- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asuspc96
senior tag
Kellemes estét mindenkinek,
Kissé elakadtam...
Az egész problémám, úgy kezdődött, hogy le akartam menteni egy teljes oldalt, cakumpakk...Erre létezik, egy HTTrack nevű program, ami lementi a dolgokat, már csináltam vele, működik.
Most viszont kapok egy Mirror Error Problem-et, próbáltam megoldani, de eredménytelenül.Valaki már használta ezt a programot, és tapasztalta ezt a hibát ?
Mi volt a megoldása ?előre is köszönöm a segítséget

-
Lajkó
őstag
Sziasztok!
Keresnék olyan progit, amivel egyszerre két facebook profilról tudok üzenetet küldeni!
A facebook messenger sajna egyszerre csak egy fiókba tud belépve maradni... -
kispx
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
A Firefox addon oldalán eredetiben is megvan.
Viszont a Summatra PDF is olvas EPUB-ot.
-
Zola007
veterán
válasz
gulyasa
üzenetére
az elsőt az ESET fogja meg mint nem megbízható oldal
a FF-ost feltettem, de elköszönt az alábbival és összeomlott a FF
"Elnézést, sajnos valamilyen hiba történt az ePub könyv betöltése közben.
. Kérjük segits az ePubReader fejlesztésében, küldj egy üzenetet az epubreader@gmail.com. Köszönjük!
Error: Failed to encode base64 data!"
egyéb ötlet?
-
gulyasa
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
ePUB Reader:
http://epub-reader-for-windows.hu.softonic.com/Ha esetleg Firefox-ot használsz, ahhoz is van EPUBReader kiegészítés:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/epubreader/És találni még egy párat...
-
Zola007
veterán
keresek programot .epub-hoz

-
dqdb
nagyúr
"A normál screenshot azért nem jó, mert sokszor több képernyőnyi hosszúságú tartalom van a screen bufferben, és ezt jó lenne egyszerre kimásolni, hogy ne kelljen rajzprogramban a vágással szenvedni."
Adott a program, generál 100 sornyi outputot, ezt 3 képből tudnám csak összevágni kézzel, az Alt+PrtScr esetén is jelen lévő ablakkeretet kerülgetve, pixelenként igazgatva.
-----
Közben megtaláltam a lehetséges megoldás alapját (eddig rossz keresőkifejezésekkel próbálkoztam), ebből kiindulva összedobok rá magamnak valamikor egy célprogramot.
-
Dilikutya
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Handbrake. Stabilizálni nem tud, de ismeri az x264-et és x265-öt, könnyen kezelhető, sokféle bemeneti formátumot fogad.
-
dqdb
nagyúr
Olyan speciális screenshot alkalmazást keresek Windowsra, amivel parancssori ablakok tartalma menthető el képként vagy formázott szövegként.
A normál screenshot azért nem jó, mert sokszor több képernyőnyi hosszúságú tartalom van a screen bufferben, és ezt jó lenne egyszerre kimásolni, hogy ne kelljen rajzprogramban a vágással szenvedni. A szöveg kijelölése és másolása sem az igazi, mert így elveszik a szöveg színezése, és éppen olyan alkalmazásokhoz használnám, amelyek színes outputot generálnak.
Létezik egyáltalán ilyen?
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az egyik legjobb, és ingyenes, minen sallangtól mentes de sokat tudó a format factory. Persze próbálgatni kell, hogy milyen bitráta/minőség lesz neked a jó ami még nem túl nagy. Stabilizálni szerintem nem tud, de kitudja.
-
FoxiestFox
félisten
Kéne nekem valami free videókonvertáló cucc. A telefonom (nem mai darab) 720p videója mp4-be készül, és 10 perc belőle 700 mega feletti... ezeket szeretném átkódolni. Ha tudna utólagos stabilizálást, nem lenne rossz, de nem feltétel.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! A problémám röviden. Hálózati eszközöket programozok fel már kész konfiguráció alapján. Na most soronként nézni magamtól, hogy igen jó lett ez a sor... Ez így elég lassú és az ember jobban hibázik mint a gép.
Olyasmi program érdekel ahol berakom a konfigurációs dokumentumot, meg a hálózati eszközről a konfigurációt, és az a program valamilyen módon mutatja az azonos sorokat vagy egyezéseket. Vagy valami ilyesmi. Ez így lehet kicsit bonyolult de talán érthető.
-
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Semmiképpen se kapcsold ki a windows tűzfalát.
-
Dilikutya
félisten
Milyen ingyenes programmal lehet olyan egyszerű épület alaprajzokat készíteni, amiben fel lehet tüntetni a falak kábelezését és a falon lévő hálózati végpontokat, meg a kihelyezett eszközöket (rack szekrény, switchek, szerverek, munkaállomások, hálózati nyomtaók)? Ilyesmit tud a Microsoft Visio is, viszont ahhoz nincs licencünk, és nem is valószínű, hogy lesz. Bármilyen CAD szintén nem játszik.
-
pc360
addikt
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Egyáltalán nem ugyanaz a kettő, a routerben lévő nem jelent semmit. A rendszerre telepített tűzfalban meg tudod szabni, hogy mely programok férhessenek a nethez (akár azt is, hogy milyen szabályok szerint). Többnyire vírusiróval együtt alkotnak kombinált védelmet a támadások ellen. Részletesebben erről a nagy vírusirtó topikban olvashatsz.
Személy szerint a Comodo IS-t használom, (már) elég stabil, és felhasználóbarát. Az antivírus része ugyan itt ki van kapcsolva, de a tűzfal egyéni szabálykészlet módban van (ez az, aminél minden új, internetre csatlakozni kívánó programnál rákérdez, hogy mi a teendő). Elég alap szerintem.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha van routerben tűzfal,kell-e használni más tűzfalat(pl.a Windows-ét)?
Routerrel csatlakozom az internetre. -
pc360
addikt
válasz
tknof1871
üzenetére
Nem, megvan mind a 8 mp. A fájl kódolása nincs rendben, nem a letöltés. A Splash nem bánt el vele, a VLC tudta csak rendesen lejátszani.
Tessék, itt van átkódolva a lehető legjobb minőségben (mondjuk a forrás alapból elég igénytelen ilyen szempontból). Ezt már minden lejátszó vinni fogja.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Lehetséges letölteni ezt a 8 másodperces videót? Csak az első 1 másodpercet sikerült. [link]
-
togvau
senior tag
válasz
Creepy
üzenetére
Még egy: Microsoft Image Composition Editor
-
w.miki
veterán
válasz
gulyasa
üzenetére
dehogy tiszta, a felét nem értem annak, amit írtok
Most találtam ezt a programot:
VSDC Free Video Converter
Elvileg tudok benne markereket beadni, a konvertálandó DVD filmbe, és az alapján fogja elszeletelni az anyagot.
2 óra múlva kiderül... -
gulyasa
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Eléggé "oldschool", amit csinálni szeretnél az MP4/MKV korszakban.

Az gondolom tiszta, hogy a DVD-ből AVI készítés az már eleve konvertálás (MPEG2-ből kódolás xvid-be, divx-be, stb.)A darabolás (kódolás) nélkül viszont az egyik legegyszerűbb feladat, de jó ha tudsz egy-két dolgot:
- Már a DVD-ből AVI-ba konvertálást is csinálhatod jelenetenként/szakaszokban. A legtöbb video kódoló program már a divx ősidőkben is tudta ezt a funkciót.
- De ha már megvan az AVI, amit darabolni szeretnél, akkor arra nincs jobb és egyszerűbb (és ingyenes) program a Creepy fórumtárs által is javasolt VirtualDub-nál. Csak elindítod, megnyitod vele az AVI fájlt, kijelölöd a mentendő video szakaszt és - FONTOS! - az audio és video beállítást "direct stream copy"-ra állítod, majd mentés (File / Save as AVI).
- Az fent leírt módszernél viszont ritka esetekben kis bosszúságot okozhat, hogy a videokat csak keyframe-eknél lehet vágni. Ennek lényege, hogy a filmedet, nem mindig pontosan annál a filmkockánál tudod megvágni, ahol szeretnéd, hanem a legközelebbi keyframe-nél lesz a vágás.
-
w.miki
veterán
Létezik olyan program, amivel AVI filmeket tudok darabolni, anélkül, hogy újrakódolná?
DVDből próbálok AVI-t csinálni(de nem értek hozzá), és az egyetlen program, amit találtam, és jól konvertál, az az (itt ajánlott) Free Video Converter.
Viszont ez nem tudja szétvágni fejezetekre a filmeket.
A többi program, amibe lehet darabolást beállítani (amit ismerek: Xmedia Recode, Handbrake), azok meg nem jól kódolják át a filmet.
Vízszintes csíkokat raknak bele, interlaced lesz a kép
-
Met
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
A programok nem sérülnek viszont a hdd-n sérülhet adat ha éppen írt valamit.
Újratelepíteni itt is csak akkor kell ha hibás működés lép fel az áramszünet utáni indításkor. -
Met
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Ha rendesen indul a gép akkor nincs tenni valód.
Ha sérült az illesztőprogram azt majd jelzi amikor legközelebb feldugod a gépre a vinyót. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Itt is feltenném a kérdésem:Egy külső USB HDD-m kicsit megbolondult,nem lehetett leválasztani a számítógépről,sőt a számítógépet is hiába akartam leállítani,a "leállítás"szót mutatta jó sokáig,így ez után a bekapcsoló gombot nyomtam több másodpercig,hogy leálljon a gép.
A HDD garos,azt majd viszem a szervízbe.
Kérdésem az,hogy nemrég előtte telepítettem fel egy illesztőprogramot a külső USB HDD-hez.
Ezt újra telepítsem fel?
Más USB HDD rendesen működik.
Ártott ez valamelyik régebben feltelepített programnak?
Újratelepítsek programot,valamit?
Mit tegyek? -
togvau
senior tag
Milyen program tud képeket panorámásítani? Google photos csinálta egy ideig, nagyon jól, de egy ideje nem panorámásít, vagy úgy csinálja, mintha paintben randomban összeillesztenék pár képet.
photoshitet inkább nem szeretnék feltenni. -
-
Winne
nagyúr
Köszönöm!
-
pc360
addikt
válasz
h.adam.92
üzenetére
Próbáld meg az ImageUSB-vel újraformázni a pendrive-ot! Azért lehet jó megoldás, mert ez elbánik a Linuxos fájlrendszerrel is, amikor bitpontos mentést készíteni - gondolom egy hibás partíciót is képes levakarni.
Ha ezzel sem megy, akkor Parted Magic-el bootolj be és a Gparted progiban csinálj rá új MS-table-t! Az ISO-t Rufus-szal vagy Universal USB Installer-rel tudod kirakni (egy másik) pendrive-ra.
-
-igu-
veterán
válasz
h.adam.92
üzenetére
A MiniTool Partition Wizard nálam eddig mindent megoldott.
-
h.adam.92
őstag
Hali!
Rufus-al éppen egy bootable pendrive-ot csináltam, de el kellett mennem, így nem tudta befejezni és megszakítottam a dolgot. Win formázó nem tudja formázni és még 2 formázó programot is lekaptam, de azok sem tudják. Megoldás?

-
Winne
nagyúr
Milyen program az, amivel rögzíteni tudom egy androidos mobilon, vagy egy ipaden egy alkalmazás képét jó minőségben?
Ingyenes lenne a legjobb, droidra max minimálisan fizetős is érdekel.
Köszi
-
Kernel
nagyúr
A robocopy.exe hálózatra is megcsinálja a /mir paraméterrel (mirror), de az parancssori. Esetleg létezik hozzá GUI is.
Vagy van például a MS SyncToy, annak egyszerűbb a használata (valójában a robocopy is egyszerű):
https://prohardver.hu/tema/milyen_program_ami/hsz_29570-29570.html
-
spe88
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
csak egyszer-egyszer. Szóval először a szűz lemezre áttolja a dolgokat (ha a soft linkelést nem tudja automatikusan, akkor azokat törölnöm kell a forrásról, mert úgy kétszer másolná fel. Szóval elsőre csak egy sima másolás. A többinél meg összehasonlítaná, mit töröltem/másoltam rá a forrásról/ra és ugyanezt megtenné a célon is.)
-
mezis
félisten
válasz
DrojDtroll
üzenetére
ext4explore sem ?

-
spe88
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Akkor megnyugodtam, és vajon van olyan szinkronizáló szoftver, ami egy NTFS HDD teljes tartalmát átszinkronizálja egy hálón lévő EXT4-es meghajtóra? A legjobb volna, ha még soft linkeket és létre tudna hozni, de ha azt nem, akkor azt megoldom már parancssorból, szóval inkább csak arra volna szükség, hogy a szofver kezelje a hálón lévő meghajtókat is, gondolom ilyen van, amit én próbáltam az nem látta, csak ami a gépben van.
köszi
-
spe88
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Ha a meghajtó hálózaton van mappelve akkor elvileg lehet rá parancssorral is dolgozni Win-ből, legalább is egy fórumtárs ezt említette nekem nincs benne tapasztalatom. Ezért gondoltam, hogy talán van program, ami kezel hálózati meghajtókat is szinkronizálásra Windowsból. Még ha más-más fájlrendszere van, akkor is.
Van ilyen?
-
spe88
senior tag
Hi,
Van olyan program Win-re, ami egy HDD teljes tartalmát átszinkronizálja egy másik HDD-re. Úgy, hogy a forrás NTFS a cél EXT4 fájlrendszerű. Illetve az NTFS-en lévő soft linkeket ugyanúgy létrehozza a cél EXT4-es meghajtón is?
Köszi
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan ingyenes programot ajánlani, amivel ha előadást tartok akkor mindenkinek a gépén az jelenik meg amit Én a sajátomon épp csinálok és így könnyebben tudnák követni?
-
A gombnyomás és kérdés nélküliben kételkedem.

Az már a vírus kategória, de ha csinál is valaki olyat, akkor ha egy heurisztikus vírusvédelmem nem is bukik el, akkor később jó eséllyel igen.
És akkor még arról nem is beszéltem, hogy nálunk semmi sem működik USB-ről csak ami MTP protokollt használ és mi csak egy bő közepes multi cég vagyunk... tehát 100% megoldás nincs, csak kompromisszumos.
- gombot kell nyomni hozzá
- csak olyan gépen, ahol az USB-re nincs Policy
- csak olyan gépen, ahol valamely rendszer nem védi a gépet ill. nem ütközik jogosultsági korlátba a művelet
stb... stb... -
Anonymus23
veterán
Akkor meg egy dokkoló, kikapod belőle a gépből a vinyót, dokkolóban legyalulod, és vissza.
Ez még mindig gyorsabb szerintem, mint akkor mindegyiknek áramot adni, bootoltani, stb.
Biztos lehet rá scriptet írni, hogy amit talál azt gyalulja, de vajon monitor nélkül mit látsz, hogy megcsinálta, nem csinálta, hol akadt el vagy mi történik. -
pr0bi
senior tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Reméltem, hogy van valami publikus "használd saját felelőségre" megoldás is
Nem tűnt olyan hú de nagy dolognak csak ésszel kell csinálni és prioritásban alacsony szinten legyen az usb. Az lenne a cél. hogy sok gépet kéne leformázni a lehető leggyorsabban kábelek, monitor nélkül. -
Anonymus23
veterán
Csak belegondoltam a kérésedbe, és pl benne felejted a gépben az USB-t és kérdés nélkül legyalulja neked a vinyót. Hát mit is mondjak, ettől kevesebbért is pereltek már Amerikában

Esetleg államvédelmi/titkosszolgálati/kém szervezeteknél biztos, hogy járatos ez a dolog, de normál kereskedelmi vonalon nem túl életszerű a helyzet. Egy erős mágnes tud ilyet, az nem sokat kérdez.
-
pr0bi
senior tag
Létezik olyan usb-ről bootolható program/script ami kérdés, gombnyomás nélkül töröl minden partíciót a merevlemezről? Különálló particíó kezelőt találtam de kifejezetten ilyet keresek ami "magától" csinálja ugyan ezt, beavatkozásmentes.
-
mtade
aktív tag
Sziasztok.
Nemrég vitába keveredtem a feleségemmel, szerintem rettenet sokat ül a facebook előtt.
Bizonyítani szertném, hogy tényleg így van, így szükségem lenne egy programra, ami a jelenlétet naplózza. Nem érdekel, mit csinál, csak hogy mennyi időt van a gép előtt. Bonyolítja a helyzetet, hogy sokszor van "magárahagyva" a gép, tehát olyasmi kellene, ami mondjuk ezt tudja szűrni pl billentyű- és egéraktivitásra. Létezhet ilyesmi? Köszi előre is! -
pc360
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Oké, valszeg tényleg nincs összefüggés, én csak natúr utálom azt a szettet.
Comodo IS rulz. -
Anonymus23
veterán
-
pc360
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Lehet, tényleg jobb lenne egy tiszta rendszer, ami az alsó két említett programmal már nem találkozik.
-
Anonymus23
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
W10 x64, zsír új gép, 1 hónapos telepítés, de van egy érzésem, hogy újra kell rakni az egészet.
Ami már megtörtént korábban, amikor észleltem a hibát:
* kábelek csere-bere
* LAN driver frissítés a legújabbra
* GameFirst program letörlése (ez elvileg a LANon priorizálna), az ASUS csomag rakta fel a többivel együtt
* Víruskeresés ESET SC, semmi -
kraftxld
félisten
válasz
Anonymus23
üzenetére
Milyen oprendszer, ugye a legfrissebb LAN driver van fent ([link] meg semmi gémerlankártyaparasztvakítótuning?
-
Kékes525
félisten
-
kraftxld
félisten
válasz
Anonymus23
üzenetére
SSD-ről másolsz vagy valami ezer éves szénné töredezett Quantum Fireball vinyóról?

-
pc360
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Még egy progi, bár a hálózatos tesztjét ennek se próbáltam:
Épp most jelent meg a 9.0 verziója, amiben ez az egyik újdonság: Added network drives to Advanced Disk -> Drive Performance disk selection.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Kérjük segits az ePubReader fejlesztésében, küldj egy üzenetet az epubreader@gmail.com. Köszönjük!

Inkább az a lényeg, hogy semmiképp se maradjon el a lecserélése, ergó ki lesz kapcsolva, és ez úgy is van jól.

Nem tűnt olyan hú de nagy dolognak csak ésszel kell csinálni és prioritásban alacsony szinten legyen az usb. Az lenne a cél. hogy sok gépet kéne leformázni a lehető leggyorsabban kábelek, monitor nélkül.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)