- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
dudika10 #107203 üzenetére
Akkor legyen 2 millió forint a keret, ha ezen szeretnétek rugózni.
Tök mindegy, hogy 50k, vagy 70k ilyen szempontból... Trendnetnek meg van 4x10Gbps-es switch-e nettó 120 dollárért, csak 28 portos. Valószínűleg csak az SFP+ portos változata létezik, de 3x20 dolcsi az RJ45 átalakító. Még mindig nagyon messze vagyunk az 500k forinttól.
Multibit: Igen, feltűnt, írtam is, hogy random keresés. -
-
kw3v865
senior tag
válasz
dudika10 #106213 üzenetére
Lehet, hogy kicsit félreérthetően fogalmaztam. Te is azt mondod, hogy egy normál téglafal, majd 15 méter teljesen szabad tér (most megmértem, és pontosan ennyi) nem áthatolható megbízhatóan egy átlagos Wifi router számára?
Mindenesetre hagyjuk most a kültéri repeatert egyelőre, vegyük ki a képletből. Első körben egy routert kell vennem. 15 ezer Ft körül milyet ajánlasz? -
ToBeY
nagyúr
válasz
dudika10 #104345 üzenetére
Így van!
Van asztali gépem ott 900+mbit jön kábelen.
Gondoltam ha nem sok pénz befektetéssel lehetne javítani a wifi sebességén miért ne?!
Főleg a hátsó szobáét,ahol csak 80-100mbit jön a wifi5 mesh routerrel együtt.
De úgy tűnik túl sok pénz lenne, és túl kevés sávszélesség növekedést eredményezne,
szóval jegelem a projectett pár évig még. -
Kronk
őstag
válasz
dudika10 #102314 üzenetére
Van egy céges gépen, amit papíron nem használhatok csak "A" országban, gyakorlatilag bárhonnan működik, de nem engedélyezett, és nem akarom, hogy lebukjak.
A céges gépre nem tudok feltenni VPN szoftvert, mert azt sem szabad.
Tehát az egyetlen megoldásnak azt látom, ha egy, az adott országban élő ismerőshöz leteszek egy routert, beállítom rajta a WireGuard-site2site vpn, illetve az exit node-ot is ha kell, itthon is beállítom a szükséges dolgokat, és ha a laptop csatlakozik a routerhez, reményeim szerint úgy fog kinézni, mintha az "A" országban ülnék, ez a feladat -
memorix
senior tag
válasz
dudika10 #102166 üzenetére
van olyan eszköz amivel lehet blokkolni a wifi jelet , elnyomja a wifi tartományba azokat. Vannak nem baráti programok is pl aireplay ,stb... amikkel támadást lehet indítani routerek ellen és telítésbe DOS és egyéb támadásokat végre lehet hajtani akár egyes routerek ellen. További tippeket nem adok ezzel kapcsolatban.
-
válasz
dudika10 #102066 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
A NYÁK-képek nekem nem sokat mondanak, de a netet túrva nem találtam arra utaló jelet, hogy mellőzni lehessen a közvetlen vezetékezés megszakítását, mivel, ahogy a szabványra hivatkozással írtad is, ez inherens része a harvermegvalósításnak.
Egy laza konzultációs kapcsolatom ezt írta: "It is impossibe that any NIC or such device would lack the Galvanic isolation. The bit flow would fail under many conditions and fatal hardware damage would occur."
Köszönettel: MaCS
-
totomusic
tag
-
válasz
dudika10 #102027 üzenetére
dudika, Dr.NX, Multibit +1
A minősíthetetlen stílust én sem bírom nem szóbá tenni.
De csatlakozom Hozzátok: mindenkinek az egyéni igényei döntenek, de ha az igények úgy kezdődnek, hogy "Nem seretek várakozni, amig az egyik gépről áthúzom az adatokat a másikra. ", akkor a kábelezésnek van prioritása. Mert sebességben, biztonságban és megbízhatóságban a dedikált fizikai közeg verhetetlen.
A kábel elvezetését meg általában meg lehet oldani kulturáltan.
MaCS
-
Gh0sT
addikt
válasz
dudika10 #101866 üzenetére
Minél több hozzászólásodat olvasom, annál lejjebb adom az igényeket.
A szerver még csak-csak kiszolgálja a nagyobb sebességet, de rá kellett jönnöm, hogy max a torrent kliens profitálna belőle. Szóval lehet tényleg felesleges mutigigabitben gondolkodni.
Lassan eljutunk oda, hogy még egy AC65P-t kellene vennem és minden igényem megoldódik.
-
Gh0sT
addikt
válasz
dudika10 #101811 üzenetére
Köszönöm, nagyon szemléletesen és érthetően magyaráztad el!
1 Gbps feletti sebesség egy eszköznél lenne érdekes: az a szerver, amin cloud, torrent, és Jellyfin fut. Ez a szerver jelenlegi is direktben van összekötve a fő ASUS AC65P-vel a switchet megkerülve. Szóval itt talán lenne értelme a multigigabitnek.
-
-
Gh0sT
addikt
válasz
dudika10 #101801 üzenetére
Köszönöm!
Akkor a hatótáv lutri, illetve érdemes tapasztalatokat olvasni az egyes routerekről.
2000/1000-es nettel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy ilyen menedzselhető switchet használok jelenleg: [link]
Ez tud valami link aggregation nevű funkciót, az jó lehet nekem, vagy mást kellene keresnem a specifikációban?A VLAN-okat, tűzfal szabályokat jelenleg a fő ASUS AC65P routerem menedzseli, azzal nincs gond, viszont a 3 SSID nem teljesen világos? Arra gondolsz, hogy kell egy a 2,4-es és még egy az 5 GHz-s fő hálózatnak és még egy az IoT cuccoknak? Ez nem gond, sőt ennél többen gondolkodok:
- Main - külön VLAN (5 GHz, telefonok, táblagépek, laptopok, megbízható eszközök)
- IoT - külön VLAN-on (2,4 GHz)
- Kamerák - külön VLAN-on (2,4 GHz)
- Vendég - külön VLAN-on (2,4 GHz)Ez 4 wifi hálózat lenne, aminek nagyon örülnék, mert jelenleg van 7:
- Main - földszint
- Main - emelet (ennek mondjuk ugyanaz a neve, mint a földszintinek és remekül romaingolnak az eszközök)
- IoT - földszint
- IoT - emelet
- Kamerák - földszint
- Kamerák - emelet
- VendégMondjuk így összefoglalva a dolgokat kb. az a konklúzió, hogy
- ha a switch a szűk keresztmetszet, akkor a sebességnek lőttek
- a mesh még akár jó feature is lehet, de kb annyi pluszt fog adni a mostani setuphoz képest, hogy kevesebb wifi hálózatom lesz
- a lefedettséghez meg lehet hogy vehetek 3 új routert -
Lasersailing
senior tag
válasz
dudika10 #101515 üzenetére
Szerintem zárjuk le mihamarabb ezt a beszélgetést, nem erre vonatkozott a kérdésem.
Amúgy a legfontosabb ok amiért nem külön fizetünk elő, hogy ne legyen légkábel. Nálunk (nettó 3 napi munkával!) megoldottam a föld alatti behozatalát a netnek, míg a másik lakásban ez nem lett megoldva. Nem is lehetne új védőcső lefektetése nélkül. Amúgy a szolgáltató elosztó dobozában már az utolsó jól működő és szabad csatlakozást foglaljuk el, azaz ha szeretnének rákötni, akkor ott nem tudnák a gigabitet szolgáltatni. (másik csatiról tettek át minket, mikor szóltam, hogy közelében sem vagyunk az ígért GBitnek)
Miután leírtam, látom MaCS_70 kitalálta mi lehet a háttérben.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
dudika10 #101509 üzenetére
Családon belül nem hiszem. Egy helyrajzi számon van egy ikerház. Ha ez illegális, akkor az is az ha 10 éves gyerekemnek nem fizetek elő külön az internetre, hanem routerrel megosztom neki a netet.
Intelligencs:
Köszönöm szépen akkor még drágább móka lesz ez...
Mondjuk a legdragabb az lenne ha vennék egy olyat, ami nem tudja ami kell nekem...3as pontot jól értelmezted, köszönöm szépen a segítséget!
-
makoss
veterán
válasz
dudika10 #99899 üzenetére
Rendben, semmi gond, ha nincs, marad a dugdosás
Azért kérdeztem.
Azért nem szeretnék egy százezres kütyüt ami csak erre jó...
Jelenleg 50 megás netem van, eddig mindig a legnagyobb csomagban voltam, nem lesz ez másképp szerintem akkor sem ha meglesz a giganet.
Másik topikban szó volt Telekom adta kütyükről, de nem tudom azok pontosan milyenek, csak ha megtapasztaltam...
Jó azért körbejárni ezt a témát milyen lehetőségek vannak -
ttamas
tag
válasz
dudika10 #99675 üzenetére
ugyanaz a net, tkom modem 600 megabitet ad a sajat wifijn, a modembe bedugott archer ax1800 pedig 72-t, normal 8 eres utp kábelllel, kapcsolat gigabites.
De nezegetem YT videokat, consumer routerekből a 100 ezres kategóriat nézték boldogan a tesztelők, hogy 500 megabitet mennek. tkomban vmi brutal csipszet lehet, ami a volumen és sajátmárka miatt nem annyiba kerül, mint a tplink,asus etc eszközök, így tudják előfizetéshez adni, ax 1800 25 ezres kat. -
makoss
veterán
válasz
dudika10 #98989 üzenetére
Az a harmatgyenge, hogy alig van térerő.
Ma még az sem volt, 0
Vagy az eszköz hibás, vagy egyszerűen nem ér ide a jel, egyáltalán mivel lehetne ezt leellenőrizni?
Állítólag tényleg gyenge a jel errefele, de hogy ennyire
3587 Tiszapalkonya
Senkit nem tudok megkérdezni erre felé akinek ilyen vodafoneos mobilnet XXL 4G nete lenne -
Patice
nagyúr
válasz
dudika10 #98944 üzenetére
DDNS mindenhol van....
Hát, sokszor elég kötött a lista, hogy melyiket szeretném használni.
VPN:
Telefonnal útközben is reklámblokkolás, bárhol akarok netezni. Ugyanez az összes családban lévő eszközre.
Átlag router frissítései:
Hát ezzel is lehetne vitázni. Amikor azt látom, hogy a többségen az alap jelszó sincs megváltoztatva, meg hogy mennyi ideig támogatják a gyártók a termékeiket, meddig kapnak biztonsági frissítéseket. Hát, elég sok gyári megoldás elvérzik.
Igen, egy jobb konzumer routert is be lehet már állítani viszonylag biztonságosra, de itt ismét bejön a képbe a router tulajdonosa. Akarja, tudja-e hogy ezt hogyan kell? Nem hiszem. Átlagnak az kell, hogy működjön szinte plug'n'play módon, aztán ha sikerül összehozni rajta a wifit már örül és onnantól el van felejtve az eszköz.Természetesen értem amiről írsz, de részemről én szeretem megismerni a lehetőségeket, hogy mi hogyan működik, ill. mindig van hová fejlődni.
Átlag userekből is ha többen kedvet kapnak kicsit jobban foglalkozni ezzel az egész hálózatos dologgal, akkor már megérte itt koptatni a billentyűzetet.
Peace!
-
Patice
nagyúr
válasz
dudika10 #98938 üzenetére
Nekem is benne volt a tanulás, ismeret szerzés, kíváncsiság a pfSense-re váltásban, de a biztonságot is növelni szerettem volna ezzel a lépéssel.
Egyrészt megvan az alap funkció, hogy legyen internet.
Aztán van beépített tűzfal, amihez persze kell egy kis tudás, de ez sem rakétatudomány, meg lehet tanulni.
Aztán ott van a teljes otthoni hálózat reklámblokkolásának lehetősége, meg a VPN szerveré, meg a DDNS.
Mind olyasmi funkció, amit átlag konzumer terméken - kellő erőforrás hiányában - nem fut elég gyorsan, vagy sokkal több a kötöttség.
Persze nem mindenki fog ezzel foglalkozni, csak legalább legyen meg az infó nekik, hogy van tovább is. -
válasz
dudika10 #98903 üzenetére
bár ahogy néztem plusz 2 AX -es wifivel már van ára
mindegy két külön asus routerrel elleszek a házban... és felesleges egyelőre ennél komolyabb unifi vagy omada rendszer ide.
Asusból végül ahogy itt fentebb írtam a AX86U-t választottam azon elvileg van egy 1 Gbites WAN / 1 2,5 Gbites LAN/WAN így jó időre elég lesz itthon. (falban amúgy is csak cat5-ös kábelek vannak -
Multibit
nagyúr
válasz
dudika10 #98538 üzenetére
Akkor eddig tévedésben éltem. Azt hittem úgy működik, mint az Unifi. Most próba képpen kikapcsoltam a Synology NAS-omat (azon van az Unifi Controller) és továbbra is simán működik a roaming az AP-k között. A WiFiman szépen ki is írja a váltást. Router nélkül is kipróbáltam, csak a két AP volt aktív, a roaming úgy is seamless
.
-
Laza...
addikt
válasz
dudika10 #98412 üzenetére
Pont az ilyen hozzáállás miatt írtam az "önkéntes rendőrt". Akit lecsuknak mert elvágta valakinek a torkát, az is csak gyanusított. Itt, egy fórumban nem kompetenciája senkinek hogy a másik fölött pálcát törjön. De mondok egy tök 1xű példát: A telkünkön 2 ház van, az egyikben a lányomék voltak, a másikban mi, szülők (míg el nem költöztek mert vettek maguknak, estébé). Akartak külön előfizetést, de nem lehetett, mert a címen már volt egy előfizu. Mit tudsz csinálni? Kábelt húzol. Had ne könyörögjek már a szolgáltatónak...
@#98414diegho: Nem tudom milyen az AX1800, mikor én vettem, akkor az 1800u 15k volt, és abból lett 3, meshben. Teszik a dolgukat, a wifi max 4-500mbitet tud, telónak elég, az ax 3600 az hozta a közel gigabitet, de nem is 1 liga a 2.
@#98408domedee sokkal...nagyon-nagyon sokkal. ugyanakkor a 2,4GHz wifije nem egy húdenagy szám, inkább az 5GHz-re van az a router kihegyezve. Csak egy egyszerű példa: Van a fő router, amihez kapcsolódik a két másik 1800u meshben. Eltolt szintes ház, az utca felőli részen van a fsz-en a fő router, és felfűzve erre a nodok kábelen, sorban, és távolodva a fő routertől. A kert végében nem, vagy alig van így is wifi (-75, -85dbi). Az ax3600 1000mw teljesítményre feltekerve 5GHz-en is ment a kert végében, 2,4-en az utca végén is volt jel. Ugyanakkor voltak "vakfoltok", amit a nagy teljesítmény ellenére nem tudott megfelelően lefedni (ezért IS lett a mesh). Próba cseresznye, mindenkinek más a háza/fala, kinek hogy jobb - próbálni kell. Azt láttam, hogy az AX3600 az 1000mW-ot is csak (hackelt?) CN firmwarrel tudja.Nekem eredetileg is CN verzió volt, nem kellett hackelni. Igaz, már openwrt fut rajta (és a global verziós is tudja az 1000mw-ot openwrt alatt)
-
domedee
senior tag
válasz
dudika10 #98381 üzenetére
Amúgy nem vacakolnék vele, ha nem a gyerek a nagyinál eset lenne.
Mondjuk megnéztem az aszf-et, de arról nem nyilatkozik, hogy a szolgáltatást mennyire terjeszthetem ki az ingatlanon kívűlre saját részre.A használat jogosságához meg pluszban: szegény nagyi jogosulatlanul elszenvedi a Zigi és Sharkot, ha szigorúan nézem...
-
-
válasz
dudika10 #98377 üzenetére
Mert szabályosra nem tudtam.
Én nem tudom, kié, hogy a lakás. A többit tudja ,ha akarja. Most ha én netántalán beállítok egy vendégwifi-t és szórom a netet vakvilágba, arról is kell szólnom a szolgáltatónak?
Vagy ha mi a szomszéddal WiFi jelszót cserélünk, mert mondjuk így adja ki mindkettőnknek?
-
Gyuri27
félisten
válasz
dudika10 #97873 üzenetére
Igen ha a szerződésben le van irva, hogy wifin bizony te csak annyit kapsz. Mert ha nincs akkor cumi. Fogyasztó megtévesztése. Hiszen te pl adott esetben 500-as netet vettél.
Mi ez az ingyen wifi?
Egy: te kifizeted.
Kettő: a szolgáltató azt irja wifi modem. Azaz a csomagban a wifi benne van.
A kérdés csupán csak az előző.
Ne üljünk már forditva arra a lóra.De releváns. Mert pl a vodára egyedül annyi panasz volt tavaly mint az összes többi net/tv szolgáltatóra együtt. Ezek egy részét az ügyfélszolgálat a másik részét a net tette ki (ezen belül is a modemek, hálózat) és valamennyi tv-s panasz is volt.
Ők csinálták meg, hogy gigás netre olyan fos modemet vittek ki ami az 500 megát se tudta. -
Gyuri27
félisten
válasz
dudika10 #97866 üzenetére
"Nem addig a Vendelin barátom!"
Sok lakásban, házban ezek a beépitett antennás csodák nem nyújtják amit kellene.
Vagy van egy 500 megás router aztán wifin max 30-50 megát tudnak kipréselni.
Aztán ott vannak a kapcsolat szakadások.
Az édeskevés, hogy papiron majdnem mindig megvan a minimum sebesség (amit ugye vállal a szolgáltató).
A rossz modem lásd fent ilyeneket produkál. Az, hogy a a hw vagy az fw szar más kérdés.
Olvass bele szolgáltatói topikokba. Egyből világos lesz miért nem jó a szar modem.Nyilván a fenét se érdekelné ha minőségi darabot adnának az ember pénzéért. De ez nagyon sokszor nincs így. Ha pedig nem optika van hanem réz ott kiváltképp nem mindegy milyen a modem. Főleg ha messze vagy az elosztótól/központtól.
Maradjuk annyiban a modem/routernek csak az egyik tulajdonsága a sávszél. Ami magában így semmi. Persze lehet vakitani azokat akik semmit nem értenek hozzá hogy gigás net.Nálunk a faluban voda is van. Azért nem váltottam rájuk mert 2-3 naponta kiesik a szolgáltatás (vagy a tv vagy a net vagy mindkettő). A ping is elég magas náluk. Hiába kinálgatnak ők 500 megát 120-150+ pinggel és az előző problémákkal. Nyilván itt már az alaphálózat kehes, de azért az összképhez mégiscsak hozzátartozik.
-
válasz
dudika10 #97762 üzenetére
Az az 5000 forintos költés inkább a pénzkidobás esete lenne. Jóval drágább vétel, mint 17000-ért venni valamit, ami megfelelő.
Havi kb. 250 Ft-ról beszélünk.
Nem akarok senki zsebében turkálni, és különösen nem akarok senkit felesleges költésre ösztönözni, de itt éppen az olcsóbb lenne a drágább.
És van még egy tényező a képletben, ami ritkán kerül szóba és talán nem is annyira vészes, de azért nem szabad megfeledkezni róla: a biztonság.
A régi, elavult eszközök vajon mentesek, és azok is maradnak a biztonsági résektől?
MaCS
-
Ákinard
aktív tag
válasz
dudika10 #97721 üzenetére
Anyunál első percben átrakta a szerelő bridge módba*, ott nem lett kipróbálva, de tesómnál ugyanaz az ONT a 33 m2 felén nem szolgáltatott értékelhető jelet...
*Azért is csinálta meg a szerelő a bridgebe rakást, "a saját router jobb". (Pedig valljuk be az esetek 99%-ában nem foglalkoznak azzal, hogy mi van az ONT mögött, 'oldd meg ahogy akarod' jeligére)
-
Colinka
tag
válasz
dudika10 #96321 üzenetére
Kábelezéssel több gond is van..
Igazából az egészet én csesztem el, de leírom hogy remélem más tanul a hibámból.. A lakás teljesen fel lett újítva, burkolás festés kábelezés minden. Szerettek volna a két szoba közé behúzni egy kábelt, de én "okos" voltam hogy "nem kell az minek...eddig is Wifin voltam jó lesz az megint teljesen felesleges."
Így ez kimaradt. Na ennek a következménye az hogy ha én most elkezdek kábelezni bármit is vagy furkálni, az asszonytól olyan kapok amit még ember nem látott a világon.
Ez miatt próbálkozom "elsunnyogni" ezt a végzetes hibát.. -
válasz
dudika10 #95783 üzenetére
Azért motor nélkül is van indítási üzem. Mi is szórakoztunk ezzel az egyetemen a laborban, és bizony ott volt az a teljesítménycsúcs az elején. (Gondolok, kondenzátorok feltöltődnek, ez-az melegszik egy kicsit, meg valami kezdő programfuttatás is bejátszhat -- nem tudom.)
És mivel én nem vagyok villamosmérnök, azt sem tudom, hogy a tápegység méretezésénél erre mennyire kell készülni, de sokba nem kerülhet...
MaCS
-
baro32
aktív tag
válasz
dudika10 #95756 üzenetére
Nem vagyok azért ennyire garasoskodó de ha figyelted a hozzászólásomat az elsőt! ebben a témában akkor elkerülte a figyelmed hogy én csak észrevételként közöltem hogy az ajánlásoknál ezt is figyelembe kellene hozni
.
Írtam is hogy maximum és nem vagyok olyan hülye hogy ezeket ne tudnám amiket ellenérvként az előbb felsoroltatok Alex91-el csak felívtam a FIGYELMET erre bocsánat ha evvel belegázoltam volna valaki lelkivilágába további szép napot mindenkinek. -
válasz
dudika10 #95143 üzenetére
Egy teljes Omada rendszer rohadt draga lesz. Ha tippelnem kellene, teljesen feleslegesen.
Több mint 40 kliens eszköz vezeték nélkül és ehhez még hozzájön a kamara rendszer is, az már nem egy átlagos otthoni eszközöknek való terhelés, ide már komolyabb eszközök/rendszer kiépítése szükséges. Lehet spórolni de egy bizonyos határ alá nem érdemes menni mert csak gondok lesznek és később még többe fog kerülni egy rosszul kiépített rendszer megfelelőre történő átalakítása.Egyetlen AP arabol kijon ket AIMesh kepest router.
Max AX55 de ide azok kevesek lennének. -
-
tasiadam
veterán
válasz
dudika10 #94887 üzenetére
A switchen gond nincs, mert gigabiten megy a gepem, a ceges laptop es a PiNAS is az archer c7-be. Erre a 3 eszkozre a 4 portos szerkezet untig eleg. A TV, a laptop es a 2 telefon az 5ghz-n megy az archerbe. Nem tudjuk a gigabit miatt leterhelni tulsagosan. Viszont az erdekelne, hogy ha en ezt az archer c7-et hasznalnam kint AP (es nem mint switch), es a routert berakom a modem utan, majd arra egy tetszoleges gigabit switch, milyen pozitiv hatast ereznek? Most igy hogy van NAS, lehet hogy hasznalnam is VPN-el backupkent. Es elv lehet OpenVPN-t belerakni.
-
temppro
tag
válasz
dudika10 #94871 üzenetére
Thx az infóért.
A terület amit le kéne fedni egy 47nm ház, és a körülötte levő 5 méteres udvar(elől oldalt és hátul), ami összesen 208nm.
Az udvart és a házban levő routert nagyrészt egy 30cm-es téglafal, és kisrészt egy 30cm és egy 10cm téglafal (fürdő) válassza el. A jelenlegi AC57 U a 47 nm-en belül elfogadható jelerősséget biztosít, de amint kimegyek az udvarra alig van wifi jelErre csak több készülék, jöhet szóba vagy egy is elég lehet?
Wifi6 (AX) nem fontos, Wifi5 (AC) sávszélesség bőven elég, csak legyen relative nagy lefedettsége.
-
mikk2000
őstag
válasz
dudika10 #94773 üzenetére
Úristen, mi ennyire nem érthető? Amíg ott volt a szerelő működött, utána meg nem!!!
Akkor csatlakoztatva lett rakva egy szaros router, amivel ment korábban is a wifi, azzal meg megy azóta is a wifi. Tehát nem a felhasználói készülékkel volt gond, mert ezzel sem ment volna. Van még valami ami nem tiszta?
A diginek egyébként olyan húzásai vannak hogy hihetetlen, nem is akarok emlékezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest