- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tasiadam #107313 üzenetére
Az IP kamerákhoz jobb és ajánlottabb a kamera márkájának POE Switch-je, ha a kamerákhoz tartozó NVR-en már nem lenne annyi hely, hogy a kamerákat kiszolgálja.
A legjobb egy olyan NVR, ami a kamerák márkájával megegyező és POE-n keresztül meghajtja a rácsatlakoztatott kamerákat. De úgy, hogy 80%-nál nincs jobban leterhelve, hogy a táp (amit a háttérben az NVR-en keresztül a POE-t biztosítja) is bírja a 7/24-es üzemet.
De legyen inkább hálózatos topik és sorry az off-ért.
-
-
-
-
Fall-N
veterán
válasz
tasiadam #105577 üzenetére
Erősen gondolkodom, hogy holnap visszamegyek és megveszem. Csak az a baj, hogy eddig ASUS-t néztem ki, igaz az dupla ennyibe kerülne.
dik: Mire illetve mihhez kell? Nekem például okosotthon vany így 20+ eszköz lóg rajta egyszerre (a 2,4 GHz-s sávon), így a régi TP-LINK Archer C20 már dobálta el a Sonoff eszközöket. A mostani Xiaomi AX1800 simán bírja. Igaz ebben elvileg combosabb hw van.
-
dik
őstag
válasz
tasiadam #105542 üzenetére
Aha értlek akkor magyarul tökmindegy melyikre bökök rá 30 ezer körül jó lehet és öröm és boldogság...
Elődök mind TP linkek voltak így valamiért afelé húz a lelkem
, de van ASUS termékem is és nincs gond velük szóval a feladat adott melyik legyen. Erő vezzese kezem történet lesz ez nyilván akkor...
-
dik
őstag
válasz
tasiadam #105538 üzenetére
Értem. 1 routert szeretnék venni a többi minden marad mert tökéletes működnek. Igen mivel írtam nem sok igény van így kb. bármelyik TP-link is jó lehet tán. Csak gondoltam akkor gondoljak kicsit a jövőre és legyen egy "jobb" is az alap ötlet.
Csak milyen márka és azon belől melyik a fő kérdés.
-
-
mrots
junior tag
válasz
tasiadam #105395 üzenetére
En meg csak akkor lattam tavolrol cimezheto mobilnetes IP cimet, amikor sajat APN-t is biztositott a szolgaltato, white listes sim kartyakkal. Valoszinuleg nalad nem ez van, ugyhogy a tevedes jogat fenntartva szerintem barmit csinalsz, kelleni fog a vpn a kintrol elereshez.
-
op9
aktív tag
válasz
tasiadam #105053 üzenetére
Úgy értettem, h a meshnek az lenne az értelme, h úgy pozícionáljam őket, h a lehető legjobban lefedjék a területet. De itt a PC mellé kellene tennem, h ne egy kábel rengeteget kelljen odavezetnem.
De érted, jelenleg úgy néz ki, h egy 5500Ft-os ipari hulladék megoldja a dolgot, akkor miért invesztáljon bele az ember 40 ezret? -
op9
aktív tag
válasz
tasiadam #105048 üzenetére
Köszönöm a konkrét ajánlásokat!
Én ahogy látom a range extender mód csak a legalsóbb routerekben van, felette direkt kiveszik, h el tudják adni a kifejezetten erre szánt eszközeiket.
4 antennás TP-linkekben csak azokban van meg, amire 10/100-as LAN portot raknak, amin már Gigabites van, ott már kiveszik azt a funkciót.
Az Asus routerek is csak 17e felett tartalmazzák a Gigabites LAN-t, max annak lenne értelme.A mesh-t már ajánlották itt, de még mindig ágyuval verébre esetét érzem, ráadásul a PC-re kábelen keresztül kellene kötni, és ha nem akarok hosszú kábelezést, akkor a routernek is kötött helye lenne, így buknám az egész Mesh értelmét.
-
-
válasz
tasiadam #102236 üzenetére
Vegyél neten egy Mikrotik LHG LTE6-ot! (Lehet, hogy az SXT is elég, de hosszú távra tervezel.)
Ha nem jön be, két héten belül visszaviszed.
Ezt modemként konfigurálhatod, és olyan routert használsz, amilyet akarsz. Nálam is ez megy a vidéki házban, ahol nincs más net, egy flottás korlátlan előfizetéssel.
MaCS
-
Multibit
nagyúr
-
válasz
tasiadam #102222 üzenetére
Nem ez a jó út. Azért nem, mert a 4G és a wifi alapvető ellentmondásait nem oldja fel, ellenben sanszosan sok kidobott pénzért kaphatsz félmegoldást.
Keress egy értelmes kültéri egységet, saját antennával! Pl.: Mikrotik SXT, LHG LTE6.
Ez valós megoldás, sokkal jobb eredménnyel és érdemben kézben tartható rendszerrel.
Sokszoros saját tapasztalat.
MaCS
-
válasz
tasiadam #102230 üzenetére
1: Mi az oka egyébként, hogy a linksys routerek abszolúte nincsennek az ajánlottak között? Nem jó ár/érték arány?
Az összefoglalóban is benne van:
Ha egy router nincs az ajánlott routerek között, az NEM azt jelenti, hogy nem érdemes/ajánlott megvenni, hanem hogy nincsen vele tapasztalat, így a beszerzése némileg kétesélyesebb mint a kipróbált/tesztelt eszközöknek.
Ha olyan routert néztél ki, ami nincs a listán, akkor kérdezd meg a topikban, hogy érdemes-e azt a modellt megvásárolni. -
-
memorix
senior tag
válasz
tasiadam #102230 üzenetére
1) Nem a legjobb ár/érték/szolgáltatás/sebesség kombinációval rendelkeznek.
2) Ha van AX klinsed ami igényli a gyorsabb kapcsolatot. HA a mostani routered kiszolgál és stabil, akkor semmi se indokolja a cserét. Ha meghal a routered vagy nő az igényed, vagy nem lesz stabil a hálózati kapcsolatod akkor érdemes lesz körülnézni.
Annak nem látom értelmét, hogy gyorsabb routered legyen ha azt nem használod ki. -
-
Essejó
veterán
válasz
tasiadam #99061 üzenetére
Bocsi a következőket nem kioktatásnak szánom! Mondhatni én is ős vagyok a 62 évemmel, de ha routert kéne vennem AX alá nem mennék, már ami a wifit illeti. Bár a wifit csak bohóckodásra tartom (mobiltelefon és tablet) minden másnak kábelt húztam. Még a lányom céges netbookjának is, amin alapból nincs is lan csatlakozó, de kapott egy lan to usb3 adaptert. Azóta a HO alatt nincs feszkó, hogy szakad a wifi. Az a bizonyos vastag fal, finoman mondva, vegyes falazat? Mondhatnám vályog? Vagy csak egy 50es tégla? Mindkét esetben jobb lenne a kábeles kapcsolat. Sőt a vályog az kimondottan megeszi a wifit. Az hogy az internet 80/x mega az ne zavarjon, attól a belső lan simán lehet Gigabites, sőt.
-
woodworm
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest