- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kékes525 #48465 üzenetére
Talán az egyik legegyszerűbb progi a SketchUp Free (regisztrálni kell egy létező email címmel)
Sok bemutató videó is van a neten, pl [link] | [link] -
spacelab
tag
válasz
Kékes525 #47911 üzenetére
Soha nem próbáltam, hogy működik-e, de a Translator elvileg tud képről fordítani. Screenshot, translateben pedig paste.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #45498 üzenetére
Nagyon hangzatos, de a nagy része lényegtelen amivel ténylegesen több:
- Extended scanning for leftovers - more advanced scanning algorithms de hogy ez az "extended" dolog mit jelent arról semmit sem tudunk szerintem bullshit.
- Real-Time monitoring of system changes - during install of programs ennek LEHET értelme de csak akkor ha valós időben futtatod MINDIG - és egy program telepítését ezen keresztül végzel vagy legalábbis fontos, hogy kövesse hogy telepítésnél mit hova pakol (megjegyzem ennek a funkciónak mindent ki kellene tudnia váltani, hiszen ha végig figyeli egy másik program telepítését akkor pontosan tudnia kell, hogy mit és hova pakolt tehát az eltávolítása piszok egyszerű) Megjegyezem anno ezt próbáltam én is de akkor a telepítést a REVO-ból kellett indítani és így követte végig, lehet már automatizálták nem tudom tehát elég ha valós időben fut a tálcán (ez megint baromság ha csak nem napi szinte törölsz- telepítesz programokat akkor ez is csak egy fölösleges program a memóriában ami folyton fut. DE ettől függetlenül ez a valós idejű követése egy program településének szerintem az egyetlen olyan módja aminek garantálnia kellene a későbbi tökéletes eltávolítást.
- Logs Database - database integration of installation logs for better uninstall
ez is bullshit szagú
Ezek:
Multi-level Backup system - including full Registry backup
Print and Export of installed programs - in TXT, HTML and MS Excel
Customizable and flexible User Interface
Visual themes support
Command line program uninstall support
Unlimited computers
Suitable for use with USB stickpedig már tényleg a bullshit kategória, maga a program cél szempontjából mellékes dolgok, GUI csicsa?, USB-ről is fut? több gép? témák? ez a print and export dolgot nem is értem, multi level backup is érdekes registry backupot más program is tud.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #45487 üzenetére
A "nem fejlesztés" nálam azért állandó mantra, mert előbb utóbb simán elbukhat az egyik féléves Windows 10 build-ben, jobban szeretem az olyan programokat amiket ha már funkcionalitásban nem vagy alig fejlesztenek de legalább a folyamatos kompatibilitásra törekszenek.
De itt mindegy mivel nem ingyenes.
-
válasz
Kékes525 #45446 üzenetére
Köszönöm, feltelepítettem. Nem rossz, de még kóstolgatom. Sajnos nincs fájltípusonként különböző ikonja a fájlokon. A nagyítás korlátozott. Furcsák és könnyen összekeverhetők a menügombok, és felirat sincs rajtuk, csak a rávitt egérnyíl mondja meg, melyik mire való. Aránylag gyorsan megnyílik, azzal nincs baj. De a legnagyobb gondom vele, hogy minden megnyíláskor az uac megkérdezi, hogy tényleg akarom-e.
(#45447) "open office ?"
Én LibreOffice-t használok, abban ha jól tudom, nincs viewer szekció, szerkesztésre nyit meg mindent. Az OpenOffice-nak van ilyen?
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #45285 üzenetére
Igaz, csak ha korlátozod a netes hozzáférését a virtuális rendszernek akkor nem fog tudni kimenni de ha ki tud menni akkor a billt is tudja figyelni amúgy ezt ki is lehet próbálni: Best Free Keylogger sandbox-ba telepítésével.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #45283 üzenetére
Nem úgy értem, hanem ha sandbox-ban futtatsz egy kártevőt akkor az ugye nem fér a valós rendszerhez de a keylogger a sandbox-ban futtatva is tudja figyelni a VALÓS billentyűzetet. Tehát ha a sandbox-ban futtatsz egy keylogger-t akkor közben érdemes vigyázni mit csinálunk netre nem mehet ki de ettől függetlenül figyeli a leütést.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #45276 üzenetére
A batch converter eleve azt jelenti, hogy csoportos műveletet végez, tehát egy tonna képet is bedobhatsz átalakításra. De az IrfanView nem túl jó minőségű, ilyesféle batch convertálásra a FastStone Photo Resizer jobb. De szerintem az is fölösleges, egész egyszerűen nyisd ki a képes mappákat, és állítsd nagy méretű előnézetre őket. Ha valamelyikkel gond van, akkor az már innen jó eséllyel elő fog tűnni.
-
atoszmester
tag
válasz
Kékes525 #45106 üzenetére
Igazad van, megnéztem én is és tényleg nem olyan jó a program amit ajánlottam.
Jobbra emlékeztem, bocsi!Amúgy a foobar2000-nél jobb nem is kell (legalábbis nekem). A Media Library-be betallóztam a zene gyűjteményemet, a Library Tree-nél pedig megadtam neki formátumokat, hogy mi szerint csoportosítson. Nekem pl. van Artists, Date, Genre, Grouping szerint. A Grouping-ben az van megadva hogy melyik évtizedhez tartozik a cucc (60s, 70s, 80s), így eszerint is tudok válogatni. Sőt van egy Compilation csoport is, ebbe pedig a kedvenc válogatásaim vannak (Best Of 80s, Oldies But Goodies
). Hatalmas meló volt kitöltögetni az ID Tag-eket, de csak egyszer kellett megcsinálni, már csak néha updatelni kell, ha van valami jó zene.
-
atoszmester
tag
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #45092 üzenetére
Ezeket próbáltad már: AlternativeTo
-
-
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
Kékes525 #43803 üzenetére
A freeware az egészen más kategória. Gondolj a SysInternals Suite vagy a NirSoft Utilities-re. Ott is egy csomó egy feladatra orientált program van. Ezek feladatát az átlag felhasználó ugyancsak nem ismeri. Ennek ellenére létezik. Sőt tudnék még hasonlókat jó néhányat felsorolni. Ezért nem értem az indokaidat.
Ezek léteznek, mert igény van rájuk, azaz piacuk van. És piac alatt természetesen a potenciális felhasználókat értettem, amelybe a freeware-ek is beletartoznak, és nem csak a fizetni is hajlandó részhalmazukat.Ha valós igény lenne egy olyan toolra, ami routereken és access pointokon kapcsolgatja ki/be a wifit vezetékes hálózaton keresztül, hogy ne az admin felületén kelljen megtenni ezt, akkor létezne. De nem létezik vagy olyan szinten nem létezik, hogy valaki vegye a fáradságot, és a saját magának létrehozott megoldást mások számára is használhatóvá tegye, megossza, valamint a jövőben karban is tartsa, ha az eszközének megváltozna a firmware-je. Így vagy beletörődsz, hogy nincsen, vagy saját magad számára automatizálsz, és ekkor te lehetsz az, aki mások számára megoszt egy olyan alkalmazást, ami X típusú eszközön működik, hátha másoknak is megtetszik az ötlet, és tovább bővítik más eszközökkel.
Igaz. Ez alapján viszont az egyszerű vírusvédelem (+ tűzfal) is felesleges. A lényeg ott van, amit írtál, hogy ha nagyon akarnak. Azért ha lehet, meg kell nehezíteni a dolgukat. Ezért is használunk vírusvédelmi programokat. Pedig bármelyike kijátszható, ha nagyon akarják, mégsem javasolható az elhagyásuk.
Sokat érsz vírusvédelemmel és a számítógépekre telepített tűzfallal, ha a belső hálózatodban van egy idegen test (= a szolgáltatói modem, amely routerként is viselkedik nálad), amelyen az összes belső forgalmad átfolyik (tehát nem csak az, ami az internet felé elmegy), és amely felett nincsen semmilyen hatalmad, mert távolról menedzselik. Ha a szolgáltatói eszközt átkapcsolód bridge üzemmódba és beteszel egy saját routert, akkor a belső forgalmad a routeren belül marad, a szolgáltatói eszköz felé már csak az internetes forgalom megy el. Furcsa, hogy egy biztonság terén érdeklődőként ezt a triviális első védelmi vonalat nem lépted meg. -
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #43808 üzenetére
Az eredeti szövegbe is utólag szerkesztetted bele, innentől fogva pusztán kötekszel, és a fölösleges hsz-eket generálod. Azt sem tudjuk persze meg, hogy mit jelent a valamire való védelem, de hogy te mit gondolsz annak, az végképp nem érdekes. Nyugodtan hidd azt, hogy bámi ellen is védeve vagy, és akkor végre lezárhatjuk ezt a fölösleges szálat, ahol már az első hsz-el megkaptad a lehetséges megoldásokat.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #43803 üzenetére
Lehet, hogy nem teljesen ment át az, hogy itt egy tök speciális, bizonyos eszközökhöz köthető feladatról van szó (aminek a funkcionalitása ráadásul 1-1 firware változás után nem is garantálható), nem pedig olyan általános dolgokról, mint amiket a NirSoft pl. lefed. Azok nincsenek konkrét eszközökhöz kötve.
Amúgy a közvetlen támadás ellen semmiféle akadályt nem képezel a vírusvédelemmel.
A többi meg már megint off-generáló filozofálgatás.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Kékes525 #43793 üzenetére
Gondoltam ezt már megoldották és van hozzá egy program amely kezeli az ismertebb routereket, legalábbis amióta ismeretes a WPA2 exploit.
Biztosan velem van a probléma, de nem látom egy ilyen egyetlen feladatra használható alkalmazásnak a piacát. A buktatókat annál inkább, hiszen egy átlagos felhasználó azt sem tudja, hogy milyen típusú routere van, az milyen címen és milyen belépési adatokkal érhető el, és 1000+ otthoni környezetben használt router/AP típus biztosan van a piacon, amelyeknél az elérés módja egy firmware-frissítés után megváltozhat.Addig ez jó lenne, míg be nem foltozzák és lesznek olyan routerek amelyeket nem érint a hiba.
Ha megnézted a hiba leírását, akkor ott látható, hogy a kihasználásához kell egy kliens, amelyik csatlakozik a hálózathoz, önmagában egy működő router nem elég. Azaz, ha nem vagy otthon és akkor a kliensek sem használják a wifit, akkor semmi értelme a wifi lekapcsolásának, mert a sérülékenységet sem tudják kihasználni. Ha otthon vagy, és megy a wifi, akkor ellenben ki lehet használni a sérülékenységet (persze csak akkor, ha sem a router, sem a kliensek nincsenek frissítve, esetedben ez már nem áll fenn).másrészt monitorozom a Wi-Fit, tudok időben cselekedni
Ha a monitorozás alatt azt érted, hogy nézed, ki van fellépve a hálózatodra, akkor az édeskevés. Bárki sniffelhet a közeledben a forgalmadból, majd offline brute force módszerrel megtörheti, hogy vagy a dekódolt forgalom, vagy a jelszavad a kezébe kerüljön. Az utóbbi esetben pedig elég addig várnia, amíg például egy telefon lemegy standbyba és bontja a wifi kapcsolatot, ezután a telefon MAC addressét használva úgy be tud lépni a belső hálózatodra, hogy észre sem veszed.Furcsa, hogy ennyire hangoztatod a biztonságot és közben szolgáltatói eszközt használsz routerként. Mert, ha akarnak, akkor azzal tényleg bármit meg tudnak csinálni távolról, és még csak észre sem veszed.
-
-
válasz
Ne mond már, hogy tavaly október vége óta nem frissítetted a routeredet és az operációs rendszeredet. Már mindenki kiadta a frissítést, ami elhárítja ezt a hibát
-
pc360
addikt
válasz
Bele se merek gondolni, mit jelenthet esetedben a WiFi monitorozása. Félelmetes vagy, egy hacker is szerintem hanyatt-homlok menekül, amint meglátja, hogy kivel is akad dolga.
És akkor itt abba is hagyhatnánk, teret hagyva inkább az értelmes (nem unalomból és paranoiából generált) kérdéseknek.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Kékes525 #43781 üzenetére
Szólsz egy hozzáértő* webfejlesztő ismerősödnek, hogy automatizálni szeretnéd ezt a folyamatot. Ő elmegy hozzád, kedvenc böngészőjében bekapcsolja a fejlesztői eszköztárat, és megnézi, hogy a router adminisztrációs felülete pontosan mit küld el be- és kikapcsoláskor. Ez alapján összeállít neked mindkét folyamatra vagy egy egyetlen curl/wget hívásból álló scriptet (felugró jelszóablak) vagy egy kissé bonyolultabb scriptet (a router admin felülete weboldalba integrált beléptetéssel rendelkezik).
Hogyan? Telekom tulajdona. A jelszó elég biztonságos, de ennek ellenére sérülékeny a szabvány, azaz feltörhető.
Tehát, ha nem vagy otthon, akkor nem mehet a wifi, mert feltörhetik, ha otthon vagy, akkor mehet, mert akkor úgysem törik fel, vagy hogy van ezAmúgy melyik szabvány szerinted sérülékeny?
Ha nem bízol meg a szolgáltatói eszközökben és/vagy nem akarsz az erőteljesen limitált tudásukhoz igazodni, akkor vegyél egy saját wifi routert, és a szolgáltatói eszközt kapcsold át bridge üzemmódba. Ezen felül, ha a saját routeren kizárólag a guest wifit engedélyezed, akkor a wifire kapcsolódó eszközök csak az internetet fogják látni és a saját, vezetékes hálózaton kapcsolódó gépeidet nem.
Másik lehetőség, hogy a szolgáltatói eszközt router üzemmódban hagyod, lekapcsolod rajta a wifit, a saját wifi routert AP módba kapcsolod, és rákötöd kábellel a szolgáltatói dobozra. Így a saját router áramellátását kapcsolgathatod attól függően, hogy kell-e wifi vagy sem (az más kérdés, hogy a folyamatos üzemre tervezett eszköznek mennyire fog tetszeni napi 1-2 ki- és bekapcsolás hosszabb távon).
* a hozzáértő alatt olyan személyt értek, aki ezzel foglalkozik munkaként, és nem olyanra, aki összekattintgatta első WordPress oldalát
-
akaido
addikt
-
válasz
Kékes525 #43403 üzenetére
Ott ahol tétje van és fontos.... pl. szerver OS vagy a IT Core része.... nem hiába minden angol és nincs magyar felület használatban. Könnyebb a support és sok minden, mint kreatív műfordítókkal. Az IT-sok és rendszergazdák által használt felületen nem hiába van angol fent, még ha van is lokalizált változat. Ez nem majomkodás.
Sima usernek érhető, hogy kell a magyar... el kell, hogy jusson hozzá az ige... Erre jött rá Róma is amikor lokalizált változatokban is kiadta a miséketSorry a hasonlatért,
De egyetértek pc360-nal
A gyakorlat is az, hogy a számtech azért működik, mert a háttérben a hozzáértők angolul működtetik... nekünk... nektek... és használják milliók saját nemzeti GUI alatt. Az igaz a PH lapcsoportra is... a háttérben... azoknak akik ezt működtetik... ez is angol... akkor is... ha most magyar gombokat és menüt látsz. -
akaido
addikt
válasz
Kékes525 #42201 üzenetére
[A-PDF Number is a free software utility program that adds/creates page numbers in pdf files.]
Alternatív megoldás lehet. -
NandorHUN
addikt
válasz
Kékes525 #42142 üzenetére
Sorry, úgy értettem nagyon ritkán pl. Driver frissítéskor (stb..) asztalon lévő ikonok összekeverednek - mint mikor felbontást váltasz. -
Na, mivel elég sok van nem szeretném minden ilyen alkalommal újra rendezgetni őket, de tudom, hogy van olyan progi, ami tudja menteni" azt, hogyan álltak ezek.- progi nevét viszont nem tudom, nem emlékszem.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #42084 üzenetére
Nem a játékokat "törték" vele, hanem a képfájlok másolásvédelmét (vagy mifenét) tudta kikerülni, amire ma már semmi szükség, mert mindenki standard ISO-kat használ, amivel a Win 10 is elbánik gyárilag. A baj inkább az vele, hogy a program szükségtelensége ellenére elragadta őket a bloatware-hév, és ebből alakult ki a mára joggal gyűlölt, adatokat küldözgető féregprogram, amitől jobb mihamarabb megválni, és végleg kitörölni a köztudatból is.
-
Hajdu.1
tag
válasz
Kékes525 #42060 üzenetére
Nincs, és nálam nem is így néz ki a kezelőfelület.. Egyébként pedig csak egyetlen fejhallgató/mikrofon aljzat van a laptopon...
Ezen túlmenően ezt egy félórája csinálja, mióta feltelepítettem az általad ajánlott linkről letöltött programot... Reggel még nem volt ez a jelenség! -
tpeter77
addikt
válasz
Kékes525 #41513 üzenetére
Windows10 alatt játszottam az Asphalt street storm játékkal és új profilt kívánok létrehozni vagy a régit törölném.
Uninstall nem segített feltelepítés után minden ott folytatódik ahol előtte jártam.
Manuálisan is töröltem rejtett mappákat majd registry bejegyzést, de hiába.
Most ott tartok h a játék nem fut rendesen, a vga felbontást nem tudom lebutítani, mindig gyárin marad ezért laptopon nem fut a játék, mert szaggat.
Mivel lehet végleg letörölni a gépről a játékot hogy tisztán tudjam újra felrakni, mint legelső alkalommal?
Kösz a választ. -
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #41383 üzenetére
Valószínűleg az történt, hogy kiadás után visszavonták a dolgot. Ez amúgy meglepően sokszor elő szokott fordulni, legutóbb pl. a VeraCrypt fejlesztőjével leveleztem ez ügyben, az 1.20 ugyanis régi rendszereken nem szeretett futni, így pár nap fixálás és némi méret növekedés után jött ki az 1.21. A TeraCopynál is ilyesmi történhetett, és gyaníthatóan pár napon belül jön valami fix. Ilyenkor én is vissza szoktam rakni az előző verziót, hiszen valószínűleg nem véletlen a visszavonás, csak ma még nem futtattam le a csekkolóprogit a homepage-eken.
Köszi a figyelmeztetést!
-
válasz
Kékes525 #41233 üzenetére
Hagyjad! Sajnos nem tudunk segíteni neki,mert nincs meg neki ehhez a szükséges webszerkesztős tudása.
Ő meg mivel ezt nem tudja, így nem is érti, mit nem ért és így azt hiszi, hogy te nem érted. Pedig igenis jól írtad.
Ha kevés fájlról lenne szó, akkor még egy Word vagy más komolyabb html wysiwyg szerkesztővel meg tudná talán ő is csinálni... De mivel eddig sem jutott el a leírtak alapján, így szerintem már ez is gond lenne.
De ha sok a fájl és azok esetleg dinamikusan változnak, akkor a html-be be kellene ágyazni pl. egy PHP kódot. Erre is számos sablon van a net-en ami egy adott könyvtár tartalmát megnyitható linkként belistázza, mint egy tartalomjegyzéket.... de ehhez is elvárható egy minimális web-es ismeret. Ráadásul PHP-t futtató környezet is kellhet.
Ismeretei hiányában szerintem nem fogunk tudunk segíteni neki távolról. -
ALFA
senior tag
válasz
Kékes525 #41229 üzenetére
Képzelj el egy olyan weboldalt, ahol linkek révén tudod elolvasni a teljes történetet.
Csak nem weben van, hanem egy könyvtárban a pc-n.
Ennél egyszerűbben már nem tudom leírni.De mégis, legyen egy kis nehezítés. Tölts le véletlenszerűen akármilyen html fájlokat a webről a pc-dre, ugyan abba a könyvtárba. Majd keress egy programot, ami megoldja, hogy az összes html fájlt egyetlen fájlban lásd. Lehet szövegszerkesztő, vagy pdf, vagy egyetlen html fájl, amit akarsz, a lényeg, hogy egyben legyen.
Ennél az a nehezítés, hogy ezek a html fájlok nem kapcsolódnak linkekkel egymáshoz, csak egy könyvtárban vannak a pc-den. -
ALFA
senior tag
válasz
Kékes525 #41212 üzenetére
És még sorolhatnám, hogy mit nem írt.
Nekem úgy tűnik, nagyon behavazódtál valamiért.
Ne azzal foglalkozz, hány millió dolgot nem írtam le, hanem próbáld meg a lényeget észrevenni, amit leírtam:
könyvet írnak, ami sima szöveges fájlokat jelent, melyekhez képeket tesznek illusztrációnak, de amíg a nyers változatot írják, nem szövegszerkesztőben írják, hanem html fájlokban, amihez képeket csatolnak.
Vagy linkek, vagy számozás révén mennek a következő fájlra, mert minden fejezet és alfejezet külön fájlban van,
Ezt a halmazt kell egyetlen fájlban megjeleníteni valahogy, mert rájöttek, hogy nagyon macerás egyesével megnyitni és szövegszerkesztőbe másolni.Ha még mindig nem világoss, kérdezz, a topik gazdája úgyis örül, hogy jelentősen növekszik a fórum letöltéseinek a száma.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest