- One mobilszolgáltatások
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Íme az új Android Auto!
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
FehérHolló #107210 üzenetére
Tp-Linknek van 5 portos 10 Gbps RJ45 csatis switche: SX105.
Routerre sajna nem tudok tippet adni.Amúgy RJ45 vagy SFP+ kell a 10 gigához?
-
dudika10
veterán
válasz
De azert a nehezebb reszet elengedted a kerdesednek. Ha buta switch moge teszed az eszkozoket nem lesz port szerint routing proxyra.
Hiaba, pro feature-oket szerettel volna konzumer kategoriaban. Vagy penzzel kell sajnos kifizetni, vagy az idoddel (pfsense es tarsai x86 alapon), vagy engedsz a kovetelmenyekbol. -
válasz
Én pont most futok hasonló köröket itthon, hogy 2.5 vagy 10G-n összehozzam az asztali gépemet és a NAS-omat. Napok óta a netet bújom, hogy milyen SOHO eszközök jöhetnek számításba. Nekem annyiban szerencsésebb a helyzetem, hogy csak 2db 10G-s portra van szükségem, tehát nekem elegendő ez az eszköz: QNAP Switch QSW-2104-2T-R2.
Neked ez nem jó, mert neked min. 3db 10 gigás port kell. Szóval sajnos neked szerintem ez a lehető legolcsóbb, nem gagyi noname 10 gigás switch: TP-Link TL-SX105. Ennek a switching kapacitása a gyári specifikáció szerint 100 Gbps, szóval wire speeden kihajtja egyszerre az összes portot, tehát teljesíti azt az igényedet is, hogy a backbone tudjon min. 12 gigát.
Plusz még kell valami jobbfajta router, az legyen mondjuk 50k. Szóval szerintem alsó hangon 150k-ból lehet megúszni a projektet.
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
FehérHolló #107205 üzenetére
Full off, vélemény: én biztos nem állnék neki irodába buta, nem menedzselhető switchekből és 0 supportal rendelkező márkákból hálózatot varázsolni. Ha ezzel pénzt termelsz, akkor fontos(nak kéne lennie) a stabilitásnak, támogatásnak, mert ha kikönyököl valami (kiszokott), akkor sokkal többe kerül egy leállás, mint egy rendes eszköz. 50k router+switch párosra még SOHO Asus/TPlink márkákból sem jön ki, 1GbE hálózat, nem hogy 10GbE. Értem én, hogy csak tipp az összeg, de egy Mikrotik/Unifi 10GbE switch, amire rá is bíznám ezt, + egy router (aminek a tűzfala azért csinál is valamit) az tényleg 500k körül lenne. Alin én is tudok linkelni mindent 30-50kFt-ért, de azt otthonra nem tenném be, nem hogy irodába
-
válasz
FehérHolló #107197 üzenetére
Sztorno. Közben jött csomó új infó.
BTW ha Ciscoval akarnánk megvalósítani, könnyen elérnénk a 2 milliót...
-
kpityu2
őstag
válasz
FehérHolló #107205 üzenetére
Miért nem kérsz megoldási javaslatot/árajánlatot egy profi eszközöket forgalmazó cégtől?
-
Multibit
nagyúr
válasz
FehérHolló #107202 üzenetére
Annak a Trendnet switchnek csak két 10Gbps portja van. 12 - 10Gbps - portos Ubi switch évekkel ezelőtt is lehetetlen volt nettó 25-ért. Legalábbis újonnan, normál beszerzési forrásból. Használtan, vagy szürke zónából persze bármi lehetséges.
Nem tudom, hogy mi a baj az OpenWRT-vel, de ha nem tetszik, használhatsz pfSense, vagy OpnSense routert is.
A nettó 50k továbbra is necces. -
dudika10
veterán
válasz
FehérHolló #107202 üzenetére
Mutass ezen 10Gbps portbol harmat kerlek. Vagy az az eliras az eredeti kerdesben? Mert valahol hibadzik egy nulla az biztos.
-
Multibit
nagyúr
válasz
FehérHolló #107197 üzenetére
A "neheze" részt jó lenne pontosabban megfogalmazni. Ebben az esetben mit jelent a külső IP?
De a lényeg a költségvetés. Amit tervezel, ahhoz kell egy legalább 3 darab 10Gbps ethernet porttal bíró switch és egy kellően okos szoftverrel rendelkező router (a "neheze" részhez, bár még nem világos, hogy mi ez). Már a switch többe fog fájni. Irreális elvárás. Érdekes ez a spórolás, mikor a 10Gbps-sel forgalmazó laptopok és a NAS egy vagyonba fognak kerülni. -
bnss
veterán
válasz
FehérHolló #2699 üzenetére
Elnézést utólag, nem láttam a #2693-at.
-
bnss
veterán
válasz
FehérHolló #2697 üzenetére
Supportra van megoldás, itt a PH topic. Garancia már nem ennyire egyszerű, gyári fw-t kell rá rakni garancia esetén, hameg teljesen "brick" a router, akkor a garanciális szervíz sem fog erőlködni, hogy belenézzen a lelkébe - szvsz. De nem kényszerítek rád semmit.
USR router, vagy Asus WL500G Premium.
-
bnss
veterán
válasz
FehérHolló #2695 üzenetére
De tud a WRT54GL 3rd-party firmwarerel (pl. Tomtato, DD-WRT).
-
bnss
veterán
válasz
FehérHolló #2692 üzenetére
Hello.
SMC-ből nem vennék WiFi routert, szvsz még nem siekrült nekik normális WiFi routert gyártani. Ha Linksys, akkor WRT54GL (~13k), WRTxxxN széria még nehezen beszerezhető, 3rd-party fw támogatásról még nem sok infó van.
Ha N-es router kell, akkor még szóba jöhet Edimax, Netgear, esetleg D-Link. Ebben az esetben az N-es adapterből ajánlott azonos márkájút nézni a kompatibilitás és az elérhető legnagyobb gyakorlati sávszél érdekében.
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #2692 üzenetére
Asus WL-500g Premium kiesett a potenciális termékek köréből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- bambano: Bambanő háza tája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- Router gondok
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged