Hirdetés
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- 9000 mAh-s Redmi készül
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
tasiadam
üzenetére
FW viszont akárhogy nézem még elég fapados
Lesz mit bővíteni rajta nekik és a legszebb hogy kb ugyanaz van a 20ezer meg 80ezer forintos routeren is sőt van mikor a drágább mivel újabb még csomó funkciót meg sem kapott amit a picit régebbi full olcsó már igen.
Vicces látni a support részt hogy egy WR6500H csak a 3. FW-ben kapta meg a Mesh funkciót 8hónappal az első FW után. [link]
Tehát reklámozzuk valamiről hogy Mesh tudású de majd csak későbbi FW-ben fog működni
Árban jók, hardverben jók, nem fukarkodnak RAM-ban meg flash-ben de a TP-link-nek is több funkció van FW-ben ahogy látom a Mercusys meg egy budget TP-link router még a webes felület is ugyanaz csak más színek.Ez a jobb hatótáv téma meg érdekes
Cudy WR3600-ban ugyanaz a Broadcom proci van mint az Asus BE58U-ban
utóbbi gyártó kérésre még azt is leírja hogy melyik FEM van hozzátéve (2G – SKY85355 | 5G – SKY85799), Cudy esetén nem tudni. Ugyanúgy 5dBi antennák vannak az eszközökön akkor meg mitől lehet jobb hatótáv ha ugyanúgy be kell tartani a sugárzási értékeket?
Vagy nem veszik komolyan és engedik azt ami USA-ban meg kínában mehet nagyobb kakaó vagy a FEM-et lövik be pár dB-el nagyobb értékre?
Komolyan kérdezemMost van nálam egymás mellett egy Asus AC65P ami 3+1 belső antennás meg egy Asus BE50 ami egy Qualcomm procis 2+2 antennás BE router és 1-2dB eltéréssel azonos szintet tolnak panel lakásban csak éppen utóbbi 200megabitekkel gyorsabb wifit tol 5GHz-en ugyanarra a telefonra
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Elírtak egy nullát. 8990-re gondoltak és nyilván az is túlzás... meg a mostani akciós ára is. De nem az alza az egyetlen ahol ilyen tuti akciók vannak.

Sok ember az alza aplikációban rábök, akciós... jókat írnak megveszi. 200 Mbit internet mellé tuti jó a 300 Mbit-es router! Mert hát még tartalék is van benne és még olcsó is. Mi baj lehet?

A vásárlók 98%-a nem internetes szakmai fórumok lakója. -
tasiadam
veterán
-
válasz
tasiadam
üzenetére
A cucc (cudy LT400) 150MBit letöltési sebességet ígér az LTE hálózaton.
Ha ezt el is éri, akkor sem szerencsés, hogy vezetékes oldalon 100Mbit-en tudja leadni, router Wifi oldalán pedig pedig 300 Mbit-es linksebesség (2,4Ghz-en, N-es, WIFI4) van. Ez utóbbi (megtévesztő) adat szerintem 50-70 Mbit-re lesz elég, hiszen N-es 2,4Ghz-es Wifinél a linksebesség és a valós sebesség messze van egymástól.Nem írtál konkrétan sebességet, de WiFi oldalon 50 Mbit is jónak fog már számítani. Mi volt az elvárás?
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Az IP kamerákhoz jobb és ajánlottabb a kamera márkájának POE Switch-je, ha a kamerákhoz tartozó NVR-en már nem lenne annyi hely, hogy a kamerákat kiszolgálja.
A legjobb egy olyan NVR, ami a kamerák márkájával megegyező és POE-n keresztül meghajtja a rácsatlakoztatott kamerákat. De úgy, hogy 80%-nál nincs jobban leterhelve, hogy a táp (amit a háttérben az NVR-en keresztül a POE-t biztosítja) is bírja a 7/24-es üzemet.
De legyen inkább hálózatos topik és sorry az off-ért.
-
-
-
-
Fall-N
veterán
válasz
tasiadam
üzenetére
Erősen gondolkodom, hogy holnap visszamegyek és megveszem. Csak az a baj, hogy eddig ASUS-t néztem ki, igaz az dupla ennyibe kerülne.

dik: Mire illetve mihhez kell? Nekem például okosotthon vany így 20+ eszköz lóg rajta egyszerre (a 2,4 GHz-s sávon), így a régi TP-LINK Archer C20 már dobálta el a Sonoff eszközöket. A mostani Xiaomi AX1800 simán bírja. Igaz ebben elvileg combosabb hw van.
-
dik
őstag
válasz
tasiadam
üzenetére
Aha értlek akkor magyarul tökmindegy melyikre bökök rá 30 ezer körül jó lehet és öröm és boldogság...
Elődök mind TP linkek voltak így valamiért afelé húz a lelkem
, de van ASUS termékem is és nincs gond velük szóval a feladat adott melyik legyen. Erő vezzese kezem történet lesz ez nyilván akkor...
-
dik
őstag
válasz
tasiadam
üzenetére
Értem. 1 routert szeretnék venni a többi minden marad mert tökéletes működnek. Igen mivel írtam nem sok igény van így kb. bármelyik TP-link is jó lehet tán. Csak gondoltam akkor gondoljak kicsit a jövőre és legyen egy "jobb" is az alap ötlet.
Csak milyen márka és azon belől melyik a fő kérdés. -
-
mrots
tag
válasz
tasiadam
üzenetére
En meg csak akkor lattam tavolrol cimezheto mobilnetes IP cimet, amikor sajat APN-t is biztositott a szolgaltato, white listes sim kartyakkal. Valoszinuleg nalad nem ez van, ugyhogy a tevedes jogat fenntartva szerintem barmit csinalsz, kelleni fog a vpn a kintrol elereshez.
-
op9
aktív tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Úgy értettem, h a meshnek az lenne az értelme, h úgy pozícionáljam őket, h a lehető legjobban lefedjék a területet. De itt a PC mellé kellene tennem, h ne egy kábel rengeteget kelljen odavezetnem.
De érted, jelenleg úgy néz ki, h egy 5500Ft-os ipari hulladék megoldja a dolgot, akkor miért invesztáljon bele az ember 40 ezret? -
op9
aktív tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Köszönöm a konkrét ajánlásokat!
Én ahogy látom a range extender mód csak a legalsóbb routerekben van, felette direkt kiveszik, h el tudják adni a kifejezetten erre szánt eszközeiket.
4 antennás TP-linkekben csak azokban van meg, amire 10/100-as LAN portot raknak, amin már Gigabites van, ott már kiveszik azt a funkciót.
Az Asus routerek is csak 17e felett tartalmazzák a Gigabites LAN-t, max annak lenne értelme.A mesh-t már ajánlották itt, de még mindig ágyuval verébre esetét érzem, ráadásul a PC-re kábelen keresztül kellene kötni, és ha nem akarok hosszú kábelezést, akkor a routernek is kötött helye lenne, így buknám az egész Mesh értelmét.
-
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Vegyél neten egy Mikrotik LHG LTE6-ot! (Lehet, hogy az SXT is elég, de hosszú távra tervezel.)
Ha nem jön be, két héten belül visszaviszed.
Ezt modemként konfigurálhatod, és olyan routert használsz, amilyet akarsz. Nálam is ez megy a vidéki házban, ahol nincs más net, egy flottás korlátlan előfizetéssel.
MaCS
-
Multibit
nagyúr
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Nem ez a jó út. Azért nem, mert a 4G és a wifi alapvető ellentmondásait nem oldja fel, ellenben sanszosan sok kidobott pénzért kaphatsz félmegoldást.
Keress egy értelmes kültéri egységet, saját antennával! Pl.: Mikrotik SXT, LHG LTE6.
Ez valós megoldás, sokkal jobb eredménnyel és érdemben kézben tartható rendszerrel.
Sokszoros saját tapasztalat.
MaCS
-
válasz
tasiadam
üzenetére
1: Mi az oka egyébként, hogy a linksys routerek abszolúte nincsennek az ajánlottak között? Nem jó ár/érték arány?
Az összefoglalóban is benne van:
Ha egy router nincs az ajánlott routerek között, az NEM azt jelenti, hogy nem érdemes/ajánlott megvenni, hanem hogy nincsen vele tapasztalat, így a beszerzése némileg kétesélyesebb mint a kipróbált/tesztelt eszközöknek.
Ha olyan routert néztél ki, ami nincs a listán, akkor kérdezd meg a topikban, hogy érdemes-e azt a modellt megvásárolni. -
-
memorix
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
1) Nem a legjobb ár/érték/szolgáltatás/sebesség kombinációval rendelkeznek.
2) Ha van AX klinsed ami igényli a gyorsabb kapcsolatot. HA a mostani routered kiszolgál és stabil, akkor semmi se indokolja a cserét. Ha meghal a routered vagy nő az igényed, vagy nem lesz stabil a hálózati kapcsolatod akkor érdemes lesz körülnézni.
Annak nem látom értelmét, hogy gyorsabb routered legyen ha azt nem használod ki. -
-
Essejó
veterán
válasz
tasiadam
üzenetére
Bocsi a következőket nem kioktatásnak szánom! Mondhatni én is ős vagyok a 62 évemmel, de ha routert kéne vennem AX alá nem mennék, már ami a wifit illeti. Bár a wifit csak bohóckodásra tartom (mobiltelefon és tablet) minden másnak kábelt húztam. Még a lányom céges netbookjának is, amin alapból nincs is lan csatlakozó, de kapott egy lan to usb3 adaptert. Azóta a HO alatt nincs feszkó, hogy szakad a wifi. Az a bizonyos vastag fal, finoman mondva, vegyes falazat? Mondhatnám vályog? Vagy csak egy 50es tégla? Mindkét esetben jobb lenne a kábeles kapcsolat. Sőt a vályog az kimondottan megeszi a wifit. Az hogy az internet 80/x mega az ne zavarjon, attól a belső lan simán lehet Gigabites, sőt.
-
woodworm
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
- Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
- ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
- Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 16GB 500GB 5300M 4GB macbook garanciával hibátlan működés
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX