-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Megnézem, köszi.
Kicsit tartok tőle, hogy nem fogja tudni monitorozni rendesen a hőfokot a 6.42, de majd kiderül.Ha volna api, akkor jobban örülnék annak. A folyamatos log-ba mentés felesleges volna, a pillanatnyi érték elég lenne. Vagyis aktív állapotban hívnám az api-t mondjuk 5mp-ként.
Persze, ha egy saját porton megoldana maga mindent az volna a legjobb. Ahogy például a torrent kliensek szokták.
Ha jól láttam van az SDK-ban egy külön dll is, amit fel lehetne használni egy saját monitorozó programban, saját apu-t írva, de gondolom az is a fizetős verzióhoz van. Ezt még nem néztem meg.
Fájlba mentésnél meg kéne oldani, hogy akkor kezdje csak, ha mondjuk egy request érkezik és a response tartalmazná az fájlt.
Ugyanis a hwinfo folyamatosan fut a gépen. Csak a fájlba mentést kéne indítani/felfüggeszteni 1-1 hívással. -
törölt tag
Sziasztok,
Ismertek esetleg olyan hw monitorozó programot, ami webservert is futtat és képes valamilyen url-en az értékeket megjeleníteni? Esetleg valami egyszerűen elérhető api-t adna, amiből lekérhetem a paramétereket és akkor egy apache vagy nginx http szerverrel magam tenném ki az adatokat egy url-re.
Szeretném távolról figyelni a gép alap paramétereit böngészőből. Hőfok, ram használat, cpu terhelés, ilyesmi.
Más paraméter nem kell, ingyenes megoldásban gondolkodom. -
törölt tag
válasz King Unique #49177 üzenetére
Rendben, akkor pontosítok.
Az eredetileg használt MBR partíciós tábla tartalmazott 1db NTFS partíciót.
GParted-el csináltam rá egy új MBR sémát és az felülírta a régit. Most van egy MBR-es HDD-n nulla darab partícióval. Ezt értem "eldobni" alatt.
Szóval elméletileg ott van a teljes partíció gondolom sértetlen ntfs-el csak az mbr-t írtam felül.Teljesen mindegy melyik rendszerre lenne program. Csupán annyit írtam, hogy linux-on csináltam az új mbr-t. De win, linux is lehet, mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hotkar #49171 üzenetére
ööö, az nem csak megcsinálja a partíciót? Tud mentést is?
Mert nekem az kellene, hogy valami térképezze fel a teljes hdd-t és menthessem az elveszett adatokat.
Ha a jelenlegi partíciós tábla nélküli állapotra csinálok egy új partíciót, akkor csak felülírom a fizikailag még meglévő paramétereket, adatokat. Nem hiszem, hogy az jó megoldás volna.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani free programot hdd recovery megoldásra?
Sikerült egy usb-s hdd-ről úgy eldobnom a partíciót, hogy közben azt hittem mentettem a tartalmát, de kimaradt.
Szeretném az mbr partíciós táblát visszaállítani és az eredetileg ntfs fájlrendszer-ről lementeni az adatokat.
Azóta semmi írási művelet bem volt, a fájlrendszer eleje a 2048-as szektornál kezdődik.
Onnét tudom, hogy linux alatt gparted-el szoktam ezeket csinálni és 1MB-ra igazítja az első partíciót automatikusan. -
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #49002 üzenetére
Kipróbálom majd, köszi a tippet.
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #49000 üzenetére
Fontos lenne a manual átengedés. Szóval alapban mindent tilt csak amit engedek az mehet.
Nem használok Auto módot. Ilyet is tud? -
törölt tag
Sziasztok.
Tudnátok valami ingyenes és egyszerű firewall-t ajánlani a tinywall-on kívül?
-
törölt tag
válasz bluemirage #48934 üzenetére
Igen, eléggé sokáig tart, pedig első körben csak lowercase+numeric kombót futtatok.
Sajnos egy idő után desktop gépen opencl hibába fut. Az oldalon írnak rá trükköket, de egyik sem vált be. Most laptopon próbálom, ahol ugye 2db vga aktív. Intel + Nvidia. Az egyik javaslat a hibára, hogy ne az aktív vga-n futtassuk. Majd kiderül mi lesz az eredmény. Ha nagyon gáz várok még 10 évet és az akkor vga-n futtatom majd -
törölt tag
válasz bluemirage #48932 üzenetére
Rar-hoz találtam és támogatja az összes verziót, Rar 5.x-et is. VGA gyorsított, de így sem gyors, mivel semmi fogalmam nincs, hogy 2008-ban mi lehetett a jelszó. [link]
Zip-re csak cpu-t használót találtam ingyenesben, de azért nekiállítottam azt is. 3 évvel későbbi archivum, de lehet, hogy ugyanazt használtam annál is. -
törölt tag
Sziasztok.
Ismertek ingyenes Rar és Zip password recovery programot? Valami olyat, amivel lehetőség szerint nem töltök le vírust is a gépre.
(win és/vagy linux verziók is megfelelnek) -
törölt tag
Semmi komoly effekt nem lenne. Soksávos eq, echo, low-pass, high-pass. Szóval semmi megterhelő. És csak 44.1-48kHz 2 channels. Csak annyi kellene, hogy az anyag végighallgatása közben tudjam folyamatában kalibrálni és mihamarabb visszahalljam. 1-2mp belefér. Aztán, ha összeállt a kép az egész anyagra végrehajtom a beállításokat.
SunMount3r: Ránézek.
-
törölt tag
Audacity-hez hasonló free editort keresek annyi különbséggel, hogy a filterek használata on-the-fly legyen.
Azaz ne végezze el az egész hullámformán előre a módosításokat, hanem lejátszás közben tudjam állítani. Ergó csak a lejátszási buffer-ben csinálja meg és csak "OK" hatására a teljes hanganyagon.
Ismertek ilyesmi editort?
-
törölt tag
Jelen esetben kvázi lényegtelen, hogy mi van a linkben (jó, link felmásolásnál nem), mivel több dolog hajtódik végre. Először is ott a 'mousedown' eseménykezelő. Azaz amikor lenyomod az egér gombot végrehajtódik azonnal. Ráadásul a linkre még hatással lehetnek egyéb javascript dolgok is. Mint ahogy a google oldalán is van.
A tényleges és tiszta linkre ugrás csak az egérgomb felengedésekor történik ('mouseup' esemény). Nyugodtan próbáld ki egy egyszerűbb oldalon.A lényeg, hogy esetünkben nem számít mi van a linkben, mivel előbb a lenyomás esemény hajtódik végre.
[link] - Ez a video 15x lassítva mutatja be a történéseket. Itt plugin nélkül, de a felrakott kiegészítővel (és más hasonlókkal is) ugyanez az eredmény.
Update: [link] - Megcsináltam a kiegészítőt is felrakva a video-t. Az eredmény ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dluinet #47295 üzenetére
Nem tudom mit próbáltál ki, de ez ugyanúgy nem működik, mint a többi.
Nem az a lényeg, hogy a státusz bar alul mit ír (az plugin nélkül is direct linket jelez), hanem az, hogy mouse eseményre hova ugrik a link. Megfigyelhető, hogy a linkre kattintva elugrik a google oldalára továbbra is.
Ezután megy csak a kiválasztott oldalra.Sajnos ezeket a köröket megfutottam én is, jelenleg nem találtam eddig működő megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ismertek valami jelenleg is működő browser plugin-t (opera, chrome) amivel megoldható, hogy a google keresési találatokra kattintva ne ugorjon a gugli oldalára és onnét a kiválasztott linkre (google tracking), hanem azonnal a kiválasztott oldalra menjen?
Azaz ne történjen meg a google tracking kedvéért a redirect. -
törölt tag
Tudnátok olyan programot ajánlani, ami bizonyos időközönként, mondjuk 60percenként figyelmeztet valami vizuális, de diszkrét módon? Mondjuk felugró üzenet, topbar/tálca/stb icon. Legjobb lenne valami multiplatform megoldás (macOS, Linux, Windows), de ha csak egyik rendszert támogatja, az sem baj. Csak mindhárom OS-re kellene.
Sajnos munka közben hajlamos vagyok elfeledkezni mindenről és mozgás nélkül, étlen-szomjan töltök hosszú órákat
-
törölt tag
válasz Atomantiii #41914 üzenetére
Ismerem, használom, de nem konverter igazából hanem editor (sajnos nem valósidejű, de ez most nem érdekes) és nem tud teljes könyvtárakat átkódolni.
-
törölt tag
Ajánlanátok Win és Ubuntu rendszerekre olyan ingyenes audio encoder-t (mp3, wav, flac, ogg) ami akár egész könyvtárakat (~80 állomány/directory ) képes újrakódolni és tartalmaz normalize funkciót?
-
törölt tag
Tudnátok olyan ingyenes MP3 encoder programot mondani, amivel csoportosan lehet, lehetőleg több szálon (egyszerre mndjuk 8db-ot) kódolni, automatikus hangosítással?
Az csak plusz pont volna, ha egyéb konténerekből (avi, mkv, mp4) automatikusan felismerné a hangsávot. -
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #33921 üzenetére
Köszönöm mindenkinek. A MemInfo-t választottam. Egyszerű, mint a faék, de pont erre van szükségem.
-
törölt tag
Keresek olyan apró programot windows-ra, ami a sytem tray területen (óra mellett) kijelezné %-osan a szabad memóriát. Amiket a neten találok grafikusan próbálkoznak, de egy ekkora helyen szerintem nem ér túl sokat.
Ha lehet, legyen free vagy max 5$.
-
törölt tag
Ajánlanátok olyan programot, ami:
- ingyenes
- egy hangsávban kijelölhetek vágási pontokat és darabolva menti ki a részeket
- wav vagy flac formátumba ment
- mp3, flac, wav formátumokat olvas -
törölt tag
PDF-ben lévő szkennelt oldalakból szeretnék OCR-el pdf/doc állományt csinálni. Magyar karakterek felismerésével ajánlanátok valamilyet?
-
törölt tag
Nem jut az eszembe annak a windows-os programnak a neve, amihez lehetett távirányítót konfigolni a saját pluginjával vagy winlir-el például és tudott windows-os programokat irányítani. Pl: WinAmp, MediaPlayer, XBMC, stb.
Valaki tudja mi a program neve?
-
törölt tag
Tudnátok olyan programot mondani, amivel egy DVB-T Hybrid tunerkártya Composite bemenetének képét lehet teljes képernyőn megtekinteni?
Dscaler, KMPlayer nem akarja mutatni, Virtualdub, ChrisTV mutatja, de nincs benne deinterlace funkció.
-
törölt tag
Win7-re kellene ingyenes és nem kémkedő-megbízható spykereső. Spybot2 nálam kilőve. 1.62 pedig már régi adatbázissal dolgozik. Valami ötlet esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LonGleY #27422 üzenetére
Nem szükséges aktív védelem, de ma frissen telepítettem a laptopomra legális win8-at. Aztán pár használt apróbb programból szükséges volt újabb/alternatív verzió keresése. Találtam is, de fura módon folyton dolgozott a rendszer a lemezen. SSD-t használok, superfetch, indexelés nincs. Mégis folyamatosan villogott a LED. Gondoltam feldobom a szokásos SpyBot-ot és ráhibáztam, mert 2db spyware-t talált is. Leszedte, meg is szűnt a led villogása. De már nem bíznám a véletlenre és átnézném még valamivel. Vírusra amúgy van fent AVG.
-
törölt tag
SpyBot-on kívül mondanátok igazán jó spy és adware irtó programot?
-
törölt tag
válasz LonGleY #27041 üzenetére
Passz, de ha tippelni kene, akkor szerintem igen. Hiszen i/o muvelet megy az egyseg fele. Bar alapvetoen a folyamatos uzem kevesbe megterhelo egy merevlemeznek, min a sok felporges/leallas. Asztali gepeknel nem is hagyom leallni. Laptopnal is csak az esetleges serules miatt akarom a standby modot alkalmazni es mert csak archiv tartalom van hdd-n. Minden altalanos hasznalatu dolog ssd-re van pakolva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LonGleY #27036 üzenetére
Igen. Erre gondolok. Nekem 15perc van beállítva, ami jó is. Viszont mikor nem kapcsolom ki és úgy viszem a laptopot egyik asztalról a másikra, akkor elég veszélyes mutatvány, mert egy koccanás esetén a fej karcolhatja (már a méretei miatt is) a tányért a HDD-ben. Ezt akarom kiküszöbölni egy afféle azonnali sleep móddal. Mint ha lejárt volna a 15perc tétlenség és magától kapcsolta volna le a win.
Amelyik HDD nem dolgozik x percig azt lekapcsolja. Nem gépet, hanem merevlemez tétlenséget figyel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LonGleY #27034 üzenetére
A win7 energiagazdálkodása a beállított idő lejárta után leállítja a meghajtókat. Ezt a funkciót az első IDE csatolós HDD óta az összes merevlemez tudja. Tehát hardveresen támogatott mindegyikben. Én csakannyit szeretnék, hogy ne csak mondjuk 15perc múlva állítsa le a win, hanem lenne mondjuk egy ikon és arra kattintva azonnal. Aztán ha másolok valamit az eszközre akkor úgyis felpörög automatikusan. Erre kellene program vagy valamilyen vbs script is akár.
-
törölt tag
válasz LonGleY #27032 üzenetére
Viszont ez USB/eSATA eszközökhöz van. Ez pedig a beépített SATA csatolón van. Megpróbálom, de a program neve alapján úgy hiszem gyakorlatilag kivonja használatból a HDD-t. Nekem pedig az nem jó, csak szeretném a motort leállítatni addig, amíg újra nem akarja valami program használni.
-
törölt tag
-
törölt tag
Win7-hez tudnátok olyan programot mondani, amivel manuális módon azonnal leállíthatok egy kijelölt merevlemezt?
-
törölt tag
Olyan programot ismertek Win7-re, ami a taskbar-ban jelzi ki a gép paramétereit? lan sebesség, cpu órajel, cpu hőfok, terhelés, memória, hdd aktivitás, stb.
-
törölt tag
Bocs, lejárt a szerk. idő.
Ollie szerintem azokra a programokra gondol, amelyek telepítője egyetlen exe állományból áll. Néhány játék, driverek, kisebb programok. Azok valóban előbb a temp-be kicsomagolják a sok kis fájlt és csak azután települnek. De ezekre nem jellemző túl nagy méret. A nagy programok telepítője általában külső állományokból csomagolnak ki, azoknál már nem érdekes a temp. Olyanok gyakorlatilag mint a rar, zip, cab állományok.
-
törölt tag
Köszönöm a figyelmeztetést, de telepítéseken túl vagyok. Apró napi szemetelések vannak és nem telepítek játékokat általában a laptopomra. Afféle munkagép. Azoknak pedig elég 4GB ramdisk bőven.
brd: A DataRAM úgy nézem fix méretben foglal le a memóriából. Nekem dinamikus méretű kellene.
-
törölt tag
Milyen program, ami ... ingyenes és dinamikus méretben lehet vele RAMDisk-et létrehozni. 8GB RAM van a laptopomban Win7 x64 alatt és szeretnék a Temp-nek ramdisk-et csinálni, hogy feleslegesen ne lemezre kerüljön. Ötlet?
-
törölt tag
Tudtok magyar nyelvű felolvasó programot? pdf, word, text állományokhoz kellene.
-
törölt tag
Tudnátok olyan monitorozó programot mondani win7-x64-re, ami az óra mellet jelzi a következőket:
- cpu sebesség
- cpu hőfok
- cpu terhelés
- lan sebesség
- memória szabad/összes
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 10
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest