-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz V.Stryker #53751 üzenetére
Ez normális. Ez nem levelező program, nem tárolja a leveleket. Ha erre van szükséged, indítsd el kedvenc leveleződet, és tedd le a tálcára.
Vagy kapcsold be a a Google saját értesítését.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
addikt
válasz V.Stryker #53734 üzenetére
Ugyanaz a logikája mint a Ctrl+C-nek:
!a::
Send ^a ; Alt+A = Ctrl+A
Return!=Alt, ^=Ctrl mint módosítóbillentyű
A script azért egy picit bonyolultabb mint amit te kértél, mert ilyesmi nekem is kellett (csak nem is emlékeztem rá hogy ugyanerre akartam, mert azóta nem nézegetem csak használom ), és amikor rágugliztam akkor ezt a példát dobta ki, és benne van az is hogy elmenti a vágólap eredeti tartalmát, és a script után vissza is rakja (direkt ezért hagytam benne a komment sorokat, azokból ez egyértelműen kiderül).
Tehát a Ctrl+V az eredeti, formázott anyagot illeszti be. Csak Alt+V -re illeszti be a formázatlant.[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
-
-
addikt
válasz V.Stryker #53731 üzenetére
Tessék, ezt másold be egy sima szöveges fájlba, és mentsd el "<valami>.ahk" néven.
Ez még az 1.1-hez készült! Ezt a verziót töltsd le:
https://www.autohotkey.com/download/ahk-install.exe!c::
Send ^c ; Alt+C = Ctrl+C
Return!v:: ; Alt+V - work with clipboard: paste clipboard content as plain text
ClipboardOld := ClipboardAll ; save original clipboard contents
Clipboard = %Clipboard% ; store plain text from clipboard to clipboard
Send ^v ; send the Ctrl+V command
Sleep, 250 ; give some time to finish paste (before restoring clipboard)
Clipboard := ClipboardOld ; restore the original clipboard contents
ClipboardOld = ; clear temporary variable (potentially contains large data)
ReturnEttől még a Ctrl+C és Ctrl+V működik.
-
addikt
-
addikt
válasz V.Stryker #53721 üzenetére
AHK, AutoHotKey
Saját scriptnyelve van, de nagyon sok segítség és példák vannak a súgójában és a fórumán. Ezzel meg lehet csinálni mindkettőt (Alt+C/V) és a formátlanítást is.Videolejátszásra én évek óta a PotPlayert használom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz V.Stryker #53721 üzenetére
Windows-ban beépítve megtalálható egy eszszerű Vágólap kezelő, WIN+V kombóval lehet elővarázsolni (ha nincs letiltva a Vágólap előzményei az OS-ben (Rendszer/Vágólap)) és az tudja ezt. 1:35-től van erről szó
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
betyarr
veterán
válasz V.Stryker #53424 üzenetére
w11 estében kb ez a módja, amit leírtál: kijelölöd a módosítani kívánt képeket, megnyitás, felül a menüszalagon ..., ott pedig kiválasztod a legördülő menüből a kép méretezése lehetőséget. lehet százalékosan és képpont alapján, illetve, kiválaszthatod a fájl típusát is.
-
-
Andris246
tag
válasz V.Stryker #49921 üzenetére
Van 1 pc ami fut a Bosch videó managment system 4.5 program 4 monitorral. Ezen tudunk mindent intézni. (élő kép, visszanérzés és exportálás)
Nvr az synology ds218+ erre rá se nézünk.
Nekem kellene plusz egy pc amin 2 monitor lenne és ennek a rendszernek az adott élő kamera képeit néznénk.
Amit linkeltem progi jó volna, megtalálja a kamerákat és nézhetőek is szépen de csak 4 kamera. Ha több kellene az a fizetős verzióban van.Erre kellene vmi progi ami ingyenes. A Bosch videó managment is licenc köteles ha jól tudom.
Köszi a segítséget
-
tonyrulez
őstag
válasz V.Stryker #49910 üzenetére
Amit múltkor ajánlottak nekem 4t Tray Minimizer-t, bármilyen alkalmazást le tud oda csukni, feltételezem Messengert is.
4 8 15 16 23 42
-
ALFA
senior tag
válasz V.Stryker #39684 üzenetére
win alá régóta van egy "wifi szkenner"-szerű ingyenes kis program, egyetlen kis exe fájl, az adott wifi-n található összes portot kilistázza. Ha jól emlékszem, kiírja, hogy mások laptop, vagy mobil telefon, vagy projektor, vagy router van ott, egyébként "ismeretlen eszköz"-t ír ki, és ha több ilyet talál, akkor javasolja, hogy inkább ne használd azt a wifi-t, vagy hasonlót, ha jól emlékszem, csak angolul tud.
Most nem jut eszembe a neve, évekkel korábban használtam, arra emlékszem, hogy talán 1 mb-os exe fájl és egy kis bagolyfej az ikonja.Ilyesmire gondoltál?
Ha igen, akkor holnap megpróbálom előkotorni.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
pc360
addikt
válasz V.Stryker #39684 üzenetére
Ilyet már én is kerestem régebben (az egy remek program Androidon), és ennél lukadtam ki:
Nem szép, de az alapinfókat végülis listázza, és ez a lényeg. A többi, amit találtam, az inkább az elérhető hálózatokat nézi jelerősség és mindenféle szempontból, nem pedig a csatlakozott hálózaton belüli eszközöket:
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
őstag
válasz V.Stryker #37999 üzenetére
Alapba tud a W10 CD-re MP3-at írni, azaz MP3 formátumban fájlokat írni CD-re.
De innen egy egyszerű portable CD írót le tudsz tölteni:
infrarecorder [ZIP Archive portable X64][ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
tatala77
tag
válasz V.Stryker #36628 üzenetére
Szia!
Én yt videó letöltésére semmit sem használok, csak szépen beírom a címsorba elé, hogy lataa.
Pl van egy videó, ezen a linken:
https://www.youtube.com/watch?v=BC2dRkm8ATUkitörlöd az elejét, és átírod ilyenre:
lataayoutube.com/watch?v=BC2dRkm8ATU.
Feljön a lataa weboldala, ahol beállíthatod, hogy milyen minőségben szeded le a videót, vagy csak az .mp3-ban a ahngját, és ennyi, már le is mentette Neked.
Arra vigyázz, hogy a sütiket engedélyezni kell a böngészőben, csak akkor működik.
Chrome és IE11 alatt tesztelve, ott tuti megy.Kor kerék derék. Lali, a lila ló elalél.
-
juharsirup
csendes tag
YouTube-ra (videó letöltés, hangfájllá konvertálás, vagy csak hang letöltés), Facebook-ra és Vimeo-ra is, szarakodás nélkül... A Freemake termékeknél szokásos ProductUpdater, a CaptureLibService és FreemakeVideoCapture processzek automatikus indulása kikapcsolandó telepítés után, más teendő nincs.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Fentebb linkelt youtube-dl nevű program. Parancssoros, de jelenleg jobbat még nem találtam.
youtube-dl.exe -F https://www.youtube.com/watch?v=8uVUR0mraH0
paranccsal letudod kérdezni, milyen formátumokban tölthető le a videó.youtube-dl.exe -f 249 https://www.youtube.com/watch?v=8uVUR0mraH0
Paranccsal pedig a kijelölt formátumban töltöd l a videót.
A 249 helyére a kívánt formátumot kell beírni. Jelen esetben
format code extension resolution note
249 webm audio only DASH audio 53k , opus @ 50k, 885.91KiB -
kispx
addikt
válasz V.Stryker #36617 üzenetére
Hopsz, fogalmam sincs, hogy a link végére hogyan került oda a youtube-dl%5B/L
de javítom: linkjobb egérgombbal rákattintasz a videóra -> vizsgálat
A megjelenő részben ez a sor van kiemelve: <div class="target hidden" hidden=""></div>
Felette nyisd le a felette lévő <div class="video-wrapper"> elemet,A megjelenő elemet is nyisd le, meg az azutánit is....
Végül kapni fogsz egy hasonló elemet:
<video preload="metadata" src="https://fpdl.vimeocdn.com/vimeo-prod-skyfire-std-us/01/638/3/78194505/201270903.mp4?token=56ab2692_0x38cd88cfd0cac1099c7da6b14b44453b8761db88"></video>"<video" val kezdődik. A videó fájl linkje az src=" rész után kezdődik és a bezáró " jelig tart
[ Szerkesztve ]
-
-
tatala77
tag
válasz V.Stryker #35197 üzenetére
Van egy pofonegyszerű megoldás a youtube-s videók, mp3-ak letöltésére, az a neve, hogy lataa.
Ahogy működik:
Adott a videó címe, pl. https://www.youtube.com/watch?v=uO59tfQ2TbA.
Ennek az elejét visszatörlöd az 'y' karakterig, és beírod a legelejére, hogy lataa, itt pl. ez lesz belőle:
lataayoutube.com/watch?v=uO59tfQ2TbAMajd <Enter>. Bejön egy weboldal (finnül ), de egyértelműen ki tudod választani, mit szeretnél, majd középtájon a LATAA! gombra nyomva elkezdődik a konvertálás, és pár mp. múlva már dobja is fel, högy letöltheted a kész eredményt!
Nem kell hozzá semmilyen plugin, sw, kiegészítő, ennyi az egész.
Én IE11 és Chrome alatt használom rendszeresen, ott müxik[ Szerkesztve ]
Kor kerék derék. Lali, a lila ló elalél.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz V.Stryker #35207 üzenetére
"Hogy lehetne, hogy mondjuk jobb klikkre legyen egy menü"
[link]
1. IrfanView-n belül "Options" - "Properties"
2. "Viewing" kiválasztása
3. "Use right mouse button for context menu" bepipálásaA forgatásra egyébként lehet használni az L (left) és R (right) betűket, vertikális tükrözésre a V-t, horizontális tükrözésre a H-t.
Szerintem érdemes billentyűzetet használni ezekre a műveletekre, gyorsabb és kényelmesebb tud lenni.Amúgy az IrfanView-t érdemes az összes pluginnel együtt telepíteni (azt a telepítőt letölteni), vagy utólag felrakni hozzá őket (a hivatalos honlapról a PlugIns-nél letölthető egyenként vagy egyben, utóbbit érdemes, így is nevetségesen kis helyet foglal).
Sk8erPeter
-
titán
válasz V.Stryker #35207 üzenetére
Nalam akkor lapoz, mikor gorgozok, illetve space/backspace. Forgatas L es R gomb. En hasznalom ugy ahogy van, nekem igy megfelel. Nem tudom van-e hozza kiegeszito, hogy testreszabhasd, alapbol szerintem ezeket nem lehet valtoztatni.
Nincs mit! Ha lenyitod a menusorbol a megfelelo fulecsket, akkor lathatod melyik gomb mit jelent, illetve a sugo/gyorsgombokat megnyitva felsorolja a lehetosegeket.
[ Szerkesztve ]
-
vitemerius
tag
válasz V.Stryker #35197 üzenetére
A JDownloader simán megcsinálja, de ha nincs fent neked, akkor https://savedeo.com/en. Ezt is szoktam használni.
-
őstag
válasz V.Stryker #33668 üzenetére
A stúdióban a végén már mkv-ba archiváltuk a DVD-ket és ha másolatot kértek akkor úgy adtuk, hogy azt mondtuk, hogy: mkv, SD formátum.
Valójában arról van szó, hogy az mkv az csak egy konténer (gyk). MKV-ba több programmal is bele lehet pakolni a DVD-t. Ha már ISO-ban fenn van a gépen, akkor alig 1 perc egy DVD. Értelemszerűen veszteségmentes... nem történik semmi átalakítás. Ezután bármely lejátszó le fogja játszani ezt az MKV-t most és valszeg' a jövőben is. Ugyanis az mkv kompatibilitás azt jelenti, hogy az mkv által támogatott szabványok mindegyikét lejátssza, ha mkv konténerbe van rakva.
Minden más megoldás idő és főleg veszteség.
Mi a MakeMKV-t használtuk, de sok DVD to MKV program van a NET-en.Meliora sunt bono inimica
-
válasz V.Stryker #33668 üzenetére
A vob fájlokat kimásolod egy könyvtárba, és avidemux-al megnyitod. Ezután kép/hang kódeknek a "copy"-t hagyod alapértelmezésen, így újratömörítés nélkül tudod az mpeg streamet lementeni. (mpeg PS)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
LonGleY
veterán
-
válasz V.Stryker #32375 üzenetére
Vegas Movie Studio 13 (Suite/Platinum) attól függően mik az igények.
Amúgy nem 1xübb azt a videót átkódolni DV-be, vagy veszteségmentes VMW-be? Akkor már hangja is lenne a MovieMaker-nek.
Egy próbát megér a VideoPad is.(Egy része ingyenes, egy része fizetős)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Kernel
nagyúr
válasz V.Stryker #32275 üzenetére
Kétes dolog, de lehet éppen próbálkozni:
http://www.google.hu/search?q=lcd+pixel+repair
http://www.digitaltrends.com/mobile/how-to-fix-a-dead-pixel/3/
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
vitemerius
tag
válasz V.Stryker #32001 üzenetére
Szerintem egyszerűbb és minőségibb megoldás, ha veszel pár ezresért (akár használtan is) egy usb-s dvb-t tunert, aztán azzal legalább a 4 közszolgálati mellett lesz a 2 kereskedelmi is, illetve időnként egy-két kódolatlan csatorna, pl. szeptember végén a Paramount Channel. A streamekkel az a baj, hogy pont olyankor nem mennek, amikor szeretnél valamit nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz V.Stryker #31139 üzenetére
Sok éve használom a POP Peepert, nekem bevált. Noha a programot magát 2 és fél éve nem fejlesztették, de nincs is mit rajta, szerintem. A webmail-modult szokták időnként igazítani, ha változik a Gmail, Yahoo felülete például.
De természetesen megy neki a POP3 is, sőt támogatja a Gmail IMAP idle módját is. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolat első felépítése után, amikor email érkezik, azt a Gmail szervere azonnal kommunikálja a programmal, így rögtön jelzi az érkezést, vagyis nem kell kivárni a beállított periodikus lekérdezést. Ilyenkor képes bekapcsolni készenlétből a monitort is, bár ezt a beállítást már nem alkalmazom. Lehet választani, hogy mit tároljon lemezre, fejlécet, egész üzenetet stb.
Egyébként nem csak lekérdező programként funkcionál, írni / küldeni is lehet vele SMTP-n, vagyis egy alap tudású levelező kliens lényegében.
Van hozzá többféle notification skin, én az alábbit használom, csak némileg átszabtam időközben, ami elvégezhető egy .ini fájl piszkálásával. A képernyő sarkába jobbról beúszik egy ilyen kis kártya, amire rá kell kattintani, utána megnyílik a program:
Így nézett ki az eredeti, amit persze angolra is lehet állítani:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
LonGleY
veterán
válasz V.Stryker #28208 üzenetére
A Greenshot tudja az automatikus mentést, akár többfélét is. Pl. ablak-körbevágással együtt, átlátszóságot kezelő PNG-be. Viszonylag új program, elég szépen fejlesztgeti az ürge, és korrekt a support.
Vagy van még a WinSnap, ami ugyan fizetős, de a fentieken felül még árnyékot és egyéb effekteket is képes az ablakok köré automatikusan pakolni. Ezzel lehet pl. ilyen kellemes screenshotokat csinálni (elvileg a Greenhot-ban is lesz árnyékozás):
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz V.Stryker #28181 üzenetére
Brr...... inkább webshopra tervezett motor, pl. OpenCart. Abban már összeraktam egy komolyabb bringa webshopot. Persze, a vége úgyis az, hogy egyedi motort kell fejleszteni, mert úgy lehet lekezelni a rengeteg egyedi szűrési és megjelenítési feladatot.
A Joomla úgy hulladék alapoktól kezdve, ahogy van. A WP meg komolytalan játékszer, ha nem nyúlsz bele rendesebben, mint pl. az Ars Technika.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz V.Stryker #25776 üzenetére
Talán egy működő megoldás
Thunderbird levelezőprogramban elég jól lehet szerkesztgetni a névjegyeket, viszont nem tud vcf-be exportálni.
Találtam hozzá 2 kiegészítőt, amivel vcf-be lehet menteni.ThunderSync és MoreFunctionsForAddressBook
Az utóbbi használata barátságosabbnak tűnt, bár a ThunderSync-el is célt lehet érni.
------------------
VCF importálása
- Első lépésben be kell rakni a morefunctions kieget a thunderbirdbe. /kereső mező melletti gomb->Kiegészítők->keresőmező mellett balra Options gomb->Kiegészítő telepítés fájlból/
- Újraindítás után meg kell nyitni a címjegyzéket, ahol az eszközök menüben lesz egy extra menüpont
- a MorefunctionsForAddressbook menüpontban a névjegyműveleteknél be kell importálni a szerkesztendő vcf fájlt (nálam 1 vcf fájl tartalmazott sok névjegyet)Ezt követően lehet kedvünkre szerkesztgetni.
VCF exportálása
- A címjegyzék tartalmi része két panelből áll. A jobboldali panelrészben láthatóak a névjegyek.
- a baloldali panelrészem jobb klikk a névjegyekhez tartozó listanéven
- a felugró menüben az a MorefunctionsForAddressbook menüpontban Exportálás mint névjegy (.vcf) alatt lehet kimenteni a szerkesztett verziót
------------------
A Thunderbird alap importálása nálam elszúrt pár névjegyet és a hozzárendelt kép sem jelent meg. A Morefuntions kieggel importálva viszont nem volt probléma a névjegyekkelSzerk.:
Nem állítottam be postafiókot és a postafiók varázslóból is egyszerűen csak kiléptem[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz V.Stryker #25776 üzenetére
Talán ez megteszi vCardOrganizer
Szerk
Most látom, hogy nem ingyenes[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
-
nagyúr
válasz V.Stryker #25454 üzenetére
http://galeria.totalcar.hu/hirek/2013/02/10/porsche_911_50_eves/3868576_09345bac45295d79701d55ef621dda14_f.jpg
http://galeria.totalcar.hu/hirek/2013/02/10/porsche_911_50_eves/3868578_9f5f89cdce8ba3c6134d8065c53203f0_f.jpg
http://galeria.totalcar.hu/hirek/2013/02/10/porsche_911_50_eves/3868580_c1e89b4d0cfff71a785683710f0813e3_f.jpg
http://galeria.totalcar.hu/hirek/2013/02/10/porsche_911_50_eves/3868582_cb00f2cd12ed7270af0634bec325ccae_h.jpgén maxthon böngésző fájlszimatolóját használom, de gondolom bármelyik böngésző kiegészítőjével is meg lehet tenni, így az adott böngésző topikjában kérdezd
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Sonja
nagyúr
válasz V.Stryker #25361 üzenetére
Mármint ebben a programban? Mert az pofon egyszerű! Kijelölöd az összes mp3-at a jobb oldalon, és beírod balra az előadót, majd mentés a kis floppy ikonnal.
(#25350) scope2007: Köszönöm ezt az ingyenes író programot, már rég kerestem egy normális ingyenest a Nero helyett!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest