- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
torbit
tag
A szakértők nincsenek itt? :-)))
Esetleg arra valakinek ötlete, hogy a router beállításainál van a hiba, vagy a szomszéd gépén, aki nem tud wifin csatlakozni, mintha nem kapna ip címet vagy ilyesmi... Nekem a notimon tökéletes minden, azonnal csatlakozik (én is wifin használom).
A routert a Ti segítségetekkel, és nagyobb részt a w54.info weblap szerint pontról pontra állítottam be.
Szóval hol keressük egyáltalán a hibát?Köszi, remélem tud valaki tanácsot adni...
-
torbit
tag
Sajnos így sem akar menni... légyszi nincs valakinek valamit ötlete... ?
-
torbit
tag
Sziasztok!
SOS segítségre lenne szükségem. 54GL routerem van, amire 2 gépet kellene wifin csatlakoztatni... az egyik gép simán csatlakozik, a másik viszont sehogy sem akar... állandóan hálózati cím lekérését ír ki. Mit kell csinálni? Automatikus dhcp és ip-n van mindkét gép, gondolom ugyanazzal a jelszóval kell belépni mindkettőre...
Segítsetek légyszi, jó lenne még ma este...Köszi!
-
-
torbit
tag
Megnéztem a Device Listet, aztán mintha több gép csatlakozna a routeremhez.
Nem tudom jól értelmezem e, de itt csak egy sornak szabadna lennie, azaz nekem ha más nem hasznélja a netemet?
Összesen 4 sort látok, abból 3db vlan1 és 1db eth1 (ez vagyok én) szerepel... mit jelent ez? -
torbit
tag
válasz
h_143570 #4655 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a válaszokat. Merültek fel viszont újabb kérdéseim.A jelszó megváltoztatásával nem lesz problémám, viszont mással lehet.
Akkor tudom mire jó a QoS, de sötét foltok maradtak még...
Engedélyezni kell azt már látom, de van ott még sok pipálható, beállítható stb. dolog, ami nekem kínai. Esetleg ezeket részletesen nem tudná valaki leírni? Jó lenne egy olyami leírás, ami a wrt54.info oldalon van...Az már tiszta, hogy meg kell adni a max. le és feltöltési sebességet, ezeket be is állítottam.
Kettő gép csatlakozna a routerhez wifin, amelyből az egyiken (a fő gép) torrent is fut majd bitcomet kliensen. Hogyan kell fix ip-t adni, és korlátozni a másik gép letöltési sebességét?
Ez a portforward dolog sem egészen tiszta, ott is túl sok dolog van...
Pls. segítsen valaki.Köszi!
-
torbit
tag
Sziasztok!
Nagy meglepetésemre sikerült kb. 10 perc alatt belőnöm az alapdolgokat a ma beszerzett GL routeremen köszönhetően az itt olvasottaknak... a tomato is fent ketyeg.
Azonban ami nem világos számomra:
- a root jelszót hol és hogyan tudom megváltoztatni? Egyáltalán érdemes?
- 2 gép fog csatlakozni wifin a routerhez, amin az egyik gépnek szeretném korlátozni a letöltési sebességét. Hol és hogyan tudom ezt beállítani? Egyébként hol lehet azt megnézni, hogy hány gép csatlakozik a routerhez?
- torrentezéshez bitcomet klienst használok. Ha jól értettem a hozzászólásokat ehhez a port forwarding menüben valamit állítanom kell. Mit?
- mi az a QoS és mire jó? Azzal mit csináljak?Köszi előre is!
-
torbit
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban (mint teljesen analfabétának a témában), hogy óvodás szinten leírja, hogyan kell beállítani egy ilyen routert? Onnan kezdve, hogy kiveszem a dobozából... :-)
Most tervezem megrendelni, és elég hamar össze kellene állítanom, aztán biztos sokat szenvednék vele segítség nélkül.
2 gép lenne rá csatlakozva, és torrent is lenne futtatva. Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat firmwaret is kellene frissíteni, ennek a menete és módja is érdekelne...Előre is köszi!
-
torbit
tag
Sziasztok!
Szerintetek ha az USA-ban vennék egy Wrt54GL routert, azzal itthon lehet valamilyen problémám? (gari érvényesítésén kívűl).
Pl. csatornák számára azt írja az adatlapja, hogy 11 US-ban, Europában pedig 13.. stb. ilyesmire gondolok.
Jól fog műküdni?Köszi!
-
torbit
tag
Nem tudjátok hol a legolcsóbb jelenleg a GL végű?
(Hátha valaki mostanában vett, és tudja az árakat...) -
torbit
tag
Sziasztok!
Olvasom, hogy a Linksys WRT54GL routernek linux firmware van.
XP-s gépen tudom használni?Torrentezek, aztán fontos hogy gond nélkül menjen, valamint hogy vasbeton födémen átadja a jelet megfelelő erősségben (kb. 10-15 méter távolságra).
Mit gondoltok alkalmas rá? Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Hobby elektronika
- Óvodások homokozója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Horgász topik
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest