.) -
_ak_
addikt
Már leszedtem a tomato fw-t, amikor nyomtam még egy tesztet a vezetékes gépről... A T jól megsz#patott, illetve az én időzítéseim is szinte könyvbe illőek lennének, de most közvetlenül a teszt szerveren sem tudtam jobb eredményt mérni. úgy h több mint egy hete, csak fél sávszélem van. Remélem nem lesz ebből rendszer.
Utólag is köszönök minden segítséget!
-
_ak_
addikt
Nem próbáltam és nincs is kiépítve a hálózat, plusz a kábeles gépen xp fut a wifiseken meg vista. Régebben egyszer már megcsináltam, h lássák egymást meg másolni lehessen, akkor úgy emlékszem, h elértem a ~3mb/s-ot és inkább külső HDD-re bíztam az adat továbbítást.
Én inkább előbb firmet cserélek, egyszerűbb mint megcsinálni a hálózatot.Tonyk: legyen neked igazad, de kétlem h ebben a tekintetben a tomato olyat tud amit a dd wrt nem. bár a gyári fw beállítási lehetőségek fele is már kínai nekem
-
_ak_
addikt
Köszönöm a segítséget, de továbbra sem jó a dolog. Site survey alapján kettő wifi vana szomszédságban. 2es és a 6os csatornán, végig zongoráztam fölfelé a csatornákat, de a helyzet ugyan az. A legtöbb mérésnél 45xkb/s-enél feljebb nem megy a dolog csak nagyon ritkán, de még annál is ritkábban érem el a "maximumot".
A környezetemben lévő összes wireless cuccból meg kiszedtem az elemet és bluetooth sincs. Ha nincs egyéb tippetek, akkor kipróbálom a Tomatot megint, bár akkor si joban tetszik a dd-wrt gui.
-
_ak_
addikt
Basszus épp az előbb próbáltam párszor tesztelni és rájöttem, h az ágy végén többnyire jó sebességet mérek, úgy h valószínű igazad van. Ezt a csatorna átlapolást nem igazán vágom ill pontosabban nem tudom, h h lehet mérni sem alapzajt vagy miből derül ki, ha egy csatorna "foglalt".
Jelengel a signal: -69 noise:-92 SNR: 26
Ja és 8Mbites net, tehát a max az olyan 1mbyte/sec kéne h legyen, ha jól saccolom
-
_ak_
addikt
Még mindig nem találtam megoldást a wifi sebességére, ha másnem akkor kipróbálok egy resetet a routerre és legvégső esetben vissza az eredeti fw.
-
_ak_
addikt
Senkinek semmi egyéb tippje, h mi lehet ez a 4mbites korlát?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Napokban "érkezett meg" a 8 megás netem, de mind2 wifis géppel max 458kb/s-el tudok tölteni, míg a 3ik kábelen keresztül csatlakozó gépen, megy fullon a dolog. Nem találtam semmi ilyesmire utaló limitet a dd-wrt firmben.
-
_ak_
addikt
DD-WRT firm esetén, hogyan hasznosítható a Wiviz survey? Nem sikerült megtalálnom sehol sem, h mi mire jó, vagyis inkább, h hogyan jó. (ha egyáltalán segít)
A másik, h bár most nem használok BT, de valamelyik nap megtaláltam a bt adapteremet és ahogy bedugtam szinte teljesen meghalt a net. channel váltással küszöbölhető ki a dolog?
-
_ak_
addikt
Ma reggel érdekes dolgot tapasztaltam a gl routerrel. Mikor felkeltem bekapcsoltam a gépet, de nem volt netem, megnéztem a wifi hálózatot sem talált a rendszer, kimentem megnézni h mi a helyzet vele. Power led villogott, lan portok zölden világítottak.
Kihúztam visszadugtam és pár másodperc múlva ment minden a régi kerékvágásba. Annyit tudok még hozzáfűzni, h éjjel egész szép kis vihar volt.
Valakinek van tippje, h mi lehetett ez?Más. A tx errorral mennyire ill. mikortól érdemes kell foglalkozni?
-
_ak_
addikt
válasz
facsi2945 #5408 üzenetére
Tudtommal csak a gép MAC címét tudod klónozni, de majd egy "szaki' kijavít engem.
Más. Átállítottam a csatornát, a letöltés végre stabilnak és teljesnek tűnik wirelessen keresztül is, de a grafikonin még mindig látni eséseket. [link] Ez kiküszöbölhető vagy ez így normális?
-
_ak_
addikt
Pedig csak egy szomszédunknak van wifi-je és annak is a jele gyenge, már ha egyáltalán van, de kétségtelenül sokat segített, h a gyári linksyses default channelt adtam meg (11), bár a még mindig ÍGY néz ki a grafikonom, vagy ez már természetes?
And: sajnsos nem vagyok otthon a hálózati dolgokban főként a wifi-ben, így akármennyire is nyilvánvalók ezek a dolgok, nekem fogalam sem volt róluk.
-
_ak_
addikt
legalább már ezt is tudom.
Abban viszont kételkedem, h a vista lenne a ludas. Miután nyomok egy rebootot a routerre, utána egy félpercig jól mennek a letöltések, majd szépen lassan lelassul.
And: A keresett értékeket a tomatoban nem találtam. van itt RSSI -56dBm meg Noise Floor -94dBm, a gépen a jel erősség kiváló.
-
_ak_
addikt
Feltettem a Tomato 1.21et, de sajnos a problémámra továbbra sem találtam megoldást. A wireless gépen ÍGY néz ki a sebesség grafikon. 2megás netnél ez elég sovány. Az adapter egy wusb54gc a jelerősség a vista szerint kiváló, de mind a tomatoban mind a dd-wrt fimben a signal quality 38-48% körül volt. lehet ez az oka annak, h félsebességgel töltök (és akkor is instabilan)?
szerk.: és mindezt ftp-ről, ahonnan 220kb/s-el szoktam. igaz most be van kapcsolva az utorrent is, de anélkül is ugyan ez a helyzet.
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #5370 üzenetére
Megnéztem az oldalad, de már nem voltam túlzottan magamnál és így kb 3 oldalt találtam, ahol arról volt szó,l h mennyi mindenhez lesz még leírás.
Ettől függetlenül lehet ki fogom próbálni a tomato fw-t, mert wireless kapcsolaton keresztül nem tudok most 130-140kb/s felett tölteni, holott 2megás netem van és a kábeles gépen el is érem a 200-210es letöltést, na meg a wireless gépen néztem a forgalmi grafikont és olyan mint egy EKG vonal. Tehát azt a 130kb/s-et sem stabilan tartja.
De majd még googlezok egy kicsit, hátha csak át kell állítani vmit. (ezt a jelenséget default beállítások mellett produkálja)Menotti: természetesen ezzel a módszerrel tisztában vagyok én is, csak jó lenne egy átfogó, de ha nem marad más akkor google és/vagy tomato.
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #5366 üzenetére
Mire erre magamtól rájöttem volna, biztos eltelt volna pár óra
köszi!
Az IE-vel felment a std verzió, ki is írja, tehát most már minden rendben, kivéve azt, h most annyi opciót látok magam előtt, mint még soha.Nem tud valaki esetleg egy egyszerű magyar oldalt ajánlani, ahol kicsit részletesebben foglalkoznak hálózati/routeres beállítássokkal? (mi mire jó ill mit hogyan érdemes vagy lehet állítani. pl WPA2 használata)
Hókusz Pók: Update előtt lementettem a 4.30.7es fimret. Kell még?
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #5362 üzenetére
Gondoltam, reggel egyből bepróbálom az IE-vel, de a tegnap megadott jelszót nem fogadja el
. sőt mi több, amikor tegnap kérte az pw-t, akkor azt írta, h:
http://198.162.1.1 felhasználónevet és jelszót kér. A webhely üzenete: „dd-wrt”de ma reggel a dd-wrt helyett, már "level_15_access"-t ír.
30mp-s resetre ugyan ezt kéri. -
_ak_
addikt
Vettem én is egy wrt54gl v1.1 router, egy nap használat után jött a firm frissítés, de relatíve elakadtam.
Gyári (4.30.7es) firmre feltettem a (sp1) dd-wrt.v24_mini_generic.bin-t, miután feltette vártam 3 percet nyomtam neki egy 10mp-s resetet, majd webes guin keresztül bejelentkeztem rá. meg is adtam az új jelszót, működött minden. Volt net wifin és kábelen keresztül is.
Ezután fel akartam tenni a (sp1) dd-wrt.v24_std_generic.bin-t (ugye én ezt úgy értelmezem, h ez a standard), beléptem a firm updatere, betallóztam a fájlt, majd nyomtam az update gombra, elkezdte megcsinálni, de az ff kiírta, h alap helyzetbe állt a kapcsolat vagy mi és nem mutat semmit. 6percmúlva megint 198.162.1.1. beenged mintha misem történt volna, de fönt még mindig azt írja, h mini verzió. Nyomtam rá egy factory defaultot utána is mini. megint updateltem azzal a firmmel (gondoltam csak félre nyomtam az előbb), megint eltünt az állapotjelzés. de most 6 p után nyomtam megint egy 10mp-s resetet, megint beléptem, kérte is az új kódot, de még mindig mini-t ír.Én csinálok vmit rosszul vagy alapból azt kell, h írja? Amúgy működik minden, legalábbis van netem még mindig
.
-
_ak_
addikt
Köszönöm ngabor2 és (jan)! Így, hogy tudom, hogy erősíthető is a router, akkor nem tétovázok tovább.
Ha netán valamilyen okból mégsem felelne, mag akkor majd nézek vmi atheros chippeset.Esetleg asztali gépbe tudok még egy antennát ajánlani nekem? Közel lesz a routerhez, csak egy fal van köztük.
-
_ak_
addikt
Köszönöm a tippeket, bár még a márkákkal sem vagyok teljesen tisztába, h melyiket érdemes és melyiket nem. Próbáltam rákeresni, h milyen chip van ezekbe a linksysekbe, de azt sem találtam meg.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Napokon belül szeretnék én is venni egy wifi routert, de egyáltalán nem vagyok jártas bennük. Árfekvésbe a a GL tetszene, de én azt szeretném, ha az egész ház körül legyen net. Természetesen nem 100megát várok el a telek minden pontján, egy 1megás tonline adsl-t szeretnék szétosztani, de az a minimum, h egy szinttel felettem is legyen net (többszintes családi házról van szó), illetve maximum 2 fal és kb 8méter lenne a legtávolabbi pont ahol még néha használnám. Nem tudom, erre a célra megfelel-e vagy esetleg max 20kig bezáróan tudok-e másikat ajánlani. Tehát nem a max átviteli sebesség vagy sok funkció számítana, hanem, h azt az egy megát a házon belül mindenhol és esetleg házon kívül is a routertől kb 6-8 m-ig még elérjem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest