- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaster
junior tag
válasz
smallmer #54208 üzenetére
+ kerepesig: Notion nektek is. Ennél jobban beállítható, minden platformon natív alkalmazással rendelkező jegyzetelő nem nagyon van ingyen. A Trello-nál sokkal jobb Kaban felületet is tartalmaz. Meg a Trello rohadt kényelmetlen, hogy nem engedi normálisan törölni a cetliket, nehézkes a pluginokat kezelni, regisztrálni stb. Meg hát nem ingyenes és elég hamar előjönnek ezek. A Notion hatvanszor jobb.
A Win cetliket én nem tudom javasolni, ezerszer királyabb a Simple Sticky Notes (a weboldala alapján ez nem látszik). Meg van még egy pár érdekesség.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
-
BitRider
senior tag
válasz
smallmer #52904 üzenetére
Vagy egyszerűbb a
vokoscreenNG.
Főleg, ha több embernek is el kellene magyarázni a használatát. -
efemm
tag
válasz
smallmer #52904 üzenetére
OBS studio. Mindenre is jó.
-
törölt tag
válasz
smallmer #51218 üzenetére
Precíziós touchpaden szinte mindent gesztust beállíthatsz úgy mint Macbookon van.
De ha már ilyen kérdés előjött.
Létezik olyan program windowsra mint macen a bettertouchtool? Ahol alkalmazásonkét állíthatok be touchpad gesztusokat? Vagy olyan "tip-tap" módokat mint pl. egyik ujjam a touchpaden tartom, a másikkal pedig mellékoppintok, akkor végezzen el egy utasítást. Pl. macbookon úgy használom, hogy ha egyik ujjam a touchpaden tartom és balra mellékoppintok, akkor a böngészőben váltson egyet balra a megnyitott lapok közt. Ha jobbra koppintok akkor lépjen egyet jobbra. Ha két ujjam teszem le és a harmadikkal koppintok akkor zárja be a lapot. Van valami hasonló windowsra is? -
tothbe
addikt
válasz
smallmer #51218 üzenetére
program sem kell hozzá, itt a megoldás.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
smallmer #48872 üzenetére
Ezt találtam még: Task List Guru. Bár nem mai jószág, de elég egyszerűnek tűnik.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
smallmer #48872 üzenetére
Nem nagyon. A legjobb még mindig az online Trello szerintem (ajánlott beállítások). Egyébként pont mostanában kap felújított felületet. Ennek nagy előnye a naptár nézet.
Ezen kívül bármilyen jegyzetelőprogram jó lehet. Azon belül is a legegyszerűbb a ResophNotes. Tagelni tudsz, de a hierarchiát nem lehet bonyolítani azon kívül. Az online részét már nem érdemes amúgy sem használni, mert kivezetik belőle a Simplenotes támogatást.
Ha szereted a cetlizést, akkor arra a legjobban kezelhető megoldás a Simple Sticky Notes. Elég jól rendezhetők a dolgok, ha már átlátod, és emlékeztetőket is kezel. Nem muszáj kipakolni a cetliket az asztalra.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
smallmer #48610 üzenetére
1. Trello - Ez egy rendes projectekhez illő cucc, az ilyen todo hülyeségeket felejtsd el szerintem. Böngészőben használós, de kooperatív szükség szerint és ingyenesen az egyik legjobb. Mobilra van külön app (Android + iOS).
Táblákat hozhats létre a különféle projecteknek, azokon belül oszlopokat, ahova pedig kártyák kerülnek. Egy-egy kártya tartalma lehet egy kis jegyzet, kép vagy bármi, ezeket időzíteni lehet, kioszthatod a társaidnak, hozzá lehet szólni stb. Ha nincs sok projected, vagy nem kell nagyon heavy kártyázás, akkor azt is csinálhatod, hogy csak egy táblát használsz, és a különféle oszlopok lesznek a feladataid. Te igazítod a hierarchiát a követelményekhez.
Két trükk: deaktiváld azt a power-upot, amit alapból mellékelnek a táblához, ezután hozzá tudsz adni ingyenesen egy naptár nézetet. Ami hasznos még hozzá, az a Card Delete. Ez a kettő pont belefér az ingyenességbe.
2. ResophNotes - A system tray-ben ül, egyszerű. Ha nem adsz meg Simplenotes accountot, akkor lokálisan marad.
-
Vesa
veterán
válasz
smallmer #48610 üzenetére
1. 2Day
Desk List (fizetős verziója, nagyobb tudással) -
PistiSan
addikt
válasz
smallmer #45800 üzenetére
Szia!
Próbáltam sokat, végül arra jutottam, hogy nekem nincs szükségem 100 féle módon paraméterezhető feladat listát kezelő programra, az ismétlődő feladatokat beírtam a naptárba (outlook, akármi lehet) a napi, határidős dolgokat meg 1db excel fájlban vezetem.
Sorszám, Dátum, ki kérte, kész?, megjegyzés, nekem ezek az oszlopok elegek, kitöltöm a fentiket, a státusznál csak ilyeneket használok hogy "i" (igen) "k" (később") stb, a lényeg nálam, hogy ha üres ez a cella akkor még folyamatos feladat van vele, ha "i"-re állítom akkor eltűnik (szűrés billentyű kombinációra, ami csak az üres cellákat hagyja meg), amivel még dolgom van, de valamire még várok azt "k"-betűvel jelölöm el.
Fontos, hogy ne használj sok ilyen rövidítést, a lehető legegyszerűbben építsd fel az excel fájl, hogy ne a kezelés vigye el az időt, hanem a használata.
Nyilván, ha bonyolult, több lépcsős projekteken dolgozol, akkor ez neked nem lesz jó, nálam sok apró, 1-2 napos munka van, néha pár hetes, a főbb lépések rögzítésére tökéletes. -
pc360
addikt
válasz
smallmer #45100 üzenetére
Elég sokat tudó alternatíva. Nem tudom, hogy kikapcsolható-e a system tray ikon, de az nem nagyon szokott feature lenni. Maximum elrejteted a winnel, ha zavar.
csicso82 Az AlternativeTo ki se dobja pl. a PNotes-ot, pedig létezik az oldalon 18 like-kal, és igencsak a témába vág. Néha jól jöhet az oldal, de ahogy észrevettem, pont a legjobbakat valahogy nem sikerül listáznia ott, ahol jogos lenne. Helyette sokszor előre sorolja azokat, amik népszerűek, mert hype-olt multiplatform cuccokról van szó, de azok jó eséllyel limitált funkcionalitású, vagy reklámozó programok. Szóval az remek, hogy valaki kap egy ilyen linket, de sokat nem ér vele. A legjobbat se találja meg, és a tesztet sem ússza meg.
-
Cs1csó
titán
válasz
smallmer #45100 üzenetére
Itt keresgélj: AlternativeTo kismillió van neked kell tudni mi az ami fontos.
-
pc360
addikt
válasz
smallmer #44312 üzenetére
Ezek között van pár online verzió is. Leírja szépen a pro-kontra infókat. Itt van még egy gyűjtés. Ezek voltak a legjobb Google találatok a témában, jó eséllyel a tesztelés feladata rád hárul. Esetleg még a Google Űrlapok segíthet, bár az ott megkapott eredményeket neked kell kiértékelned.
-
dqdb
nagyúr
válasz
smallmer #43629 üzenetére
Ha Windowson kívül előfordulhat macOS/Linux is, akkor KeePassXC, ha nem, akkor KeePass is tökéletes.
Ha több gépen/telefonon is használnád, akkor erős jelszóval és kulcsfájllal érdemes létrehozni az adatbázist, a jelszót megjegyzed, az adatbázis mehet fel felhős tárhelyre, a kulcsfájlt (bármiféle felhő használatát elkerülve) felmásolod minden olyan gépre, ahonnan használnád, és így lesz egy szinkronizált, mindenhonnan elérhető jelszóadatbázisod.
Valamint mindkét szoftvernek vannak böngészőkhöz bővítményei.
-
milu
aktív tag
-
pc360
addikt
-
zsoltzsolt
addikt
-
Rimuru
veterán
válasz
smallmer #37542 üzenetére
Egyszeru symlinkkel csinalnam.
A mostani mentest berakod felhobe (pl Dropbox sync mappaja), es onnan csinalsz egy symlinket az eredeti eleresi utvonalhoz mind a ketto gepen.dying_star: ott se tamogatja minden.
-
-
juharsirup
csendes tag
válasz
smallmer #36745 üzenetére
Vagy az egyszerű mp3DirectCut a közvetlen, újrakódolás nélküli szerkesztéshez.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
smallmer #36331 üzenetére
Mivel felsoroltad az összes jelenleg valóban komolyan vehető böngészőlehetőséget, és egyik sem felel meg, így nincs igazi megoldás a kérdésedre egyelőre.
(BTW a Vivaldi is Blink-alapú, akárcsak a Chrome és a mostani Opera, szóval ilyen szempontból az "alapok" hasonlóak.)
-
cigam
titán
válasz
smallmer #35035 üzenetére
Rengeteg könyvtár figyelő létezik. Belövöd, hogy figyelje az alapértelmezett letöltés mappát, és a megfelelő fájl megjelenésekor végezze el az átmozgatást a neked tetsző könyvtárba.
-
vitemerius
tag
válasz
smallmer #32914 üzenetére
Én többször is nekifutottam az új operának, de a kezdőlapon kívül semmi olyan nincs benne, amit a chrome ne tudna. Az viszont nagyon pofás. Szerencsére lehet vele chrome-os kiegészítőket használni, így egészen olyan, mint egy chrome egy remek kis kezdőlappal. Ami miatt viszont első böngészőnek nem használom, hogy csak elvileg tud szinkronizálni, de a valóságban az új verziónál ez nem működik.
-
LonGleY
veterán
válasz
smallmer #32840 üzenetére
Opera Classic (fórumozásra, torrent oldalazgatásra, és a nagyon scriptes oldalakat leszámítva bármire) +
Opera (új, Blink motoros Facebook-hoz és mindenféle újabb oldalakhoz) kombináció. Ha mobilneteznék, akkor lehet még az Opera Mini is beférne. De az újban is van "rally" mód.
-
DrojDtroll
veterán
-
kispx
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- BestBuy topik
- RAM topik
- Robot fűnyírók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest