- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
sztanozs #48653 üzenetére
Utóbbi próbáltam, de nem működött a window számára is kvázi 2 monitorként. Csak felosztotta az asztalomat. RDP nem skálázott jól.
Előbbi meg ránézésre majdnem ugyan az.Azt tudom, hogy sok monitor tud PBP-t, csak arra nem találtam még egyértelmű infót, hogy mennyire lehet játszani az arányokkal.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan program, ami virtual monitort csinál, virtual desktop helyett? Ultrawide monitor vásárláson gondolkodom, viszont ha "csak" virtual desktop-ra bontom fel a natív felbontást, akkor pl. az RDP ezt nem érzékeli és szintén a natív felbontás alapján scale-eli az RDP méretét. Ami ugye nem jó, mert nem lesz látható minden.
Sajnos ha ezt nem tudom normálisan megoldani, akkor el kell engedjem az UW témát.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Adobe Reader-re tudtok ajánlani normális alternatívát? Ráuntam már, hogy nincs olyan alkalom, hogy ne szarná össze magát ez a szerencsétlen program... Edge beépített olvasója pl mennyire használható?
Vagy esetleg megoldást nem tudok rá, hogy ezt a konzekvens crash maratont, hogy lehet orvosolni? neten található leírásokat már végigpróbáltam, de egyik se hozott megoldást. Magyar DC-t használtam eddig amúgy.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan programot amivel különböző dokumentumokban (.docx,.pdf,.pptx,stb.) lehet keresni adott szövegre?
-
TheProb
veterán
Használ itt/ismer valaki magán célra alkalmas számla/blokk digitalizált tárolására, kezelésére alkalmas szoftvert/szolgáltatást? Vagy értelmetlen mert egy esetleges support igény esetén amúgy se fogadnák el a kinyomtatott számlát/blokkot?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Fotóra vízjel/szöveg/logó felrakására milyen programot ajánlotok? Minél egyszerűbb annál jobb, mert egységsugarú user-nek kell.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
RDP managerből tudtok valami normálisat ajánlani?
Eddig Remote Desktop Connection Manager, Remote Desktop Manager és Terminals-t próbáltam, ezek közül a legelső tűnik a leghasználhatóbbnak, de a teljes lépernyős mód és az, hogy az egész asztalt lássam az nem a legjobb ebben sem. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Magán/személyes felhasználásra tudtok valamilyen DMS-t? Lehetőleg ingyenes v mást nem virágbolti vezió legyen belőle, cloud megoldás elég nagy plussz pont lenne.
-
TheProb
veterán
Ezt tanácsoltam neki én is (mármint, hogy gmail-t használja a retek outlook helyett), de azt mondja az "nem tetszik neki", nem áll neki kézre... Tipikus, épphogy bekapcsolni betudja a gépet, user... Az meg már nagyon túl lenne bonyolítva, hogy gmailbe letöltetem a leveleket a szerverről, onnan meg outlookba... Mert gmail így úgymond szűrőként viselkedne.
Amúgy igen, elég ratyi a tárhely szolgáltatója.
Na mindegy, akkor marad így...
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Milyen anti spam addont/programot használtok outlook (2013)-hoz?
Fater gépén hiába van norton internet security folyton letiltja az addonját az outlook, meg amúgy se szűr túlzottan. Olyan kellene neki ami hülye biztos és magától csinál mindent. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Épp selejtezzük a régi szervereinket, amik el lesznek ajándékozva a helyi középsulinak.
Milyen módszer/app lenne a legjobb amivel az adatokat véglegesen törölni tudnánk a vinyókról?
DBan-t lehet használni erre?Elvileg ha törlöm a RAID-et és egyedével ráeresztem a disk-ekre a dbant akkor az jó megoldás, nem?
-
TheProb
veterán
De ha már témánál vagyunk. Most nézem, hogy az előzőleg linkelt cégnek is van ingyenes asset management, stb. appja, a cégnél meg pont ezen megy a szopás, hogy 26 excelben vannak írkálva az egy PC-k, laptopok, stb. és ugye az sose up-to-datek.. Ugyan ez a helyzet a kiosztott IP címeinkkel...
Használ/használt valaki ilyen jellegű free appokat amik beváltak, jók voltak neki? Mert vmi 21. századi, automatizált megoldás nem ártana, ami pl naponta lecsekkolna minden gépet, IP-t, hogy megvan-e még, kivan-e osztva, stb. (persze ha be van kapcsolva a gép..). Ingyenesség azért lényeges, mert van egy vállalati asset management, report rendszerünk de az 1 kalap szart sem ér, ellenben nyilván pénzt nem adnának ki egy másikért. Azt is tudom, hogy az AD és Deployment server ezek infók egy részét tárolja, de nem 1 helyen és nem mindig átláthatóan.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan app amivel adott hálózatról képes egy gráfot/fát generálni az egyes aktív eszközök címeivel, stb., gyártó ftlenül, mert tudom, hogy pl a cisco assistant képes ilyesmire.
(#36851) Sk8erPeter: Azt hagyjuk, hogy mit illene és mit nem...
Egyébként a Permission Reporter-t használtuk, de ez is korrektnek tűnt, csak a trial eléggé butított. -
TheProb
veterán
válasz
Sk8erPeter #36840 üzenetére
WS2008
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Olyan programot keresnénk amivel az egyik szerverünkön meg tudjuk nézni, hogy adott folderre kinek, melyik csoportnak van írási, olvasási, stb. joga. Tudtok ilyet ajánlani? Ki akarjuk szűrni azokat a usereket akik egyedileg és nem csoporton keresztül vannak hozzárendelve a fájl szerverünk egyes folder-jeihez.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
.pst-t mivel lehetne megpróbálni visszaállítani, ha scanpst nem hozott vissza bizonyos leveleket?
-
TheProb
veterán
Popcorn time-hoz hasonló film/sorozat néző klienst tudtok ami normálisan működik? Előbbi úgy néz ki lehalt.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Cégtől leselejtezett gépeket szeretnék felajánlani kórháznak, iskolának, stb. Milyen gyors és hatékony (bootolható) programot tudtok ajánlani amivel véglegesen le lehet takarítani mindent a gépekről?
-
TheProb
veterán
válasz
Sk8erPeter #35571 üzenetére
Köszi, erre nem is gondoltam, hogy GDB-et és társait futtatni kéne :S
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Mint nemrég írtam, faternak eltűnt 1 valag képe a külső vinyójáról, mappástól... viszont találtunk .CHK fájlokat amiknek egy részét vissza sikerült állítani, de vannak 2 és 4 GB-os fájlok is amikkel egyik .CHK recovery program se tud mit kezdeni. Van tippetek, hogy mi az istennel lehetne azokkal kezdeni valamit? az összesnek kb-ra pontosan akkora a mérete (mármint a 4gigásak közül, pl).
Vagy netán az egész HDD-re speciális keresést tolni, pl h a fotózás dátumára rákeresni. Ezt próbáltam alap w7 keresővel, csak ugye az a készítés dátumát a képek letöltésének dátumát jegyzi. Netán olyan program ami a RAW meta adatai alapján tudna készítés dátuma alapján keresni?
-
TheProb
veterán
Hali!
faternak szó nélkül eltűnt 1 valag képe, és most látom, hogy megjelentek vmilyen .CHK fájlok. Erről tud valaki vmit, hogy miért? Valamint visszaállítására milyen programot ajánlotok?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van egy szerverünk amiben megkéne nézni, hogy az egyes memória moduloknak mi a pontos típusa és a S/N-e, viszont eddig akárhány programmal (aida,hwinfo,cpuz) próbáltuk nézni, csak a memóriák felét látják. Nyílván összefügg, hogy az összesen 6db memória 3-3 részben van hozzárendelve 2 CPU-hoz és gondolom alapból csak az egyik CPU-hoz rendelt ramokat mutatja. Esetleg valakinek tipp, hogy hogyan lehet megnézni a maradék 3-mat, nem láttam semmilyen választási lehetőséget, hogy CPU-t tudjak választani.
-
TheProb
veterán
válasz
Sk8erPeter #35372 üzenetére
ha nem is rábökés szinten, de pl a google translate kamerás, real time fordítós szerűség lehetne, nem adott kamera képet fordítana, hanem a screen-t, OCR szerűen. De ezek szerint ez csak ötlet, én is így gondoltam, csak fater nem képes megérteni, hogy nincs még ilyen.
-
TheProb
veterán
Hali!
Tudtok olyan programot, mint anno a mobimouse volt? Lényeg az lenne, hogy fater tudja magának fordítani valahogy a programok egyes gombjait, funkcióit, stb.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Faternak csinálnia kell esküvői fotóalbumot, ami jelenleg úgy áll, hogy Cewe-n keresztül. Lehet én vagyok baromi hülye és vak, de nem találok sehol se normális esküvői sablonokat, tudtok ilyen oldalakat vagy bármi egyéb forrást? Valamint ha előzőleg megcsináljuk pl PS-ben az adott sablont és arra beledobáljuk a képeket akkor azokat be lehet tenni normálisan Cewe-be?
Hiába keresem a neten az esküvői sablonokat csak trash és/vagy fizetős tartalmak jönnek ki...
-
TheProb
veterán
válasz
Adebayor #35217 üzenetére
driver booster eddig egész használhatónak tűnt
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Faternak keresnék olyan programot amivel képekre (többnyire esküvői) tudna normálisan kinéző kereteket rakni elsősorban, akár filterezni, stb. Szegény eddig már annyi minden szart felrakatott velem, de egyiket se tudja használni... Olyan kellene ami "hülyebiztos" és nem kell 26 csúszkán testreszabni.
Tud valaki ilyesmit?
-
TheProb
veterán
válasz
bluemirage #35179 üzenetére
Hát ennyire nem folytam bele a témába, bár ez az én szintemen (átleg user aki filmet,sorozatot néz és nem videót vág,etc.) kb irreleváns is. De köszi a felsötétítést
-
TheProb
veterán
válasz
tamass.szabo #35171 üzenetére
+1 MPC-re, K-lite codec packal használom és még nem volt olyan amivel ne bírkózott vna meg, feliratokat le tudsz szedmo kb 2 kattintással mpc belül. Egyszerű, kis erőforrás igényű app. Személy szerint ez a legjobb.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Más: Tegnapi kérdésemet kibővíteném VNC típusú appokra, tudtommal VNC-vel nem lehet 1 szerverhez több hosstal csatlakozni, de hasonló programot ha valaki tudna ajánlani az jó lenne. A továbbra is az, hogy 1 adott, szerveren megjelenített tartalmat lássanak több gépről és ne a hosztok egyesével terheljék le a szervert külön-külön session-ökkel (jelenlegi megoldással kb 1gigát eszik meg a szerverből/host. jó kis sql..)
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Olyan programot keresek amivel LAN-on keresztül tudok videót/képet (akár állót, megadott mp-enként frissítve) streamelni. Lényeg, hogy minél kevesebb erőforrást igényeljen és több hostot is tudjon szolgálni egyszerre, egy időben. Jelenleg a VLC-t próbálgatom, de folyamatosan crash-el, persze ez lehet csak lokális gond...
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan fotó album készítő app-ot ajánlania mivel igényesen, de gyorsan lehet fotó albumot rittyenteni?
Cewe és társaival azért nem akarunk dolgozni, mert szeretnénk az elkészült albumból más méreteket is készíttetni (persze adott lap aránnyal, csak kisebbet), azt meg elvileg újra kéne kezdeni...Photoshop-ban meg nem a leggyorsabb az ilyen jellegű meló.
Picassa-t néztem még, ott könnyen lehet kezelni a képeket, de azért az mégis kicsit fapados, meg az csak 1 kollázst csinál.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Milyen programot ajánlotok amivel méretbeli sorrendbe tudom rendezni adott partición a mappákat? Legalábbis csak megnézni, hogy mégis mi mennyi helyet foglal.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Cégnél van egy McAfee Disk Encryption nevű program, ami jelszavasan védi és titkosítja a háttértárat, így ha pl ellopják az illető gépét akkor se fog fontos/titkos adat kiszivárogni.
Tudtok ilyet/ilyen jellegű app-ot consumer kategóriában esetleg?
-
TheProb
veterán
Hálózati forgalom monitorozásra mit ajánlotok? Konkrétan azt akarom figyelni, hogy melyik program mennyit tölt fel
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
A helyi kosárlabda csapat belépőkártyás rendszert szeretne bevezetni, amire ugye egyedi név + vonalkód kombókat akarnak rakni. Tudtok olyan programot, megoldást amivel egyrészt lehet kezelni az adatokat, ha leolvassa a kódot akkor kidobja az adott személy adatait, stb. valamint, az se volna rossz ha képes lenne nevekhez kódot generálni és azt kimenteni. Mert jelenleg kb 500 kártyát kéne nyomdába küldeni és nem tudjuk, hogy hogyan lehetne mindegyikre egyedi azonosítókat rakni.
-
TheProb
veterán
Sketchup-ban lehet egy adott modellről méretezett rajzot csinálni? Igazából én beméreteztem már 3D-ben, ha kiteríteni is kitudom az is jó
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Picasa-hoz van olyan addon vagy bmilyen megoldás amivel gyorsan tudok képeket PS-be küldeni? Volt 1 ilyen megoldás, hogy gombot rak ki a UI-ra, de az 2008-as, ergó már nem megy.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Adobe Bridge-re tudtok valami normális alternatívát? nyílván PS intergációt kénytelen vagyok elhagyni. Netán a leírtakkal találkozott már valaki?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van nekem 1 W7 telepítőm (.iso) amiben benne van az összes verziója, de mivel csak a pro-t használom, így szeretném a többit kipucolni vele és ha már pimpelek akkor szeretnék egy olyan usb-t telepítőt csinálni amiben benne van ez, meg egy win 8.1 telepítő is. Az is jó volna ha vele tudnám integrálni az eddig update-eket (ha lehet ilyet). Tudtok ilyen programot mondani?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Lastpass-t mennyire tanácsos használni? Mert elég sok oldalon használom ugyan azt a jelszót és ez nem túl biztonságos... Arra gondoltam, hogy random generált jelszavakat kéne használni 1-1 oldalon és akkor nem állna fent az a veszély, hogy egyik oldalról esetleg megszerzik a szükséges adatokat máshol meg belépnek. Nyílván ez nem túl vszínű, de volt már, hogy kóbor belépésekről vagy kísérletekről kaptam figyelmeztetést (pl. google acc-ra kínából), holott nem egy mezei jelszót használok. Csak ezzel meg egy részt az lenne a hátrány, hogy nem tudnám magamtól a jelszavakat és adott app-tól, szolgáltatástól függnék.
Tapasztalatok, tanácsok?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Olyan programot keresek amivel az egész rendszert le tudom copyzni és pendrive-ról bootolva vissza tudom "telepíteni" azt. mint régen a norton ghost-al.
-
TheProb
veterán
Üdv!
Van ez az Advanced SystemCare app ami most ingyenes, van ennek valami gyakorlati haszna vagy csak a szokásos parasztvakítás?
-
TheProb
veterán
Köszi mindenkinek aki írt, meglesem őket
Eddig valahogy még mindig az ubuntu-s felülete, egyszerűsége tetszett a legjobban, de biztos lesz olyan ami tetszeni fog, legalábbis remélem..Kicsit más:
Tegnap vettem új laptopot, ezzel együtt kb 10 után újra AMD/ATI vassal szerelt gépem van, arra lennék kíváncsi, hogy van-e (úgy emlékszek van valami) ATI-nak olyan programja ami olyasmi, mint az nVidia Experience? vagy bármi egyéb app ami "gamereknek" lett csinálva? -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Arra volnék kíváncsi, hogy ki milyen zene lejátszót használ a gépén? Én idáig kizárólag winamp-ot használtam, viszont tegnap láttam az ubuntu stock lejátszóját és nagyon megtetszett, hogy amiket beraktam a playerbe album számait, egyből be is rakta a programba, albumra rendezve. tudtam választani, hogy az összes eltárolt számot játsza-e vagy csak az adott albumot. Ez nekem nagyon tetszett és ha a winamp tud is ilyet akkor vagy valami addonnal vagy nemtom, mert nekem a winamp médiatár elrendezése nagyon nem tetszik és szerintem totális átláthatatlan. Nos tudnátok nekem segíteni, hogy melyik lejátszó hasonló, mint az ubuntu gyárija? Most az iTunes-t fogom kipróbálni, emlékeim szerint az már hasonló volt anno ehhez.
A lényeg, hogy már unalmas, mindig az intéző megnyit, mappa kikeres, album megkeres, berak player--be/ vagy lista fájlt elindít dologKöszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- Autós topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- LEGO klub
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest