- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sisi22
aktív tag
válasz
tonyrulez #51049 üzenetére
Igen, akkor meg ugy tudtam, ha valaki feltolt egy videot, a yt general hozza egy szovegfajlt.
Azota privatban tisztaztuk, hogy ez csak nehany eve van, korabban feltoltott videoknal nincs feliratfajl.
Igazabol az is jo lenne, ha az idoziteseket megcsinalna valami, a feliratot begepelem majd, csak az idozitesekkel ne kelljen szenvedni.
-
sisi22
aktív tag
válasz
tonyrulez #51045 üzenetére
Ezzel a kettovel, egyikkel se csinal semmilyen feliratot:
Feltöltő által készített felirathoz
--write-sub
Automatikusan generálthoz--write-auto-sub
Csak a video fajlt tolti le, amiben benne van az audio fajl is, raadasul lassan.
win alatt jdownloader jo, kulon leszedi a video es audio fajlt es a nyitokepet is., es gyorsan tolt le, de az csak a fent levo feliratfajlokat szedi le.
regi video, legalabb egy olyan feliratfajlt kellene letrehozni, amiben az idozitesek benne vannak, majd kezzel modositom a feliratot, de kezzel az idozitest is megcsinalni rengeteg idot igenyelne.
Abban nem vagyok biztos, hogy esetleg duplan kene megadni neki, tehat a parancssorba berni mindkettot:
--write-auto-sub
--sub-format srt
-
tonyrulez
őstag
válasz
tonyrulez #51042 üzenetére
Megválaszolva magam, mert most találtam csak rá: SystemTrayMenu
Tökéletesen helyettesíti a PStart-ot. -
sisi22
aktív tag
válasz
tonyrulez #50927 üzenetére
Sokfele van, ha meretezni akarsz, akkor a qcad 1.5x-et ajanlom, talan meg xp alatt is elmegy, telepiteni se kell, magyaritva van, de kozel sem kis tudasu, komoly gepeszeti es mas szakrajzokat lehet vele kesziteni.
(Vagyis tudnod kell szerkeszteni, definialnod kell a meretvonalat, stb. elotte a szabalyok szerint.)Az ujabb verzioja mar elszallt egy kicsit, bonyolultabban kezelheto es nem lett magyaritva, az csak gepeszeti szakrajzot tanuloknak jo, ezert nem ajanlom.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
tonyrulez #50268 üzenetére
Az általános használata gyökér (hisz mindenhol látom), nem rád mondtam. A launchereket kell akkor nézegetni.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
tonyrulez #50266 üzenetére
Pont erre jó a start menü is, ha valaki nem gyökér módon kezeli. Tudsz mappázni, Nagy- és kisikonozni, ikont cserélni stb. Ahhoz, hogy ne legyen rajta fölösleg, a start menü beállításaiban ki kell kapcsolni mindent. Ez miért ne lenne jó?
Ezen kívül millió launcher van, én személy szerint a Launchy-t használom kiegészítésül, mint ahogy a fenti első linkből kiderül.
-
SpaceJam
aktív tag
-
válasz
tonyrulez #49881 üzenetére
Köszi! Kipróbáltam ezt az opciót, de az így törölt program továbbra is ott van és működik, viszont már nem jelenik meg a programlistákban, így rendes törlésre nincs lehetőség.
Amit töröltem progi, annak van gyári eltávolítója, csak kísérleteztem, azt hittem ez az opció NAGGGGYON törölni fog, de valamiért még mindig ott van az asztalon a program ikonja, és el is indul.
-
bebeago
tag
válasz
tonyrulez #49855 üzenetére
Always On Top
Másképpen indítható, mint szeretnéd, de a végeredmény ugyanaz.
"A kezdéshez töltse le a Always On Top segédprogramot a labnol.org webhelyről (<200k), és futtassa azt. Ezután válassza ki azt az ablakot, amelyet felül szeretne tartani, és nyomja meg a Ctrl+Szóköz billentyűkombinációt az ablak elülső részéhez.
Többé nem kell aggódnia, hogy az ablakokat egymás mellé rendezi, hogy információkat másoljon be az egyik ablakból a másikba. Ha szeretné letiltani a rögzítést és visszaállítani az ablak alapértelmezett viselkedését, nyomja meg ismét ugyanazt a Ctrl+Szóköz billentyűparancsot."
Ha elindítottad, kirak egy kis ikont a tálcára, az óra mellé. -
AtHoS
nagyúr
válasz
tonyrulez #49648 üzenetére
Mostanában nem tesztelgettem az üresjárati elalvás dolgot, de anno win7 beszivatott pl. 2x sebességű DVD írás közben elküldte aludni a gépet, mert nem volt egér vagy billentyűzetkezelés. Hosszabb idejű WinRAR tömörítés közben is simán elküldte a gépet aludni. Az, hogy a proci és a winyó éppen aktívan dolgozott, neki smafu volt.
No innentől hanyagolom a Win féle altatós mókát, bár lehet, hogy Win8 - Win10 érára már kiküszöbölték azt, hogy csak egér+bill használatot tekint aktív géphasználatnak
-
Vesa
veterán
válasz
tonyrulez #49638 üzenetére
Ha ájfonod van, akkor pl. Off Remote
PC-re pedig le kell szedni hozzá ezt.Droidra: Unified Remote
Hozzá a PC kliens -
-
tonyrulez
őstag
válasz
tonyrulez #44050 üzenetére
9 hónapja érdeklődtem hogy a Teamviewer üzletszerű használat miatti panaszkodása miatt mit érdemes használni. Akkor azt a választ kaptam hogy továbbra is használható, a figyelmeztetést csak be kell zárni. Örültem ennek, ma sajnos viszont egy ilyen üzenetet kaptam:
Igaz csak 10 percet kell várnom, de ez akkor is gáz ha valamit gyorsan kell megoldani...
-
Cs1csó
titán
válasz
tonyrulez #44173 üzenetére
Egy 2007 nyári modell core2duo-s régi gépen VLC-vel nem sikerült lejátszani rendesen egy családi videót széttöredezett és pixeles lett a kép de a PotPlayer tökéletesen vitte.
Nekem a VLC jobban kézre esik a PotPlayer-rel volt valami feilrattal kapcsolatos gondom ami a VLC-nek meg sem kottyant de a gyenge gépen maradt a PotPlayer.
-
-
pc360
addikt
válasz
tonyrulez #44050 üzenetére
Ez már többször felmerült itt, és mindig le lett írva, hogy akkor mondd te is neki, hogy kapja be. Kiikszelés után máris megy a csatlakozás minden korlát nélkül. Nálam is felkapja néha a fejét arra, hogy biztosan üzletszerűen tevékenykedek, de egy klikk elhessegetni. Nincs a TV-nél jobb a célra, úgyhogy kár lenne beijedni egy vásárlásra buzdító szövegtől. Más ingyenes programnál is szoktak élni a módszerrel, de ez még a bőven együttélős kategória.
-
Atomantiii
addikt
-
pc360
addikt
válasz
tonyrulez #42720 üzenetére
• CUETools
• EZ CD Audio Converter Free
• foobar2000Lassan kellene írnom egy scriptet, ami kétnaponta bemásolgatja ugyanazokat az üzeneteket.
-
pc360
addikt
válasz
tonyrulez #41841 üzenetére
Tudok egy megoldást, ha otthagyod a gépet méregetni (és nem alszik be fél órán belül):
1. Töltsd le a hivatalos asztali SpeedTest progit innen! Ott a link 32- és 64-bithez a Using Windows 7 szöveg után (működik 10-en is).
2. Használd ezt arra, hogy x percenként a
GO
-ra kattintson: TinyTask3. A progin belül a jobb felső gomb fogja listázni az eredményeket.
-
pc360
addikt
válasz
tonyrulez #41837 üzenetére
Nincs, mert az nem egy alkalmazás, hanem egy webes szolgáltatás. Illetve blokkolnia kellene a mérés idejére minden más progit, amit a védelmi programok összehúzott szemöldökkel néznének. Meg ez kimerítené a mini DDoS attack fogalmát.
Amikor épp lassú, mérj egyet, az alapján már kellene kezdeniük valamit.
Fecogame: Az, hogy nem felejted el. Ha felállsz a géptől, akkor a
Win + L
kombináció eltalálásának automatikusnak kellene lennie. Az 5 perces autolock az nagyon sok. -
válasz
tonyrulez #41616 üzenetére
NetSetMan lesz a barátod, pár éve nálam xp alatt pontosan azt tudta amit leírtál. Mostanába nem kellett, és w10 alatt sincs vele tapasztalatom.
Profilokat lehet benne létrehozni, a profilokba megadható az adott helyzetben használandó hálózati eszköz, annak összes paramétere, ip-k stb, a kapcsolathoz tartozó hálózati meghajtók, stb. -
-igu-
veterán
válasz
tonyrulez #41612 üzenetére
Innen valamelyik?
Androidon és BB10-en a Pocket-et használtam erre, az szerintem pont nincs Win desktopra. -
pc360
addikt
-
-
válasz
tonyrulez #35133 üzenetére
Képek esetén pl XnView-el. Azonos x/y felbontás esetén bmp helyett jpeg-ként ~70-80% jpeg minőséggel ments..
Audio esetén tömötítetlen wav helyett MP3-ba ments.
Video esetén tömörített formátumot válassz: pl xvid avi vagy H.264 mkv
Dokumentumok, szövegek, programokhoz pedig winrar-t.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tonyrulez #34688 üzenetére
Ezek a sűrű crash-elések, egyéb érdekes bugok verzióspecifikusak vagy egyéniek is lehetnek, volt egy verzió, amelyik nálam is elég gyengén muzsikált, összeomlott, van ilyen, hogy a fejlesztők egy adott verziónál valamit elrontanak, és ez bármelyik lejátszónál előfordulhat (azoknál is, amiket Te szeretsz), nálam a frissebb verzió megoldotta, azóta is frissítem, nincs ilyen probléma. Szóval rakd fel a legfrissebbet.
Persze tudom, hogy nem fogod, mert szar az egész, csak jeleztem, hogy simán lehet, hogy kifogtál egy rosszul sikerült frissítést, aminek a gondjait egy későbbiben oldották meg.
(#34686) Des1gnR :
Örülök, ha így megoldódott. -
-
-
tonyrulez
őstag
válasz
tonyrulez #34292 üzenetére
Hülyeséget mondtam, MP3 Splitter jó lenne, ha nem csak 5 felé lehetne darabolni.
LonGleY: Az nem re-enkódolja az mp3-at? Úgy tudom az wav-ban dolgozik és utána alakítja vissza. Mindenesetre meglesem.
Sk8erPeter: Neked is köszönöm, ha csak ennyi a művelet akkor nekem megfelelAjaj, egy gond van, így nekem minden részt saját kezűleg kell kijelölnöm. Én egy több mint 2 órás fájlt szeretnék kb. 30, de inkább 15 másodperces részekre darabolni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
tonyrulez #32625 üzenetére
Nekem a PotPlayer úgy van beállítva, hogy fullsrceenben indul, rögtön feldobja a navigátort, ahol választani tudok.
Menet közben egy paranccsal (bill. vagy távszabályzó) tudom előhozni szintén a navigátort. De itt nincsenek borítók stb., ilyenekre én nem adok / nem érdekel.
-
LonGleY
veterán
válasz
tonyrulez #31916 üzenetére
Az a win 7 (és minden bizonnyal a 8) alapbeállítása laptopokon, hogy a fedél lecsukásakor sleep-be rakja a gépet. Ha be van állítva user-jelszó, akkor nyitáskor kéri is azt. Ezért nem értem, hogy mi hiányzik konkrétan.
Altatás nélküli megvalósításról nem tudok, nagyon sok értelmét nem is látom (főleg, miután a 8-ban van olyan is, hogy a netes kapcsolatokat továbbra is futtatja (bár az, hogy ezek mire vonatkozhatnak pontosan, nem tudom).
-
w.miki
veterán
válasz
tonyrulez #31815 üzenetére
köszi, megpróbálom!
Még egy kérdés...:
Olyan BOOT ISO file, amit csak kiírok lemezre, beteszem a laptopba, és ha bootolok róla USB-ről is enged XP-t telepíteni, olyat tudnál linkelni?
tudom, hogy létezik ilyen, leírást is olvastam róla, de ott nem találtam meg a CD-re irandó ISO linkjét (vagy csak nem tudom, melyik az), a gép pedig még nem indul el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged