- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
Windows 10 alatt a beépített gyári Fényképek programból eltüntettek egy fontos részt: a videószerkesztés menüt.
A képekből készített a tanár néni videót úgy, hogy egy meghatározott idő múlva váltotta a program a következő képet. Beidőzítette, hogy pl 10mp múlva jöjjön be a 2. kép és 20mp múlva a 3. kép, a 4. csak 5mp-ig látszódjon, stb. és közben a háttérben ment egy zene is...
Magyar nyelvű, ingyenes programot keresek erre a célra. Tudnátok segíteni?
Köszönöm. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Windows 10 és 11-hez keresek driver kereső/telepítő programot. Van néhány hardver elem, amit nem talál meg a win frissítője. (régebbi hardverű, vagy nem márkás gépeknél nincs gyári szoftver erre a célra)
Melyik szoftver ajánlott erre e célra?
Köszönöm. -
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Macrium Reflect program használatával kapcsolatban kérnék segítséget.
Kipróbáltam a v8.0.7783 Macriumot, de nem működik rendesen, nem bootol be a pendrive. A 7.3 verzióval soha semmilyen boot probléma nem volt.
Készítettem képernyőfotót, vajon mi lehet a gond? Én rontanék el valamit?
A gép egy Dell Optiplex 3050 Micro i5-7500T 8GB RAMCsináltam 2 képet a hibákról, hátha nektek többet elmond.
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
(#52415) cigam
Nem az enyém a gép, csak szivességből újratelepítem és visszamásolok rá mindent, amit le tudtam menteni róla (kép, videó, doksik).
Köszi a progit, kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Milyen böngészőt javasoljátok feltenni egy harmatgyenge gépre?
Windows 7 rendszer fut rajta, intel Atom 1.6GHz proci 2GB rammal, HDD-vel szerelve.
Chrome 32 bites 109.0.5414.120 (hivatalos) verzió fut rajta most de borzalmas lassú tőle.
Mit javasoltok helyette? Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
YT élő videót szeretnék rögzíteni, hogy visszanézhető legyen, mert oktatási anyagot tesznek közzé.
Milyen szoftverrel, vagy böngésző bővítménnyel oldható ez meg?
Köszi. -
tpeter77
addikt
-
tpeter77
addikt
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Letöltöttem YT-ról egy MP4 videót, aminek a hangját használnám fel Anyák napi műsorhoz, de a videó tartalom helyett egy Anyák napi köszöntő képet tennék fel végig az egész hanganyag alá.
Milyen ingyenes programmal tudom ezt egyszerűen elkészíteni?
Köszönöm. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
BUÉK
ingyenes partícionáló progit keresnék Windows alá, az 5 meglévő partícióból kettőt vonnék össze, de azok nem egymás mellett vannak.
Köszi. -
tpeter77
addikt
volt egy videó, ami kiakasztja a programot és bezárul, de sikerült a Shutter Encoderrel legyártani az avi fájlokat és az avidemux-szal szépen összefűztem egybe.
Most nem volt több időm kitanulmányozni, hogy készít a Shutter 1 videót, de a végeredmény jó lett, és ez a fontos.
Köszi! -
tpeter77
addikt
sziasztok,
H265 kódekkel készült MP4 fájlt szeretnék átkódolni AVI-ba (vagy bármely olyan kimenetre, ami könnyebben emészthető).
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Telefonnal több HD felbontású .mp4 videó fájlt készítettem. Ezekből szeretnék egy állományt készíteni, az előre kiválasztott részeket kívánom összefűzni.
Ehhez keresnék ingyenes szoftvert amivel ezt elvégezhetem. Köszönöm. -
tpeter77
addikt
válasz enginev3.0 #48681 üzenetére
Ha automatán lefut az jó?
FreeFileSync -
tpeter77
addikt
válasz w.miki #48676 üzenetére
Hali,
Ez mindent rögzít, ami a kijelölt zöld kereten belül látszik. Ha ráhúzol egy másik ablakot, az benne lesz a felvételben.
Ma élesben elkészült a végső felvétel, és remekül bevált a program. Eléggé tömör lett a tartalom, aminek külön örültem, mert aki nem tudott részt venni rajta, holnap gyorsan le tudja tölteni.
32 percnyi felvétel 250MB méretű lett. -
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Holnap lesz Skype előadás és az előadó kéri, hogy rögzítsem a gépén a képet és a hangot amikor beszél, mert szeretné a későbbiekben felhasználni tananyagként az elhangzottakat.
Ehhez keresnék ingyenes szoftvert. Windows 10 oprendszer alá.
Köszönöm ha segítetek! -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Ez a Skype minden indulásnál a tálcára költözik. Nem emlékszek, hogy külön feltelepítettem a gépre, ezért azt gondolom, hogy az Office 2016 része lehet. Bár a koronavírus idején próbálkoztak a tanárok ezzel is tanítani, de végül másik program mellett döntöttek (Discord).
Sosem használom a szkájpot, hogy tudom rávenni, hogy ne induljon el, még a háttérben sem?[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok
Olyan programot keresek, ami a felettem lévő csillagjegyeket mutatja napra pontosan.
Háttérképnek állítanám be a csillagjegyeket, mert tetszik illetve a gyereknek segítene a csillagjegyek megértésében. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
ingyenes szoftvert keresek. PDF fájlt mivel lehet képpé alakítani? (Alaprajz szerkesztése a cél).
köszi. -
tpeter77
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #47389 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Köszönöm a múltkori segítséget, idő hiányában nem tudtam még kipróbálni a Google Meets és Teams progikat. Azt szeretném használni, ami biztonságos.
Ma viszont 2 programot keresnék, amiben újra kérem a segítségetek.
1. Olyan kiegészítőt keresek böngészőhöz, amivel a begépelt szöveget lehet újra előhozni, ha bezáródna az oldal, hogy amit addig beírtam ne kelljen elölről kezdeni. Használtam ilyet csak a neve nem ugrik be.
2. ingyenes partícionáló programot keresek, amivel windows alatt lehet partíciókat összevonni, szétszedni, méretet zsugorítani ÉS a MBR-GPT konverziót elvégezni.
Segítségetek előre is köszönöm!
-
tpeter77
addikt
válasz Kempetlen #47305 üzenetére
Szia, van két szervezet, aki felettünk állnak, nekik is jóvá kell hagyni az igényt, csak akkor lehet venni szoftvert.
Skype colt eddig e célra használva de csak 5 ember képe jelenik meg és többeknél csúszik a hang, ezért gondoltunk valami másra, amivel ezt kiválthatjuk.
Első körben az ingyenes szoftverek között keresgélünk. -
tpeter77
addikt
Sziasztok,
50 fő részvételével alkalmas video konferenciához keresünk programot, ami ingyenesen használható és nem szakad meg a kapcsolat 1-2 óra elteltével sem, és biztonságos kapcsolatot teremt a végpontok között.
Milyen programot használjunk e célra? Eddig a Skype programot használtuk, de csak 4 fő képét látni egyszerre nagyban és 5 piciben, a többi 40+ fő meg sem jelenik a kijelzőn.
Ha lehetséges minél több ember képét szeretnénk megjeleníteni kis képekben a monitoron.
Kérem, hogy javasoljatok egy megfelelő programot e célra, ha tudtok. Köszönöm! -
tpeter77
addikt
-
tpeter77
addikt
szia,
Ezt szoktam használni én is win7 gépek elérésére, mert nincs reklám és futtatható a fájl, nem kell telepíteni sem! Ez ott hasznos különösen, ha pl. titkárnéni nem admin, de mégis segíteni kell neki beállítani ezt-azt és ez telepítés nélkül is futtatható.
Win10 gépek elérésére meg a beépített Gyors segítség nagyon jó.
Olyan mélységbe viszont még nem másztam bele, hogy kapcsolódásnál beavatkozás nélkül elérhető-e a távoli gép vagy sem.
Ilyet be lehet állítani rajta? Vagy akár a TeamVieweren? -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Olyan távoli asztali kapcsolatot létrehozó programot keresek, ahol a kliens oldalon csak első alkalommal (vagy anélkül) kell megerősíteni, hogy a távoli fél rákapcsolódjon a gépre.
Konkrét példa:
Elmegyek dolgozni ki vidékre a laptoppal és a benti gépemre szeretnék rákapcsolódni távolról, mert előfordul, hogy a bentieknek segíteni kell és körülményes távolról elvégezni.
Létrehoznám a kapcsolatot bent, és úgy szeretném, hogy ha legközelebb rálépek a laptopról az asztali gépre, Először is bent összekapcsolódék a laptopról az asztali gépre és úgy állítanám be, hogy legközelebb ne kelljen a bent lévő kollégákat felhívni, hogy segítsenek összekapcsolódni., hanem automatikusan menjen a kapcsolódás.Milyen programot ajánlanátok e célra? A segítséget előre is Köszönöm.
-
tpeter77
addikt
válasz Dluinet #42822 üzenetére
köszi, végül is megoldottam máshogy.
Rámentem a nyomtatásra, és a nyomtatóknál kiválasztottam a PDF Creator-t és a Több oldalas nyomtatást kiválasztva két oldalt rakott egymás mellé, így el lehetett menteni a kész fájlt, 400 oldalból megállt a méret.
És az volt a cél, hogy 600 oldal felé ne menjen. Arról nincs megkötés, hogy két lap van oldalanként -
tpeter77
addikt
sziasztok, segítséget kérnék PDF szerkesztésében.
Egy A4-es oldalon kettő darab PDF oldalt kell megjeleníttetni. Milyen szoftver alkalmas erre?
Azaz A4 fekvőben kell minden oldalt elrendezni és egymás mellett állóban jelenjen meg két PDF lap.
Fogalmam nincs, milyen szoftver gyárt nekem ilyet. Az egyszerűbb PDF Split and Merge nem tud ilyet, ahogy nézem.
A segítségnek nagyon örülnénk, köszi. -
tpeter77
addikt
válasz Kékes525 #41513 üzenetére
Windows10 alatt játszottam az Asphalt street storm játékkal és új profilt kívánok létrehozni vagy a régit törölném.
Uninstall nem segített feltelepítés után minden ott folytatódik ahol előtte jártam.
Manuálisan is töröltem rejtett mappákat majd registry bejegyzést, de hiába.
Most ott tartok h a játék nem fut rendesen, a vga felbontást nem tudom lebutítani, mindig gyárin marad ezért laptopon nem fut a játék, mert szaggat.
Mivel lehet végleg letörölni a gépről a játékot hogy tisztán tudjam újra felrakni, mint legelső alkalommal?
Kösz a választ. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Olyan programot keresek, ami a szerveren megkeresi az azonos fájlokat, hogy tudjam, melyik fájlból van duplikált példány.
A szerverünkön van egy közös szkennelt mappa, ahová mindenki dobálja be a cuccát, de rendszerint az eredeti példány ott felejtődik.
Ennek szeretnék véget vetni, egy programmal szeretném megkerestetni az azonos fájlokat, hogy tudjam miket lehet törölni a szken-ből.
Van, aki ismer ilyen progit? köszi. -
tpeter77
addikt
ok, de hogyan? így csináltam, de nem látszik a háttér.
Mit kell és hogyan beállítanom, hogy jó legyen?amúgy a cégnél DameWaret használtunk, de ott is mindig elfeketedett a háttér.
-
tpeter77
addikt
válasz iguana #39562 üzenetére
szia
köszi, ez működik, de narancssárgán felbukkan a tálcán az ikonja használat közben.
Olyan progit nem ismersz, ami az óra mellett jelenik csak meg?Még 10 éve még XP-n használtak a könyvtárban olyan progit, amivel meg lehetett nézni a gépek képernyőit, nehogy valaki rosszat csináljon,
és az tényleg nem értesített, villogott, csak a nevére nem emlékszek már
arra kellett vigyázni csak, hogy az egeret ne vidd rá a megfigyelt képre, különben teljesen észrevehetetlen volt! -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Egy olyan szoftvert keresnék, amivel ránézhetnék a másik gépünkre. Nem kell hogy irányítani tudjam, felbukkanó ablak se kell, csak monitorozni szeretném észrevétlenül.
Létezik erre normális szoftver?
ui.
Megpróbáltam a RealVNC-vel, de nem sikerült rácsatlakoznom a távoli gépre...
A távolin volt a vnc connect, a sajátomon a vnc viewer. -
tpeter77
addikt
válasz PerczelZita #37722 üzenetére
pc360-é az érdem, én más válaszára reagáltam
-
tpeter77
addikt
válasz DataTraveler #37601 üzenetére
Killdisk
de majd irok róla bővebben ha érdekel és még aktuális. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Windows7-es gépen szeretnék lefuttatni egy lekérdezést a megosztásokról.
- Felhasználókra lebontva ki hány MB fájlt tárol rajta,
- Fájltípusokra lebontva melyik fájlból hány db van és hány MB-ot foglalnak.Ehhez keresnék valami programot. Köszönöm!
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Egy olyan programot keresnék, ami a szerveren átvizsgálná a könyvtárakat és a hozzájuk tartozó hozzáféréseket.
A legtöbb könyvtárhoz csoport tagsággal lehet hozzáférni, de van néhány olyan alkönyvtár, amikhez egyedileg lettek hozzáadva felhasználók.
Ezeket szeretném legyűjteni, melyik csoport és felhasználó mihez fér hozzá olvasásra és írásra.
A rendszer Windows7-es gépen fut.Előre is köszönöm javaslatotok.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
olyan programot keresnék, aminek adott kulcsszavakat lehet megadni, és ha ilyen cikk jelenik meg az interneten, akkor arról küldje el a hír linkjét.
Ha beírom a kulcsszavak kövé pl. Magyarország, repülőgép, támadás, erőszak, stb... szavakat, akkor
ha ilyen témában írnak cikket egy weboldalon, arról napi szinten szeretnék értesítést kapni.
Létezik ilyen szoftver? egyáltalán jó fórumban érdeklődök, vagy inkább valami sajtóval/újságírással kapcsolatos fórumot kellene keresnem?
üdv. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Kaptam két SD kártyát, aminek az írásvédelmet állító pöcke nincs meg.
( hogy kitört, leesett, elveszett, stb... nem tudni )
Ezeket fényképező gépekben használták, és így ennek a hiánya miatt nem lehet rá írni.
Hogy lehetne az írásvédelmet feloldani? Létezik erre szoftver? -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Egyik ismerősöm gépén összeomlott a Windows7 (már több éves volt) és újratelepítettük.
Sajnos ez egy különleges gép, Digitális Közösség Programnak köszönhetően jutottak laptophoz.
Erre volt telepítve valami spéci program, amivel be kellett lépni időközönként egy oldalra és kérdőívet kitölteni.
Ezt a programot hogy lehetne rá visszarakni és ennek a beállításában ki tudna segíteni? -
tpeter77
addikt
válasz Sk8erPeter #36252 üzenetére
szia
Akkor nincs kérdés -
tpeter77
addikt
válasz Sk8erPeter #36249 üzenetére
szia
Hasonló progi kéne nekem is. Van egy régi kinyomtatott kezelői lapom, ami nincs meg elektronikusan.
Abból kellene Word doksit készítenem, de nem szeretném bepötyögni az egészet, ráadásul a képet ami a papíron van, nem találom a neten, tehát emiatt úgyis be kell szkennelnem.
De ha már szkennelek, jó lenne ha nem csak a karaktereket ismerné fel, hanem egyből Word-öt generálna belőle. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
SD kártyán lévő fotók másolás közben megsérültek, nem látszik csak 1 fájl a kártyán, az is valami KRIXKrax nevű és kiterjesztésű 10 MB-os fájl, de a kártya 1GB-os és csak 2000k az üres hely amit látni.
állítólag hibás adatkábellel való másolásnál tűntek el az adatok.Milyen progival lehetne megmenteni róla a gyerek szülinapi fotóit?
-
tpeter77
addikt
válasz Essejó #35938 üzenetére
oké, de a mentés PDF-be csak akkor lesz elérhető, ha valami plugin vagy program már fel van telepítve.
Legalábbis a Firefox alapból nem csinál PDF mentést.Met - sajnos ez fizetős, én meg kizárólag ingyens alkalmazást használhatok.
update
két progit is találtam.
1) doPDF 6
2) pdf creator
kipróbálom őket...[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok
ingyenes PDF készítő progit keresek.
Egy adott weboldalt (vagy bármit, amit ki lehet nyomtatni) szeretném PDF-be menteni.
Tudnátok erre a célra egy ingyenes programot ajánlani?
köszi. -
tpeter77
addikt
válasz lancellott #35623 üzenetére
IrfanView mellett maradtam, de segítettem annak aki a pdf-eket csinálta, hogy a fénymásoló gépben a szkennelési területet hogy vegye le kicsire, pl. igazolványok másolása esetére.
igy aztán már jó lesz, de 500 másolást újra csinálni.. pFűj..... -
tpeter77
addikt
sziasztok
PDF-ből PDF-be mentő programot keresnék.
A beszkennelt eredeti pdf fájl nagyobb, mint a dokumentum amit lementenék pdf-be, és a felesleges részt levágnám, mint valami képszerkesztővel, és csak a hasznos területet mentem vissza PDF-be.
példa:
ha egy garipapír A5-nél is kisebb de A4-ben szkennelték be a PDF-et, akkor nem szeretném a teljes képet, csak a hasznos területet PDF-be menteni.
Milyen programot ajánlanátok erre?
köszi. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Windows XP alá keresnék olyan partícionáló programot ami windows használat közben át tudja méretezni a D és a C meghajtókat, hogy a C méretét megnövelhessem.
Lehetőleg minél kisebb méretű volna jó, mivel elfogyott a C-n a hely és alig van már, amit törölni lehetne...
üdv. -
tpeter77
addikt
válasz bluemirage #35192 üzenetére
a Néró cd másolója is hasonlóan működik mint a CloneCD?
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz bluemirage #35189 üzenetére
CloneCD-vel kevesebb, mint félóra alatt lemásoltam a CD-t, igaz listázta bőven, hogy mely szektorok voltak hibásak, de elfogadható időn belül végzett.
Sajnos most nincs időm hogy meghallgassam a végeredményt.
EAC már 1 órája fut és a hibás szektorokkal küzd, csak ez nem naplóz, igy nem tudom hol tart a folyamat. Sokáig csinálja nagyon. Már 5 órányi hátralévő időt jósol és bőven fél órája fut már.
Ha vkinek nincs nagyon sok türelme akkor jó lesz a CloneCD is a feladatra. -
tpeter77
addikt
válasz bluemirage #35189 üzenetére
YESS!!! és tényleg ez az!
köszi. -
tpeter77
addikt
sziasztok
szeretnék AudioCD-t másolni apámnak, de a 3. és 4. Track tele van hibával.
A Nérót, CDburnerXP-t kifekteti a hibaolvasási javítás.
Tudnátok valamit ajánlani, ami jobb ezektől és kifejezetten AudioCD másolásra való, aminek a hibajavítása is jó?
Az előző tönkrement vinyómon volt ilyen szoftver, de az istenneksejuteszembe a program neve. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Egy olyan videólejátszó progit keresnék, ami Visszafelé normál sebességben képes lejátszani egy videót.
Hangot és képet egyaránt!
Ismertek ilyen programot?( A vonatozás közben a kattogás visszafelé lejátszva nem okoz nagy gondot Ha meg kell alkudni akkor hang nélkül, de akadásmentes 1X hátrafelé lejátszást választanám. )
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Van több gép hálózatban, de néhány közülük Alvó állapotban van.
Távoli asztali kapcsolatra nem reagál, az Advanced IP Scannerben lévő Wake on Lan is hatástalan.Távolról milyen programmal lehet felébreszteni az alvó gépeket?
üdv, Peti
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
A gyerek játszik a DVD író tálcanyitogató gombjával.
Le szeretném tiltani, hogy csak szoftveresen lehessen kinyitni.
Tudnátok erre egy programot ajánlani? -
tpeter77
addikt
sziasztok
xp-hez keresek shutdown programot, amiben be lehet állítani hogy melyik nap hány órakor kapcsolja ki a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest