- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Graphics #101271 üzenetére
Beltéri, asztali routerből a Huawei B525-528-535 szériát szokták ajánlani. Ez a kialakítás eleve nagyon kompromisszumos (sem az egység elhelyezése, sem az antenna nem igazán optimális), de kedvező körülmények között meglepően jól működnek ezek a készülékek.
Stabilitásban és megbízhatóságban sokkal jobb a Mikrotik SXT-LHG sorozata. Nyilván drágább is, de munkahelyi felhasználásra szerintem nem szabad, hogy kétséges legyen, hogy mennyivel jobb. Különösen, hogy modemként is használhatóak, hiszen RouterOS fut rajtuk.
MaCS
-
válasz
Graphics #101255 üzenetére
Közben nagyjából 2 óra üzem után kijelenthető, hogy az AX57 + AX53U jó páros egy ilyen elosztásban. 10x10 Kádár kocka, téglafalak, plusz hozzáépítés szintén tégla.
Sacc per kb rajzoltam be.
Mindenhol van jel normálisan, AiMesh-ben vannak, legfőbb ok a cserére, hogy előtte egy AC + AX kombó volt, de ott az átváltással voltak zűrök.
Na mindegy, tesztelgetem még.
-
szaboi6512
őstag
-
TOZ
addikt
válasz
Graphics #98272 üzenetére
Nem kell mindenkeppen wireless.
En ugy szoktam, hogy a host routeren mondom, hogy uj csomopontot leszszives, az uj node-t meg radugom WAN-on (!) a halozatra es tadam, mar meg is vannak, sot nalam ez szokott a leggyorsabb megoldas lennei.
Aztan mikor igy megvan a "parzas" mar vihetem ahova akarom, utana mar megy wifin szepen. -
-
Gabesz87
veterán
-
kpityu2
őstag
válasz
Graphics #98102 üzenetére
Meshhez mesh képes routerek kellenek és erősen javallott a vezetékes kapcsolat közöttük. Asus vonalon a legolcsóbb talán két darab AX1800U(AX53U). Sajnos erősen megy felfelé az ára, én még 16-18 ezerért vettem darabját, de alig lehetett megtalálni, hogy létezik egyáltalán. Most meg már TOP3 ajánlott az Árukeresőn.
-
válasz
Graphics #79732 üzenetére
Szerintem az 5 GHz semmilyen körülmények között nem jobb hatótávban. Kültéren is van csillapító közeg, a levegő.
Kültéren azért használják nagy előszeretettel, mert sokszoros EIRP-értékek vannak megengedve. Nincs előttem a jogszabály, de a 2,4 GHz 100 mW-jával szemben frekvenciatartománytól függően alul tán 1000 mW, felül meg mintha 2000 mW lenne.
MaCS
-
-
válasz
Graphics #79712 üzenetére
AC66-U1 a router.
Az inkább B1 lesz.De azon is agyaltam, hogy van egy régi TP-Link MR3220-as, azt kötném be.
Kérdés, hogyan állítsam be, hogy azonos hálózatnak észlelje és csak átváltson egyikről a másikra, ha túl gyenge a jel?
Bekötni így kellene de nem lesz seamless roaming mivel nem vezérelt hálózat lesz kialakítva. Ehhez olyan másodlagos eszköz kellene amely AiMesh kompatibilis, ilyenből jelenleg a legolcsóbb az AC66U B1 lenne. -
válasz
Graphics #70404 üzenetére
Lehet nem lesz gond vele, bár volt akinek naponta többször is eljátszotta, de volt akinek meg ment 1-2 hetet is stabilan. Azt hiszem volt egy módosított gyári fw, valami lengyel fórumról, amiről azt állították, hogy megold mindent. Talán az újraindulgatást meg is oldotta, de azzal meg mintha a WiFi lett volna lassabb egyeseknél. A topikjában lehet erről olvasni bővebben. Már amennyiben az ASUS-ról van szó, a TP-LINK-nek nem tudom van-e külön topikja.
-
-
válasz
Graphics #70400 üzenetére
Nem hiszem, mert akkor egyrészt bizonyára kezdett volna vele valamit az ASUS, már pedig több frissítés után sem javították a problémát. Igaz az egyik changelog-jában benne volt, hogy "fixed random reboot issue", de a jelenség ugyanúgy megmaradt. Másrészt pedig az ugyanolyan chipsettel szerelt TP-LINK Archer C1200 szintén problémás.
Amúgy meg CFW nincs rá, ha esetleg ezért kérdezted.
-
Wucky
senior tag
válasz
Graphics #70306 üzenetére
4G-s a netem, azért kell a 4g router. Viszont mivel otthon nem dolgoznak a nettel csak film meg játék, arra nem kell 50k +-OS router. Most egy Huawei B500 van de már 2 éves, és nincs antenna. Kicsit szeretnék a jelerősségen dobni úgy hogy nem külön wifierősítőt veszek. Néztem a TP-LINK Archer szériát, azt 4G-nek írják mindenhol.
[Tenda Ac 10 u] csak ez nem 4G-s.
-
-
válasz
Graphics #70212 üzenetére
Más, nem ajánlott MediaTek chipset van benne. Az alap RT-N12 valamint a B1, C1 és D1 verziók BroadCom alapúak, így ha már RT-N12 akkor ezek javasoltak.
szerk.: Igen, többek közt mókolni sem lehet. Én úgy vagyok vele, hogy még ha valaki vásárláskor azon az állásponton is van, hogy nem akar mókolni, jó ha nyitva van rá a lehetőség, kit tudja később mi okból lesz rákényszerülve. Több olyan modellt tudnék mondani most is, amire a gyári fw támogatás már "rég" megszűnt, de CFW-kben még folyamatosan kapja a frissítéseket, és javítják benne a sebezhetőségeket, és emellett hab a tortán, ha még jobban is teljesít egy alternatív szoftverrel.
-
-
-
válasz
Graphics #70033 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Milyen típusú a jelenlegi eszköz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magisk
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Horgász topik
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Iphone 14 PRO 128 GB 88% akksi
- Watch Ultra (1.st gen) szinte új
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged